Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρε κορίτσια μια ερώτηση έχω να κάνω... Η ατοπική δερματίτιδα έχει οπωσδήποτε φαγούρα?

Ο δικός μου ξεκίνησε με μια κοκκινίλα στο μάγουλο η οποία σιγά σιγά επεκτάθηκε, φουντώνει και ξεφουντώνει, μοιάζει ανάγλυφο στην αφή αλλά δεν είναι και είναι λίγο πιο άγριο (σαν ξηροδερμία). Δεν έχει όμως φαγούρα, δεν το ακουμπάει καθόλου ο μικρός... Χτες του έβαζα Bepanthol τοπικά και σήμερα δείχνει λίγο καλύτερα... Καμία ιδέα?

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Βρε κορίτσια μια ερώτηση έχω να κάνω... Η ατοπική δερματίτιδα έχει οπωσδήποτε φαγούρα?

Ο δικός μου ξεκίνησε με μια κοκκινίλα στο μάγουλο η οποία σιγά σιγά επεκτάθηκε, φουντώνει και ξεφουντώνει, μοιάζει ανάγλυφο στην αφή αλλά δεν είναι και είναι λίγο πιο άγριο (σαν ξηροδερμία). Δεν έχει όμως φαγούρα, δεν το ακουμπάει καθόλου ο μικρός... Χτες του έβαζα Bepanthol τοπικά και σήμερα δείχνει λίγο καλύτερα... Καμία ιδέα?

Ελένη κάπως έτσι έχει και η μικρη μου. Κάτι κόκκινα σπυράκια αναγλυφα στα μαγουλα που πότε φουντώνουν πότε ξεφουντώνουν. Το κρύο πάντως τα επιδεινώνει μου είπε ο παιδίατρος. Μου έχει δώσει Atorpel της Frezyderm bath cream και κρέμα προσώπου 2 φορες την ημέρα. Δυστυχώς δεν καταφερνουμε να βάζουμε καθε μέρα αλλά δεν έχω δει δραματική βελτίωση αλλά δεν είναι και χάλια. Αυτο φεύγει στα 2-3 χρόνια συνήθως. Θέλει προσοχή στα απορρυπαντικά ή φαγητά που τρώει ή κατι που ακουμπαέι γιατί κάτι την πειράζει αλλά άντε να το βρεις....τώρα που γυρνάει και όλο το σπίτι άστα να πάνε :)))

μας κανει μια φτιαχτη αλοιφη δηλ την κανει ο φαρμακοποιος με 4 κρεμες μεσα...

σιγουρα ενυδατικη η μια της frezyderm και οι αλλες με ελαχιστη κορτιζονη ως καθολου..

παντως ειναι παθηση στην οποια συμμετεχει το dna του παιδιου και γινεε αναφορα και σε συμπτωματα στην ψυχολογια του παιδιου..(υπερκινητικο ,διασπαση προσοχης κλπ))

α και οχι δεν εχει φαγουρα αλλα θα εχει εξαρσεις και υφεσεις χωρις ουσιαστικα να περναει τελειως....

στην γαλλια υπαρχει κλινικη μονο για ατομα για ατοπικη δερματιτιδα (μιλαμε για πολυ τραγικα και δυσκολα περιστατικα)(οχι για τα δικα μας κοκκινα μαγουλακια)οπου κανουν θαυματα..εχω δει παιδακι απο την θεσ-νικη που πηγε εκει και γυρισε αλλος ανθρωπος..

