Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γονείς - Φοιτητές

jodido

Recommended Posts

Γιάννα και εγώ είμαι εξυπνάκιας μαζί με τον άντρα σου... :cry:

Για τις 16-11-08 έχω να παραδόσω 2 εργασίες.

Ευτυχώς την μία την έχω κάνει... την δεύτερη παλεύω αλλα πρέπει να ζοριστώ πολύ για την βγάλω μέχρι τις 16.

Που θα παει θα τελειώσει και αυτό το βάσανο.

dev277pr___.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 606
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

jodido ωραίο θέμα! Καλή επιτυχία!

εγώ την παρέδωσα την εργασία στην ώρα της... ξέρω τι θα πάρω.... (σου βάζω ΤΓΙΑ θα μου πει η ΣΕΠ :lol: )

Maryp δεν μου είπες πως σου φάνηκαν οι θεματικές ενότητες που διάλεξες... Τις βρήκες ενδιαφέρον;;;;

dev277pr___.png

1. Τέχνες ΙΙ: στην Νεότερη Ελλάδα

2. Δημόσιος και Ιδιωτικός Βίος στην Νεότερη Ελλάδα.

και οι δύο θεματικές ενότητες έχουν λαογραφικό χαρακτήρα.

dev277pr___.png

η ΕΛΠ10 είναι καταπληκτική!

η ΕΛΠ12 κι αυτή άκρως ενδιαφέρουσα μου φαίνεται...

Και εγώ νομίζω πως αυτές οι δύο μαζί με το Αρχαίο Θέατρο και την Ελληνική Φιλοσοφία είναι οι καλύτερες θεματικές ενότητες

dev277pr___.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ουφφφφ

Επιτέλους τέλειωσα με την εργασία... την έστειλα με e-mail, την έστειλα και με courier και ο Θεός βοηθός :lol: Αντε να τελειώσει και ο άντρας μου μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα σαν οικογένεια :lol::lol:

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Τι έγινε ρε κορίτσια.... Ξεκινήσατε απο τώρα τις διακοπές των Χριστογέννων; Καμιά σας δεν κάνει εργασία αυτόν τον καιρό; Μόνη μου βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση;

dev277pr___.png

jodido μου και εγω ξεκίνησα να κάνω τη 2η ΓΕ. Εχω βέβαια καιρό μέχρι την παρόδοση της, είναι για 13/3, αλλά θα πρέπει να παραδόσω 2 εργασίες τότε....

Τι κάνει η πόλη των φοιτητικών μου χρόνων η Ξάνθη? Φόρεσε τα γιορτινά της?

jodido μου και εγω ξεκίνησα να κάνω τη 2η ΓΕ. Εχω βέβαια καιρό μέχρι την παρόδοση της, είναι για 13/3, αλλά θα πρέπει να παραδόσω 2 εργασίες τότε....

Τι κάνει η πόλη των φοιτητικών μου χρόνων η Ξάνθη? Φόρεσε τα γιορτινά της?

Τώρα αισθάνομαι καλύτερα.

Για 13/3...... τόσο μακρυά έχετε την 2η εργασία;

Όσο για την πόλη των φοιτητικών σου χρόνων έβαλε τα γιορτινά της αλλα γίνεται χαμός εδώ, όπως και στην υπόλοιπη χώρα βέβαια. Οι διαδηλώσεις πάνε και έρχονται. Σήμερα είχαμε και τραυματίες, οι οποίοι διακομισθηκαν στο νοσοκομείο. Κανείς δεν βλέπει το γιορτινό "ντύσιμο" της πολης. Όλοι βλέπουν τις σπασμένες τζαμαρίες και τα γυαλιά που βρίσκονται στα πεζοδρόμια. Κάθε μέρα όλο και περισσότερες.

dev277pr___.png

κι εγώ 2 εργασίες έχω

η μία είναι για 21/12 η άλλη για 2/2

και ειδικά στη μία δεν έχω καταλάβει τίποτα .... ενώ έχω διαβάσει... ΝΤΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

κι εγώ 2 εργασίες έχω

η μία είναι για 21/12 η άλλη για 2/2

και ειδικά στη μία δεν έχω καταλάβει τίποτα .... ενώ έχω διαβάσει... ΝΤΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!

τι θέμα;

dev277pr___.png

ΘΕΜΑ

"Για κοιτάξετε πόσο θαυμάσιο πράγμα είναι να λογαριάζει κανείς πως, από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα. Κι αυτό δεν σταμάτησε ποτέ, είτε σκεφτούμε την Κλυταιμνήστρα που μιλά στον Αγαμέμνονα, είτε την Καινή Διαθήκη, είτε τους ύμνους του Ρωμανού... είτε το δημοτικό τραγούδι. Κι όλοι αυτοί, οι μεγάλοι και οι μικροί, που σκέφτηκαν, μίλησαν, μέτρησαν ελληνικά, δεν πρέπει να νομίσετε πως είναι σαν ένας δρόμος, μια σειρά ιστορική, που χάνεται στη νύχτα των περασμένων και βρίσκεται έξω από εσάς. Πρέπει να σκεφθείτε πως όλα αυτά βρίσκονται μέσα σας, τώρα, βρίσκονται μέσα σας όλα μαζί, πως είναι το μεδούλι των κοκάλων σας, και πως θα τα βρείτε αν σκάψετε αρκετά βαθιά στον εαυτό σας".

