Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Γεια σας και καλη χρονια...

Παλι εδωωω

Η μονη καλυτερευση που ειδαμε ηταν το Σεπτεμβρη, απο τοτε ειναι η μικρη μου μονιμως σε εξαρση. Συνεχιζουμε την ομοιοπαθητικη κανοντας υπομονη..

Ειχαμε και μια αλλεργικη αντιδραση στο αυγο κ ετσι καναμε δερματικα τεστ οπου επιβεβαιηθηκε η αλλεργεια.. οπως κ στη μπανανα..

Ποσο διαστημα μπορει να παρει η θεραπεια με την ομοιο;;

Μπορει κ να μην υπαρξει θεραπεια;;

Ειμαι πολγ στεναχωρημενη.. η φαγουρα δε την αφηνει να ησυχασει λεπτο.

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας και καλη χρονια...

Παλι εδωωω

Η μονη καλυτερευση που ειδαμε ηταν το Σεπτεμβρη, απο τοτε ειναι η μικρη μου μονιμως σε εξαρση. Συνεχιζουμε την ομοιοπαθητικη κανοντας υπομονη..

Ειχαμε και μια αλλεργικη αντιδραση στο αυγο κ ετσι καναμε δερματικα τεστ οπου επιβεβαιηθηκε η αλλεργεια.. οπως κ στη μπανανα..

Ποσο διαστημα μπορει να παρει η θεραπεια με την ομοιο;;

Μπορει κ να μην υπαρξει θεραπεια;;

Ειμαι πολγ στεναχωρημενη.. η φαγουρα δε την αφηνει να ησυχασει λεπτο.

Καλη χρονιά Αριστεα!Και εγω ειμαι χαλια για τον μικρουλη μου. Δεν ξερα η τουλαχιστον δε μας ειπε ο γιατρος οτι εφειλεται εμας η δερματιτιδα σε αλλεργια...Μου ειπε να παω στο φαρμακειο και να ζητησω μια κρεμα που την φτιαχνουν εκει με bepanthol και κορτιζονη. Αρχικα ήμουν αρνητική και χρησιμοιποιουσα την Atoprel emolient cream...αλλα δεν ειδα διαφορά. Τους τηλεφωνησα σημερα να μου ετοιμασουν αυτο με την κορτιζονη :( μπας και ηρεμησει το μικρό μου...θα δουμε σε λιγες μερες αν τον βοηθησει...δοκιμασες αλλες μεθοδους περαν της ομοιοπαθητικής;

Κατερίνα

eNortjKzUjK0MDUzMlSyBlwwFZoC1A,,30.pngeNortjKzUjIysDA1M1SyBlwwFYcC0w,,27.png

Γεια σου καλη μου..

Εχουμε δοκιμασει κ το δρομο της κορτιζονης αλλα χωρις αποτελεσμα..

Αυτο που κανει η κορτιζονη ειναι να κουκουλωνει το προβλημα μεχρι να ξαναβγει στην επιφανεια..

Εμεις αποφασισαμε να κανουμε υπομονη για να δουμε τι μπορει να κανει η ομοιο..

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Εμας η μπεμπα μας, 5 μιση μηνων τωρα εμφανισε παλι ατοπικη δερματιτιδα στο στερνο της....ειχε εμφανισει παλι κ οταν ηταν νεογεννητο αλλα στα μαγουλακια της...βαζαμε αφρολουτρο κ σαμπουαν ATOPREL αλλα κ κρεμα ATOPREL....ειχαν φυγει,,τωρα ξαναπλενομαστε παλι με τα ιδια...η παιδιατρος μας ειπε οτι ναι μεν το δερμα των μωρο ειναι ευαισθητο--ειδικα με το κρυο ή τη ζεστη--(αλλα βεβαια φροντιζω να ειμαστε σε νορμαλ θερμοκρασιες, ουτε σαν ιγκλου ουτε σαν φουρνος)---γιατι δεν εχει ανακτησει ακομα ολες τις στοιβαδες η επιδερμιδα αλλα παιζει μεγαλο ρολο η κληρονομικοτητα...εχω παθαινω ευκολα δερματικες αλλεργιες ---ακομα κ απο αγχος κ στενοχωρια!!!---αλλα κ ρινιτιδα την ανοιξη.....δεν ειναι κατι ανησυχητικο....αλλα με την ατοπρελ βλεπω βελτιωση....την κανω μπανιο με το αφρολουτρο κ 2 φορες τη μερα βαζω κ κρεμα....εμας η ατοπικη δερματιτιδα εχει αγρια υφη αλλα δεν δειχνει να την ενοχλει ή να την φαγουριζει...

