Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ! συμβουλές, tips & μικρά μυστικά!

Recommended Posts

Έτσι μου είχαν πεί και είναι και πιό οικονομική λύση.... η age χθες είπε να κοιτάξουμε σ'αυτή τη σελίδα http://noikokyrokoritso.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html ,είναι περίπου αυτά που σας είπα και λίγο πιό δραστική μέθοδος, θα την δοκιμάσω κι εγώ.

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια καλημερα!

να ρωτησω κατι κι εγω?

πως φευγει η κολλα απο καθρεφτη?

μας εφεραν ενα καινουριο επιπλο και δεν μπορω να το καθαρισω με τιποτα...:confused:

Ίσως με ασετόν ή οινόπνευμα

gNrhp2.png

Δηλαδή βάζοντας απλά σόδα 1 φορά τον μήνα

δεν χρειάζεται να βάζουμε σε κάθε πλύση ταμπλέτα calgonit??? (αυτό για τα άλατα)

-αχ πείτε μου "ναι"...δεν την γουστάρω καθόλου αυτή τη ταμπλέτα κάθε φορά που την βάζω!!!...

ούτε και εγώ την χρησιμοποιώ............ έχω αγοράσει μαγνήτες (τους έχω βάλει στην σωλήνα είσοδο του νερού προς το πλυντήριο) και δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο έτσι τα άλατα αλλάζουν δομή ώστε να μην επικάθονται στην επιφάνεια του πλυντηρίου:wink::wink:

Έτσι μου είχαν πεί και είναι και πιό οικονομική λύση.... η age χθες είπε να κοιτάξουμε σ'αυτή τη σελίδα http://noikokyrokoritso.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html ,είναι περίπου αυτά που σας είπα και λίγο πιό δραστική μέθοδος, θα την δοκιμάσω κι εγώ.

Θα το κάνω κι εγώ αυτό οπωσδήποτε!!

...απλά σκεφτόμουν μήπως να καθιέρωνα να βάζω σόδα

σε κάθε πλύση αντί για αυτό το calgonit.

Πολύ καλή η σελίδα!!!!!

Και πάνω που με έπιασε άγχος πως θα καθαρίσω το πλυντήριο που εδώ και λίγο καιρό το νερό που βγάζει μυρίζει σαν θειάφι και τα ρούχα μυρίζουν μούχλα και ψάχνομαι σαν το βλάκα!!!! Μπράβο και πάλι μπράβο… όταν πάω σπίτι θα το κάνω επιτόπου και θα σας πω και τα νέα αύριο.

Αυτή τη διατανθρακική σόδα που τη βρίσκουμε???? Είναι η απλή σόδα ή είναι κάτι άλλο????

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

ούτε και εγώ την χρησιμοποιώ............ έχω αγοράσει μαγνήτες (τους έχω βάλει στην σωλήνα είσοδο του νερού προς το πλυντήριο) και δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο έτσι τα άλατα αλλάζουν δομή ώστε να μην επικάθονται στην επιφάνεια του πλυντηρίου:wink::wink:

Καλόοοοο

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

Να διευκρινίσω μόνο ότι είναι ειδικοί μαγνήτες :roll:

Εγώ αγόρασα ένα σφαιρικό μαγνήτη* για τα άλατα και από τότε τα ρούχα μου βρωμάνε και σήμερα με τη συζήτηση εδώ διαπίστωσα ότι μάλλον έχει βουλώσει το φίλτρο και αντί για να φεύγουν αυτά που η μπάλα διαλύει, μένουν μέσα στο πλυντήριο και μυρίζουν τα ρούχα. Βουρ στο σπίτι μετά για καθαρισμό. Αι στο καλό τόσο καιρό έψαχνα να βρω τι φταίει. Φαίνεται πως η μπαλίτσα κάνει τη δουλειά της… εγώ είμαι η χαζή!!!!

*Σφαιρικός μαγνήτης με κενό εσωτερικό, επενδυμένος με μαλακό καουτσούκ, ειδικά κατασκευασμένος ώστε χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας ή χημικών, να ιονίζει τα ασβεστιακά άλατα και να τα συγκεντρώνει σε κρυσταλλικές νιφάδες, ενώ η ροή του νερού από το πλυντήριο αφήνει τον κάδο αλλά και την πλύση ή τα πιάτα σε άριστη κατάσταση, χωρίς ίχνη από άλατα.

