Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

κανε λιγο υπομονη και ισως κανε αυτο που κανουν με το τσιγαρο -τρωγε κατι μικρο καθε μια ωρα -αν περασει αυτη η ωρα το χανεις -οργανωσε τα γευματα σου συμφωνα με τις συνηθειες σου .

πρωινο :καφε

σε μια ωρα ενα παξιμαδακι ή φρυγανια με τυρακι

σε μια ωρα ενα φρουτο

και οτι αλλο θεωρεις οτι δεν μπορεις να αποφυγεις και θες πολυ -απλα μοιρασε τα και καντα παιχνιδι .αυτοτο συστημα βοηθα κυριως τις λιχουδες που δεν μπορουν να αντισταθουν .εκεινες που μενουν μεσα πολυ και το ριχνουν στο φαγητο περισσοτερο απο συνηθως

επισης βαλε κανονες οπως δεν τρωμε στο σαλονι -

εμπρος στην τηλεοραση κλπ.

ολα αυτα χωρις να ξεχνας γευματα και χωρις υπερβολες .

παντως πως και αν χει μαλλον οταν θα ξεκινησει η περιοδος σου το πιο πιθανο ειναι να ενεργοποιηθεις ..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαία !! Γράψε καμία δίαιτα γιατί με τις υγιεινές συνταγές όλο δοκιμάζω και όλο καταλήγω να μασουλάω κάτι (κάτι με σοκολάτα)– Καταστροφή σου λέω. :):):)

Δεν με πετυχαίνεις στις μέρες της δίαιτας, αν θέλεις κάτι σε σοκολάτα σου το γράφω! :wink:

Για μένα το καλύτερο πρόγραμμα για να τρώω πολύ και να χάνω είναι:

χυμός φρέσκος (συνήθως πορτοκάλι)

μπανάνες

σαλάτα ξηροί καρποί πορτοκάλια

φρούτα

σαλάτα κρέας (ή άλλο φαγητό) πορτοκάλια ή μανταρίνια

αλλά για την ώρα κάνω τα μισά και τρώω γλυκά!

Δεν ξερω αν λεει βλακειες αλλα διαβασα σε ενα φυλλαδιο πως μερικες γυναικες δεν χανουν κιλα με το θηλασμο για 2 λογους....

1. οταν η προλακτινη βρισκεται σε πολυ ανεβασμενα επιπεδα μπλοκαρει το μεταβολικο ρολοι

2. Λογω ελλειψης υπνου (εξαιτιας του θηλασμου) δυσχεραινεται η απωλεια βαρους. Ερευνα εδειξε πως για τις γυναικες που κοιμουνται 5 ωρες η λιγοτερο την νυχτα τους πρωτους 6 μηνες μετα τον τοκετο, ηταν πολυ δυσκολο να επιστρεψουν στα παλια τους κιλα. Η ελλειψη υπνου συνδεεται με διαταραχες των επιπεδων λεπτινης και γκρελινης που παιζουν σημαντικοτατο ρολο στην απωλεια βαρους.....

ΑΜ γι αυτο δεν χανω βαρος..... :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αγλαία !! Γράψε καμία δίαιτα γιατί με τις υγιεινές συνταγές όλο δοκιμάζω και όλο καταλήγω να μασουλάω κάτι (κάτι με σοκολάτα)– Καταστροφή σου λέω. :):):)

Δεν με πετυχαίνεις στις μέρες της δίαιτας, αν θέλεις κάτι σε σοκολάτα σου το γράφω! :wink:

Για μένα το καλύτερο πρόγραμμα για να τρώω πολύ και να χάνω είναι:

χυμός φρέσκος (συνήθως πορτοκάλι)

μπανάνες

σαλάτα ξηροί καρποί πορτοκάλια

φρούτα

σαλάτα κρέας (ή άλλο φαγητό) πορτοκάλια ή μανταρίνια

αλλά για την ώρα κάνω τα μισά και τρώω γλυκά!