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΠΜ απο το σπιτι για να σου δωσω και τα τηλ.

ενημερωτικα σου λεω οτι δεχεται βιβλιαριο δημοσιου και λατρευει τα παιδια (εχει 4 αυτη).

και χαμος να γινετε αν δει παιδι το δεχετε αμεσως....

εχω και εγω το ιδιο προβλημα με την μικρη μου...μπορεις να με βοηθησεις να επικοινωνησω με την γιατρο που αναφερεις?

Η κόρη μου 4 ετών, έχει ατοπική δερματίτιδα βαριάς μορφής. Μιλάμε δηλαδή για πληγές σε όλο της το σώμα από το ξύσιμο, ακόμη και για σταφυλόκοκο. Είχαμε δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Το μόνο που μας έσωσε είναι μια κρέμα που μας πρότεινε να μας φτιάξει μια φαρμακοποιός, όταν εντελώς τυχαία πήγα με τη μικρή να αγοράσω τα φακελάκια βρώμης και μια κρέμα του εμπορίου. Από τότε δεν χρησιμοποιούμε τίποτα άλλο.

Κυριολεκτικά σωθήκαμε!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα μανούλες!Ο μικρός μου εμφάνισε στα μπουτάκια του πίσω κάτι σημαδάκια που ο δερματολόγος (δεν ήτανε παιδοδερματολογος) διέγνωσε ως ατοπική. Η αλήθεια είναι πως είχε βγάλει ξανά κάποια στιγμή κάτι σαν ξηρότητα στην γαμπούλα του σε πιο μικρή ηλικία αλλά τελικά έφυγε και ε΄τσι ενώ είχαμε κανονίσει να τον δει παιδοδερμ ακυρώσαμε το ραντεβού.ίσως να έφταιγε που το ενυδάτωνα και περισσότερο. Επίσης πιο μικρός είχε και νεογνική ακμή-δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι για το δερματάκι του. Τέλος πάντων...τώρα είναι αρκετά ερεθισμένο το σημείο (έχω & φωτογραφία αλλά δεν μπορώ να την παραθέσω) και μας είπε να του βάλουμε elocon αλοιφή τοπικά το βράδυ μέχρι να φύγει.Επίσης μας έδωσε αυτό το σαπούνι http://www.synodinou.com/?page=shop.product_details&product_id=1493&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=3〈=el για μπάνιο και μία ενυδατική της φρεζι για ατοπική την οποία όμως δεν πήρα γιατί είχε 25Ε. Ίσως ήτανε λάθος μου που σταμάτησα από το καλοκαίρι να του βάζω ενυδατική (πάντα χρησιμοποιούσα τα προιόντα της aveeno baby) και μετά άλλαξα & αφρόλουτρο σε J&J και proderm,πρόσφατα άλλαξα και απορρυπαντικό από προσέρμ σε planet baby, αλλάξαμε για λίγο καιρό και πάνες,πέρασε και ένα μεγάλο στρες με επέμβαση που κάναμε και την επιστροφή μου στην δουλειά και δεν ξέρω αν τελικά συνηγόρησαν όλα μαζί για να φτάσει σε αυτό το σημείο..Προς το παρόν είπα να του κάνω το μπάνιο με το σαπούνι και να του βάζω ενυδατική (της aveeno την απλή ) και να αφήσω την κορτιζόνη μπας και την αποφύγουμε. Η Αριστέα μου είπε να αποφεύγω και την σοκολάτα η οποία είναι απαγορευτική..τι άλλο πρέπει να αποφύγω από διατροφή καθότι ακόμη θηλάζουμε? Επίσης αυτό που μου είπε ο δερματ είναι ότι μπορεί να ευθύνεται για την έξαρση και το μόνιμο συνάχι που είχε εδώ και κανένα 2μηνο και ότι αυτό μπορεί να το πυροδότησε..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

• 1 month later...

καλησπερα ...

ειμαστε 13 μηνων κ απο 2 μηνων δεν εχουμε ηρεμισει με τα δερματικα μας...ξεκινησαμε με βρεφικη ακμη κ εχουμε ατοπικη δερματιτιδα με πολυ ξερο δερμα κ πολυ πολυ φαγουρα την νυχτα....ειμαι πολυ απελπισμενη..δεν ξερω πως να τον βοηθησω ετσι πως ξυνετε...κλαιω την νυχτα απο την στεναχωριαμου κ την κουραση...

απο 9 μηνων τραβιατε κ με τα δοντακια του οπου του πεφτανε σαλια στο στερνο ...εγω δεν προλαβαινα να τον στεγνωνω κ ετσι εγινε το κακο χειροτερο....φοβαμαι μην του μεινει σημαδι μια ζωη..!!!!!

