Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

συνηθωσ ολα τα μωρακια εχουν ατοπικη δερματιτιδα και και εμφανιζονται οταν αλλαζουν μηνα.τουλαχιστον ετσι μου ειπε ο δικοσ μου παιδιατρος.αλλα δε μου εδωσε καμια κρεμα γιατι μου ειπε οτι φευγουν απο μονα τουσ και ειχε δικιο.ο μπεμπησ μου ειναι 9μηνων και απο 4μηνων δε ξαναπαρουσιασε!ελπιζω να σε βοηθησα μη φοβασαι δεν ειναι τιποτα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια η ατοπική δερματίτιδα δεν εξαφανίζεται μέσα σε 4 ή 5 μήνες αλλά με τον καιρό. Εμένα ο δικός μου ακόμα ταλαιπωρείται που είναι 2 ετών. πιθανόν τα μωράκια σας να είχαν κάτι άλλο, πιο ήπιας μορφής.

Η ατοπική δερματίτιδα χρειάζεται πολύ καλή ενυδάτωση. Εμείς χρησιμοποιούμε frezyderm και είμαστε ευχαριστημένοι. Απλά θέλει καθημερινή επάλειψη και 2 φορές την ημέρα.Υπάρχουν μέρες που έχει πολύ έντονες εξάρσεις και αργούν να υποχωρήσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι να τους βάλουμε ώστε να υποχωρήσει τελείως...θα υποχωρήσει όσο μεγαλώνει το παιδί.

Καλησπέρα κορίτσια! Και εμένα το μωράκι μου είναι τώρα 30 ημερών και έχει βγάλει σπυράκια στο προσωπάκι του εδώ και 1 εβδομάδα και ανησύχησα, ο γιατρός μου είπε να πάρω την aderma exomega και ευτυχώς ήδη έχουν αρχίσει να υποχωρούν, μόνο κάτι μικρές κοκκινίλες έχουν μείνει πλέον.

N12Zp2.png

ofWRp2.png

• 2 months later...

γεια σας. ο δικος μου μπεμπης ειναι 8 μηνων και εχει ατοπικη δερματιτιδα απο τον πρωτο δευτερο μηνα. κανεις δε μου ειπε οτι μπορει να φταιει το γαλα. φοβαμαι μη το γυρισει σε αναπνευστικο προβλημα μεγαλωνοντας. θα παω σε δερματολογο αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερο να παω στο δερματολογικο στην ακαδημιας οπου μεσα ειναι πολλοι γιατροι του Συγγρου ή στο Παίδων. θα ηθελα τη γνωμη σας για αυτο αλλα και για τις τροφες. να μη του δινω γιαουρτι, κρεμα φαριν λακτε κτλ; εντωμεταξυ του αρεσουν πολυ αυτα ενω φρουτοκρεμα χορτοσουπα κτλ δεν τα θελει!

Διαφημίσεις

Και εμεις εχουμε ατοπικη δερματιτιδα απο τις πρωτες ημερες και τωρα που ειναι 7 μηνων.Τωρα για κρεμα του δινουμε Nutricia allergy care ,γαλα Almiron pepti 2 το οποιο δεν το δεχεται καθόλου και βεβαια αφου δεν το παιρνει καθολου το θηλαζω.Θελω να ρωτησω αν καποιοα μανουλα ειχε το ιδιο προβλημα με το pepti και δοκιμασε καποιο αλλο γαλα και το δεχοταν το παιδακι??

Κορίτσια η ατοπική δερματίτιδα δεν εξαφανίζεται μέσα σε 4 ή 5 μήνες αλλά με τον καιρό. Εμένα ο δικός μου ακόμα ταλαιπωρείται που είναι 2 ετών. πιθανόν τα μωράκια σας να είχαν κάτι άλλο, πιο ήπιας μορφής.