Ωμοφαγία λοιπόν – από σήμερα μπαίνω σε πρόγραμμα δεν πάει άλλο

Γράψε εσύ όμως για σοκολάτα – φάτε μάτια ψάρια ................ :):):wink:

εχθές που ανέβηκα στην ζυγαριά είδα ότι δεν έχασα γραμμάριο και δεν έφαγα και ταραμοσαλάτα που λατρεύω, αφού απελπίστηκα έφαγα μισό κουτί merenda!!!! Μου΄ρχετε να αυτομαστιγκωθώ!!!!!!! :oops:

Διαφημίσεις

ΚΡΙΣΤΙΝΑ κι εγώ με του κουτάλι έτρωγα μια γκανας που είχε ξεμείνει από σοκολάτα valrhona!!!

Το μόνο που με σώζει και δεν βάζω συνεχώς κιλά είναι που μερικά γεύματα τα κάνω σωστά!

Θα γράψω στις συνταγές το ταχινοκέηκ με σοκολάτα του Παρλιάρου...

Δεν ξερω αν λεει βλακειες αλλα διαβασα σε ενα φυλλαδιο πως μερικες γυναικες δεν χανουν κιλα με το θηλασμο για 2 λογους....

1. οταν η προλακτινη βρισκεται σε πολυ ανεβασμενα επιπεδα μπλοκαρει το μεταβολικο ρολοι

2. Λογω ελλειψης υπνου (εξαιτιας του θηλασμου) δυσχεραινεται η απωλεια βαρους. Ερευνα εδειξε πως για τις γυναικες που κοιμουνται 5 ωρες η λιγοτερο την νυχτα τους πρωτους 6 μηνες μετα τον τοκετο, ηταν πολυ δυσκολο να επιστρεψουν στα παλια τους κιλα. Η ελλειψη υπνου συνδεεται με διαταραχες των επιπεδων λεπτινης και γκρελινης που παιζουν σημαντικοτατο ρολο στην απωλεια βαρους.....

ΑΜ γι αυτο δεν χανω βαρος..... :roll:

1. O πρωτος λογος ειναι πιθανον που πριν μεινω εγκυος ειχα κολλησει στα κιλα οτι και να εκανα :evil: ,το 2006 και το 2007 εκανα θεραπεια για να κατεβει η προλακτινη μου και να μεινω εγκυος 2 χρονια με ταλαιπωρουσε με οριο 1-29 ειχα 95!!!!! και μετα απο 1 χρονο ειχε κατεβει στο 54 :evil: . Τωρα δεν ξερω ποσο ειναι αλλα φανταζομαι σε υψιλα επιπεδα γιατι παλι δεν χανω βαρος (λιγο πριν γεννησω εφτασα τα 91 κιλα,μετα που γεννησα και γυρισα σπιτι ζυγιστηκα και ημουν 81,τωρα 4 μηνες μετα τον τοκετο ειμαι 78,εχει κολλησει ρε γμτ δεν κατεβαινει παρακατω :( ).

Οσο σκεφτομαι πως ημουν και πως εγινα τσατιζομαι με τον εαυτο μου παρα πολυ,γνωρισα τον αντρα μου 53 κιλα τον παντρευτηκα 60 και μετα η κατρακυλα.......

Αλλα λες οτι η προλακτινη φταιει για το κολλημα της ζυγαριας και τωρα που θηλαζω πως θα γινει να κατεβει και να χασω τα ρημαδια τα κιλα?

Εχω διαδρομο και 2-3 οργανα γυμναστικης στο υπογειο μας αλλα προς το παρον εχω προσκολληθει στο μωρο και δεν μου μενει και πολυς ελευθερος χρονος,θα προσπαθησω να βρω ομως. :roll:

Σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες vera μου ελυσες μερικες αποριες που ειχα.

