Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

sleeping bag (υπνόσακος)

mariam

Recommended Posts

Ο μικρός μου είναι 16 μηνών. Του αγόρασα το Νο 2 και βλέπω να με βγάζει και του χρόνου (είναι αρκετά μεγάλη η γραμμή του). Εχει ποδαράκια και τα χρώματά του είναι μπεζ σιέλ (που είναι και τα χρώματα του δωματίου του). Εχει διάφορα σχεδιάκια σε παλ αποχρώσεις τύπου αρκουδάκια, λαγουδάκια κτλ. Είναι πολύ όμορφος.

Το αγόρασα απο τη Lapin στη Γλυφάδα. Στο υπόγειο έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία σε τέτοια είδη.

Επειδη θα παω σε αλλο καταστημα, ειναι μαρκας Lapin ή καποιας αλλης απο αυτες που εχουν μεσα? για να τον ζητησω ακριβως... ευχαριστω για την απαντηση!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 287
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο μικρός μου είναι 16 μηνών. Του αγόρασα το Νο 2 και βλέπω να με βγάζει και του χρόνου (είναι αρκετά μεγάλη η γραμμή του). Εχει ποδαράκια και τα χρώματά του είναι μπεζ σιέλ (που είναι και τα χρώματα του δωματίου του). Εχει διάφορα σχεδιάκια σε παλ αποχρώσεις τύπου αρκουδάκια, λαγουδάκια κτλ. Είναι πολύ όμορφος.

Το αγόρασα απο τη Lapin στη Γλυφάδα. Στο υπόγειο έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία σε τέτοια είδη.

Επειδη θα παω σε αλλο καταστημα, ειναι μαρκας Lapin ή καποιας αλλης απο αυτες που εχουν μεσα? για να τον ζητησω ακριβως... ευχαριστω για την απαντηση!

Οχι δεν είναι Lapin. Είναι Ελληνικής ραφής "Collection bebe Ωμέγα" γράφει.

Και εγώ αυτούς της φοράω τώρα... μόνο που με αυτή τη ζέστη που κάνει αυτό τον καιρό είναι πολύ ζεστοί. Οπότε ψάχνω για πιο λεπτούς!

Για πιο λεπτους μπορεις να παρεις τους tog 1.0 k 0.5. Εγω όπως εχω ξαναγραψει τους εχω παρει απο το mybabycenter.gr και τους συνιστ ανεπιφυλακτα. Πολυ καλη ποιότητα σε καλή τιμη!

Για πιο λεπτους μπορεις να παρεις τους tog 1.0 k 0.5. Εγω όπως εχω ξαναγραψει τους εχω παρει απο το mybabycenter.gr και τους συνιστ ανεπιφυλακτα. Πολυ καλη ποιότητα σε καλή τιμη!

Σ ευχαριστώ,τους είδα

αλλά είναι μικροί για εμάς...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ....ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΩΡΟ!!!!!ΖΕΣΤΕΝΟΤΑΝ....ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΒΕΙ?...ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!22 ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ...ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΡΥΩΝΕΙ...

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ....ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΩΡΟ!!!!!ΖΕΣΤΕΝΟΤΑΝ....ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΒΕΙ?...ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!22 ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ...ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΡΥΩΝΕΙ...

Ανάλογα με την θερμοκρασία του δωματίου τη νύχτα (θυμήσου ότι για όλους μας είναι πιο υγιεινό να κοιμόμαστε σε δροσερό δωμάτιο παρά σε ζεστό) θα του φορέσεις τα ανάλογα ρούχα.

Π.χ. το δωμάτιο το δικό μας (βορεινό, γωνιακό κλπ) είναι το πιο κρύο του σπιτιού. Μπαίνεις μέσα και καταλαβαίνεις κατευθείαν τη διαφορά θερμοκρασίας με το υπόλοιπο σπίτι :-( . Έτσι, του βάζω πυτζάμες, απο επάνω ένα βαμβακερό ζακετάκι και τον υπνόσακο. Εσύ σκέψου το δωμάτιο και σύγκρινε και με τον εαυτό σου. Πως ντύνεσαι, με τι σκεπάζεσαι κλπ.

Εάν όταν βάλεις το μωρό για ύπνο, ζεσταθεί μετά απο λίγο, ΛΙΓΟ όμως, είσαι εντάξει. Γιατί όπως λες κι εσύ, τα ξημερώματα θα πέσει η θερμοκρασία και θα έρθει στα "ίσα" του. Αν όμως, το βρεις ιδρωμένο τα χαράματα, σημαίνει ότι το έχεις ντύσει πολύ. (το ίδιο μπορείς να καταλάβεις απο το γεγονός ότι θα κάνει ανήσυχο ύπνο) Αντίστοιχα, αν τα ξημερώματα το βρεις παγωμένο, σημαίνει ότι κρυώνει. Κάνε δοκιμές κανά 2-3 βράδια συνεχόμενα και θα το βρεις.:mrgreen:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Το ιδιο ακριβως θεμα ειχαμε και εμεις. Εχουμε κεντρικη θερμανση και ειμαστε στον πρωτο με αποτελεσμα το δωματιο του το βραδυ να εχει 24 βαθμους !!! ( μετα το διαπιστωσα οταν το μετρησα). Τον εβαζα σε υπνοσακο 1 tog και ξυπνουσε καθε μιση ωρα. Μονο οταν μια μερα χαλασε το καλοριφερ και κοιμηθηκε τελεια καταλαβαμε τι γινοταν. Βγαλαμε τον υπνοσακο και διαπιστωσαμε οτι δεν ηθελε καν να σκεπαζεται με βαμβακερη κουβερουλα, μονο με φορμακι.

