Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Μαμαδες,για βοηθηστε...τι κανετε με τη φαγουρα των παιδιων με ατοπικη δερματιτιδα?εμενα ξυνεται ολη μερα και το βραδυ δε μπορει να κοιμηθει.βαζουμε ενυδατικες,ειδικα αφρολουτρα,μονο βαμβακερα κ.τ.λ κανουμε και ομοιοπαθητικη,η φαγουρα ομως δεν παλευεται,δε μπορει να σταθει πουθενα.εσεις πως το αντιμετωπιζετε?

Μίλα με τον ομοιοπαθητικό σου για να σου δωσει νεα αγωγή .Θα τον βοηθησει . Οταν ο μικρός ειχε την τελευταια εξαρση με εντονη φαγουρα την παλεψαμε μεσα σε 3 μερες. - την εντονη φαγουρα τουλαχιστον - . Φροντισε να εχεις κομενα τα νυχια συνεχεια και να του αποσπας την προσοχή οταν παει να ξυστει.

Για το βραδι δυστυχως δεν μπορω να σου προτεινω κατι . ο μικρός μας όσο και να εχει φαγουρα πεφτει σε χειμερια ναρκη οποτε ηταν η μονη στιγμή που δεν ξυνόταν .

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μαμαδες,για βοηθηστε...τι κανετε με τη φαγουρα των παιδιων με ατοπικη δερματιτιδα?εμενα ξυνεται ολη μερα και το βραδυ δε μπορει να κοιμηθει.βαζουμε ενυδατικες,ειδικα αφρολουτρα,μονο βαμβακερα κ.τ.λ κανουμε και ομοιοπαθητικη,η φαγουρα ομως δεν παλευεται,δε μπορει να σταθει πουθενα.εσεις πως το αντιμετωπιζετε?

Θα σου πω αλλά φοβάμαι πως δεν θα σ᾽αρέσει η απάντηση.Με κορτιζόνη.Και εγώ και δύο φίλες με σοβαρότερα προβλήματα.Μόνο με κορτιζόνη.Προσωπικά είμαι οπαδός της συμβατικής και μόνο ιατρικής άρα μπορείς να πεις πως γράφω προκατειλημένα.Σε αυτά που λέγονται για την κορτιζόνη απλά κλείνω τα αυτιά μου.Είναι σωτήρια.Κυριολεκτικά σώζει τον σύζυγό μου που πάσχει από αυτοάνοσο.Δεν θα πω κάτι για την ομοιοπαθητική γιατί δεν έχω τίποτα καλό να πω,αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό.Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως μου έστειλαν πρόσφατα δείγματα με κρέμα από γάλα γαϊδούρας το οποίο υπόσχεται θαύματα στο έκζεμα και συστήνεται από ομοιοπαθητικούς.Αν το μωρό είναι πολύ μικρό βάλε του γαντάκια το βράδυ.

Όπως ξαναείπα βοηθάει και η πούδρα.

NVVvp2.png

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως μου έστειλαν πρόσφατα δείγματα με κρέμα από γάλα γαϊδούρας το οποίο υπόσχεται θαύματα στο έκζεμα και συστήνεται από ομοιοπαθητικούς.
Παντως η δικη μας γιατρος ομοιοπαθητικης δεν μας προτεινε κρεμα απο γαλα γαίδουρας....!!!!:|:-|:|:-|:|

Αυτα με τους γιατρους ειναι προσωπικες εμπειριες οπως ειπες !!!! Υπαρχουν γιατροι και γιατροι......

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Η μικρη μου ειναι τωρα 6μηνων και το εμφανισε 2μηνων.μεχρι τωρα δεν εχουμε βαλει κορτιζονη και η ομοιοπαθητικη τη βοηθαει σιγουρα,γιατι δεν εχει καμια σχεση με το πως ξεκινησε αλλα,αργα.αλλαζουμε χαπι καθε 4 μερες φαντασου.εχω και εγω αυτοανοσο και κανω χρονια ομοιοπαθητικη,με εχει βοηθησει πολυ να ελλατωσω τα κλασσικα φαρμακα,κι αν εχω παρει κορτιζονη στη ζωη μου....δεν λυνει το προβλημα απλα το κουκουλωνει γι'αυτο δεν τη θελω για τη μικρη μου,ψαχνω λυση οχι κατι προσκαιρο.οσο για τα γαντια εννοειται οτι της βαζω αλλα ξυνεται και με αυτα,εχουμε να κοιμηθουμε βραδυ.....αλλα και το πρωι δεν μπορω να την αφησω πουθενα μονη της,να κανω μια δουλεια,ξυνεται συνεχεια.η πουδρα νομιζω δεν κανει γιατι κλεινει τους πορους.εσεις που κανετε ομοιοπαθητικη σε ποσο διαστημα ειδατε αποτελεσμα?

