Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κολπίτιδα ( ερώτηση )

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια,

θέλω να σας ρωτήσω εάν σας έχει τύχει να έχετε ενοχλήσεις όπως φαγούρα ή¨"κάψιμο" στην εν λόγω περιοχή, χωρίς όμως παθολογικά αίτια. Έχω κάνει καλλιεργεια κολπικού υγρού και έχει βγει αρνητική δηλαδή καθαρή και παρόλα αυτά εγώ έχω ενοχλήσεις. Έχω αλλάξει και υγρά σαπούνια καθαρισμού και πάλι δεν είδα βελτίωση. Η γυναικολόγος μου μου λέει ότι αφού η καλλιέργεια είναι αρνητική ότι δεν έχω τίποτα. Εγώ όμως έχω ενοχλήσεις. Έχει συμβεί σε καμιά σας και πως το αντιμετωπήσατε?

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Καλησπερα Stam.

Απ'οτι φαινεται, μια και οι καλλιεργειες ηταν αρνητικες (ελεγχος για ψειρες εγινε?), τα συμπτωματα σου ειναι αλλεργικης- ερεθιστικης φυσεως, οφειλομενα σε καποιον εξωτερικο παραγοντα (πχ προ'ι'ον περιποιησης, εσωρουχο, ξυραφακι, απορρυπαντικο, προφυλακτικο του αντρα σου κλπ), τον οποιο θα εντοπισεις κανοντας πειραματα.

Επισης, αν προτιμας το καραφλο look ή αλλιως Skinhead (για να το πω κομψα :wink: ), να ξερεις πως η φαγουρα και το καψιμο ειναι αναποφευκτα καθως οι τριχες μεγαλωνουν.

:D

Παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου.

Καλησπέρα κορίτσια,

θέλω να σας ρωτήσω εάν σας έχει τύχει να έχετε ενοχλήσεις όπως φαγούρα ή¨"κάψιμο" στην εν λόγω περιοχή, χωρίς όμως παθολογικά αίτια. Έχω κάνει καλλιεργεια κολπικού υγρού και έχει βγει αρνητική δηλαδή καθαρή και παρόλα αυτά εγώ έχω ενοχλήσεις. Έχω αλλάξει και υγρά σαπούνια καθαρισμού και πάλι δεν είδα βελτίωση. Η γυναικολόγος μου μου λέει ότι αφού η καλλιέργεια είναι αρνητική ότι δεν έχω τίποτα. Εγώ όμως έχω ενοχλήσεις. Έχει συμβεί σε καμιά σας και πως το αντιμετωπήσατε?

δες μήπως είναι το αφρόλουτρο. η το απορρυπαντικό που έπλεινες τα εσώρουχα . εγώ έχω παρατηρήσει πρόβλημα με το lux,sanex και skip.

σερβιετάκια σε καθημερινή βάση, κτλ . δεν τι κάνεις σε καθημερινή βάση και ας το έκανες πάντα. την αλλέργία εαν είναι αλλεργία μπορούμε να την βγάλουμε ανα πάσα στιγμή.

Διαφημίσεις

Καλησπερα Stam.

Απ'οτι φαινεται, μια και οι καλλιεργειες ηταν αρνητικες (ελεγχος για ψειρες εγινε?), τα συμπτωματα σου ειναι αλλεργικης- ερεθιστικης φυσεως, οφειλομενα σε καποιον εξωτερικο παραγοντα (πχ προ'ι'ον περιποιησης, εσωρουχο, ξυραφακι, απορρυπαντικο, προφυλακτικο του αντρα σου κλπ), τον οποιο θα εντοπισεις κανοντας πειραματα. :D

Αυτό πάλι, πρώτη φορά το ακούω!!!! Υπάρχουν ψείρες στο εφηβαίο και εάν ναι πως το καταλαβαίνεις και πως το καταπολεμάς???

