Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Recommended Posts

[quote name=nouka πχ εγω στις φακες την πρωτη φορα ειχα βαλει 10 λεπτα και εγιναν νιανια..την επομενη φορα εβαλα 7 λεπτα κι εγιναν σουπερ..τωρα ξερω πως στην δικη μου χυτρα οι φακες βραζουν στα 7 λεπτα..

nouka γεια σου!

Δεν θελω να το παιξω ξερολας γιατι δεν ειμαι! Απλα προσοχη μεγαλη με την φακη! Εγω την πατησα! Πηγε και χωθηκε μια φακη στην βαλβιδα, εκει που βγαινει ο ατμος!

Περιττο να σου πω τι εγινε! Ενα σπιτι γεματο φακη!!! και την μισω την ατιμη!

Αυτο σε φισλερ χυτρα!

Απο τοτε δεν ξαναεβρασα φακη στην χυτρα! Και φυσικα αγορασα αλλα χυτρα! Την τεφαλ την κλιπσο! Ακοοοοοοομα πιο ευκολη απο την φισλερ (αν και δεν εφταιγε η χυτρα αλλα η ατυχια μου!) την τεφαλ την αγορασα σαν πιο οικονομικη..για να μην παρεξηγηθω:oops:

Παντως ειναι μεγαααααααλη ευκολια! Την συστηνω ανεπιφυλακτα! κι ας την πατισα απο χαζομαρα!:-P[/quote]

απαπα! με τρομαξες με την φακη! κι εγω την τεφαλ κλιπσο εχω και ειμαι υπερευχαριστημενη!!!

αλλα αν σκαλωσε η φακη δεν μπορει να σκαλωσει οτιδηποτε μικρουλι κομματακι? πχ κρεμμυδι, σελινο?

F2ETp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΧΥΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΕΧΩ ΤΗΝ CLIPSO ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ,ΠΑΡΕ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΥΣΕΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΤΡΕΞΕ ΑΜΕΣΩΣ :D

Βρε μπουκίτσα, και εγώ αυτήν έχω και τον τελευταίο καίρο όταν την κλείνω, χάνει ατμό από το πλαινό του καπακιού. Μπορείς να μου πείς τί διαδικασία ακολουθείς?Δλδ αφήνεις το φαγητό και βράζει και την κλείνεις ή την κλείνεις από την αρχή? Και την βαλβίδα? Πότε την κλείνεις? ευχαριστώ πολύ!!!

Ακριβώς την ίδια έχω και εγώ και είμαι σούπερ ικανοποιημένη!

Όσο για το καπάκι ή το πιέζεις απο πάνω για να σφαγίσει καλά όπως προανέφερε μια άλλη κοπέλα ή κορίτσια από την πολύ χρήση της να ξέρετε ότι φθείρεται πολύ γρήγορα το λάστιχο και θέλει αλλαγή. Παιδευόμουνα πόσες μέρες με αυτό το κλείσιμο του, στο τέλος αγόρασα ένα καινούργιο λάστιχο και θυμήθηκα τις παλιές καλές μέρες!!! Βέβαια ο κατασκευαστής λέει κάθε χρόνο χρειάζεται αλλαγή εγώ περίπου στους 9 και κάτι μήνες το αλλάζω γιατί μου σπάει τα νεύρα να τρέχουν νερά και να μην γίνεται και γρήγορα τα φαγητάκι μου.

O5X4p2.png 

Κορίτσια έχει τύχει σε καμμιά από σας να εκραγεί ?

Σε εμενα αλλα επειδη μπηκε φακη στην βαλβιδα, ειχα βαλει και πολυ νερο!!!

Αλλα δεν πτοηθηκα! Αγορασα καινουρια!!!

Διαφημίσεις

Σε εμενα αλλα επειδη μπηκε φακη στην βαλβιδα, ειχα βαλει και πολυ νερο!!!

Αλλα δεν πτοηθηκα! Αγορασα καινουρια!!!