Thanks! :)

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μαρια εγω εχασα καποια κιλα οταν εκανα εντατικα γυμναστικη (σχεδον καθε μερα μιση ωρα ελλειπτικο κι αλλη μιση διαδρομο) και προσεχα την διατροφη μου.....τωρα προσπαθω παλι να κανω γυμναστηριο αλλα δεν μπορω καθε μερα....η εχω δουλειες η δε μου κρατανε το μωρο......παντως χρειαζεται εντατικη ασκηση για να κουνηθει ο μεταβολισμος.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

εγω ειχα βαλει στην δευτερη εγκυμοσυνη 25 ολοκληρα κιλα!!! στο μαιευτηριο που γεννησα μια μαια μου ειχε πει πωσ να χάσω 15 κιλά ( έιχα χάσει μόνο 4 με το που γέννησα) τις πρωτεσ σαραντα μέρες χωρισ να το καταλαβω και χωρίς να εχει επιπτωση στο θηλασμό.Την έκανα την διατροφή και όντως έχασα 15 κιλά και άλλα 2 επιπλέον ( 17 στο συνολο) γιατι μία εβδομάδα μετά την γέννα επαθα ουρολοίμωξη, με πυρετο σαράντα 5 μέρες συνεχόμενα μέσα στο κάυσωνα, δεν έτγωγα σχεδόν τιποτα και θήλαζα παραλληλα!!!

Άλλα μου έχουν μείνει 8 κιλάκια, το μωρό είναι 8,5 μηνων, θηλάζω, και δε λέω να συμμαζευτω να τα χάσω :( .

Κουράγιο σε όλες μας, ευχομαι να τα χάσουμε όλα τα παραπανίσια επίμονα κιλάκια μας!!

1189975.png

1189977.png

Διαφημίσεις

γενικά, στις μαμάδες που θηλάζουν, είναι πιο μπλοκαρισμένος ο ματαβολισμός. η απώλεια βάρους είναι γρηγορότερη απο το 2ο εξάμηνο και μετά. γενικά στον χρόνο το σώμα επανερχεται στην προτυτερη κατάσταση, γιατί δεν είναι μόνο το βάρος...μπορεί να εχεις το ιδιο βάρος με πριν την εγκυμοσυνη και μνα μην σου μπαίνει το παντελόνι...επανερχεται και ο σκελετος.

eNeap2.pngNziDp2.png

επίσης...εχει αποδειχθεί ότι χάνεις περισσότερο βάρος οταν εχεις καλο συνεχομενο υπνο το βράδυ, και φυσικά αυτό δεν γίνεται στις αρχές!

Και , αν και καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες την ημέρα με τον θηλασμό, αυτο αντισταθμιζεται με τις πολλές δραστηριοτητες και αυξημενες υποχρεώσεις που εχεις με την περιποιηση του πιαδιου.αν δεν κάνεις τίποτα άλλο(πχ εχεις βοηθεια για τα πάντα)όλη μέρα δεν...χανεις! :wink:

eNeap2.pngNziDp2.png

Βρε κορίτσια εγώ ακόμη να γεννήσω αλλά αγχώθηκα με τα κιλά. Εχω πάρει 23 κιλά μέχρι τώρα και ακομα έχω αλλες 21 μέρες εγκυμοσύνης !! Ελεος που θα πάω ??? Τρωω καλά όμως δεν λέω ! Απο όλα τρώω και ελπίζω μετά να έχω δύναμη να κάνω δίαιτα για να ειμαι πίσω στα κιλα μου τον Σεπτέμβριο.

Θα σας ρωτούσα άν έχετε καμιά δίαιτα η οποία να κάνει και για θηλασμό δηλαδή να μπορείς να την κανεις όταν θηλάζεις για να μην σου κοπεί το γάλα και να χάνεις και τα κιλάκια σου για να μην χάνουμε χρόνο!!

Αν έχετε καμιά δίαιτα στείλτε μου την σας παρακαλώ ή αν έχετε δει καμία σε κανένα site πάλυ καλά !

[/url]

Βρε κορίτσια έχω πάρει αρκετά κιλά στην εγκυμοσύνη μου μέχρι στιγμής έχω πάρει 23 κιλά :? και ακόμη δεν γέννησα έχω ακόμα 2-3 βδομάδες για τον τοκετό. Εχω αγχωθεί όμως με τα κιλά.

