Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν ξερω αν οφειλεται στο θηλασμο ή στο οτι η μικρη μας ειναι πολυ ζωηρη (μαλλον και στα δυο) αλλα ακομη χανω κιλα... Προσεχα πολυ στην εγκυμοσυνη, πηρα μονο 8 αλλα δυστυχως εχω χασει 18 μεχρι τωρα.. και απ'οτι βλεπω συνεχιζω την κατηφορα!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!!!

ΕΧΑΣΑ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ 8 ΚΙΛΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΠΗΡΑ..... ΕΛΕΟΣ!!!!!

ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΝΩ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ.....ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΙΣ ΑΤΥΧΕΣ!!!!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ, ΜΕΤΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΙ ΤΡΩΩ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ 2 ΦΑΓΗΤΑ (ΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΩ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΑ!!! LOOOL

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΠΕΙΝΑΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΧΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ!!!

ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑΣ (ΠΡΙΝ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΙΑΛΥΣΕΙ, ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΡΩΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ,(ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ "ΠΕΡΙΣΣΟΤΡΟ" ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΕΝΑΣ NORMAL ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΩ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ)ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ.... :-(((

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!!!! :-(((

ΘΕΛΩ ΣΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΝΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ!!!! ΕΛΕΟΣ!!!! ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΤΣΙ!!!!! :-(((

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Κορίτσια σας διαβάζω από το χειμώνα που ήμουν έγκυος και έκανα εμετούς μέχρι να γεννήσω... Παρόλα αυτά έβαλα 13 κιλά επειδή έτρωγα συνέχεια κριτσίνια πατάτες, ρύζια, μακαρόνια, κριτσίνια κ.α....

Γέννησα στις 14/04/09 ένα κουκλί αγοράκι και έχω κολλήσει στα 81 κιλά. Είμαι ύψος 1,69, συνήθως είμαι περίπου 65-68 κιλά, αλλά και τις 2 εγκυμοσύνες (έχω και ένα κοριτσάκι 3 χρόνων) τις ξεκινώ στα 73 λόγω μιας αγωγής με κορτιζόνες κ.τ.λ.

Θα ήθελα να γράψω στο forum πιο πολύ για να δώσω κουράγιο και στον εαυτό μου γιατί ώρες νιώθω, αλλά και είμαι αρκετά παχουλή... μιλώντας επιεικώς!

Στο πρώτο μωρό που ήμουν στα ίδια κιλά, μόλις σταμάτησα το θηλασμό, στους 6 μήνες, τα κιλά άρχισαν να φεύγουν σαν νεράκι ξεχνάω και το γεγονός ότι τα κιλά έφυγαν αμέσως, αλλά και το γεγονός ότι μου έλειπε η εμπειρία του θηλασμού πάρα πολύ... Έτσι στιγμές στιγμές γκρινιάζω για την κατάντια μου, αλλά αυτή η εμπειρία κορίτσια είναι ανεκτίμητη, είναι μετάγγιση αίματος... και πόσες φορές θα τη ζήσουμε στη ζωή μας..!!?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και για τη συντροφιά σας και αν γνωρίζετε κάποια δίαιτα που να μας κάνει να χάσουμε κιλά καλοδεχούμενη γιατί βαρέθηκα τους άσχετους που ρωτούν: καλά με το θηλασμό όλοι λένε ότι χάνεις κιλά?

:DΦιλάκια

2mora συνεχισε ακαθεκτη να θηλασεις και αφου την πρωτη φορα σου εφυγαν τα κιλα σου σιγουρα θα γινει και τη δευτερη αυτο με λιγη θεληση βεβαια που προφανως εχεις. Ο θηλασμος ειναι ανεκτιμητο δωρο που αξιζει καθε μωρο. Τα παραπανω σου κιλακια ειναι χαριτω μενα σε αυτη τη φαση που τπ μωρακι ειναι πολυ μικρο αφου ολεσ οι μανουλες που γεννανε εχουν καποια κιλα παραπανω για μερικους μηνες. Τουλαχιστον θα φαινεσαι ΜΑΜΑ και οχι να απορουν αν ειναι δικο σου το μωρο:). Φιλια πολλα και μην πτοεισαι.

