Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Τρώγε πολλά φρούτα. Τα αυγουστιάτικα φρούτα έχουν πολλές θερμίδες και είναι χορταστικά. Δοκίμασε και τις λιγότερο επεξεργασμένες ή εμπλουτισμένες γεύσεις πχ αποξηραμένα φρούτα. Ή αν πεθαίνεις για σοκολάτα, φάε λίγη μαύρη. Η γλύκα τους δεν είναι τόσο εθιστική και δεν μπορείς να φας μεγάλες ποσότητες, ενώ ταυτόχρονα ευεργετείσαι από τα συστατικά τους. Μην τρως δημητριακά με ζάχαρη (όλα έχουν), φάε κουάκερ (βοηθάει και στην παραγωγή σου!). Φτιάξε εσύ γλυκά και μην αγοράζεις απ'έξω. Βούρτσιζε τα δόντια σου μετά από το ένα κομμάτι που θα φας, ώστε να σου κόβεται η όρεξη. Αντικατάστησε όπου μπορείς το άσπρο αλεύρι με ολικής (και στο ψωμί, εννοείται). Αντικατάστησε την άσπρη ζάχαρη με μαύρη. Φτιάξε το φαγητό με μπόλικα μυρωδικά/μπαχαρικά, ώστε να πάρεις έντονα ερεθίσματα και να ικανοποιηθείς πιο εύκολα. Πίνε νερό. Πολύ νερό.

Τα παραπάνω θα σε αναγκάσουν να τρως μικρότερες ποσότητες, ακόμη και αν δεν το προσπαθήσεις. Και επειδή σου "εξαγνίζουν" τη γεύση, μετά σε τραβάνε λιγότερο άλλες "κακές" τροφές. Απλά θέλει λίγο χρόνο, για να μάθει ο οργανισμός σου. :wink:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια οπως γραφει και η amaretto ΝΕΡΟ, πολυ ΝΕΡΟ.

Να εχετε συνεχεια διπλα σας ενα μπουκαλι και να πινετε. Επισης οντως βοηθαει παρα πολυ το κουακερ αλλα και οι σουπες.

Μολις κρυωσει λιγο ο καιρος φουλ κοτοσουπες, ψαροσουπες και κρεατοσουπες. Δεν υπαρχει τιποτα πιο υγιεινο και ελαφρυ :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

η ερωτηση μου ειναι ασχετη με την προιγουμενη συζητηση αλλα για να μην ανοιξω καινουριο ποστ με τον ιδιο τιτλο..

σε καποιο ποστ ειχα διαβασει πως κατα το θηλασμο δε πρεπει να τρωμε τσιχλες γιατι περιεχουν γλυκοζη..το ιδιο ισχιει για το ζελε που επισης περιεχει γλυκοζη?κ αν ναι..τωρα που εφαγα μεγαλη ποσοτητα μπορω να κανω ή να φαω κατι να αποροφυθει πιο ευκολα?

Το πρόβλημα δεν είναι η γλυκόζη αλλά τα τεχνητά γλυκαντικά (ασπαρτάμη κλπ) που δεν μπορούν να μεταβολισθούν από τα μωρά μέχρι περίπου 6 μηνών αν θυμάμαι καλά.

Τεχνητά γλυκαντικά περιέχονται στις τσίχλες χωρίς ζάχαρη, στα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη και στα γλυκά όπως το ζελέ χωρίς ζάχαρη.

Διαφημίσεις

ti prepei na trws otan 8ilazeis gia na exeis gala alla kai na min se paxenei?

Το βασικότερο είναι να θηλάζεις. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που ειναι ευχάριστο στη μητέρα είναι το καλύτερο. Οι παχυντικές τροφές δεν βοηθούν στη γαλουχία.

Κάποιες μητέρες λένε ότι το κουάκερ (νιφάδες βρώμης) βοηθάει στην αύξηση του γάλακτος.

Παρακαλούμε πολύ να μη γράφετε γκριλις γιατί είναι δύσκολο να αναζητηθούν τα θέματα από άλλα μέλη του φόρουμ και κυρίως είναι δύσκολο, χρονοβόρο και κουραστικό το διάβασμά τους.

