Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το τρίγωνο Δασκάλα-Παιδί-Γονείς

Recommended Posts

Και κάτι άλλο τώρα που πήρα φόρα!

Χ-στ-κ- για τη δασκάλα και αν με συμπαθεί.

Όταν βλέπω το παιδί ότι πάει τέλεια στα μαθήματα του και έκανε αρκετούς φίλους, δεν χρειάζομαι πολλά πολλά με τη δασκάλα!!!

Διαφημίσεις

Όταν βλέπω το παιδί ότι πάει τέλεια στα μαθήματα του και έκανε αρκετούς φίλους, δεν χρειάζομαι πολλά πολλά με τη δασκάλα!!!

Λοιπόν αυτό που μπορώ να υποθέσω ετσι όπως τα ακούω είναι ότι μάλλον η διευθύντρια ( και αφού λες ότι η πλειοψηφία την χαρακτηρίζει προβληματική) μετέφερε με λάθος τρόπο τα λεγόμενά σου στη δασκάλα, ίσως και με τρόπο προσβλητικό προς εκείνη με αποτέλεσμα αυτή να ξεσπάσει σε σένα ( πράξη βέβαια εννοείται πως κατακρίνω).

Τώρα κάτι άλλο που ίσως δεν το ξέρετε ... κανείς διευθυντής δεν μπορεί να κάνει παρατήρηση σε κανέναν δάσκαλο όσον αφορά το εκπαιδευτικό / μαθησιακό του έργο, δεν είναι στις αρμοδιότητες του σύμφωνα με το νόμο. Για το μόνο που μπορεί να τον "ελέγξει" είναι το εργασιακό του ωράριο, αν τηρεί δηλαδή την ώρα προσεύλεσης του στο σχολείο και αν είναι εντάξει στις υπηρεσίες του ( εφημερίες κτλ). Ο μόνος που μπορεί να κάνει σύσταση στον εκπαιδευτικό για τον τρόπο που χειρίζεται τα της τάξης του είναι ο σχολικός σύμβουλος αλλά και πάλι ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, όπως άλλωστε το δηλώνει το όνομά του.

Τώρα αν υπάρχει κάποιο χοντρό πρόβλημα με κάποιον δάσκαλο, πρέπει να μαζευτούν υπογραφές από γονείς, να καλέσουν τον σύμβουλο, να στείλουν επιστολή προς το γραφείο εκπαίδευσης και τον υπεύθυνο προιστάμενο και ίσως αν κρίνουν απαραίτητο να το προωθήσουν στο ΥΠΕΠΘ.

συμφωνώ απόλυτα!!!! εμένα μου έχει συμβεί το αντίθετο,δηλ να μιλάνε γονείς πίσω από την πλάτη μου στον διευθυντή και να έχουν την εντύπωση πως θα με επιπλήξει λες και είμαι μωρό...τα σχόλια ήταν γελοία βέβαια και όχι από κατι που έκανα! θα προτιμούσα να ερχόταν οι γονείς και να μιλούσαν απευθείας μαζί μου για οτιδήποτε τους ενόχλησε και να το λύναμε παρά αυτό.να πω και κάτι ακόμα;δεν πιστεύω ότι κάποιοι δάσκαλοι έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν υπερβολές από μόνοι τους!φταίνε και οι γονείς σε αυτό και πάλι όχι όλοι αλλά τονίζω: ορισμένοι.επειδή η δουλειά μας έχει να κάνει με τα παιδιά τους αυτό δε σημαίνει ότι έχουν και το δικαίωμα να ανακατεύονται και στη δουλειά μας!δηλ θα ρθει η άλλη να μου πει γιατί κάνεις αυτό έτσι και γιατί έβαλες το παιδί μου να κάτσει με τον τάδε;με ρωτάς εμενα που πρέπει να ¨κουμαντάρω" μια τάξη με 25 παιδιά,να είναι ήσυχα και να πρέπει να βγάλω και μια ύλη;αν βάλω το παιδί σου να κάτσει όπου θέλεις εσυ

1)θα έχει περάσει το δικό σου και το παιδί θα νομίζει ότι όταν λέει κάτι στη μαμά η δασκάλα το κάνει αμέσως

2)θα χαλάσει η ισορροπία στην τάξη μου και αυτό θα παρεμποδίζει το έργο μου.

θέλει συνεργασία απολυτη

οι γονείς να μη βλέπουν τη δασκάλα εχθρικά.όλοι για το καλό των παιδιών ενδιαφερόμαστε! δε λέω να μην συζητάμε με τη δασκάλα,ίσα ίσα να μιλάμε...όχι όμως και να επεμβαίνουμε.υπάρχουν γονείς που με το ενδιαφέρον τους βοηθούν και γονείς που εμποδίζουν!

Το ότι το παιδί τα πάει τέλεια στα μαθήματά του μήπως έχει να κάνει και με την χεσμ...νη δασκάλα :?::?::?:

Δεν σου λέω να γίνεις κολλητή της, μπορεί του χρόνου να τη δεις κάπου εκτός σχολείου και να της γυρίσεις την πλάτη, δικαίωμά σου ... φέτος όμως συνεργάσου μαζί της για το καλό του παιδιού σου .... :wink:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Δασκάλες μου καλές,

Πως να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε τις απαντήσεις σας και έτσι καταλαμβαίνω και γώ μέσω εσάς πως σκέφτεται και η δική μας δασκάλα!!

Μήπως να έστελλα κανένα χαλούμι!!

Κατανοώ αυτό που λέτε αλλά αυτή τη στιγμή είμαι πολύ θυμωμένη και έτσι δεν μπορώ να συγχωρήσω. Εξάλου δεν μπορώ να έχω και επικοινωνία μαζί της. Ο σεβασμός είναι μεγάλη αρετή και επειδή εγώ δεν τον είσεπραξα νομίζω ότι δικαιούμαι να είμαι θυμωμένη. Της έδωσα την ευκαιρία να με συγχωρέσει αν είπα κάτι που την έθιξε αλλά δεν ήθελε να την δεκτεί.

Προς το παρόν θα αναλάβει ο μπαμπάς και βλέπουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ ξανά.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...