Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Και εμεις ακριβως το ιδιο, δεν ειχε παρει ομως καθολου κορτιζονη πριν...:!:δεν ξερω αν επαιξε τελικα ρολο οτι πινει εδω και τρεις μηνες υποαλλεργικο γαλα Η.Α. , ομως σκεφτομαι να το σταματησω και να ξεκινησω κανονικο μολις τελειωσει το κουτι.

Επισης χρησιμοποιω μονο lipikar γαλακτωμα

και για το μπανιο του μονο αυτο με το λαδι.

ΚαλΗμέρα πως πάτε με την όμοιο;;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚαλΗμέρα πως πάτε με την όμοιο;;

καλημερα!

Πινει ξανα γαλα κανονικο,και δεν εχει παρουσιασει κατι αναλογο. Χαπακι ομοιο δεν εχει χρειαστει να παρει παλι απο τοτε.

Απλα εδω και 2 εβδομαδες εχει παρουσιασει λευκες κηλιδες στην πλατουλα του. Σημερα θα τον δει και η παιδιατρος.

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

καλημερα!

Πινει ξανα γαλα κανονικο,και δεν εχει παρουσιασει κατι αναλογο. Χαπακι ομοιο δεν εχει χρειαστει να παρει παλι απο τοτε.

Απλα εδω και 2 εβδομαδες εχει παρουσιασει λευκες κηλιδες στην πλατουλα του. Σημερα θα τον δει και η παιδιατρος.

πως τις εννοείς τις λευκές κηλιδες και για πόσες μιλάς?

πως τις εννοείς τις λευκές κηλιδες και για πόσες μιλάς?

Ειναι σε ολη την πλατουλα του ,διαφορα μεγεθη, η μεγαλυτερη οπως ενα καρυδι, η μικροτερη σαν ενα κερμα λεπτου.

Τελικα τωρα το πρωι θα τον δει δερματολογος και θα σας πω οταν γυρισουμε....

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Ειναι σε ολη την πλατουλα του ,διαφορα μεγεθη, η μεγαλυτερη οπως ενα καρυδι, η μικροτερη σαν ενα κερμα λεπτου.

Τελικα τωρα το πρωι θα τον δει δερματολογος και θα σας πω οταν γυρισουμε....

Αν πήγατε για μπάνια είναι πιθανότατα σημεία που δεν μαύρισαν.Τα σημεία του σώματος που ήταν εκζέματα ακόμα και πολύ πολύ μικρά δεν μαυρίζουν,είναι και σε ύφεση και γι αυτό και φαίνονται έτσι.οταν επανέλθουμε στο χρώμα του χειμώνα θα γίνει κάτασπρο πάλι το δερματάκι

Διαφημίσεις

Αν πήγατε για μπάνια είναι πιθανότατα σημεία που δεν μαύρισαν.Τα σημεία του σώματος που ήταν εκζέματα ακόμα και πολύ πολύ μικρά δεν μαυρίζουν,είναι και σε ύφεση και γι αυτό και φαίνονται έτσι.οταν επανέλθουμε στο χρώμα του χειμώνα θα γίνει κάτασπρο πάλι το δερματάκι

Παιδιά εμένα ειναι ερυθρος όλος γιατιιι;;;;ποτε θα ηρεμισει δεν αντέχω άλλο ..οταν του ειχαμε δώσει κορτιΖονη για να γίνει η βάφτιση ήταν πολυ ασπρος..μια φορα του έχω δώσει μόνο ...τώρα κάνουμε όμοιο ειχε συνέλθει λιγο αλλα αυτές τις μέρες έχει φοβερή ένταση και φαγούρα παντού..ετοιμάζει κυνοδοντες λέτε να έχει σχέση;;δεν ξέρω τι να του κάνω..τρώει σταματάει για να ξυστει παίζει σταματάει για να ξυστει ο ύπνος του χάλια κάθε δυο ώρες όρθιος και ξυνεται.....σας παρακαλώ βοηθήσετε!!!!