Το πρόβλημα δεν είναι η γλυκόζη αλλά τα τεχνητά γλυκαντικά (ασπαρτάμη κλπ) που δεν μπορούν να μεταβολισθούν από τα μωρά μέχρι περίπου 6 μηνών αν θυμάμαι καλά

Αυτό δεν το ήξερα καθόλου... και έχω καταναλώσει πολύ coca light όλο αυτό το διάστημα που θηλάζω. (1 κουτάκι την ημέρα κατά μέσο όρο)

Αγλαια, Τι σημαίνει "δεν μπορούν να μεταβολίσουν"; Τι ζημιά μπορεί να δημιουργήσει κάτι τέτοιο;

:(

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Αγλαια, Τι σημαίνει "δεν μπορούν να μεταβολίσουν"; Τι ζημιά μπορεί να δημιουργήσει κάτι τέτοιο;

ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.chem-tox.com/pregnancy/pregmsg.htm

http://www.rense.com/general62/timetostopmurdering.htm

Τα τεχντηρά γλυκαντικά και το γλουταμινικό μονονάτριο είναι ουσίες που δεν πρέπει να καταναλώνονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης όμως οι περισσότεροι γυναικολόγοι ούτε που το πήραν χαμπάρι παρόλο που τα στοιχεία έχουν δημοσιευτεί εδώ και δεκαετίες...

το msg (monosodium glutamate) στα ελληνικά είναι το γλουταμινικό μονονάτριο που είναι βελτιωτικό γεύσης και περιέχεται σε πάρα πολλά τρόφιμα (πχ στα περισσότερα πατατάκια κλπ -΄ακια που δεν έχουν φυσική γεύση) συσκευασμένα και μη (πχ στους περισσότερους κιμάδες που αγοράζουμε είτε στα εστιατόρια είτε συσκευασμένους από το σούπερ μάρκετ και στα περισσότερα αλλαντικά).

...φταίω εγώ που συχγίζομαι με τους παιδιάτρους και τους γυναικολόγους που λένε ότι η μητέρα που θηλάζει δεν πρέπει να τρώει κρεμμύδια, όσπρια, πράσινα λαχανικά, φρούτα, σκόρδα, μπαχαρικά κλπ επιτρεπτά και μη επιβλαβή

αλλά δεν αναφέρουν στη μητέρα όλα αυτά τα προϊόντα που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα; :?

Μήπως πρέπει οι μητέρες να αρχίσουν να τους ζητούνε λογαριασμό τόσο για τις ανοησίες που λένε όσο και για όσα σοβαρά παραλείπουν να πούνε; Και αφού ζητήσουν λογαριασμό να σηκωθούν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν επίσκεψη και να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους; :?

Το πρόβλημα δεν είναι η γλυκόζη αλλά τα τεχνητά γλυκαντικά (ασπαρτάμη κλπ) που δεν μπορούν να μεταβολισθούν από τα μωρά μέχρι περίπου 6 μηνών αν θυμάμαι καλά

Αυτό δεν το ήξερα καθόλου... και έχω καταναλώσει πολύ coca light όλο αυτό το διάστημα που θηλάζω. (1 κουτάκι την ημέρα κατά μέσο όρο)

:(

Tι την θες αυτη την coca και την πινεις μωρε Ηρω μου;;;Στο λεω εντελως φιλικα γιατι κι εγω επινα ενα διαστημα παλαιοτερα και την εκοψα μαχαιρι,τωρα ουτε να την δω...

Ειναι γεματη συντηρητικα,χρωστικες και οτι αλλο κακο θελεις...γενικως τα αναψυκτικα ειναι γεματα τετοιες αηδιες ποσο μαλλο η coca..

Φιλικα Φρυνη!

Αμαν ιδεα δεν ειχα για ολα αυτα !! :shock:

Ευτυχως δεν τρωω/πινω κατι απο ολα αυτα αλλα καλο ειναι να ξερει κανεις .

eleni^^ ζελε μηπως καλυτερα να έκανες με ζελατίνη και φυσικό χυμό ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Και εγώ Φρύνη μου την κόβω μαχαίρι από σήμερα.

Αλλά είμαι συγκλονισμένη από τα links που παρέθεσε παραπάνω η Αγλαια. Το χειρότερο είναι οτι νιώθω οτι έχω λειτουργήσει σαν μια ασυνείδητη και εγωίστρια μάνα που παρέβλεψε το καλό των παιδιών της.

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ για να αναθαρρήσω λίγο... Νιώθω κουρέλι.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Ηρω μου τι ειναι αυτα τώρα? Ουτε εγω το ήξερα και στην εγκυμοσύνη σιγουρα κατι απο ολα αυτα έφαγα/ήπια :oops:

Αν δεν ξερεις κατι πως θα το αποφύγεις? Ο σκοπος της Αγλαίας ήταν να μας ανοιξει τα ματια , καλα που έχουμε και αυτην , και οχι να μας γεμισει ενοχές!

Αντε τωρα ηρέμησε και απο δω και μπρος θα ξέρεις :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

ενας καλος λογος για να κοψεις τη κοκκολα ειναι να σκεφτεις οτι για καθε ποτηρι που πινεις ειναι σαν να πινεις ενα ποτηρι νερο με 10 κουτ ζαχαρη....τοσο παχαινει!!!!!μου το ειχε πει η διαιτολογος μου.συν οτι αλλη βλακεια εχει μεσα!!!!

