Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καταγγελω...(πεζοδρόμια-καρότσι)

Recommended Posts

....ολους αυτους που παρκαρουν πανω στα πεζοδρομια :evil: και δεν χωραει να περασει το καροτσι.

Ετσι αναγκαζομαστε να κατεβαινουμε στο δρομο, κατι το οποιο ειναι ιδιαιτερα επικινδυνο. Ολοι τρεχουν λες και θα παρουν βραβειο αν φτασουν πρωτοι.

Να σας πω εγω τι βραβειο παιρνουν ολοι αυτοι: της ανοιχτης παλαμης και κατι παραπανω! :evil:

Τα ΠΕΖΟδρομια ειναι για τους ΠΕΖΟΥΣ κι οχι για τα αυτοκινητα.

Επισης καταγγελω τους δημους και οποιονδηποτε αλλο αρμοδιο φορεα που μπορει να ευθυνεται για τα τοσο στενα πεζοδρομια. Ελεος δηλαδη!

Μου λεει ενας οδηγος εχθες :"Κοπελια απο το πεζοδρομιο να πηγαινεις με το μωρο"

Και φυσικα του απαντησα:" Αν καταφερεις εσυ να περασεις με το καροτσι τοτε θα το καταφερω κι εγω"

Φυσικα το βουλωσε κι εφυγε! :evil:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 136
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνω!!!!

Φαντασου ποσο δυσκολη εναι η μετακινηση και για τα ατομα με ειδικες αναγκες!!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ πολη!

Α ναι!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΡΑΜΠΕΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ. ΑΙΣΧΟΣ!

Συμφωνω!!!!

Φαντασου ποσο δυσκολη εναι η μετακινηση και για τα ατομα με ειδικες αναγκες!!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ πολη!

Και στην επαρχία παιδιά τα ίδια είναι. Τώρα με το καρότσι συνειδητοποίησα πόσο άθλια και κοινωνικά αναίσθητη χώρα είμαστε. :(

Διαφημίσεις

Γι'αυτο κι εγώ περισσότερο χρησιμοποιώ το sling παρά το καρότσι!!! Αφού δεν πρόκειται να αλλάξει η κακή νοοτροπία αλλάζουμε εμείς τη ζωή μας...

Καταρχάς συμφωνώ και επαυξάνω για τους αναίσθητους που παρκάρουν είτε πάνω στα πεζοδρόμια είτε πάνω σε διαβάσεις αναπήρων!

Κι εγώ προτιμώ στο sling γιατί είμαι πιο σίγουρη, με το καρότσι φοβάμαι τα αυτοκίνητα...

Επιπλέον εδώ στο νησί είναι 2 φορές δύσκολο να κυκλοφορούμε με το καρότσι γιατί ΔΕΝ υπάρχουν πεζοδρόμια! Είναι τόσο στενοί οι δρόμοι που δεν μένει χώρος για πεζοδρόμιο... :roll::roll::roll:

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Καταρχάς συμφωνώ και επαυξάνω για τους αναίσθητους που παρκάρουν είτε πάνω στα πεζοδρόμια είτε πάνω σε διαβάσεις αναπήρων!

Κι εγώ προτιμώ στο sling γιατί είμαι πιο σίγουρη, με το καρότσι φοβάμαι τα αυτοκίνητα...

Επιπλέον εδώ στο νησί είναι 2 φορές δύσκολο να κυκλοφορούμε με το καρότσι γιατί ΔΕΝ υπάρχουν πεζοδρόμια! Είναι τόσο στενοί οι δρόμοι που δεν μένει χώρος για πεζοδρόμιο... :roll::roll::roll:

Τα ίδια και στο δικό μας νησί... Ελάχιστα πεζοδρόμια και κακοφτιαγμένοι "πλακόστρωτοι" δρόμοι.

και το αλλο το φοβερο να μην σταματαει κανενα αυτοκινητο για να περασεις απεναντι :evil: μου εχει τυχει με καροτσι και την αλλη κορη μου διπλα με βροχη και νευριασα τοσο που μπηκα στη μεση ,σταματησα τα αυτοκινητα και περασα!!!!!!!ελεος!!!

Διαφημίσεις

Συμφωνω με ολα τα παραπανω... και να σας πω και το καλυτερο... Οποτε κυκλοφορω με το αυτοκινητο τρωω απειρς μουτζες, κορνες κλπ επειδη ΣΤΑΜΑΤΑΩ για να περασει κανενας παιζος, καμια μαμα με καροτσάκι ή καποιος αναπηρος ή παππούλης ή γιαγια....

