Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Recommended Posts

Εγώ πήγα τον μεγάλο μου κολυμβητήριο από 4 ετών και ο μικρός πήγε στα 2,5. Με τον μικρό βούταγα κι εγώ μαζί (κάναμε το baby swimming όπου πρέπει απαραίτητα με το παιδί να μπαίνει και ο μπαμπάς ή η μαμά) και ήταν τέλεια εμπειρία! Νομίζω αν κρίνω από τη δική μου εμπειρία ότι αυτού του είδους η άσκηση είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Maryp για σας ήταν μια εμπειρία υπέροχη μια που την μοιραστηκατε και οι δυο σας! Είναι πραγματι πολύ ωραίο φαντάζομαι!Εμείς τον καμαρώναμε από την κερκίδα φέτος τον Μαιο που άρχισε, και κατά τον Αύγουστο κοιτούσαμε το νερό σαν ξερολούκουμο μεσημεριάτικα που ο ήλιος έκαιγε. Βέβαια ο δικός μου είναι 5,5 οπότε δεν θα μπορούσαμε έτσι κι αλλιώς να κάνουμε baby swimming, αλλα καμιά βουτιά για συμπαράσταση ευχαρίστως θα την κάναμε μες στο λιοπύρι!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Κατ'αρχην τα παιδια μου πηγαιναν κολυμβητηριο με τον παιδικο σταθμο και τα καλοκαιρια ειχα αγορασει τα ειδικα σωσιβια που βαζουν γυρω απο την μεση τους και εμαθαν πολυ γρηγορα μπανιο.

Τωρα συνεχιζω και τα πηγαινω 2 φορες την εβδομαδα. Η κοπελα στο κολυμβητηριο μου ειπε οτι ο γιος μου εχει πολυ γρηγορα ποδια και καποια στιγμη θα τον προωθησουμε στο πολο.

Την κορη μου εκτος απο κολυμβηση την ξεκινησα και στην ρυθμικη με πρωτο οργανο την μπαλα. Ειναι πολυ ευχαριστημενα και τα δυο.

Περυσι τον Μαρτη τα ειχα ξεκινησει ΤΑε Κβο Ντο αλλα δεν τα εβλεπα να συγκινουνται ιδιαιτερα και τα σταματησα για να μην δινω και τα λεφτα μου τσαμπα. Εγω διαλεξα οσον αφορα πολεμικη τεχνη το Ταε κβο ντο με κριτιριο οτι εχει μπει στους ολυμπιακους και αν τα παιδια μου εχουν ταλεντο (που δεν εχουν στο καρατε) θα υπηρχε καποια εξελιξη.

Τα παιδια για τις πολεμικες τεχνες ειναι ωριμα απο 6 χρονων και πανω. Κατω απο αυτην την ηλικια δεν εχουν την πυγμη στα χερακια τους για να ανταπεξελθουν στις ασκησεις και θα κανουν μονο παιχνιδακια.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

• 3 months later...

Ο Θανούλης πάει κολυμβητήριο από 3 χρονών και το λατρεύει! Ασε η άνεση που έχει πλέον με το νερό και φυσικά και μεγαλύτερη ασφάλεια! Επειδή είναι πολύ ζωηρό και ενεργητικό παιδί είπαμε να τον πάμε και πολεμική τέχνη.

Από 4 ετών ξεκίνησε TAEK WO DO. Στο σύλλογο που πηγαίνουμε παίρνουν από 4,5 αλλά ο δάσκαλος που τον είδε και του μίλησε μας είπε ότι μπορεί να ξεκινήσει. Μέσα στους πρώτους μήνες πήρε τη μισή κίτρινη ζώνη και την άλλη εβδομάδα δίνει για την κίτρινη. 'Εχει ενθουσιαστεί, εκτονώνεται και μαθαίνει και αυτοάμυνα. Επίσης του έχει κάνει πολύ καλό στην πειθαρχία, το σεβασμό προς τους άλλους και στην υγιεινή διατροφή αφού έχει πάρει πολύ σοβαρά αυτά που τους συμβουλεύει. Μας έχει τύχει βέβαια ένας πολύ καλός δάσκαλος που αν και στην αρχή τον φοβόταν λίγο γιατί του φαινόταν πολύ αυστηρός, πολύ γρήγορα άρχισε να τον λατρεύει και να τον ακούει τρομερά. Τώρα για το να είναι σε θέση σε αυτή την ηλικία να κάνουν τις ασκήσεις, η αλήθεια είναι ότι αρχικά δεν έχουν τον απαιτούμενο έλεγχο του σώματος αλλά η πρόοδος ήταν για μας εντυπωσιακή. Οι προπονήσεις γίνονται στην αρχή σαν παιχνίδι και αργότερα μπαίνουν οι κανονικές ασκήσεις. Μην περιμένετε βέβαια να δείτε χέρια και πόδια πρωταθλητή στα 4,5 αλλά σίγουρα κάνει πολύ καλό και η συνέχεια είμαι βέβαιη ότι θα είναι πολύ καλύτερη!

