Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η αγάπη μέσα από τα δικά τους μάτια!!!!!!!!!

Recommended Posts

Μία ομάδα επαγγελματιών ερεύνησε ένα δείγμα παιδιών 4-8 ετών ως προς την ερώτηση :«Τι σημαίνει αγάπη». Οι απαντήσεις ήταν οι εξής:

Τόνια 6 ετών: Όταν η γιαγιά μου έπαθε αρθρίτιδα δεν μπορούσε να βάψει τα νύχια των ποδιών της γιατί δεν μπορούσε να σκύψει. Έτσι της τα έβαφε ο παππούς μου παρότι και αυτός είχε αρθρίτιδα στα χέρια του».

Ρεββέκα 8 ετών: Όταν κάποιος σε αγαπά ο τρόπος που προφέρει το όνομά σου είναι διαφορετικός. Ξέρεις ότι το όνομά σου είναι ασφαλές στο στόμα του.

Βασίλης 4 ετών: Αγάπη είναι όταν ένα κορίτσι βάζει άρωμα κι ένα αγόρι άφτερ σέιβ και μετά βγαίνουν έξω μαζί και μυρίζουν ο ένας τον άλλο.

Κάρολος 5 ετών: Αγάπη είναι όταν βγαίνεις για φαγητό και δίνεις στον άλλο τις μισές τηγανιτές σου πατάτες χωρίς να του ζητήσεις να σου δώσει κι αυτός από τις δικές του.

Χριστίνα 6 ετών: Αγάπη είναι αυτό πού σε κάνει να χαμογελάς όταν είσαι κουρασμένη.

Λευτέρης 4 ετών: Αγάπη είναι όταν η μαμά φτιάχνει καφέ για τον μπαμπά και πίνει πρώτα μια γουλιά εκείνη για να δει αν τον πέτυχε.

Δανιήλ 7 ετών: Αγάπη είναι όταν φιλιέσαι όλη την ώρα. Μετά βαριέσαι να φιλιέσαι αλλά θέλεις συνέχεια να είσαι μαζί με τον άλλο και να μιλάτε. Η μαμά μου κι ο μπαμπάς μου έτσι κάνουν. Κι όταν φιλιούνται εμένα μου φαίνεται αηδία.

Αιμιλία 8 ετών: Η αγάπη είναι όταν είσαι στο δωμάτιό σου τα Χριστούγεννα κι ανοίγεις τα δώρα, αν σταματήσεις το άνοιγμα θα ακούσεις την αγάπη.

Πάνος 7 ετών: Αν θέλεις να μάθεις ν’ αγαπάς καλύτερα πρέπει να ξεκινήσεις από ένα φίλο πού μισείς.

Νίκη 6 ετών: Υπάρχουν δύο είδη αγάπης. Η αγάπη των ανθρώπων και η αγάπη του Θεού. Αλλά ο Θεός τα έχει φτιάξει και τα δύο.

Τζένη 8 ετών: Η αγάπη είναι όταν λες σε ένα αγόρι ότι σου αρέσει το πουκάμισό του κι αυτός το φοράει μετά κάθε μέρα.

Έλλη 7 ετών: Η αγάπη είναι σαν το γέρο και τη γριά πού μετά από τόσα χρόνια πού γνωρίζονται είναι ακόμα φίλοι.

Θωμάς 6 ετών: Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ πιάνου μου μ΄έπιασε φόβος πάνω στη σκηνή. Τότε κοίταξα κάτω και είδα τον μπαμπά μου να με χαιρετάει χαμογελώντας. Ήταν ο μόνος πού το έκανε αυτό. Τότε μου πέρασε ο φόβος.

Μαρία 8 ετών: Η μαμά μου με αγαπάει πιο πολύ απ’ όλους. Κανένας άλλος δεν έρχεται να με φιλήσει όταν πέφτω για ύπνο.

Κλαίρη 6 ετών: Η αγάπη είναι όταν η μαμά δίνει στο μπαμπά την καλύτερη μερίδα φαί.

Ελένη 5 ετών: Η αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά αξύριστο και βρώμικο και πάλι πιστεύει ότι είναι ωραιότερος κι απ’ τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Χρήστος 7 ετών: Αγάπη είναι όταν το σκυλάκι σου, σου γλύφει το πρόσωπο ακόμα κι αφού το άφησες μόνο του όλη μέρα.