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ομως και μαλιστα πολλες φορες το ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΗΔΕΣ πιο επιδεικτηκα... ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΑΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΥΜΑΧΕΡ που εχουν μπερδεψει τους δρόμους με πιστες !!!

ΕΛΕΟΣ !!!

Την Παρασκευή που μας πέρασε τσακώθηκα άσχημα επειδή πάνω στο πεζοδρόμιο είχε παρκάρει ένα βανάκι απο εταιρεία κούριερ. Δεν είχε αφήσει όύτε εκατοστό για πεζό και επειδή τους το επισήμανα, μόνο που δεν με έβρισαν. Μόλις μίλησα για τροχαία άλλαξαν λίγο στάση, αλλά ήταν απαράδεκτοι! Άν δεν είχα τον μικρό μαζί μου θα περίμενα να έρθει η τροχαία να βλέπαμε ποιός έχει δίκιο...

Αυτό που μου την έσπασε ήταν οι δικαιολογίες...αντί να πούν "ναί είμαστε παράνομοι, θα το προσέξουμε" άρχισαν να δικαιολογούνται ότι δεν έχουν μέρος γιατί κάποιος άλλος έχει παρκάρει κλπ. :evil:

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Εγω ειδικά στην γειτονιά μου κάθε φορα που γυρνάω από το super Με το καρότσι κάνω διάφορους ελιγμους για να αποφύγω τα παρκαρισμένα που παρκάρους στις διαβάσεις πεζών...

αυτό γίνεται κάθε, μα κάθε μέρα..

γενικά στην περιοχή πέφτουν κλισεις, αλλά πάντα είναι κάποιος παρκαρισμένος σε διαβασεις (και στα πεζοδρόμια αλλά ευτυχώς είναι μεγάλα και χωράω)

έχω σκεφτεί πολλές φορες να παρω τηλεφωνα δημοτική αστυνομία, αλλά δεν ξέρω αν θα ασχοληθουν, από την άλλη όσο νευριασμένη και αν είμαι δεν μου παει καρδια να κάνω κάτι τετοιο, και επιπλέον κάποιος άλλος θα βρεθει να παρκάρει..

πολλές φορές παλαιότερα όταν οδηγούσα δεν πάρκαρα σε τετοιες θέσεις, η σε θέσεις για ανπηρους και ας εψαχνα θέση και έβλεπα τον από πίσω να βγάζει alarm...

τι να πεις πια!!

Διαφημίσεις

Δεν είναι μόνο οι δρόμοι που δεν είναι φτιαγμένοι για καρότσια. Είναι και όλα σχεδόν τα μαγαζιά - για να μην μιλήσω για τα εστιατόρια.

Το περασμένο Σάββατο πήγα με το καρότσι σε βιβλιοπωλείο να πάρω παραμύθια. "Βεβαίως", λέει η κοπέλα (25 χρονών περίπου), "τα παραμύθια μας είναι κάτω. Δημήτρη, δείξε στην κυρία".

Το "κάτω" ήταν 7 σκαλοπάτια χωρίς ράμπα, ο δε Δημήτρης, ούτε που κούνησε βλέφαρο να με βοηθήσει να τα κατέβω. Παίρνω το καρότσι παραμάσχαλα και τα κατεβαίνω.

"Στο βάθος δεξιά" λέει ο Δημήτρης. Πάω και εγώ να περάσω αλλά δεν χωρούσε το καρότσι, καθώς είχε παντού αυτά τα στρογγυλά stand με τα βιβλία. "Αα", λέει ο Δημήτρης, "δεν μπορείτε να περάσετε"... και κάθεται κα με κοιτάει. Αντίδραση καμμία.

Αναγκάστηκα να κάνω το γύρω όλου του μαγαζιού για να μπορέσω να φτάσω τα παραμύθια.

Για να μην πω για το εστιατόριο που θέλαμε να πάμε μαζί με φίλους που έχουν δίδυμα.

Τελικά, όταν κάνεις παιδί, αντί να σου ανοίγονται οι πόρτες, τρώς πόρτα από παντού!!!!!!!! Πρέπει να έχεις μια στρατιά από γιαγιάδες και παπούδες να σου κρατούν το παιδί για να κάνεις δύο δουλειές ή να πας έξω να φάς με τους φίλους σου.

Αρνούμαι να μπώ στη λογική αυτή. Ίσως πρέπει να ανοίξουμε ένα post με "φιλικά προς γονείς" μαγαζιά, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, κλπ.

Έτσι είναι και χειρότερα! Κανένας σεβασμός σε μητέρες με μωρά αλλά ούτε και σε εγκυμονούσες! Α ρε αθανατη Ελλάδα!