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

• 2 χρόνια μετά...

Ποιό άθλημα θα επιλέγατε για τα παιδιά σας και γιατί;

Έαν κάποιοι γονείς εχουν εμπειρίες και αν μπορούν να μας τις καταθέσουν.

Για τη μικρή μας εχουμε σκεφτεί την κολύμβηση, ξέρει κανείς σε ποιά ηλικία μπορεί να ξεκινήσει,τώρα ειναι μόνο 3.5 ετών Επίσης μια πολεμική τέχνη ή ο στίβος θα ήταν καλά, αλλά μάλλον όχι για την ηλικία της.

Αν ξέρετε ηλικίες κατάλληλες για έναρξη αθλημάτων, ώρες που πρέπει να ενασχολείται το παιδί την εβδομάδα ή αλλες λεπτομέρειες θα με ενδιέφεραν να τις ακούσω.

Διαφημίσεις

Εγω την παω κολυμβητηριο απο μηνων κ τωρα θελω να την γραψω στο κλειστο της Γλυφαδας,εαν την παρουν γιατι ειναι 4ετων,τρεφω ελπιδες γιατι κολυμπαει μονη της

κολυμπι και εμεις θελαμε αλλα λογο ντροπαλοτητας δεν τα καταφεραμε φετος.

οι ηλικιες εξαρτονται,συνηθως ειναι απο 4 ή 5 ετων για το κολυμπι εκτος και αν πας σε αυτα τα κολυμβητηρια που εχουν ειδικο προγραμμα για μωρακια.

τα αλλα αθληματα που λες ειναι για πιο μεγαλες ηλικιες.

ισως να της αρεσει και το μπαλετο.

Κι εμείς μάλλον κολύμβηση θα θέλαμε για τα αγόρια μας, γιατί γυμνάζεται όλο το κορμί και επιπλέον είναι ευχάριστη ως ασχολία. Το μόνο για το οποίο θα ανησυχούσα είναι οι συνθήκες υγιεινής.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

κολυμπι και εμεις θελαμε αλλα λογο ντροπαλοτητας δεν τα καταφεραμε φετος.

οι ηλικιες εξαρτονται,συνηθως ειναι απο 4 ή 5 ετων για το κολυμπι εκτος και αν πας σε αυτα τα κολυμβητηρια που εχουν ειδικο προγραμμα για μωρακια.

τα αλλα αθληματα που λες ειναι για πιο μεγαλες ηλικιες.

ισως να της αρεσει και το μπαλετο.

ναι της αρεσει πολύ το μπαλετο επηρεασμενη και απο τις μπαρμπη, αλλά νομιζω δεν θα πειθαρχει μου φαινεται ακομη μικρη ακομη αν εχει ξεκινησει σε εκεινη την ηλικια θα ξερει, εγω δηλωνω ασχετη με το μπαλετο δυστηχως. εχει καποια το κοριτσακι της μπαλετο απο 4 να μου πει πως πηγε;

vann μαλλον πηγαινατε στο τμημα που ειναι απο 6 μηνων και πανω πηγαινατε κολυμπι ε; θα πρεπει να ηταν θαυμασια εμπειρια μακαρι να υπηρχε παντου αυτη η επιλογη.

το κολυμπικαι το τεννις γυμναζουν ολο το σωμα...το δευτερο δε,το ξερω απο πρωτο χερι γιατι το εκανα επαγγελματικα,ειναι αθληματα που μπορεις ειτε ατομικα ειτε ομαδικα να εξασκεισαι....μπαλετο επιση ςγια κοριτσακι ειναι οτιπρεπει εγω εκανα απο 4 ετων γιατι ειχα καποιο προβλημα,πηγαινα το ενα ποδι προς τα μεσα...μετα αμε κερδισε το τεννις ομως...

