Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Θελω να ζητησω τι βοηθεια σας...

Εχω ενα μωρακι μολις 45 ημερων .Εδω και και αρκετο καιρο , λιγο μετα απο τη φυσιολογικη του γεννηση, εβγαλε σπυρακια στο προσωπακι του.Η παιδιατρος μου εδωσε μια φτιαχτει κρεμα απο το φαρμακειο με κορτιζονη απο οτι μου ειπε.Δεν ηθελα να τι βαλω αλλα ηταν πολυ χαλια το μωρο μου και δεν μπορουσα να το βλεπω ετσι...Εννοειται οτι δεν το φιλαμε , δεν ακουμπαει στα ρουχα μας , προσεχουμε πολυ..Εβαλα λοιπον την κρεμα για 1 εβδομαδα οπως ειπε η γιατρος (την εβαλα και λιγο παραπανω μπορω να πω)αλλα δεν εγινε τιποτα ,η ιδια κατασταση.Ξεχασα να σας πω πως καθε φορα που τον αλλαζω ή τον θηλαζω, τον καθαριζω το προσωπο του με χαμομηλι αλλα και αυτο δεν κανει τιποτα...Τι αλλο να κανω ??Υπαρχει καμια αλλη κρεμα που να ξερετε??Περιμενω τη βοηθεια σας....

ulzbp3.png?RHvFPiSs3fxAp3.png?nm7c3Vpz

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μια απ΄τα ίδια σε 20 ημερών, μάλλον είναι σμιγματορροική δερματίτιδα, η παιδίατρος θα την δει τη Δευτέρα μέχρι τότε χαμομήλι. Θα σου πρότεινα αν θες μη βάλεις τίποτα και περίμενε κάνα δυο μέρες γιατί σε μένα σαν να καλυτέρεψε.

0eqUp2.png

εμενα ο μικρος μου ειχε βγαλει γυρω απο το στοματακι του για πολυ καιρο και ειχαμε παρει την staficort, που τωρα συνηδητοποιω οτι ειχε κι εκεινη κορτιζονη. παντως εκανε δουλεια. εσενα εχει βγαλει σε ολο το προσωπακι?

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Θελω να ζητησω τι βοηθεια σας...

Εχω ενα μωρακι μολις 45 ημερων .Εδω και και αρκετο καιρο , λιγο μετα απο τη φυσιολογικη του γεννηση, εβγαλε σπυρακια στο προσωπακι του.Η παιδιατρος μου εδωσε μια φτιαχτει κρεμα απο το φαρμακειο με κορτιζονη απο οτι μου ειπε.Δεν ηθελα να τι βαλω αλλα ηταν πολυ χαλια το μωρο μου και δεν μπορουσα να το βλεπω ετσι...Εννοειται οτι δεν το φιλαμε , δεν ακουμπαει στα ρουχα μας , προσεχουμε πολυ..Εβαλα λοιπον την κρεμα για 1 εβδομαδα οπως ειπε η γιατρος (την εβαλα και λιγο παραπανω μπορω να πω)αλλα δεν εγινε τιποτα ,η ιδια κατασταση.Ξεχασα να σας πω πως καθε φορα που τον αλλαζω ή τον θηλαζω, τον καθαριζω το προσωπο του με χαμομηλι αλλα και αυτο δεν κανει τιποτα...Τι αλλο να κανω ??Υπαρχει καμια αλλη κρεμα που να ξερετε??Περιμενω τη βοηθεια σας....

Αν ειναι αυτο που νομιζω ενα εχω να πω......αχ αυτοι οι γιατροι....δεν μου λες κοριτσι μου εχουν λευκό κεφαλάκι αυτα τα σπυρακια? Αν ειναι λεγονται milia στα Αγγλικα (ελληνικα εν ξερω) καμια κρεμμα δεν τους κανει τιποτα και ειδικα με κορτιζονη *ελεος σε νεογγενητο*, και ειναι φυσιολογικα και δημιουργουνται απο τις δικες σου ορμονες που περασαν μεσα στο μωρο. Συναντονται σε νεογεννητα συνηθως και φευγουν μετα απο καποιο καιρο. Εμεις ειχαμε κανα δυο τρια τετοια και εφυγαν μονα τους οταν εγινε 2 μηνων ή 3 η μικρη.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Αν ειναι αυτο που νομιζω ενα εχω να πω......αχ αυτοι οι γιατροι....δεν μου λες κοριτσι μου εχουν λευκό κεφαλάκι αυτα τα σπυρακια? Αν ειναι λεγονται milia στα Αγγλικα (ελληνικα εν ξερω) καμια κρεμμα δεν τους κανει τιποτα και ειδικα με κορτιζονη *ελεος σε νεογγενητο*, και ειναι φυσιολογικα και δημιουργουνται απο τις δικες σου ορμονες που περασαν μεσα στο μωρο. Συναντονται σε νεογεννητα συνηθως και φευγουν μετα απο καποιο καιρο. Εμεις ειχαμε κανα δυο τρια τετοια και εφυγαν μονα τους οταν εγινε 2 μηνων ή 3 η μικρη.

