Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κολπίτιδα ( ερώτηση )

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα, χθες πήγα στη γυναικολόγο για κάποιες ενοχλήσεις που είχα και μου βρήκε κολπίτιδα.( α ρε daffy doctor !!!! ).

Μου έδωσε μια θεραπεία οκ, αλλά με προβλημάτισαν τα κορίτσια εδώ στη δουλειά γιατί μου είπαν ότι έπρεπε να δώσει και για το σύζυγο.

Εάν σας έτυχε, η θεραπεία αφορούσε και τους δυο σας?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

χωρις να ειμαι γιατρος φυσικα νομιζω οτι αν ειναι μυκητες δινουν θεραπεια και στον συζυγο,αν ομως ειναι καποιο αλλο μικροβιο που προκαλει την κολπιτιδα δεν δινουν.Συγκεκριμενα μου ειχε πει οτι στους αντρες μερικες φορες φευγει με το νερο.(και σ'αυτο τυχεροι ειναι,αυτοι κανουν απλα ενα μπανακι κι εμεις μια βδομαδα αλοιφες και χαπια :evil: )

Αν θελεις ομως παρτον κι ενα τηλεφωνο για να σιγουρευτεις.

z1QBp3.png UKB8p3.png

Διαφημίσεις

Παντα πρεπει να παρει αγωγη και ο συζυγος εφοσον ειχατε επαφή για να μην σε ξανακολλησει πισω...οι αντρες μπορει να μην εχουν βεβαια ενοχλήσεις αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν κουβαλάνε το μικροβιο. Αν ειναι μυκητας ομως θυμαμαι οτι ειναι μονο 4 καψουλες sporanox (2 πρωι-2 βραδυ) εαν δεν υπαρχει ενοχληση αλλιως βαζουνε και κρεμουλα τοπικά.

Μπορεί να βάζει πρωί βράδυ την κρέμα daktodor, για προλειπτικούς λόγους, καλό θα τον κάνει και όχι κακό!

Εγώ πολλές φορές την χρησιμοποιώ και από μόνη μου εάν νιώσω φαγούρα(εξωτερικά) και βλέπω αποτελέσματα.

Η γιατρός μου μου το πρότεινε.

Περαστικά σας!

433965qzur0la2nd.gif

'Οποτε είχα κολπίτιδα έκανε θεραπεία και ο άντρας μου. Περίεργο μου φαίνεται που δεν σου έδωσε θεραπεία για εκείνον...

Πάντως, αν θες να μη σε ξαναπιάσει, ξέχασε τα σερβιετάκια, τα στενα παντελόνια -ιδιαίτερα τα τζιν-, τα καλτσόν μεσα από τα παντελόνια, τα υγρά καθαρισμού της περιοχής και προσοχή αν χρειαστεί να πάρεις αντιβίωση. Να φοράς φουστίτσες/φορεματάκια να αερίζεται η περιοχή, να πλένεσαι συχνά μέσα στη μέρα, μόνο με νερό όμως και γενικώς άσε την περιοχή να αναπνέει. Ο γιατρός μου μου έλεγε όταν στρώνω καθαρά σεντόνια στο κρεββάτι, να μη φοράω ούτε εσώρουχο. :) Πάντως έπιασαν όλα αυτά, μέχρι πριν λίγα χρόνια υπέφερα πραγματικα με τις μυκητιάσεις, τωρα πια έχει να μου συμβεί ποοολλά χρονια και είμαι πανευτυχης!

Αντε, περαστικά!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

και εγω καποιες φορες που το ειχα εδινε και στον ανδρα μου καποια αλοιφη να βαζει τοπικα για οσο καιρο εκανα την θεραπεια.

παντος πολυ καλο για τις κολπιτιδες που οφειλονται σε μυκητες ειναι και το γιαουρτι-και μην ξεχνατε παντα πολυ καλο πλυσημο πριν και μετα την πραξη

:lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Γεια σου DALIA, τυχαινει να ειμαι γιατρος.

Μια κολπιτιδα μπορει να οφειλεται σε μυκητες (πχ candida), μικροβια (πx E.coli), ιους (πχ ερπης) ή συνδυασμο αυτων.

