Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ?

Recommended Posts

Στο νοσοκομείο που γέννησα με επισκέπτηκε μια υπάλληλος της Πρόνοιας οπου την ειχαν ειδοποιήσει είπε όπως κάνουν πάντα σε περιπτωσεις ανύπαντρης μητέρας.

Οταν την ειδα και μου ειπε από που ειναι λίγο στράβωσα και εκείνη το κατάλαβε.

Μου είπε το εξής:

Δεν είναι προσωπικό το θέμα κορίτσι μου ετσι συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί υπαρχουν αρκετά περιστατικά οπου αυτό γίνεται για εμπορικούς λόγους.

Το ήξερα φυσικά, το ειχα ακουσει αλλά όταν το βρήκα μπροστά μου :o

Μου εκανε ερωτήσεις τι επαγγελμα κάνω, που μενω και το τηλ. Τελικά με ήξερε λόγω επαγγελματος. Οχι προσωπικά αλλά ειχε ακούσει. (Η επαρχια ειναι πολύ μικρή)!

Περίπου 2 μήνες μετά με πήραν τηλέφωνο απο την Πρόνοια για να δουνε λέει πως πάει.

Γρρρρ. Ο υπάλληλος (ηταν αντρας τωρα και οχι εκεινη που με επισκεφτηκε) και ηταν λιγο απότομος λες και εκανε αγγαρία.

Γύρισα και του ειπα μην ανησυχήτε δεν την πουλησα ακόμη! Ειχα και τις κακές μου εκείνη την ημέρα και κυριολεκτικά εψαχνα που να ξεσπάσω.

Μου απάντησε οτι την δουλειά του κάνει.

Το αποτέλεσμα ηταν οτι την αλλη μερα πήγα με την κόρη μου στην πρόνοια και τον βρήκα (ενας υπαλληλισκος 20 ετών που δεν ηξερε που πάνε τα τέσσερα) και τα ακούσαν ομαδικώς για οσες περιπτώσεις ηξερα που η πρόνοια δεν κάνει τίποτα. ( περιπτώσεις ατομων που θελουν στηριξη και οχι ανύπατρων μητέρων).

Σημειωτέον οτι ειχα ντυθεί κουστουμαρισμένη. βαμμένη και χτενισμένη στην τρίχα χιχι!

Δεν ειπανε τίποτα.

Με κοιτάζανε μόνο και στο τέλος μου ειπε αυτή που με ειχε επισκεπτεί οτι αυτή ειναι η διαδικασία!

Δηλ ειναι προγραμμα πχ πληντυρίου. χιχι

Δεν με ξαναενόχλησαν.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

το συμπερασμα ειναι ενα φυτρωνουν εκει που δεν τους σπερνουν κ οταν τους χρειζεσαι ειναι απλα ΑΠΩΝ!!! :evil::evil:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμενα δεν μου ετυχε ευτυχως και κατι τετοιο!!!!!

σα δε ντρεπονται, εκει που πρπει να πανε να τρεξουν ειναι αφαντοι![/quoteεγω γεννησα σε ιδιωτικο κ δεν ειχε τετοια αλλα βρε κοριτσια ελεος τι ξεφτυλα του κρατους ειναι αυτη???πρωτη φορα το ακουω????

Εγώ με τα της εκκλησίας δεν τα πάω καλά, αλλά σίγουρα υπάρχει σύλλογος προστασίας αγέννητου παιδιού που υποστηρίζεται από την εκκλησία. Είχε πέσει στα χέρια μου φυλλάδιο...

Το μωρό σου δεν υστερεί φυσικά πουθενά, αλλά είναι φυσιολογικό όταν 99.9% των μανάδων είναι παντρεμένες να το θεωρούν αυτονόητο. Εσύ απλά με το κεφάλι ψηλά θα λες οτι δεν είσαι παντρεμένη. Όσο περνάνε τα χρόνια θα συμβαίνει όλο και πιο συχνά, οπότε κάποια στιγμή "η κοινωνία" θα συνηθίσει. Θα το βάλουν και σε κανένα σίριαλ και μετά όλα καλά !!

Η πρότασή μου είναι να μην γίνεστε αμυντικές γιατί απλά επιβεβαιώνετε την υπόθεσή τους οτι είστε "περίεργες" (στο μυαλό τους όχι οτι είστε, καταλαβαίνετε τί θέλω να πώ).

Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι οτι οι περισσότεροι Έλληνες είναι αδιάκριτοι! Δηλαδή θέλουν να τα ξέρουν όλα, να λένε τη γνώμη τους χωρίς να τους το έχουν ζητήσει, να κατακρίνουν οτιδήποτε δεν κάνανε οι ίδιοι κτλ. Αυτό δεν αλλάζει! Είναι "χωριάτες" σε αυτό το θέμα!

g4BDp3.pngyCdLp3.png

frinda γεια..

που είναι το θεματάκι σου και το ψάχνω ?

έλειπα και μια εβδομάδα...

Τεση μου καλησπερα! Φιλια πολλα στο τσουρεκακι σου απο μενα!!! Το θεμα μου ειναι στο Θεματα Γενικα Ιατρικα και μη και το εχω ονομασει '' Τεραστιο προβλημα με τον ιερεα της Τηνου ''

Συμφωνω παντως μαζι σου μιας κι εγω δεν εχω αντιμετωπισει καμμια μα καμμια προσβλητικη συμπεριφορα ουτε καν ενα μειδιασμα.

Βεβαια με την ολη μου σταση δεν δινω και κανενα δικαιωμα, εννοω οτι παντοτε οταν ειναι να παω σε δημοσια υπηρεσια ή σε οποιαδηποτε αλλη φωλια .... καταπιεσμενων, παω ντυμενη βαμενη περιποιημενη και με υφος 1000 καρδιναλιων, οποτε μοκο οι κομπλεξικοι. Το εχω ξαναγραψει αισθανομαι πολυ υπερηφανη για την επιλογη μου να γινω μητερα, αισθανομαι πολυ αξια που μεγαλωνω μονη μου το παιδι μου ΚΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ.... Γενικοτερα εχω κι ενα κυκλο πολυ '' οπεν μαιντ '' και ειλικρινα δεν ασχολειται κανεις με αυτα. Βεβαια παιζει ρολο το οι γεννησα σε ιδιωτικο μαιευτηριο και μαλιστα τους τα εσκασα χοντρα για να γεννησω σε λουξ μονοκλεινο οποτε με ειχανε στα ωπα ωπα! Ουτε κοινωνικη λειτουργος ουτε τιποτα.Απλως αν μου ερχοταν καμμια τετοια θα της εδινα την καταλληλη απαντηση και θα την πεταγα εξω απο την πορτα.

Και ποια θα ηταν αυτη η απαντηση; Στην Κεντρικη Ευρωπη το ποσοστο των παιδιων που γεννιουνται εκτος γαμου αγγιζει το 50% , στις Σκανδιναβικες χωρες το 80% και μαλιστα εκει οι ανυπανδρες μητερες παιρνουν ενα βαρβατο επιδομα περιπου 3,500 χιλιαδες ευρω μηνιαως για καθε παιδι το οποιο ασφαλιζεται κιολας για ολη του τη ζωη. Η Ελλαδα .... κυρια παπ ... μου θα της ελεγα δεν ανηκει στην Ενωμενη Ευρωπη; Μιλατε μετα για υπογεννητικοτητα; 'Η μηπως η Ελληνιδα εχει λιγοτερα δικαιωματα στη μητροτητα απ οτι η Αγγλιδα η Σουηδεζα και η Αμερικανιδα;

Κοριτσια μη μασατεεεεεεεεε...... Αμα γουσταρουν τις εκτρωσεις ας πανε να τις κανουν αυτες που τις γουσταρουν. Γερα παιδια να εχουμε και να, μαστε καλα να τα χαιρομαστε.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

δεν έχω χρόνο τώρα θα το δω αύριο φρίντα μου

συμφωνώ με όλα αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζετε με τους κοινωνικούς λειτουργούς αν κάνουν καλά την δουλειά τους (γιατί εδώ έχω μάθει και μια ιστορία απίστευτη)

εμένα ήρθε ... μου εξήγησε ότι πάνε σε όλες τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει πατέρας μήπως χρειάζονται οι κοπέλες ψυχολογική βοήθεια, νομικές συμβουλές κλπ.

που το κακό?

Διαφημίσεις

Οχι βρε Τεση σε αυτη την περιπτωση ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!!! Δεν το συζητω, μακαρι μαλιστα να λειτουργουν παντα ετσι!

