Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γονείς - Φοιτητές

jodido

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 606
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Την Κυριακή έδωσα ΠΛΗ10 και τα πήγα αρκετά καλά, σήμερα θα ταχυδρομήσω την τελευταία εργασία της ΠΛΗ12 για να πέσω με τα μούτρα στο διάβασμα.

Πριν από λίγο κατάφερα να κοιμήσω τον μπέμπη, παιδευόμουν από τις 11 και θέλω να φάω να κάνω μπάνιο, να μαζέψω λίγο το σπίτι, άραγε μετά θα μπορώ να διαβάσω μαθηματικά??sleep-027.gif

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

• 3 εβδομάδες μετά...

Φοιτήτριες-μανούλες, καλησπέρα!!!

Μόλις πήρα τα αποτελέσματα και του δεύτερου μαθήματος (το πρώτο το περάσαμε) κι είναι κι εδώ θετικά. Λοιπόν, κορίτσια, τέλος για φέτος!!! Ούτε δεύτερη εξεταστική ούτε τίποτα.

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα ένα λίγο μεγαλύτερο βαθμό για να αυξηθεί ο μέσος όρος. Αλλά, δεν πειράζει. Να φανταστείτε ότι έδινα και τα δύο μαθήματα Τετάρτη απόγευμα. Έφυγα σκαστή από τη δουλειά και με διάβασμα καθόλου ικανοποιητικό. Τέλος πάντων, αφού δεν πάω δεύτερη εξεταστική να διαβάζω τέλη Ιουλίου, no problem.

Και το καλύτερο για το τέλος: Τελειώνω φέτος!!! Ναι, δηλώνω τα δύο τελευταία μαθηματάκια του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού κι εφόσον τα περάσω... ΠΤΥΧΙΟ.

Κορίτσια (και λίγα αγόρια;;;) καλά αποτελέσματα για όσες/ους έγραψαν και καλή συνέχεια.

Καλό καλοκαίρι να έχουμε. Και βέβαια, να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας.

Φοιτήτριες-μανούλες, καλησπέρα!!!

Και το καλύτερο για το τέλος: Τελειώνω φέτος!!! Ναι, δηλώνω τα δύο τελευταία μαθηματάκια του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού κι εφόσον τα περάσω... ΠΤΥΧΙΟ.

Κορίτσια (και λίγα αγόρια;;;) καλά αποτελέσματα για όσες/ους έγραψαν και καλή συνέχεια.

Καλό καλοκαίρι να έχουμε. Και βέβαια, να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας.

Πλανάσαι,αν πιστεύεις οτι τελειώνεις φέτος...

Έχεις να βοηθήσεις και εμένα που τώρα αρχίζω Ευρωπαικό Πολιτισμό!!

Και δεν θέλω "ού"!Πλάκα κάνω katesps, αλλά πραγματικά να ξέρεις οτι πού και πού θα λαμβάνεις κάτι μαίλ απορίας,απελπισίας,ηλιθίων ερωτήσεων...

P203p2.png 

Διαφημίσεις

Γεια χαρά νταν!!!

Πως πήγατε Ααπίτες και Εαπίτισσες στην εξεταστική???

Εγω δεν πέρασα (ναι, πάλι...:() την ΠΛΗ 21 και πάω για δεύτερη εξεταστική στις 17 / 07...

Την ΠΛΗ 22 όμως που την είχα ξεγραμμένη, την πέρασα!!!!!!

Μου έβαλε ενα 6,4 όμορφο σαν ηλιοβασίλεμα!!!

άντε να περάσω και το αλλο επιτέλους, να μπω και με τα δυο μου ποδαράκια στο 3ο έτος!!

εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλους!!

:lol:

Παιδάκια εγώ έχασα πια αυτήν την ιδιότητα. Δεν είμαι πια φοιτήτρια αλλα απόφοιτος. Η μόνη εκκρεμμότητα που μου έχει απομείνει είναι η ορκωμοσία στην οποία σκέφτομαι αν θα πάω πια. Είμαι απίστευτα απογοητευμένη απο το πανεπιστήμιο και η απογοήτευση αυτή προέκυψε στις 15-6-09 όταν δηλαδή βγήκε το ΦΕΚ με τα επαγγελματικά δικαιώματα της ειδικότητας μου.