και μένα η παιδίατρος μου είπε αυτό για τις ορμόνες.

0eqUp2.png

και εμείς έχουμε γεμίσει...ο δικός μας παιδίατρος είπε με χαμομύλι συνέχεια ταμποναριστά .μας είπε ότι υπάρχει κρέμα αλλά δεν ήθελε να μας την δώσει λόγω κορτιζόνης...μόνο αν φτάσει στο σημείο να ξεφλουδίσει......εγώ της βάζω και ελάχιστη pepanthol για ενυδάτωση........υπομονή θα περάσουν...και όπως λέει και ο άντρας μου καλύτερα τώρα τα σπυράκια παρά στην εφηβεία της χαχαχα!

Αννουλίτσα

Καλό θα ήταν να προσέξεις και την διατροφή σου λίγο. Οτιδήποτε τρώμε εμείς οι μαμάδες επηρεάζει αμέσως τα μωρά μας μέσω του μητρικού γάλακτος.

Ο δικός μου ο μπεμπούλης είχε γεμίσει σπυράκια σε όλο το πρόσωπο και ήταν κατακόκκινος. Η παιδίατρος μου είπε ότι είναι βρεφική ακμή. Μου έδωσε την κρέμα ΕΧΟΜEGA της A-DERMA. Δεν έχει κορτιζόνη.

Παράλληλα έκοψα από την διατροφή μου για λίγες μέρες τις σοκολάτες, τα αυγά και τα θαλασσινά. Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που τρώω κάτι από αυτά αμέσως το προσωπάκι του μικρού μου βγάζει μπιμπικάκια.

Μερσα

αυτο ειναι κατι που δεν ειχα σκεφτει...η αληθεια ειναι οτι τρωω συνεχεια σοκολατες και αυγα ....οποτε ισως να ειναι και αυτο...

Θα σταματησω για λιγες μερες τα γλυκα και μπας και χασω κανα κιλο...χαχα!!

Διαφημίσεις

συνφωνω μαζι σου.

και μενα ειχε βγαλει η μικρη μου ηταν πολυ χαλια το παιδι αλλα δεν εβαλα καμια αλοιφη κορτιζονη.θα φυγουν μονα τους με τον καιρο.ειναι απολυτως φυσιολογικο........καθαριζει το μωρο μου πε ο γιατρος.

LcNGp3.png

k90zp3.png

Οταν ο μικρος μου ηταν σ'αυτη την ηλικια ειχαμε θεμα με τα σπυρακια.Εμενα μου εδωσε η γιατρος το ιαματικο νερο της Avene και τον καθαριζα πρωι βραδυ με ενα βαμβακι.Το προσωπακι του καθαρισε εντελως μετα απο λιγο καιρο....

εμας παλι μας ειπε να το καθαριζουμε με λιγο χαμομηλι τοπικα αλλα κ τιποτα να μην κανουμε θα φυγουν με το καιρο.

ειναι οι ορμονες οι δικεας μας που κυκλοφορουν ακομα μεσα τους. με το καιρο θα φυγουν

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Εγώ στη μικρή μου, όταν είχε αυτά τα σπιθουράκια, έβαζα φυσιολογικό ορό σε μια αποστειρωμένη γάζα και καθάριζα το προσωπάκι της. Όχι μόνο έφυγαν, εξαφανίστηκαν και έγινε πολύ ωραίο το δερματάκι της. Ακόμα της βάζω που και που…

Σίγουρα όμως και το χαμομήλι κάνει πολύ καλή δουλεία!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Και εμείς είχαμε το ίδιο πρόβλημα αλλά του βάζαμε μόνο χαμομήλι. Νεογνική ακμή ονομάζεται και όπως μας είχε πεί η παιδίατρός μας τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους χωρίς θεραπεία. Και πράγματι έτσι έγινε μετά από λίγο καιρό. Μας είχε πεί να μην βάλουμε τίποτα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Κι εμένα η μικρή μου είχε βγάλει σπυράκια στο πρόσωπο και στο λαιμό της όταν ήταν λίγων ημερών. Ο παιδίατρος το είχε χαρακτηρίσει "τοξικό ερύθημα", που οφείλεται στις ορμόνες της εγκυμοσύνης. Μου είχε πει να βάζω την αλοιφή "kenakomb", αλλά μια φίλη μου που είχε 2 παιδάκια που τα είχε θηλάσει μου έδωσε μια πρακτική συμβουλή: ότι σπυράκια ή κοκκινίλες εμφανίζει το μωρό να βάζω επάνω λίγο από το μητρικό μου γάλα. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, πάντως σε μας λειτούργησε!