Προσωπικα αναφερομαι σε αυτο που εγραψε η Κασπερινα, σε αυτες δηλαδη που σε στοχοποιουν υπονοωντας οτι μπορει να γεννησες το παιδι σου για να το πουλησεις. Ελληνιδες ειμαστε ρε παιδια δεν ειμαστε Βουλγαρες και δεν θα ανεχομουν καμμια κοινωνικη λειτουργο να ερθει να ελεγξει αν βραζω στο ιδιο καζανι με οσους εμπλεκονται σε τετοια κυκλωματα. Αλλο ανυπανδρη μητερα κι αλλο ... μην πω τωρα .....

Δεν το είχα διαβάσει καλά της Κασπερίνας.. λυπάμαι πολύ που της συνέβει αυτό. Αυτό δεν είναι για ανέκδοτο είναι για μήνυση.

Αλλά και οι Βουλγάρες δεν νομίζω να χαρούν πολύ με τον δικό σου χαρακτηρισμό...

Το ότι είμαστε Ελληνίδες δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κάτι εξαιρετικά καλό έναντι των άλλων λαών, μάλλον τα έχεις μπερδέψει και λυπάμαι για αυτό.

Σιγουρα δεν ειναι θεμα εθνικοτητας, εγω αναφερθηκα στις Βουλγαρες γιατι πολλες φορες ειδαμε στην τηλεοραση να εξαρθρωνονται κυκλωματα απο τη συγκεριμενη χωρα που προωθουσαν γυναικες εγκυες στη χωρα μας για να γεννησουν εδω και να πουλησουν τα μωρα τους. Αν θυμαμαι καλα μαλιστα οι τιμες ηταν 10.000 εως 15.000 ευρω. Προσωπικα θεωρω εγκληματικο μια γυναικα ειτε ειναι Ρωσσιδα ειτε ειναι Ελληνιδα ειτε ειναι Αλβανιδα ειτε οτιδηποτε να πουλησει αυτη τη ζωουλα που εφερε στον κοσμο για οποιοδηποτε ποσο. Αυτη η ψυχουλα που μεγαλωνει μεσα σου παιρνει ζωη απο τη ζωη σου κι αυτο δεν μπορει να εχει αντιτιμο.

Αυτο λεω και σε αυτο ειμαι καθετη. Εγω δεν μπορω να πουλησω ουτε τα γατακια που γεννα η γατα μου, να τα χαρισω ναι, να τα πουλησω οχι.

Διαφημίσεις

Με προλαβατε αν και το εγραψα πιο πανω αλλα για να μην υπαρχει παρεξηγηση το ξανατονιζω οτι ανεφερα τις Βουλγαρες γιατι μολις περυσι ειχαμε παλι κρουσματα απο αυτη τη χωρα με γυναικες που ηρθαν εγκυες στην Ελλαδα, για την ακριβεια τις εφεραν οι επιτηδειοι, προκειμενου να γεννησουν και να πουλησουν τα μωρα τους. Μιλησα δηλαδη καθαρα για το απαραδεκτο φαινομενο της εμπορειας βρεφων που λογο συνθηκων ευδοκιμει τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα. Με αφορμη λοιπον το ποστ της Κασπερινας αναφερθηκα σε αυτο και ειπα δεν μπορουν να μας στοχοποιουν για κατι τετοιο επειδη ειμαστε ανυπανδρες μητερες.

Απο εκει και περα το θεμα της εθνικοτητας δεν το τοποθετω μονο στις γυναικες της συγκεκριμενης χωρας, το ανεφερα σαν πιο προσφατο παραδειγμα. Σαφως υπαρχουν Βουλγαρες που ζουν και εργαζονται αξιοπρεπεστατα στη χωρα μας με τις οικογενειες μας οπως υπαρχουν και Ελληνιδες που εχουνε πουλησει τα παιδια τους ή τα'χουν παρατησει σε ιδρυματα κ.ο.κ Ειμαι καθετη στο εμποριο μιας αθωας ψυχης ασχετα απο την εθνικοτητα των γοννεων και νομιζω οτι ετσι εισαστε και εσεις.

σορυ φριντα μου αλλά δεν το είπες καλά την πρώτη φορά !

εννοείται πως συμφωνώ στα υπόλοιπα όπως και οι άλλες φαντάζομαι.

φιλιά πολλάαααααα

Καλημέρα κορίτσια.

Τωρα τα διαβασα και μου ερχεται να σας πνίξω!