Μαριάννα 4 ετών: Ξέρω ότι η αδελφή μου μ’ αγαπά γιατί μου δίνει όλα τα ρούχα της ακόμα κι αν πρέπει να βγει έξω και να αγοράσει άλλα.

Λάμπρος 4 ετών: Αφήνω την μεγαλύτερη αδελφή μου να με πειράζει γιατί η μαμά λέει ότι με πειράζει επειδή μ’ αγαπάει. Κι μετά εγώ πειράζω την μπέιμπι σίτερ γιατί την αγαπάω.

Αλεξάνδρα 4 ετών: Όταν αγαπάς κάποιον οι βλεφαρίδες σου ανοιγοκλείνουν και βγάζουν αστεράκια.

Κατερίνα 7 ετών: Αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά στην τουαλέτα και δεν σιχαίνεται.

Μάρκος 6 ετών: Δεν πρέπει να λες σ’ αγαπώ αν δεν το εννοείς. Αλλά αν το εννοείς πρέπει να το λες συνέχεια γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε.

Ο συγγραφέας Λέο Μπουσκάλια έκανε κάποτε ένα διαγωνισμό. Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν να βρεθεί το πιο συμπονετικό παιδί. Το βραβείο κέρδισε ένα τετράχρονο αγοράκι πού έκανε το εξής:

Το παιδάκι είχε ένα παππού γείτονα του οποίου η γυναίκα είχε πεθάνει πρόσφατα. Μόλις το παιδάκι τον είδε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει πήγε και απλά έκατσε στην αγκαλιά του. Όταν η μαμά του το ρώτησε τι είχε πει στον παππού το παιδάκι είπε «τίποτα, απλώς τον βοήθησα να κλάψει».

πηγή: http://www.interpet.gr/nea/recent_2003/neo2_020303.htm

Ας γράψουμε πως εκφράζουν κατά καιρούς τα παιδάκια μας την αγάπη, είτε με λόγια είτε με πράξεις!!!!!

Το πιο πρόσφατο που θυμάμαι είναι όταν είχαμε πάει στο σούπερ μάρκετ πριν μία εβδομάδα περίπου, οπότε αφού ψωνίσαμε γάλα και χυμό κατευθυνόμαστε προς τα ταμείο.Τραβώντας με από το χέρι κατάλαβα ότι θέλει να πάμε στο σημείο που έχει παιχνίδια.

Καθώς λοιπόν ξέρει ότι του μπαμπά του, του αρέσει να πίνει κοκα κόλα μου λέει:

Να πάρουμε και στο μπαμπά και πιάνει μία και την βάζει στο καλάθι.

Διαφημίσεις

αγαπη ειναι οταν η μικρη μου βαζει τον πατερα της να με φιλησει και να με αγκαλιασει οταν γυρναει απο τη δουλεια :!: οταν η κορη μου θελει να την κανει μονο ο πατερας της μπανιο ή να κοιμαται και να της κραταω το χερι μεχρι να την παρει ο υπνος :!::P

Αγάπη είναι να με κυνηγούν 2 μικρά κοριτσάκια και ο άντρας μου σε όλο το σπίτι όταν με πετύχουν να ξεντύνομαι για να μου φιλήσουν την φουσκωτή κοιλίτσα και τα "με-με".

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

αγάπη είναι όταν κάθε βράδυ μου χαιδευει το πρόσωπο και μου λεει μέχρι να κοιμηθεία" σ'αγαπω πολύ μανούλα, είσαι η ζωή μου"

αλλά αυτό που μου έκανε εντυπωση ειναι της διπλανης μου ο γιος 5 ετων..τους βαλανε εργασια περυσι στα προνήπια στη γιορτη της μητερας,ρωτουσαν τα παιδακια γιατι αγαπαν τη μαμα τους και τα κολουσαν σε ενα τεραστιο χαρτονι. Τα περισσότερα παιδακια γραφαν γιατι με περνει παιχνιδια, με αφηνει να δω dvd και τετοια και εκεινος εγραψε " ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ"

rQGhp3.png

αγάπη είναι όταν κάθε βράδυ μου χαιδευει το πρόσωπο και μου λεει μέχρι να κοιμηθεία" σ'αγαπω πολύ μανούλα, είσαι η ζωή μου"