Διαφημίσεις

Tελικά έβγαλε και το δικο μου δερματίτιδα . .... πολύ προβλέψιμο αυτό το φορουμ. Το έβγαλε δίπλα στο πουλάκι του. Ο γιατρός μου συνέστησε την DACTARIN για καμιά εβδομάδα. Ηδη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Έχει βγάλει όμως και κάτω απο το μαγουλάκι του κάνει να του βάλω εκεί την Dactarin? (στο σημείο αυτό το έχει πολούς μήνες αλλα δεν έκανα τίποτα γιατί έλεγα θα υποχωρήσει)

εγώ στο προσωπο της βάζω elocon και

στα χέρια (μέσα από τον αγκώνα) βάζω fucidin

dactador βάζω στον ποπό οταν βγάζει σπυριά από τη διάρροια

age.png

Της κόρης μου γίναν χθες τα χέρια της απο το κρύο γεμάτα κόκκινα εκζεματάκια και θεόξερα μέχρι τον καρπό. Την εξέτασα και στο σώμα και είδα ότι και η κοιλίτσα της ήταν ξερή. Της έβαλα αμέσως aderma που την έχουμε γι' αυτές τις περιπτώσεις και σήμερα είναι μια χαρά, ενυδατώθηκε αμέσως. Η δερματολόγος μας είχε πει ότι το πολύ κρύο και το πολύ ζεστό νερό στο ντους εντείνει το πρόβλημα.

μπορεις να μου στειλεις το ονομα της δερματολογου στο πανοραμα?[προς demi]εμενα και τα δυο μου το χειμωνα ειναι σε εξαρση.την τελευταια εβδομαδα χρησιμοποιω λαδι λαδανου και ειμαι πολυ ευχαριστημενη

Εμεις παμε καλα σε προσωπο και σωμα εκτος απο τα ποδαρακια του εχει εμφανισει εκζεμα.Τωρα δεν ξερω για ποσο καιρο θα συνεχισουμε να βαζουμε ενυδατικη για ατοπικα δερματα?? ή καμμια κρεμουλα για να <<χτιζουμε>> σιγα σιγα το δερμα απο αποψη ελαστικοτητας και απαλοτητας για τι ειναι λιγο ξερο ,και με δυο φορες την ημερα atoprel emollient cream . Στα ποδια του επειδη περασαν 15 ημερες και με την aderma δεν ειδαμε βελτιωση του βαζω απο χτες ενα mix αλοιφων(περιεχει και κορτιζονη ελαφρας μορφης) με ενυδατικη που μας ειχε δωσει ο δερματολογος αλλα δεν την χρησιμοποιησαμε τοτε για το προσωπο και σωμα γιατι ειδαμε βελτιωση μονο με την a-derma δυο φορες την ημερα αλλα μας πηρε πανω απο μηνα.Π Α Ν Τ Ω Σ Υ Π Ο Μ Ο Ν Η πανω απ'ολα.

Διαφημίσεις

Ειχαμε κι εμεις το ιδιο προβλημα και ειπα θα συνεχισει να βασανιζεται γιατι κι εγω βγαζω συνεχεια εκζεματα.

Ο δερματολογος μου ειπε η εναλλαγη του καιρου απο κρυο σε ζεστη και το αντιθετο επιδεινωνει την κατασταση οπως επισης και ο χυμος πορτοκαλι. Τουλαχιστον εγω τοτε βγαζω.

Οσο αφορα το μωρο περα απο τη φουσιντιν που μειωσε τη φαγουρα,κοψαμε τα πολλα και ζεστα μπανια και επισης του βαζω σε καθε μπανιο της Frezyderm το chamomile bath χωρις να βαλω ουτε αφρολουτρο ουτε σαμπουαν.Αυτο μενει στο σωμα και δεν ξεπλενεται.Το εκζεμα εχει εξαφανιστει.:o

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

κοριτσια καλησπερα με βαλατε σε σκεψεις...εχω εναν μπεμπη σε λιγεσ μερες γινεται 2 μηνων κ εμφανισε εδω και 2-3 εβδομαδεσ περιπου στα φρυδακια του κι ενδιαμεσα στο κουτελο ερεθισμο ο οποιος φουντωνε κ ξεφουντωνε.παρατηρησα οτι ειναι τραχυ το σημειο εκει κ ξεφλουδιζει...δεν ηξερα τι ειναι αλλα εβλεπα οτι ο μικροσ βαζει συνεχεια τα χερια του εκει σαν να τον τρωει κ γενικα αρχισε να ξυπναει κ να γκρινιαζει εχοντας τα χερια του εκει.μαλιστα το εγδαρε κιολας...

