Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μερική Μύλη Κύηση

Recommended Posts

Ακόμα περιμένω....!!!! Τίποτα ακόμα!!!!

Αν δεν είχα κάνει τα δύο τεστ θα νόμιζα ότι είμαι έγκυοσ......

Και όχι τίποτα άλλο θέλω να μου έρθει για να βάλουμε μπροσ για το μπεμπέ πιο δυναμικά!!!

• 5 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια πριν απο τρεις ημέρες έκανα την απόξεση. είναι σχεδόν βέβαιο οτι πρόκειται για μύλη και απλώς περιμένω τη βιοψία να το επιβεβαιωσει.

Έχω κατατρομάξει αν και ο γιατρός μου με διαβεβαίωσε δις οτι δεν πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να μου δημιουργήσει κακοήθεια. προφανώς πρόκειται και σε μένα για μερική μύλη. Αυτό φαίνεται στη βιοψία? Πως θα ξέρω οτι δεν ήταν ολική? είναι ακόμα νωρίς και είμαι πελαγωμένη. Βέβαια θα τα ρωτήσω όλα αυτά στο ραντεβού μου την Παρασκευή αλλά πραγματικά θα ήταν χρήσιμη οποιαδήποτε πληροφορία απο κάποια με σχετική εμπειρία.

Ευχαριστώ

κορίτσια πριν απο τρεις ημέρες έκανα την απόξεση. είναι σχεδόν βέβαιο οτι πρόκειται για μύλη και απλώς περιμένω τη βιοψία να το επιβεβαιωσει.

Έχω κατατρομάξει αν και ο γιατρός μου με διαβεβαίωσε δις οτι δεν πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να μου δημιουργήσει κακοήθεια. προφανώς πρόκειται και σε μένα για μερική μύλη. Αυτό φαίνεται στη βιοψία? Πως θα ξέρω οτι δεν ήταν ολική? είναι ακόμα νωρίς και είμαι πελαγωμένη. Βέβαια θα τα ρωτήσω όλα αυτά στο ραντεβού μου την Παρασκευή αλλά πραγματικά θα ήταν χρήσιμη οποιαδήποτε πληροφορία απο κάποια με σχετική εμπειρία.

Ευχαριστώ

koukkida, καλησπέρα.

Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό που σου συνέβη και σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Πέρσι, όταν ο γιατρός μου προχώρησε στην απόξεση, δεν μου είχε αναφέρει τις υποψίες του ότι ίσως πρόκειται για μύλη κύηση (να ξέρεις ότι οι γιατροί βλέπουν στοιχεία μύλης κύησης στον υπέρηχο).

Λίγες μέρες μετά μου τηλεφώνησαν από το ιατρείο του και μου είπαν ότι βγήκε η ιστολογική εξέταση του υλικού της απόξεσης, ότι έχω μερική μύλη κύηση, ότι ένα μήνα μετά την απόξεση έπρεπε να κάνω β' χοριακή και να τους έπαιρνα τηλέφωνο να τους πω το αποτέλεσμα και αναλόγως το αποτέλεσμα, θα μου λέγανε αν χρειαζόταν να ξανακάνω πάλι χοριακή.

Επίσης, μου τόνισαν ξεκάθαρα ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να μείνω έγκυος για 6 μήνες, γιατί υπήρχε κίνδυνος να μου ξανασυμβεί.

Έκλεισα το τηλέφωνο κι ένιωθα λίγο φοβισμένη, γιατί κάπου είχα διαβάσει για τη μύλη κύηση, ότι δηλ. είναι κάτι πολύ κακό.

Μπήκα στο ίντερνετ και άρχισα την αναζήτηση. Κόντεψα να τρελαθώ μ' αυτά που διάβασα. Διάβασα για χοριοκαρκίνωμα, για όγκους στους πνεύμονες που αντιμετωπίζονται με επιθετική χημειοθεραπεία και άλλα τέτοια.

Πανικοβλήθηκα και ξαναπήρα τηλ. στο γιατρό. Είπα τι ακριβώς διάβασα κι ότι κοντεύω να τρελαθώ. Με καθησύχασε ότι η μερική μύλη δεν έχει κακοήθεια, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι ότι απλώς πρέπει να κάνω χοριακή, για να δούμε πότε μηδένισε. Συγκεκριμένα μου είπε ότι με έχει καθαρίσει τόσο καλά που ακόμη κι αν έκανα εκείνη τη μέρα χοριακή, θα έβλεπα ότι η χοριακή έχει πέσει.

Σημειωτέον ότι η χοριακή μου 3 μέρες πριν κάνω την απόξεση, είχε φτάσει τις 40.000 και ο σάκος ήταν κενός.

Αφού με καθησύχασε ο γιατρός, άφησα να περάσουν μερικές μέρες και έκανα χοριακή ακριβώς 20 μέρες μετά την απόξεση και η τιμή της ήταν 10,9. Του τηλεφώνησα και μου είπε ότι μόλις κλείσω μήνα θα έχει μηδενιστεί. Πράγματι σε 10 μέρες ξαναέκανα χοριακή και είχε φτάσει στο 2,8. Του τηλ. και μου είπε ότι δε χρειάζεται να ξανακάνω χοριακή και απλώς να προσέχω να μη μείνω έγκυος. Τον ρώτησα αν χρειάζεται να κάνω ακτινογραφία θώρακος (γιατί έτσι μου είχε συστήσει ένας γυναικολόγος που απαντά στο διαδίκτυο) και μου είπε ότι δε χρειάζεται.