Εξοικονομεί έως και 50% της ποσότητας απορρυπαντικού, γυαλιστικού, λευκαντικού και ενέργειας. Μπαίνει στον κάδο μαζί με τα πιάτα ή τα ρούχα της πλύσης, και με τον καιρό απομακρύνει ακόμη και παλιά στρώματα αλάτων στον κάδο.

Εξαιρετικά χρήσιμο, συνίστανται ακόμη περισσότερο σε περιοχές με σκληρό νερό, εφόσον με τη χρήση του μαγνήτη πλένουμε σαν να ήταν το νερό μαλακό.

Όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς, επαναχρησιμοποιείται χιλιάδες φορές, εξοικονομώντας χρήματα αλλά και πολύτιμους περιβαλλοντικούς πόρους.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο????? Το Αρκάδι τι είναι και που το βρίσκουμε???

0sShp3.png

PGnvp2.png

τους είχα αγοράσει από μια γνωστή μου που πουλούσε συστήματα φιλτραρίσματος του νερού.

Αν γουγλάρεις το μαγνήτες για τα άλατα θα σου βγάλει αρκετά αποτελέσματα (από ότι βλέπω οι τιμές έχουν πέσει) :P

τους είχα αγοράσει από μια γνωστή μου που πουλούσε συστήματα φιλτραρίσματος του νερού.

Αν γουγλάρεις το μαγνήτες για τα άλατα θα σου βγάλει αρκετά αποτελέσματα (από ότι βλέπω οι τιμές έχουν πέσει) :P

Οκ, ευχαριστώ πολυ:D

gNrhp2.png

Το αρκάδι είναι πράσινο σαπούνι σε τρίμμα, η συσκευασία είναι χάρτινο κουτί και έχει ενα μωράκι, αν θυμάμαι, σε φωτογραφία και το βρίσκεις σε όλα τα super markets.

Σε ευχαριστώ πολύ!!! Σήμερα κιόλας θα πάω να πάρω!!! Έχω βαρεθεί να ρίχνω λεφτά σε καθαριστικά που τελικά μόνο καλό δε μας κάνουν…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πολύ!!! Σήμερα κιόλας θα πάω να πάρω!!! Έχω βαρεθεί να ρίχνω λεφτά σε καθαριστικά που τελικά μόνο καλό δε μας κάνουν…

Nα προτιμήσεις το άσπρο αρκάδι γιατί έχει υποθεί οτι είναι πιο αγνό απο το πράσσινο αρκάδι!

(μπορεί να περιέχει και χρωστικές λένε για το πράσσινο)

Προσοχή: ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ στη θήκη του απορρυπαντικού του πλυντηρίου γιατί θα σου κολλήσει!!

Να το βάλεις κατευθείαν στον κάδο του πλυντηρίου μέσα σε ρολέτα διαλυμένο με ζεστό νερό (απο την βρύση) !!!

Εγώ βάζω 2 ρολέτες

και στην κάθε μια ρολέτα διαλύω 2-3 κουταλιές αρκάδι

(και απο σήμερα θα προσθέτω και σόδα -στη θήκη όμως αυτή)

Επίσης εαν θέλεις κάποιο άλλο βιολογικό απορρυπαντικό δες εδώ: http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=29779

Nα προτιμήσεις το άσπρο αρκάδι γιατί έχει υποθεί οτι είναι πιο αγνό απο το πράσσινο αρκάδι!

(μπορεί να περιέχει και χρωστικές λένε για το πράσσινο)

Προσοχή: ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ στη θήκη του απορρυπαντικού του πλυντηρίου γιατί θα σου κολλήσει!!

Να το βάλεις κατευθείαν στον κάδο του πλυντηρίου μέσα σε ρολέτα διαλυμένο με ζεστό νερό (απο την βρύση) !!!

Εγώ βάζω 2 ρολέτες

και στην κάθε μια ρολέτα διαλύω 2-3 κουταλιές της σούπας αρκάδι

(και απο σήμερα θα προσθέτω και σόδα -στη θήκη όμως αυτή)

Επίσης εαν θέλεις κάποιο άλλο βιολογικό απορρυπαντικό δες εδώ: http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=29779

Τα έχω πάρει τα soapnuts αλλά τα έχω χρησιμοποιήσει λίγες φορές γιατί χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες για να λειτουργήσουν καλά και εγώ πλένω το πολύ στους 40 βαθμούς. Εκτός αυτού, μου φάνηκε ότι δε καθαρίζει καλά τα ρούχα και τα κάνει λίγο σκληρά… ίσως να είναι και λάθος αυτό, γιατί όπως είπα και πιω πάνω, έχει πρόβλημα το πλυντήριο μου. Τώρα που θα το κάνω ένα καλό format θα αρχίσω να τα ξαναχρησιμοποιώ τα soapnuts.