Κορίτσια, σερβιετάκια ενίοτε χρησιμοποιώ, αλλά όχι σε καθημερινή βάση ή τακτά χρονικά διαστήματα και ούτε συγκεκριμένη μάρκα. Όσον αφορά αφρόλουτρα, στη συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποιώ το Fissan το βρεφικό συνήθως και ένα άλλο φαρμακευτικό που δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του (νομίζω Lactacyn ή κάπως έτσι). Απορρυπαντικό ρούχων χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια ένα συγκεκριμένο. Γιατί τώρα δηλαδή να με πειράξει?

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι έχω αλλεργικό background με μόνιμη αλλεργική ρινίτιδα και ενίοτε - κυρίως την Άνοιξη δερματίτιδα.

Πάντως το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι που με απασχολεί καιρό και πρέπει επειγόντως να το λύσω! Τον τρόπο δεν ξέρω όμως. :?

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Οι ψειρες του εφηβαιου ειναι αντιστοιχες με αυτες του τριχωτου της κεφαλης.

Μεταδιδονται ειτε απο τον ερωτικο συντροφο, ειτε απο την επαφη με μολυσμενα σεντονια, πετσετες κλπ.

Η διαγνωση γινεται ..... με το ματι, παρατηρωντας καλα την περιοχη (υποθετω πως ο γιατρος σου θα τις ειχε σιγουρα εντοπισει αν υπηρχαν).

Η θεραπεια γινεται φαρμακευτικα.

Το οτι δε χρησιμοποιεις standard προ'ι'οντα δεν ειναι καλο, γιατι ετσι θα δυσκολευτεις να εντοπισεις τον ερεθιστικο παραγοντα.

Θα πρεπει να κανεις πειραματα για να δεις τί σε πειραζει και να προτιμας κατα το δυνατον φυσικα προ'ι'οντα. Το οτι καποιο προ'ι'ον ειναι βρεφικο ή φαρμακευτικο δεν αποκλειει το να ερεθιζει το δερμα σου.

Τελος, μπορει να εχεις απλως ευαισθησια και οχι αλλεργια, και να σε πειραζει απλως και μονο η χρηση πολλαπλων προ'ι'οντων (-κατι σαν νευροδερματιτιδα).

Το καλυτερο θα ηταν να σε δει ενας δερματολογος.

Σε ευχαριστώ πολύ Kinder για την βοήθεια σου. Πρέπει λοιπόν να αρχίσω "πόλεμο" σε όλα τα ύποπτα σκευάσματα. Η γυναικόλογος μου δεν μου ανέφερε καν το ενδεχόμενο της αλλεργίας!!! :evil: Απλά μου έδωσε ως συμβουλή να μην χρησιμοποιώ σερβιετάκια πράγμα βέβαια που κάθε γυναίκα γνωρίζει. Σκέφτομαι λοιπόν για αρχή να περιόρίσω όσο μπορώ την χρήση τους και εάν το πρόβλημα παραμείνει να επισκεφτώ τον δερματολόγο.

Οι συμβουλές σου πολύτιμες! Να' σαι καλά.

Robert Louis Stevenson

να μαι και εγω παλι!!!

αχ τη τη ηθελα αυτή την αντιβίωση??? Και θεωρητικά ημουν ενημερωμενη, αλλα είχα γύρω στην πενταετια να πάρω.

Λοιπόν με το που αρχισαν τα συμπτώματα της φαγουρας σε μια μερα αδιαθετησα, οπότε ο γιατρος που εδωσε απο το στόμα τα Stabilanol για τρεις μερες. τα συμπτωματα υποχωρησαν μεν αλλα δεν νιωθω και τελειως ΟΚ. Οπότε μου είπε να συνεχησω τα χάπια και να βάζω και για μια εβδομάδα μια κολπική κρέμα(lomexin) τώρα που δεν έχω περίοδο. Πιστευετε είναι καλή αντιμετώπιση??

Για το σύζηγο δεν μου είπε κάτι. Από αυτά που διαβασα παραπάνω επιβαλλεται να κάνει και αυτός ετσί?