ξεκινησα με frezyderm atoprel-δοκιμασα ΑΒΕΝ-και τωρα ειμαι ADERMA Exomega αλλα κ εκει δεν βλεπω πως..ισα ισα το αφρολουτρο του το κανει πιο ξερο....εχω και κεραλοιφη αλλα δεν....του βαζω κ fenistil gel την νυχτα οταν τρωγετε αλλα δεν...προσεχω τα παντα...τεστ αλλεργιας μου ειπε η παιδιατρος μου οτι ειναι μικρος γιανα κανει....

το προβλημα με τις αλλεργιες κυρίως τις τροφικες ειναι οτι δεν υπαρχει κλασσικη ιατρική λύση, όπως εχω αναφερει και σε αλλα post υπάρχουν μη επεμβατικές εναλλακτικές λύσεις όχι μόνο για έλεγχο (κυρίως για τα παιδιά) αλλά κυρίως για αντιμετώπιση των αλλεργιών αλλά και άλλων συμπτωμάτων οπως ειναι και η ατοπική δερματίτιδα. Δυστυχως αρκετες κρέμες δεν μπορούν να δωσουν λύση γιατι απλα προσπαθουν να καταπολεμήσουν το συμπτωμα και οχι την αιτια. αν για παραδειγμα καποιος εχει προβλημα με τη σκονη, οτι και να κανει δεν μπορει να την αποφυγει,ν πρεπει να κανει εναλλακτικη απευαισθητοποίηση ωστε ο οργανισμος να μην αντιδρα απέναντι στη σκονη...

Διαφημίσεις

Κοριτσια εγω απο την εμπειρια μου με την κορουλα μου που επαθε ατοπικη ειναι ότι όλα τα σαπουνια ξηραινουν το δερμα.Εγω για 2 μηνες της ξεπλενα το προσωπο μονο με χαμομηλι ταμποπναριστα με μπαμπακι.Γιατι με οτι κ να την επλενα χειροτερευε.Ακομα και αυτα που ειναι για ατοπικη της εκαναν απιστευτη ζημεια.Ετσι πλεναμε το προσωπο με χαμομηλι και βαζαμε κρεμα της avene cicralfate για ενα μηνα και μετα της fissan την απλη ενυδατικηγια αλλο ενα μηνα και της εφυγε.Δεν ξερω απο τι προηλθε πολλα μπορει να φταινε,αλλα ηταν σε μεγαλο βαθμο σε σημειο να φαινεται σαν εκζεμα και να ματωνει.Ευτυχως εφυγε ετσι και γλιτωσαμε τις αντιβιωσεις.

Φετος δεν καναμε απλα οταν βγαιναμε βολτα της εβαζα παντα ή ενυδατικη ή αντιλιακη για να μην την επηρρεασει ο αερας.Μην αγχωνεστε απλα καντε οτι βοηθαει το παιδι σας.Δηλαδη αν κανει το επιδεινωνει ας το αποφευγετε.

hristin30 ειστε τυχεροι γιατι τις περισσοτερες φορες το να φυγει καποια δερματολογικη διαταραχη δεν ειναι μια απλη υπόθεση... αλλα καμια φορα η φυση μας δίνει πολλα εργαλεια

Εχουμε κι εμείς αρκετά προβλήματα με την μεγάλη μου κόρη. Είναι τώρα 4,5 χρονών αλλά από πολύ μικρούλα άρχισαν τα προβλήματα. Ξερή επιδερμίδα που την φαγουρίζει και μερικές φορές κάνει μικρές πληγούλες. Το καλοκαίρι με τη θάλασσα και τον ήλιο εξαφανίζονται αλλά από φθινόπωρο μέχρι άνοιξη φουντώνουν. Δοκίμασα πάρα πολλές κρέμες, φυτικές, φαρμακευτικές, κρέμες με συνταγή από γιατρό που φτιάχτηκαν εκείνη τη στιγμή. Τίποτα. Μέχρι που μου ειπαν για την DOVE. Ναι τη γνωστή DOVE που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Κάνει θαύματα! Δεν το πίστευα μέχρι που το διαπίστωσα η ίδια. Μάλιστα το πρότεινα κι εγώ σε άλλους και είχαν τα ίδια αποτελέσματα. Μου είπαν μάλιστα ότι είναι η μόνη κρέμα αυτού του είδους που οι παιδίατροι την επιτρέπουν στα παιδιά. Την βάζουμε κάθε μέρα πρωί βράδυ προληπτικά και το δερματάκι της έχει συνέλθει εντελώς. Δεν ξέρω βρε κορίτσια αλλά εγώ σώθηκα. Θέλει όμως να βάζουμε προληπτικά έστω κι δεν έχει τίποτε.