Οπωσδηποτε χρειαζεται να γινει μια καλλιεργεια ωστε να ταυτοποιηθει ο υπευθυνος μικροοργανισμος και να δωθει η ενδεδειγμενη θεραπεια.

Ο ανδρας, ακομη κι αν ο ιδιος δεν εχει κανενα συμπτωμα, παντα ειναι φορεας και μπορει να σου μεταδωσει ξανα τον μικροοργανισμο (κοινως, να παιζετε τενις μεταδιδοντας το συνεχως ο ενας στο αλλο).

Οπωσδηποτε πρεπει να παρει θεραπεια, καθως και να χρησιμοποιειτε προφυλακτικο στο διαστημα αυτο (προσοχη,ουτε μερα λιγοτερο -η λοιμωξη εξακολουθει να υπαρχει ακομη κι αν εχουν υποχωρησει τα συμπτωματα).

Εχω διαπιστωσει πως πολλοι συναδελφοι δυστυχως αντιμετωπιζουν λιγο επιπολαια αυτα τα θεματα με αποτελεσμα τη συνεχη υποτροπη της λοιμωξης.

Μπραβο zouzounel, οι συμβουλες σου ειναι πολυ σωστες!

Περαστικουλια! :D

Παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου.

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ!664789c6oez1lkq4.gif

zouzounel όλα αυτά που μου έγραψες τα κάνω έτσι και αλλιώς...τυχαία όμως :D όχι ότι μου τα είπε κάποιος.

Kinder μήπως δεν κάναμε καλλίεργεια λόγω του ότι Τρίτη θα βγούν τα αποτελέσματα του τεστ παπ?

:oops: Sorry για τις πο΄λλές ερώτησεις βρε κορίτσια αλλά είναι η πρώτη φορά που το παθαίνω

rQGhp3.png

Συνήθως από το τεστ δεν φαίνεται τι ακριβώς προκάλεσε τη κολπίτιδα,μόνο στην καλλιέργεια φαίνεται.

Και να συμπληρώσω οτι αν σου έχει δώσει κάποια κρέμα πρέπει να προσέξεις όταν έχεις επαφή με προφυλακτικό γιατί τα φάρμακα αυτά μπορεί να καταστρέψουν το λατέξ.

Το έχω διαβάσει στις οδηγείες που έχουν αυτά τα φάρμακα.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Το τεστ παπ μπορει να δωσει καποια ενδειξη για τον υπευθυνο μικροοργανισμο, αναλογα και με το ποσο αναλυτικο ειναι, ομως συνηθως δεν αρκει.

Στη θεση σου θα εκανα ετσι κι αλλιως την καλλιεργεια για να ειμαι σιγουρη. Ειναι γενικοτερα χρησιμο για σενα, ειδικα αν επιδιωκεις τεκνοποιηση.

Βεβαια,αν η κλινικη εικονα (δηλ.τα συμπτωματα) παραπεμπουν περισσοτερο σε μυκητιαση -αν δηλ.εχεις κυριως εντονο κνησμο και παχυρρευστη λευκη ή κιτρινωπη κολπικη εκκριση "σαν κομμενο γαλα"-,τοτε μπορει να σου δωθει απ'ευθειας (δηλ. χωρις καλλιεργεια) εμπειρικη θεραπεια (υποθετα και/ή κολπικη κρεμα).

Πολυ σωστη η Helen για το latex.

Eννοειται πως θα λαβει ειδικη αγωγη και ο συζυξ!

:D

Διαφημίσεις

KINDER μόνο έντονο κνησμό έιχα τίποτε αλλο..εδώ και 4 μήνες αλλά δεν αποφάσιζα να πάω :oops: καλά είμαι και'γω με τους γιατρους ρε παιδι μου...

Μου εδωσε μια κολπικη κρεμα και μια για εξωτερική χρήση.

rQGhp3.png

Στη μυκητιασικη κολπιτιδα ενδεχεται να εχεις μονο κνησμο, χωρις ιδιαιτερη εκκριση.

Αρα ο γιατρος σου εδωσε εμπειρικη θεραπεια για μυκητες, οι οποιοι ειναι αθωοι ,μεν, ενοχλητικοι,δε.

