Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το τρίγωνο Δασκάλα-Παιδί-Γονείς


Recommended Posts

Πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά η Προδημοτική κάλεσε όλους τους γονείς των παιδιών σε μια διάλεξη-συζήτηση με Παιδοψυχολόγο για να ενημερωθούμε γενικά για το Δημοτικό.

 

Τα λόγια που κράτησα επειδή μου έκαναν εντύπωση ήταν.

1. Όχι πολλά-πολλά με τη δασκάλα. Μη προσπαθήσετε να γίνετε φίλες, μη την επισκέπτεστε πολύ συχνά για να ρωτήσετε τη πρόοδο του παιδιού σας.

 

2. Δώστε της χρόνο να μάθει καλά τα παιδιά ώστε να σας δίνει σωστές πληροφορίες για τα παιδιά σας.

 

3. Άν από τα λεγόμενα των παιδιών σας (αφού τα διασταυρώσετε)καταλαβαίνετε ότι κάτι δεν πάει καλά, δώστε χρόνο μέχρι τα Χριστούγεννα. Και αυτό ισχύει και για τη δασκάλα και για το παιδί.

 

Επίσης μας τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί η προστριβή με τη δασκάλα θα έχει αντίκτυπο στο παιδί.

 

Κι αυτό έκανα και γω μέχρι τώρα. Πήγα μόνο μια φορά να ρωτήσω για τη πρόοδο του και μου είπε ότι γενικά είναι πολύ καλός και στη πρώτη αξιολόγηση στα μαθηματικά πήρε άριστα.

 

 

Όμως σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν πράγματα που με θυμώνουν πάρα πολύ.

 

Π.Χ

1. Καθημερινά μας βάζει σημείωμα στη τσάντα τι να διαβάσουν για την επόμενη μέρα και τη Παρασκευή μας έγραψε. Να μάθουν απλές πράξεις πρόσθεσης για το 0 π.χ 5+0=0, 4+0=0, 3+0=0??????

Εγώ σαν μάνα τί να κάνω? Να μη πω τίποτα???

 

2. Τώρα κάνουν πρόβες για τη Χριστουγεννιάτικη και τον έβαλε μάγο. Σήμερα του είπε ότι δεν θα είναι μάγος αλλά θα κάνει το παιδάκι που προσκυνά(κομπάρσος). Εμένα δεν με πολυενδιαφέρει γιατί έτσι κι αλλιώς ο γιός μου θα συμμετέχει σε γιορτή της δουλειάς μου. Αλλά ο γιός μου της είπε ότι δεν θέλει να είναι (κομπάρσος). Η απάντηση της ήταν "πήγαινε εκεί που σου είπα" χωρίς να σεβαστεί το δικό του θέλω.

 

-Πώς πρέπει να χειριζόμαστε το θέμα "δασκάλα "?????

-Πότε και πως να παρεμβαίνουμε όταν κάτι δεν πάει καλά???

-Στο παιδί ξέρω ότι πρέπει να φαίνεται η καλή συνέργασία γονιών-δασκάλας και να μη τη "ρίχνουμε" ποτέ. Ποιά είναι τα όρια???

 

Sorry για τη πολυλογία!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


πιστεύω ότι μας θυμώνει πρέπει να το λέμε στη δασκάλα του παιδιού.Εγώ πάντα είχα απο κοντά τις δασκάλες των παιδιών μου .Η γνώμη μου είναι ότι με αυτό το τρόπο δείχνουμε το ενδιαφέρον μας για τη πρόοδο του παιδιού μας και τις έχουμε και λίγο πως να το πώ; στην αφύπνιση.Δε λέω βέβαια να την έχουμε συνεχώς απο πίσω αλλά να κρατάμε συχνή επαφή με ενδιαφέρουσες και λογικές ερωτήσεις αλλά και συζητήσεις για τη ψυχολογία του παιδιού μας.Πρέπει να τις πούμε για κάποιο σοβαρό παράπονο του παιδιού μας ή για κάτι που το πλήγωσε πολύ,γιατί η δασκάλα με τόσα παιδιά δεν μπορεί να καταλάβει ή να προσέξει κάτι τέτοιο΄΄Αλλωστε αυτό δεν είναι και η συνεργασία μεταξύ γονιού και δασκάλου;

 

Στη περίπτωση του παιδιού σου θα της το έλεγα χωρίς βέβαια να ακούει το παιδί.Δεν υπολόγισε καθόλου τη ψυχολογία του παιδιού που το προετοιμασε για άλλο και τον υποβίβασε μετά και με τι τρόπο με διαταγή; θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλο τρόπο και το παιδί να το έπαιρνε πιο καλά. :lol:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Link to comment
Share on other sites

τα προβλήματα που έχετε με δασκάλες είναι καλό να τα λύνετε με την διεύθυνση.

 

εκείνη/ος έχει τον τρόπο και την σχέση με τις δασκάλες και θα τους πεί τι να κάνουν και πως να φερθούν και θα μεταφέρει τις ανησυχίες σας με τρόπο που να μην διαταράασει την ισοροπία στις σχέσεις,...

 

κανονικά πρέπει κάθε τρίμηνο να γίνεται ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο των παιδιών σε κάθε τομέα -

γλωσσικό, κοινωνικό, συναισθηματικό, κινητικό (λεπτή και αδρή κινητικότητα) κτλ.

 

είναι κάτι που οι γονείς πρέπει να απαιτούν. δεν γίνεται να περιμένει ο γονιός μέχρι τα χριστούγεννα για να ενημερωθεί! ? σοβαρά το είπαν αυτό?

δηλαδή όλους αυτούς τους μήνες θα μένει με την απορία?

φαντάζομαι ότι θα σχεδιάζουν κάποια ημέρα που ενημερώνουν τους γονείς, πριν τα χριστούγεννα, για όλα αυτά?

 

για το θέμα του θεατρικού εξαρτάται απο την φιλοσοφία του σχολείου για τα θέλω του παιδιού. ....

ρώτα την διεύθυνση πως χειρίζονται αυτα τα θέματα συνήθως.