Παντως η δικη μας γιατρος ομοιοπαθητικης δεν μας προτεινε κρεμα απο γαλα γαίδουρας....!!!!:|:-|:|:-|:|

Αυτα με τους γιατρους ειναι προσωπικες εμπειριες οπως ειπες !!!! Υπαρχουν γιατροι και γιατροι......

Βρε έτσι έλεγε το διαφημιστικό φυλλάδιο.Μπορεί να έλεγε και ψέματα.Η Lanese

ήταν η εταιρία.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

Η μικρη μου ειναι τωρα 6μηνων και το εμφανισε 2μηνων.μεχρι τωρα δεν εχουμε βαλει κορτιζονη και η ομοιοπαθητικη τη βοηθαει σιγουρα,γιατι δεν εχει καμια σχεση με το πως ξεκινησε αλλα,αργα.αλλαζουμε χαπι καθε 4 μερες φαντασου.εχω και εγω αυτοανοσο και κανω χρονια ομοιοπαθητικη,με εχει βοηθησει πολυ να ελλατωσω τα κλασσικα φαρμακα,κι αν εχω παρει κορτιζονη στη ζωη μου....δεν λυνει το προβλημα απλα το κουκουλωνει γι'αυτο δεν τη θελω για τη μικρη μου,ψαχνω λυση οχι κατι προσκαιρο.οσο για τα γαντια εννοειται οτι της βαζω αλλα ξυνεται και με αυτα,εχουμε να κοιμηθουμε βραδυ.....αλλα και το πρωι δεν μπορω να την αφησω πουθενα μονη της,να κανω μια δουλεια,ξυνεται συνεχεια.η πουδρα νομιζω δεν κανει γιατι κλεινει τους πορους.εσεις που κανετε ομοιοπαθητικη σε ποσο διαστημα ειδατε αποτελεσμα?

Για την πούδρα μου το χε πει η κουμπάρα μου.Τα πόδια της κόρης της μόνο έτσι ηρεμούσαν.Κορτιζόνη δεν χρησιμοποιούσε ούτε αυτή,αλλά είχε παρατηρήσει πως το παιδί το βοηθούσε να ξηραίνεται το δέρμα και όχι να λιπαίνεται.Όμως η μικρή είχε ανοιχτές πληγές που έτρεχαν.Επίσης κόντρα στις οδηγίες το θαλασσινό νερό της έκανε ζημιά.Πιασ'το αυγό και κούρευτο δλδ.Α,και κάπου διάβασα οδηγία για κρύο νερό;;;μα αυτό είναι εντελώς λάθος.Η ατοπία θέλει όσο το δυνατόν να μην διαταράσσεται.Το κρύο νερό θα έκανε το δέρμα να αντιδράσει.Με όσους έχω συζητήσει η ατοπία θέλει στανταράκι 32-34 βαθμούς μπάνιο.

NVVvp2.png

εμενα είχε ακριβώς τόσο μεγάλη φαγούρα, όλο το σώμα του ήταν μια πληγή και ξυνόταν και ήταν 3 μηνών...δοκίμασα τα πάντα (εκτός κορτιζόνης φυσικά που δεν θα έδινα με τίποτα σε μωράκι, είναι πολύ επικίνδυνη για την ενήλικη ζωή του μετά) και τελικά σωθήκαμε με τον ακόλουθω συνδυασμο

-φορουσα γαντάκια μεχρι να περασει η φαγουρα συνέχεια

-εβαζα την κρεμα rescue remedy του bach εντελώς φυτική

-απέκλεισα αυτο που προκαλούσε την ατοπική, στην περίπτωση μας είναι γαλακτοκομικά και αυγά, θήλαζα οπότε τα έκοψα από την διατροφή μου

-μείωσα πολύ τα μπανάκια του γιατί η υγρασία χειροτερεύει την κατάσταση

ελπίζω να σε βοήθησα...

α και καλλυντικά από γάλα γαϊδάρας είχα δοκιμάσει (όπως πολλά πολλά ακόμη) και δεν είχα δει καμιά βελτίωση...