Qep5p3.pngrWtbp3.png

ότι σπυράκια ή κοκκινίλες εμφανίζει το μωρό να βάζω επάνω λίγο από το μητρικό μου γάλα. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, πάντως σε μας λειτούργησε!

Ναι γιατί όχι???? Σίγουρα κάνει καλό. Εδώ κάνουν μπάνιο για να ομορφύνει το δέρμα με απλό γάλα αγελάδας. Το μητρικό δε θα κάνει καλό???

Έχω ακούσει ότι είναι πολύ θεραπευτικό και στο τσίμπημα της τσούχτρας…

0sShp3.png

PGnvp2.png

εμενα ο μικρος μου ειχε βγαλει γυρω απο το στοματακι του για πολυ καιρο και ειχαμε παρει την staficort, που τωρα συνηδητοποιω οτι ειχε κι εκεινη κορτιζονη. παντως εκανε δουλεια. εσενα εχει βγαλει σε ολο το προσωπακι?

Θελω να πω σε οσους εχουν το ιδιο προβλημα πως η staficort εκανε και σε μενα δουλεια ...Καθαρισε αμεσως το προσωπακι του....Βαζω αφου τον καθαρισω με φυσιολογικο ορο...Οσο για κορτιζονη δεν ξερω αν εχει ..Γραφει αντιφλεγμονωδες και αντιμικροβιακη (κατι τετοιο) Κορτιζονουχα δεν διαβασα καπου να λεει...

Ευχαριστω

Αννουλίτσα μου μην του βάζεις τπτ! Είναι απόλυτα φυσιολογικά και φεύγουν μόνα τους! Κι εγώ δεν μπορούσα να το βλέπω το μωρό μου έτσι αλλά η γιατρός μου είπε να μην κάνω απολύτως τπτ και θα φύγουν σε λίγες μέρες. Έτσι κι έγινε! Πέρασαν 1-2 εβδομάδες και το μαγουλάκι φράπα και ολοκάθαρο! Όχι κορτιζόνη σε τόσο μωρό! Κρίμα που σου πρότεινε για κάτι τόσο απλό και συνηθισμένο τόσο δυνατό φάρμακο...

Αννουλίτσα

Καλό θα ήταν να προσέξεις και την διατροφή σου λίγο. Οτιδήποτε τρώμε εμείς οι μαμάδες επηρεάζει αμέσως τα μωρά μας μέσω του μητρικού γάλακτος.

Ο δικός μου ο μπεμπούλης είχε γεμίσει σπυράκια σε όλο το πρόσωπο και ήταν κατακόκκινος. Η παιδίατρος μου είπε ότι είναι βρεφική ακμή. Μου έδωσε την κρέμα ΕΧΟΜEGA της A-DERMA. Δεν έχει κορτιζόνη.

Παράλληλα έκοψα από την διατροφή μου για λίγες μέρες τις σοκολάτες, τα αυγά και τα θαλασσινά. Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που τρώω κάτι από αυτά αμέσως το προσωπάκι του μικρού μου βγάζει μπιμπικάκια.

Θα συμφωνήσω! Πρόσεχε και λίγο τη διατροφή σου για καλό και για κακό! Πιθανότατα είναι νεογνολογική ακμή και δε χρειάζεται να βάλεις κορτιζόνη (προς Θεού!) Θα υποχωρήσει σύντομα (1-2μήνες το πολύ). Να ξέρεις όμως ότι αυτά τα σπυράκια (απ΄ότι μου είχε πει τότε η παιδίατρος) δεν ενοχλούν τα μωρά γιατί σε αυτή την ηλικία δεν έχουν την αίσθηση της φαγούρας. Είναι πρόβλημα μόνο από αισθητικής άποψης αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό να βγάλει ένα παιδάκι αυτά τα σπυράκια. Εμένα μου είχε πει η γιατρός όχι χαμομήλι, μόνο φυσιολογικό ορό με βαμβάκι να τους βάζω.

