Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπερματικά υγρά - Μπορώ να μείνω έγκυος;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, εμένα τελευταία περίοδος ήταν 21/8 , μέχρι σήμερα είχα πολλές ερωτικές επαφές και στις γόνιμες μέρες, με τον σύντροφό μου με την μέθοδο τραβήγματος, περίοδο περιμένω στις 18/9, υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος, τα συμπτώματα που έχω, είναι πρησμένο και ευαίσθητο στήθος και συχνοουρια! 

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Γειά σας. Είμαι δέκα οκτώ χρονών. Το ίδιο και η κοπέλα μου. Χθες πάνω στα προκαταρκτικα μας παρέσυρε το πάθος και επιχειρησαμε διείσδυση χωρίς προφύλαξη. Λοιπόν εδώ είναι το σημαντικό : η πράξη ΔΕΝ διήρκησε πάνω από 15 δευτερόλεπτα. ΔΕΝ τελείωσα, ούτε είχε προηγηθεί εκσπερματιση νωρίτερα. Από όσο ένοιωσα δεν μπήκε ολόκληρο μέσα λίγο πιο κάτω από το κεφαλάκι μονάχα, από όσο κατάλαβα. Το μόνο που με ανησυχεί είναι τα προσπερματικα υγρά. Αλλά είναι τόσο πιθανό να υπάρξει σύλληψη χωρίς να μπει βαθειά η έστω ολόκληρο μέσα; πριν αυτό η κοπέλα μου το είχε βάλει στο στόμα της οπότε δεν ξέρω άμα ήταν σάλιο ή υγρά. Όμως συχνά έχω προσπερματικα υγρά. Εκείνη την στιγμή όμως δεν νομίζω να ήταν πολύ υγρό. Φυσικά μιαφορα συνειδητοποίησα ότι είναι λάθος γιαυτό και φερθηκα με υπευθυνότητα και τραβήχτηκα όπως και αυτή κατάλαβε ότι είναι λάθος. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να εκσπερματισω μέσα της ακόμα και να συνεχίσαμε. Αλλά μετά αγχώθηκα εγώ πολύ και της το είπα και ψιλό αγχώθηκε και εκείνη. Αλλά εκείνη είναι η φωνή της λογικής και είπε ότι με αυτά τα δεδομένα (που σας προανέφερα) αποκλείεται. Εγώ όμως είμαι αγχώδης και είμαι υπό την πίεση των εξετάσεων καθώς έχω στόχους. Αυτό έγινε χθες και πέρα από τη συζήτηση που είχαμε με την κοπέλα μου δεν της το ανέφερα ξανά γιστι άμα με δει αγχωμένο θα στεναχωρεθει και μπορεί να αργήσει η περίοδος και μετά να αγχωθεί. Επίσης δεν έχει σταθερό κύκλο και από ότι μου είπε χθες θα έχει περίοδο σε 22 μέρες περίπου άρα 21 από τώρα. Τέλος ζούμε σε μικρή κοινωνία και δεν είναι εφικτή η αγορά ή παραγγελία τεστ και αν το μάθουν οι γονείς της θα γίνει χαμός.

• 2 months later...

Καλησπερα...ο λογος που εγγραφηκα στο φορουμ ειναι ο εξης...η τελευταια περιοδος μου ηρθε στις 25 δεκεμβριου ..μου τελειωσε στις 1 ιανουαριου και την αμεσως επομενη μερα ηρθα σε επαφη με το αγορι μου ..ξεκινησαμε με προφυλακτικο απλα ειχαμε ενα θεμα και μετα καναμε για 1-2 λεπτα χωρις ...να σημειωσω οτι το αγορι μου δεν τελειωσε...Υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης απο προσπερματικα υγρα;; εχω σημερα καθυστερηση 8 μερες (δεν εχω σταθερο κυκλο) και νιωθω καποιες ζαλαδες... λετε να ειναι απο το αγχος μουυυ;; η εγκυμοσυνη ειναι το τελευταιο πραγμα που θελω αυτον τον καιρο...:|

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα...είχα επαφή με το αγόρι μου στις γόνιμες μέρες χωρίς προφύλαξη αλλά δεν τελείωσε μέσα ...την επόμενη μέρα είχα καφέ κολπικό υγρό ... Εμφανίστηκε μόνο μια φορά....μπορώ είμαι έγκυος από τα προσπερματικα υγρά;

• 10 months later...

Ευαισθητοποίηση για το θέμα της αντισύλληψης στην εφηβεία.

Αγαπητά μέλη, στην περίπτωση που η εγκυμοσύνη σας προέκυψε με προσπερματικά υγρά/μέθοδο του τραβήγματος, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να το σημειώσετε εδώ.

Επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε τις νεαρές/τους νεαρούς αναγνώστες μας ότι είναι κάτι πολύ συχνό, ο μόνος τρόπος όμως να ακουστεί κάτι τέτοιο είναι από γυναίκες που όντως είναι μητέρες και η σύλληψη έγινε έτσι. 