Παιδιά εμένα ειναι ερυθρος όλος γιατιιι;;;;ποτε θα ηρεμισει δεν αντέχω άλλο ..οταν του ειχαμε δώσει κορτιΖονη για να γίνει η βάφτιση ήταν πολυ ασπρος..μια φορα του έχω δώσει μόνο ...τώρα κάνουμε όμοιο ειχε συνέλθει λιγο αλλα αυτές τις μέρες έχει φοβερή ένταση και φαγούρα παντού..ετοιμάζει κυνοδοντες λέτε να έχει σχέση;;δεν ξέρω τι να του κάνω..τρώει σταματάει για να ξυστει παίζει σταματάει για να ξυστει ο ύπνος του χάλια κάθε δυο ώρες όρθιος και ξυνεται.....σας παρακαλώ βοηθήσετε!!!!

Αν οπως λες είχε μεγάλο πρόβλημα με τα εκζέματα , τότε κάνε λίγη υπομονή με την ομοιο μέχρι να δράσει σωστά. Διαφορετικά πάρε τηλέφωνο τον γιατρό για να μιλήσετε . Πάντως κι εμένα όταν έβγαζε δοντάκια τοτε είχε εξαρση στα εκζέματα . Σε καταλαβαίνω οτι νιώθεις άσχημα να βλέπεις τον μικρό να ξύνεται συνέχεια . Όλες τα έχουμε περάσει . Ελπίζω να γίνει καλά γρήγορα ο μικρούλης

Mπορείς να του δώσεις λίγο αντισταμινικο για να ηρεμήσει το παιδί.Το ξύσιμο φέρνει φαγούρα και κύκλος.Το αντισταμινικό δεν αντιβαίνει στην ομοιοπαθητική θεραπεία.Ετσι τουλάχιστον μου είχε πει ο δικός μου.

Mπορείς να του δώσεις λίγο αντισταμινικο για να ηρεμήσει το παιδί.Το ξύσιμο φέρνει φαγούρα και κύκλος.Το αντισταμινικό δεν αντιβαίνει στην ομοιοπαθητική θεραπεία.Ετσι τουλάχιστον μου είχε πει ο δικός μου.

Καλησπέρα!!σημερα ειχε λιγότερη μανία για να ξυνεται ..του δίνω οποτε τον βλέπω να ξυνεται πολυ..atarax ελπίζω και εγω να του περάσει..δεν το έχω χαρεί καθόλου το παιδι μου..ποτε άρχισε να καλυτερευει;;;

Καλησπέρα!!σημερα ειχε λιγότερη μανία για να ξυνεται ..του δίνω οποτε τον βλέπω να ξυνεται πολυ..atarax ελπίζω και εγω να του περάσει..δεν το έχω χαρεί καθόλου το παιδι μου..ποτε άρχισε να καλυτερευει;;;

Tι να σου πω!Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.Μπάνια στη θάλασσα κάνατε αρκετά?

Τωρα το καλοκαίρι καλό είναι να μην αφήνεις το παιδί να ιδρώνει.ο ιδρώτας δυστυχώς επιδεινώνει το έκζεμα.Εγώ χρησιμοποιώ υγρό ταλκ και τον έχει βοηθήσει πολύ.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι οτι σιγά σιγά θα βελτιώνεται.

Απο αντισταμινικό εγω του έδινα fenistil σταγ.

Διαφημίσεις

Tι να σου πω!Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.Μπάνια στη θάλασσα κάνατε αρκετά?

Τωρα το καλοκαίρι καλό είναι να μην αφήνεις το παιδί να ιδρώνει.ο ιδρώτας δυστυχώς επιδεινώνει το έκζεμα.Εγώ χρησιμοποιώ υγρό ταλκ και τον έχει βοηθήσει πολύ.Το μόνο σίγουρο πάντως είναι οτι σιγά σιγά θα βελτιώνεται.

Απο αντισταμινικό εγω του έδινα fenistil σταγ.