Οποτε οι υπνοσακοι ειναι καλοι, αλλα μονο οταν οι θερμοκρασιες ειανι νορμαλ.

τι να πω...Οταν εχει 22 βαθμους εγω φοραω αμανικο φανελακι πυζαμες και σκεπαζομαι με παπλωμα...Ο συζυγος βεβαια ζεσταινεται. Η μικρη φοραει μονο αμανικο φανελακι και υπνοσακο, θεωρουσα λοιπον οτι ειναι λιγα αυτα που φορα γι'άυτο ειχα το καλοριφερ ανοιχτο.Το αφηνω στο 23 για να εχει μεσα στο υπνοδωματιο 22 ( το εχω μετρησει και γω).

6bMYp2.png

εμας μας εδωσε η κουμπαρα μου τον παρακατω...

http://www.omegabebe.gr/index.php?cat_id=12&prod_id=187&page=1

οταν ερθει η ωρα και τον δοκιμασουμε θα σας πω...προς το παρον δεν αγοραζω κατι...βεβαια μου αρεσουν πολυ αυτοι που ειναι σαν φουστανακια με τιραντες,τους θεωρω πιο βολικους...;)

Πασχαλίτσα εγώ παρόμοιο σχέδιο έχω της Ωμέγα, είναι ζεστός χωρίς να σκάει το μωρό, λεπτό ύφασμα και όχι καμία πατατούκα!!! Αμα το μωράκι στέκεται αυτοί με τα ποδαράκια είναι πιο βολικοί, οι αλλοι που είναι σακιά είναι για πολύ μωρά. Οταν ήταν νεογέννητο είχα παρει απο τα Mothercare με τιράντες αλλά είχα συνέχεια το άγχος μήπως κρυώνει γι'αυτό τώρα πήρα με μανίκια.

Πασχαλίτσα εγώ παρόμοιο σχέδιο έχω της Ωμέγα, είναι ζεστός χωρίς να σκάει το μωρό, λεπτό ύφασμα και όχι καμία πατατούκα!!! Αμα το μωράκι στέκεται αυτοί με τα ποδαράκια είναι πιο βολικοί, οι αλλοι που είναι σακιά είναι για πολύ μωρά. Οταν ήταν νεογέννητο είχα παρει απο τα Mothercare με τιράντες αλλά είχα συνέχεια το άγχος μήπως κρυώνει γι'αυτό τώρα πήρα με μανίκια.

πηγα στα Lapin σημερα και δεν ειχαν στο νουμερο μας. Απο που πηρατε τον Ωμεγα κοριτσια?

Διαφημίσεις

πηγα στα Lapin σημερα και δεν ειχαν στο νουμερο μας. Απο που πηρατε τον Ωμεγα κοριτσια?

Από τα ΛΗΤΩ τον πήρα, αλλά έχει και ο Hondos Ωμέγα. Τα ΛΗΤΩ έχουν μεγαλύτερη ποικιλία πάντως.

Τελικα πηρα σημερα απο τα mini raxevsky με τον μικυ μωρο, φοβερο υφασμα και νομιζω θα ειμαστε ζεστουλικα πια τα βραδυα!

Α ξεχασα ευχαριστω ολες για τις πληροφοριες!

Evita μου πόσο έκανε ο υπνόσακος που αγόρασες? Ψαχνω για δώρο και η Lapin δεν έχει νούμερα...

Και γω το ιδιο προβλημα ειχα και ειπα να δω και στη raxevsky. Ειχε 46 ευρω και μου εκανε μονο 10% εκπτωση:evil: εχε χαρη που το χρειαζομουν αμεσα και δεν βρηκα ουτε σε αλλο μαγαζι που παω συχνα...

Διαφημίσεις

Να σας κάνω μια ερώτηση; Πήρα αυτό το πιτζαμάκι-υπνόσακο από τα mothercare. Αυτός φοριέται πάνω από το εσώρουχο κατευθείαν ή με φορμάκι από μέσα; Ευχαριστώ.

c22fde842e.png

lyzNp3.png

Να σας κάνω μια ερώτηση; Πήρα αυτό το πιτζαμάκι-υπνόσακο από τα mothercare. Αυτός φοριέται πάνω από το εσώρουχο κατευθείαν ή με φορμάκι από μέσα; Ευχαριστώ.