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Διαφημίσεις

Κι εμείς μάλλον κολύμβηση θα θέλαμε για τα αγόρια μας, γιατί γυμνάζεται όλο το κορμί και επιπλέον είναι ευχάριστη ως ασχολία. Το μόνο για το οποίο θα ανησυχούσα είναι οι συνθήκες υγιεινής.

αυτο αληθεια δεν το ειχα σκεφτει! δεν γινονται ελεγχοι αλλα τι λεω τωρα!

παντως θα μου αρεσε να ακουσω καθε γονεας σε ποιο αθλημα ονειρευεται το παιδακι του και για το μελλον!

ακομη και εκεινα τα αθληματα που ξεκινουν σε μετεπειτα ηλικιες

ο δικος μας μπαμπας ονειρευεται οπως ολοι αλλωστε οι μπαμπαδες, τον μπεμπη μας που ειναι μολις 15 μηνων, μπασκετμπολιστα ή ποδοσφαιριστη και την κορουλα μας στη συγχρονισμενη κολυμβηση.

εγω απλα θα ηθελα να ασχοληθουν με καποιο αθλημα να εκτονωνουν την ενεργεια τους σε μια ενασχοληση που θα κανει καλο στην υγεια τους και στο χαρακτηρα τους.

το κολυμπικαι το τεννις γυμναζουν ολο το σωμα...το δευτερο δε,το ξερω απο πρωτο χερι γιατι το εκανα επαγγελματικα,ειναι αθληματα που μπορεις ειτε ατομικα ειτε ομαδικα να εξασκεισαι....μπαλετο επιση ςγια κοριτσακι ειναι οτιπρεπει εγω εκανα απο 4 ετων γιατι ειχα καποιο προβλημα,πηγαινα το ενα ποδι προς τα μεσα...μετα αμε κερδισε το τεννις ομως...

καλη μου αυτο με το ποδι το εχει και η κορη μου, μας ειπε η γιατρος παπουτσακια με φτερνα ορθοπεδικα αλλα δε βλεπω βελτιωση. αληθεια σε εσενα βελτιωθηκε το ποδαρακι; τεννις ποτε ξεκινησες;

θα συμφωνησω κ εγω το κολυμπι ειναι τελειο

κ το τεννις φυσικα

σε ενα χρονο που θα ειναι στην καταλληλη ηλικια οι δικες μου με κολυμπι θα ξεκινησω

θα ρωτησω κ για ενοργανη η ρυθμικη γυμναστικη ειδικα για την μια που εχει κ καταλληλο σωματοτυπο....

για σκεψου ρυθμικη συνδιαζει κ χορο

αντε να παρω κ εγω ιδεες για του χρονου

χαμομηλακι μου,ναι ειχ αβελτιωση....επισης εκανα και ασκησει ςστο σπιτι,μετα απο υποδειξεις του γιατρου,να περπαταω με βιβλια στο κεφαλι...ξε ςοπως η βουγιουκλακη στο δολωμα...,ναι παντως ειχ αβελτιωση ,απλα πηγαινα στο πολιτιστικο κεντρο του δημυο καλαμαριας,και καθε χρονο αλλαζαν οι δασκαλες,,,και γινοτανμπαχαλο και μια φορα στη ν παραλια επαιζα ρακετες και σκεφτηκαν οι δικοιμου να με γραψουν στο τεννις....οπου κατενθουσιαστηκα ,ξεκινησα μεγαλη 9 ετων ημουν!απο 5 νομιζω ξεκινουσαν τοτε...δνεξερω αν βριες τμημα τα για πιο μικρα...

Διαφημίσεις

καλε ναι μεταξυ μας ειμαστε αρνικολ!κοριτσι ακι εμενα κολυμβηση θα μου αρεζ επολυ αλλα...για κοριτσακια και απο θεμα υγιεινης...με το χλωριο,με κολπιτιδες καιουρολοιμωξεις..δενξερω κατα ποσο σχετιζονται βεβαια απλα εχω αυτο τον προβληματισμο...μη λεω ανακριβειες,αν καπιια ξερει μας ενημερωνει !