 

για τα μαθηματικά....

φαντάζομαι μιλάς για τον μεγάλο σου γιό τον Κωσταντίνο που είναι 6 ετών έτσι?

Βασικά ίσως αυτό που εννοεί είναι να του εξηγήσετε σε μια συζήτηση, τι είναι το μηδέν.

 

τι θυμίζει, με τι μοιάζει τι σημαίνει. αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον για το παιδί.

συγνώμη αλλά εγώ ήξερα ότι 5+0 = 5....????????? άλλαξαν οι κανόνες των μαθηματικών? :) μάλλον εννοείς 5 επί μηδέν ?=0

μπορείς και να ζητήσεις συμβουλή απο την δασκάλα για αυτό για το τι εννοεί να κάνετε. αυτό δεν είναι κάτι τρομερό να της το ζητήσεις...? ? δεν ξέρω την στάση που έχει και ποσο δύσκολο είναι αυτό. - (να ρωτήσεις για αυτό συγκεκριμένα)..

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχήν, προσωπικά, δε συμφωνώ καθόλου με το "όχι πολλά πολλά με τη δασκάλα". Η δασκάλα είναι το πρόσωπο που περνάει τη μισή μέρα με το παιδί, είναι απαραίτητο να υπάρχει επαφή και επικοινωνία μαζί της!

 

Πάντα τονίζω στους γονείς να μιλάνε με τη δασκάλα, να της αναφέρουν αν κάτι τους προβληματίζει, να συνεργάζονται μαζί της για το καλό του παιδιού.

 

Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιούς λόγους κάποις προτείνει να μην έχετε επαφές με τη δασκάλα των παιδιών σας! Φαντάζομαι ότι μπορεί να το είπαν για να μην αγχωθείτε με την προσαρμογή των παιδιών τον πρώτο καιρό και να μην πηγαίνετε κάθε λίγο στο σχολείο. Το να δώσετε χρόνο γνωριμίας και προσαρμογής μέχρι τα Χριστούγεννα είναι λογικό, αλλά σε συνεργασία με τη δασκάλα, να είναι ενήμερη για τις τυχόν δυσκολίες του παιδιού και να είστε ενήμεροι για την πορεία του.

 

Σας έχει δώσει ημέρα και ώρα συνεργασίας με του γονείς? Είναι απαραίτητο, να το ζητήσετε! Για να είναι κι εκείνη προετοιμασμένη, να έχει χρόνο και να μην πιέζεται χρονικά.

 

Όσον αφορά το περιστατικό με το ρόλο για τη γιορτή, δεν ήταν και ο καλύτερος χειρισμός... Δεν είναι καλό να λέμε κάτι στα παιδιά και μετά να το αναιρούμε ή να το αλλαζουμε. Όλοι το ξέρουμε αυτό.

 

Από την άλλη καταλαβαίνω ότι πάντα οι ρόλοι είναι συγκεκριμένοι και δεν μπορούν όλα τα παιδιά να είναι πρωταγωνιστές. Και πολλές φορές οι δάσκαλοι δυσκολεύονται γιατί οι γονείς διαμαρτύρονται για το ρόλο του παιδιού τους και επιμένουν να κάνει κάτι άλλο! Εχω ακούσει δασκάλες να μην έχουν καμια διάθεση να οργανώσουν γιορτή επειδή την προηγούμενη χρονιά πέρασαν τα πανδεινα από κάποιους γονείς που επένέβαιναν διαρκώς, από το ρόλο που θα παρει το παιδί τους μέχρι το τι χρώμα ρούχα θα φορέσει...

Έχουν κάποιο δίκαιο κι αυτές...

 

Θα πρέπει όμως να γίνεται δίκαιη κατανομή των ρόλων και κυρίως να μη γίνονται αλλαγές εκ των υστέρων. Αυτό μπορεί να χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και καλό είναι να ανακοινώνονται οι τελικές αποφάσεις στα παιδιά. Αν τελικά όμως χρειαστεί να γίνει κάποια αλλαγή, είναι απαραίτητο ειπωθεί με σωστό τρόπο σοτ παιδί, να μην το πληγώσει και να μη νιώσει ότι απορρίπτεται. Νομίζεις ότι θα μπορούσες να το συζητήσεις μαζί της?

 

Αν είναι κάτι που έχει πληγώσει το γιό σου μην το αφήσεις έτσι. Μπορεί να υπάρχει κάποιος καλός λόγος, αν όχι, τουλάχιστον θα καταλάβει και η ίδια ότι δεν το αντιμετώπισε καλά και επίσης, θα δει ότι συζητάς με το παιδί σου και ότι νιάζεσαι γιαυτο. Πάντως, οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να γίνεται χωρίς την παρουσία του παιδιού.

 

Γενικά, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο οι γονείς να εκφράζονται με θετικό τρόπο για τη δασκάλα μπροστά στο παιδί τους. Όταν οι γονείς και οι δάσκαλοι του παιδιού συνεργάζονται αρμονικά και ¨"τα βρίσκουν" μεταξύ τους, τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια, καθώς οι δύο κόσμοι τους ενώνονται.

 

Αν υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί, σε θυμώνει ή έστω σε προβληματίζει συζήτησέ το οπωσδήποτε με τη δασκάλα. Αλλά καλύτερα να αποφύγεις να εκφραστείς με άσχημο ή προσβλητικό τρόπο για την ίδια ή τη δουλειά που τους βάζει, μπροστά στο παιδί.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολυ ασχημο να ξεκιναει η σχολικη χρονια με τον τροπο που το εκανε εκεινη (απομακρυνοντας την μανα απο το ολο σκηνικο).

 

Ειναι λογικο να εχεις αγωνια, αγχος και να πρεπει να νοιωσεις οτι ο ανθρωπος που εμπιστευεσαι το παιδι σου ειναι συμμαχος σου και οχι αντιπαλος. Δεν ειδα να εκανε καμια προσπαθεια για κατι τετοιο και ηταν το πρωτο που μου χτυπησε. Σε εβαλε σε μια θεση να δεχεσαι ανευ ορων αυτα που κανει χωρις καν να σου δωσει την οικειοτητα να την γνωρισεις. Ειμαι σιγουρη οτι οι προστριβες με την δασκαλα δεν βγαινουν σε καλο αλλα ο τροπος που το εθεσε σε προδιαθετει για κατι τετοιο. Δλδ αν συζητησετε πρεπει να μαλωσετε? Διαλογος ξερει τι σημαινει αυτη η γυναικα?