καλή τύχη!

gwggp2.png ISWTp2.png

Η μικρη μου ειναι τωρα 6μηνων και το εμφανισε 2μηνων.....η πουδρα νομιζω δεν κανει γιατι κλεινει τους πορους.εσεις που κανετε ομοιοπαθητικη σε ποσο διαστημα ειδατε αποτελεσμα?

O μικρός εμφανισε πρωτη φορά οταν ηταν 3-4 μηνων . Στο κεφαλι και ποδια .

πηγαμε σε 2 παιδιατρους , δερματολόγο και μας ειπαν ολοι το ιδιο πανω κατω. Τοτε ξεκινησαμε ομοιοπαθητικη . Περασε μεσα σε λιγο διαστημα . Ουτε πυον πλεον , ουτε πληγες, ουτε φαγουρα . Επομενη φορα εμαφανιστηκε οταν εκλεισε χρονο. Αυτη τη φορα εμφανίστηκε από τον αφαλό εως τον πωπό - περιπου οπου ηταν η πανα - εδω καναμε 1 εβδομαδα να ηρεμησει

Το Πάσχα πάλι έκανε ενα μεγαλο ξεσπασμα - πάλι από τον αφαλό αλλά αυτή την φορά εως την πλάτη και μετα εβγαλε εξανθηματα σε ολο το κορμί . Πάλι στην εβδομάδα κοντά το ξεπερασε . Μιλησες με την ομοιοπαθητικό σου ? Τι σου είπε ?

Γαντακια φοραμε συνεχεια αλλα δεν την εμποδιζουν να ξυθει,γεμιζουν τα γαντια υγρο και αιμα....πως βρηκατε τι προκαλουσε την ατοπικη?η κρεμα που λες ειναι ενυδατικη απλη ή κανει και για τη φαγουρα?ποσο ειναι τωρα το παιδακι σου,του εχει περασει εντελως?συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις...

Νομιζω οτι ο ομοιοπαθητικος μας,προσπαθει με το σχημα που ακολουθει να της περασει μια για παντα,δε ξερω,σιγουρα και το καθε παιδακι ειναι διαφορετικο και εκει οφειλεται η διαφορα του χρονου που θα θεραπευτει...ευχαριστω παντως...

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι ο ομοιοπαθητικος μας,προσπαθει με το σχημα που ακολουθει να της περασει μια για παντα,δε ξερω,σιγουρα και το καθε παιδακι ειναι διαφορετικο και εκει οφειλεται η διαφορα του χρονου που θα θεραπευτει...ευχαριστω παντως...

Να΄σαι καλά και ελπίζω να το ξεπερασει γρηγορα. Παρόλα αυτα αν νομίζεις πως ο τροπος που ακολουθεί ο γιατρος σου δεν ταιρειάζει στο δικό σου παιδί ας συζητήσετε να το αντιμετωπισει διαφορετικά ή παρε μια δευτερη γνωμη .

Γαντακια φοραμε συνεχεια αλλα δεν την εμποδιζουν να ξυθει,γεμιζουν τα γαντια υγρο και αιμα....πως βρηκατε τι προκαλουσε την ατοπικη?η κρεμα που λες ειναι ενυδατικη απλη ή κανει και για τη φαγουρα?ποσο ειναι τωρα το παιδακι σου,του εχει περασει εντελως?συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις...

η ατοπική συνδέεται με αλλεργίες, άρα κάπου θα έχει αλλεργία, ίσως σε τρόφιμα ίσως σε σκόνη, φυτά, κλπ...δεν το ψάξατε καθόλου?

η κρέμα είναι γενικά επουλωτική για το δέρμα, για τα πάντα...

ναι φυσικα του εχει περασει εντελως, ειναι τωρα 3 ετων και μονο πολυ σπάνια, ανάλογα με την διατροφή του μπορεί να ερεθιστεί λιγάκι στο εσωτερικό του αγκώνα αλλά είναι απειροελάχιστο. Και πλέον τρώει τα πάντα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Πως βρηκες σε τι ηταν αλλεργικος?εχεις ακουσει για μια κρεμα που λεγεται pruzax ultra cream?την εγραφε καποια μαμα για τη φαγουρα....περιμενω να την τσεκαρει ο παιδιατρος και να μου πει αν την επιτρεπει.

Πως βρηκες σε τι ηταν αλλεργικος?εχεις ακουσει για μια κρεμα που λεγεται pruzax ultra cream?την εγραφε καποια μαμα για τη φαγουρα....περιμενω να την τσεκαρει ο παιδιατρος και να μου πει αν την επιτρεπει.