καλησπερα ...

ειμαστε 13 μηνων κ απο 2 μηνων δεν εχουμε ηρεμισει με τα δερματικα μας...ξεκινησαμε με βρεφικη ακμη κ εχουμε ατοπικη δερματιτιδα με πολυ ξερο δερμα κ πολυ πολυ φαγουρα την νυχτα....ειμαι πολυ απελπισμενη..δεν ξερω πως να τον βοηθησω ετσι πως ξυνετε...κλαιω την νυχτα απο την στεναχωριαμου κ την κουραση...

απο 9 μηνων τραβιατε κ με τα δοντακια του οπου του πεφτανε σαλια στο στερνο ...εγω δεν προλαβαινα να τον στεγνωνω κ ετσι εγινε το κακο χειροτερο....φοβαμαι μην του μεινει σημαδι μια ζωη..!!!!!

ξεκινησα με frezyderm atoprel-δοκιμασα ΑΒΕΝ-και τωρα ειμαι ADERMA Exomega αλλα κ εκει δεν βλεπω πως..ισα ισα το αφρολουτρο του το κανει πιο ξερο....εχω και κεραλοιφη αλλα δεν....του βαζω κ fenistil gel την νυχτα οταν τρωγετε αλλα δεν...προσεχω τα παντα...τεστ αλλεργιας μου ειπε η παιδιατρος μου οτι ειναι μικρος γιανα κανει....

Τα δερματικά προβλήματα συνήθως σχετίζονται με αλλεργίες σε μια ήπερισσότερες τροφές. Εμάς ήταν άμεσα συνδεδεμένα και όταν βρήκα και καταπολέμησα την αιτία που τα προκαλεί (αβγό, αγελαδινό είναι τα κυριότερα αλλά παίζουν και άλλα) ηρεμήσαμε. Επίσης, του κάναμε τεστ δερματικά και αίματος, και βγήκαν θετικά από 7 μηνών. Άρα δεν νομίζω ότι είστε μικροί για να τα κάνετε. Αν βγουν θετικά τότε θα ξέρεις σίγουρα, απλά αν βγουν αρνητικά δεν είναι δεσμευτικό ότι δεν έχει κάτι.

Ότι κρέμα και να βάλεις, θα προσπαθήσεις να σταματήσεις το σύμπτωμα κάτι που δεν θα εξαλείψε ποτέ την αιτία.

Ο μικρός μου είχε καραμπινάτη αλλεργία σε αβγό και αγελαδινά (και ίσως πολλά άλλα) και το δέρμα του 3 μηνών ήταν μέσα στις πληγές με πολύ φαγούρα. Κάναμε συστηματική αποχή για 2 χρόνια από τις τροφές που τον ενοχλούσαν και τώρα πλέον τρώει άφοβα τα πάντα και δεν τον ενοχλεί τίποτα. Δες λίγο και το θέμα εδώ στο φόρουμ με τις αλλεργίες στα μωρά που υπάρχουν πολλές χρήσιμες συμβουλές.

gwggp2.png ISWTp2.png

ευχαριστω για την ενθαρυνση κ τις συμβουλες!!!!

η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολυ απελπισμενη...σκεφτομαστε και σε 2 μηνες να βαλουμε μπρος για 2ο παιδακι κ φοβαμαι γιατι πως θα βγει περα η εγκυμοσυνη με τοσο ξενυχτι κ κουραση....ειμαι κ μονη μου εδω στην Πατρα που μενω..δεν εχω βοηθεια...ο αντρας μου ξυπναει καθε μερα στις 5 το πρωι(ακτος απο τα ρεπο του) και εχω αναλαβει εγω τον μικρο....δερματολογοι κανουν τα τεστ???του εδωσα εχθες ΑΕΡΙΟΥς υγρο ..πηγαμε καλυτερα αλλα με ΑΕΡΙΟΥς θα την βγαλουμε???θα παω απο μονη μου να του το κανω το τεστκ ας την γιατρο μου να λεει....ποναει το τεστ???στην Αθηνα ξερετε κανεναν καλο να κανει???

Διαφημίσεις

Εμείς το κάναμε στο Παίδων Αγλαία Κυριακού που έχει ένα πολύ καλό αλλεργιολογικό τμήμα. Πάρε να κλείσεις εκεί ραντεβού αν μπορείς να ανέβεις Αθήνα.

