Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ είχα γράψει κάτι παλαιότερα αλλά ποτέ δεν το έστειλα. Μπορώ να το αλλάξω λίγο (για να αφαιρέσω ατομικά στοιχεία) και να σας το στείλω αύριο. Αν σας αρέσει το δουλεύετε και προσθετετε τα δικά σας επιχειρήματα κλπ και προχωράμε να μαζέψουμε υπογραφές. Πως μπορώ να το στείλω ?

Στείλε το και σε σε εμένα με προσωπικό μήνυμα. Θα σου στείλω κι εγώ κάτι σχετικό (το ερώτημα που είχα κάνει στην υπηρεσία μου με τις σχετικές απόψεις)

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Σας γράφω την απάντηση που έλαβα

"Σε απάντηση της...........βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας νόμος 3528/ΦΕΚ 26/τ.Α'/09-02-07 δεν δικαιούστε την ανωτέρω άδεια ανατροφής."

Πάντως εγώ στον δημοσιουπαλληλικό κώδικα που με παραπέμπουν δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Θα μιλήσω το μεσημέρι με τον δικηγόρο μου και βλέπουμε.

Κορίτσια κι εγώ μητέρα διδύμων είμαι, εκπαιδευτικός διορισμένη, και λήγει το 9μηνό μου σε λίγες μέρες. Μένω στην Αθήνα. Θα ήθελα να μου στείλετε με π.μ. τα τηλέφωνα των δικηγόρων σας που έχουν ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση, δεν θέλω να το ψάξω με κάποιον άσχετο με το θέμα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων....

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα

εχω καιρο να μπω στο φορουμ.ειμαι μητερα τριδυμων και ανεθεσα σε δικηγορο της θεσ/νικης την υποθεση μου εχω παρει αρνητικη απαντηση απο την υπηρεσια μου υπουεγειο οικονομικων και προχωραμε σε δικαστηριο .δεν ξερουμε ακομη τι θα γινει.ακουω πολλα οτι δεν αξιζει επειδη στο εφετειο βγαινει αρνητικη αποφαση οτι πρεπει να πασ ΣτΕ και πολλα ειμαι απο σερρεσ και ανεθεσα σε δικηγορο θεσ/νικη αν καποιος ξερει παραπανω ας μου στειλλει πμ το δικαστηριο παντως αργει περιπου 1 χρονοκαι η αμοιβη ειναι 1500

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο συνήγορος του πολίτη έχει ένα πόρισμα για τις άδειες αλλά παρόλο που αναφέρει την περίπτωση μας δεν προτείνει τίποτα για μας.

http://www.synigoros.gr/

Εγω πάντως πιστεύω ότι πρέπει να αποταθούμε στον συνήγορο του παιδιού,

πρόκειται για διάκριση σε βάρος των παιδιών - γι'αυτά δίνεται η άδεια - δεν δίνεται για τον υπάλληλο και τους στερείται προσωπικός χρόνος -ατομίκος - με τους γονείς επειδή είναι δίδυμα. Σε μια επιστολή που έγραψα και ποτέ δεν έστειλα λέω:

" Δεδομένων των αυξημένων αναγκών ανατροφής δύο ή περισσοτέρων τέκνων ταυτοχρόνως θα έπρεπε η άδεια ανατροφής να είναι περισσότερο από 9 μήνες ανά παιδί για να διασφαλιστεί η αρχή της Ίσης Μεταχείρισης ως προς τα παιδιά (όπως αλώστε αναφέρεται και στις δικαστικές αποφάσεις). Όταν δίνεται άδεια 9 μηνών ανά γέννα το κράτος αντιμετωπίζει τα πολύδυμα σαν ένα παιδί ενισχύοντας τη στερεοτυπική διάκριση της κοινωνίας που θέλει να τα αντιμετωπίζει σαν ένα άτομο. Ακόμη και στην περίπτωση που το κράτος δεν αναγνωρίζει τις πρόσθετες ανάγκες των παιδιών αυτών θα πρέπει τουλάχιστον να χορηγηθεί η εννεάμηνη άδεια αθροιστικά για κάθε παιδί ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν αυτά τα παιδιά (δίδυμα, τρίδυμα, κ.λ.π) δίκαια ". Εγώ αποφάσισα να αποστείλω στον συνήγορο του παιδιού ατομικά την υπόθεση μου, παρόλο που περιμένω για δίκη (πήρα αναβολή) για τον Δεκέμβρη. Όποια θέλει μπορούμε να στείλουμε από κοινού αν και δεν ξερω τι είναι καλύτερο. Ίσως πρέπει όλες μας να αποταθούμε στον συνήγορο του παιδιού και να μιλήσουμε για το κενό στο προηγούμενο πόρισμα, αλλά και για να εκθεσει η κάθε μια τις δικές της απόψεις. Δεν έχω ιδέα από νομικά θέματα, αλλά σαν μάνα ξέρω ότι η αδικία είναι πρωτίστως σε βάρος των παιδιών.