Οι έφηβες/έφηβοι δεν έχουν τρόπο να ενημερωθούν για κάτι τέτοιο και οι συζητήσεις που ίσως κάνουν με φιλικά άτομα ενήλικες του οικογενειακού τους κύκλου για θέματα αντισύλληψης, δεν επαρκούν ως μήνυμα, για να γίνει αυτή η πληροφορία ευρέως γνωστή.

Αλλιώς, η εικόνα που υπάρχει για αυτό το θέμα, είναι απλά ότι είναι μία πιθανότητα, αλλα μακρινή που δεν αφορά ίσως αυτές/αυτούς. 

Κάτι τέτοιο είναι σημαντικό να ειπωθεί και από τις μητέρες αγοριών, που ίσως δεν τους έχει τύχει και επίσης το θεωρούν μακρινή πιθανότητα. 

Είναι κάτι τόσο σπάνιο τελικά;  Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την στατιστική.

Αλλά το ότι συμβαίνει και ότι συμβαίνει συχνά, θα βοηθήσει πολύ τις /τους αναγνώστριες να ξέρουν ότι πρέπει να χρησιμοποιούν και άλλες προφυλάξεις, ότι δεν μπορούν να επαναπαυτούν σε αυτή τη μέθοδο, ως αποκλειστική αντισύλληψη. 

Μπορείτε να δημοσιεύσετε εδώ την εμπειρία σας:

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

Παιδιά καλημέρα 

Είμαι μια κοπέλα 18 χρόνων και με το αγόρι μου κάναμε επαφές χωρίς προφύλαξη με διακεκομμένη συνουσία. Ενώ βγήκε νωρίς και αφού (σορρυ αν γίνομαι πολύ περιγραφική) τον έπαιξε λίγο για να ξεκινήσει η εκσπερμάτωση «έπεσε» μια σταγόνα στα χείλη. Σκεφτήκαμε το χάπι αλλά δεν είναι και για συχνή χρήση και δεν είμαστε σίγουροι αν αξίζει όντως να το πάρω σε αυτή την περίπτωση. Προφανώς δεν επιθυμούμε εγκυμοσύνη. 

Το δεύτερο παιδι μου με αυτή τη μέθοδο το έπιασα... Αν θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα κάνεις παιδί εννοείται ότι το προφύλαξη είναι η πιο ασφαλής μέθοδος αντισύλληψης. 

Με τη διακεκομμένη συνουσία λίγο αν καθυστερήσει να βγει ή ξεφύγουν κάποια υγρά η γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος.

Χαίρεται, έτσι εμεινα έγκυος την πρώτη φορά. Με την γνωστή μέθοδο τραβήγματος. Δεν είχα ποτέ σταθερό κύκλο ο γυναικολόγος μου είχε βρει κύστες στις ωοθήκες και με είχε στείλει για περισσότερες εξετάσεις για να δούμε τι ακριβώς είναι. Δεν πρόλαβα φυσικά να της κάνω. Τον επόμενο μήνα έμεινα έγκυος και το κατάλαβα και από ένστικτο και από συμπτώματα. Ειχα ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι και όταν το έκανα βγήκε αρκετά έντονο θετικό. Έκλεισα ραντεβού στον γυναικολόγο όπου και επιβεβαίωσε την κύηση μου. Ήμουν 19 χρόνων. Ήταν στα άμεσα σχέδιά μας να παντρευτούμε και η αλήθεια κάναμε πολιτικό γάμο περισσότερο λόγο θρησκείας του συζύγου. Δυστυχώς στο οικογενειακό μου περιβάλλον λόγω της ηλικίας μου δεν ήθελαν να κρατήσω το παιδί αλλά εγώ το έκανα. Η οικογένεια του συζύγου μου στην Συρία χάρηκε παρα πολύ και η αλήθεια ένιωσα ακόμα πιο σίγουρη. Επειδή έχω μια κόρη 3 χρόνων τώρα την ενημέρωση που δεν είχα εγώ σχετικά με το επαφές και την περίοδο θα ήθελα να το κάνω στην ίδια. Παντα με προφύλαξη όχι μόνο για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αλλά και για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Είναι πολύ σημαντικό να παρέχουμε την σωστή ενημέρωση επί του θέματος ανεξάρτητα φύλου. Ιδανικά και στα σχολεία θα έπρεπε να υπάρχει ένα μάθημα για την σεξουαλική αγωγή χωριστά από την βιολογία.

Δεν θέλω απλά να είμαι μόνο μητέρα στην κόρη μου αλλά και φίλη της ώστε να συζητά μαζί μου άνετα ότι την προβληματίζει. Να γλυτώσουμε και το εγκεφαλικό του συζύγου😂

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...