ποναει????πως γινετε η διαδικασια ...???θα ανεβω σε 20 μερες αθηνα να δω τους γονεις μου...εχεις να προτυνεις κανεναν γιατρο???

ποναει????πως γινετε η διαδικασια ...???θα ανεβω σε 20 μερες αθηνα να δω τους γονεις μου...εχεις να προτυνεις κανεναν γιατρο???

Ονόματα δεν θυμάμαι καλά, μην πω κανένα λάθος. Όλοι στο στήμα όμως είναι καλοί.

Οι εξετάσεις για αλλεργίες είναι τριών ειδών. Μία με λήψη αίματος για τις IgE αλλεργίες (άμεσες, αυτές που παθαίνεις αλλεργικο σοκ), μια με εφαρμογή ουσιών για λίγα λεπτά στον καρπό (δεν είναι και πολύ αξιοπιστες) και οι δερματικές που γίνονται με patches στην πλάτη του μωρού τα οποία πρέπει να τα κρατήσεις ένα ή δυο 24ωρα χωρίς να βραχούν και μετά το πας να το δούνε. Θα σου τα πούνε εκεί αναλυτικά. Δεν πονάνε καθόλου.

gwggp2.png ISWTp2.png

ευχαριστω για την ενθαρυνση κ τις συμβουλες!!!!

η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολυ απελπισμενη...σκεφτομαστε και σε 2 μηνες να βαλουμε μπρος για 2ο παιδακι κ φοβαμαι γιατι πως θα βγει περα η εγκυμοσυνη με τοσο ξενυχτι κ κουραση....ειμαι κ μονη μου εδω στην Πατρα που μενω..δεν εχω βοηθεια...ο αντρας μου ξυπναει καθε μερα στις 5 το πρωι(ακτος απο τα ρεπο του) και εχω αναλαβει εγω τον μικρο....δερματολογοι κανουν τα τεστ???του εδωσα εχθες ΑΕΡΙΟΥς υγρο ..πηγαμε καλυτερα αλλα με ΑΕΡΙΟΥς θα την βγαλουμε???θα παω απο μονη μου να του το κανω το τεστκ ας την γιατρο μου να λεει....ποναει το τεστ???στην Αθηνα ξερετε κανεναν καλο να κανει???

Καλησπέρα!

Βρήκες άκρη τελικά με τί εξετάσεις πρέπει να κάνεις στο παιδάκι σου;

Η δική μου κόρη από μωρό έχει φαγουρα, γρατσουνιές στο σώματάκι της και ενόχληση λόγω ατοπικής δερματίτιδας. Οι πάνες την ενοχλούσαν πολύ και να φανταστείς το καλοκαίρι που ήταν 16-18 μηνών της έβγαζα τις πάνες και την άφηνα για όση περισσότερη ώρα μπορούσα, με βρακάκι...

Η παιδίατρος το μόνο που μου άφηνε να της βάζω ήταν ενυδατική κρέμα (atropel) αλλα την ενοχλούσε!!!

Ακόμη και τώρα που είναι 4, το δέρμα της εξακολουθεί να είναι ξηρό και ενοχλείται από την φαγούρα... Η κακομοίρα μου λέει ¨μαμά πάλι με τσίμπησε ένα κουνούπι!¨...νομίζει ότι η φαγούρα είναι από τσιμπήματα:wink:

Της έχω κάνει αιματολογικό έλεγχο για ανοσοσφαιρίνες IgE, είναι πολύ υψηλό που δείχνει ότι έχει αλλεργία. Πού;;;δεν ξέρω. Πάντως έχω διαπιστώσει ότι τους μήνες από Απρίλιο- Μάιο έως και Σεπτέμβρη που έχει ζέστη, τότε έχει μεγαλύτερη ενόχληση. Την βοηθάνε τα καλοκαιρινά μπάνια (η αλμύρα της θάλασσας), όχι όμως και η έκθεση στον ήλιο! Και τα γαλακτώματα για την ατοπική δερματίτιδα (πχ eubos dermopotrective lotion πράσινη) βοηθούν αλλά η αλήθεια είναι ότι αμελώ να της βάζω καθημερινά, ειδικά τον χειμώνα...

Η παιδίατρος μου είπε οτι τα τεστ τα δερματικά είναι επίπονα για μικρό παιδί!

Αλλά θα ήθελα να βγάλω μια άκρη...Στην Πάτρα δεν έχεις ακούσει για τα τεστ τα δερματολογικά; κόστος κλπ;

Καλησπέρα!