Εγώ δεν μπορούσα να ησυχάσω κι, επειδή εκείνες τις ημέρες έτυχε να αρρωστήσω και να βήχω, έκανα και μια ακτινογραφία θώρακος που βγήκε πεντακάθαρη.

Την απόξεση την έκανα Οκτώβριο και τέλη Απριλίου πήγα στο γιατρό να με δει. Μου είπε ότι όλα είναι εντάξει και μου έδωσε το ΟΚ να ξεκινήσω πάλι προσπάθειες εγκυμοσύνης. Όμως, μου σύστησε να κάνω κι έναν έλεγχο θρομβοφιλίας, κυρίως επειδή ήμουν 37 χρονών, ώστε να μη χάνω χρόνο και να μη ρισκάρω μια 2η παλλίνδρομη, αν και εφόσον ήμουν θρομβοφιλική, δηλαδή κατά κάποιο τρόπ να το προλάβω. Πράγματι έκανα τον έλεγχο θρομβοφιλίας και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τελικά τον Αύγουστο άρχισα πάλι τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη και μέσα Οκτώβρη διαπίστωσα ότι είμαι έγκυος, όμως δυστυχώς κι αυτή τη φορά δεν εξελίχθηκε καλά, καθώς παλλινδρόμησε. Αυτή τη φορά οι χοριακές αυξάνονταν χωρίς να διπλασιάζονται και υπήρχε φόβος για εξωμήτριο. Τελικά ευτυχώς δεν ήταν εξωμήτριο και απλώς ήταν μια παλλίνδρομη, για την οποία δεν χρειάστηκε απόξεση αφού απέβαλα μόνη μου. Τώρα ετοιμάζομαι να κάνω υστεροσκόπηση, μιας και είμαι πλέον 37,5 χρονών και δεν έχω πολλά περιθώρια.

Το μόνο που θα κάνεις είναι ένα μήνα μετά την απόξεση, να κάνεις μια β' χοριακή, για να δεις αν μηδενίστηκε.

Α, και κάτι άλλο, η επόμενη περίοδος θα σου έρθει μόνο όταν μηδενίσει η χοριακή σου. Εμένα η χοριακή μηδένισε ένα μήνα μετά την απόξεση και η περίοδος μου ήρθε στις 38 ημέρες μετά την απόξεση. Δηλαδή μηδένισε η χοριακή και μια εβδομάδα αργότερα μου ήρθε και η περίοδος.

Βεβαιώσου με το γιατρό σου από τα αποτελέσματα της ιστολογικής ότι πρόκειται όντως για μερική μύλη κύηση, μήπως τελικά δεν είναι, οπότε ίσως δε θα χρειαστεί να περιμένεις 6 μήνες για να ξαναπροσπαθήσεις.

Θα χαρώ πολύ να μάθω τα νέα σου κι ελπίζω να είναι ευχάριστα, δηλ. να μην είναι μερική μύλη και σύντομα να μπορέσεις να ξεκινήσεις ξανά τις προσπάθειες.

Πόσω χρονών είσαι?

Επίσης, θα ήθελα να σου πω ότι εγώ μπορεί να ατύχησα τη 2η φορά αλλά άλλες κοπέλες μετά από μερική μύλη κύηση έμειναν ξανά έγκυες και πήγαν όλα καλά.

Μια από αυτές είναι η myrto που έχει γράψει λίγο πιο πάνω, η οποία σε λίγους μήνες θα κρατήσει στην αγκαλίτσα της το 2ο μωράκι της.

5f27b8bd0c.png

Γειά σου κουκίδα!

Η Ιόλη τα είπε πολύ αναλυτικά δεν έχω πολλά να προσθέσω. Κι εγώ είχα τρελλαθεί με αυτά που διάβαζα, και ανέλαβε ο άντρας μου να με ηρεμήσει. Κάθησε και τα διάβασε όλα με ηρεμία και καταλήξαμε ότι ειδικά στην περίπτωση μερικής μύλης είναι πολύ ελάχιστες οι πιθανότητες όπου τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά.

Δε σου κρύβω ότι αυτή η ιστορία μου κόστισε παρόλα αυτά. Είχα ένα φόβο να ξαναμείνω έγκυος, και όταν έμεινα φοβόμουν να μην επαναληφθεί...Σιγά σιγά οι φόβοι υποχώρησαν και τώρα είμαι στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης μου...

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις τις χοριακές που σου λέει ο γιατρός σου και να κόψεις το ίντερνετ.Ειλικρινά! (ε, χμ, δε σε συμβουλεύω να μην ξαναμπεις στο φόρουμ,ε! Απλώς κοίτα άλλα πράγματα!!!) .Κάνε βήμα-βήμα αυτά που θα σε συμβουλεψει ο γυναικολόγος και μην αφήνεις το μυαλό σου να πηγαίνει στα χειρότερα....Βέβαια εγώ που σε συμβουλεύω έκανα ακριβώς τα αντίθετα, αλλά γιαυτό σου το λέω!!!! Όλα θα πάνε καλά, και σε έξι μήνες θα ξαναπροσπαθήσεις!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

koukkida, καλησπέρα.

Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό που σου συνέβη και σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Πέρσι, όταν ο γιατρός μου προχώρησε στην απόξεση, δεν μου είχε αναφέρει τις υποψίες του ότι ίσως πρόκειται για μύλη κύηση (να ξέρεις ότι οι γιατροί βλέπουν στοιχεία μύλης κύησης στον υπέρηχο).