Διαφημίσεις

Παρακαλω. ΑΑΑ και σαυτους που λενε πως με το θηλασμο χανεις κιλα να τους ρωτας αν αυτοι εχασαν οταν θηλαζεν και να δεις που κανενας απο αυτους δε θαχει θηλασει και δε θα ξαναμιλησει.

εγώ πάντως τα έχασα και θηλάζω...δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτόν καθαυτόν τον θηλασμό βέβαια ή στο γεγονός ότι τρέφομαι υγιεινά επειδή θηλάζω...δλδ όχι γλυκά, αναψυκτικά, αλκοόλ κλ. είχα πάρει δεκαπέντε κιλά στην εγκυμοσύνη , ήμουν εβδομήντα και τώρα είμαι πάλι 55.

και αποθηλασε επιτελους!

κιεγω τα εχασα ενω θηλαζα και δεν τρωω καθολου υγιεινα.αλλα ο καθε οργανισμος και μεταβολισμος είναι διαφορετικος και α ντιδρα διαφορετικα!!!!17 κιλα ειχα παρει και εχω χασει 20 χωρις διαιτα!δυστυχως ομως δεν αντιδρουν ολι το ιδιο.

κορίτσια σίγουρα τα πάντα είναι θέμα οργανισμού. Εγώ στη πρώτη εγκυμοσύνη δεν έχανα με τίποτα αν και μετά τη γέννα θήλαζα αποκλειστικά, μέχρι που άρχισα τη διαιτα για την αλλεργία της μικρής.

Τώρα δεν έχω καν σαραντήσει , η κοιλιά μου είναι σχεδόν πλάκα και απο τα δέκα κιλά που είχα πάρει μου έχουν μείνει 2!

Γενικά να θυμάστε οτι το σώμα θέλει περίπου 9 μήνες για να επανέλθει στα φυσιολογικά πλαίσια ! Υπομονή ! οσο για το θηλασμό σίγουρα βοηθάει αφού στο γάλα μεταφέρεται λίπος απο αυτό που έχει αποθηκευτει στο σώμα της μαμάς!!!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

Κλαίρη, σε πόσο καιρό άρχισες να χάνεις κιλά μετά τον τοκετό; Εγώ θέλω να χάσω 6 κιλά. Είναι σχεδόν 3 μήνες που έχω γεννήσει και θηλάζω αλλά δεν έχω χάσει ούτε γραμμάριο.

Κι εγω κοριτσια ειχα φτασει στην εγκυμοσυνη 75 κιλα κ τωρα ειμαι 54 χωρις καποια ιδιαιτερη προσπαθεια - διαιτα, θηλαζω αποκλειστικα εδω και 9 μηνες. Απλα αυτο που ξερω ειναι οτι διαφερει οργανισμος απο οργανισμο.

Κλαίρη, σε πόσο καιρό άρχισες να χάνεις κιλά μετά τον τοκετό; Εγώ θέλω να χάσω 6 κιλά. Είναι σχεδόν 3 μήνες που έχω γεννήσει και θηλάζω αλλά δεν έχω χάσει ούτε γραμμάριο.

Εγω εχασα πολλα αμεσως μετα την εγκυμοσυνη δηλ 9-10 και τα υπολοιπα 7 τα εχασα σε 2 μηνες το πολυ.ειναι ομως θεμα οργανισμου.αποτι ακουω η καθεμια κοπε λα αντιδρα διαφορετικα.

Σίγουρα είναι θέμα οργανισμού και μάλλον ο δικός μου μεταβολισμός είναι λίγο ... τεμπέλης. Πριν από χρόνια είχα κάνει δίαιταα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (δίαιτα τύπου σωστή διατροφή) και πράγματι ο μεταβολισμός μου είχε φτιάξει σε βαθμό που όταν σταμάτησα τη δίαιτα συνέχισα να χάνω. Βέβαια, τότε περπατούσα και πάρα πολύ. Τώρα όχι μόνο δεν περπατάω και γενικότερα δε γυμνάζομαι, αλλά δεν έχω διάθεση και ψυχική δύναμη για δίαιτα. Έτσι, τρώω με την "πρόφαση" του θηλασμού και περιμένω ότι ο θηλασμός θα με αδυνατίσει. Δυστυχώς βλέπω ότι σε εμένα ο θηλασμός δε λειτουργεί έτσι....