 

Το οτι εβαλε το παιδι πρωταγωνιστη και μετα το εβγαλε ειναι παρα πολυ ασχημο για το παιδι και φανηκε σαν να το τιμωρησε για κατι (χωρια που πρεπει να εννοιωσε εξευτελισμενο μπροστα στους συμμαθητες του).

 

Αυτο που θα της ελεγα θα ηταν οτι δεν με ενδιαφερει να ειναι το παιδι μου πρωταγωνιστης απλα θα εκτιμουσα αν εβλεπε οτι δεν εχει δυνατοτητες ή οτιδηποτε να το εβαζε κατευθειαν κομπαρσο και οχι να το κανει με τον τροπο που το εκανε.

 

Δεν κατηγορουμε ποτε την δασκαλα στο παιδι. Ουτε και την υποστηριζουμε αν εχει λαθος. Οδηγουμε το παιδι σε μια συζητηση ωστε να λεει εκεινο τα συναισθηματα του και να βγαζει αποτελεσματα. Πχ "Εσυ πως ενοιωσες που η δασκαλα σου ειπε ετσι"? "Πιστευεις οτι ηταν δικαιο αυτο που εγινε". Η μονη φορα που ειπα στον Βασιλη (αν και εχω πολυ ψωμι ακομα μπροστα :lol: ) οτι μαλωσα την δασκαλα ηταν οταν σηκωσε το χερακι της. Πιστευω στα ακραια πραγματα πρεπει να ξερει το παιδι οτι το να το πει στους γονεις εχει καποιο αποτελεσμα και δεν ειναι ανουσιο. Για τα υπολοιπα επεμβαινω με πολυ διακριτικο και φιλικο τροπο χωρις να το μαθει το παιδι.

 

Καλη συνεχεια και υπομονη.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτό με την συνεργασία της δασκάλας με το γονέα μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο, εγώ όταν η Κατερίνα ήταν στο δημοτικό και ειδικά στην πρώτη δημοτικού επιδιόξα να έχω καλή σχέση και συνεργασία με την δασκάλα, με την έννοια ότι όποιο πρόβλημα είχα με το παιδί το συζητούσα μαζί της, η δασκάλα είναι αυτή που έχει τα παιδιά μας την μίση μέρα και στα μάτια των παιδιών φαίνεται ως κάτι πάρα πολύ σπουδαίο, είναι δυνατόν να μην συνεργαστούμε με αυτόν τον άνθρωπο???

Link to comment
Share on other sites

είναι και θέμα δασκάλας όμως ρε κορίτσια εγώ έχω συνεργαστεί με δασκάλα του γιού μου άψογα και σε άλλη τάξη η άλλη δασκάλα οχι μόνο δεν συνεργαζόταν μαζί μου αλλά αποθάρρυνε και το παιδί μου παρα πολύ με τα λεγόμενά της μέχρι που πήγα στο διευθυντή και τη φώναξε και της εγινε παρατήρηση.Ξέρετε τι μου είπε για το παιδί όταν της είπα ότι δεν επιτρέπεται να μιλάει έτσι; είναι τελικά τόσο ευαίσθητος ε; δεν το περίμενα συγνώμη.

 

Και σας ρωτώ πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητο ένα παιδί για να πληγωθεί όταν το λές αρνητικό χαμένο και του δείχνει ότι είναι ξεγραμμένο επειδή δεν είναι καλός μαθητής;

 

και όλα αυτά αφού της έχω πεί τα προβλήματα του παιδιού μου για την έλλειψη συγκέντρωσης και της μαθησιακές δυσκολίες που έχει.

 

Γι αυτό σας λέω είναι και σε τι δασκάλα θα πέσεις. :roll:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Η ΕΥΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Link to comment
Share on other sites

Στις γουρουνες γινομαστε γουρουνες και στις ευγενικες που ενδιαφερονται φαιρομαστε αναλογα.

 

Πρωτο μελημα ειναι το παιδι μας. Παει σχολειο για να μαθει και οχι για να το τραυματησει καποιος (ψυχικα ή σωματικα) και ποσο μαλλον ο ανθρωπος που το εμπιστευομαστε.

Ποτε επιτελους θα καταλαβουν οτι η διδασκαλια ειναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και οχι επαγγελμα .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

EVA, η παιδική ηλικία είναι ούτως ή άλλως μια ευαίσθητη ηλικία που ο χαρακτήρας και ο συναισθηματικός κόσμος του παιδιού πλάθεται, αλλάζει και διαμορφώνεται.

Ειδικά όταν υπάρχουν συγκεκριμένες, εντοπισμένες δυσκολίες του παιδιού είναι 10 φορές πιο απαραίτητη η ευαισθητοποίηση του δασκάλου και η συνεργασία του με τους γονείς!!!

Βέβαια, πολλές φορές, όντως, δεν γνωρίζουν πως να συμπεριφερθούν και τι να κάνουν... Όμως, αυτό δεν είναι δικαιολογία. Αρκεί να υπάρχει θέληση και συνεργασία, και μπορεί ο καθένας να συμβάλει με τον τρόπο του!

Link to comment
Share on other sites

για αυτό εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερο, εάν κάπως αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει καλό επίπεδο επικοινωνίας (και συναισθηματικά)

να απευθύνεστε στην διεύθυνση.

(εντάξει εάν η επικοινωνία είναι εξαρχής καλή, όλα είναι πιο εύκολα... αλλά εάν δεν...)

 

πιστεύω ότι οι πληροφορίες που δίνονται γρήγορα ή και στο πόδι κάποιες φορές, μπορεί πολύ εύκολα να είναι λάθος, να πανικοβάλλουν κάποιον ή να είναι απλώς βιαστικά σχόλια που δεν τα έχει καλοσκεφτεί η δασκάλα.