Λίγες μέρες μετά μου τηλεφώνησαν από το ιατρείο του και μου είπαν ότι βγήκε η ιστολογική εξέταση του υλικού της απόξεσης, ότι έχω μερική μύλη κύηση, ότι ένα μήνα μετά την απόξεση έπρεπε να κάνω β' χοριακή και να τους έπαιρνα τηλέφωνο να τους πω το αποτέλεσμα και αναλόγως το αποτέλεσμα, θα μου λέγανε αν χρειαζόταν να ξανακάνω πάλι χοριακή.

Επίσης, μου τόνισαν ξεκάθαρα ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να μείνω έγκυος για 6 μήνες, γιατί υπήρχε κίνδυνος να μου ξανασυμβεί.

Έκλεισα το τηλέφωνο κι ένιωθα λίγο φοβισμένη, γιατί κάπου είχα διαβάσει για τη μύλη κύηση, ότι δηλ. είναι κάτι πολύ κακό.

Μπήκα στο ίντερνετ και άρχισα την αναζήτηση. Κόντεψα να τρελαθώ μ' αυτά που διάβασα. Διάβασα για χοριοκαρκίνωμα, για όγκους στους πνεύμονες που αντιμετωπίζονται με επιθετική χημειοθεραπεία και άλλα τέτοια.

Πανικοβλήθηκα και ξαναπήρα τηλ. στο γιατρό. Είπα τι ακριβώς διάβασα κι ότι κοντεύω να τρελαθώ. Με καθησύχασε ότι η μερική μύλη δεν έχει κακοήθεια, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι ότι απλώς πρέπει να κάνω χοριακή, για να δούμε πότε μηδένισε. Συγκεκριμένα μου είπε ότι με έχει καθαρίσει τόσο καλά που ακόμη κι αν έκανα εκείνη τη μέρα χοριακή, θα έβλεπα ότι η χοριακή έχει πέσει.

Σημειωτέον ότι η χοριακή μου 3 μέρες πριν κάνω την απόξεση, είχε φτάσει τις 40.000 και ο σάκος ήταν κενός.

Αφού με καθησύχασε ο γιατρός, άφησα να περάσουν μερικές μέρες και έκανα χοριακή ακριβώς 20 μέρες μετά την απόξεση και η τιμή της ήταν 10,9. Του τηλεφώνησα και μου είπε ότι μόλις κλείσω μήνα θα έχει μηδενιστεί. Πράγματι σε 10 μέρες ξαναέκανα χοριακή και είχε φτάσει στο 2,8. Του τηλ. και μου είπε ότι δε χρειάζεται να ξανακάνω χοριακή και απλώς να προσέχω να μη μείνω έγκυος. Τον ρώτησα αν χρειάζεται να κάνω ακτινογραφία θώρακος (γιατί έτσι μου είχε συστήσει ένας γυναικολόγος που απαντά στο διαδίκτυο) και μου είπε ότι δε χρειάζεται.

Εγώ δεν μπορούσα να ησυχάσω κι, επειδή εκείνες τις ημέρες έτυχε να αρρωστήσω και να βήχω, έκανα και μια ακτινογραφία θώρακος που βγήκε πεντακάθαρη.

Την απόξεση την έκανα Οκτώβριο και τέλη Απριλίου πήγα στο γιατρό να με δει. Μου είπε ότι όλα είναι εντάξει και μου έδωσε το ΟΚ να ξεκινήσω πάλι προσπάθειες εγκυμοσύνης. Όμως, μου σύστησε να κάνω κι έναν έλεγχο θρομβοφιλίας, κυρίως επειδή ήμουν 37 χρονών, ώστε να μη χάνω χρόνο και να μη ρισκάρω μια 2η παλλίνδρομη, αν και εφόσον ήμουν θρομβοφιλική, δηλαδή κατά κάποιο τρόπ να το προλάβω. Πράγματι έκανα τον έλεγχο θρομβοφιλίας και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τελικά τον Αύγουστο άρχισα πάλι τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη και μέσα Οκτώβρη διαπίστωσα ότι είμαι έγκυος, όμως δυστυχώς κι αυτή τη φορά δεν εξελίχθηκε καλά, καθώς παλλινδρόμησε. Αυτή τη φορά οι χοριακές αυξάνονταν χωρίς να διπλασιάζονται και υπήρχε φόβος για εξωμήτριο. Τελικά ευτυχώς δεν ήταν εξωμήτριο και απλώς ήταν μια παλλίνδρομη, για την οποία δεν χρειάστηκε απόξεση αφού απέβαλα μόνη μου. Τώρα ετοιμάζομαι να κάνω υστεροσκόπηση, μιας και είμαι πλέον 37,5 χρονών και δεν έχω πολλά περιθώρια.

Το μόνο που θα κάνεις είναι ένα μήνα μετά την απόξεση, να κάνεις μια β' χοριακή, για να δεις αν μηδενίστηκε.

Α, και κάτι άλλο, η επόμενη περίοδος θα σου έρθει μόνο όταν μηδενίσει η χοριακή σου. Εμένα η χοριακή μηδένισε ένα μήνα μετά την απόξεση και η περίοδος μου ήρθε στις 38 ημέρες μετά την απόξεση. Δηλαδή μηδένισε η χοριακή και μια εβδομάδα αργότερα μου ήρθε και η περίοδος.

Βεβαιώσου με το γιατρό σου από τα αποτελέσματα της ιστολογικής ότι πρόκειται όντως για μερική μύλη κύηση, μήπως τελικά δεν είναι, οπότε ίσως δε θα χρειαστεί να περιμένεις 6 μήνες για να ξαναπροσπαθήσεις.

Θα χαρώ πολύ να μάθω τα νέα σου κι ελπίζω να είναι ευχάριστα, δηλ. να μην είναι μερική μύλη και σύντομα να μπορέσεις να ξεκινήσεις ξανά τις προσπάθειες.