Διαφημίσεις

pastel είναι πολύ νωρίς ακόμη για εσένα... Ο γιατρός μου μου είπε ότι οι θερμίδες πρέπει να είναι γύρω στις 2000-2300 και για να χάσεις ουσιαστικά πρέπει να πας για περπάτημα, τρέξιμο ή γυμναστήριο. Το θέμα είναι ότι με ένα ή περισσότερα μωρά δεν μπορείς να ξεφύγεις λεπτό, κάνεις τα πάντα εκτός σπιτιού με τρέξιμο, οπότε είναι πολύ δύσκολο να διαθέσεις για τον εαυτό σου 1 ή 2 ώρες για τη γυμναστική σου...

• 2 εβδομάδες μετά...

Αχ βρε κορίτσια μεγάλο θέμα αυτό με τα κιλά. Εγώ λόγω ορμονικού για να μπορέσω να μείνω έγκυος έχασα 10 κιλά και ξεκίνησα την εγκυμοσύνη στα 69 (ήδη 9 κιλά παραπάνω από το κανονικό μου!!!!). Στην εγκυμοσύνη έφτασα 84 και μετά τη γέννα έπεσα στα 75 μέσα σε 20 μέρες. Μετά από 1 μήνα διακοπές και παρά το ότι θηλάζω αποκλειστικά είμαι πάλι στα 80. Δε μπορώ να πω οτι πρόσεξα ιδιαίτερα λόγω και διακοπών αλλά ομολογώ οτι τώρα το να αδυνατίσω μου φαίνεται βουνό!!!!! Πήγα προχθες στην ενδοκρινολόγο που με είχε βοηθήσει να χάσω βάρος πριν την εγκυμοσύνη και μου έδωσε διατροφή για να ξεκινήσω και παράλληλα με τις θερμίδες που καίει ο θηλασμός να αδυνατίσω. Τι να πω ελπίζω να τα καταφέρω αν και με φοβάμαι καθότι λιχούδα........ Άντε καλή μας επιτυχία σε όλες όσες προσπαθούμε και συγχαρητήρια σε όσες τα έχουν καταφέρει και μας δίνουν κουράγιο!!!!;)

Επεξεργάστηκαν by m4ril0u
ορθογραφικό λάθος

4vVfp3.png

QaBBp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Eγώ στην εγκυμοσύνη πήρα 10 κιλά,ημουν 50 και έφτασα 60,και βγήκα απο το νοσοκομείο -6! θηλάζω 35 μέρες τώρα,όχι αποκλειστικά,δίνω και συμπλήρωμα γιατί η μικρή είναι υπερβολικά φαγανή και δεν την προλαβάινω,και σε αυτό το διάστημα έχασα κι ένα κιλο ακόμα!Τρώω όμως υπερβολικά πολύ(όσο δεν πεινούσα στην εγκυμοσύνη πεινάω τώρα:))και δυστυχώς ως υπερβολικά λιχούδα,όλα τα άσχετα.Αυτή η πέινα θα συνεχιστεί σε όλο το διάστημα που θα θηλάζω ή ο οργανισμός μου θα προσαρμοστεί σιγά σιγά;γιατί αν συνεχίσω έτσι,δεν με βλέπω να επανέχομαι στα αρχικά μου κιλά μη σας πω θα αρχίσω να παίρνω κιόλας..

• 3 εβδομάδες μετά...

και γω στην εκυμοσυνη ημουνα 65+ κιλα και τωρα μετα απο 7 μηνες που θηλαζω ηρθα στα κανονικα μου κιλα, 49! και δεν στερουμαι τιποτα..

