Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

διαδικασια σπερμ/σης

parent?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 203
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε ευχαριστώ KINDER μου είσαι πολύ πολύ γλυκειά, να σε ρωτήσω κάτι άλλο, τώρα με το κλομιφεν έκανα 2 ωάρια, τι θα γίνει με αυτά δε πρέπει να απελευθερωθούν αυτά σε αυτό το κύκλο έτσι ώστε να μη κάνουν κύστες στη μήτρα? αφού δε θα κάνουμε σπερμ/ση αυτό το μήνα δηλ. δε θα κάνω ένεση. πώς θα απελευθερωθούν τα δύο ωάρια? σε ευχαριστώ και πάλι

KINDEEEEEEERRRRRR !!!!!!!!!!!!!!! Ττι κανεις;;;;;

Συμφωνω με την Ευη....ενα δικο σου τοπικ θα ητανε οτι πρεπει...!!!! :D

....λοιπον εκανα 6 ενεσεις γκοναλ75 και η οιστραδιολη βγηκε 1309...ο γιατρος ειπε οκ κ καναμε πρεγκνυλ εχθες....

η Ε2 τι λες ;;;ειναι καλη;;;

...τωρα φουλ σεχ...!!!! :lol::oops:

ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑΑΑΑ!!!!!! :P

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

καλο μεσημερι σ'ολες!!!τελικα μιλησα με τον γιατρο και μου ειπε 7 του μηνος να παω να με δει και να μιλησουμε για το τι θα κανουμε!!ειπε αυτο το μηνα θα τον αφησουμε ετσι για να ξεκουραστει ο οργανισμος μου απο τα φαρμακα!!σκεφτομαστε πολυ σοβαρα με τον αντρα μου να του πουμε να παμε απ'ευθειας για εξωσωματικη!!

dimkous, ευχομαι να ειχες ευχαριστα νεα. :D

elena32,

η απορια σου ειναι πολυ ευλογη.

Τα πολυ μικρα ωοθυλακια τα οποια τελικα δε ρηγνυνται σχεδον παντα απορροφωνται απο τον ιδιο τον οργανισμο. Αναπτυξη τετοιων μικρων ωοθυλακιων μπορει να συμβει σε οποιονδηποτε κυκλο και σε οποιαδηποτε γυναικα.

Αντιθετα, σε κυστη συνηθως εξελισσεται ενα ωοθυλακιο το οποιο εχει μεγαλωσει πολυ,αλλα για καποιο λογο δε σπαει. Απο εκει και περα, η κυστη ειτε θα απορροφηθει ειτε θα παραμεινει, οποτε θα χρειαστει φαρμακευτικη ή χειρουργικη θεραπεια.

Υπαρχει περιπτωση ο γιατρος να σου ζητησει κι αλλο υπερηχο σε λιγες μερες για επιβεβαιωση της απορροφησης των ωοθυλακιων.

:D

Νikijo ,

ειμαι μια χαρα καμαρι μου, το ιδιο ευχομαι και για σενα.

Ελπιζω το "φουλ σεχ" σου να αποδωσει καρπους! :wink:

Προφανως ο γιατρος ζητησε την Ε2 πριν απο τη χορηγηση της pregnyl, ωστε να ελεγξει την πιθανοτητα αναπτυξης συνδρομου υπερδιεγερσης ωοθηκων. Αν η τιμη της Ε2 ηταν πολυ υψηλη, τοτε δε θα εκανες την pregnyl για να μην εκδηλωσεις το δυνητικα επικινδυνο αυτο συνδρομο.

Η τιμη που μου δινεις σε πρωτη αναγνωση μου φαινεται καλη, αν και δε θυμαμαι ακριβως το ευρος φυσιολογικων τιμων της ορμονης -εξαλλου αυτο ποικιλει αναλογα και με το εργαστηριο. Εφοσον ο γιατρος σου προχωρησε στην ενεση και ολα πανε καλα δεν εχεις κανενα λογο ν'ανησυχεις.

Καλα αποτελεσματα!

Ευουλα,

κοριτσακι μου καταλαβαινω απολυτα την ανυπομονησια σου...