Πόσω χρονών είσαι?

Επίσης, θα ήθελα να σου πω ότι εγώ μπορεί να ατύχησα τη 2η φορά αλλά άλλες κοπέλες μετά από μερική μύλη κύηση έμειναν ξανά έγκυες και πήγαν όλα καλά.

Μια από αυτές είναι η myrto που έχει γράψει λίγο πιο πάνω, η οποία σε λίγους μήνες θα κρατήσει στην αγκαλίτσα της το 2ο μωράκι της.

bp-IOLH 1000 ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να μου δώσεις όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες. Πραγματικά με καθησύχασες πολύ.

Είμαι 26 χρονών και αυτή ήταν η πρώτη μου προσπάθεια. Παντρέυτηκα μόλις τον Αύγουστο και ξεκινήσαμε αμέσως τις προσπάθειες. Λαχταρούσα πολύ να μείνω έγκυος και κάναμε σαν παιδάκια μόλις το μάθαμε.

Έχεις δίκιο όσον αφορά στο οτι οι γιατροί βλέπουν στοιχεία μύλης κύησης και αυτό βέβαια το παρατήρησα τώρα που σκέφτομαι και συνδέω γεγονότα. Ωστόσο δεν μου πρόσθεσε το παραμικρό άγχος μέχρι την ημέρα που ήταν βέβαιος όπου και μου ανακοίνωσε οτι υπάρχει μαγάλη πιθανότητα για μύλη κύηση. Και πράγματι, εξηγώντας μου τα ευρήματα του υπέρηχου το μωράκι μου δεν είχε κανένα συγκεκριμένο σχήμα, ήταν ένα "κουβαράκι" απο κύτταρα και φυσικά πουθενά παλμοί...(ήμουν στην 8η εβδομάδα)Νομίζω οτι περιμένουμε την βιοψία απλά για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση.

Ωστόσο, όσο και να με καθησύχασε ο γιατρός, διάβασα και εγώ όλα αυτά τα πράγματα και τρελλάθηκα! Τον πήρα και δεύτερη φορά για να μου ξαναπεί το ίδο πράγμα που μου είχε πει λίγες ώρες πριν, οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σήμερα έκανα μια χοριακή (αύριο θα έχω αποτελέσματα) και θα κάνω την παρασκευή την επόμενη για να δούμε αυτό που είπες και εσύ, να πέφτει η τιμή της χοριακής. Σε 3 εβδομάδες περίπου θα έχω και τα αποτελέσματα της βιοψίας, οπότε και θα μου πει ο γιατρός εαν θα πρέπει κι εγώ να περιμένω 6 μήνες. Δεν πειράζει, ας είναι μόνο αυ΄το το κακό, θα περιμένουμε...Νομίζω οτι οι δύσκολες μέρες πέρασαν και οτι έχω αρχίσει να συνέρχομαι.

Όταν θα έχω νέα θα σε ενημερώσω...

Εγώ είμαι μικρή για να δώσω οποιαδήποτε συμβουλή σε εσένα, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου ευχηθώ να μη βρεις άλλα εμπόδια στο δρόμο σου, να βγει πεντακάθαρη η εξέταση που θα κάνεις και σύντομα να μεγαλώσεις στην κοιλίτσα σου ένα υγιέστατο μωράκι και να το χαρείς στην αγκαλιά σου!

Να ευχηθώ και στη myrto σύντομα να κρατά στα χέρια της το αγγελούδι της και να χαίρεται και το άλλο της παιδάκι!

ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου. Θα χαρώ πραγματικά να μάθω νέα σου σύντομα και να είναι πολύ πολύ ευχάριστα.

Φιλια

Διαφημίσεις

Γειά σου κουκίδα!

Η Ιόλη τα είπε πολύ αναλυτικά δεν έχω πολλά να προσθέσω. Κι εγώ είχα τρελλαθεί με αυτά που διάβαζα, και ανέλαβε ο άντρας μου να με ηρεμήσει. Κάθησε και τα διάβασε όλα με ηρεμία και καταλήξαμε ότι ειδικά στην περίπτωση μερικής μύλης είναι πολύ ελάχιστες οι πιθανότητες όπου τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά.

Δε σου κρύβω ότι αυτή η ιστορία μου κόστισε παρόλα αυτά. Είχα ένα φόβο να ξαναμείνω έγκυος, και όταν έμεινα φοβόμουν να μην επαναληφθεί...Σιγά σιγά οι φόβοι υποχώρησαν και τώρα είμαι στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης μου...

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις τις χοριακές που σου λέει ο γιατρός σου και να κόψεις το ίντερνετ.Ειλικρινά! (ε, χμ, δε σε συμβουλεύω να μην ξαναμπεις στο φόρουμ,ε! Απλώς κοίτα άλλα πράγματα!!!) .Κάνε βήμα-βήμα αυτά που θα σε συμβουλεψει ο γυναικολόγος και μην αφήνεις το μυαλό σου να πηγαίνει στα χειρότερα....Βέβαια εγώ που σε συμβουλεύω έκανα ακριβώς τα αντίθετα, αλλά γιαυτό σου το λέω!!!! Όλα θα πάνε καλά, και σε έξι μήνες θα ξαναπροσπαθήσεις!

myrto χαίρομαι που τα πράγματα εξελίχθηκαν τόσο καλά για σένα. πραγματικά σου εύχομαι τα καλύτερα και με το καλό να κρατάς αγκαλιά το μωράκι σου σε λίγο καιρό!