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια εχω και εγω μια ερωτηση πανω στη χρηση laser που με καιει πολυ..

Απο την εγκυμοσυνη η κοιλια μου εχει γινει σαν ζεβρα απο τις πολλες ραγαδες.Σκοπευω να κανω laser για να τις σβησω, το θεμα ειναι οτι αυτο πρεπει να γινει οσο οι ραγαδες ειναι κοκκινες. Μπορω να κανω laser οσο θηλαζω? Η πρεπει να διακοψω τον θηλασμο? και αν τον διακοψω μπορω καπως να διατηρισω την παραγωγη ωστε να συνεχισω μετα??

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΥΠΟΥ TASTE & DIET. Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ... ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΟΡΕΞΗ ΚΛΠ.

Μια ξαδέλφη μου έχασε 8 κιλά σε δυο μήνες με αυτά τα μενού.

Η κολλητή μου όμως μου είπε ένα ωραίο περιστατικό... το αφεντικό της ακολουθούσε αυτή τη δίαιτα και μια μέρα του έφεραν μενού με το μπιφτέκι μισοφαγωμένο! Φαίνεται είχε πέσει πείνα στο παιδί που έκανε το delivery ή ήθελε να κάνει τον γευσιγνώστη! :lol::lol:

Προσωπικά δεν τα προτιμώ, γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις την ποιότητα των τροφίμων και την καθαριότητα του χώρου προετοιμασίας. Θα μου πειτε βέβαια "έξω δεν τρως?"... ναι, τρώω αλλά σπάνια και άλλο να τρως μια στο τόσο έξω, και άλλο καθημερινά... Είναι απλά ευκολία, τίποτε άλλο...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Λαμπρινή μου να σου πω κάτι; Έχεις δίκιο. Το θέμα μου όμως δεν είναι οι ενοχές μου αλλά το γεγονός οτι μπορεί να έχω βλάψει το μωρό.

Και ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω για να διορθώσω κάτι.

Σ' ευχαριστώ που μου μίλησες.

Φιλικά,

Ηρώ

Laser αποτρίχωσης δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της κύησης(για να μην περάσει μέρος της ενέργειας στο έμβρυο εξ''οσων μου είπαν) όχι κατά το θηλασμό.Εξακριβωμένο απο το γυναικολόγο μου και 2 δερματολόγους στο LASER του ΥΓΕΙΑ(που κάνω χρόνια) και του ΜΗΤΕΡΑ(που ρώτησα πρόσφατα πληροφοριακά).Εγώ όταν ξαναβγούν γιατί με την κύηση και το θηλασμό κάτι έπαθαν οι ορμόνες και σταμάτησα να βγάζω...θα συνεχίσω τις συνεδρίες.

Υ.Γ.Επειδή αναφέρθηκε οτι οι δίαιτες επιβάλλουν συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος και τα φαγητά είναι άνοστα...Το μόνο που πρέπει να αποφεύγεται είναι το τηγάνι,τα υπόλοιπα κανένα πρόβλημα.(στη δική μου τουλάχιστον).Τώρα αν η δίαιτα είναι μόνο στον ατμό και <1200 θερμίδων χωρίς αλάτι, τότε μάλλον δεν απευθύνεται σε θηλάζουσα μητέρα αλλά σε μέλλουσα νύφη για να στενευτεί και άλλο το νυφικό(πέρυσι τον Ιούλιο ψωμολύσσαξα και ξέρω...!)

P203p2.png 

Με το θηλασμό θα χασεις οχι μόνο τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά μπορεις να χασεις και περισσότερα χωρίς καμία δίαιτα. Φαντάσου οτι με το θηλασμό καταναλώνεις περίπου 600 θερμίδες τη μέρα. Στην εγκυμοσύνη εβαλα 20 και τώρα είμαι στα -23 και τρώω πιο πολύ απ'ότι ετρωγα πριν την εγκυμοσύνη.

Ακριβως το ιδιο μου συνεβη!!

Ηρω οτι εγινε εγινε...Απο δω και περα ξερουμε...

Σημασια εχει οτι ψαχνουμε,ενημερωνομαστε,μαθαινουμε και προσπαθουμε να κανουμε το καλυτερο για τα παιδια μας,σε αντιθεση με τους περισσοτερους σημερινους γονεις. :?

Καμια φορα κοιταζω μεσα σε φαστ φουντ,και ειναι γεματα παιδακια, στην παιδικη χαρα το 90 % των παιδιων τρωνε βλακεις απο το περιπτερο...