Να σας ζήσει!

Εμένα το μπεμπε μου είχε σπυρακια από 30 ημερών εως 2μισι μηνων!!!!ΔΕν του έβαζα ΤΙΠΟΤΑ!!!! Συνήθως προκειται για νεογνικη ακμη!!!!Ο παιδιατρος μου ειχε δικιο και ετσι εξαφανιστηκαν οταν εγινε 3 μηνων οπως μου ειχε πει!!!! Ξερω στεναχωριεσαι που το βλεπεις ετσι αλλα κανε υπομονη!!!! Αμαρτια να το φορτωνεις κορτιζονες μωρακι πραγμα!!!! Μου ειπε επισης οτι τα μωρα που βγαζουν σπυρακια συνηθως υπαρχει ορμονικο προβλημα στις μαμαδες κατα την εγκυμοσυνη και το μεταφερουν στο σπορακι της κοιλιτσας! Εγω ως έγκυος είχα βγαλει καποια σπυρακια!!! Βέβαια μη σε παρω και στο λαιμο μου, μπορει η δικη σου περιπτωση ναναι διαφορετικη!!! Μπες στο ιντερνετ και πατα νεογνικη ακμη να ενημερωθεις

Εμενα ο δικος μου ηταν γεματος στο προσωπο με αυτα τα κοκκινα σπυρια βρεφικης ακμης, και ο παιδιατρος μου ειπε θα φυγουν μονα τους. Εγω δεν αντεχα να τον βλεπω να χειροτερευει καθε μερα , και πηγα σε παιδοδερματολογο και μου ειπε να μην ανησυχω, μου εδωσε μια καλλυντικη βρεφικη αλοιφη PHYSIOGEL ΚΑΙ σε 2 βδομαδες εξαφανιστηκαν ολα!!! Ημουν πολυ χαρουμενη και δεν ξαναεβαλα ποτε την αλοιφη και δεν ξαναεμφανιστηκαν ποτε.

Και εμένα η μπεμπα μου το παρουσίασε 30 ημερών. Η παιδίατρος μου είπε να κάνω καθαρισμό με φυσιολογικο ορο 2-3 φορες την ημέρα. Το έκανα και εξαφανιστηκαν σε 2-3 ημέρες. Μόλις έβλεπα να εμφανίζονται πάλι ξαναέκανα το ίδιο και έφευγαν σχεδόν αμέσως. Ο φυσιολογικός ορος είναι σαν το νερό της θάλασσας μου είπε και τα ξεραίνει. Όντως έτσι έγινε.

Sk6Gp3.png

Γειά σας κορίτσια,

Εμενα ο γίος μου εμφανισε σπυρακια σαν ακμη δηλαδη με πυον επανω απο την 5η μερα γεννησης του. Ο παιδιατρος μου ειχε πει να μην ανησυχω γιατι ειναι της κοιλιας, κ μ ειχε δωσει κ την bactroban σε περιπτωση που δεν εφευγαν. Αλλα δε τη χρησιμοποιησα καθολου γιατι εφευγαν αμεσως. Επισης ειχε βγαλει κανα 2 φορες μικρα μικρα σπυρακια στο προσωπο αμα τον ακουμπαγε κανενας που δεν ηταν καλα ξυρισμενος, αλλα μου το ειχε πει ο γιατρος απο τη πρωτη μερα πως αυτο πρεπει να το αποφευγουμε.. Αλλα επειδη γεννησα καλοκαιρι εμεις ειχαμε πολλα υδρωτηρια.. και εκτος απο χαμομηλι (γιατι ακρη δεν εβρισκα) μου ειχε δωσει και μια αλοιφη της frezyderm με χαμομηλι και ταλκ αλλα μου ειχε πει σε μικρες ποσοτητες.

Γεια σας.Ο μικρός μου είναι 3,5 μηνών και εμφάνισε κόκκινα σπυράκια στο πρόσωπο και στο κεφαλάκι.Ο παιδίατρος είπε ότι είναι ατοπική δερματίτιδα και μας έδωσε μόνο μια κρέμα της AVENE.Παρατηρώ ότι όταν τον λούζω χειροτερεύει.Το κεφάλι του γίνεται ξηρό και τραχύ.Έχω δοκιμάσει frezyderm,mustela,bepanthol,proderm αλλά μάταια.Όλα το ίδιο.Έχετε να μου προτείνετε κάτι.Σας έτυχε τέτοια περίπτωση και πώς την αντιμετωπίσατε?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...