με τα πολλα φωναξα ενα δερματολογο κ μου διεγνωσε σμηγματορροικη δερματιτιδα.ποια ειναι η διαφορα?εγω γιατι νομιζω πως ειναι αυτο που διαβαζω εδω...

θελουμε να παμε σε ομοιπαθητικο οποια κοπελα πηγε ασ μου πει πως το ειδε.

να προσθεσω οτι θηλαζω αποκλειστικα,αποχη απο γαλακτοκομικα δεν κανω αλλα ειναι περιορισμενα αυτα που τρωω.ασ πουμε γαλα πινω κατσικισιο.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ελίνα Ζ. Νομίζω οτι αυτό που έχει το μωρό σου δεν έχει σχέση μ'αυτό που συζητάμε. Η σμηγματορροικη δερματιτιδα είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στα μωράκια και φεύγει μόνο του. Δες κι εδώ http://www.paidiatros.com/MAIN/article-163-0-0-0.aspx

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

Μετα απο καμμια βδομαδα με αλοιφη μικτη του δερματολογου αποτελεσμα κανενα στα εκζεματα που εχει στα ποδια του.Καταφυγαμε σε μια μικτη elocon-eucerin και την βαλαμε παντου ακομα και στην περιοχη που ειχε βαρια συγκαμα .Στο συγκαμα με μια μονο επαλοιψη απομακρυνθηκε το 85% περιπου ,οπου η sudocream για τρεις περιπου ημερες ειχε αποτυχει.Τωρα και στο κορμακι του που ειχε κατι σπυρακια ειδα βελτιωση και εκει.Τωρα αν ειναι βαρυ σκευασμα η ελοκον δεν το ξερω ή καποιος απο σας αν το ξερει σε συνδυασμο βεβαια με την καλλυντικη.Ακομα μου να απομακρυνω ολες τις κρεμες ή αφρολουτρα που περιεχουν βρωμη λεγοντας οτι δεν εχει αποδειχθει οτι τελικα δρουν ευεργετικα στο δερμα του μωρου με αποτελεσματα.Οποτε εχουμε αφρολουτρο sebamed με λαδακι ,βαζελινη οπου ειναι σκληρο,και sebamed extra soft .

Τελικά, επειδή αγανάκτισα με τις κορτιζόνες και τα...λοιπά, πήγα σε ομοιοπαθητικό. Τους βάζω τώρα κρέμα καλέντουλα και είναι κάπως καλύτερα. Μάλλον θέλει περισσότερο χρόνο για να δράσει...

Θα επανέλθω με τα νεώτερα...

καλησπερα μικα. και εμενα το μωρο εχει ατοπικη δερματιτιδα. η μια γιατρος μου ειπε να βαλω κορτιζονη, ο δερματολογος μου ειπε να βαλω την letiAT4 μαζι με σταφυκορτ, μια αλλη παιδιατρος μου ειπε να τον κανω μπανιο με το σαπουνακι της frezyderm και η παιδιατρος που ειχα απο την αρχη της γεννησης του μου ειπε να τον κανω μπανιο με νισεστε!!!!!!:!: λες και θα το τηγανιζα το μωρο.

κανεις απο ολους αυτους δεν μου ειπε να ενυδατωνω την επιδερμιδα του μωρου!!

εγω χρησιμοποιω για την ενυδατωση του της weleda που ειναι βιολογικη με καλεντουλα. εσυ ειδες διαφορα με την καλεντουλα;

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα...τελικα κ εμενα ειναι ατοπικη δερματιτιδα:(:(:(.Ο μπεμπης μου φουντωνει στο προσωπακι του,πηγαμε σε ομοιοπαθητικο και ξεκινησαμε θεραπεια...ενω καποιες μερες βλεπω να ξεφουντωνει,μετα ξαναφουντωνει και ο μικρος το ξυνει συνεχεια το προσωπακι του.Χανει κ τον υπνο του πολλες φορες και στεναχωριεμαι παρα πολυ..:(:(:(.χωρια που μενω αυπνη...