Το Αρκάδι δε το θέλω για το πλυντήριο. Στο site που γράφτηκε ποιο πάνω διάβασα ότι τρίμα από Αρκάδι μαζί με μισή κούπα λεμονιού και μια κουταλιά σόδα αρκεί για να σφουγγαριστεί ολόκληρο διαμέρισμα… και μιας και εγώ έχω φάει πολύ χλωρίνη και απορρυπαντικό στη μάπα εδώ και 15 χρόνια και έχω αρχίσει να αγχώνομαι για την υγεία μας, λέω να αρχίσω να χρησιμοποιώ εναλλακτικούς φυσικούς τρόπους καθαρισμού στο σπίτι και να αποτοξινωθώ από τα εμπορικά χημικά προϊόντα…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Τα έχω πάρει τα soapnuts αλλά τα έχω χρησιμοποιήσει λίγες φορές γιατί χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες για να λειτουργήσουν καλά και εγώ πλένω το πολύ στους 40 βαθμούς. Εκτός αυτού, μου φάνηκε ότι δε καθαρίζει καλά τα ρούχα και τα κάνει λίγο σκληρά… ίσως να είναι και λάθος αυτό, γιατί όπως είπα και πιω πάνω, έχει πρόβλημα το πλυντήριο μου. Τώρα που θα το κάνω ένα καλό format θα αρχίσω να τα ξαναχρησιμοποιώ τα soapnuts.

Το Αρκάδι δε το θέλω για το πλυντήριο. Στο site που γράφτηκε ποιο πάνω διάβασα ότι τρίμα από Αρκάδι μαζί με μισή κούπα λεμονιού και μια κουταλιά σόδα αρκεί για να σφουγγαριστεί ολόκληρο διαμέρισμα… και μιας και εγώ έχω φάει πολύ χλωρίνη και απορρυπαντικό στη μάπα εδώ και 15 χρόνια και έχω αρχίσει να αγχώνομαι για την υγεία μας, λέω να αρχίσω να χρησιμοποιώ εναλλακτικούς φυσικούς τρόπους καθαρισμού στο σπίτι και να αποτοξινωθώ από τα εμπορικά χημικά προϊόντα…

Πάντως όπου και να το χρησιμοποιήσεις να το διαλύσεις πρώτα καλά σε ζεστο νερό για να μη σου αφήσει υπολλείμματα.

Κι εγώ συνηθίζω να αποφεύγω τα χημικά....επίσης για τα άλατα σε βρύσες, νεροχύτες κτλ χρησιμοποιώ ξύδι άφθονο (μυρίζει λίγο αλλά τι να κανουμε).

gNrhp2.png

κοριτσια καλημερα!

να ρωτησω κατι κι εγω?

πως φευγει η κολλα απο καθρεφτη?

μας εφεραν ενα καινουριο επιπλο και δεν μπορω να το καθαρισω με τιποτα...:confused:

Μήπως με baby oil?

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Πάντως όπου και να το χρησιμοποιήσεις να το διαλύσεις πρώτα καλά σε ζεστο νερό για να μη σου αφήσει υπολλείμματα.

Κι εγώ συνηθίζω να αποφεύγω τα χημικά....επίσης για τα άλατα σε βρύσες, νεροχύτες κτλ χρησιμοποιώ ξύδι άφθονο (μυρίζει λίγο αλλά τι να κανουμε).

Σαν πως το αφαλατικό ή η χλωρίνη, μυρίζουν καλύτερα???? Χίλιες φορές ξύδι!!!!!!!!!! Ούτος ή άλλος, μετά από λίγο η μυρωδιά του εξαφανίζεται. Και μόλις τελειώνω τις δουλειές, ανάβω το κεράκι στην αρωματική συσκευή και βάζω νεράκι και αιθέριο έλαιο και μοσχοβολάει το σπιτι!!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Eγώ σφουγγαρίζω αποκλειστικά με νερό και ξύδι

(το οποίο απολυμαίνει, διώχνει τα μυρμήγκια κλπ)

και δεν μπορείς να φανταστείς πως γυαλίζουν μετά τα πλακάκια!!

Για την μυρωδιά μπορείς να προσθέσεις

κάποιο αιθέριο έλαιο!