Δεν το εγραψα για να υπάρξουν αντιπαραθέσεις και μεταξύ σας!

Το εγραψα ως ενα παράδειγμα ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΩΝ από εμας.

Και δεν το ενοω πολιτικά (για να προλάβω αλλη αντιπαράθεση)

Στο νοσοκομείο η συμπεριφορά των γιατρών, οι μαιες, οι νοσοκομες ήταν αψογες!

Με βοήθησαν χωρίς να το ζητήσω πολλές φορές.

Δεν ζήτησαν τίποτα ουτε και δεχτηκαν οταν πήγα να τους δωσω.(φακελάκι ενοω).

Η πρόνοια ηταν που τα εκανε μαντάρα αλλά γενικά ετσι λειτουργεί.

Απλά φυτρώνει εκει που δεν την σπέρνουν.

Δεν μου ανέφερε για ψυχολογική στήριξη τιποτα, ουτε για νομικές συμβουλες, ουτε με ρωτησε τίποτα για τον πατέρα του παιδιού.

Οπως σε τόσες αλλες υπηρεσίες υποθέτω οτι ειναι θέμα υπαλλήλου να ειναι και ανθρωπος και να κάνει την δουλεια του.

Θα ψαξω να δω εαν εχει ανοιχτεί τοπικ με θεμα το εμποριο βρεφων ή αν οχι θα ανοιξω ενα και εκει θα γραψω την αποψη μου.

ειναι θεμα μεγάλο και δεν ειναι θεμα για αυτό το τοπικ.

φιλιά!

Οχι βρε Κασπερινα προς Θεου .... δεν υπαρχουν αντιπαραθεσεις μεταξυ μας καθε αλλο .... Ειδικα απο την πλευρα μου καμμια απολυτως.

Η Τεση ειναι απο τα πρωτα μελη του φορουμ που συμπαθησα απο την αρχη, η ενοτητα της ειναι η πρωτη που διαβασα κι ηταν και ο λογος που γραφτηκα στο φορουμ. Θεωρω την αποψη της πολυ τεκμηριωμενη κι οπως εχω ξαναγραψει θεωρω αξιεπαινες ολες εμας τις ανυπανδρες μανουλες που μεγαλωνουμε μονες μας τα τσουρεκια μας .... :):):)

Συγνωμη τα αγγελουδια μας ηθελα να πω .... :):):)

Τεση φιλακια στο μπεμπικο σου :D:D Απλως η βλακεια μου ηταν οτι δεν εκανα quote στο μηνυμα σου ωστε να απομονωσω αυτο που ηθελα, η αληθεια ειναι οτι δεν εχω μαθει πως απομονωνουμε μια φραση, και να κολησω αυτο που ηθελα να πω με αποτελεσμα να μην ειναι κατανοητο αυτο που εγραψα στη συνεχεια. Ζητω συγνωμη και παλι για την μικροπαρεξηγηση οσο για το θεμα του εμποριου που ανεφερες συμφωνω οτι ειναι τεραστιο θεμα αλλα οταν υπαρχουν οι προυποθεσεις δηλαδη η τρομερη γραφειοκρατια της υιοθεσιας ειναι επομενο να συμβαινουν τετοια εγκληματα. Φιλια πολλα!

Συγνώμη.

:)

Απλά ετσι οπως το διαβασα μου ηρθαν στο μυαλό αλλα τοπικ που γινεται το ελα να δεις και κατσε να ακουσεις.

Την αποψη της Τεση την εκτιμώ και εγω γιατί αν και δεν εχουμε συνομιλήσει εχω διαβάσει διαφορα σχολια της και σε αλλα τοπικ.

Μια χαρά κοπέλα ειναι!

Και εγω θα ηθελα να απομονωσω φράση αλλά δεν ξερω πως γινεται! :(

Το ανοιξα το θεμα.

Φιλια!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κούκλες !

εγώ είμαι πιο παλιά από εσάς και ακόμα να το μάθω σωστά αυτό το πράγμα... να απομονώνεις φράση...

Μαυρίζεις αυτό που θέλεις να απομονώσεις και πατάς quote πάνω δεξιά. Εγώ αυτό κάνω και αντί να μου διαλέξει την φράση μεταφέρει σε quote όλο το κείμενο.

Αν υπάρχει καμιά πιο παλιά εδώ ας μας διαφωτίσει παρακαλώ....