 

η επικοινωνία με τους γονείς, είναι κάτι λεπτό, που δεν το κατέχουν πολλές δασκάλες, κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η δασκάλα δεν είναι καλή. (υποθέτω αλλά και το έχω δεί κάποιες φορές).

 

Υπάρχει δηλαδή και η περίπτωση, με τα παιδιά να είναι φανταστική, αλλά στους γονείς κάπως να "ξεσπάει" εκφράζοντας τα αρνητικά συναισθήματα που δεν δείχνει στα παιδιά. - και έτσι να δημιουργηθεί μια αρνητική εντύπωση χωρίς απαραίτητα να είναι αυτό πραγματικότητα.

 

Για αυτό πιστεύω ότι πάντα πρέπει να γίνεται κάποια επιβεβαίωση των όσων λέει μια δασκάλα, δεν είναι κακός κάποιος όταν απευθύνεται στην διεύθυνση για να διευκρινίσει κάτι και να σιγουρευτεί ότι έχει καταλάβει σωστά τα όσα του έχουν ειπωθεί.

 

είναι αρκετά ρευστά τα πράγματα όταν δεν υπάρχει χρόνος, και πιστεύω ότι στην καλημέρα κια στο καλό μεσημέρι δεν έχει το χρόνο η δασκάλα να εξηγήσει κάτι επαρκώς - οπότε πάνω στην προσπάθεια... αυτό που έγραψα πιο πάνω.

 

καλύτερα ραντεβού, τηλεφωνικό πχ, έστω, για να υπάρχει χρόνος για να εκφράσει ο καθένας τα παράπονα και τις παρατηρήσεις του με τον αναγκαίο χρόνο.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ακόμα και σε πολύ καλό ιδιωτικό σχολείο, ξέρω ότι έχουν υπάρξει πολύ σοβαρές παρατυπίες σε θέματα όπου η δασκάλα να λέει κάτι, η υπεύθυνη κάτι άλλο, και η απο πάνω διεύθυνση πάλι κάτι άλλο.

(και φυσικά τελικώς να ισχύει αυτό που λεει η διεύθυνση και όχι οτιδήποτε άλλο έχει πει κάποιο άλλο άτομο!!)

και ο γονέας να είναι ενδιάμεσα μην ξέροντας ποιον να πιστέψει, για το αν το παιδί του έχει πρόβλημα ή όχι.....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Σαν εκπαιδευτικός πιστευω οτι η επικοινωνια γονεων-δασκαλων πρεπει να ειναι στενοτατη. Αυτα που σας ειπαν εμενα μου φαινονται σαν μια πολιτική που σκαρφιστηκαν για να μην εχουν τους γονεις μεσα στα ποδια τους. Προσωπικά το θεωρω απαραδεκτο. Κυριως στην πρωτη ταξη του δημοτικού που για το παιδι αλλά ΚΑΙ για το γονιο όλα ειναι καινουργια.

 

Θα ηθελα επισης να πω οτι σχετικά με τα θεατρικα, σ' εμας μπορει να μην φαινονται σημαντικά ολα αυτα αλλα για το παιδι ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να συμμετασχει στο θεατρικό και επίσης ο ρόλος που θα έχει παιρνει στο μυαλο του διαστασεις που δεν φανταζόμαστε. Επισης οι δάσκαλοι οφειλουν να ειναι εξαιρετικά προσεκτικοί στο ζήτημα της διαλογής των ρόλων.Πριν από 2 χρόνια ειχα της εξης εμπειρια. Βοηθουσα ενα παιδακι της τριτης δημοτικού στην καθημερινη του μελετη αφιλοκερδως, παρόλο που ειμαι εκπαιδευτικός δευτεροβαθμιας και όχι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ειχε χασει τη μαμα του και μου ήταν πολύ δυσκολο να αρνηθω). Το παιδακι αυτο ειχε εναν φίλο αλβανικής καταγωγής. Ερχεται μια μερα και μου λεει το εξης:" Σημερα η δασκαλα μας εδωσε ρολους για ενα θεατρικό που θα κανουμε στην ευελικτη ζωνη. Αφορα τη ζωή στα παλια χρονια στα χωρια. Εγω θα κάνω το πατερα!! Θα εχω και μουστακι. Εδωσε σε ολους ρόλο εκτος από το Μαρτιν." λεω:Γιατι εκτος από το Μαρτίν; Μου απαντα: Δεν είχε αλλους ρόλους και ο Μαρτιν εκλαιγε. Η δασκαλα θύμωσε πολύ και στο τέλος του ειπε αν θελει να κανει τον αλβανο που δουλευει στα χωραφια!! :shock::shock::shock: Ο Μαρτιν στενοχωρεθηκε πολύ και μου ειπε οτι δεν θα παιξει καθολου." ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!! Επεσα απ' τα συνεφα γιατι τη συγκεκριμενη δασκαλα την εκτιμουσα πολύ. Τη θεωρουσα ευαισθητη εκπαιδευτικό (ειχα παει πολλες φορες στο σχολειο να ενημερωθω μιας και μητερα δεν υπηρχε, ενω ο πατερας ηταν ναυτικός) και δεν μου έδωσε εντυπωση ρατσιστριας.

Και ρωτω: Τι παραδειγμα εδωσε στα παιδια η εν λόγω κυρια; Τι μηνυμα εδωσε στο μικρο αλβανο;

Λιγη προσοχη λοιπον, γιατι εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι σε εσας εμπιστευόμαστε τις ψυχες των παιδιων μας και δυστυχως ορισμενοι από εσας δεν εχετε καταλάβει οτι το τσεκ στο τελος του μήνα ειναι απλα μια λεπτομερεια στο εργο που εχετε αναλάβει και οχι ο σκοπος!!

Link to comment
Share on other sites

Πώς πρέπει να χειριζόμαστε το θέμα "δασκάλα "?????

-Πότε και πως να παρεμβαίνουμε όταν κάτι δεν πάει καλά???