Η ατοπική δερματίτιδα χρειάζεται πολύ καλή ενυδάτωση. Εμείς χρησιμοποιούμε frezyderm και είμαστε ευχαριστημένοι. Απλά θέλει καθημερινή επάλειψη και 2 φορές την ημέρα.Υπάρχουν μέρες που έχει πολύ έντονες εξάρσεις και αργούν να υποχωρήσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι να τους βάλουμε ώστε να υποχωρήσει τελείως...θα υποχωρήσει όσο μεγαλώνει το παιδί.

sorry αλλα δεν νομιζω να υποχωρει με το καιρο.εχω και εγω και η κορη μου που ειναι 12 ετων. απλα θελει προσοχη στην ποιοτητα των ρουχων που φορατε στα αφρολουτρα και να κανετε μπανιο με χλιαρο νερο και χωρισ χρηση σφουγγαριου και να μην τριβεται τι=ο δερμα με την πετσετα για να το στεγνωσετε . στην κορη μου ο δερματολογοσ της εδωσε μια αλοιφη που κοστιζει 120 ευρω και ειναι για οταν αρχιζει η εξαρση , για συντηριση αλλη και στην περιπτωση που την μολυνει αλλη που περιεχει αντιβιωση. εγω τωρα που ειμαι εγκυος να δειτε πως ειμαι λες και εχω λεπια.....

• 2 εβδομάδες μετά...
Εμείς έχουμε θεραπευτεί με την ομοιοπαθητική.

Η κορτιζόνη εκτός όλων των άλλων προκαλεί άσθμα και καθυστερεί την ανάπτυξη

Gia su Viki,

to agoraki mu einai 40 imervn k edw k 10 meres exei dermatitida. I iatros mas edwse kortizonouxo alla duskoleuomai na tu to dwsw k zitisa voitheia apo ton farmakopio mas gia kati omoiopathitiko alla den exw empiria oute s auta.

Boreis na mu peis pws therapeutike to mwraki su k poios itan o giatros su (o omoiopathitikos enww)

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, μία συμβουλή και για μας.

Η κορούλα μου γίνεται 4 ετών τον άλλο μήνα. Στην αναζήτηση, όμως, που έβαλα είδα ότι τα περισσότερα posts είναι εδώ. Εάν μπορείτε, παρακαλώ.

Από μωράκι είχε πολύ ευαίσθητο δέρμα. Όλο κοκκινίλες, ξηροδερμία, μπάνιο μόνο με φαρμακευτικά προϊόντα, πλύσιμο των ρούχων το ίδιο. Τα ρούχα μας με κομμένες τις ετικέτες, επειδή μας δημιουργούν κοκκινίλες, σπυράκια, φαγούρα.

Τις δύο τρεις τελευταίες ημέρες γύρω από το σβέρκο και τις κλειδώσεις στα χέρια και στα πόδια, το δέρμα είναι κατακόκκινο, καίει σαν να έχει πυρετό κι είναι πολύ ξηρό. Της έβαλα την BEPANTHOL, ηρέμησε κάπως, αλλά σήμερα το πρωί, το παιδί ήταν χάλια. Πήγα στο φαρμακείο και μου έδωσε ο φαρμοκοποιός μία κρεμούλα, τη flogo calm cream extra care, η οποία γράφει ότι είναι κατάλληλη για ερεθισμούς, κοκκινίλες, ξηροδερμία. Την ξέρετε αυτή την κρεμούλα; Το απόγευμα θα τηλεφωνήσω και στην παιδίατρο μας, αλλά δεν θέλω το παιδί να πάρει αλοιφή με κορτιζόνη, καθώς είναι επιβαρυντική για τον οργανισμό και μόλις πρόσφατα (προχθές) σταματήσαμε αντιβίωση από ωτίτιδα.

Μήπως να την πήγαινα σε δερματολόγο; Μήπως ξέρετε κάποιον καλό για παιδιά στο κέντρο της Αθήνας; Μήπως να την πήγαινα στο ΠΑΙΔΩΝ να την δουν; Τι προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ.

Διαφημίσεις

Κορίτσια, μία συμβουλή και για μας.

Η κορούλα μου γίνεται 4 ετών τον άλλο μήνα. Στην αναζήτηση, όμως, που έβαλα είδα ότι τα περισσότερα posts είναι εδώ. Εάν μπορείτε, παρακαλώ.