Νοιώθω απίστευτα προσβεβλημένη. Αν ήμουν στην αρχή αυτής της ειδικότητας θα τα παρατούσα αλλα δυστυχώς έχω ήδη πληρώσει 7.200? για ναπαρακολουθήσω 12 ΘΕ. Ταλαιπωρήθηκα απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια, ταλαιπωρόντας βέβαια και άλλους ανθρώπους γύρω μου για να πάρω ουσιαστικά (Λιαν καλώς όμως - ήθελα και βαθμό το "βλήμα") ένα πτυχίο που ούτε το ίδιο το πανεπιστήμιο μου δεν εκτιμά. Ντροπή για το πανεπιστήμιο αυτό που έχει γίνει... Ακόμη αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να προτείνει το ΕΑΠ αυτόν το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό της ειδικότητας μου. Ντροπή και μόνο ντροπή.

Συγνώμη που σας έπρηξα με την "οργή" μου.

dev277pr___.png

κοριτσάκι...λυπάμαι για τις εξελίξεις!!

Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο συγκεκριμένη;;

Η κολλητή μου είναι φοιτήτρια στον Ευρωπαικό πολιτισμό κι εγώ όταν με το καλό τελειώσω το "κλειστό", λέω να κάνω αίτηση στο "ανοιχτό"....(..βαστάτε ποδαράκια μου...!!)

Θα βοηθήσεις αν πεις πιο συγκεκριμένα τι σου συνέβει....

Αυτό που έχει γίνει δεν αφορά μόνο εμένα αλλά όλους του φοιτητές και απόφοιτους της ειδικότητας Σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ οι απόφοιτοι αυτής της ειδικότητας σε αντίθεση με τους φοιτητές όλων των άλλων ειδικοτήτων, δεν έχουν αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις (έτσι έχουν χαρακτηριστεί για παράδειγμα στο ίδιο ΦΕΚ οι απόφοιτοι του Ευρωπαϊκού πολιτισμού) αλλά έχουν αποκτήσει συγκροτημένες ακαδημαϊκές γνώσεις.

Όταν λοιπόν προτείνει το πανεπιστήμιο για δυο ειδικότητες του, τους αντίστοιχους χαρακτηρισμούς δεν υποτιμά την ειδικότητα Ελληνικός πολιτισμός;;;;;;;

Φυσικά δεν θα μιλήσω για τα πολλά επαγγελματικά δικαιώματα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού εν αντιθέσει με τα λίγα και περιορισμένα του ελληνικού πολιτισμού. Είναι δικαίωμα τους να με θεωρούν ανεπαρκή για την εκπαίδευση και επίσης είναι δικαίωμα τους να θεωρούν επαρκή τους απόφοιτους του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Το μόνο που έχω να πω είναι η λέξη ΝΤΡΟΠΗ για ένα ελληνικό πανεπιστήμιο που δεν είναι άξιο να διοχετεύσει στην αγορά εργασίας επιστημονικό προσωπικό.

Και κρίμα για όλους τους φοιτητές και απόφοιτους που ΠΛΗΡΩΣΑΝ και με χρήματα και με ιδρώτα και με προσωπικό κόστος για αυτό το πτυχίο.

dev277pr___.png

Είμαι κι εγώ μια απόφοιτη πια!!!!!!!:D:D:D Ευρωπαϊκός πολιτισμός

Βέβαια δεν φαντάζομαι ότι κάτι θα αλλάξει στη ζωή μου, ότι θα βρω καλύτερη δουλειά ή σχετική με το αντικείμενο. Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι γνωστά...Είτε κλειστό είτε ανοιχτό η κατάσταση είναι δύσκολη

Διαφημίσεις

Συγχαρητήρια... τουλάχιστον εσύ όμως είσαι κάτοχος ενος πτυχίου με αξία. Άσχετο αν το χρησιμοποιήσεις ή όχι. Θα έδινες ποτέ τόσα λεφτά για ένα πίνακα που θα στόλιζε μόνο τον τοίχο σου;;;;

Θα μου πεις βέβαια ότι η γνώση μετράει... οκ συμφωνώ αλλα αυτή η γνώση μου καλό δεν θα ήταν να πιστοποιούνταν απο ένα πτυχίο με κύρος;;;;

Τέλος πάντων εγώ νοιώθω απογοητεύμενη απο το πανεπιστήμιο και απο τις εξελίξεις. Ίσως να φταίνε οι ορμόνες τις εγκυμοσύνης τι να πω....

dev277pr___.png

Θα ήταν σίγουρα δίκαιο και σωστό - ειδικά για εμάς που πληρώνουμε αδρά - να είναι εξ αρχής ξεκάθαρα και αποφασισμένα τα πράγματα σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα

jodido..τα επαγγελματικά δικαιώματα στη χώρα μας, αλλάζουν από προεκλογική περίοδο σε προεκλογική περίοδο!!!..