-Στο παιδί ξέρω ότι πρέπει να φαίνεται η καλή συνέργασία γονιών-δασκάλας και να μη τη "ρίχνουμε" ποτέ. Ποιά είναι τα όρια???

 

Ολα αυτα τα ερωτηματα κ αλλα πολλα μας βασανιζουν απο την

στιγμη που τα παιδακια μας παιρνουν τη μεγαλη πορτα του σχολειου.

Ο γιος μου πηγαινει στην Δ' ταξη φετος.Εχω κανει ενα ποστ το οποιο ειναι

σχετικο με συμπεριφορα δασκαλας http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1296.

Το θεμα ¨δασκαλα¨ το εχω χειριστει κ προσωπικα κ μεσο διευθυντριας,βεβαια να εχεις παντα υποψιν οτι σε ολα χρειαζεται ψυχραιμια.

Παρεμβαινω ως μητερα οχι αμεσως αλλα μετα απο αρκετη ¨ερευνα¨ μεσο των συμμαθητων του αλλα κ μετα απο πολλη συζητηση με

το γιο μου.Το πιο σημαντικο κ το τονιζω αυτο ειναι να μιλαμε με τα παιδια μας.[/u]

Να ακουμε αυτα που εχουν να μας πουν κ να τα εμπιστευομαστε πανω

απο ολα.

Ο μικρος μου γιος ειναι 3.5 ετων κ παει παιδικο.Με απλες ερωτησουλες

καθε μερα τον μαθαινω να μου λεει τα παντα για οτι γινεται στο σταθμο

οσων αφορα εκεινων αρχικα.Γιατι το εφαρμοσα αυτο στα παιδια μου?

Γιατι δυστυχως οι εποχες που μεγαλωνουν τα παιδια μας ειναι επικινδυνες

απο πολλες αποψεις.

Εμαθα τον μεγαλο μου γιο το ιδιο κ ειλικρινα δεν εχουμε χασει κ οι δυο.

Συνεργαζομαστε αψογα κ οτι προβλημα εχει το παιδι γινεται αμεσα αντιληπτο κ αντιμετωπιζετε.

Σιγουρα η συνεργασια μεταξυ εκπαιδευτικου-γονεων πρεπει να ειναι

αρμονικη αλλα με καποια ορια απο την πλευρα κ των δυο.

Αλλα το πιο σημαντικο ειναι να ακουμε τα παιδια μας :D

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχε αλλους ρόλους και ο Μαρτιν εκλαιγε. Η δασκαλα θύμωσε πολύ και στο τέλος του ειπε αν θελει να κανει τον αλβανο που δουλευει στα χωραφια!! :shock::shock::shock: Ο Μαρτιν στενοχωρεθηκε πολύ και μου ειπε οτι δεν θα παιξει καθολου."

 

E! Οχι ρε παιδια. :cry::cry: Τωρα κλαιω και εγω παρεα με τον Μαρτιν. Τα παιδια ειναι παιδια . Αποδεχομαι την ξενοφοβια μας και ολα οσα συνεπαγεται αλλα οχι σε παιδια ρε σεις. Δεν μπορει μια δασκαλα να φαιρεται ετσι. Απλα δεν μπορει. Θα την τσουρομαδουσα ευχαριστως την συγκεκριμενη :twisted::twisted::twisted: .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Georgia, CY

 

Καταρχήν εντυπωσιάζομαι που σας κάλεσαν για να σας ενημερώσουν για το δημοτικό! Εμείς δεν είχαμε αυτή την τύχη. Εδώ έφυγε η δασκάλα και το μάθαμε κατόπιν εορτής. Τέλος πάντων...

 

Να πω την αλήθεια, όσα σας είπαν στην πρώτη συνάντηση αυτή μου ακούγονται καθαρά σαν απειλές. Τι ήταν αυτή η συνάντηση? Συμμόρφωση των γονέων ("να μη τους πρήξουμε")?

 

Υπάρχουν γονείς που νιώθουν την ανάγκη να βλέπουν κάθε πρωί τη δασκάλα και να τη ρωτάνε για το παίδι τους. Αυτό, συμφωνώ, ότι πρέπει να κοπεί. Τους βλέπω κάθε πρωί και της στήνουνε καρτέρι. Γιαυτό σέβομαι το σύστημα της συνάντησης με τη δασκάλα κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα. Όσες απορίες έχω, τις μαζεύω για να τις θέσω εκείνη τη μέρα.

 

Από την άλλη, αν με απασχολεί κάτι σοβαρό που πιστεύω ότι δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την πρώτη Παρασκευή του μήνα, φυσικά και θα προσεγγίσω τη δασκάλα. Συζήτηση θα κάνω. Δείχνω ότι θέλω να μάθω το σκεπτικό της ώστε κι εγώ να βοηθήσω το παιδί μου να κατανοήσει κάποιες αλλαγές.

 

Π.χ. για τη γιορτή. Από τη στιγμή που του αλλάζει ρόλο, θα έπρεπε να του εξηγήσει γιατί. Τι θα πει "θα κάνεις αυτό που σου λέω" ? Αυτή η στάση, αν θυμάμαι καλά, ήταν επί εποχής Χούντας. Είναι στάση δικτάτορα (συγνώμη, αλλά εκνευρίζομαι). Αφού πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει ρόλο, να μας πει γιατί. Μη αφήνει το παιδί με ψεύτικες εντυπώσεις. Γιατί να αισθάνεται το παιδί απόρριψη?

Έπέτρψέ μου να μαντέψω γιατί του άλλαξε ρόλο. Μήπως πήγαμε μια άλλη μαμά να της παραπονεθεί ότι το δικό της παιδί θέλει να είναι μάγος και σκέφτηκε η δασκάλα ότι αλλάζοντας το ρόλο του παιδιού σου θα ησύχαζε από την άλλη μαμά?