Από μωράκι είχε πολύ ευαίσθητο δέρμα. Όλο κοκκινίλες, ξηροδερμία, μπάνιο μόνο με φαρμακευτικά προϊόντα, πλύσιμο των ρούχων το ίδιο. Τα ρούχα μας με κομμένες τις ετικέτες, επειδή μας δημιουργούν κοκκινίλες, σπυράκια, φαγούρα.

Τις δύο τρεις τελευταίες ημέρες γύρω από το σβέρκο και τις κλειδώσεις στα χέρια και στα πόδια, το δέρμα είναι κατακόκκινο, καίει σαν να έχει πυρετό κι είναι πολύ ξηρό. Της έβαλα την BEPANTHOL, ηρέμησε κάπως, αλλά σήμερα το πρωί, το παιδί ήταν χάλια. Πήγα στο φαρμακείο και μου έδωσε ο φαρμοκοποιός μία κρεμούλα, τη flogo calm cream extra care, η οποία γράφει ότι είναι κατάλληλη για ερεθισμούς, κοκκινίλες, ξηροδερμία. Την ξέρετε αυτή την κρεμούλα; Το απόγευμα θα τηλεφωνήσω και στην παιδίατρο μας, αλλά δεν θέλω το παιδί να πάρει αλοιφή με κορτιζόνη, καθώς είναι επιβαρυντική για τον οργανισμό και μόλις πρόσφατα (προχθές) σταματήσαμε αντιβίωση από ωτίτιδα.

Μήπως να την πήγαινα σε δερματολόγο; Μήπως ξέρετε κάποιον καλό για παιδιά στο κέντρο της Αθήνας; Μήπως να την πήγαινα στο ΠΑΙΔΩΝ να την δουν; Τι προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ.

Έχω να σου προτείνω δερματολόγο που δέχεται και παιδιά, είναι κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, πήγα κι εγώ την κόρη μου λόγω έξαρσης της ατοπικής δερματίτιδας και της υποχώρησε αμέσως. Το πιο πιθανό να σου δώσει ελαφριά κορτιζονούχα κρέμα, εμάς μας έδωσε fucidin και fucicort (πιο ισχυρή). Την fucicort δεν τη χρησιμοποιήσαμε γιατι υποχώρησε με τη fucidin. Κι εγώ δεν ήθελα κορτιζόνη αλλα είχε μεγάλη εξαρση και φαγούρα η καημενούλα, άλλωστε η fucidin είναι ελαφριά κρέμα και την έβαλε μόνο 4 μέρες. Αν θες να σου στείλω τα στοιχεία με π.μ.

Δοκιμάστε την rescue cream πριν προχωρήσετε σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η rescue cream είναι φυτική 100% από ανθοϊάματα και μπορείτε να την βρείτε στα φαρμακεία. Σε μας κάνει θαύματα.

http://www.rescueremedy.com/products/

gwggp2.png ISWTp2.png

Δοκιμάστε την rescue cream πριν προχωρήσετε σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η rescue cream είναι φυτική 100% από ανθοϊάματα και μπορείτε να την βρείτε στα φαρμακεία. Σε μας κάνει θαύματα.

http://www.rescueremedy.com/products/

Εγώ χρησιμοποιώ για μένα το σπρέι και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη. Για την κρέμα ούτε που το είχα σκεφτεί! Έδωσες ιδέα φοβερή και αύριο κιόλας θα πάω να την πάρω από τον φαρμακοποιό μου! Ευχαριστούμε Jen! :P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

• 4 months later...

Demi, θα ήθελα να μάθω τα στοιχεία της παιδιάτρου. Η κορούλα μου είναι 5 μηνών και ταλαιπωρείται από έκζεμα στα μαγουλάκια της κυρίως. Έχει πολύ έντονη φαγούρα και είναι συνεχώς σε έξαρση. Ότι και αν δοκίμασα από καλλυντικά δεν είχε αποτέλεσμα.Θα σου ήμουν ευγνώμων.