O δικηγορος μου ειπε να κάνω αίτηση θεραπείας στο Υπουργείο έτσι ώστε σε περίπτωση μετάθεσης να ισχύει η απόφαση και για να εκδικαστεί στην Αθ'ηνα.

Ξέρει κανείς κάτι σχετικο;

• 2 εβδομάδες μετά...

"εν μέσω διακοπών" σας στέλνω ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το αίτημα μου προς το διοικητικό δικαστήριο έγινε δεκτό, δηλαδή ακυρώθηκε η απόφαση μη χορήγησης 2ου εννιάμηνου από τη νομαρχία. Δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα ελπίζω να την έχω γραπτά μέχρι τον Σεπτέμβρη. Είχα δικηγόρους νεαρά παιδιά αλλά "τζιμάνια" που μπόρεσαν να ανατρέψουν την αρνητική εισήγηση του δικαστηρίου...

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ έχω ευχάριστα νέα να σας ανακοινώσω. Εγινε και το δικό μου αίτημα δεκτό και μάλιστα η δικηγόρος μου έχει στα χέρια της την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου την οποία θα πάω αύριο να την πάρω για να κάνω αίτηση χορήγησης του δευτέρου 9μηνού στην υπηρεσία μου.

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Συγχαρητήρια στην kassianh74 και στη didimakia2008!!!!!

Μία ερώτηση και από εμάς: γέννησα τονν Ιούνιο και τώρα ξεκίνησε η άδεια λοχείας μου, η οποία διαρκεί μέχρι το Δεκέμβριο. Πότε με συμβουλεύετε να ξεκινήσω τις διαδικασίες, δηλαδή να πάω σε δικηγόρο και να κάνω την αίτηση για τις 2 άδειες στην υπηρεσία μου. Μπορώ να ξεκινήσω και από τώρα;

JhX4p3.png

Όσο ταχύτερα τόσο καλύτερα.

Στην αίτησή σου να προσέξεις να αναφέρεται σαφώς η ημερομηνία έναρξης της άδειας (αφού υπολογίσεις πότε λήγει η άδεια λοχείας).

Γνωρίζει κανείς αν βγήκε η (πρόσφατη) απόφαση που βρισκόταν σε εκρεμότητα από το ΣτΕ σχετικά με τα δίδυμα;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

'Ενα μεγάλο μπράβο στην kassianh74 και στη didimakia2008!!!!!

Ελπίζουμε και εμείς σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην ίδια προσφυγή που κάναμε στο Διοικ.Εφετείο Ιωαννίνων. 2 ερωτήματα μόνο:

1) Η αρνητική προκαταρκτική εισήγηση δεν σημαίνει κατ'ανάγκη και αρνητικό τελικό αποτέλεσμα;

2) Μπορείτε να μου πείτε πόσο διάστημα μεσολάβησε από την ημ/νια κατάθεσης της προσφυγής σας μέχρι την έκδοση του πολυπόθητου αποτελέσματος; Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

'Ενα μεγάλο μπράβο στην kassianh74 και στη didimakia2008!!!!!

Ελπίζουμε και εμείς σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην ίδια προσφυγή που κάναμε στο Διοικ.Εφετείο Ιωαννίνων. 2 ερωτήματα μόνο:

1) Η αρνητική προκαταρκτική εισήγηση δεν σημαίνει κατ'ανάγκη και αρνητικό τελικό αποτέλεσμα;

2) Μπορείτε να μου πείτε πόσο διάστημα μεσολάβησε από την ημ/νια κατάθεσης της προσφυγής σας μέχρι την έκδοση του πολυπόθητου αποτελέσματος; Ευχαριστώ!

Κατ' αρχήν η εισήγηση και στη δική μου υπόθεση ήταν αρνητική. Η αίτηση για εκδίκαση κατά προτεραιότητα έγινε Νοέμβρη του 2009, έγινε δεκτή η αίτηση τον Γενάρη του 2010 και εκδικάστηκε το Μαίο.

Από τις τέσσερις υποθέσεις που εκδικάζονταν εκείνη τη μέρα δύο είχαν θετικές και δυο αρνητικές εισηγήσείς αλλά από ότι φαίνεται τελικά το αποτέλεσμα και των τεσάρων ήταν θετικό !

Καλή επιτυχία και σε εσένα !!!

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Κασσιανή... κι εσένα θετική βγήκε τελικά;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κι εγώ έχω ευχάριστα νέα να σας ανακοινώσω. Εγινε και το δικό μου αίτημα δεκτό και μάλιστα η δικηγόρος μου έχει στα χέρια της την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου την οποία θα πάω αύριο να την πάρω για να κάνω αίτηση χορήγησης του δευτέρου 9μηνού στην υπηρεσία μου.

Mhpws mporeis na valeis thn apofash sou edw - xwris onomata - keimeno kai ari8mo apofashs ?