την μερεντα την τρωω με το κουταλι της σουπας να φανταστειτε!!;);)

ουφφφ μαλιστααα..και γω που λετε στην εγκυμοσυνη εβαλα 18. Με το που γεννησα φυγανε τα 8...μετα εβαλα 2 γιατι ετρωγα ακαταπαυστα και τωρα μετα απο 9 μηνες σχεδον μου μειναν αλλα 3. Ετρωγα παααρα πολυ και παλι εχανα πολυ αργα ομως. Πιστευω αν προσεχα λιγο θα εφευγαν πολυ γρηγορα. Κολλησα στα 5 εδω και καιρο και τωρα με λιγη διατροφη φευγουν σιγα σιγα αλλα πολυ σιγα γιατι δεν θελω να εχω μειωση στην παραγωγη. Μου ρθε και περιοδος και βλεπω να φευγει και το πριξιμο. Θα ξαναξεκινησω και γυμναστικουλα να θυμηθω τον παλιο καλο μου εαυτο (συν αθηνα και χειρα κινει)

• 1 month later...

οι μητερες που χάνουν με το θηλασμό είναι πολύ τυχερές! εγω στη εγκυμοσύνη μου πήρα 13 κιλά. έχασα τα 7 τις πρώτες 40 μέρες και από τότε τίποτα!! τον πρώτο μήνα έτρωγα τα πάντα, μετά μαζεύτηκα στα γλυκά, αλλά καμία αλλγή. προσπάθησα πριν ένα μήνα και για μια εβδομάδα έκοψα τελείως τα γλυκά και το ψωμί με το φαγητό αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να νιώθω ατονίες..εμ, δεν παλεύονται και τα βραδινά ξενύχτια!!η ζυγαριά ούτε που κουνήθηκε!!

απολαμβάνω πολύ τον θηλασμό, αλλά αυτά τα κιλά τα βλέπω και τσατίζομαι!! λέτε να παίζει ρόλο ότι δεν έχω αδιαθετήσει ακόμα και έχει κολλήσει ο μεταβολισμός μου? καλά το σκέφτομαι και από μόνη μου για παρηγοριά!!:lol:

ZnrKp2.png

Εχω αγανακτήσει με τα κιλά της εγκυμοσύνης και κυρίως με το ότι δε μπορώ να κάνω δίαιτα γιατί αισθάνομαι να μειωνεται η παραγωγή μου και βλέπω το μωρό μου πιο πεινασμένο να ορμάει στο στήθος.

Μανούλες που θηλαζουν κατάφεραν να κάνουν δίαιτα; Η παιδίατρος μου είπε ότι αφου θηλαζω να τρώω ότι "τραβάει η όρεξή μου" αλλά βρε κοριτσια πως θα χαθουν τα κιλά της εγκυμοσυνης;

Ναι μεν με το θηλασμό χάνεις γύρω στις 500 θερμίδες, αλλά με αυτά που τρώω και επειδή ειμαι όλη την ώρα μέσα στο σπίτι με το μωρό τις έχω υπερκαλύψει.

Και βλέπω τις διάσημες να χάνουν 25 κιλά το τετράμηνο και εγω να μη μπορώ να χάσω ούτε ένα; Αυτές δε θηλάζουν;

Πειτε καμιά ιδιεα γιατί θα παω στη βαφτιση χοντρομπουμπού!

pECmp3.png

Τι να σου πω οσο θηλαζα(8 μηνες) δεν καταφερα να χασω γραμμαριο.Εκανα προσπαθειες με διατροφη για θηλαζουσες αλλα τιποτε...ημουν μαλλον απο αυτες που δεν χανουν με τον θηλασμο....

Τωρα που σταματησα τον θηλασμο κι αρχισα διαιτα, με κολυμπι 4 φορες την εβδομαδα,αρχισα επιτελους να χανω....

Κανε υπομονη προσπαθησε να μην τρως σαχλαμαρες,γλυκα κλπ και σιγα σιγα θα τα χασεις!

Οπως μου ελεγαν κι εδω οι μαιες μετα τον ενατο βλεπεις διαφορα,κι ειναι ετσι οντως!!Βεβαια υπαρχουν και γυναικες που με τον θηλασμο χανουν πολλα κιλα!Ευχομαι να εισαι μια απο αυτες!

Ειναι ομως πολυ νωρις πιστευω για σενα ,τωρα το ειδα,το παιδακι σου ειναι μολις 3 μηνων!!

Υ.Γ Βγαινε πολλες βολτες με το μωρο,μην καθεσαι μεσα,περπατα οσο μπορεις και προπαντων μην απογοητευεσαι!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...