Διαφημίσεις

Οταν είχε εκζέματα στις αρθρώσεις ήταν 15 μηνών η κόρη μου.Την βοηθησε μια κρέμα που είχε καλέντουλα, αλόη , χαμομήλι και κατι αλλο που δεν θυμάμαι.Μου σύστησε ο παιδίατρος τη κοπέλα που την εφτιαχνε.Συνήθως οι δερματολόγοι συνιστούν κρέμες με κορτιζόνη.Ξέρω παιδάκι που δεν τον βοηθησαν καθόλου κορτιζονούχες κρέμες.Και έκανε ομοιοπαθητική και βρήκε λύση.Είχα διαβάσει και σε περιοδικό ότι η καλέντουλα βοηθάει παρά πολύ στα εκζέματα.Αλλά καλό είναι να έχει κάποιος τα υλικά και να φτιαξει κάτι φρέσκο και όχι προιόντα που λένε ότι έχουν μέσα καλέντουλα.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

εγω εμφανισα ατοπικη δερματιτιδα στα 24 μου χρονια.

κυριως στα ακρα-χερια ποδια.

κυριως το νερο με κανει να ξυνομαι και παρατηρησα οτι οταν παχαινω βγαινουν τα εκζεματα,ενω οταν χανω κιλα-κανω δηλ καλη διατροφη εξαφανιζονται.

τωρα ο μικρος μου εχει παρει το δερμα μου-δυστυχως πηρε το χειροτερο μου:(-και φοβαμαι μην εμφανισει τα ιδια.

παντως στα μαγουλακια του εχει σπυρακια που μια ειναι σε εξαρση και μια εξαφανιζονται και μενουν τα κοκκινα.

ο παιδιατρος ειπε οτι θα φυγουν κι οτι ειναι επειδη τα βρεφη εχουν ευαισθητο δερμα.

δε του χω πει οτι εχω ατοπικη ξηροδερμια-δε το σκεφτηκα-

θα ηθελα να ξερω αν γνωριζει καποια απο σας αν συνδεονται τα σπυρακια του και αν ειναι ενδειξη για εκζεματα κλπ.

φυσικα θα ρωτησω και τον παιδιατρο μου.

δυστυχως δε τον θηλασα οσο θα ηθελα,μονο για 2 μηνες:(

Η μικρη μου 11 μηνων εχει ατοπικη δερματιτιδα στα μαγουλακια της. Ειναι μερες που ειναι εντονο κοκκιναδακι κ αλλες οχι. Το κοκκιναδακι εχει μεγεθος περιπου ενος αρακα, ευτυχως μικρο! Η παιδιατρος μου ειπε και χρησιμοποιω την Avveno αφρολουτρο (washing fluid) με εκχυλισμα βρωμης, φυτικο προιον και αμεσως μετα της ιδιας εταιρειας ενυδατικη κρεμουλα. Σε μας εχει αποτελεσμα.. την χρησιμοποιω 2 μερες τωρα και βλεπω διαφορα!! Την βρισκεται μονο φαρμακειο

Ajnwp2.png

Κάπου εδώ στο φόρουμ διαβασα ότι η κρέμα καλέντουλα κανει καλό στην ατοπική. Πηρα μια από το φαρμακείο ιταλικής εταιρίας, δεν είδα τρομερή διαφορά άσε που δεν μας φτάνειτο σωληνάριο ούτε για ζήτω γιατί βαζουμε σε πόδια-χερια.

Τελευταία μου πρότεινε ο φαρμακοποιός χειροποίητη κρέμα καλέντουλα χωρίς συντηρητικά. Τη δοκίμασα και είδα πραγματική διαφορά, οι κοκκινίλες έχουν υποχωρήσει παρα πολύ, στα πόδια δεν έχει σχεδόν τίποτα πια. Κάντε μια δοκιμή κορίτσια!! Αφρόλουτρο έχω το Exomega της A-Derma, καλό είναι, θα δοκιμασω όμως και της Aveeno που λεει η Κορίνα παραπανω γιατί το είχα στα υπόψιν.

Λύσαμε το πρόβλημα της ατοπικής δερματίτιδας αποκλειστικά με την ενυδατική Exomega της A Derma. Οτιδήποτε άλλο είχαμε χρησιμοποιήσει πιο πριν απλά επιδείνωνε το πρόβλημα. Η παραπάνω ενυδατική είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.. Θα με θυμηθείτε όταν την χρησιμοποιήσετε.

