Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καταγγελω...(πεζοδρόμια-καρότσι)

Recommended Posts

Ακομα και η εκκλησια αδιαφορει πως θα μπει ενας αναπηρος μεσα. Εχετε δει καμια με ραμπες? Οχι βεβαια . Δεν ειναι αισθητικα ομορφο και χαλαει τα εσοδα απο τους γαμους. :evil:

ΚΑι σε οσες (ελαχιστες) υπαρχουν ραμπες κι εχει τυχει να θελω να ανεβω με το καροτσι, δεν μπορω γιατι εχουν καγκελα σαν πορτουλα και μαλιστα κλειδωμενη!!!!! :evil::evil::evil:

Ενα πραγμα μας σωζει παιδια.......να κανουμε μπρατσα ουτως ωστε να σηκωνουμε το καροτσι στα χερια!

Ξεκινηστε τα βαρη!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 136
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όσον αφορά το παιδικό καρότσι, εγώ στην Παλλήνη χρησιμοποιούσα μόνο το μάρσιπο, τα χέρια μου(!!) και το αυτοκίνητο έστω και για μικρές αποστάσεις. Ευτυχώς που τα παιδιά μου μεγάλωσαν και τώρα πιανόμαστε χέρι χέρι όλοι μαζί και περπατάμε (το λέμε αλυσίδα) Είναι όντως απαράδεχτο που δεν σκέφτεται κανένας τους πεζούς.... και τους ανάπηρους. θυμάμαι χαρακτηριστικά τον γαμπρό μου να μου λέει ότι είχε πάει στην Ολλανδία και τους φάνηκε περίεργο που έβλεπαν πολλούς ανάπηρους στους δρόμους και έλεγαν "Μα καλά, πόσους ανάπηρους έχει πια αυτή η χώρα!!!" Μετά κατάλαβαν ότι απλά στην Ολλανδία η ανάπηροι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ....

Εσυ λες για βιβλιοπωλειο... Στα Adams στον Πειραια που ειναι μαλιστα μαζγι με παιδικα ρουχα, τα βρεφικα μεχρι ενος ετους τα εχει στο υπογειο... που ειναι σιγουροοτι η μαμα θα παει με το καριτσι.. Την τελευταια φορα που πηγα τον αφησα μεσα απο το ταμειο και λεω στην ταμια... "αφου δεν εχετε ουτε ασανσερ ουτε ραμπα, αν κλαψει παρτον αγκαλια.."

Οταν ανεβηκα τον βρηκα να σκαλιζει την ταμειακη και αυτες με κοιτουσαν καλα καλα...

Και εννοειτε οπου παω και εχουν σκαλια τους ζηταω (απαιτω μαλλον) να με βοηθησουν...

Τα ίδια και στο Βenetton N.Σμύρνης, έχουν τα γυναικεία κάτω και τα παιδικά από 2 ετών στο πάνω όροφο. Επίσης το mothercare Ν.Σμύρνης τα μωρουδιακά φανελάκια κλπ επίσης στον α΄όροφο, και τα πανάκια στο υπόγειο (έτρεχα με τον Βασίλη πάνω κάτω) Είναι απαράδεκτο μαγαζιά που ασχολούνται με τα παιδιά να μην έχουν ασανσέρ.....

Τα ίδια και στο Βenetton N.Σμύρνης, έχουν τα γυναικεία κάτω και τα παιδικά από 2 ετών στο πάνω όροφο. Επίσης το mothercare Ν.Σμύρνης τα μωρουδιακά φανελάκια κλπ επίσης στον α΄όροφο, και τα πανάκια στο υπόγειο (έτρεχα με τον Βασίλη πάνω κάτω) Είναι απαράδεκτο μαγαζιά που ασχολούνται με τα παιδιά να μην έχουν ασανσέρ.....

Oπως τα λες!

Τους το ειχα πει στα mothercare που εχουν μωρουδιακα και εγκυμοσυνης στον 1ο οροφο και με κοιταγε η πωλητρια σαν βλαμμενη.