Παντως, στη θεση σου θα εκανα ετσι κι αλλιως μια καλλιεργεια για να ξερω γενικως πού βρισκομαι και για αποκλεισμο συλλοιμωξης (παρουσια περισσοτερων μικροοργανισμων).

Φροντισε να εισαι συνεπης με τις οδηγιες της θεραπειας (διαρκεια, συχνοτητα ληψης φαρμακων), γιατι υποτροπιαζει συχνα.

Φροντισε να εισαι συνεπης με τις οδηγιες της θεραπειας (διαρκεια, συχνοτητα ληψης φαρμακων), γιατι υποτροπιαζει συχνα.

αχ θα προσπαθήσω :? το αδυνατο μου σημείο"συνεπεια σε ότι αφορα φαρμακα και γιατρους"

KINDER είσαι θησαυρός λέμε.... :D

rQGhp3.png

μόνο έντονο κνησμό έιχα τίποτε αλλο..εδώ και 4 μήνες αλλά δεν αποφάσιζα να πάω :oops: καλά είμαι και'γω με τους γιατρους ρε παιδι μου...

Καλά μιλάμε είσαι απίστευτη! Υπέφερες 4 μήνες??? Πώς άντεξες καλεεεέ???

Πάλι καλά που το πήρες απόφαση και πήγες στον γιατρό.

Άντε κάνε και μια καλλιέργεια κολπικού υγρού τώρα, μιας και ξεκίνησες την όλη διαδικασία, μην κάνεις μισές δουλειές. :wink: Αν το μόνο σου σύμπτωμα είναι ο κνησμός, μπορεί να μην ειναι μύκητες... θυμάμαι κι εγώ κάποια στιγμή είχα ενόχληση, ο γιατρός μου είπε για μύκητες (μιας και τους είχα εύκολους τότε), έκανα την καλλιέργεια και έδειξε μυκόπλασμα και ουρεόπλασμα, οπότε πήρα αντιβίωση (και εγώ και ο σύζυγος).

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Αν το μόνο σου σύμπτωμα είναι ο κνησμός, μπορεί να μην ειναι μύκητες... θυμάμαι κι εγώ κάποια στιγμή είχα ενόχληση, ο γιατρός μου είπε για μύκητες (μιας και τους είχα εύκολους τότε), έκανα την καλλιέργεια και έδειξε μυκόπλασμα και ουρεόπλασμα, οπότε πήρα αντιβίωση (και εγώ και ο σύζυγος).

Γι'αυτο τη συμβουλεψα να κανει την καλλιεργεια ετσι κι αλλιως. :wink:

Ο εντονος κνησμος μπορει να παραπεμπει συνηθως σε μυκητες, ομως υπαρχουν και αλλοι μικροοργανισμοι που μπορει να εμφανιστουν μ'αυτη την εικονα.

Επισης υπαρχει και το ενδεχομενο συλλοιμωξης.

Αχ κοριτσια ουτε εγω μέχρι τωρα είχα παθει κατι παρόλο που στα νιατα μου (στα πολυ νιατα) φοραγα και στενα

Τωρα προσεχω ολα αυτα που αναφερονται. Από χτες εχω εντονη φαγουρα. Να σημιώσω οτι μολις σταματησα αντιβίωση. Πως παιζει ρόλο?? Μπορώ να βαλά Dactador που έχω? Στο γιατρό πρέπει να του πω οτι είναι επειγον για να κλείσω ραντεβού? Περιμένω να αδυαθετησω σε λίγες μερες, οποτε πως θα με δει?? Ή να περιμενω να τελειωσει η περιοδος και να παω μετά?? Αν σταματησει η φαγουρα να πάω ή όχι??

Αχ εχω αγχωθεί γιατι ουτε εμενα μου εχει ξανατυχει και δεν την μπορω τη φαγουρα

Matri,το πιο πιθανόν είναι να έχεις μήκητες από την αντιβίωση.

Το παθαίνω σχεδόν πάντα όταν χρειαστεί να πάρω,επειδή η αντιβίωση διαταράσει την χλωρίδα του κόλπου.Συνήθως μαζί με την αντιβίωση πέρνω και πολυβιταμίνες.

Διάβασε αυτά που βρήκα στο νετ:

Η μόλυνση με μύκητες του αιδοίου και του κόλπου (αιδοιοκολπίτιδα) είναι ένα συχνό πρόβλημα στις γυναίκες.