Μου κόστισε κι εμένα, και ακόμα μου κοστίζει πολύ αυτή η εξέλιξη. Κυρίως τα λεπτα που μεσολάβησαν απο την ανακοίνωση του γιατρού μέχρι να καταλάβω τι σημαίνει μύλη μου φάνηκαν τα πιο δύσκολα λεπτά της ζωής μου. Θα απαλύνει ο πόνος με τον καιρό , το ξέρω αλλά τώρα είναι μια περίοδος...δύσκολη.

Μάλλον πρέπει να κόψω το ιντερνετ με την έννοια που το είπες αλλά τι να κάνω που είμαι και περίεργη, ανήσυχο πνεύμα!

ευχαριστώ πάντως για όλες τις συμβουλές, είναι πολύτιμες!

Με το καλό η γέννα, εύχομαι τα καλύτερα!

Φιλια

bp-IOLH 1000 ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να μου δώσεις όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες. Πραγματικά με καθησύχασες πολύ.

Είμαι 26 χρονών και αυτή ήταν η πρώτη μου προσπάθεια. Παντρέυτηκα μόλις τον Αύγουστο και ξεκινήσαμε αμέσως τις προσπάθειες. Λαχταρούσα πολύ να μείνω έγκυος και κάναμε σαν παιδάκια μόλις το μάθαμε.

Έχεις δίκιο όσον αφορά στο οτι οι γιατροί βλέπουν στοιχεία μύλης κύησης και αυτό βέβαια το παρατήρησα τώρα που σκέφτομαι και συνδέω γεγονότα. Ωστόσο δεν μου πρόσθεσε το παραμικρό άγχος μέχρι την ημέρα που ήταν βέβαιος όπου και μου ανακοίνωσε οτι υπάρχει μαγάλη πιθανότητα για μύλη κύηση. Και πράγματι, εξηγώντας μου τα ευρήματα του υπέρηχου το μωράκι μου δεν είχε κανένα συγκεκριμένο σχήμα, ήταν ένα "κουβαράκι" απο κύτταρα και φυσικά πουθενά παλμοί...(ήμουν στην 8η εβδομάδα)Νομίζω οτι περιμένουμε την βιοψία απλά για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση.

Ωστόσο, όσο και να με καθησύχασε ο γιατρός, διάβασα και εγώ όλα αυτά τα πράγματα και τρελλάθηκα! Τον πήρα και δεύτερη φορά για να μου ξαναπεί το ίδο πράγμα που μου είχε πει λίγες ώρες πριν, οτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σήμερα έκανα μια χοριακή (αύριο θα έχω αποτελέσματα) και θα κάνω την παρασκευή την επόμενη για να δούμε αυτό που είπες και εσύ, να πέφτει η τιμή της χοριακής. Σε 3 εβδομάδες περίπου θα έχω και τα αποτελέσματα της βιοψίας, οπότε και θα μου πει ο γιατρός εαν θα πρέπει κι εγώ να περιμένω 6 μήνες. Δεν πειράζει, ας είναι μόνο αυ΄το το κακό, θα περιμένουμε...Νομίζω οτι οι δύσκολες μέρες πέρασαν και οτι έχω αρχίσει να συνέρχομαι.

Όταν θα έχω νέα θα σε ενημερώσω...

Εγώ είμαι μικρή για να δώσω οποιαδήποτε συμβουλή σε εσένα, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου ευχηθώ να μη βρεις άλλα εμπόδια στο δρόμο σου, να βγει πεντακάθαρη η εξέταση που θα κάνεις και σύντομα να μεγαλώσεις στην κοιλίτσα σου ένα υγιέστατο μωράκι και να το χαρείς στην αγκαλιά σου!

Να ευχηθώ και στη myrto σύντομα να κρατά στα χέρια της το αγγελούδι της και να χαίρεται και το άλλο της παιδάκι!

ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου. Θα χαρώ πραγματικά να μάθω νέα σου σύντομα και να είναι πολύ πολύ ευχάριστα.

Φιλια

κουκκιδίτσα μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

Την επόμενη φορά θα σου πάνε όλα καλά.

Όπως σου είπε και η myrto, αν και είναι δύσκολο, επειδή είσαι ανήσυχο πνεύμα, καλό είναι να κόψεις το πολύ ίντερνετ. Εμένα ο γιατρός μου τότε που είχα τρελαθεί μ' αυτά που διάβαζα για τη μύλη, μου είπε να μην ξαναδιαβάσω τέτοια πράγματα στο ίντερνετ.

Δεν είσαι καθόλου μικρή, για να μου δώσεις συμβουλή. Όλες οι συμβουλές είναι δεκτές από όλους. Είσαι όμως μικρή, για να ανησυχείς. Θα κάνεις παιδάκι και μάλιστα εύχομαι σύντομα. Εγώ δυστυχώς οδεύω στα 38 και όσο να ΄ναι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος χρωμοσωματικών ανωμαλιών λόγω ηλικίας.

Το μόνο καλό και σε σένα και σε μένα είναι ότι συλλαμβάνουμε εύκολα. Εγώ και πέρσι και φέτος συνέλαβα πολύ γρήγορα. Πέρσι συνέλαβα με την πρώτη φορά που είχα ελεύθερες επαφές και φέτος στον 3ο μήνα ελεύθερων επαφών, οπότε τουλάχιστον από αυτή την πλευρά αισιοδοξώ ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω.

Πολλά φιλιά και περιμένουμε τα νέα σου.

Και όπως είπε η myrto, πάντα είμαι εδώ για μια κουβεντούλα και ό,τι χρειαστείς.