Οσο κι αν το ιατρικο πρωτοκολλο τοποθετει την εξωσωματικη γονιμοποιηση τελευταια στην αλυσιδα και συνηθως ολοι συνιστουν μεγαλα διαστηματα αναμονης και πληθωρα εξετασεων, το θεωρω θεμιτο κι ανθρωπινο καποιος να θελει να παρακαμψει καποια βηματα της διαδικασιας καταφευγοντας συντομοτερα στην εξωσωματικη. Δεν το εχω ζησει προσωπικα, ομως υπαρχουν ατομα στο περιβαλλον μου που ταλαιπωρηθηκαν ή ακομα ταλαιπωρουνται. Φανταζομαι πως υπαρχει ενα χρονικο σημειο περα απο το οποιο οι αντοχες και η υπομονη εξαντλουνται. Εχεις ταλαιπωρηθει ψυχικα και σωματικα, εχεις βαρεθει να βλεπεις παντου εγκυους, θελεις παιδι και το θελεις τωρα -ειναι ανθρωπινο!!!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΓΚΥΕΣ ΟΛΕΣ!

Παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου.

Διαφημίσεις

KINDER μου σ ευχαριστω κοριτσακι...!!!! :D

Καλα ε...νυχτοπουλι εισαι;;;; 03.24 η απαντηση σου!!!!!!!!! :shock:

λοιπον...αν το ωοθυλακιο σκαει +- 36 ωρες μετα την pregnyl....η δικη μας στιγμη ηταν σημερα 08.30 το πρωι....

Ομως η μικρη μου φωναζε απο το δωματιο της :? ...και δεν τα καταφεραμε... :(

Αν ομως το ωαριο ζει περ.24 ωρες -και το μεσημερι να εχουμε επαφη - δεν χανουμε την ....στιγμη , ετσι δεν ειναι;;;;;;; :roll: ...θα ειναι περιπου 6 ωρες μετα το σκασιμο....

Ουφ ...ψιλοαγχωθηκα.... :cool:

(για τις φυσ.τιμες της Ε2 ειχα ψαξει κ βρηκα 70-450...σε ωορρηξια... :roll: !!!

βεβαια με θεραπεια ισως να πρεπει να ειναι ανεβασμενη(σαν τη δικη μου... :?::!: )

Κinder ...εμεις τι να κανουμε για σενα;;;;ρωτα μας κατι βρε κοριτσι... :lol::lol::lol::lol:

ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ...:

<<...Εκατοντάδες εκατομμύρια εκτοξεύονται στον κόλπο σας με προορισμό τη μήτρα και τις σάλπιγγες. Το ταξίδι τους είναι γεμάτο περιπέτειες. Στο "ραντεβού" τους με το ωάριο, που τα προσκαλεί εκπέμποντας μια χημική ουσία, θα φτάσουν σε μιάμιση με δύο ώρες, αφού θα διανύσουν κολυμπώντας μια απόσταση είκοσι με είκοσι πέντε περίπου εκατοστά. Όχι όμως όλα, γιατί αποδεκατίζονται στη διαδρομή. Ορισμένα θα "κρυφτούν" στα αναπαραγωγικά σας όργανα, διατηρώντας την ικανότητά τους για γονιμοποίηση δύο τουλάχιστον ημέρες.

Τα σπερματοζωάρια επιβιώνουν στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας μία ή δύο ημέρες, ενώ το ώριμο ωάριο μόνο 12 με 24 ώρες. Επομένως, η γονιμοποίηση είναι δυνατή μόνον αν η συνουσία γίνει μία δύο ημέρες πριν από την ωορρηξία ή αμέσως μετά....>>

...ΑΡΑ ΕΧΩ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ!!!!! :D:D:D:D

Nikijo,

μ'αρεσεις γιατι εισαι γεματη θετικη ενεργεια! :D

Καλε, μην ανησυχεις για το timing, oλο το 24ωρο μετα την ωορρηξια ειναι στη διαθεση σας! Αν τα καταφερατε το μεσημερι,ή ακομα και το βραδυ,τοτε ειστε ΟΚ.

Αυτα που αναφερει το κειμενο που παραθετεις ειναι πολυ σωστα, αλλα προυποθετουν ενα σπερμα με καλη βιοσιμοτητα ,ωστε να ζει και την επομενη μερα.