αλλά αυτό που μου έκανε εντυπωση ειναι της διπλανης μου ο γιος 5 ετων..τους βαλανε εργασια περυσι στα προνήπια στη γιορτη της μητερας,ρωτουσαν τα παιδακια γιατι αγαπαν τη μαμα τους και τα κολουσαν σε ενα τεραστιο χαρτονι. Τα περισσότερα παιδακια γραφαν γιατι με περνει παιχνιδια, με αφηνει να δω dvd και τετοια και εκεινος εγραψε " ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ"

Αχχχχ, τι γλυκός ο γιός της διπλανής σου :D

Εμένα είναι ακόμα πολύ μικρούλης αλλά όταν τον παίρνω το πρωί στο κρεβάτι για να τον θηλάσω μόλις τελειώσει μου χαιδεύει το μάγουλο. Σήμερα ήθελε να θηλάσει κρατώντας το χέρι του μπαμπά του. Αυτό νομίζω πως είναι αγάπη.... :D

Διαφημίσεις

Λέει ο γιός μου μια μέρα:

Μαμά ένα πρωί που θα πάω με τον μπαμπά στην τράπεζα για να βγάλει λεφτά, θα τον πω τον κύριο (της τράπεζας) να μου δώσει και εμένα πολλά και μετά θα τα δώσω όλα σε εσένα για να αγοράσεις ότι θέλεις. !!!!!!!

Και ένα άλλο……Μανούλα μου σε αγαπώ τόσο πολύ, είσαι πολύ όμορφη…..είσαι όμως και λίγο χοντρή ε?.....ντοινγκ !!!

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::lol::lol::lol::lol:

πολύ τρυφερό θέμα..

Κάθε μέρα η κόρη μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας δείχνει οτι μας αγαπάει και οτι μας έχει ανάγκη...με τρυφερές χειρονομίες, γλυκές λεξούλες με την έκφραση των ματιών της..πράγματα άπλά καθημερινά.

Αυτό όμως που με συγκλόνισε ήταν κάτι που έγινε πρόσφατα..

Εμαθα κάτι που με τρόμαξε και με στεναχώρησε πολύ και χωρίς να το θέλω έκλαιγα μπροστά στη κόρη μου..Έκείνο τρόμαξε και με πήρε αγκαλιά.Αφού της εξήγησα τι συνέβαινε και ότι έπρεπε να φύγω για το νοσοκομείο με παίρνει αγκαλίτσα και μου λέει:

"Μη φοβάσαι μανούλα μου γλυκειά,δε θα πάθεις τίποτα γιατί σε έχω πάντα στην καρδούλα μου και σε προστατεύω.."

Αυτό ήταν..με αποτελείωσε!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

πριν λίγο καιρό....αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα! Βγαίνοντας απο το εξεταστήριο του γιατρού ακριβώς μπροστά στην πόρτα με περίμενε η κόρη μου (2 1/2 ετών)! Με βλέπει κλαμένη και αναστατωμένη. Σοκαρίστηκα γιατί δεν περίμενα να στέκεται έξω ακριβώς απο την πόρτα! Σκύβω και την παίρνω αγκαλιά....και μου λέει "μαμά μου γιατί κλαις?" της εξήγησα ποιο ήταν το πρόβλημα όσο πιο απλά μπορούσα......και ξαφνικά με αγκαλιάζει με σφίγγει και μου δίνει ένα μεγάλο ρουφηχτό φιλί! Γυρίζει τότε στον ιατρό με σοβαρό ύφος σαν να τον μαλώνει και του λέει....."Η μαμά μου είναι καλά τώρα! Δεν πονάει πια....της πέρασε" και γυρίζει και με κοιτάζει με ύφος επιβεβαίωσης "έτσι δεν είναι μαμά????"!!! Αυτό ήταν το καλύτερο φάρμακο που είχα, έχω και θα πάρω ποτέ στη ζωή μου!!!!!!