5f27b8bd0c.png

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Έχετε περάσει απο το μονοπάτι που περνάω εγώ τώρα και καταλαβαίνετε πόσο καλό μπορεί να κάνει μια κουβεντούλα όπως η σημερινή. Θα τα λέμε σίγουρα συχνά, να μαθαίνω και τα δικά σας νέα.

Όπως είπες bp-IOLH μάλλον η εύκολη σύλληψη είναι ένα υπέρ για μας και νομίζω οτι θα έχουμε σύντομα ευχάριστα νέα:-D.

Όσο για τον φόβο των χρωμοσωμικών ανωμαλιών σίγουρα θα είναι ένα θέμα που θα σε ανησυχεί αλλά δεν είναι και ο κανόνας. Θα κάνεις όλες τις απαραίτητες εξετάσεις με το καλό και θα δεις οτι όλα θα πάνε υπέροχα.

Θα χαρώ πολύ να τα λέμε και να σας φανώ ίσως κι εγώ κάπου χρήσιμη :)

Φιλιά και στις δυο σας και ευχαριστώ και πάλι!!!

Καλησπέρα κορίτσια,

σήμερα πήρα το αποτέλεσμα της πρώτης χοριακής :8093, 4 ημέρες μετά την απόξεση. Άν πάρω απο το παράδειγμά σου bp-IOLH πρέπει να είναι ένας καλός αριθμός για την περίπτωση. Την παρασκευή, στην επόμενη θα δούμε τι γίνεται πιο ξεκάθαρα.

Φιλιά πολλά και καλό βράδυ:)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια,

σήμερα πήρα το αποτέλεσμα της πρώτης χοριακής :8093, 4 ημέρες μετά την απόξεση. Άν πάρω απο το παράδειγμά σου bp-IOLH πρέπει να είναι ένας καλός αριθμός για την περίπτωση. Την παρασκευή, στην επόμενη θα δούμε τι γίνεται πιο ξεκάθαρα.

Φιλιά πολλά και καλό βράδυ:)

koukkida, καλό είναι το νούμερο. Πόση ήταν η χοριακή σου πριν κάνεις την απόξεση?

Θα δεις ότι σε ένα μήνα από την απόξεση θα έχει μηδενίσει.

5f27b8bd0c.png

koukkida, καλό είναι το νούμερο. Πόση ήταν η χοριακή σου πριν κάνεις την απόξεση?

Θα δεις ότι σε ένα μήνα από την απόξεση θα έχει μηδενίσει.

δεν είχα κάνει χοριακή πριν την απόξεση για να έχω μέτρο σύγκρισης, δυστυχώς. Την Παρασκευή πιστεύω θα έχω πιο καλή εικόνα. Μακάρι να μηδενηστεί να μη χρειαστώ και δεύτερη απόξεση γιατί...μπρρ:?

Περιμένω και απο σένα κάποιο καλό νέο!

Φιλιά

Καλημέρα σε όλες!

Αισίως η χοριακή έπεσε στις 2000. Ο υπέρηχος που έκανα έδειχνε καθαρός. Τι ανακούφιση. Θα ξανακάνω χοριακές μες στη βδομάδα γιατί ο γιατρός μου είπε οτι ενώ μπορεί να έχει κατέβει πολύ κάποια στιγμή, μπορεί να ανέβει πάλι και πρέπει να το παρακολουθήσουμε.

Ελπίζω στα καλύτερα:)

Φιλιά

Καλημέρα σε όλες!

Αισίως η χοριακή έπεσε στις 2000. Ο υπέρηχος που έκανα έδειχνε καθαρός. Τι ανακούφιση. Θα ξανακάνω χοριακές μες στη βδομάδα γιατί ο γιατρός μου είπε οτι ενώ μπορεί να έχει κατέβει πολύ κάποια στιγμή, μπορεί να ανέβει πάλι και πρέπει να το παρακολουθήσουμε.

Ελπίζω στα καλύτερα:)

Φιλιά

Κουκκιδίτσα μου, είναι πολύ ευχάριστο που έπεσε η χοριακή. Φυσικά θα κάνεις ό,τι σου λέει ο γιατρός σου, απλώς θεωρώ ότι υπάρχει μια υπερβολή στο να μετριέσαι κάθε τρεις και λίγο για τη χοριακή.

Κι εμένα μου είχαν πει δύο γιατροί να μετράω κάθε βδομάδα τη χοριακή μου και να τρέχω για ακτινογραφία θώρακος.

Όμως ο γιατρός μου ήταν κατηγορηματικός στο να γίνει η 1η μέτρηση χοριακής αφού θα έκλεινα ένα μήνα από την απόξεση και μόνο, αν το νούμερο δεν ήταν ικανοποιητικό, θα πήγαινα να κάνω κι άλλη μέτρηση.

Δεν τον άκουσα κι έκανα την 1η μέτρηση στις 20 μέρες μετά την απόξεση και τελικά μετά από 10 μέρες έκανα άλλη μία, όπου διαπίστωσα τον μηδενισμό.

Ευτυχώς που δεν άκουσα τους άλλους γιατρούς, γιατί θα έπρεπε να έχω ξοδέψει ένα κάρο χρήματα στις χοριακές, χώρια την αγωνία κάθε φορά αν θα πέσει.

Κι αν άκουγα το γιατρό μου, θα έκανα μια και μοναδική χοριακή ένα μήνα μετά την απόξεση, θα διαπίστωνα μια και καλή ότι μηδενίστηκε και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Απλώς μου φαίνεται λίγο ψυχοφθόρο το να κάνεις χοριακή κάθε βδομάδα.