Θα ήθελα ένα διαιτολόγιο που να κάνει και όταν θηλάζεις αλλά να χάνεις και κιλά. Γιατί έρχεται και το Πάσχα και όπως καταλαβαίνετε πρέπει να χάσω μερικά από πριν!!

Εχετε κανένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο να μου δώσετε???

Εντομεταξύ με την γέννα πόσα περιπου χάνοντε ? Δεν θα χαθούν 5-6 κιλά ? Και μετά πάλυ δεν χάνονται πιο εύκολα ??

[/url]

Διαφημίσεις

koullam μην αγχωνεσαι τοσο πολυ με τα κιλα! Διαβασα και σε αλλο τοπικ τον προβληματισμο σου... Απολαυσε την εγκυμοσυνη σου, να ερθει με το καλο το μωρακι σου, να ειστε γεροι και οι δυο και τα κιλα θα τα χασεις. Αν σε παρηγορει, εγω βγαινοντας απο το μαιευτηριο ημουν 10 κιλα μειον. Εχουν μεινει 7 της εγκυμοσυνης και αλλα 20 απο πριν... Και εχω βαφιση σε 2 μηνες... Ε, δε θα πεθανω κιολας... Με ενοχλουν, δε λεω, αλλα δε θα αγχωθω και γι' αυτο... Θα τα χασω καποτε, σιγα - σιγα...

Και να ξερεις οτι βγαινοντας απο το μαιευτηριο μαζι με το νινακι σου και τον αντρα σου θα εισαι η πιο ωραια μαμα!! Με το καλο!! medium-smiley-047.gif

Σας ευχαριστώ κορίτσια βασικά έχω σοκαριστεί διότι δεν περίμενα να βάλω τόσα πολλά !!! Ακουγα άλλες φίλες μου που είχαν βάλει 20 και έλεγα παναγια μου είναι πάρα πολλά και εγώ τα ξεπέρασα και ακόμη πάω :?

Ελπίζω αν με την γέννα χάσω καμιά 10αρια και εγώ να μου μείνουν καμια 15αρια μετά και θέλω να πιστεύω ότι με λίγη προσοχή στην διατροφή και με τον θηλασμό και λίγο περπάτημα 3 φορες την εβδομάδα να τα χάσω !

[/url]

koullam μην αγχωνεσαι τοσο πολυ με τα κιλα! Διαβασα και σε αλλο τοπικ τον προβληματισμο σου... Απολαυσε την εγκυμοσυνη σου, να ερθει με το καλο το μωρακι σου, να ειστε γεροι και οι δυο και τα κιλα θα τα χασεις. Αν σε παρηγορει, εγω βγαινοντας απο το μαιευτηριο ημουν 10 κιλα μειον. Εχουν μεινει 7 της εγκυμοσυνης και αλλα 20 απο πριν... Και εχω βαφιση σε 2 μηνες... Ε, δε θα πεθανω κιολας... Με ενοχλουν, δε λεω, αλλα δε θα αγχωθω και γι' αυτο... Θα τα χασω καποτε, σιγα - σιγα...

Και να ξερεις οτι βγαινοντας απο το μαιευτηριο μαζι με το νινακι σου και τον αντρα σου θα εισαι η πιο ωραια μαμα!! Με το καλο!! medium-smiley-047.gif

...To σύνολον 27;;;; ακριβώς όσα θέλω να χάσω εγώ!!!! Να κάναμε μια διατροφή παρέα με έπαθλο για αυτήν που θα φτάσει πρώτη το στόχο;

Αυτό με τη βάφτιση κι εμένα με χαλάει λίγο... Και που δε μου κάνουν τα ρούχα μου με χαλάει πολύ! Αλλά δε βαριέσαι... σιγά σιγά θα τα χάσω κι εγώ! (αυτό το λέω για παρηγοριά :lol: )

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Και δεν κάνουμε μια δίαιτα μαζί ??? Τουλάχιστον θα δίνει κουράγιο η μια στην άλλη και θα προσπαθούμε και οι 2 :wink: Το βρίσκω πολύ καλή ιδέα αλλά πρέπει να περιμένεις λιγάκι να γεννήσω και να ξεκινήσουμε μαζί !! Εεε...????? Τι λες θα με περιμένεις ????