 

Στο σημείωμα που αφήνει, τι θα πει "να μάθει το παιδί αυτό κι εκείνο"? Δεν είναι δική της δουλειά? Η δασκάλα θα του μάθει, το παιδί θα κάνει τις ασκήσεις και ο γονιός απλά θα επιβλέψει ότι έκανε το homework του. Τι δουλειά έχουμε εμείς οι γονείς να μάθουμε στα παιδιά μαθηματικά? Έχουμε εκπαιδευτεί ως δάσκαλοι? Ξέρουμε τή μέθοδο διδασκαλίας? Καλά κάνεις και θέλεις να της θέσεις ερωτήματα. Να σου εξηγήσει καθαρά πώς να καθοδηγήσεις το παιδί σου να μάθει.

 

Είμαι της γνώμης να ενοχλήσεις και να ρωτάς όσες φορές χρειάζεσαι, άσχετα από αυτά που σας είπαν στη συνάντηση. Και να δηλώσεις στη δασκάλα και τους δικούς σου κανόνες. Οτι θέλεις να ενημερώνεσαι. Εφόσον δεν ακολουθείς την τακτική μερικών γονέων να καταχράζονται το δικαίωμα να συναντούν τη δασκάλα για κάθε ψήλου πήδημα, όρμα με αυτοπεποίθηση!

 

Δήμητρα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η δασκάλα της πρώτης είναι υποχρεωμένη να κάνει μια συνάντηση με τους γονείς και να τους δείξει πως ακριβώς θα διαβάζουν τα παιδιά τους. Και όταν λέμε να τους δείξει δεν εννοούμε στην θεωρία αλλά κανονικά στην πράξη μέσα από τα βιβλία με παραδείγματα. Απαιτήστε το, αν δεν το κάνει αναζητήστε το σχολικό σύμβουλο μέσω της διεύθυνσης του σχολείου. Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σωστή δουλειά και στο σπίτι γιατί αλλιώς στο σχολείο χτίζουμε στο σπίτι γκρεμίζουμε. Πρέπει να σας δείξει τη μέθοδο με την οποία δουλεύει. Πχ όταν μαθαίνουμε να διαβάζουμε ποτέ δεν διαβάζουμε τις συλλαβές σαν χωριστές φωνούλες αλλά σαν μια συνεχόμενη: όχι τ και α = τα αλλά (τ)(α)=τα.

Έχω δουλέψει δυο χρονιές πρώτη τάξη και πάντα γινόταν αυτή η ενημέρωση. Επίσης το " όχι πολλά πολλά με τη δασκάλα" πρώτη φορά το ακούω και δεν μου αρέσει καθόλου, αν ήμουν γονιός θα αντιδρούσα τη στιγμη που μου το ξεφουρνίζανε :twisted:

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ολια απο την εμπειρια σου στα πρωτακια, ποτε το παιδι σταματαει να διαβαζει συλλαβιστα και διαβαζει ολοκληρη την λεξουλα.? Η κορη μου διαβαζει ακομη συλλαβιστα. Εγω νομιζω μετα τις γιορτες θα δω καποια προοδο.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

Link to comment
Share on other sites

Ολια απο την εμπειρια σου στα πρωτακια, ποτε το παιδι σταματαει να διαβαζει συλλαβιστα και διαβαζει ολοκληρη την λεξουλα.? Η κορη μου διαβαζει ακομη συλλαβιστα. Εγω νομιζω μετα τις γιορτες θα δω καποια προοδο.

 

Είναι ακόμα πολύ νωρίς, δώσε της το χρόνος της, σίγουρα μετά τις γιορτές θα δεις σημαντική βελτιώση, αλλά και πάλι μην έχεις την απαίτηση να διαβάζει σαν ενήλικας και κυρίως μην την πιέζεις. Σημασία έχει σε αυτή την ηλικία να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα και να αντλεί από αυτό ευχαρίστηση, όλα τα άλλα θα κατακτηθούν με τον καιρό τους. Κοίτα οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι το ορόσημο που βάζουμε εμείς οι δάσκαλοι ώστε να έχουν επιτευχθεί κάποιοι βασικοί μαθησιακοί στόχοι π.χ. να αναγνωρίζει τις συλλαβές και να διαβάζει λεξούλες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα τα παιδάκια θα το πετύχουν στον ίδιο βαθμό. Για να μην αγχώνεσαι μανούλα σου λέω πως από την εμπειρία μου στο τέλος της πρώτης όλα σχεδόν τα παιδάκια διαβάζουν άριστα, πρέπει να συντρέχουν ειδικοί λόγοι για να μην συμβεί αυτό αλλά ακόμα και εκεί υπάρχουν λύσεις.

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

 

Μετά από το σοκ, είμαι ήρεμη για να επικοινωνήσω ξανά μαζί σας.

Αν θυμάστε είχαμε κάποια μικροπροβλήματα (θεατρικό κ.λ.π) και με τον τρόπο που η δασκάλα αντιμετώπιζει τα παιδάκια της Α δημοτικού.

 

Να διευκρινήσω ότι η συνάντηση που έγινε με τη παιδοψυχολόγο για να προετοιμαστούμε για το δημοτικό, έγινε από το Σύνδεσμο Γονέων του ιδιωτικού νηπιαγωγείου. Ήταν για να ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν ίδια δηλ. οι δάσκαλοι να νοιάζονται τόσο πολύ για τα συναισθήματα των μικρών, το τρόπο που τους μιλούν κ.λ.π

 

Μετά από την κουβέντα που είχαμε μαζί στο parents.gr τόλμησα να μιλήσω στη Διευθύντρια αφού τη δασκάλα ούτε πρωι μπορούσα να τη δω ούτε το μεσημέρι γιατί θυλάζει (μειωμένο ωράριο).

 

Αυτή μου η κίνηση ήταν το λάθος μου.

 

Δεν ξέρω πως μεταβίβασε η Διευθύντρια τους προβληματισμούς μου και η δασκάλα με πήρε στο τηλέφωνο για να μου επιτεθεί!!

Ούτε που με άφησε να μιλήσω!!

Της εξήγησα ότι σαν νέα μαμά ήθελα να γνωρίσω τον άνθρωπο που πλάθει το παιδί μου εδώ και 3 μήνες και επειδή ήταν αδύνατο να τη βρώ έχω κάθε δικαίωμα να απευθυνθώ στη διεύθυνση.