Δεν ηξερε να μου απαντησει, αλλα για αλλα κι αλλα το παιζουν ξυπνιες! :evil:

... Στα Adams στον Πειραια που ειναι μαλιστα μαζγι με παιδικα ρουχα.....

Και στο Prenatal στον Πειραιά δεν έχει ασανσέρ και να' ταν μόνο αυτό ? Ας μην το πιάσω καλύτερα στο στόμα μου το θέμα γιατί θα αρχίσω να βρίζω άσχημα ! Πείτε μου που θα βρώ αυτά τα αυτοκόλητα , έχω πολλούς υποψήφιους να τα χαρίσω στην γειτονιά μου ! Το καλό θα ήταν να μην μπορούν να ξεκολλήσουν όμως απο πάνω από το αμάξι , να αφήνουν σημάδια ! :twisted::x

Διαφημίσεις

Συμφωνω αλλα και με τα αυτοκολλητα δεν λυνεται το προβλημα.

Ασε που δεν κυκλοφορουν στην Αθηνα παρα μονο αν κλεισεις ραντεβου για Σαββατο και πας με καποιον αριθμο προτεραιοτητας στο Κολονακι να τα παρεις..... :?

Στα Σπάτα που μένω τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα!!!!Εντελώς όμως!όχι καρότσι ούτε άνθρωπος δε χωράει, άσε που κάθε ένα μέτρο πρέπει να κατεβαίνεις στο δρόμο, γιατί συναντάς κάδους, κολώνες, γλάστρες, την έξοδο του γκαράζ του κάθε μ.... που την έφτιαξε όπως γούσταρε κλπ. κλπ. κλπ.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν ένας οδηγός μου έκανε παρατήρηση που πηγαίνω το καροτσάκι από το δρόμο. Αυτός ο οδηγός (φορτηγού) ήταν καρααράγμένος στο πεζοδρόμιο!!!!Για τέτοιο θράσος!Για τέτοια ασυνειδητητότα (υπάρχει αυτή η λέξη;) Ε δεν μπορώ να σας περιγράψω τι έγινε...

Και΄αναρωτιέμαι τι κάνουν οι άνθρωποι που είναι σε καροτσάκι; Νέοι άνθρωποι, παιδιά, πιο μεγάλοι;;; Γιατί τους έχουμε αποκλείσει έτσι από τη ζωή; με ποιο δικαίωμα;;;;Ντροπή και αίσχος!

Εμένα το χειρότερό μου είναι όταν ακούω την κλισέ-απαράδεκτη φράση "Αχ, εμείς οι Έλληνες είμαστε..."! Ε, όχι ρε παιδιά, εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε, είσαστε, πάντα απαντώ! Δηλαδή τι δικαιολογία είναι αυτή (λέμε τώρα!). Την έχω ακούσει για τα ΠΑΝΤΑ! Και όταν λέω τα πάντα το εννοώ, για τα σκουπίδια στον δρόμο, για το ότι ο άλλος βάζει την μηχανή του απέναντι από το σπίτι του για να κρατάει "κάβα" πάρκινγκ για το αυτοκίνητό του, για πολλά από αυτά που αναφέρετε πιο πάνω... για όλα.

Ε, έλεος λοιπόν "Εμείς οι Έλληνες είμαστε ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι"! Πως θα γίνει λοιπόν? Θα βάλουμε ένα χεράκι να αλλάξει η κατάσταση η απλώς θα χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση???!!!

Και ξεκινάω από εμένα πρώτα εννοείται!

Δεν παίρνω την σειρά του άλλου

Σέβομαι την ησυχία του άλλου

Δεν πετάω σκουπίδια στον δρόμο

Δεν είμαι αγενής !

Και προσπαθώ για πολλά ακόμα!

Εννοείται πως πρέπει να ξεκινάει από τον καθένα μας!!

Εγώ προσωπικά τηρώ το "μην κάνεις, ό,τι δε θα ήθελες να σου κάνουν" και πιστεύω ότι σχεδόν τα καταφέρνω καλά όσον αφορά το διπλανό μου, το γείτονα, τον πεζό κλπ.