Κάνουμε μπάνια όχι συχνά..του κάνει καλο έχω παρατηρήσει..απο ενυδατικες έχω βάλει τα πάντα ο αλλεργιολογος μου ειχε πει για trixera aven έβαζαν σε μισή ώρα ήθελε πάλι..και τώρα βάζω aveeno dermexa emollient .σκάλες καλύτερη!!βασικά ειναι και τι θα ταιριάζει στο κάθε δέρμα...εσυ τι εβαζες έχω θέμα και με έντονη ξηροδερμια στο κεφάλι εώς κουτελο και φρυδια έχω πάλι δοκιμάσει αρκετά...υπάρχει ακόμα όμως...πφφφφφφ καμία ιδέα;;;;

Κάνουμε μπάνια όχι συχνά..του κάνει καλο έχω παρατηρήσει..απο ενυδατικες έχω βάλει τα πάντα ο αλλεργιολογος μου ειχε πει για trixera aven έβαζαν σε μισή ώρα ήθελε πάλι..και τώρα βάζω aveeno dermexa emollient .σκάλες καλύτερη!!βασικά ειναι και τι θα ταιριάζει στο κάθε δέρμα...εσυ τι εβαζες έχω θέμα και με έντονη ξηροδερμια στο κεφάλι εώς κουτελο και φρυδια έχω πάλι δοκιμάσει αρκετά...υπάρχει ακόμα όμως...πφφφφφφ καμία ιδέα;;;;

Εχω δοκιμάσει Αderma exomega,Lipikar,Trixera,και λίγο frezyderm απο δείγμα.

Η καλύτερη κατ εμέ είναι η exomega και καλή γνώμη σχημάτισα και για την Frezyderm αλλά παρόλο την ελληνική καταγωγή της είναι πιο ακριβή απο όλες.

Δοκίμασε την exomega αν θες την γνωμη μου καθολικά σε όλο το σώμα 2 φορές ημερησιως σίγουρα, και μικρά συμπληρώματα κατά τόπους αν χρειάζεται.Απο όσες δοκίμασα είναι η πιο πλούσια υφή χωρίς ταυτόχρονα να είναι γλιτσερή.

Η ξηροδερμία στο κούτελο μου θυμίζει νινίδα:D.Μήπως να του βάλεις λίγο λαδάκι ελιάς εκεί στο προσωπάκι?

Απο το θαλασσινό μπάνιο για να δεις διαφορά πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 3 μέρες συνεχόμενα.

Είμαι κατά των χημικών κρεμών, ιδίως για τα μωράκια μας που θα βομβαρδιστούν μια ζωή με χημικά. Έχουμε ξεχάσει τις συνταγές της φύσης και τρέχουμε να αγοράσουμε ό,τι χημικό κυκλοφορεί και μετά απορούμε που όχι μόνον δεν είναι αποτελεσματικό αλλά προξενεί και βλάβες... Όλοι μας το κάνουμε αυτό συμπεριλαμβανομένης και εμού...

Λοιπόν βρήκα μια καταπληκτική κρέμα στο http://picklist.me/Items/?handmade-miraculous-cream Είναι και για πρόσωπο- σαν καλλυντική...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΝΙΚΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ 32 ΜΕΡΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ.ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΝΑ ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΦΥΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΛΛΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ-ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Είμαι κατά των χημικών κρεμών, ιδίως για τα μωράκια μας που θα βομβαρδιστούν μια ζωή με χημικά. Έχουμε ξεχάσει τις συνταγές της φύσης και τρέχουμε να αγοράσουμε ό,τι χημικό κυκλοφορεί και μετά απορούμε που όχι μόνον δεν είναι αποτελεσματικό αλλά προξενεί και βλάβες... Όλοι μας το κάνουμε αυτό συμπεριλαμβανομένης και εμού...

Λοιπόν βρήκα μια καταπληκτική κρέμα στο http://picklist.me/Items/?handmade-miraculous-cream Είναι και για πρόσωπο- σαν καλλυντική...