Η μικρη μου 11 μηνων εχει ατοπικη δερματιτιδα στα μαγουλακια της. Ειναι μερες που ειναι εντονο κοκκιναδακι κ αλλες οχι. Το κοκκιναδακι εχει μεγεθος περιπου ενος αρακα, ευτυχως μικρο! Η παιδιατρος μου ειπε και χρησιμοποιω την Avveno αφρολουτρο (washing fluid) με εκχυλισμα βρωμης, φυτικο προιον και αμεσως μετα της ιδιας εταιρειας ενυδατικη κρεμουλα. Σε μας εχει αποτελεσμα.. την χρησιμοποιω 2 μερες τωρα και βλεπω διαφορα!! Την βρισκεται μονο φαρμακειο

ακριβως αυτα βαζουμε κ εμεις! τελεια αποτελεσματα! ειχε εμφανισει απο τριων μηνων κ μας τα εδωσε η παιδιατρος. τωρα λεω να του δοκιμασω ξανα τα παιδικα αφρολουτρα ,γιατι η δερματολογος που ειχα ρωτησει μου ειχε πει να τα ξαναδοκιμασω μετα τους 9 - 10 μηνες. :rolleyes:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

λοιπον η ατοπικη δερματιτιδα ειναι μια μανα με 3 παιδια....

το παιδι που την εχει θα εμφανισει καποια στιγμη ασθμα ,η αλλεργικη ρινιτιδα στην ενηλικη ζωη του και ..θα ειναι ενα παιδι με αυξημενη αντιληψη και υπερκινητικο...

δεν περναει η ατοπικη δερματιτιδα ...συμπτωματικα γινονται θεραπειες με ¨"φτιαχτες κρεμες" οι οποιες θα περιεχουν ενυδατικα καλλυντικα και 2 φαρμακευτικες αλοιφες τυπου fucidin....

τα ατοπικα παιδια εμφανιζουν συνηθως 2 κορυφες στο κεφαλι και μια ελαφρια ξηροδερμια στον λοβο του αυτιου και ισως στιγματα στα νυχια///

ειναι ιδιεταιρα παιδια πολυ εξυπνα και συχνα δεν συμβαδιζουν με αλλα της ηλικιας τους...

επισημες μελετες αναφερουν οτι οι πλειοψηφια αυτω των παιδιων διαπρεπουν στις επιστημες....

ισως να μην τα πιστευεις ολα αυτα λλα με τον καιρο θα τα διαπιστωσεις...

μια κορυφαια δερματολογος που εχει κανει διατριβη στα ατοπικα παιδια βρισκεται στην θεσσαλονικη..

απο μωρο μας ελεγε τι θα βλεπουμε καθε χρονο που περναει και δεν επεσε εξω....

demi,αρκεί να σου πω πως έκανα εγγραφή στο forum μόνο και μόνο για να μάθω από σένα τα στοιχεία αυτής της δερματολόγου.Καταλαβαίνεις...προσπαθώ να προλάβω τα χειρότερα...θα σου είμαι ευγνώμων αν με κατατοπίσεις σχετικά...

Και εμεις εχουμε ατοπικη δερματιτιδα απο τις πρωτες ημερες και τωρα που ειναι 7 μηνων.Τωρα για κρεμα του δινουμε Nutricia allergy care ,γαλα Almiron pepti 2 το οποιο δεν το δεχεται καθόλου και βεβαια αφου δεν το παιρνει καθολου το θηλαζω.Θελω να ρωτησω αν καποιοα μανουλα ειχε το ιδιο προβλημα με το pepti και δοκιμασε καποιο αλλο γαλα και το δεχοταν το παιδακι??

Και εμενα ειχε ατοποικη δερματιτιδα αλλα την ξεπερασε σχετικα ευκολα.Τον θηλαζα 15 μηνες και μετα του εδινα το αλμιρον πεμπτι 2 το οποιο το ειχαμε δοκιμασει και οταν ηταν 6 μηνων που ξεκινησα δουλεια σε πειρπτωση που δεν αταφερνα να ,αζεξω γαλα για οσο θα λειπω και ευτυχως το δεχοταν.Ο θηλασμος ειναι η καλυτερη προφλαξη για αυτα τα παιδια και ολοι μου ελεγαν οτι αν δε θηλαζε θα ηταν χειροτερα το μωρο. Γιατι θες να κοψεις το θηλασμο?Αν μπορεις συνεχισε το οσο το δυνατο περισσοτερο.για αλλο γαλα δεν εχω ιδεα.