Γ. Σεφέρης, Δοκιμές Α, Αθήνα 1974, 177-178.

Σε ένα δοκίμιο 8 δακτυλογραφημένων σελίδων και με βάση τις γνώσεις σας από το 4ο κεφ. του Α' τόμου σας ζητούνται τα εξής:

1. Με αφετηρία τις αναφορές του παραπάνω αποσπάσματος στην ελληνική γλώσσα, από τον Όμηρο έως το δημοτικό τραγούδι, να εντοπίσετε και να αναπτύξετε τους γλωσσικούς σταθμούς που αυτές αντιπροσωπεύουν.

2. Υποθέστε ότι ένας αττικιστικής της αρχαιότητας, ένας οπαδός της καθαρεύουσας και ένας της δημοτικής είχαν στη διάθεσή τους το παραπάνω απόσπασμα. Ποιες θα ήταν οι πιθανές παρατηρήσεις τους (θετικές ή αρνητικές) και γιατί; Να εντάξετε την απάντησή σας στην προβληματική του γλωσσικού ζητήματος.

ε??????????????????????????????????

Καλό???????????????????????????????? (καλότατο, αλλά τι στα κομμάτια γράφουν οεο??????????????/)

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Για 13/3...... τόσο μακρυά έχετε την 2η εργασία;

13/3 θα πρέπει να παραδοθούν η 2η και η 3η, έχουμε πολύ χρόνο από ότι καταλαβαίνεις. Το κακό είναι πως στις 24/4, ένα μήνα μετά δηλαδή, έχουμε να παραδόσουμε άλλες 2 εργασίες και στις 29/5 την 6η και τελευταία :? Εκεί θα πέσει πολύ ζόρι....Είναι λίγο βλαμένο το πρόγραμμα γμτ....

Και εδώ στην Πάτρα ο ίδιος χαμός αν και δεν έχω πάει καθόλου στο κέντρο για να δω τι γίνεται. Αντε να δούμε πότε θα τελειώσουν όλα αυτά, να πάρω καρότσι και να πάω με τον μπέμπη βόλτα γιορτινή :D

αστα yiannaf... και μένα μου λέγανε τα μικρά μου να πάμε στο Σύνταγμα να δουνε το δέντρο... :cry: τι να τους πεις... και τι να τους εξηγήσεις... και μετά ρωτησε ο μεγάλος σε κάποια φάση: μαμά γιατί το σκοτώσανε το παιδάκι..??? :cry: αστα βράστα!

καλημερούδια καλημερούδια καλημερούδια......

είμαι κ εγώ φοιτήτρια - ο Θεός να με κάνει-....Δεύτερο πτυχίο....μεγάλη εξυπνάδα.

Μπήκα το Δεκέμβριο του 2006.Δε μου αναγνώρισαν ΚΑΝΕΝΑ μάθημα :evil::evil: ούτε από το πρώτο πτυχίο ούτε από το μεταπτυχιακό...Τον πρώτο χρόνο τα πήγα σχετικά καλά...ύστερα όμως ήρθε ο γάμος και στη συνέχεια το μωρό και τα παράτησα :oops::oops::oops::oops: Παρεμπιπτόντως η σχολή δεν είναι στην Αθήνα κ όπως καταλαβαίνετε η μετακίνηση και η διαμονή είναι ένας γολγοθάς (και από την πλευρά της κόπωσης και από την οικονομική πλευρά)....

Για τη χειμερινή εξεταστική δεν ξέρω αν θα καταφέρω να δώσω 1 μάθημα (και αυτό με το μωρό αγκαλιά....;;;;;). Είμαι πιο αισιόδοξη για το εαρινό εξάμηνο!!!!!!!!

Λοιπόν πάνω κάτω αυτά...

Πάσα συμβουλή δεκτή...Καλή επιτυχία σε όλους....

maryp ΤΕΛΕΙΟ ΘΕΜΑ!!!! :?::?::?:

an1cCDg0g410030MDAwOGQ0fDAwMDU2NjlkYXxTZSBsYXRyZXlveW1lIGthcmRveWxhIG1hcyE.gif

Μarup είναι καταπληκτικό το θέμα... έχω κάνει εργασία για το γλωσσικό ζήτημα και μου είχε αρέσει πάρα πολύ. Αν θες να σου την στείλω με email. Βέβαια δεν είναι ακριβως το ίδιο θέμα αλλα κάποια στοιχεία ίσως μπορείς να πάρεις... ότι θες.

gerakina εγω δουλεύω πάνω στις εξωγενείς και εσωγενείς επιρροές της κοσμικής μουσικής του Βυζαντίου. Δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχε τέχνη έξω απο τα πλαίσια της εκκλησίας γιατί θεωρούνταν ειδωλολατρική..... καταλαβαίνεις και ότι δεν υπάρχει και πολύ μεγάλο υλικό. Πάντως το δύσκολο είναι ότι δεν υπάρχει βιβλιογραφία. Όλα τα βιβλία μιλούν για την εκκλησιαστική μουσική κάτι που δεν ενδιαφέρει την εργασία μου. Ένα μόνο άρθρο υπάρχει σχετικό καποιου Κιοσεμιχάλ το οποιο δεν μπορώ να βρω πουθενά.

dev277pr___.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...