Εσυ λες για βιβλιοπωλειο... Στα Adams στον Πειραια που ειναι μαλιστα μαζγι με παιδικα ρουχα, τα βρεφικα μεχρι ενος ετους τα εχει στο υπογειο... που ειναι σιγουροοτι η μαμα θα παει με το καριτσι.. Την τελευταια φορα που πηγα τον αφησα μεσα απο το ταμειο και λεω στην ταμια... "αφου δεν εχετε ουτε ασανσερ ουτε ραμπα, αν κλαψει παρτον αγκαλια.."

Οταν ανεβηκα τον βρηκα να σκαλιζει την ταμειακη και αυτες με κοιτουσαν καλα καλα...

Και εννοειτε οπου παω και εχουν σκαλια τους ζηταω (απαιτω μαλλον) να με βοηθησουν...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Πάντως το χειρότερο απ' όλα είναι το κάπνισμα στους παιδότοπους.

Η αλήθεια είναι ότι πριν το κόψω κάπνιζα και γω. Τόσο μ..... ήμουν.

Δεν υπάρχει παιδότοπος που να μην είναι τεκές από το τσιγάρο. Δυστυχώς δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία που απαγορεύει πλήρως το τσιγάρο σε παιδότοπους (Δεν ισχύει δηλ. αυτό που ισχύει για τα εστιατόρια).

Τώρα, όσον αφορά τα πεζοδρόμια και γενικά την κίνηση στην πόλη πιστέυω πως πρώτους απ' όλους υπαίτιοι είμαστε εμείς με την αδιαφορία μας. Πιστέυω πως όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε κλείσει ράμπες για πεζούς επειδή βιαζόμασταν να "πεταχτούμε" κάπου βάζοντας τα αλαρμ.

Αυτό που κάνω τώρα είναι να προσπαθώ, όσο γίνεται, να μην κάνω αυτό που δεν θέλω να μου κάνουν οι άλλοι και να καταγγέλω ,όπου αυτό είναι εφικτό, αυτούς που παρανομούν.

Έχει τύχει δηλ. να φωνάξω την τροχαία επειδή κάποιος ασυνήδητος έκλεισε βραδιάτικα το στενάκι μπροστά από το σπίτι μου επειδή δεν έβρισκε να παρκάρει αλλού. Και η τροχαία ήρθε. Και τον έγραψε. :)

Συμφωνω!!!!

Αυτο και εαν ειναι θεματαρα!! Ειμαστε Σπαρτιατες :twisted::twisted:

Ακομα και η εκκλησια αδιαφορει πως θα μπει ενας αναπηρος μεσα. Εχετε δει καμια με ραμπες? Οχι βεβαια . Δεν ειναι αισθητικα ομορφο και χαλαει τα εσοδα απο τους γαμους. :evil:

Οσο σκεφτομαι οτι εγω ειχα (γιατι ευτυχως τωρα τελος) 2 χρονια ταλαιπωριας και χωρις καποιον να νοιωθει ασχημα, ενω εκεινοι οι ανθρωποι πρεπει να ξεπερασουν το προβλημα και να νοιωσουν αυτονομοι σε μια πολιτεια που τους θελει υποδουλους τα παιρνω τρελλα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Τα θερμα μου συγχαρητηρια σ' αυτον που σκεφτηκε τα αυτοκολλητα "εισαι γαιδαρος" για οσους παρκαρουν παρανομα και κλεινουν εισοδους και πεζοδρομια!!!!!

Τα θερμα μου συγχαρητηρια σ' αυτον που σκεφτηκε τα αυτοκολλητα "εισαι γαιδαρος" για οσους παρκαρουν παρανομα και κλεινουν εισοδους και πεζοδρομια!!!!!

Τι αυτοκόλλητα ειναι αυτά? και εγώ θέλω

Μαρία δες εδώ: http://streetpanthers.blogspot.com/search/label/auto_%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B1 για τα αυτοκόλλητα. Είναι μια πολύ καλή ιδέα. Εγώ πολλές φορές σκέφτηκα να αφήσω μήνυμα σε όποιον παρκάρει σε διαβάσεις αναπήρων: "Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να κυκλοφορείς με καροτσάκι!"

Δυστυχώς δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία που απαγορεύει πλήρως το τσιγάρο σε παιδότοπους (Δεν ισχύει δηλ. αυτό που ισχύει για τα εστιατόρια).

Καλα βρε παιδια δουλευομαστε?

Τι ισχυει στα εστιατορια? Δυο τραπεζια χωρις τασακια ακριβως διπλα σε τραπεζια καπνιστων? :evil:

Ενταξει δεν θα καπνισω στο τραπεζι μου αλλα ας ανεχτω τον καπνο του διπλανου μιας και αυτος ειναι σε smoking area!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...