Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδιανόητες καταστάσεις στο Ολοήμερο

Recommended Posts

mama σαφώς και δεν θα επηρεαστεί ο δάσκαλος από τις γνώμες των γονιών που σαφώς είναι πάάάρα πολλές!δεν λέω να επηρεάζεται η δουλειά του και νομίζω πως εδώ μιλάμε για συμπεριφορές των δασκάλων και όχι για τις εργασίες.σαφώς και έχει άποψη ο δάσκαλος αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για αυτόν να προσπαθεί να κάνει τη δουλεια του και να τον "πολεμούν " γονείς . έχουμε καταντήσει να φοβόμαστε να κάνουμε και παρατηρήσεις! χωρίς επίπληξη ,βρείτε μου εσείς έναν τρόπο να μπορέσω να επιβληθώ στα παιδιά. μιλάω πάντα για τα πολύ ζωηρά και κακομαθημένα. εγώ τις ευθύνες μου ξέρω να τις αναλαμβάνω,ορισμενοι γονείς όμως ποτέ δεν θα παραδεχτούν ότι το φταίξιμο είναι δικό τους! συγνώμη που μιλάω λίγο σκληρά αλλά όταν έρχονται γονείς και κανουν παράλογα παράπονα μου κακοφαίνεται...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• alvadi

alvadi 16 δημοσιεύσεις

• Marilena

Marilena 9 δημοσιεύσεις

• almak

almak 7 δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 7 δημοσιεύσεις

Συγγνωμη κοριτσια αλλα νομιζω πως η Ευδοκια εχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο !!!

Αυτή η καραμέλα που έχουμε βρει να πηγαίνουμε στο σχολείο συνέχεια και να βάζουμε "χέρι" στην δασκάλα κλπ, εμένα προσωπικά με χαλάει πολύ...

Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα !!!

Κάποτε ο Δάσκλαος ήταν με το Δ κεφαλαίο... ήταν σε κάθε χωριο Ο Προεδρος, Ο παππας και Ο Δασκαλος... είχε αναγνώριση, σεβασμό...

Θα σας πω κάτι... ο μπαμπας του συζυγου μου ηταν δάσκαλος (εγω δυστυχως δεν τον γνωρισα τον άνθρωπο, είχε φυγει απο την ζωη οταν γνωρισα τον Γιαννακη μου) και ηταν καποτε στον Βαμο Χανιων... (πριν απο πολλαααααααααα χρονια...), σας πληροφορω λοιπον οτι ακομα και τωρα που παμε στον Βαμο, βγαζουν ολοι το καπελο και χαιρετανε με σεβασμο τον γιο και την νυφη (την αφεντομουτσουναρα μου) του κυρ Δασκαλου !!!

Σας λεει κατι αυτο ? :idea:

Ευδοκία, με συγχωρεις, ίσως δεν καταλαβα καλα, αλλα γραφεις

"αν θέλετε να υπάρχει τάξη στην αίθουσα να μου αφήσετε και το περιθώριο να μαλώσω το παιδί χωρίς να φοβάμαι την επίπληξη "

- αυτο είναι που δεν καταλαβαίνω: εχει την δικαιοδοσία/εξουσια ο γονιός να μην επιτρεψει στο δασκαλο να επιβάλλει την ταξη στην αίθουσα με τον τρόπο που ο δασκαλος θεωρει καταλληλο (μεσα στα σωστα πλαισια, εννοειται, χωρίς προσβολές και ξυλο)? Αν την εχει, κακώς...

Και τι είδους "επίπληξη" είναι αυτη που μπορει να φοβαται ο δασκαλος? Αν είναι απλα η μουρμουρα του καθε γονιου που θεωρει οτι το βλασταρι του ειναι το καλυτερο παιδι του κοσμου, τοτε νομιζω ότι δεν είναι λογος που να εμποδιζει το δασκαλο να κανει τη δουλεια του....

Ναι, βρε Μαριλένα μου, ειμαι σιγουρη ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτωσεις - ο καθένας μας μπορει να απαιτει ο,τι θέλει, όσο παραλογο κι αν ειναι.