αν και αυτή η ανάλυση (το έχω γράψει και αλλού) με τρελαίνει βρε κορίτσια.. να πέρνεις μια μια φράση ή ακόμα και λέξεις και να αναλύεις τα λεγόμενα του άλλου για να του την πεις..

Απλά μερικοί το παρακάνουν και πολλές φορές έχω προτιμήσει να μην απαντάω καν αν και έχω πάρααααα πολλά να πω !!! :lol::lol::lol:

Φρίντα μου το ξέρεις πως σε συμπαθώ, η Κασπερίνα δεν μας ξέρει, αλλά όσο και να συμπαθώ κάποιον μερικά πράγματα νομίζω πως πρέπει να διευκρινίζονται σωστά και είμαι απόλυτη σε αυτό... σορυ...

άντε καλημέρα μας και καλή δουλειά!

Εδω ειμαι και εγώ!

Δεν ειμαι και τοσο καινουρια!:oops:

Ειμαι απο το μαιο του 08 αλλά τακανα μαντάρα και ξαναγράφτηκα! :(

Ευχαριστώ πάντως! :D

Καλη δουλειά σε ολες!

Εχω πεθάνει στο κρύο! Μπρρρρ! ΔΕΗ και διακοπή ρευματος :evil:

• 3 months later...

κοπελιες δικιο εχετε σε ολα..8 μηνων το μωρακι μου κ περασα μεχρι τωρα απο ολα τα σταδια...αλλα δε χαμπαριαζω..συνεχιζω κ προχωραω μπροστα...δυσκολο αλλα το παλευω.η παιδι μου ειναι η ζωη μου..

• 3 εβδομάδες μετά...

Μπραβο 1000 φορες! Μ Π Ρ Α Β Ο.

αν και δεν ειμαι ανυπαντρη μητερα, πολλες ειναι οι φορες που σκεφτομαι οτι εχοντας συζυγο να με βοηθαει σε πολλα θεματα και δυσκολευομαι, πως μπορουν και τα καταφερνουν οι γυναικες που ειναι μονες τους...?

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΠΕΛΑΡΑ ΜΟΥ

• 2 months later...

καλησπέρα σε όλους.

είμαι η ειρήνη και είμαι η μητέρα του Αγγελου. είμαι ανύπαντρη μητέρα και πραγματικά δεν το έχω μετανιώσει. η αγάπη που έχω για τον Αγγελό μου με ξεπερνά, ξεχειλίζει από παντού. δυστυχώς ο πατέρας του αποφάσισε να μας εγκαταλείψει όταν έμπαινα στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης. έχω περάσει πάρα πολύ δύσκολα, όμως προσπαθώ να στέκομαι στα πόδια μου και να είμαι δίπλα σ'αυτό το αγγελούδι που για μένα είναι όλη μου η ζωή..................

υπάρχουν κι άλλες μόνες μητέρες στο forum?

είναι η πρώτη φορά που γίνομαι μέλος σε forum συγχωρήστε μου οποιοδήπότε λάθος.

καλησπέρα σε όλους.

είμαι η ειρήνη και είμαι η μητέρα του Αγγελου. είμαι ανύπαντρη μητέρα και πραγματικά δεν το έχω μετανιώσει. η αγάπη που έχω για τον Αγγελό μου με ξεπερνά, ξεχειλίζει από παντού. δυστυχώς ο πατέρας του αποφάσισε να μας εγκαταλείψει όταν έμπαινα στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης. έχω περάσει πάρα πολύ δύσκολα, όμως προσπαθώ να στέκομαι στα πόδια μου και να είμαι δίπλα σ'αυτό το αγγελούδι που για μένα είναι όλη μου η ζωή..................

υπάρχουν κι άλλες μόνες μητέρες στο forum?

είναι η πρώτη φορά που γίνομαι μέλος σε forum συγχωρήστε μου οποιοδήπότε λάθος.

γεια σου irene_angel...κρατα γερα κ ολα θα γινουν ομορφα κ μην ξεχνας!!!δεν εισαι ΜΟΝΗ εκτος απο μας εχεις κ το αγγελουδι σου!!

κοριτσια γεια σας κ παλι!!!!

μεγαλη αποχη αλλα εδω ειμαστε παλι!!!μηπως θα επρεπε να κανονισουμε ολες μαζι μια συναντηση θα ειχαμε πολλα να πουμε πιστευω!!!τι λετε???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...