Απ ότι κατάλαβα το θεωρούν μεγάλη προσβολή να μιλάμε για τα της τάξης τους, έχει θυχτεί.

 

Με λίγα λόγια μου είπε ότι ο γιός μου δεν της έδειξε ότι θύμωσε για την αλλαγή του ρόλου και έτσι κι αλλιώς ο νέος ρόλος είναι μεγαλύτερος και έχει και λόγια.

 

Το τι απόκτησα από αυτή την εμπειρία.

 

1) Είναι καλύτερα να λύνουμε τα μικροπροβλήματα μαζί με τα παιδιά μας.

2) Να ενοχλούμε τους δασκάλους μόνο για τα σοβαρά.

3) Να στήνουμε καρτέρι για να βρούμε τη δασκάλα και να μάθουμε για τη πρόοδο των παιδιών μας.

 

Μας έχουν δώσει μέρα επισκέψεων αλλά είναι εργάσιμη. Πήγα μια φορά αλλά δεν μπορώ να το κάνω συχνά. Ασε που όλοι οι γονείς είναι μαζί και δεν μπορείς να μιλήσεις ειδικά για το παιδί σου (Συγνώμη είμαστε εργαζόμενες)

 

Το μόνο που χρειάζονται οι νορμάλ γονείς είναι στην αρχή τουλάχιστον να μπορούν να έρχονται σε επαφή με το σύνολο του σχολείου όχι μόνο τη δασκάλα για να νοιώθουν ασφαλείς για τα παιδιά τους. Δεν ζητάμε κάτι υπερβολικό ούτε να παρεμβαίνουμε στη δουλειά τους. Εγώ αυτή τη στιγμή νιώθω ότι επικρατεί Χούντα.

 

Είμαι ήδη στο Σύνδεσμο Γονέων και έτσι μπορώ τουλάχιστον να κρατήσω μια επαφή και οι πιο έμπειροι γονείς μου λένε ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα με τη Διευθύντρια αλλά του χρόνου ετυχώς φεύγει.

 

Με τη δασκάλα όμως υπάρχει ψυχρότητα και δεν ξέρω πως θα αποκατασταθεί η σχέση μας.

Link to comment
Share on other sites

ίσως βοηθήσουν και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικοί εδώ να σου πουν τι μπορείς να κάνεις.

πολύ κομπλεξικό μου ακούγεται πάντως να θυμώνει έτσι κάποιος απλώς επειδή ήθελες να έχεις κάποια επαφή!

....... ! αν είναι δυνατόν. φυσικά και είναι χούντα όταν σου απαγορεύει κάποιος με τέτοιο εκβιαστικό τρόπο με ποιον να μιλάς και με ποιόν όχι.

ειδικά όταν πας με όλη την καλή διάθεση και όχι βρίζοντας.

 

δεν ξέρω ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι αναγκαστικά χρειάζεται να είσαι πολύ κακός με κάποιους ανθρώπους - ίσως έτσι έχουν μάθει??

(αν δηλαδή πάει κάποιος να τους προσβάλει και να του βάλει στη θέση τους με τον οποιοδήποτε τρόπο, θα κάτσουν στα αυγά τους και θα βάλουν την ουρά στα σκέλια?) είναι πολύ άσχημο που το λέω γιατί δεν έιναι φυσικά όλοι οι δάσκαλοι έτσι, αλλα όμως... κάποιοι είναι!

 

βοηθήστε μας Όλια και Ευδοκία να καταλάβουμε,,,... γιατί ειλικρινά έχω ακούσει και εγώ τέτοιες περιπτώσεις που οι δασκάλες, κάνουν τον βίο αβίωτο για όσους τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους! να μιλάνε στους γονείς για ψυχιατρική αρρώστεια του παιδιού όταν το παιδί το έχουν δεί 10 ειδικοί εσωτερικό και εξωτερικό και όλοι συμφωνούν ότι δεν εχει τίποτα.. και σε καλά σχολεία μάλιστα, ιδιωτικά....

 

τι μπορούν να κάνουν οι γονείς σε αυτές τις περίπτωσεις?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη για το καθυστερημένο της απάντησης αλλά τώρα το είδα ...

 

Λοιπόν αυτό που μπορώ να υποθέσω ετσι όπως τα ακούω είναι ότι μάλλον η διευθύντρια ( και αφού λες ότι η πλειοψηφία την χαρακτηρίζει προβληματική) μετέφερε με λάθος τρόπο τα λεγόμενά σου στη δασκάλα, ίσως και με τρόπο προσβλητικό προς εκείνη με αποτέλεσμα αυτή να ξεσπάσει σε σένα ( πράξη βέβαια εννοείται πως κατακρίνω).

Τώρα κάτι άλλο που ίσως δεν το ξέρετε ... κανείς διευθυντής δεν μπορεί να κάνει παρατήρηση σε κανέναν δάσκαλο όσον αφορά το εκπαιδευτικό / μαθησιακό του έργο, δεν είναι στις αρμοδιότητες του σύμφωνα με το νόμο. Για το μόνο που μπορεί να τον "ελέγξει" είναι το εργασιακό του ωράριο, αν τηρεί δηλαδή την ώρα προσεύλεσης του στο σχολείο και αν είναι εντάξει στις υπηρεσίες του ( εφημερίες κτλ). Ο μόνος που μπορεί να κάνει σύσταση στον εκπαιδευτικό για τον τρόπο που χειρίζεται τα της τάξης του είναι ο σχολικός σύμβουλος αλλά και πάλι ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, όπως άλλωστε το δηλώνει το όνομά του.

Τώρα αν υπάρχει κάποιο χοντρό πρόβλημα με κάποιον δάσκαλο, πρέπει να μαζευτούν υπογραφές από γονείς, να καλέσουν τον σύμβουλο, να στείλουν επιστολή προς το γραφείο εκπαίδευσης και τον υπεύθυνο προιστάμενο και ίσως αν κρίνουν απαραίτητο να το προωθήσουν στο ΥΠΕΠΘ.