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

πολυ γλυκο θεμα φιλενας

αγαπη ειναι το χαμογελο,τα γλυκα λογακια ,τα ναζια, οι γκρινιες το σφιχτο αγκαλιασμα γυρω απο το λαιμο σου , το γλυκο φιλακι στο στομα, το τσιβδο σ΄αγαπω μαμα μου, το να σου δινει να τρως απο το φαγητο του, να σε κανει να γελας οταν εισαι στεναχωρημενη, να σε κοιταει στα ματια με λατρεια..

ειναι μια αγαπη ανιδιοτελης και αγνη αυτη ειναι τελικα και η πραγματικα αυθεντικη αγαπη ειμαι τυχερη και ευλογημενη οπως και αλλες τοσες μανουλες που μου δωθηκε η ευκαιρια να την ζησω την αγαπη αυτη.

Αγάπη είναι να τσακώνονται ποιό από τα δύο θα χωθεί στην αγκαλιά μου...

αγάπη είναι να μου λεει η κόρη μου τρέμοντας στην κυριολεξία "Μανουλία μου σε αγαπώ πολύ πολύ πολύ"...

αγάπη είναι να μου λέει ο γιος μου "μαμά θα σε αγαπώ πάντα και σε αγαπώ πιο πολύ από την Χ... (είναι το κοριτσάκι που της είπε να παντρευτούν :oops: )...

αγάπη είναι (γελώντας) να μην αφήνουν τον μπαμπά να με φιλά στο στομα παρά μόνο στα μάγουλα...

αγάπη είναι που φιλιόμαστε 800 φορές την ημέρα και που στο τέλος θέλουμε και "μία ακόμη τελευταία.."

αγάπη είναι να μου ζωγραφίζουν τις άπειρες ζωγραφιές για να τις κρεμάσω στον τοίχο του γραφείου μου και να μην έχω πλέον χώρο..

αγάπη είναι να μου λένε "μμμμ τί νόστιμο φαγητό μαγείρεψες μανούλα μου!!"

αγάπη είναι να μου λένε "δεν γίνεται να μην πας στη δουλειά σήμερα και να κάτσουμε μαζί?..."

αγάπη είναι να προσπαθώ να κοιμηθώ (λεμε τώρα!) το μεσημέρι και να τους λέω να μην με ενοχλούν και αυτά να κάνουν βουτιά στο κρεβάτι δίπλα μου, αλλα να προσέχουν να μην με χτυπήσουν....

αγάπη είναι το πρωί που ξυπνάει και έρχεται το κοριτσάκι μου στο κρεβάτι με φιλά και με χαιδεύει και μου λέει σιγά "καλημέρα μανούλα"....

έλιωσα με το θέμα.......

μακάρι κάθε μέρα που ξυπνάω να γίνομαι και καλύτερος άνθρωπος..

Διαφημίσεις

αγαπη ειναι...

που θα με παντρευτει μια μερα... και ο μπαμπας θα μας κοιταει...

που θα μου παρει λουλουδια γιατι ο μπαμπας δεν πηρε...

που με σφιγγει οταν με παιρνει αγκαλια και ρωταει αν με ποναει ο λαιμος μου επειδη με σφιγγει...

που μου λεει οτι μ'αγαπαει ως τον ουρανο και ως την γιαγια -η οποια μενει απο πανω...-

που αγαπαει πολυ το μωρακι στην κοιλιτσα μου και λεει οτι θα ειναι ο καλυτερος μεγαλος αδερφος και βοηθος μου...

που οταν ζαλιστω και ξαπλωσω ερχεται με χαιδευει στο κεφαλι και μου λεει "η μαμα μου η καλη μου η καημενη που ποναει το κεφαλακι της..."

που ζηλευει οταν μας δει αγκαλια με τον μπαμπα του και τρυπωνει σαν ποντικακι αναμεσα "η μαμα μου ειναι δικη μου..."

..... και αλλα πολλα...

me and my men...

Αγαπη ειναι τα αθωα τους ματια που μας κοιτανε με λατρεια

Αγαπη ειναι που οταν φευγω απο το δωματιο κλαινε

Αγαπη ειναι που θελει να τον κοιμιζω καθησμενη περνοντας τον αγκαλια και χαιδευοντας μου τα μαλλια

Αγαπη ειναι αυτα τα 2 πλασματακια που δημιουργησαμε με τον Πανουλη μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...