Το ευτύχημα είναι ότι έχει πάρει την κατιούσα, οπότε σύντομα θα μηδενιστεί.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο που θυμήθηκα τώρα?

Όσο καιρό ήσουν έγκυος, είχες πρηστεί καθόλου?

Εγώ ξεκίνησα να πρήζομαι λίγες μέρες πριν κάνω το τεστ εγκυμοσύνης και νόμιζα ότι ήταν, επειδή περίμενα περίοδο.

Όταν πήρα χαμπάρι ότι είμαι έγκυος (στην 5η μέρα καθυστέρησης), ήδη είχα πρηστεί αρκετά και το πρήξιμο συνεχίστηκε, μέχρι που στην 6η εβδομάδα είχα γίνει σαν μπαλόνι και δεν μου χώραγαν τα ρούχα μου, με συνέπεια να αναγκαστώ να αγοράσω δυο ρούχα εγκυμοσύνης. Φαντάσου ότι πριν να μείνω έγκυος είχα αδυνατίσει 4-5 κιλά και παρόλο το πρήξιμο κιλό δεν είχα πάρει αλλά τα ρούχα που φορούσα πριν αδυνατίσω, δεν μου κάνανε πλέον.

Τελικά ξεπρήστηκα όταν μηδένισε η χοριακή.

Μετά από καιρό συσχέτισα το πρήξιμο με την απότομη αύξηση της χοριακής και ρώτησα το γιατρό μου και μου είπε ότι ήταν από την υπερβολική αύξηση της χοριακής.

Σ' αυτή την εγκυμοσύνη όχι μόνο δεν πρήστηκα καθόλου αλλά και αδυνάτισα κιόλας ένα κιλό.

5f27b8bd0c.png

IOLH μου,

κι εγώ το σκέφτηκα αυτό με τις χοριακές, είναι όντως ψυχοφθόρο. Απ την άλλη σκέφτηκα πως με τη στενή παρακολούθηση θα παρακολουθήσουμε μια πιθανή αύξηση απο την αρχή και ενδεχομένως οι ενέργειες να γίνουν πιο γρήγορα. Τι να σου πω κι εγώ, δεν ξέρω...

Όσον αφορά στην ακτινογραφία, ο γιατρός δεν μου είπε τίποτα. Με έχει διαβεβαιώσει ήδη δυο φορές οτι δεν παίζει κάποια πιθανότητα μεταστασης σε άλλα όργανα αλλά δεν έχω πάψει να το σκέφτομαι. Δεν ξέρω στην παρούσα φάση εαν έχουν μείνει κάποια κύτταρα, μήπως η ακτινοβολία ευνοήσει την ανάπτυξη τους!!! :confused:

Για το πρήξιμο τώρα, νομίζω ποτι περιέγραψες απόλυτα την κατάστασή μου. Απο την αρχή αρχή ένιωθα ένα απίστευτο πρήξιμο και όπως κι εσύ φόρεσα όλα τα ρούχα που είχα στην άκρη γιατί μου ήταν μεγάλα. Μόλις βγήκα απο την απόξεση πάντως ένιωθα πολύ λιγότερο πρήξιμο!!! Βέβαια, απο την όλη ιστορία μου έμειναν 3 κιλά κληρονομιά! Έχω ακούσει περιπτώσεις γυναικών που πρήζονται ήδη απο την αρχή αλλά δεν το είχα συσχετίσει μέχρι που μου το είπες!

Μέσα στο άγχος μου και στον πανικό μου,προσπέρασα κάποιες πληροφορίες. Διαβάζοντας και πάλι τα μηνύματά σου, κατάλαβα καλά, είσαι πάλι έγκυος? Μην με παρεξηγείς το μυαλό μου δεν δουλεύει πολύ καλά αυτές τις μέρες...:roll:

Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου τα καλύτερα, να πάνε όλα υπέροχα και με το καλό μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη. Να κρατήσεις σύντομα στην αγκαλιά σου το μωρακι που τόσο λαχταράς!

Φιλιά πολλά:D

Διαφημίσεις

Κουκκιδίτσα μου, δεν είμαι έγκυος. Η μερική μύλη κύηση ήταν πέρσι τον Οκτώβρη.

Φέτος τον Οκτώβρη ξαναέμεινα έγκυος αλλά πάλι παλλινδρόμησε, δυστυχώς.

Ελπίζω η επόμενη φορά να είναι και τυχερή.

5f27b8bd0c.png

Κουκκιδίτσα μου, δεν είμαι έγκυος. Η μερική μύλη κύηση ήταν πέρσι τον Οκτώβρη.

Φέτος τον Οκτώβρη ξαναέμεινα έγκυος αλλά πάλι παλλινδρόμησε, δυστυχώς.

Ελπίζω η επόμενη φορά να είναι και τυχερή.

Τελικά δεν είναι οτι το μυαλό μου δε λειτουργεί καλά, δε λειτουργεί καθόλου. Με συγχωρείς για το μπέρδεμα IOLH μου, χίλια συγνώμη:(.

Πάντως οι ευχές μου ισχύουν εις διπλούν μαζί με την ευχή να μείνεις έγκυος πολύ γρήγορα και αυτή η φορά να δεις που θα είναι η τυχερή!