Βρήκες άκρη τελικά με τί εξετάσεις πρέπει να κάνεις στο παιδάκι σου;

Η δική μου κόρη από μωρό έχει φαγουρα, γρατσουνιές στο σώματάκι της και ενόχληση λόγω ατοπικής δερματίτιδας. Οι πάνες την ενοχλούσαν πολύ και να φανταστείς το καλοκαίρι που ήταν 16-18 μηνών της έβγαζα τις πάνες και την άφηνα για όση περισσότερη ώρα μπορούσα, με βρακάκι...

Η παιδίατρος το μόνο που μου άφηνε να της βάζω ήταν ενυδατική κρέμα (atropel) αλλα την ενοχλούσε!!!

Ακόμη και τώρα που είναι 4, το δέρμα της εξακολουθεί να είναι ξηρό και ενοχλείται από την φαγούρα... Η κακομοίρα μου λέει ¨μαμά πάλι με τσίμπησε ένα κουνούπι!¨...νομίζει ότι η φαγούρα είναι από τσιμπήματα:wink:

Της έχω κάνει αιματολογικό έλεγχο για ανοσοσφαιρίνες IgE, είναι πολύ υψηλό που δείχνει ότι έχει αλλεργία. Πού;;;δεν ξέρω. Πάντως έχω διαπιστώσει ότι τους μήνες από Απρίλιο- Μάιο έως και Σεπτέμβρη που έχει ζέστη, τότε έχει μεγαλύτερη ενόχληση. Την βοηθάνε τα καλοκαιρινά μπάνια (η αλμύρα της θάλασσας), όχι όμως και η έκθεση στον ήλιο! Και τα γαλακτώματα για την ατοπική δερματίτιδα (πχ eubos dermopotrective lotion πράσινη) βοηθούν αλλά η αλήθεια είναι ότι αμελώ να της βάζω καθημερινά, ειδικά τον χειμώνα...

Η παιδίατρος μου είπε οτι τα τεστ τα δερματικά είναι επίπονα για μικρό παιδί!

Αλλά θα ήθελα να βγάλω μια άκρη...Στην Πάτρα δεν έχεις ακούσει για τα τεστ τα δερματολογικά; κόστος κλπ;

για τα δερματικα τεστ που σου ειπε ε! δεν ειναι κ φοβερα! εμεις τα καναμε πριν μερικους μηνες που ηταν 2μιση ο μικρος κ το μονο "δυσκολο" ηταν να κατσει 20' με τα χερια ακινητα (του τα κρατουσα) να μην τρεξουν οι ουσιες κ μπερδευτουν μεταξυ τους, αλλα του ειχαν βαλει στον Η/Υ καρτουν κ εκατσε μια χαρα με αυτα, χωρις αυτα δεν νομιζω να καθοταν ομως!

εμεις τα ειχαμε κανει στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομειο, χωρις κοστος αλλα μενουμε Αθηνα.

ατοπικη εχουμε απο 3 μηνων κ αργοτερα εμφανισε σοβαρη αλλεργια στο αβγο αλλα σε τιποτα αλλο οπως εδειξαν τα τεστ.

ειμαστε πλεον 3 ετων κ μας παρακολουθει απο 2 ετων στο Αττικο ο κος Πριφτης. Σε εναν μηνα θα κανουμε προκληση με κεικ με 3 αβγα να δουμε τι θα γινει....

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

για τα δερματικα τεστ που σου ειπε ε! δεν ειναι κ φοβερα! εμεις τα καναμε πριν μερικους μηνες που ηταν 2μιση ο μικρος κ το μονο "δυσκολο" ηταν να κατσει 20' με τα χερια ακινητα (του τα κρατουσα) να μην τρεξουν οι ουσιες κ μπερδευτουν μεταξυ τους, αλλα του ειχαν βαλει στον Η/Υ καρτουν κ εκατσε μια χαρα με αυτα, χωρις αυτα δεν νομιζω να καθοταν ομως!

εμεις τα ειχαμε κανει στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομειο, χωρις κοστος αλλα μενουμε Αθηνα.

ατοπικη εχουμε απο 3 μηνων κ αργοτερα εμφανισε σοβαρη αλλεργια στο αβγο αλλα σε τιποτα αλλο οπως εδειξαν τα τεστ.

ειμαστε πλεον 3 ετων κ μας παρακολουθει απο 2 ετων στο Αττικο ο κος Πριφτης. Σε εναν μηνα θα κανουμε προκληση με κεικ με 3 αβγα να δουμε τι θα γινει....