χαμομηλακι εμενα το ονειρο μου ειναι να συνεχιση την κολυμβηση φυσικα εαν της αρεσει κ της μικρης,κ θελω συγκεκριμενα να κανει συγχρονισμενη κολυμβηση,θελω να μπει στον πρωταθλητισμο κ εγω θα ειμαι διπλα της.Ολα αυτα ειναι ονειρα δικα μου,τωρα τι θα κανει η κορη μου ειναι αλλο πραγμα

χαμομηλακι μου,ναι ειχ αβελτιωση....επισης εκανα και ασκησει ςστο σπιτι,μετα απο υποδειξεις του γιατρου,να περπαταω με βιβλια στο κεφαλι...ξε ςοπως η βουγιουκλακη στο δολωμα...,ναι παντως ειχ αβελτιωση ,απλα πηγαινα στο πολιτιστικο κεντρο του δημυο καλαμαριας,και καθε χρονο αλλαζαν οι δασκαλες,,,και γινοτανμπαχαλο και μια φορα στη ν παραλια επαιζα ρακετες και σκεφτηκαν οι δικοιμου να με γραψουν στο τεννις....οπου κατενθουσιαστηκα ,ξεκινησα μεγαλη 9 ετων ημουν!απο 5 νομιζω ξεκινουσαν τοτε...δνεξερω αν βριες τμημα τα για πιο μικρα...

μακαρι να βελτιωνεται γιατι ειχα ανησυχησει. καλα αν τη βαλω και τωρα με το βιβλιο θα το κανει μη νομιζεις μη σου πω να βρω τη Βιουγιουκλακη μιμειται ρολους. πολυ ομορφο το τεννις και απο 5 ετων καλα ειναι.

εννοειται μπορουν και για αγορακια να μας δωσουν εμπειριες εχω και εναν μπομπιρα πρωταθλητη χε χε

Μη ακούς τι λέμε εμείς, ότι αρέσει στο παιδί...

Το σεπτέμβριο με το καλό ξεκινήστε δοκιμαστικά σε διάφορα και ας καταλήξει η μικρή.

Εμείς από ΄3,5 πάμε κολυμβητήριο ( και σα περηφανη μαμά έχω να σας ανακοινόσω ότι από το προηγούμενο σ/κ κολυμπάμε χωρίς μπρατσάκια εγώ δίπλα φυσικά ) και φέτος μου ζήτησε από μόνος του να πάει και ποδόσφαιρο.

rQGhp3.png

χαμομηλακιμου τοτε πριν 20 χροναι δηλαδη ξεκινουσαν απο 5 ισω ςκαι μικροτερα τωρα ν ατα παιρνουν.ενοργανη κα ιμπαλετο angel51πιο μικρα ακομη εγω ειχα ξεκινησει 4 ετων μπαλετο...

Αν και η δικη μας κορουλα ειναι πολυ μικρη με τον πατερα της εχουμε συμφωνησει οτι ενα αθλημα που θα κανει σιγουρα ειναι ταε κβο ντο

μαθαινει να προστατευει τον εαυτο της και γυμναζετε νομιζω ομως οτι ειναι απο τα 5 και μετα

μετα ειναι κολυμβηση χορος - μπαλετο και στιβος αν μπορεις πηγαινε το μια φορα σε ολα τα αθληματα που θα μπορουσε να κανει για να τα δει να δοκιμασει και ασε το να επιλεξει μονο του

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Αν και η δικη μας κορουλα ειναι πολυ μικρη με τον πατερα της εχουμε συμφωνησει οτι ενα αθλημα που θα κανει σιγουρα ειναι ταε κβο ντο

πίστεψε με δεν έχει καμία σημασία τι συμφωνήσατε εσύ και ο πατέρας της...

οι περισσότεροι φίλοι του γιου μου πήγαν ταε κβο ντο όλοι σταμάτησαν σε 2-3 μήνες, βαρέθηκαν...