Έχει υπολογιστεί ότι σχεδόν 75% των γυναικών θα παρουσιάσουν τουλάχιστο ένα επεισόδιο μόλυνσης με μύκητες στο γεννητικό τους σύστημα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Από τις γυναίκες αυτές το 40% παρουσιάζει επαναλαμβανόμενα επεισόδια των εν λόγω μολύνσεων.

Η αιδοιοκολπίτιδα λόγω μύκητα οφείλεται συνήθως στο candida (Ωίδιο το λευκάζον). Ο μύκητας αυτός υπάρχει κανονικά στο σώμα μας αλλά σε μικρές ποσότητες. Όταν διαταραχθεί η ισορροπία λόγω αλλοίωσης της κανονικής οξύτητας του κόλπου ή λόγω ορμονικών αλλαγών, τότε το candida, αρχίζει να πολλαπλασιάζεται και να προκαλεί μόλυνση.

Τα συμπτώματα της μόλυνσης με μύκητες του αιδοίου και του κόλπου λόγω candida, είναι φαγούρα, κάψιμο, ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, πόνος κατά την ούρηση, παχύρρευστα κολπικά εκκρίματα χρώματος άσπρου.

Οι άνδρες είναι δυνατόν να προσβληθούν από μυκητίαση με candida στο γεννητικό τους σύστημα αλλά αυτό είναι πιο σπάνιο. Άτομα με μειωμένο αμυντικό σύστημα του οργανισμού τους είναι περισσότερο ευάλωτα στις μολύνσεις αυτές.

Ορισμένες ομάδες γυναικών έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από αιδοιοκολπίτιδα λόγω candida. Οι γυναίκες αυτές είναι οι έγκυοι, οι διαβητικές, αυτές που παίρνουν θεραπεία με αντιβιοτικά, στεροειδή φάρμακα και αντισυλληπτικά.

Πολλές γυναίκες προσβάλλονται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια αιδοιοκολπίτιδας λόγω candida. Οι λόγοι για το λόγο αυτό σε γυναίκες χωρίς προδιαθεσικούς παράγοντες δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως.

Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται για να διαλευκανθεί πλήρως το γιατί ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν επαναλαμβανόμενα επεισόδια αιδοιοκολπίτιδας λόγω candida, γιατροί από το πανεπιστήμιο του Michingan, παρακολούθησαν 148 γυναίκες με την πάθηση αυτή και 78 από τους σεξουαλικούς τους συντρόφους για ένα χρόνο.

Εξέτασαν πόσες γυναίκες παρουσίασαν νέο επεισόδιο μόλυνσης με candida και εξέτασαν ποιοι ήταν οι παράγοντες που συσχετίζονταν με τις επαναλαμβανόμενες μολύνσεις του τύπου αυτού.

Μεταξύ των γυναικών, κατά τον πρώτο χρόνο παρακολούθησης, υπήρξαν 33 που εκδήλωσαν τουλάχιστο ένα δεύτερο επεισόδιο αιδοιοκολπίτιδας λόγω candida.

Οι γυναίκες που είχαν δεχθεί στοματικό έρωτα από το σύντροφο τους ή είχαν αυνανιστεί χρησιμοποιώντας σάλιο, είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες από τις άλλες να πάθουν ένα δεύτερο επεισόδιο μόλυνσης.

Ακόμη ένας παράγοντας που φάνηκε να αυξάνει τις πιθανότητες νέας μόλυνσης ήταν η κατανάλωση τουλάχιστο δύο μερίδων ψωμιού κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι επαναλαμβανόμενες μολύνσεις στις γυναίκες αυτές δεν οφείλονται στο γεγονός ότι μολύνονται ξανά από τους ερωτικούς τους συντρόφους. Βρήκαν ότι εάν ο άντρας με τον οποίο είχαν τις σεξουαλικές σχέσεις είχε μόλυνση με candida, δεν επηρέαζε το κίνδυνό τους για επαναλαμβανόμενη αιδοιοκολπίτιδα.