Αν ύστερα απο την εβδομαδα νιωθω ΟΚ πρεπει να κάνω και καλλιεργεια υγρών ή οχι?

Σίγουρα θα ρωτήσω και το γιατρό, αλλά επιδη απόλυτη εμπειστοσύνη δεν εχω γενικα στους γιατρούς προτιμώ να μαζευω απόψεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Εγω δεν εχω προσωπικη πειρα απο τετοιου ειδους παθησεις αλλα θα σας μεταφερω αυτα που μου εχει πει ο γιατρος μου. Οτι γενικα αυτες οι κατηγοριες των μυκητιασεων κλπ., οφειλονται κατα κυριο λογο σε χημικη προιοντα που χρησιμοποιουμε για την ευαισθητη περιοχη (σερβιετακια, υγρα σαπουνια, αποσμητικα, μωρομαντηλα,) και περισσοτερο στο μαλακτικο ρουχων που βαζουμε στο τελος της πλυσης.Ατομα που σταματησαν να βαζουν μαλακτικο στα εσωρουχα σταματησαν και τα συμπτωματα που αναφερατε.Βασικο ειναι το καλο ξεβγαλμα των ρουχων!!Εκανα το πειραμα και ξαναξεβγαλα τα ρουχα μετα το τελος της πλυσης και ειδα οτι βγηκε πολλλληηηηηη σαπουναδα και παραξενευτηκα , δηλαδη ολη αυτη η σαπουναδα θα εμενε πανω τους........Συμφωνω για τις αποψεις που αναφερατε σχετικα με τις αντιβιωσεις που προκαλουνε μυκητιασεις.

φιλακια

69Dzp3.png

06pBp2.png

Διαφημίσεις

Οτι γενικα αυτες οι κατηγοριες των μυκητιασεων κλπ., οφειλονται κατα κυριο λογο σε χημικη προιοντα που χρησιμοποιουμε για την ευαισθητη περιοχη (σερβιετακια, υγρα σαπουνια, αποσμητικα, μωρομαντηλα,) και περισσοτερο στο μαλακτικο ρουχων που βαζουμε στο τελος της πλυσης.

Γλυκια μου, ετσι οπως ειναι διατυπωμενη η φραση δεν ειναι σωστη.

Οι παραγοντες που αναφερεις μπορουν να προκαλεσουν συμπτωματα αλλεργικου ή ερεθιστικου τυπου, οπως κνησμο και καψιμο, αλλα οχι υπεραναπτυξη μυκητων.

Φανταζομαι ομως πως αυτο εννοεις, απαντωντας κυριως στην Stam, σχετικα με τα συμπτωματα αλλεργιας που παρουσιαζει. :wink:

Ολα τα υπολοιπα που αναφερεις ειναι πολυ σωστα - πραγματι η χρηση μαλακτικου στα ρουχα και το μη επαρκες ξεβγαλμα ευθυνονται για αρκετες περιπτωσεις ερεθισμων.

matri,

απ'οτι καταλαβαινω, η μυκητιαση παρουσιαστηκε αμεσως μετα τη ληψη της αντιβιωσης, φαινομενο αρκετα συχνο.

Συνηθως προτιμαται η θεραπεια με υποθετα και κρεμα, ομως και τα χαπια ειναι μια χαρα.

Εφοσον τα συμπτωματα εξακολουθουσαν, σωστα συνεχιστηκε η αγωγη.

Αν ηρθατε σε επαφη με το συζυγο στο διαστημα που εκδηλωθηκε η μυκητιαση, τοτε υπαρχει το ενδεχομενο να χρειαστει και αυτος καποια πολυ συντομης διαρκειας αγωγη (χαπια).

Το διατυπωνω ετσι, γιατι αυτο εξαρταται απο την καθε περιπτωση και δεν υπαρχει απολυτη συμφωνια μεταξυ των γυναικολογων για το κατα ποσο ειναι απαραιτητο να θεραπευτει και ο συζυγος σε περιπτωση που εχουμε μονο μια απλη μυκητιαση (δεδομενου πως οι μυκητες ηδη προυπηρχαν στο γεννητικο συστημα της γυναικας και δεν τους κολλησε απο τον αντρα, απλως υπεραναπτυχθηκαν).