Προσωπική μου άποψη; Προσπάθησε να αποκαταστήσεις τη σχέση σου με τη δασκάλα (μπορεί όλο αυτό που συνέβη να είναι απλά μια μεγάλη παρεξήγηση). Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου φαίνεται λίγη, ιδιόρρυθμη κλτ αλλά αυτή θα είναι για φέτος και προσπάθησε να βγει κερδισμένο το παιδί σου από αυτή τη σχέση, χρονιά είναι θα περάσει :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη για το καθυστερημένο της απάντησης αλλά τώρα το είδα ...

 

Λοιπόν αυτό που μπορώ να υποθέσω ετσι όπως τα ακούω είναι ότι μάλλον η διευθύντρια ( και αφού λες ότι η πλειοψηφία την χαρακτηρίζει προβληματική) μετέφερε με λάθος τρόπο τα λεγόμενά σου στη δασκάλα, ίσως και με τρόπο προσβλητικό προς εκείνη με αποτέλεσμα αυτή να ξεσπάσει σε σένα ( πράξηπου βέβαια εννοείται πως κατακρίνω).

Τώρα κάτι άλλο που ίσως δεν το ξέρετε ... κανείς διευθυντής δεν μπορεί να κάνει παρατήρηση σε κανέναν δάσκαλο όσον αφορά το εκπαιδευτικό / μαθησιακό του έργο, δεν είναι στις αρμοδιότητες του σύμφωνα με το νόμο. Για το μόνο που μπορεί να τον "ελέγξει" είναι το εργασιακό του ωράριο, αν τηρεί δηλαδή την ώρα προσεύλεσης του στο σχολείο και αν είναι εντάξει στις υπηρεσίες του ( εφημερίες κτλ). Ο μόνος που μπορεί να κάνει σύσταση στον εκπαιδευτικό για τον τρόπο που χειρίζεται τα της τάξης του είναι ο σχολικός σύμβουλος αλλά και πάλι ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, όπως άλλωστε το δηλώνει το όνομά του.

Τώρα αν υπάρχει κάποιο χοντρό πρόβλημα με κάποιον δάσκαλο, πρέπει να μαζευτούν υπογραφές από γονείς, να καλέσουν τον σύμβουλο, να στείλουν επιστολή προς το γραφείο εκπαίδευσης και τον υπεύθυνο προιστάμενο και ίσως αν κρίνουν απαραίτητο να το προωθήσουν στο ΥΠΕΠΘ.

Προσωπική μου άποψη; Προσπάθησε να αποκαταστήσεις τη σχέση σου με τη δασκάλα (μπορεί όλο αυτό που συνέβη να είναι απλά μια μεγάλη παρεξήγηση). Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου φαίνεται λίγη, ιδιόρρυθμη κλτ αλλά αυτή θα είναι για φέτος και προσπάθησε να βγει κερδισμένο το παιδί σου από αυτή τη σχέση, χρονιά είναι θα περάσει :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ξαναλέω και σε αυτό το θέμα ότι ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ήδη!

Στα νήπια (παιδικό σταθμό) έχω συνηθίσει να παίρνω κάθε μέρα τηλέφωνο να συζητάω με τις κοπέλες για όλα ότι συμβαίνει στο σπίτι ή στο σχολείο. Να ανταλλάσουμε το τετράδιο με την ενημέρωση κάθε μέρα... και να κάνουμε συναντήσεις ατομικές συχνά πυκνά.

 

ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ!!!! ????????? Με τον άνθρωπο που το παιδί μου περνάει τη μισή του μέρα?! :shock:

 

Στο παιδί μου έχω μάθει ότι η δασκάλα είναι σαν δεύτερη μαμά. Της τα λέμε όλα ότι μας απασχολεί μας ενοχλεί.. και θα μου ζητήσουν να μην έχω επαφές!

 

Τι θα γίνει.. σε τι σχολεία θα στείλουμε τα παιδιά μας?

Είμαι πολύ προβληματισμένη... θα πρέπει να πληρώσουμε ιδιωτικό για να απατήσουμε τα αυτονόητα!

Όχι ότι στο ιδιωτικό είναι όλα τέλεια... αλλά τουλάχιστον πληρώνεις και σε ανέχονται δε σου κλείνουν την πόρτα στα μούτρα γιατί είσαι πελάτης!

Link to comment
Share on other sites

rike,

 

Πιστεύω όταν το παιδί σου έχει γερές βάσεις από το νηπιαγωγείο σε βασικά θέματα π.χ να ξέρει να απαντά σε όποιους τον αδικούν είτε είναι μεγάλοι είτε παιδιά, να ξέρει να ελίσσετε σε δύσκολες καταστάσεις π.χ σε ένα καυγά , όταν αισθάνεται μεγάλη ασφάλεια από το σπίτι ξέρει δηλαδή ότι οι γονείς του θα είναι εκεί γι αυτόν οποιαδήποτε στιγμή και τελευταίο και βασικότερο να έχει ωριμάσει - προετοιμαστεί ψυχικά από τους γονείς του και τα νήπια δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Το πολύ να βάλεις καμιά δασκάλα στη θέση της. Τουλάχιστον να της δείξεις ότι είσαι εκεί και παρατηρείς σε συνεργασία με το παιδί σου τα πάντα ότι αφορά το σχολείο.

 

Τουλάχιστον έτσι έπραξα εγώ.

Ένα χρόνο πριν πάει στο Δημοτικό τόσο η δασκάλα όσο και εμείς του συμπεριφερόμασταν σαν πιο ώριμο πλέον άτομο. Χρειάζεται μια προετοιμασία. Δεν τους φερόμαστε σαν μωρά και απότομα να μπούν στη ζούγκλα!!

 

Και προς θεού μην δείξεις ποτέ τις ανησυχίες σου, προετοίμασε και συ τον εαυτό σου γιατί μάλλον εμείς έχουμε το πρόβλημα. Το διαπίστωσα με τον εαυτό μου αλλά ευτυχώς το πρόλαβα!!!

 

Ας δείξουμε και λίγη εμπιστοσύνη στα παιδιά μας.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...