Απ'οτι εχω καταλαβει ο σεξουαλικος στοχος πρεπει να ειναι το τριημερο παραμονη-ωορρηξια-επομενη μερα. :wink:

Η τιμη της Ε2 που γραφεις αναφερεται στη φυσιολογικη διαδικασια και στην ωριμανση ενος ωαριου και δεν αφορα στην παραγωγη πολλων ωαριων. Ειναι ευνοητο πως οσο περισσοτερα ωαρια ωριμαζουν και ειδικοτερα κατω απο φαρμακευτικη επιδραση, η αναμενομενη φυσιολογικη τιμη της οιστραδιολης αυξανεται αναλογως. Αφου ο γιατρος σου προχωρησε στην ενεση, δεν εχεις λογο να ανησυχεις -εξαλλου μια ενδεχομενη επιπλοκη θα ειχε ηδη εκδηλωθει ως τωρα.

Φιλακια πολλα τζουτζουκα! :D

Αντε KINDERaki μου και εσυ συντομα με ενα ακομη λουλουδακι στην αγκαλια σου...!!!! :D

...κ αν με ρωτησει κανεις ..<<Που τα ξερεις ολα αυτα;;;>>....θα τους πω <<...Απο την ακτινολογο μου!!!!!!>> :lol::lol::lol:

ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑ.... :P:P

Σ'ευχαριστω Νikijo, πραγματι το θελω πολυ το δευτερο λουλουδακι...

Ακτινολογος μεν, αλλα το αναπαραγωγικο συστημα παντα με γοητευε. :D

Βεβαια η αφορμη της βαθυτερης ενασχολησης μου με τετοιου ειδους θεματα ηταν καποιο δικο μου προσωπο,ενας υπεροχος ανθρωπος, που δυστυχως ακομα παιδευεται να αποκτησει παιδακι (μετα απο 4 εξωσωματικες, το προβλημα τους ειναι πολυδιαστατο και δυσεπιλυτο). :(

Τωρα μαλλον θα πανε για υιοθεσια.

Διαφημίσεις

KINDER μου καλησπερα!!σου εχω μια ερωτηση-τι πρωτοτυπο εε?ειναι δυνατον κατα τη διαρκεια που κανεις ενεσεις για σπερματεγχυση να μεινεις εγκυος πριν κανεις την σπερματεγχυση?καθομαι-καθομαι αβγα γενναω!!φιλακια :P

Γεια σου Ευουλα!

Αν κανεις θεραπεια για διεγερση της ωριμανσης περισσοτερων ωοθυλακιων,τοτε θεωρητικα ειναι δυνατον να μεινεις εγκυος πριν τη σπερματεγχυση, γιατι καποιο ωοθυλακιο μπορει να αναπτυχθει πιο γρηγορα και να ραγει αυτοματα λιγο πριν απο τα υπολοιπα. Ομως, επειδη η αναπτυξη των ωοθυλακιων παρακολουθειται υπερηχογραφικα, στην πραξη αυτο ειναι λιγο δυσκολο να συμβει χωρις να πεσει στην αντιληψη σου. Παντως ,αν υπαρξει αυτοματη ρηξη εστω και ενος ωοθυλακιου,τοτε φυσικα και μπορει να μεινεις εγκυος.

Σε φιλω. :D

Μαλιστα!!!να το 'χω υποψιν μου για την επομενη,γιατι την πρωτη φορα που καναμε σπερματεγχυση δεν ηρθαμε σε επαφη πολλες φορες!!σ'ευχαριστω και παλι KINDER μου ησουν κατατοπιστηκοτατη!!!!!!!!!!!!1 :wink:

KINDER την πρωτη φορα απειχαμε 2,5 μερες!ειχα παει για υπερηχο τεταρτη και ο γιατρος μου ειπε πεμπτη-παρασκευη το αργοτερο σαββατο να ειχαμε μια επαφη γιατι την δευτερα θα καναμε σπερματεγχυση.τεσπα περασμενα!!χθες διαβαζα σε μια σελιδα που μπηκα τυχαια για εξωσωματικη σε φυσικο κυκλο!!λες αν το προτεινω στο γιατρο να μη δεχτει?καλημερα!! :P

Διαφημίσεις

dimkous γλυκεια μου τι κανεις?εκανες τη χοριακη τελικα?μακαρι να ειναι ευχαριστα τα νεα σου!!! :P