Εντάξει, πλακίτσα αυτό, αλλά γενικά αλλάζουν συχνά. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων και πτυχιούχων στη χώρα μας, είναι ιδέα!!

Δεν υπάρχει πουθενά.

Όλοι τα ξέρουν και κανείς δεν τα έχει δει....

Δες τι γίνεται με τα ΠΣΕ, τα ΤΕΙ που αλλάζουν δικαιώματα και ονομασίες συνέχεια, αλλά και καινούρια πανεπιστημιακά τμήματα, που συντάσσουν πρόγραμμα σπουδών χωρίς να ξέρουν το στόχο τους, το λόγο που δημιουργήθηκαν, το κενό που πάνε να καλύψουν.

Μην αναιρείς τις προσπάθειές σου, ούτε την αξία του κόπου σου. Και να ξέρεις ότι κέρδος δεν είναι μόνο η τυπική κατοχύρωση των δικαιωμάτων σου.

Είναι όλο "το πακέτο" της μόρφωσης που πήρες.

Σίγουρα όμως και η αναγνώριση είναι υπόθεση...

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα μπάζει.

Και δίνει την αίσθηση του μέτριου λόγω κυρίως έλλειψης προγραμματισμού και οργάνωσης.

Ενώ δεν είναι.....

Διαφημίσεις

Κορίτσια, καλησπέρα!!!

Athoa, για ό,τι θες, ό,τι χρειαστείς, στη διάθεσή σου. Κι όχι δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις. Στέλνε μου, μηνύματα, sms, ό,τι θες. Μακάρι κι εγώ όταν ξεκινούσα να είχα μια κάποια βοήθεια. Περιμένω.

Jodido, έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Είναι εξωφρενικό, το ίδιο το Πανεπιστήμιο να απαξιώνει τα τμήματά του, τα πτυχία του και τους κόπους των φοιτητών του, όταν αυτοί οι τελευταίοι θυσιάζουν τα πάντα (σπίτι, οικογένεια, παιδιά, χρήματα, ψυχική και σωματική υγεία) για ένα πτυχίο, στο οποίο πιστεύουν. Ναι, καλή η μόρφωση, τα όσα θετικά προσφέρονται, αλλά πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, δεν υπάρχει κι η χρήση αυτού του πτυχίου. Το πτυχίο δεν είναι από μόνο του η αμοιβή των κόπων μας, δεν είναι μία σκέτη κορνίζα, αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα και την επαγγελματική μας πρόοδο. Τουλάχιστον, όταν έκανα την αίτηση, είχα κι αυτό στο μυαλό μου. Ιδιαίτερα, από τη στιγμή που η δουλειά μου δεν με αντιπροσωπεύει, όπως λέω είναι το μόνο πράγμα που κάνω για τα χρήματα, ναι, όταν με το καλό, πάρω το πτυχίο, θα ψάξω, κατά το δυνατόν, την επαγγελματική του αξιοποίηση. Μάλιστα, έχω δηλώσει ότι μόλις βγουν τα θετικά αποτελέσματα του τελευταίου μαθήματος, την ίδια μέρα θα δώλωσω παραίτηση κι ό,τι βρέξει ας κατέβασει. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι τελικά θα καταλάβουν το τεράστιο λάθος, το οποίο διέπραξαν και θα εντάξουν και τον ελληνικό πολιτισμό στο ΦΕΚ με τις δεξιότητες του ευρωπαϊκού. Άλλωστε, νομίζω ότι σιγά - σιγά, έχουν γίνει οι αναγνωρίσεις των τμημάτων του (βλ. πληροφορική, διοίκηση) ή κάνω λάθος; Θεωρώ απαράδεκτο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Madq, συγχαρητήρια.

Leni, και σε όσους πάνε στη β΄εξεταστική Καλή Επιτυχία.

στις 10/6 "παραιτήθηκε" ο Σιαφαρίκας, στις 15/6 υπογράφηκε το ΠΔ???

να πω και κάτι όμως: ο ΕΠΟ έχει έναν πολύ ισχυρό σύλλογο που έχει καταφέρει να ακουστούν οι φωνές των μελών του. Ο ΕΛΠ??? τι έχει? ... (ρητορικό το ερώτημα, δεν έχει απάντηση...)

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

στις 10/6 "παραιτήθηκε" ο Σιαφαρίκας, στις 15/6 υπογράφηκε το ΠΔ???

να πω και κάτι όμως: ο ΕΠΟ έχει έναν πολύ ισχυρό σύλλογο που έχει καταφέρει να ακουστούν οι φωνές των μελών του. Ο ΕΛΠ??? τι έχει? ... (ρητορικό το ερώτημα, δεν έχει απάντηση...)

Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα σχετικά με το κύρος και την δύναμη του ευρωπαϊκού συλλόγου. Και μπράβο τους και χαίρομαι πολύ για αυτό που έχουν καταφέρει.

Εγώ έχω μείνει και έχω κολλήσει στην πρόταση του πανεπιστημίου σχετικά με τον χαρακτηρισμό της μιας και της άλλης ειδικότητας. Για παράδειγμα αν μας χαρακτήριζε και τους δύο ως επιστημονικό προσωπικό με την διαφορά ότι οι απόφοιτοι του ευρωπαϊκού έχουν περισσότερες δυνατότητες απορρόφησης στην αγορά εργασίας δεν θα μιλούσα. Θα έλεγα όντως ότι ο σύλλογος τους κατάφερε πολλά. Αλλα εδώ μιλάμε ότι το ίδιο το πανεπιστήμιο μας απαξιώνει, μας αδιάζει. Το πανεπιστήμιο δίνει αυτόν τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό στο ίδιο του το "προϊόν". Αν εσύ άκουγες σε μια διαφήμιση μια εταιρία να λέει "Αυτό το σαπούνι που παράγω είναι έτσι και έτσι" εσύ θα το αγόραζες;;;;;

dev277pr___.png

Συγνώμη ρε κορίτσια, αλλά έχω χάσει επεισόδια...

ο ΕΛΠ και ο ΕΠΟ, δεν έχουν αναγνωρισμένο πτυχίο??? με την πληροφορική τι γίνεται??

δλδ για να καταλάβω (γιατί λόγω αυπνίας με το μωρό έχω και ενα εγκεφαλικό κόλλημα), πληρώνεις για να πάρεις πτυχίο που θα το κάνεις τι???

πίστευα ότι όλα τα πτυχία των ειδικοτήτων έχουν την ίδια ισχύ...

sorry κιόλας για την ερώτηση, ε?καλοπροαίρετα ρωτάω...

• 2 months later...

Αναλαμπή!!! Jodido ή όποιος άλλος γνωρίζει, το πολυπόθητο πτυχίο του Ανοικτού πώς έρχεται τελικά στα χέρια σου; Γίνεται κάποια απονομή, σε ειδοποιούν, στο στέλνουν ταχυδρομικώς ή τί;

Καθε χρόνο μηνα (Νοεμβριο ή Δεκεμβριο αν θυμαμαι καλα) γίνεται τελετη απονομης στην Πάτρα. (Σαβατοκύριακο φυσικά)

Φαντάζομαι ότι εαν κάποιος δεν παρεβρεθει, μπορει να επικοινωνησει με την γραμματεία να του το στείλουν, αν και είναι ωραία εμπειρία (ειδικά μετά από τόσο κόπο και διάβασμα, αξίζει)

madq, όπως σου απάντησε κι η maria κάθε χρόνο (νομίζω μόνο Δεκέμβριο) γίνεται η τελετή αποφοίτησης. Οι ημερομηνίες ανακοινώνονται από το site του ΕΑΠ, οπότε καλό θα είναι να "μπαίνεις" στο www.eap.gr και μετά στις ανακοινώσεις στο τμήμα των ανακοινώσεων για τους φοιτητές και θα αναρτηθούν οι ημερομηνίες της τελετής αποφοίτησης. Εάν δεν κάνω λάθος, ανακοινώνονται από τα μέσα - τέλη Οκτωβρίου κάθε έτους. Για το εάν δεν μπορείς να παραβρεθείς ή ό,τι άλλο, κάνε ένα κόπο να μιλήσεις και με τη γραμματεία του Πανεπιστημίου στο 2610 367300 - 2610 367400.

Καλή σταδιοδρομία.

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ! Φυσικά και θα πάω στην απονομή...ευκαιρία και για εκδρομή. Θα παραβρεθεί και ο μπέμπης ο οποίος, αν και ολίγων ημερών τότε, έκανε υπομονή για να πάρει η μάνα του πτυχίο!

Τυχερούλα άντε με το καλό...

Κορίτσια τι χρειάζεται για να βγάλω το ΕΑΠ?

Ξεκινάμε φέτος ΠΛΗ με δύο μωρά, δουλειά, υποχρεώσεις.. τι να κάνω για να το χαρώ, αλλά να μην χάνω στιγμές απο τα παιδιά μου και παράλληλα να έχω χρόνο και για μένα???

Με καλή οργάνωση παίζει να την βγάλω την σχολή?

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...