• 3 εβδομάδες μετά...

Γειά σας.

Είμαι νέα στην παρέα σας και σας βρήκα πληκτρολογώντας τις λέξεις "ατοπική δερματίτιδα". Έχω μία μικρούλα η οποία εμφάνισε κοκκινίλες και ξηροδερμία από τον 2ο μήνα - τώρα είμαστε περίπου δυόμιση. Οι γιατροί που έχουμε επισκεφτεί κατά καιρούς μας δώσανε τα πάντα, από απλές και αθώες κρεμούλες μέχρι κορτιζόνη. Κάποτε υποχωρεί και κάποτε έχει φάση έξαρσης. Μιλώντας πριν από λίγο καιρό σε κάποιο φιλικό σπίτι με μία μητέρα ενός λίγο μεγαλύτερου κοριτσιού μου είπε πως τους βοήθησε πολύ ένα συνδυαστικό αφρόλουτρο που περιέχει και λοσιόν, το Bubchen οl lotion bad. Συζητήσαμε και καταλήξαμε πως το πρόβλημα ξεκινά από το μπάνιο, καθώς όλα τα προϊόντα μάλλον ξηραίνουν την επιδερμίδα αντί να την ενυδατώνουν. Με διαβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο προσφέρει την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα. Να μην πολυλογώ, το αγόρασα- μόνο 6 ευρώ! - και το δοκιμάσαμε. Απίστευτο. Την επόμενη κιόλας μέρα τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει θεαματικά. Το χρησιμοποιούμε εδώ και τρεις μήνες περίπου και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Το δερματάκι της δεν είναι πια ξηρό σαν χαρτί και οι κλειδώσεις της δεν κοκκινίζουν. Τη δεύτερη φορά που πήγα να το αγοράσω το συζήτησα με το κατάστημα και μου είπαν πως πολλοί πελάτες τους είχαν το ίδιο θέμα και πως μόνο καλά λόγια ακούνε για το συγκεκριμένο. Εγώ το προμηθεύομαι από την Πάτρα, από το κατάστημα Babyinn, αλλά νομίζω οτι μπορείτε να το βρείτε εύκολα παντού, αν και έχουν και σάιτ που στέλνουν παντού. http://www.babyinn.gr

Tελοσπάντων, ξέροντας πόσο πολύ ταλαιπωρούμαστε από το θέμα είπα να σας το πώ. Αν το δοκιμάσετε, πείτε μου τις εντυπώσεις σας. Περαστικά στα μικρούλια μας.

Ο μεγάλος μου γιος ταλεπωρήθηκε πολύ απο την ατοπική δερματίτιδα. Του εμφανίστηκε πριν ακόμη σαραντήσει και πέρασε εποχές που είχε τόση έξαρση που κάναμε θεραπείες ακόμη και κοριζονούχες χωρίς φοβερά αποτελέσματα.

Για την καθξμερινή υγειήνη του χρησιμοποιώ κρεμα και αφροντουζ της frezyderm τα atoprel cream και bath... Στις μεγάλες εξάρσεις τοπικά αλοιφή butavain...

Αυτο που κατάλαβα εγώ είναι πως δεν έχει να κάνει με τη διατροφή του παιδιού όσο με την δερματική επαφή του με το χώρο! Δεν θέλει πολύ ζεστό και ξηρό κλίμα και όχι επαφή με μαλινα ή συνθετικά ρούχα.

Περάσαμε δύσκολες στιγμές έως και αναπνευστκά προβλήματα μας δημιούργησε όμως μεθαύριο κλείνει τα 3 και δεν έχει συμπτώματα εδω και 2με 3 μήνες.... Περαστικά και σε σας λοιπον το συντομότερο!

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...