Η μικρή έβαζε στο στόμα της Ο,ΤΙ ΕΒΡΙΣΚΕ απο κάτω,

οπότε για φαντάσου χλωρίνη που θα είχε φάει εαν την χρησιμοποιούσα!!

Eγώ σφουγγαρίζω αποκλειστικά με νερό και ξύδι

(το οποίο απολυμαίνει, διώχνει τα μυρμήγκια κλπ)

και δεν μπορείς να φανταστείς πως γυαλίζουν μετά τα πλακάκια!!

Για την μυρωδιά μπορείς να προσθέσεις

κάποιο αιθέριο έλαιο!

Η μικρή έβαζε στο στόμα της Ο,ΤΙ ΕΒΡΙΣΚΕ απο κάτω,

οπότε για φαντάσου χλωρίνη που θα είχε φάει εαν την χρησιμοποιούσα!!

Πω πω… έξαλλη έχω γίνει με τον εαυτό μου τώρα… αλλά τουλάχιστον, κάλιο αργά παρά ποτέ…

Είχα αντικαταστήσει τη χλωρίνη με ξύδι στη κουζίνα, αλλά για το μπάνιο και το πάτωμα δεν ήξερα τι να χρησιμοποιήσω…

Να 'σαι καλά!!!! Σε ευχαριστώ πολύ!!! Όλα τα κορίτσια τα ευχαριστώ πολύ!!! Πολύ καλές συμβουλές όλες!!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Σαν πως το αφαλατικό ή η χλωρίνη, μυρίζουν καλύτερα???? Χίλιες φορές ξύδι!!!!!!!!!! Ούτος ή άλλος, μετά από λίγο η μυρωδιά του εξαφανίζεται. Και μόλις τελειώνω τις δουλειές, ανάβω το κεράκι στην αρωματική συσκευή και βάζω νεράκι και αιθέριο έλαιο και μοσχοβολάει το σπιτι!!!!

Όντως, άσε που μετά απο τη χλωρίνη δε μπορούσα ούτε νερό να πιώ, μου άφηνε μια απαίσια γεύση στο στόμα.

Ένα καλό tip για να καθαρίσετε τα άλατα που "επιμένουν" στις μπαταρίες του νεροχύτη ή του νιπτήρα είναι να τις τυλίξετε με χαρτί κουζίνας και να "ποτίσετε" το χαρτί με ξύδι, αφήστε το αρκετή ώρα και μόλις αφαιρέσετε το χαρτί θα έχουν φύγει και τα άλατα.

gNrhp2.png

Όντως, άσε που μετά απο τη χλωρίνη δε μπορούσα ούτε νερό να πιώ, μου άφηνε μια απαίσια γεύση στο στόμα.

Ένα καλό tip για να καθαρίσετε τα άλατα που "επιμένουν" στις μπαταρίες του νεροχύτη ή του νιπτήρα είναι να τις τυλίξετε με χαρτί κουζίνας και να "ποτίσετε" το χαρτί με ξύδι, αφήστε το αρκετή ώρα και μόλις αφαιρέσετε το χαρτί θα έχουν φύγει και τα άλατα.

Ειλικρινά τη μπανιέρα τη μισώ!!! Δε μπορώ να πω ότι μου τρώει πολύ χρόνο για να τη καθαρίσω, λόγο ότι είμαι περίεργη με τη καθαριότητα και απλά δεν αφήνω να βρομήσει τίποτα μέσα στο σπίτι… οπότε και δε τρίβω ποτέ τίποτα γιατί στην ουσία είναι όλα καθαρά… αλλά για κάποιον χαζό λόγο, μάλλον επειδή πιάνει πολύ χώρο μέσα στο μπάνιο, δε τη χωνεύω καθόλου και ανυπομονώ να φτιάξω από την αρχή το σπιτάκι μου και να βάλω ντουζιέρα!!!

Ωραία και αυτή η συμβουλή με το χαρτί… άμα δω τα δύσκολα με το ξύδι και τη σόδα, θα τη χρησιμοποιήσω!!!;);)

0sShp3.png

PGnvp2.png

A!!! Εσύ έγραψες μπαταρία, εγώ διάβασα μπανιέρα!!! Sorry εκτός από παστρικοθοδώρα είμαι και δυσλεκτική!!!! Και ευτυχώς που το ξαναδιάβασα!!! Φαντάζεσαι να τύλιγα όλη τη μπανιέρα με χαρτί κουζίνας?????:lol::lol::lol:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...