Το προβλημα για μενα δεν ειναι αυτο - στην περιπτωση που λες το βασικο προβλημα δεν ειναι οτι ο γονιος ζηταει απο το Διευθυντη να διωξει το δασκαλο (παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν τετοιοι γονεις, δυστυχως), το προβλημα για μενα υπαρχει αν

1. ο διευθυντης δεν βαλει αυτο το γονιο στη θεση του και δεν αφησει το δασκαλο να κανει τη δουλεια του!!! και

2. αν ο δασκαλος βρει σαν δικαιολογια τα παραπονα του γονιου, σηκωσει τα χερια ψηλα και και αφησει το παιδι να δημιουργει προβλημα στην ταξη και στα αλλα παιδια.

Διαφημίσεις

Αν είναι απλα η μουρμουρα του καθε γονιου που θεωρει οτι το βλασταρι του ειναι το καλυτερο παιδι του κοσμου, τοτε νομιζω ότι δεν είναι λογος που να εμποδιζει το δασκαλο να κανει τη δουλεια του....

εγώ προσωπικά δεν έχω αφήσει ποτέ γονέα να εμποδίσει τη δουλειά μου με τα σχόλιά του...όσο ανόητα κι αν ήταν.σκέψου όμως ότι υπάρχουν και άμυαλοι γονείς που ούτε καν στον διευθυντή δεν πηγαίνουν για τα παράπονα αλλά τηλεφωνούν κατευθείαν στον προιστάμενο και το κάνουν θεμα χωρίς να υπάρχει λόγος.φαντάσου αυτό το δάσκαλο να νιώθει "στιγματισμένος" στους συναδέλφους και στο γραφείο πρωτοβάθμιας....για όνομα!

ο καθένας μας μπορει να απαιτει ο,τι θέλει, όσο παραλογο κι αν ειναι.
ορίστε;ξαναλέω(γιατί το έχω αναφέρει και κάπου αλλού) ότι επειδή το επάγγελμά μας εχει να κάνει με τα παιδιά σας αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να επεμβαίνετε στη δουλειά μας και να απαιτείτε ό,τι κατέβει στον καθένα!τί θα πει ο καθένας μας μπορεί να απαιτεί ό.τι θέλει όσο παράλογο κι αν είναι;μπορώ εγώ να πάω στον φαρμακοποιό/δικαστή/ηλεκτρολόγο..... και να απαιτώ ό,τι θέλω κι ας είναι παράλογο; επίσης αν κάνετε παράπονα για ψύλλου πήδημα συνέχεια κάποια στιγμή και ο διευθυντής αλλά και οι δάσκαλοι δεν θα σας δίνουν σημασία και όταν θα χρειαστεί πραγματικά να κάνετε σοβαρή παρατήρηση δεν θα σας πάρει κανείς στα σοβαρά!πάρτε το χαμπάρι και μην ενοχλείτε το δάσκαλο...βοηθείστε τον να βοηθήσει τα παιδιά σας!!!!!

Ευδοκια, νομιζω οτι παρεξηγείς ....όταν λεω "ο καθενας μπορει να απαιτει ό,τι θέλει" προφανως δεν εννοώ οτι δικαιουται να το κανει... το "μπορει" το λεω με την εννοια του "ειναι πιθανο" - δεν ξερω πώς αλλιώς να το γραψω για να ειναι σαφες...

Απλά απο τα όσα γραφτηκαν πριν, και χωρίς να κρινω βεβαια κανεναν προσωπικα, ειχα την αισθηση ότι ξαφνικά για όλα φταινε οι γονεις!!! Και αυτο το θεωρώ άδικο, ας μην τα ισοπεδωνουμε όλα. Γιατι όπως υπάρχουν δασκαλοι καλοι και συνεπεις, υπάρχουν και δασκαλοι ανεπαρκεις και, ας μου επιτραπει η έκφραση, κακοι, και ευτυχως καποιοι γονεις κανουν τις κινήσεις που πρέπει για να λυθει το προβλημα.

Λαθη και προβήματα υπάρχουν και απο τις δυο πλευρες, αλλα πρεπει να υπαρχει συνεργασια γονιου-δασκαλου για το καλο των παιδιων.

σε αυτό θα συμφωνήσω mama.παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες! και όταν ο δάσκαλος είναι στον κόσμο του καλό είναι να γίνονται παρατηρήσεις μπας και συμμορφωθεί.εγώ δεν είπα ότι φταίνε για όλα οι γονείς αλλά έχουν και αυτοί μερίδιο ευθυνης που συνήθως δεν αναλαμβάνουν.και σαφώς θέλει συνεργασία.χαίρομαι που τελικά δεν έγινε παρεξήγηση από τα λεγόμενά μου και συμφωνούμε! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...