Επιπλέον, φροντίζω όσο μπορώ το μέλλον του παιδιού μου προστατεύοντας το περιβάλλον με πολλούς κι εύκολους τρόπους (edit admin υπο κατασκευή...)

Αλλά αυτό που παρατηρώ συνεχώς είναι ότι όταν σέβεται περνιέσαι και για ηλίθιος. Ξέρετε τι είναι να αφήνω πάρκινγκ στα κάτω πατήσια γιατί είναι σε διάβαση και στο δευτερόλεπτο να σκάει ο άλλος από πίσω μου και να παρκάρει;;; Η να μην έχω ενοχλήσει ποτέ σε ώρες κοινής ησυχίας και να μη με έχουν αφήσει ήσυχη ένα μεσημέρι;

Καμιά φορά αναρωτιέμαι:

Να μεγαλώσω το παιδί μου και να προσπαθήσω να γίνει ευαισθητοποιημένη κλπ. ή αναίσθητη, αδιάφορη και σίγουρα με πιο εύκολη ζωή;;;;

αχ κοριτσια μου το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζουμε και στην θεσσαλονικη.παρκαρισμενη ολοι στα πεζοδρομια μετα σου λενε γιατι τσατιζεται ο κοσμακης και τραβαει γρατζουνιες. :evil: συγκεκριμενα προχθες βγηκα με την μικρη με το καροτσακι σας πληροφορω πως επι 10 λεπτα που περπατουσα στο πεζοδρομιο δεν μπορεσα να ανεβω ημουνα στο δρομο με την ψυχη στο στομα :evil: τσατιστηκα τοσο πολυ εβριζα σολο τον δρομο μακουσαν ολοι οι περαστικοι και το αποτελεσμα να μην τελειωσω την δουλεια για την οποια βγηκα και επεστρεψα σπιτι μεσα στα νευρα ο ανδρας μου τρελαθηκε δεν ξαναβγαινω του λεωΜΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ!σορυ αλλα το θυμηθηκα τωρα παλι και φουντωσα :?

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Διαφημίσεις

Πάντως, και εδώ στην πόλη μου, σε πολλά σημεία τα πεζοδρόμια είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Όπου δεν υπάρχει αυτοκίνητο θα έχει βάλει ο μαγαζάτορας την πραμάτεια του, ο νοικοκύρης τον κήπο του ή θα είναι παντελώς εγκατελειμένο, άφτιαχτο, με λακούβες, λάσπες. Πρέπει να κάνω σχεδιάγραμμα από ποιο δρόμο να πάω για να με βολεύει με το καρότσι.

Άσε που στα περισσότερα μαγαζιά δεν χωράς να μπεις με το καρότσι. Πρέπει μετά να βγεις με όπισθεν... :) Και δεν βοηθάει και κανένας..... Να ανοίξουν καμιά πόρτα. Ούτε στην άκρη δεν κάνουν για να χωρέσουμε μερικές φορές....

Δράμα η κατάσταση για τις μαμάδες με τα καροτσάκια τους. :cry:

sL7ap2.png

• 1 month later...

Καλα αυτο με τ'αυτοκινητα πολυ σπαστικο!!!και εμεις ρε φιλε εχουμε αυτοκινητο αλλα δεν το παραταμε οπου βρουμε.Ελεος!!! παντως αυτο με τους http://www.streetpanthers.gr ειναι πολυ καλη ιδεα, εχει παρει ενας φιλος και μου εχει δωσει μερικα, αλλα θα παρω κ'εγω και θα τους κανω κολαζ! :twisted:

KeDzp2.png

CBqup3.png

Kαταγγέλω ολους αυτούς τους (&*%^#%^3 που περναν μερα μεσημερι με το αμαξι στις γειτονιές με τη μουσική τσιτα με σκυλαδικα σε εξαιρετικά εκκωφαντική ενταση!! Το παιδι πεταγεται πανω απ' τον υπνο του και βαζει τα κλαμματα, ΕΛΕΟΣ πια!! Ειχε πυρετο, ψηνοταν ολη νυχτα, δεν κοιμηθηκε ουτε αυτο, ουτε κι εγω φυσικα και μόλις καταφερα να το κοιμισω περναει ενα αμαξι με τη μουσική στη διαπασων. Η ωρα ηταν 2:30 το μεσημερι... :evil: Το μωρο έβαλε αμεσως τα κλαματα και δεν μπορεσε να ξανακοιμηθει.