Και δεν πετάχτηκε το καπάκι ? Ήσουν κοντά ? Δεν είναι επικίνδυνο να καείς ? Φοβάμαι τη χύτρα όπως φοβάμαι επίσης και το γκάζι.

κοριτσια εγω εχω κατσαρολες amc και μαζι με το σετ ηταν και το καπακι της χυτρας....ειναι πανευκολη και τα φαγητα γινονται πολυ γρηγορα μεσα σε 20λ τα οσπρια και λαχανικα και 30-35λ το κρεας...ειναι τελεια,και νομιζω ειναι και αρεκτα οικονομικη...

αυτη την φοβια την ειχα και εγω εχω 4χρονια που μαγειρευω και 3μηνες που χρησιμοποιω την χυτρα χιχιχιχι

• 6 months later...

Γεια σας,κορίτσια.

Είμαι φανατική της χύτρας,είχα χρόνια μια seb και φεύγοντας για τα ξένα την εδωσα στη μαμά μου.Τώρα μου λείπει και σκέφτομαι να πάρω μια καινούρια μάλλον 6,5 λίτρων ή κάποιο συνδιασμό δύο σκευών-δύο καπακιών(σε πιο ακριβή τιμή φυσικά)

Σήμερα έκανα έρευνα αγοράς.Κοίταξα τις μάρκες:

silit

fissler

wmf

Όλες είχαν καλό ντιζάιν με πιο ακριβές εκείνες της φισσλερ.

Το απόγευμα θα πάω και σ άλλο κατάστημα μήπως βρω τις τεφαλ.

Πείτε μου,ιδιαίτερα αν κάποια αγόρασε πρόσφατα χύτρα,ποια πήρατε και αν είναι πρακτική στη χρήση,το καθάρισμα

Για παράδειγμα με προβλημάτισε το "πεταχτό" χερούλι πάνω στο καπάκι της φισσλερ(καινούριο μοντέλο)

Να έχει ή όχι ενσωματωμένο χρονόμετρο;Φαντάζομαι εξυπηρετεί...

...και ό,τι άλλο έχετε να προτείνετε!

Ευχαριστώ:-)

Κορίτσια,τα φώτα σας ,σας παρακαλώ...

Δεν αντέχω άλλο,βράζω ρεβύθια (καλά μουλιασμένα) μία ώρα.:confused:

Ξέρω ότι στη χύτρα σε ένα τεταρτάκι θα ήταν έτοιμα και τρελλαίνομαι!:evil:

Αν είχα αποφασίσει,θα ήθελα να την είχα αγοράσει...χτες.

• 2 months later...

Κορίτσια θέλω να αγορασω μια χυτρα μικρή 4,5 - 6lt (μεγάλη έχω) για να φτιάχνω το φαγητό της μπεμπούλας μου. Η χύτρα που έχω κάνει πολυ φασαρία με τον ατμό που βγάζει κατα τη διάρκεια που βράζει. έχει κάποια εμπειρία να μου πει πια μαρκα είναι πιο αθόρυβη; εγω έχω μια απο δωρο γάμου σιτραμ

Διαφημίσεις

Κορίτσια θέλω να αγορασω μια χυτρα μικρή 4,5 - 6lt (μεγάλη έχω) για να φτιάχνω το φαγητό της μπεμπούλας μου. Η χύτρα που έχω κάνει πολυ φασαρία με τον ατμό που βγάζει κατα τη διάρκεια που βράζει. έχει κάποια εμπειρία να μου πει πια μαρκα είναι πιο αθόρυβη; εγω έχω μια απο δωρο γάμου σιτραμ

Vicky,προχθές αγορασα καινούρια χύτρα.Αν και ηθελα πολύ να πάρω την clipso της tefal δεν μου βγήκαν τα λεφτά και έτσι πηρα την Red dot της izzy και τελικά δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου.Την πηρα 90 ευρώ,είναι εύκολη στη χρήση και αρκετά αθόρυβη.