Το συμπέρασμά τους είναι ότι δεν είναι μόνο αρκετή η ύπαρξη του μύκητα candida για να προκληθεί μόλυνση. Είναι πιθανόν εάν η γυναίκα έχει το μύκητα και το ανοσολογικό της σύστημα αντιδρά με παθολογικό τρόπο στο σάλιο του συντρόφου της, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μόλυνση με τα γνωστά συμπτώματα

Τα ευρήματα αυτά πρέπει να αξιολογούνται από τις γυναίκες και τους γιατρούς τους μέσα στα πλαίσια των ξεχωριστών χαρακτηριστικών της κάθε περίπτωσης.

Ανάλογα με την κάθε περίπτωση θα αποφασιστεί κατά πόσο θα χρειαστεί μια θεραπεία για τη γυναίκα ή και για το σύντροφο της ή εάν μια αποχή από το στοματικό έρωτα για αποφυγή επαφής του σάλιου με τα γεννητικά της όργανα μπορεί να είναι χρήσιμη.

Η έρευνα αυτή δεν δείχνει ότι ο στοματικός έρωτας είναι λόγος αιδοιοκολπίτιδας για όλες τις γυναίκες. Οι νέοι παράγοντες επαναλαμβανόμενων επεισοδίων μυκητίασης λόγω candida που έχουν αναγνωριστεί δεν εξηγούν όλα τα επεισόδια επαναλαμβανόμενων μολύνσεων και ένας αριθμός παραμένει ακόμη ανεξήγητος.

Έτσι λοιπόν το σάλιο είναι ένας παράγοντας πολύ σημαντικός και στο λέω εκ πήρας, αλλά έχω να προσθέσω και το ότι απέκτησες μύκητες την πρώτη φορά οφείλεται στο γεγονός της αγωγής για την ουρολοίμωξη που ακολούθησες.. πως? έπαιρνες κάποια αντιβίωση και οι αντιβιώσεις έχουν το κακό να δημιουργούν μύκητες στις γυναίκες (αλλά και στους άντρες) για να αποφύγεις αυτό το Πράγμα πρέπει κάθε φορά που πίνεις κάποια (οποιαδήποτε) αντιβίωση να τρως και μια κουταλιά γιαούρτι. όσο για το betadine έχω να σου πω ότι είναι τοξικό και καλά θα κάνεις να χρησιμοποιείς χαμομήλι σε βραστό νεράκι και να πλένεσαι τοπικά να χρησιμοποιείς ένα μικρό πετσετάκι που θα το πλένεις πολύ τακτικά.. το ίδιο με το χαμομήλι να το κάνει και το αγόρι σου θα πρέπει να πλένεσαι πρωί μεσημέρι και βράδυ το λιγότερο, μετά από κάθε πλύση να βάζεις daktador (να αποφύγεις τις κολπικές πλύσεις εσωτερικά γιατί είναι ότι χειρότερο επειδή θα χαλάσει το ph του κόλπου σου). Κοίτα όπως θα κατάλαβες και από τα παραπάνω το πρόβλημα με τους μύκητες δεν φεύγει έτσι απλά αν το αποκτήσεις.. κοίτα λοιπόν να προσέξεις πολύ αν θες πες μου τι χάπια σου έδωσε ο γιατρός σου.. και φυσικά θα βάζεις daktador και το αγόρι σου μετά τις πλύσεις με χαμομήλι…

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

ΜΠΡΑΒΟ Ηelen!!!

Εντυπωσιακη! :D

Να σημειωσω μονο πως οι μυκητες δεν δημιουργουνται, απλως υπεραναπτυσσονται (ετσι κι αλλιως προυπαρχουν στον κολπο) -αλλα φανταζομαι πως αυτο ηθελες να πεις.

Οι αντιβιωσεις που ενοχοποιουνται κυριως ειναι οι λεγομενες "ευρεως φασματος" ,δηλ. του τυπου Augmentin, καθως, μαζι με τα ανεπιθυμητα, εξουδετερωνουν και τα συμβιωτικα μικροβια που φροντιζουν για την ισορροπια της περιοχης.

Το γιαουρτι ειναι οντως απαραιτητο και οι κολπικες πλυσεις πολυ επιζημιες -ειδικα το Betadine μπορει να προκαλεσει ακομα και εσωτερικο εγκαυμα!

Περαστικουλια. :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...