Mhpws mporeis na valeis thn apofash sou edw - xwris onomata - keimeno kai ari8mo apofashs ?[/οQUOTE]

Το κείμενο είναι ακριβώς το ίδιο με την προηγούμενη απόφαση που δημοσιευτικέ εδω και ο αριθμός τις απόφασης είναι 146/2010.Για να βάλω το κείμενο εδω δε μου είναι εύκολο και να το πληκτρολογήσω είναι πολυ μεγάλο

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Κασιανη και διδυμακια 2008 sygxarhthria.

Εγω εκανα αιτηση στην υπηρεσια μου εγινε αρνηση για δευετρο εννιαμηνο και καναμε αιτηση ακυρωσης αλλα περιμενουμε τον ορισμο της δικης αλλα θα ζητησουμε αιτηση προτιμησης για να εκδικαστει πιο γρηγορα.Απλα εγω ζητησα και τα δυο εννιαμηνα μαζι πηρα για το ενα θετικη και για το αλλο αρνητικη.

Κοριτσια εσεις που ειχατε θετικη απαντηση θα μας ηταν χρησιμα τα στοιχεια των αποφασεων.Αν μπορειτε στειλε με ενα πμ και σε μενα οτν τις εχετε για να τις καταθεσω και αυτες μαζι στο δικαστηριο.Κοριτσια ναμαστε αισιοδοξες

Κασιανη και διδυμακια 2008 sygxarhthria.

Εγω εκανα αιτηση στην υπηρεσια μου εγινε αρνηση για δευετρο εννιαμηνο και καναμε αιτηση ακυρωσης αλλα περιμενουμε τον ορισμο της δικης αλλα θα ζητησουμε αιτηση προτιμησης για να εκδικαστει πιο γρηγορα.Απλα εγω ζητησα και τα δυο εννιαμηνα μαζι πηρα για το ενα θετικη και για το αλλο αρνητικη.

Κοριτσια εσεις που ειχατε θετικη απαντηση θα μας ηταν χρησιμα τα στοιχεια των αποφασεων.Αν μπορειτε στειλε με ενα πμ και σε μενα οτν τις εχετε για να τις καταθεσω και αυτες μαζι στο δικαστηριο.Κοριτσια ναμαστε αισιοδοξες

Θα σας τη στείλω μόλις την πάρω, ελπίζω πριν το τέλος του μήνα ... Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τα παιδάκια μου αν τη διεκδικούσα κι εγώ τόσο νωρίς όσο εσύ ... αλλά όσο και αν το έψαχνα τότε δεν είχα βρει κανένα φως στο τούνελ ... ποτέ δεν είναι αργά όμως ...

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Καλησπερα!Ειμαι τριτεκνη μητερα με διδυμακια 2 1/2 μηνων κ δημοσιος υπαλληλος.Αυτη τη στιγμη ειμαι σε αδεια λοχειας κ θα ηθελα να διεκδικησω κ εγω δικαστικα το δευτερο 9μηνο.Συγχαρητηρια σε οσες τα καταφεραν,μας δινετε πολλες ελπιδες.Μηπως θα μπορουσατε να μου στειλετε με π.μ. τα στοιχεια των δικηγορων σας γιατι μενω σε επαρχια κ οι δικηγοροι εδω δεν εχουν κ ιδιαιτερη εμπειρια σε τετοια θεματα?

Συγχαρητήρια στην kassianh74 και στη didimakia2008!!!!!

Μία ερώτηση και από εμάς: γέννησα τονν Ιούνιο και τώρα ξεκίνησε η άδεια λοχείας μου, η οποία διαρκεί μέχρι το Δεκέμβριο. Πότε με συμβουλεύετε να ξεκινήσω τις διαδικασίες, δηλαδή να πάω σε δικηγόρο και να κάνω την αίτηση για τις 2 άδειες στην υπηρεσία μου. Μπορώ να ξεκινήσω και από τώρα;

Να σου ζησουν τα μωρακια,.Σχετικα με αυτο που ρωτας, βασικα πρεπει να τελειωσει η λοχειας σου για να ζητησεις την αδεια ανατροφης οποτε υπομονη και απολαυσε αυτη την περιοδο με τα παιδακια σου πριν αρχισεις το τρεξιμο.Βεβαια δε σε εμποδιζει κανεις να συγκεντρωσεις οτι χρειαζεσαι.

Αν εισαι εκπαιδευτικος εμενα μου ζητησαν τα κλασικα που ειναι για την αδεια, πιστοπιοητικα γεννησης, και οικογενειακης καταστασης και εκανα μια αιτηση στην οποια ζητουσα και τα δυο εννιαμην, ενα για καθε τεκνο.Μου εδωσαν μια θετικη και μια αρνητικη απαντηση και πανω σε αυτη εφτιαξε το κειμενο ο δικηγορος μαζι με τις αποφασεις απο θετικα δεδικασμενα και καποια αλλα που ειχανε δωσει και τα κοριτσια εδω στο φορουμ, οτι υπηρχε σχετικο δηλαδη οπως και την αποφαση του υπουργειου εσωτερικων κλπ κλπ.

Τα καναμε αρχες αυγουστου πριν να φυγουμε διακοπες αλλα εμενα η αδεια λοχειας εληξε 31 Μαιου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...