Ξέρω πως εξαφανιστηκα λιγακι.....τα νεα μου δυστυχως δεν ηταν ευχαριστα και γι αυτο καναμε ενα ταξιδακι με τον αντρουλη μου να ξεχαστουμε λιγακι....ο γιατρος, μου ειπε με το τελος της περιοδου να παω να τα πουμε απο κοντα!Δεν ξερω τι να κανω....η πρωτη σπερματεγχυση μας κοστισε 500€!!! Δεν ειμαστε σε θεση καθε μηνα να δινουμε τοσα χρηματα...ειμαι σε απογνωση!!!Να παω ή να μην παω? μεχρι το απογευμα πρεπει να κλεισω ραντεβου!!help me.....

Ξέρω πως εξαφανιστηκα λιγακι.....τα νεα μου δυστυχως δεν ηταν ευχαριστα και γι αυτο καναμε ενα ταξιδακι με τον αντρουλη μου να ξεχαστουμε λιγακι....ο γιατρος, μου ειπε με το τελος της περιοδου να παω να τα πουμε απο κοντα!Δεν ξερω τι να κανω....η πρωτη σπερματεγχυση μας κοστισε 500€!!! Δεν ειμαστε σε θεση καθε μηνα να δινουμε τοσα χρηματα...ειμαι σε απογνωση!!!Να παω ή να μην παω? μεχρι το απογευμα πρεπει να κλεισω ραντεβου!!help me.....

:(

Dimkous, λυπαμαι που δεν τα καταφερατε με την πρωτη προσπαθεια...

Θα μπορουσατε να κανετε σπερματεγχυση σε φυσικο κυκλο (δηλ. χωρις διεγερση) ωστε να γλυτωσετε καποια χρηματα -εχω γραψει κι αλλου πως η πιθανοτητα συλληψης δεν επηρεαζεται ιδιαιτερα ,απλως με τη διεγερση αυξανεται κυριως η πιθανοτητα πολλαπλης κυησης.

Επισης, μπορειτε να εχετε απλως προγραμματισμενες επαφες, μετα απο παρακολουθηση με υπερηχο ή ακομα και με ληψη pregnyl, που θα σας κοστισει ελαχιστα.

Τελος,αν δεν αντεχετε οικονομικα και κυριως ψυχολογικα, ισως θα'πρεπε να κανετε ενα μικρο διαλειμμα, προσπαθωντας δια της φυσικης οδου, και να επανελθετε δριμμυτεροι σε 1-2 μηνες.

Σου ευχομαι καλη επιτυχια κοριτσακι μου! :D

Πόσες σπερματεγχύσεις έχεις κάνει βρε κοπέλα μου? 1 ή 2? Για κανέναν δεν έιναι εύκολο να χαρίζει 500ευρα από εδώ και από εκεί. Αλλά και τι να κάνεις? Η γνώμη μου είναι να πας στο γιατρό και να κάνεις ακόμα 1-2 σπερματέγχυσεις. Αν δεν πετύχει ούτε αυτή κάτσε 2-3 μήνες και μετά κοίτα να βρεις κάποιο γιατρό σε δημόσιο νοσομοκείο για εξωσωματική.

Επειδή όμως η εξωσωματική κοστίζει ψυχικά και οικονομικά όπου και να την κάνεις, καλό θα είναι να προσπαθήσεις με 3-4 σπερματεχγύσεις πριν.

dimkous γλυκεια μου τι κανεις?εκανες τη χοριακη τελικα?μακαρι να ειναι ευχαριστα τα νεα σου!!! :P

dimkous λυπαμαι πολυ κοριτσι μου!ειμαστε ακριβως στο ιδιο σταδιο και εγω το σαββατο θα παω να μιλησω με τον γιατρο και θα του πω να κανουμε σε φυσικο κυκλο αυτη τη φορα!!δεν πειραζει συνεχιζουμε με το κεφαλι ψηλα!!"δε μας σκιαζει φοβερα καμια"σε φιλω :P

Καλημέρα γλυκά μου κοριτσάκια....