όχι δεν την ξέρω την κρέμα, γενικά απέφευγα οτιδήποτε χημικό και συνθετικό γιατί είναι επικίνδυνες οι ουσίες τους για μωράκια (και για όλους)

βρήκα τι μας πείραζε καθαρά με την παρατήρηση...πολύ αργότερα κάναμε και δερματικά τεστς (patches) στο παίδων και επιβεβαιώθηκε η αλλεργία σε αβγό και γάλα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλημερα!

Η κορη μου εμφανισε ατοπικη δερματιτιδα πριν 2 εβδομαδες (δηλαδη στα 3 της χρονια και κατι ψιλα)...

Εμφανισε αρχικα αλλεργια λογω της εποχης και μετα ξεσπασε δερματολογικα. Μη φανταστειτε τρελα πραγματα αλλα σε ενα παιδι που πριν δεν ειχε τιποτα στο δερματακι του, καταλαβαινεις τη διαφορα.. :)

Ο παιδιατρος μας και η ομοιοπαθητικος μας ειναι της αποψης πως δεν κανουμε τιποτα εφοσον ειναι σε τοσο ελαφρια μορφη και ο παιδοδερματολογος μας εδωσε μια κρεμα (ουτε καν δεν θυμαμαι πως τη λενε) οταν ειναι σε εξαρση να της βαζω, η οποια μεσα εχει κορτιζονη. Δεν της την εχω βαλει ουτε μια φορα καθως και ο παιδιατρος αλλα και η ομοιοπαθητικος συμφωνουν πως στην περιπτωση της κορης μου ειναι υπερβολη.

Ηθελα να ρωτησω εσας τις πιο εμπειρες μανουλες καθως ειλικρινα δεν εχω χρονο να διαβασω 9 σελιδες (και ζητω συγγνωμη εκ των προτερων αν σας βαζω να λετε τα ιδια πραγματα):

1)Με τι πλενετε πλεον τα παιδακια σας; Θα προτιμουσα ενα προϊον (δηλ. με αυτο να πλενουμε μαλλια, κορμι, ευαισθητη περιοχη, ολα)..

2)Ποια ενυδατικη τους βαζετε μετα το μπανιο; Μεχρι στιγμης της βαζω της frezyderm το baby liquid talc και την ηρεμει αρκετα μπορω να πω.. Αν παμε σε πιο "εξειδικευμενο" προϊον, ποιο να προτιμησω;

3)Τωρα το καλοκαιρι τι αντιηλιακο βαζουμε; Μεχρι στιγμης ειχαμε χρησιμοποιησει 3 (του Κορρε, της avene, και της la roche posay με καλυτερο κατ' εμε το τελευταιο).. Εσεις ποιο χρησιμοποιειτε για τα παιδακια σας;

4)Πρεπει να προσεξω κατι αλλο; Να εχω το νου μου για κατι; Να κουβαλαω κατι ΠΑΝΤΑ μαζι μου;

Οποιαδηποτε συμβουλη ή κουβεντουλα σας θα μου ηταν ιδιαιτερως χρησιμη! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Εμείς χρησιμοποιούμε τα προϊόντα της lavera (τα neutral για το μπάνιο και για αντιηλιακό) και για ενυδατική μόνο κεραλοιφή... Δεν εξαφανίζεται αλλά είναι πολύ πολύ ήπιο και χωρίς κνησμό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εμείς χρησιμοποιούμε τα προϊόντα της lavera (τα neutral για το μπάνιο και για αντιηλιακό) και για ενυδατική μόνο κεραλοιφή... Δεν εξαφανίζεται αλλά είναι πολύ πολύ ήπιο και χωρίς κνησμό.

Την κεραλοιφή την χρησιμοποιείς σε ολες τις φάσεις?Εννοώ και ηρεμίας και έξαρσης?

Κι εγώ lavera αντιηλιακό

Ναι αν και δεν έχει συχνά εξάρσεις. Το Πάσχα που έφαγε πολλά απαγορευμένα και φούντωσε και είχε για πρώτη φορά φαγούρα έντονη σε δύο λεπτά με την κεραλοιφή ηρεμούσε. Μάλιστα μου την έφερνε από ένα σημείο και μετά μόνος του.

Έχω παρατηρήσει ότι με βοηθάει κι εμένα στο έκζεμά μου. Αλλά κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Τον πρώτο καιρό έβαζα και λίγο σπαθόλαθο μέσα. Τώρα μόνο μαστίχα για άρωμα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ο δικός μου είναι 10 μηνων και ακόμα κάνει συχνές εξάρσεις αλλά σε λίγα σημεία.Εχει χαρακτηριστεί ήπιο έκζεμα.