Η κεραλοιφή ειναι επίσης μια καλή κρεμα.Οτι ταιριάξει στον καθένα.Μακάρι όλες οι περιπτώσεις να απαντούσαν σε ένα και μόνο προιόν

Διαφημίσεις

Κορίτσια και αγόρια γεια σας,

Εμείς για ενυδάτωση χρησιμοποιούμε αμυγδαλέλαιο. Το χρησιμοποίησα και για τη νινίδα και για την ατοπική και είχε φοβερό αποτέλεσμα (βέβαια το πρόβλημα δεν ήταν πάρα πολύ έντονο). Δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία άλλη κρέμα. Επίσης το βάζω και στην αλλαγή πάνας και το μπεμπάκι μου δεν έχει συγκαεί ποτέ (είμαστε 4,5 μηνών). Αν θέλετε δοκιμάστε το, είναι φυσικό (τρώγεται κιόλας) και πολύ απαλό...

• 2 εβδομάδες μετά...

εχει δοκιμασει καμια κοπελα pepanthen nuppy cream? ειναι αλοιφη σαν την pepanthol, και αν προοριζεται για τη περιοχη της πανας εχει αποτελεσματα σε καποια μωρακια και στην δεματιτιδα τουλαχιστον το δικο μου μωρακι ηρεμησε αρκετα.

• 4 εβδομάδες μετά...
εχει δοκιμασει καμια κοπελα pepanthen nuppy cream? ειναι αλοιφη σαν την pepanthol, και αν προοριζεται για τη περιοχη της πανας εχει αποτελεσματα σε καποια μωρακια και στην δεματιτιδα τουλαχιστον το δικο μου μωρακι ηρεμησε αρκετα.

Την εχω χρησιμοποιησει αλλα δεν με βολεψε καθολου το σωληναριο που ειναι μεταλλικο.

Δεν ειναι πολυ πηχτη για να την εφαρμοσεις στα σημεια με την ατοπικη δερματιτιδα??Αναπνεει το δερματακι του μωρου?

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

δηλαδή όσες κάνατε ομοιοπαθητική θεραπευθήκατε; το χάπι δίνετε στο μωρό; και πόσο μωρό; αν κάνεις απλώς αποχή από τις τροφές που είναι οι αλλεργιογόνες δεν περνάει;

δηλαδή όσες κάνατε ομοιοπαθητική θεραπευθήκατε; το χάπι δίνετε στο μωρό; και πόσο μωρό; αν κάνεις απλώς αποχή από τις τροφές που είναι οι αλλεργιογόνες δεν περνάει;

Εμεις ειδαμε διαφορα μεγαλη, υποχωρησε τελειως,πηρε χαπακι ομοιο ο μπεμπης σχεδον στον 5ο μηνα.Μετα απο 2 μηνες σταματησαμε και το υποαλλεργικο γαλα και δεν ξαναφουντωσε.

Λενε οτι βοηθησε και το καλοκαιρι σαν εποχη, να δουμε τωρα το χειμωνα αν θα ξαναπαρουσιασει.

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

η μικρή απο τότε που γεννήθηκε έκανε ατοπική δερματίτιδα, η παιδίατρος μας είχε δώσει της φρεζιντερμ την ατροπέλ η οποία έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά πανάκριβη..λίγο καιρό τη χρησιμοποιήσαμε , πιο πολύ για να ενυδατώνεται το δέρμα και να μην έχει φαγούρα. μετά της τη σταμάτησα την κρέμα και υποχώρησε μόνη της η δερματίτιδα.. τώρα βγάζει κοκκινίλες μόνο όταν έρχεται σε επαφή το πρόσωπό της με μάλλινα και υποχωρεί μετα απο κάποιες ώρες..

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν ειναι χάπι ειναι καψουλιτσες που την ανοίγεις έχει μέσα μικρά μπιλακια κΑι το βάζεις σε κουτάλα κι πλαστικό. Η μαζι με ψωμάκι και βιταμ η με λιγο γιαουρτακι. Ότι σε βολεύει η ομοιοπαθητικη ξεκινάει απο δυο μηνών στα μωρά. Ειναι αφοβη τελείως δεν προκαλεί αντιδράσεις ... Αρκεί να βρείτε την σωστή καψουλα για να κάνει δουλεια!!!! Εγω έκανα στο παιδι μου και πήγε αρκετα καλα!!! Αρκεί να βρεις και καλο ομοιοπαθητικο!!!