Καποιοι γιατροι δινουν, αλλα οι περισσοτεροι δε δινουν.

Σ'αυτο θα πρεπει να συμβουλευτεις τον γιατρο σου, ο οποιος θα αξιολογησει τη δικη σας περιπτωση.

Σχετικα με την καλλιεργεια, η τυπικη διαδικασια λεει πως μετα την αγωγη θα πρεπει να γινεται -και προσωπικα στο συνιστω, μια και οι μυκητιασεις υποτροπιαζουν συχνα.

Στην πραξη, οι περισσοτεροι γιατροι δεν τη ζητανε εφοσον τα συμπτωματα εχουν εξαλειφθει.

απόλυτη εμπειστοσύνη δεν εχω γενικα στους γιατρούw

Κι εγω γιατρος ειμαι... :wink::D

• 1 month later...

κοριτσακια γεια σας!!!ηθελα να ρωτησω ποιες μπορει να ειναι οι επιπτωσεις απο μια κοπλιτιδα..μπορει μια μια οπτικη εξεταση απο τον γιατρο να βρεθει η πρεπει να κανεις καλλιεργεια?

.png

• 5 months later...

Τον προηγούμενο μήνα, λίγες μέρες πριν την περίοδο είχα φαγούρα. Μόλις ήρθε η περίοδος αυτή η φαγούρα σταμάτησε. Πάντως με συμβουλή του γιατρού μου πήρα 7 μέρες dactarin κολπική κρέμα. Τώρα, 1 μήνα μετά, λίγες ΄μέρες πάλι πριν την περίοδο, ξανά φαγούρα....Ξεκινησα μόνη μου την ίδια θεραπεία αλλά μου κανει εντύπωση η συχνότητα και το ότι και τις 2 φορες ειναι 2-3 μέρες πριν την περίοδο. Λέτε να φταιει το ph που αλλάζει λόγω ορμονών? Ποτέ πριν δεν ειχα τέτοια θέματα με την περίοδο πάντως. Το έχει πάθει καμμιά σας?

s-age.pngs-age.png

Τον προηγούμενο μήνα, λίγες μέρες πριν την περίοδο είχα φαγούρα. Μόλις ήρθε η περίοδος αυτή η φαγούρα σταμάτησε. Πάντως με συμβουλή του γιατρού μου πήρα 7 μέρες dactarin κολπική κρέμα. Τώρα, 1 μήνα μετά, λίγες ΄μέρες πάλι πριν την περίοδο, ξανά φαγούρα....Ξεκινησα μόνη μου την ίδια θεραπεία αλλά μου κανει εντύπωση η συχνότητα και το ότι και τις 2 φορες ειναι 2-3 μέρες πριν την περίοδο. Λέτε να φταιει το ph που αλλάζει λόγω ορμονών? Ποτέ πριν δεν ειχα τέτοια θέματα με την περίοδο πάντως. Το έχει πάθει καμμιά σας?

ΑΚΡΙΒΏΣ ΜΑ ΑΚΡΙΒΏΣ αυτό παθαίνω εδώ κ αρκετούς μήνες!!!μια κοπέλα από δω που έχει αδερφό γυναικολόγο της είπε εκείνες τις μέρες που αρχίζει η φαγούρα να κάνω καλλιέργεια.αν κάνεις πάντως κ δεις τι είναι ενημέρωσε με να ξέρω γιατί δεν βλέπω ούτε αυτό τον μήνα να περισσεύουν λεφτά για να το κάνω.

Περαστικά μας.

Μαρία μη μου λες τέτοια!!!Εγώ λέω να κάνω τώρα τη θεραπεία (γιατί ίσως δεν έπιασε την προηγούμενη φορά) και αν γίνει και τον επόμενο μήνα.....γρήγορα στο γιατρο!!!!

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...