Εγώ κατάλαβα ότι την ενοχλεί το αβγό όταν της πρωτοέδωσα όταν ήταν μηνών (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς). Είχε βγάλει σπυράκια και έκανε εμμετό. Ξαναδοκίμασα μετά από μήνες και ξανά τα ίδια. Από τότε 'εως και σήμερα που είναι 4χρν, δεν έχει ξαναφάει αυγό βραστό ή τηγανητό παρά 2 μπουκιές σε ομελέτα σπανιότατα και ευτυχώς μαγειρεμένο μέσα σε κανά φαγητό δεν την ενοχλεί ιδιαίτερα...

Της έκανα πέρσι αιματολογικό έλεγχο γενικό στις ανοσοσφαιρίνες και ειδκά για το αγελαδινό γάλα. Για το γάλα ήταν αρνητικό αλλά η παιδίατρος είπε οτι δεν είναι και πολύ αξιόπιστα τα αιματολογικά τεστ. Αλλά μου είπε να μην την πάω σε δερματολόγο ή κάπου αλλού και να το αφήσουμε με περιποίηση δέρματος μόνο με ενυδατικές κρεμες...Όμως ταλαιπωρείται η μικρή αρκετά και πολλές φορές μικρότερη της έδινα φενιστιλ σιρόπι...

Σκέφτομαι όμως να το ψάξω, να δω που μπορώ να κάνω τα τεστ, ίσως στην Πάτρα ή Αγρίνιο...Θα δείξει...

Εγώ κατάλαβα ότι την ενοχλεί το αβγό όταν της πρωτοέδωσα όταν ήταν μηνών (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς). Είχε βγάλει σπυράκια και έκανε εμμετό. Ξαναδοκίμασα μετά από μήνες και ξανά τα ίδια. Από τότε 'εως και σήμερα που είναι 4χρν, δεν έχει ξαναφάει αυγό βραστό ή τηγανητό παρά 2 μπουκιές σε ομελέτα σπανιότατα και ευτυχώς μαγειρεμένο μέσα σε κανά φαγητό δεν την ενοχλεί ιδιαίτερα...

Της έκανα πέρσι αιματολογικό έλεγχο γενικό στις ανοσοσφαιρίνες και ειδκά για το αγελαδινό γάλα. Για το γάλα ήταν αρνητικό αλλά η παιδίατρος είπε οτι δεν είναι και πολύ αξιόπιστα τα αιματολογικά τεστ. Αλλά μου είπε να μην την πάω σε δερματολόγο ή κάπου αλλού και να το αφήσουμε με περιποίηση δέρματος μόνο με ενυδατικές κρεμες...Όμως ταλαιπωρείται η μικρή αρκετά και πολλές φορές μικρότερη της έδινα φενιστιλ σιρόπι...

Σκέφτομαι όμως να το ψάξω, να δω που μπορώ να κάνω τα τεστ, ίσως στην Πάτρα ή Αγρίνιο...Θα δείξει...

αφου υποψιαζεζαι το αβγο κανε της ενα ραστ τεστ για κροκο κ ασπραδι ξεχωριστα γιατι μπορει να εχει στο ενα απο τα δυο.δεν ειναι πολυ ακριβο ιδιωτικα γυρω στα 15ε.

η παιδιατρος δεν καταλαβαινω γιατι σου ειπε να μη το κοιταξεις αφου ταλαιπωριται το παιδι γιατι να μην το βοηθησεις?

εγω θα ξεκινουσα με εναν πάιδοαλλεργιολογο κ δερματολογος μας εχει δει κ οθφαλμιατρος λογω επεφυκιτιδας απ'ολα!η να εχεις αλλεργια η οχι:cool:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

γεια σας ξανα...

μιλησα μεναν αλλεργιολογο στην Πατρα και του ειπα την περιπτωση μας...μου ειπε οτι οντως τα τεστ αλλεργιας γινονται απο 4 ετων κ μετα....αυτο που μπορω να κανω ειναι να του κανω εξετασεις αιματος γιανα δουμε για το αυγο κ για λιγα ακομα...αλλα δεν ειναι απολυτα....πως θα παρουν αιμα απο το μωρο????δεν με βλεπω να τα κανω γιατι αυτες τις ευαισθησιες τις ειχαμε κ πριν απο τις στερεες τροφες...απλα θα προσεχω την ντοματα κ το αυγο....ειναι δερματικο κυριως το θεμα...γιατι μπουσουλαγε τοσο καιρο κ ερχοταν σε επαφη με χαλια+τα σαλια του ...γιναμε χαλια....