Ο καθε γονιος κανει οτι νομιζει οτι ειναι καλυτερο για το παιδι του...

Μην στεναχωριεσαι!!! :)

Το χειρότερο είναι οτι νιώθω οτι έχω λειτουργήσει σαν μια ασυνείδητη και εγωίστρια μάνα που παρέβλεψε το καλό των παιδιών της.

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ για να αναθαρρήσω λίγο... Νιώθω κουρέλι.

Ιρώ μου δεν έχεις λόγο να νιώθεις έτσι, κανονικά θα έπρεπε να θυμωμένη που κανένας γιατρός (γυναικολόγος ή παιδίατρος) δεν ανέφερε τίποτα...

Είναι υποχρέωση του γιατρού να σε ενημερώσει για τα στοιχειώδη και δεν είναι δική σου υποχρέωση να είσαι κινητή εγκυκλοπαίδεια... αν και τελικά μάλλον πρέπει μόνοι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας...

Πάντως καλό είναι να διαβάζουμε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουμε και να κάνουμε ένα μικρό ψάξιμο στο google για τα συστατικά που δεν καταλαβαίνουμε.

Έχω μάθει στο γιο μου να διαβάζεις τις ετικέτες όλων των προϊόντων που καταναλώνει. Ξέρει ότι τα συντηρητικά, τα βελτιωτικά γεύσης και τα τεχνητά γλυκαντικά είναι κακά. Φυσικά θα τύχει πχ σε πάρτυ να καταναλώσει πατατάκια με γλουταμινικό μονονάτριο αλλά τις ελάχιστες φορές που θα αγοράσει μόνος του ξέρει τι να διαλέξει. Πχ ξέρει ότι τα πατατάκια Τσακίρη σε όλες τις γεύσεις δεν έχουν βελτιωτικά, από τα σπιτικά και τα ράφλες θα πάρει μόνο τη φυσική γεύση. Για πολλούς μήνες μετά το σκάνδαλο με το ηλιέλαιο δεν έπαιρνε τίποτα ούτε καν από αυτά που τα προσφέρανε οι συμμαθητές του στο διάλειμμα! Τους είχε μιλήσει και η δασκάλα και ήταν πιο εύκολο. Μια συμμαθήτρια του θαλή πέταξε το βιτάμ από το σπίτι και εξήγησε στη μαμά της γιατί το έκανε! :lol:

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ συνειδητοί καταναλωτές αν εκπαιδευτούν σιγά σιγά. Εμείς δίνουμε το παράδειγμα με τη στάση μας αλλά και σιγά σιγά τους μαθαίνουμε αυτά που πρέπει να ξέρουν για την υγεία τους. Προστατεύουμε τα μικρά όσο περνάει από το χέρι μας και όταν αποκτούν άποψη και αναγκαστικά εκτίθενται σε διάφορα αρχίζουμε και εξηγούμε. Δεν έχει πάντα επιτυχία αλλά σιγά σιγά όλες οι κουβέντες πιάνουν τόπο! :)

Ο καθε γονιος κανει οτι νομιζει οτι ειναι καλυτερο για το παιδι του...

Το κακό είναι ότι δημιουργείται η νοοτροπία του παθητικού καταναλωτή. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι καταναλώνουν, δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν το λιγότερο κακό μεταξύ δύο κακών, δεν γνωρίζουν αν κάτι είναι καλό...

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν πρέπει να ανοίξουμε ένα τόπικ με παραπλανητικά προϊόντα, ή με προϊόντα που είναι πολύ βλαβερά...

Το κακό είναι ότι δημιουργείται η νοοτροπία του παθητικού καταναλωτή. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι καταναλώνουν, δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν το λιγότερο κακό μεταξύ δύο κακών, δεν γνωρίζουν αν κάτι είναι καλό...

εγω ειμαι αυτη!!! :cry::cry:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Κοριτσια εχω και εγω μια ερωτηση πανω στη χρηση laser που με καιει πολυ..

Απο την εγκυμοσυνη η κοιλια μου εχει γινει σαν ζεβρα απο τις πολλες ραγαδες.Σκοπευω να κανω laser για να τις σβησω, το θεμα ειναι οτι αυτο πρεπει να γινει οσο οι ραγαδες ειναι κοκκινες. Μπορω να κανω laser οσο θηλαζω? Η πρεπει να διακοψω τον θηλασμο? και αν τον διακοψω μπορω καπως να διατηρισω την παραγωγη ωστε να συνεχισω μετα??

Mπορείς να κάνεις laser ενώ θηλάζεις χωρίς κανένα πρόβλημα στο θηλασμό! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...