Ποτε επιτελους θα εξευρωπαϊστει αυτη η χώρα;;;Ποτε θα καταλάβουν οτι υπαρχουν σπιτια που εχουν ασθενεις, πενθος, ανθρωποι που βγαζουν δυσκολες βαρδιες τη νυχτα και θελουν λίγη ησυχια το μεσημερι και περνουν χιλιες δυο καταστασεις... Λιγος σεβασμος πια, τουλαχιστον τις ωρες κοινης ησυχιας...

Kαταγγέλω ολους αυτούς τους (&*%^#%^3 που περναν μερα μεσημερι με το αμαξι στις γειτονιές με τη μουσική τσιτα με σκυλαδικα σε εξαιρετικά εκκωφαντική ενταση!! Το παιδι πεταγεται πανω απ' τον υπνο του και βαζει τα κλαμματα, ΕΛΕΟΣ πια!! Ειχε πυρετο, ψηνοταν ολη νυχτα, δεν κοιμηθηκε ουτε αυτο, ουτε κι εγω φυσικα και μόλις καταφερα να το κοιμισω περναει ενα αμαξι με τη μουσική στη διαπασων. Η ωρα ηταν 2:30 το μεσημερι... :evil: Το μωρο έβαλε αμεσως τα κλαματα και δεν μπορεσε να ξανακοιμηθει.

Ποτε επιτελους θα εξευρωπαϊστει αυτη η χώρα;;;Ποτε θα καταλάβουν οτι υπαρχουν σπιτια που εχουν ασθενεις, πενθος, ανθρωποι που βγαζουν δυσκολες βαρδιες τη νυχτα και θελουν λίγη ησυχια το μεσημερι και περνουν χιλιες δυο καταστασεις... Λιγος σεβασμος πια, τουλαχιστον τις ωρες κοινης ησυχιας...

Πόσο δίκαιο έχεις Jean μου ! Αλλα που να το βρείς ..... :?

Διαφημίσεις

Επισεις αυτα τα βλαμενα με τα φτιαγμενα μηχανακια που γκαζονουν και που σηκωνουν τον τοπο στον αερα!!!Να ερθει κανας τετοιος αληταμπουρας να παρει την κορη μου σε καμια 15αρια χρονια θα της βγαλω το μαλλι τριχα τριχα!!! :lol: Ελεος που εφτασα...

KeDzp2.png

CBqup3.png

Ελα να ξεκατινιαστούμε Ζεμπελία........ Κι εγω αυτό λεω !!! χαχα !!!

Εχετε πολυ δίκιο κορίτσια και για τα δυο !!!! Το μονο καλό που έχει εδω περα το κωλοχωρι που ζουμε είναι ότι δεν εχει τοση κινηση .... οπότε και λιγότερα τετοια περιστατικα...

Εχουμε άλλα βεβαια, αφου σε εναν δρομακο συνοικιακο θυμουνται τον Σουμαχερ που κρυβουν μεσα τους... και καταλήγουν πανω σε κολώνες, μαντρες κλπ... αλλά ΟΚ... ΕΛΛΑΔΑΡΑ ειναι αυτη ! :twisted:

κοριτσια και εγω στο Ηρακλειο μια απο τα ιδια με το καροτσακι πηγαινω απο το δρομα πεζοδρομια τι ειναι αυτο? ασε που καθε σαββατο εχει λαικη παρκαρουν οπου βρουν δεν μπορεις να περασεις με τιποτα μονο αναμεσα απο τα αυτοκινητα και ελπιζεις να μην σε πατησουν και σενα και τα παιδια γιατι ειναι τοσο γαιδουρια που δεν σταματαει κανεις να περασεις με ενα καροτσακι και ενα παιδι :evil::evil:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

• 2 εβδομάδες μετά...

Συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα -δρόμους και εστιατόρια- και ακόμα θυμόμαστε με τον άντρα μου το μοναδικό μέρος που έχουμε πάει που είχε προβλέψει να μπορούν οι γονείς να κάτσουν ήσυχα να πιουν έναν καφέ ή αν φάνε ένα παγωτό. ήταν ένα μικρό μαγαζάκι στην Πάτμο που φυσικά δεν το έχουν Ιταλοί αλλά Έλληνες και δεν είχε τίποτα συγκλονιστικό. Απλώς ένα μικρό ξύλινο τραπεζάκι για παιδιά και 2 πακέτα κιμωλίες! Φαντάζεστε λοιπόν τι ωραία παγωτά τρώγαμε! :) Είναι τόσο φτηνό και απλό αλλά δεν το έχω ξαναδεί πουθενα!

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

αυτά τα αυτοκόλλητα τα έχουμε πάρει κι εμείς εδώ και καμιά βδομάδα, ήρθαν πολύ γρήγορα.

το χειρότερο με αυτούς τους μα#%@!$ και το θέμα ράμπα είναι πως είναι τόσο ζώα που λένε " έλα μωρέ τώρα θα περάσει απο δω το καρότσι, που πάρκαρα ΕΓΩ???" (ΤΟΙΝΚ!!!!)

το καλοκαίρι λοιπόν είχαμε πάρει μια παλιά μας φίλη η οποία μετά από ατύχημα βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.

Το καρότσι με το μωρό πάλι πακέτο, αλλά σκεφτείτε αυτούς που έχουν "πρόβλημα" και βγαινουν μόνοι τους έξω με το καρότσι τους, να ξεσκάσουν, και γυρίζουν πίσω σε χειρότερη ψυχολογική κατάσταση από πριν.

ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΟΛΛΑΜΕ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ.

1Iik.png

εγώ χάρηκα γιατί είδα κοντά εκεί που εργάζομαι σε τρία αυτοκίνητα, το αυτοκόλλητο είμαι γαίδαρος - ήταν παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο. :lol:

και λέω,.. ΧΑΑ!!! κάποιος έκανε το βήμα!!! :lol:

και εγώ θα παραγγείλω μόλις βρώ ευκαιρία. επιτέλους παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! !

αλλά αυτός που τα κόλλησε τα κόλλησε πίσω, ενώ άπο όσα διάβασα στο σιτε είναι καλό να κολλιούνται λέει στο παρπρίζ μπροστά εκεί που είναι ο οδηγός! - ήταν σε σημείο όμως που θα το έβλεπαν οπότε μάλλον για αυτό.

μπράβο!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

κάτι άλλο που θυμήθηκα και το καταγγελω.

Ολους αυτούς τους ηλίθιους που δε σεβοντε μια εγκυμονούσα γυναικά.

Μου είχε τύχει φάση όταν ήμουν στο όγδοο με την κοιλιά τούρλα περίμενα σε μια ουρά σε ένα μαγαζί με ρούχα (λάθος μου έπρεπε να πάω μπροστά κυρία) και χωρίς να το καταλάβω πήρα τη σειρά μιας ηλίθιας που έκανε ολόκληρη φασαρία.Καλά τα πήρα στο κρανίο όχι γιατί περίμενα αλλά γιατί προσβληθηκα και αισθάνθηκα ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε από παιδεία μηδέν .Δε βλέπεις κυρα μου την κοιλιά που είναι έτοιμη να σκάσει φοβηθηκες μην καθυστερήσεις 5 λεπτά.Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσω σε κλάματα από την συνχηση!!

KeDzp2.png

CBqup3.png

Σε περιπτώσεις αυτοκινήτων που κλείνουν διαβάσεις και ράμπες, αν κληθεί η τροχαία θα αφαιρεθούν οι πινακίδες και είναι η μόνη παράβαση για την οποία δεν χωράει μέσο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...