με βλεπω να καταλιγω σε κορτιζονη...φοβαμαι μην ατροφισει το δερματου στο στερνο..εκει ειναι το βασικο μας προβλημα....του εβαλα μια καινουρια κρεμα..της la roche poce(καπως ετσι γραφετε)η οποια λεει να την βαλεις 1 η' 2 φορες την ημερα...κ εμεις του βαλαμε παραπανω μεσα σε 10 ωρες..και ξυπνησε το πρωι κατα κοκκινος αλλα χωρις φαγουρες...λετε να τον πειραξε η κρεμα απο την υπερβολικη δοση????η' να κανει ξεσπασμα κ να ερθει η υφεση...????BOΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

γεια σας ξανα...

μιλησα μεναν αλλεργιολογο στην Πατρα και του ειπα την περιπτωση μας...μου ειπε οτι οντως τα τεστ αλλεργιας γινονται απο 4 ετων κ μετα....αυτο που μπορω να κανω ειναι να του κανω εξετασεις αιματος γιανα δουμε για το αυγο κ για λιγα ακομα...αλλα δεν ειναι απολυτα....πως θα παρουν αιμα απο το μωρο????δεν με βλεπω να τα κανω γιατι αυτες τις ευαισθησιες τις ειχαμε κ πριν απο τις στερεες τροφες...απλα θα προσεχω την ντοματα κ το αυγο....ειναι δερματικο κυριως το θεμα...γιατι μπουσουλαγε τοσο καιρο κ ερχοταν σε επαφη με χαλια+τα σαλια του ...γιναμε χαλια....

με βλεπω να καταλιγω σε κορτιζονη...φοβαμαι μην ατροφισει το δερματου στο στερνο..εκει ειναι το βασικο μας προβλημα....του εβαλα μια καινουρια κρεμα..της la roche poce(καπως ετσι γραφετε)η οποια λεει να την βαλεις 1 η' 2 φορες την ημερα...κ εμεις του βαλαμε παραπανω μεσα σε 10 ωρες..και ξυπνησε το πρωι κατα κοκκινος αλλα χωρις φαγουρες...λετε να τον πειραξε η κρεμα απο την υπερβολικη δοση????η' να κανει ξεσπασμα κ να ερθει η υφεση...????BOΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ένα γαλάκτωμα της la roche poche για την ατοπική δερματίτιδα, πρόκειται να παραγγείλω ...να δοκιμάσω και εγώ για την μικρή... Τώρα που είναι 4χρν, βλέπω ότι τις εντονότερες ενοχλήσεις της έχει όταν ιδρώνει και φαγουρίζεται σε όλο της το σώμα και κυρίως πίσω από γόνατα και αγκώνες... Όταν ήταν μικρότερη, μηνών έως και 2χρν είχε πάλι τις ίδιες ενοχλήσεις αλλά λόγω πάνας δυσκολευόταν περισσότερο. της έβαζα ενυδατικό γαλάκτωμα γιατί η κρέμα ήταν πιο πηχτή (της ατροπελ την έτσουζε). Στην αλλαγή προϊόντος (πχ αλοιφής ή σαμπουάν/αφρόλουτρου) βλέπω ότι έχει ενοχλήσεις και έτσι δύσκολα αλλάζω προϊόν... Έπαιρνα την eubos dermoprotective lotion 200ml πράσινο μπουκάλι και είδα πως το δέχτηκε το δέρμα της αλλά επειδή τώρα δεν το βρίσκω εύκολα στο φαρμακείο, είπα να παραγγείλω πρώτη φορά από ιντερνετ αυτό το γαλάκτωμα της la roche...

Κάτω από πηγουνάκι του μπέμπη, να του βάζεις βαμβακερές σαλιέρες και να τις αλλάζεις συχνά. όσο προλαβαίνεις να τον κρατάς στεγνό από τα σαλάκια και να του βάζεις ενυδατική αλοιφή 1-3 φορές έστω τοπικά στα σημεία που έχουν πρόβλημα. Μην ανησυχείς, μπόρα είναι θα περάσει!

Ποιος είναι ο αλλεργιολόγος στη Πάτρα; Πώς λέγεται; Πόσο παίρνει επίσκεψη; Σου είπε το κόστος των τεστ που γίνονται μετά τα 4;

φροντίστε το δέρμα των παιδιών σας για να βελτιωθούν οι αλλεργίες με ειδικά προιόντα οπως επίσης και με υγρή πούδρα.Τα αιματολογικά ραστ δεν είναι απο μόνα τους αξιοπιστα.Τα δερματικά είναι εγώ τα έχω κάνει απο 7 μηνών.Είμαστε τώρα 19 μηνών και με την σωστή καθοδήγηση έχουμε ξεπεράσει τις περισσότερες αλλεργίες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...