Αυτό που εκνευρίζει είναι ότι δεν θα μου κάνουν τα ρούχα μου και θα θέλω να τρέχω να αγοράζω άλλα :evil: Και το ότι αγχώνομαι να είμαι μέχρι την βάφτιση στα κιλά μου γιατί έχω πάρει ήδη το φόρεμα και θέλω να το βάλω αυτό :? Έτσι έχω ένα στόχο τουλάχιστον να μπω στο φόρεμα που θέλω να βάλω στην βάφτιση ίσως αυτό είναι ένα κίνητρό και με βοηθήσει να τα χάσω :wink:

[/url]

Άκου λέει!!!! Θα 'χω και τη δικαιολογία έτοιμη που δεν έχω ξεκινήσει ακόμη. Θα λέω και καλά πως έχω μια φίλη που περιμένει να γεννήσει και θέλει να της κάνω συμπαράσταση στη δίαιτα!!!!!! :lol::lol::lol:

Αλλά κι εσύ! Παίρνουνε φόρεμα για τη βάφτιση πριν τη γέννα; Ρωτα και καμιά παλιά καραβάνα να σου πει!!! :lol::lol:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Σκοπίμα το έχω πάρει για να χάσω τα κιλά μου και να το έχω σαν στόχο :wink:

Και εξάλλου ήταν το αγαπημένο μου φόρεμα που το γύρευα για πολύ καιρό οπόταν και στην χειρότερη περίπτωση που δεν θα το βάλω στην βάφτιση του γιου μου θα το βάλω όταν θα μπει κουμπάρος ο άντρας και είναι πιο μετά οπόταν σίγουρα μέχρι τότε θα τα έχω χάσει !!!

Αλλά προτιμάω να το βάλω στην βάφτιση του γιου μου !!! :lol:

[/url]

Γεια σας! Διάβασα όλες της σελίδες και ακόμα δεν βρήκα απάντηση αν ο θηλασμός αδυνατίζει. Μου είχαν πει πως μπορείς αν θηλάζεις να χάνεις και 600 θερμίδες τη μέρα!!! Αλήθεια ή ψέματα; :D

Γεια σας! Διάβασα όλες της σελίδες και ακόμα δεν βρήκα απάντηση αν ο θηλασμός αδυνατίζει. Μου είχαν πει πως μπορείς αν θηλάζεις να χάνεις και 600 θερμίδες τη μέρα!!! Αλήθεια ή ψέματα; :D

Αλήθεια αρκεί οι θερμίδες που προσλαμβανεις να μην ειναι πάρα πολλές.

Οι 600 θερμίδες είναι μία σοκολάτα και κάτι, αν εσύ λοιπόν θηλάζεις αλλά τρως καθε μέρα 1,5 σοκολάτα επιπλέον από το φαγητό που τρως συνήθως, όχι μόνο δεν θα αδυνατίσεις, αλλά θα παχύνεις!!!

Όπως και όταν δεν θηλάζεις, σημασία έχει το ισοζύγιο! Οι θερμίδες που προσλαμβάνεις και οι θερμίδες που καταναλώνεις! :wink:

εχω 10 ενοχλητικα κιλα!!και το μωρακι μου ειναι 6 μηνων.

Η διατροφη μου ειναι γενικα ισσοροπημενη αν και κανω μερικα παραπτωματα με γλυκα. Ξεκινησα γυμναστηριο και θελω πολυ να τα χασω μεχρι την βαφτιση του γιου μου (καλοκαιρι). εχετε καμια ιδεα για βοηθεια???συσφιξη???

τα πρωτα 10 δεν μπορω να πω οτι τα χασα ευκολα...γιατι ενω ετρωγα σωστα η ζυγαρια δεν κατεβαινε και να σημειωσω αποκλειστικος μητρικος θηλασμος. πολλοι λενε οτι οταν σταματησω θα τα χασω.θελω να συνεχισω να θηλαζω αλλα ταυτοχρονα να χασω τα κιλα, δεν τα αντεχω!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...