Δεν ειναι χάπι ειναι καψουλιτσες που την ανοίγεις έχει μέσα μικρά μπιλακια κΑι το βάζεις σε κουτάλα κι πλαστικό. Η μαζι με ψωμάκι και βιταμ η με λιγο γιαουρτακι. Ότι σε βολεύει η ομοιοπαθητικη ξεκινάει απο δυο μηνών στα μωρά. Ειναι αφοβη τελείως δεν προκαλεί αντιδράσεις ... Αρκεί να βρείτε την σωστή καψουλα για να κάνει δουλεια!!!! Εγω έκανα στο παιδι μου και πήγε αρκετα καλα!!! Αρκεί να βρεις και καλο ομοιοπαθητικο!!!

η μικρή απο τότε που γεννήθηκε έκανε ατοπική δερματίτιδα, η παιδίατρος μας είχε δώσει της φρεζιντερμ την ατροπέλ η οποία έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά πανάκριβη..λίγο καιρό τη χρησιμοποιήσαμε , πιο πολύ για να ενυδατώνεται το δέρμα και να μην έχει φαγούρα. μετά της τη σταμάτησα την κρέμα και υποχώρησε μόνη της η δερματίτιδα.. τώρα βγάζει κοκκινίλες μόνο όταν έρχεται σε επαφή το πρόσωπό της με μάλλινα και υποχωρεί μετα απο κάποιες ώρες..

Η σειρά της Atoprel της Frezyderm είναι φανταστική. Είναι αλήθεια ότι είναι ακριβή αλλά αν ψάξεις σε eshop, μπορείς να βρεις αρκετα καλές προσφορές. Τσεκάρετε για παράδειγμα

http://www.pharmatopia.gr/el/vrefikh-paidikhfrontida/frontida-kai-ygieinh/mpanio-kai-peripoihsh.html?subcats=Y&features_hash=V89

http://www.pharmacytop.gr/sebamed-atoprel-atopic-relief-emolient-cream-150ml.html

Ανεξάρτητα από ποια μέθοδο θα ακολουθήσετε, κλασική ιατρική ή ομοιοπαθητική, ένα είναι σίγουρα. Χρειάζεται καθαρισμός με κατάλληλα προιόντα και ενυδάτωση σε καθημερινή βάση αμέσως μετά το μπάνιο. Σε περιόδους εξάρσεων δοκιμάστε πιο παχύρευστες κρέμες ή ακόμα καλύτερα λαδάκι.

• 2 months later...
Η σειρά της Atoprel της Frezyderm είναι φανταστική. Είναι αλήθεια ότι είναι ακριβή αλλά αν ψάξεις σε eshop, μπορείς να βρεις αρκετα καλές προσφορές. Τσεκάρετε για παράδειγμα

http://www.pharmatopia.gr/el/vrefikh-paidikhfrontida/frontida-kai-ygieinh/mpanio-kai-peripoihsh.html?subcats=Y&features_hash=V89

http://www.pharmacytop.gr/sebamed-atoprel-atopic-relief-emolient-cream-150ml.html

Ανεξάρτητα από ποια μέθοδο θα ακολουθήσετε, κλασική ιατρική ή ομοιοπαθητική, ένα είναι σίγουρα. Χρειάζεται καθαρισμός με κατάλληλα προιόντα και ενυδάτωση σε καθημερινή βάση αμέσως μετά το μπάνιο. Σε περιόδους εξάρσεων δοκιμάστε πιο παχύρευστες κρέμες ή ακόμα καλύτερα λαδάκι.

Και εγώ αυτή χρησιμοποιώ εδω και μερικες μερες στον μικρουλη μου. Η διαφορα είναι μικρή μεχρι στιγμής. Μετα απο πόσο καιρό θα αρχίσει να υποχωρεί; Του βαζω 2 με 3 φορές τη μέρα,καλα κάνω ή θελει περισσότερες;

eNortjKzUjK0MDUzMlSyBlwwFZoC1A,,30.pngeNortjKzUjIysDA1M1SyBlwwFYcC0w,,27.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...