εγώ τον ρωτάω αν θέλει να τον πάω και μου λέει κατηγορηματικά όχι θέλω ποδοσφαιρο και θα σκεφτώ αν θέλω κάποτε να πάω μπάσκετ

rQGhp3.png

Eδώ και 2,5 χρόνια πηγαίνει κολυμβητήριο. Τρελαίνεται για το νερό. Στο μέλλον δεν ξέρω με ποιο άθλημα θα ήθελε να ασχοληθεί, ούτε και με απασχολεί ιδιαίτερα, θα ήθελα όμως να ασχοληθεί πολύ με κάτι και για τη σωστή σωματική διάπλαση και επειδή μέσω το αθλητισμού ο άνθρωπος μαθαίνει την ευγενή άμυλα, την πειθαρχεία κ.α. Σε καμία πάντως περίπτωση δεν θα ήθελα το παιδί να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό γιατί τον θεωρώ απίστευτα ψυχοφθόρο, για έναν έφηβο, ατελείωτες προπονήσεις, πιεστικοί προπονητές (αφού αν κάποιος είναι καλός προπονητής αποδεικνύεται από το πόσα μετάλλια θα φέρουν τα παιδιά), δίαιτες, κάποιες φορές και ουσίες.

ευχαριστω ολα τα κοριτσια σας διαβαζω με πολυ ζηλο

αχ τελικα και η ενοργανη ειναι πολυ καλη. δεν ξερεις ομως απο που να ξεκινησεις. αυτο ειναι το δυσκολο. ισως αν κανεις DALIA αυτο που ειπες να το πας σε διαφορα δοκιμαστικα που συμφωνω μαζι σου οτι την τελικη επιλογη θα την εχει το ιδιο το παιδι, εχει κ το ρισκο του αναλογα με το παιδι παντα (γιατι ειναι μερικα ειναι Duracel), δλδ μπορει να κουραστει και να βαρεθει. αυτο ισως να μπορεις να το δοκιμασεις σε λιγο πιο μεγαλο παιδακι και αφου μπορει και να απαντησει τι του αρεσει οχι απλα επειδη τα ρωταμε κατι πρεπει να απαντησουν. νομιζω ηταν καλη επιλογη το κολυμβητηριο γιατι στην τελικη μεσα στη θαλασσα ζουμε δεν παει χαμενη η δουλεια του ε, σιγουρα σαν αγορακι τωρα αρχισε να βγαζει και τις επιλογες του, νομιζω το ποδοσφαιρο θα το βοηθησει να αναπτυξει πιο πολυ το πνευμα της συνεργασιας. μπραβο το παιδακι ειδες καλο που ειναι ε;

αχ DALIA δεν ξερω αν θα συμφωνησω με τον πατερα της ή με τα ιδια τα παιδια αργοτερα, ξερεις τα γουστα δε συμπιπτουν αλλωστε τα παιδια θα μπουν σ αυτη τη διαδικασια οποτε ας επιλεξουν μονα τους τελικα αλλα λιγο μεγαλυτερα τωρα μαλλον κολυμβηση για αρχη, τουλαχιστον εκει συμφωνησαμε χε χε ευτυχως χωρι δυσκολια.

να σου πω οσο για τις πολεμικες τεχνες νομιζω μετα τα 10-12 κ αν το ζητησει μονο του δεν υπαρχει περιπτωση να το πιεσω εμενα, δε μου αρεσουν στο μπαμπα του ναι, ειδες; η αληθεια ειναι οτι με ενδαφερει και ο στιβος και μαλιστα απο γονιδια εχουν πολλες προδιαγραφες λογω του μπαμπα τους, εγω α μπα δεν το κατεχω το αθλημα. αλλα παλι απο γυμνασιο και πανω και στο στιβο αν δεν κανω λαθος.

μια χρονια διδαξα σε αθλητικο γυμνασιο (εγω βεβαια γενικης παιδειας) και να πω την αληθεια τα εβλεπα κουρασμενα ισως γιατι εκεινα εκαναν πρωταθλητισμο δεν ξερω αλλα μαλλον θελουν πολυ χρονο αυτα τα αθληματα.

κατι χαλαρο θελουμε ετσι για να λατρεψει τον αθλητισμο και να μη κουραστει απ την αρχη απλα να το λατρεψει.

θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη και για οταν μεγαλωσουν ασχετα που τα δικα μου ειναι μικρα.

ας πουμε δε θα ηταν ομορφο αθλημα για αγορι η ιστιοπλοΐα; γιατι και καλα μονο ποδοσφαιρο και μπασκετ, αυτο το λεω για τους μπαμπαδες!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...