Kinder μου, η σπερματέγχυση έγινε σε φυσιολογικό κύκλο!Πήγα τελευταία στιγμή στον γιατρό , ήταν ένα ωοθυλάκιο σε καλή διάσταση και το "παλέψαμε" μόνο με αυτό!Η μοναδική φαρμακευτική αγωγή που πήρα , ήταν pregnyl!Τώρα , γιατι ο γιατρός μου πήρε 500€ , δεν ξέρω!!!Η αλήθεια είναι οτι ασχολήθηκε και με όλη την διαδικασία του σπέρματος...Εγώ πάντως έκλεισα και πάλι ραντεβου για την Τρίτη και ο Θεός βοηθός!

Γλυκιά μου bou-bou , έκανα μονο μια σπερματέγχυση!Ήμουν αρκετά συνειδητοποιημένη και ειλικρινά δεν περίμενα να μείνω έγκυος με την πρώτη προσπάθεια!Όμως απο την άλλη και αυτά τα έρημα τα 500ρικα φεύγουν εύκολα....και τις πρισσότερες φορές για γιατρούς!Είμαστε σε προσπάθεια εδώ και 3,5 περίπου χρόνια και ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ...ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του και αποτέλεσμα κανένα!Όσο για την εξωσωματική..είμαι μόλις 27! Πιστεύω οτι με "παιρνει" ακόμη να το παλέψω φυσιολογικά! Εσυ τί νομιζεις???

Συγνώμη αν σας κουράζω......φιλιά πολλα... :):):)

Η μοναδική φαρμακευτική αγωγή που πήρα , ήταν pregnyl!Τώρα , γιατι ο γιατρός μου πήρε 500€ , δεν ξέρω!!!Η αλήθεια είναι οτι ασχολήθηκε και με όλη την διαδικασία του σπέρματος...

Ρωτησα ενα συναδελφο και φιλο, διευθυντη μικροβιολογικου, και μου ειπε πως η επεξεργασια δε μπορει να στοιχισει πανω απο 100, αντε 120 ευρω.

Επισης ο γυναικολογος σου δεν επρεπε να παρει πανω απο 250, το πολυ 300 ευρω.

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟ για σπερματεγχυση σε φυσικο κυκλο!!!

Στη θεση σου δε θα τον εμπιστευομουν και τοσο τον τυπο.

Όσο για την εξωσωματική..είμαι μόλις 27! Πιστεύω οτι με "παιρνει" ακόμη να το παλέψω φυσιολογικά! Εσυ τί νομιζεις???

Φυσικα κοπελα μου, εισαι νεοτατη!

Εχεις πολυ χρονο μπροστα σου για να εξαντλησεις τα περιθωρια συλληψης δια της φυσικης οδου.

Φιλια! :D

(Σε σκεψεις μ'εβαλε ο γιατρος, ακου 500 ευρω! :roll: )

Και εμένα υπερβολικά υψηλό φαίνεται το ποσό!!!

Για επεξεργασία σπέρματος είχαμε δώσει 100 Ε,

και στον γιατρό τίποτα :roll:, καθώς είναι γνωστός μας από παλιά,

αλλά έχω ακούσει για 150-200 Ε.

καλημερα και απο εμενα!!τελικα τον επομενο μηνα αρχιζω παλι τις ενεσεις,ελπιζοντας για το επιθυμητο αποτελεσμα!ο γιατρος ειπε οτι εκανα καλη ανταποκριση με την προηγουμενη αγωγη και θα κανουμε ακριβως το ιδιο και αυτη τη φορα!!οχι οτι δεν αποκλειεται να μεινω εγκυος και αυτο το διαστημα ειπε ο γιατρος!!!αυτα ειναι τα νεα μου!!σας φιλω ολες :P

καλημερα και απο εμενα!!τελικα τον επομενο μηνα αρχιζω παλι τις ενεσεις,ελπιζοντας για το επιθυμητο αποτελεσμα!ο γιατρος ειπε οτι εκανα καλη ανταποκριση με την προηγουμενη αγωγη και θα κανουμε ακριβως το ιδιο και αυτη τη φορα!!οχι οτι δεν αποκλειεται να μεινω εγκυος και αυτο το διαστημα ειπε ο γιατρος!!!αυτα ειναι τα νεα μου!!σας φιλω ολες :P

Ευούλα, καλή επιτυχία!!

Τι φάρμακα έπερνες? και πόσα ωάρια είχες κάνει?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...