Καλησπέρα nera_gr. Εσύ θα το κρίνεις αυτό, ανάλογα με την θερμοκρασία που έχει στο δωμάτιο του μωρού αλλά και του μέρους που μένεις.

Εγώ στο δικό μου σπίτι και εδώ που ζω, πάντα φοράω στα παιδιά πυτζαμάκι κάτω απο τον υπνόσακο. Κάποια άλλη κοπέλα που το σπίτι της είναι πιο ζεστό ή μένει π.χ. στην Κρήτη και όχι στην Θεσσαλονίκη, μπορεί να του τον φοράει χωρίς γιατί απλά έχει περισσότερη ζέστη!:mrgreen:

Αναλογα με την θερμοκρασια στο σπιτι σου οπως προειπαν. Εχουμε τον υπνοσακο της sterntaler, και τον φοραει ή με φορμακι μακριμανικο αλλα με τα ποδια εξω, ή με κοντομανικο φανελακι.....αναλογα.....γιατι συνηθως εχουμε 23 βαθομους ή και παραπανω εδω μεσα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 1 month later...

Και επαναφερω το θεμα γιατι θα σκασω τωρα. Καλα ο sterntaler που ειχαμε γεια σας ειναι πλεον μικρος. Δεν μπορω να βρω ΠΟΥΘΕΝΑ υπνοσακο μεχρι 1.10 ή 36 μηνων (φουστανακι) που στο εξωτερικο εχει παρα πολλους. Και δεν θελω να ειναι βαρης. Να ειναι ανοιξιατικος. Δεν μπορει καπου υπαρχουν και εδω. Ειναι δυνατον ας πουμε το mothercare Αγγλιας να ειναι ΤΙΓΚΑ και Ελλαδα γιοκ.......δεν ειναι δυνατον........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 5 months later...

Να ρωτήσω....

κάπου διάβασα οτι με τον υπνόσακο δεν πρεπει να χρησιμποποιούμε και κουβερτούλα.Ισχυει αυτο?Για πιο λόγο?

Το μόνο που μπορω να σσκεφτω είναι επειδη με τον υπνόσακο δεν θα μπορει αν θελει το μωρό να σπρωξει την κουβερτα...μηπως μπλεχτει?...ξερω'γω...???

QqmLp3.png

Να ρωτήσω....

κάπου διάβασα οτι με τον υπνόσακο δεν πρεπει να χρησιμποποιούμε και κουβερτούλα.Ισχυει αυτο?Για πιο λόγο?

Το μόνο που μπορω να σσκεφτω είναι επειδη με τον υπνόσακο δεν θα μπορει αν θελει το μωρό να σπρωξει την κουβερτα...μηπως μπλεχτει?...ξερω'γω...???

Μα τον υπνόσακο καλή μου τον χρησιμοποιούμε ΑΝΤΙ για την κουβέρτα! Επειδή την κουβέρτα την σπρώχνει το μωρό και μένει ξεσκέπαστο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Να μην ξυπνάμε όλη νύχτα να το ξανασκεπάσουμε....

Αν βάλεις και υπνόσακο και κουβέρτα....θα γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα...;)

Ε, δεν ξέρω αν τέλοσπάντων είναι τόσο κρύο το δωμάτιο...:roll:

Αλλά αυτό που λες madrid05 για θέμα ασφαλείας, ισχύει και με την κουβερτούλα μόνη της. Ότι μπορεί να σκεπαστεί κατά λάθος το μωρό και να μην μπορεί να ξεσκεπαστεί μετα...:wink: Δεν έχει να κάνει με τον υπνόσακο.

...ξέρω και 'γω...μηπως επειδή με τον υπνόσακο είναι πιο επικίνδυνο επειδή δεν μπορούν να κουνήσουν τα ποδαράκια τους και να σπρώξουν την κουνερτούλα.Λέω για τους υπνόσακους που είναι σαν φουστανάκια , όχι τα φορμάκια...

QqmLp3.png

Τα μωρά δεν έχουν ακόμα τον τρόπο να κανονίζουν την θερμοκρασία του σωματός τους ( να αποβάλλουν δηλαδη την παραπάνω θερμοκρασια ) με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με θερμοπληξία οταν τα ντυνουμε ή τα σκεπάζουμε υπερβολικα ζεστα.

Οι περισσοτεροι υπνόσακοι εχουν εναν αριθμο TOG δηλαδη πόσο ζεστοι είναι και οι περισσότεροι ισοδυναμουν με ένα πάπλωμα. Εαν το μωρο εχει ενα παπλωμα πάνω του και βάλουμε και εξτρα κουβέρτα υπαρχει ο κινδυνος να ζεσταθει πολυ εκτος εαν το δωμάτιο ειναι πολυ κρυο.

Για αυτο ειναι καλυτερο να αγοραζει κανεις υπνοσακους που υπαρχει μια ενδειξη επανω για μεχρι ποια θερμοκρασια δωματιου ειναι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...