Την κεραλοιφή επειδή δεν την κάνω μόνη μου ξέρεις αν μπορω να την προμηθευτώ απο κάπου on line και εγγυημένα?

Είναι πανεύκολο να τη φτιάξεις μόνη σου χρειάζεσαι ένα τέταρτο της ώρας και μερικά αποστειρωμένα βαζάκια.

Αλλιώς δοκίμασε το http://www.rosmarino.gr/ και τη http://mamalydia.wordpress.com/ έχουν πολύ καλές κριτικές στο φόρουμ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας κοριτσια! Ειλικρινα σας ευχαριστω! :)

Τα προϊοντα της lavera τα βρισκεις μονο μεσω διαδικτυου ή μπορεις να ζητησεις απο το φαρκοποιο να τα παραγγειλει εκεινος;

Πληροφοριες για την κεραλοιφη θα ηθελα κι εγω αν μπορειτε! :)

Και παλι χιλια ευχαριστω..

Υ.Γ.: Να καταθεσω κι εδω μιας και το τοπικ αφορα την ατοπικη δερματιτιδα πως μου φανηκε εξαιρετικα εντυπωσιακο που το επαθε αυτο η μικρη στα 3 της χρονια... Τοσο που πηγα σε 2 παιδοδερματολογους για να μου πουν και οι δυο το ιδιο... Τι να πω! Οσο ζεις μαθαινεις! :)

Καλα να ειναι τα παιδακια μας και να εχουν να αντιμετωπιζουν μονο τετοια "ζητηματα"! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

1)Με τι πλενετε πλεον τα παιδακια σας; Θα προτιμουσα ενα προϊον (δηλ. με αυτο να πλενουμε μαλλια, κορμι, ευαισθητη περιοχη, ολα)..

με τα earth friendly σαμπουαν που είναι για όλο το σώμα, και μαλλιά, είναι οργανικά, αγνά και οικονομικά

2)Ποια ενυδατικη τους βαζετε μετα το μπανιο; Μεχρι στιγμης της βαζω της frezyderm το baby liquid talc και την ηρεμει αρκετα μπορω να πω.. Αν παμε σε πιο "εξειδικευμενο" προϊον, ποιο να προτιμησω;

τίποτα φυσικά! γιατί να βάζεις ενυδατική μετά το μπάνιο σε ένα μωράκι? σε ανάγκη για μασαζ κλπ βαζω παλι ενυδατικη της earth friendly ή της badger balm (ολα αγνα βιολογικα)

3)Τωρα το καλοκαιρι τι αντιηλιακο βαζουμε; Μεχρι στιγμης ειχαμε χρησιμοποιησει 3 (του Κορρε, της avene, και της la roche posay με καλυτερο κατ' εμε το τελευταιο).. Εσεις ποιο χρησιμοποιειτε για τα παιδακια σας;

της badger και μόνο! είναι σχεδόν 100% φυτικό, αγνό και από τα καλύτερα στην αμερική

4)Πρεπει να προσεξω κατι αλλο; Να εχω το νου μου για κατι; Να κουβαλαω κατι ΠΑΝΤΑ μαζι μου;

Οποιαδηποτε συμβουλη ή κουβεντουλα σας θα μου ηταν ιδιαιτερως χρησιμη! :)

δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο...

gwggp2.png ISWTp2.png

Αν τελικά επιλέξετε να δοκιμάσετε την κεραλοιφή η συνταγή είναι εδώ

Κεραλοιφή για τη θηλή και τη θηλαία άλω αλλά και για το σύγκαμα του μωρού:

50 ml ελαιόλαδο

1κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας (8-10γρ)

το βάζουμε σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει το κερί (το νερό δεν χρειάζεται να βράσει, το κερί λιώνει στους 60ο C )

βάζουμε το μίγμα σε ένα καθαρό βαζάκι και γίνεται μια μαλακή αλοιφή πολύ καλή τόσο για τη θηλή όσο και για το σύγκαμα

δεν χρειάζεται ξέβγαλμα πριν το θηλασμό

Η Αγλαΐα αναφέρεται βέβαια στις πληγωμένες θηλές και το σύγκαμα, αλλά επειδή είναι εξαιρετικά επουλωτική σε εμάς βοήθησε και στο έκζεμα. Από το χρόνο και μετά έβαζα και σπαθόλαδο μερικές σταγόνες ή μαστίχα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...