Εγώ μέσα απο όλους τους φόβους μου και τη στεναχώρια για την καινούρια αυτή κατάσταση που μου συνέβη προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη αν και "πέφτω" πολύ συχνά...Γενικά όμως νομίζω πως βοηθάει να βγάζω τις αρνητικές σκέψεις απο το μυαλό και κάνω πράγματα που με βοηθούν να ξεχαστώ και να ανανεωθώ. Για παράδειγμα πήγα θέατρο, έβαψα τα μαλλιά μου, έθεσα νέους στόχους έκανα αλλαγές και διάφορα άλλα τέτοια μικροπράγματα που αλλάζουν την καθημερηνότητά μου. Μέσα σε αυτήν απλώς πρόσθεσα και τις χοριακές. Νομίζω οτι αυτός ο τρόπος εμένα με βοηθά γιατί το άγχος στην δική μας περίπτωση είναι ανασταλτικός παράγοντας και μας πάει πίσω. Δεν μπορώ να πω βέβαια οτι τα καταφέρνω πάντα γιατί αν μια κακή σκέψη μπει στο μυαλό χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να μπορέσω να δω τα πράγματα θετικά.

ελπίζω και εύχομαι να έχεις βρει και εσύ τον τρόπο να ρυθμίσεις το άγχος σου και να νιώθεις καλά καθε μέρα και πιστεύω οτι σύντομα θα πουμε η μια στην άλλη τα χαρμόσυνα νέα.

Σου εύχομαι τα καλύτερα και πάλι

Φιλια

a582f829b0.png

ad7ef7c9cb.png

καλησπερα κοριτσια!

Η χοριακή κατέβηκε την παρασκευή στις 800 μονάδες! πάμε καλά! ελπίζω να είστε κι εσεις καλά :P

Μπράβοοοο!!!

Άντε, μόλις κλείσεις μήνα, θα έχει μηδενίσει.

Να σου πω κάτι? Ρώτησες το γιατρό σου πότε μπορείς να ξαναμείνεις έγκυος?

5f27b8bd0c.png

Μπράβοοοο!!!

Άντε, μόλις κλείσεις μήνα, θα έχει μηδενίσει.

Να σου πω κάτι? Ρώτησες το γιατρό σου πότε μπορείς να ξαναμείνεις έγκυος?

Γεια σου bp-IOLH!!

Όλα καλά φαίνονται, πράγματι. Δεν έχω συζητήσει ακόμα γι αυτό με το γιατρό. Περιμένω απο μέρα σε μέρα τα αποτελέσματα της ιστολογικής. Μετά, όλα να πάνε καλά, θα τον ρωτήσω πότε με το καλό να ξανα-ξεκινήσουμε προσπάθειες.

φιλια

• 1 month later...

καλησπέρα κορίτσια και καλή χρονιά!

Εύχομαι ο νεος χρόνος να φέρει σε όλες τα μωράκια σας και να σας κάνει ευτυχισμένες.

Εμένα η νέα χρονιά μου έφερε μια αύξουσα χοριακή και αύριο (Κυριακή) μπαίνω για 2η απόξεση γιατί σήμερα είχα αιμορραγία!

Άντε, ελπίζω η επόμενη φορά που θα τα πούμε να έχω... μηδενίσει!

Φιλιά :)

Καλά βρε κουκκίδα μου, μετά από τόσο καιρό και τόσο ξαφνικά;

Τι να πω... κρίμα.

Με το καλό να συνέλθεις από την επέμβαση και εμείς εδώ περιμένουμε να μάθουμε ότι όλα πήγαν καλά.

καλησπέρα κορίτσια και καλή χρονιά!

Εύχομαι ο νεος χρόνος να φέρει σε όλες τα μωράκια σας και να σας κάνει ευτυχισμένες.

Εμένα η νέα χρονιά μου έφερε μια αύξουσα χοριακή και αύριο (Κυριακή) μπαίνω για 2η απόξεση γιατί σήμερα είχα αιμορραγία!

Άντε, ελπίζω η επόμενη φορά που θα τα πούμε να έχω... μηδενίσει!

Φιλιά :)

Κουκκιδίτσα μου, σε σκεφτόμουν πολλές φορές και αναρωτιόμουν τι κάνεις.

Γιατί έτσι ξαφνικά βρε κούκλα μου?

Τι να πω? Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που ταλαιπωρείσαι.

Γράψε μας τα νέα σου.

Εύχομαι περαστικά και να μηδενίσει επιτέλους η παλιο-χοριακή.

5f27b8bd0c.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Έκανα σήμερα και τη δεύτερη απόξεση και τώρα ελπίζω να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Καλά πήγε, θα κάνω μια χοριακή πάλι την Πέμπτη και βλέπουμε. τι να πω βρε κορίτσια, πήρα κι εγώ μια λαχτάρα χτες με τον πόνο και την αιμορραγία....Καρδιακό θα τον κάνω τον γιατρό μου!

Αλλά ήμουν κάπως προετοιμασμένη γιατί οι τελευταίες 3 χοριακές ήταν ανοδικές. Άντε να μηδενίσουμε για να πάρουμε πιο μεγάλη "φόρα" για την επόμενη φορά!

Περιμένω και από σας νέα :)

ΥΓ. Για τις 2-3 εβδομάδες που "εξαφανίστηκα" έφταιγε το γεγονός οτι δεν ήμουν σπίτι και δεν είχα ίντερνετ εκεί που ήμουν, αλλά σας σκεφτόμουν κι εγώ!

Φιλιά

Koυκίδα, σου εύχομαι να κατέβει σύντομα και να μηδενιστεί η χοριακή σου....Κρίμα που αναγκάστηκες να το ξαναπεράσεις, ελπίζω να λήξει γρήγορα όλη αυτή η ιστορία....και να έρθει σύντομα η στιγμή που θα θέλεις η χοριακή να ανεβαίνει και όχι να κατεβαίνει!!!

Γράφε μας τα νέα σου, σε σκεφτόμαστε!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...