Παρατηρησα ομως οτι εχει εξαρση δηλ.τωρα οταν φουντωνει φουντωνει και σε αλλα σημεια στο προσωπο,δηλ. εξαπλωθηκε...

Οποια πηγε σε ομοιοπαθητικο και τη βοηθησε ας μου πει παρακαλω ειναι φυσιολογικη η χειροτερευση?Και ποτε υποχωρησαν τα εκζεματα?

Σας ευχαριστω προκαταβολικα.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

ελινα καλημερα ...παραλληλα με τη θεραπεια κανε πληρη αποχη απο τα γαλακτοκομικα για αρχη εστω τα αγελαδινα..θελει 4 βδομαδες....για να σε βοηθησω να καταλαβεις παρατηρησε ποτε φουντωνει πιο πολυ το εκζεμα του μικρου....εμας η μεγαλη ετσι ξεκινησε με εκζεματα και φαγουρα και κοκκινιζε και τελικα ητανε αλλεργια στο αγελαδινο και κανεις δε μου ειχε πει να κανω αποχη και επινα τονους γαλα....η ατοπικη τωρα ποια ειναι σε πιο ηπια μορφη,,προσεχε και τα κρυμμενα γαλακτοκομικα....μπορεις να πινεις κατσικισιο γαλα,να τρως φετα,να τρως κασερι....ή οτι αιγοπροβειο θες....καλως ηρθες στο κλαμπ:( εμεις παντως για να απαντησω και στην αλλη σου ερωτηση δε πηγαμε ομοιοπαθητικο οποτε δε ξερω...τα εκζεματα φυγανε οταν διαγνωστηκε η αλλεργια και με θεραπεια και αποχη απο γαλακτοκομικα αρχισε να καθαριζει το σωμα της...θελει τρελη ενυδατωση το σωμα το παιδιου και ολα που αναφερονται παραπανω....(φανταζομαι αναφερονται γιατι ακομη δεν εχω προλαβει να το διαβασω ολο)....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

yasemi καλημερα. εμενα το μωρο εμφανισε την ατοπικη πολυ νωρις, μολις 4 ημερων με κοκκινιλες στο προσωπο. δυστυχως κανενας δε μου ειπε οτι αυτο ειναι αλλεργικη αντιδραση! ειχε πολλους και συχνους κολικους, γυρω στις 6 ωρες την ημερα για 3,5 μηνες. αυτη τη στιγμη ειναι σε εξαρση. ειμαι αυπνη εδω και μια εβδομαδα. κανενας γιατρος δεν μου ειπε οτι πρεπει να κανω αποχη απο γαλακτοκομικα. εγω ομως ευτυχως διαβασα πολλα απο αυτα που γραφονται στο forum και τα σταματησα εδω και 5 ημερες. ελπιζω να δουμε αποτελεσμα.

παντος οι παιδιατροι ειναι για πολυ ξυλο!!! να σκεφτεις η προηγουμενη που ειχα, ενω το μωρο ηταν γεματο σε ολο το σωμα κοκκινιλες απο την ατοπικη, μου το ταισε η ίδια ρυζαλευρο βανιλλια, το απλο του εμποριου. οταν την πηρα την αλλη μερα και της ειπα οτι το μωρο ειχε κολικους, φουντωσε ακομα χειροτερα και ειχε διαρροια, μου ειπε οτι ειναι η ιδεα μου και οτι ειχε ανυσηχια γιατι βγαζει δοντια!!

Καλημέρα! Υπάρχει περίπτωση αυτή η κατά κάποιο τρόπο επιδείνωση να είναι αναμενόμενη. Συνήθως όταν κάνουμε ομοιοπαθητική θεραπεία, παρατηρείται μια επιδείνωση των συμπτωμάτων στην αρχή και μετά βελτίωση. Το καλύτερο όμως, μια και μιλάμε για μωράκι,θα είναι να επικοινωνήσεις με τον ομοιοπαθητικό γιατρό και να του περιγράψεις την κατάσταση, εκείνος ξέρει τί ακριβώς συμβαίνει.

Κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις.ο μικρος μου εχθες ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ...απο τις 3 το βραδυ αρχισε να φουντωνει παρα πολυ και εφτασε να κλαει ασταματητα κ να μην μπορει να κοιμηθει και να ξυνεται συνεχεια...περιττο να πω τι περασαμε κ γω κ ο αντρας μου...κοιμηθηκε τελικα στις 5 το απογευμα στην αγκαλια μου κι εγω καθιστη στον καναπε...Μιλησαμε με τον ομοιοπαθητικο κ ειπε να σταματησουμε την θεραπεια,να του δωσουμε το καμομιλαγια 2 μερες κ μετα να δουμε πως θα παει.Με πηρε κ η παιδιατρος και της ειπα την κατασταση και μου πε να του δωσω λιγη δοση αταραξ αν δεν μπορει να ανακουφιστει με την φαγουραη κ να ηρεμησει.Ειναι συμβατη με την ομοιοπαθητικη παντως κ μου πε να συνεχισω το καμομιλα κ οτι μου ειπε ο ομοιοπαθητικος γενικα.Θα αλλαξω κ το αφρολουτρο του κ την κρεμα που του βαζω στο προσωπο και μου πε κ εκεινη να ηρεμησω θα βρουμε τι τον πειραζει σιγα σιγα...

Γιασεμι μου σε ευχαριστω για τις συμβουλες...Κατσικισιο γαλα πινω αλλα πες μου δεν πρεπει να τρωω καθολου βουτυρο κτλ?Τι αλλες τροφες να αποφευγω...?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

KΑΛΗΣΠΕΡΑ,

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΤΟΠΙΚΗ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008. ΤΟ ΠΑΛΑΙΨΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΡΙΧΝΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΠΗΓΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΛΑ ΟΚ. ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΝΗΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΠΙΚΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ( ΟΧΙ ΑΣΘΜΑ). ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΡΙΣΗΣ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΥΧΝΑ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΕΡΟΛΙΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΘΩς ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ Η ΑΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΝΗ SINGULAIR. ΑΥΤΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ Η ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΣΥ ΜΑΤΩΝΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟΣΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ :(

Και το δικο μου μικρο εμφανισε το ιδιο προβλημα. Ακομη δεν το εχουμε αντιμετωπισει με κάτι διοτι μόλις σήμερα το μάθαμε... ¨Εβαζε τα χέρια στο πρόσωπο και έγω νόμιζα ότι έπαιζε...

Κοριτσια δεν θελω να σας απογοητεψω,εμενα η κορη μου ειναι 8 και ακομα παιδευομαστε με την ατοπικη!!Βεβαια μου συστησαν να κοψει το γαλα το οποιο ομως γι αυτη ειναι αδιανοητο αφου το λατρευει!Ετσι λοιπον συνεχιζουμε με τις κρεμουλες μας....

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

κοριτσια καλημερα. ηθελα να μοιραστω τη χαρα μου μαζι σας! εδω και 3 ημερες ενυδατωνω το μωρο με την atoprel και την ιδια σειρα χρησιμοποιω στο μπανακι. ειδα τεραστια διαφορα. το μωρακι εχει καθαρισει ακομα και σε σημεια που ειχε φουντωσει. απορω λοιπον, γιατι κανενας παιδιατρος δεν μου ειπε εστω να τον ενυδατωσω αλλα μου ειπαν μονο να κανω υπομονη:evil:. ευτυχως που ειστε και εσεις κοριτσια και με βοηθησατε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:D:D:D

εμεις χειροτερεψαμε με την αποκριατικη μασκα και στολη του spiderman..φουντωσε παλι και σημερα παλι θα τον παω...ολο συνθετικο ηταν αλλα μπορεις να την απαγορευσεις στο παιδι??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...