Μιας που το διάβασα το θέμα ας σας πώ και εγώ την εμπειρία μου. Την χύτρα την δουλεύω εδώ και χρόνια και νομίζω πως χωρίς αυτή δε θα μπορούσα να μαγειρέψω! Στην αρχή είχα της Tefal αλλά τα λάστιχα της χαλάρωναν πολύ γρήγορα. Βέβαια την είχα κάψει κ κανα 2 φορές απο αφηρημάδα γιατί είχα την κακιά συνήθεια να αφήνω το μάτι στο full. Έπειτα πήρα τη fissler quatro και με βόλεψε απίστευτα γιατί μαγείρευα στη μικρή το φαγητό του ζουζουνιού μου αλλά πολλές φορές και το δικό μας μιας και βολεύει πολύ το μέγεθος. Το κακό είναι οτι εγώ η έξυπνη έβαζα το καπάκι στο πλυντήριο πιάτων βγάζοντας βέβαια τα πλαστικά μέρη δλδ λάστιχο και λαστιχακι της βαλβίδας. Μια μέρα το λοιπόν που έβραζα όσπρια δεν θυμάμαι ακριβώς τι και την είχα και στο χαμηλό βγήκε όλο το φαγητό απο το σημείο που βγάινει ο ατμός! Μια κουζίνα χάλι μαύρο!!Τρομοκρατήθηκα μιάς που ο μικρός τριγύρναγε στα πόδια μου και απομακρύνθηκα μέχρι να ηρεμήσει και να σταματήσει το τρελό φσσσσσσσσσσ!!!!! το καλό ήταν οτι το καπάκι δεν πετάχτηκε και μάλλον την εκανε αξιόπιστη περισσοτερο στα μάτια μου. Όταν πήγα να τη δείξω στο service και άνοιξε τη βαλβίδα είδε οτι ήταν κομματιασμένη και αυτό το προκάλεσε πιθανότατα το πλυντήριο πιάτων λόγω των πιέσεων που ασκούνται στο εσωτερικό του. Φθηνά την έβγαλα με 17 ευρουλάκια. Πάντως η quatro αξίζει το κόπο να αγοραστεί. Και η απλή της έκδοση αυτή που δεν έχει λουλουδάκια και έχει την απλή χειρολαβή είναι σχετικά οικονομική!

Κοριτσια να ρωτησω κατι και εγω που ειμαι ασχετη απο χυτρες.Εχει αγορασει καμια κοπελα την χυτρα ταχυτητας του ικεα;Ψηνομαι να την παρω καθως ειναι οικονομικη λυση αλλα δεν ξερω αν αξιζει.

Κοριτσια να ρωτησω κατι και εγω που ειμαι ασχετη απο χυτρες.Εχει αγορασει καμια κοπελα την χυτρα ταχυτητας του ικεα;Ψηνομαι να την παρω καθως ειναι οικονομικη λυση αλλα δεν ξερω αν αξιζει.

Καλή ερώτηση.... είδες πόσο έχει η χύτρα του ΙΚΕΑ?

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

Δεν την πήρα ακόμη γιατί βρήκα και αυτή και δεν μπορώ να αποφασίσω.Αν κάποια κοπέλα εχει κάποια χύτρα απο τις 2 ας μου πει εντυπώσεις...

http://www.shopcenter.gr/pegasus/products01/show00.php?code=314429&pcode=SHOW_PROD314429

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Δεν την πήρα ακόμη γιατί βρήκα και αυτή και δεν μπορώ να αποφασίσω.Αν κάποια κοπέλα εχει κάποια χύτρα απο τις 2 ας μου πει εντυπώσεις...

http://www.shopcenter.gr/pegasus/products01/show00.php?code=314429&pcode=SHOW_PROD314429

Αυτήν την έχω πάρει εγώ πρόσφατα,το έχω γράψει και πιο πανω.Εχω μαγειρέψει αρκετές φορες και έμεινα ικανοποιημένη.Εχει 10 χρόνια εγγύηση και είναι πολύ λειτουργική στο άνοιξε- κλείσε και νομίζω πως εκει υπερέχει σε σχέση με τη συγκεκριμένη τεφαλ.Κατα τ'άλλα η τεφαλ σίγουρα έχει καλύτερο ονομα.Καλές αγορές!:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...