Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Έχει αποταθεί κανένας στον Συνήγορο του Παιδιού; (Αν δεν κάνω λάθος ο Συνήγορος του πολίτη είχε γνωμοδοτήσει θετικά για την αρθροιστική άδεια σε περίπτωση μη διδύμων) Λέω στον συνήγορο του παιδιού γιατί η άδεια ανατροφής δίνεται περισσότερο για το παιδί και όχι στη μητέρα (ουσιασιαστικά αποτελεί και δικαίωμα του παιδιού) και από την στιγμή που τα παιδιά δεν παίρνουν αυτό που τους αναλογεί επειδή είναι δίδυμα τότε ουσιαστικά γίνεται διάκριση σε βάρος τους απλώς επειδή είναι δίδυμα.

Ξέρετε αν μπορεί κάποιος να αποταθεί στον Συνηγόρο του Παιδιού την στιγμή που ήδη εκκρεμεί δικαστικά η υπόθεση του ?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν το γνωρίζω... όμως ένα τηλέφωνο θα έλυνε τις απορίες!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κοριτσια πια ξεκιναει διαδικασιες.εγω θα ξεκινησω το σεπτεμβρη την 9μηνη ανατροφης και θελω να κανω διαδικασιες και για δευτερο 9μηνο.Υπαρχει κοπελα που θα μπορουσαμε να κνηθουμε μαζι?Καταλαβα πανω κατω τη διαδικασια.Ειμαι κι εγω διορισμενη στην δευτεροβαθμια εκπαιδευση μονιμη.

Νομίζω πως η άδεια λοχείας (και ΟΧΙ η ανατροφής) επεκτάθηκε κατά ένα μήνα στην περίπτωση των διδύμων.

Δηλαδή η μάνα κάθεται ένα μήνα παραπάνω στα δίδυμα, αλλά αν την πάρει ο σύζηγος την άδεια ανατροφής εκείνος θα έχει 9 και όχι 10 μήνες.

Αληθευει την πηρα εγω ενα μηνα παραπανω.με μια αποφαση δεν τη θυμαμαι την ειχα καταθεσει μαζι με την αιτηση στη διευθυνση δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης

Διαφημίσεις

Ξέχασα να πω ότι τα χαρτιά θα τα καταθέσω στις Κυκλάδες οπότε δεν ξέρω ποιο εφετείο είναι αρμόδιο. Πάντως υποθέτω ότι ή στην Ερμούπολη ή στον Πειραία αν δεν γίνεται στην Ερμούπολη.

Διορίστηκα πέρυσι στη Σαντορίνη, αλλά πήρα απόσπαση γιατί θα έκανα εξωσωματική και δεν ήθελα να μπλέξω με άδειες. Τώρα χρωστάω την οργανική μου αλλά δεν ξέρω που θα με τοποθετήσουν στη Β' Κυκλάδων.

Επειδή δεν ξέρω αν η ΔΔΕ εκεί ξέρει για το 4μηνο λοχείας μήπως μπορεί κάποιος να μου πει ποια απόφαση είναι αυτή που το αναφέρει;

Διορίστηκα πέρυσι στη Σαντορίνη, αλλά πήρα απόσπαση γιατί θα έκανα εξωσωματική και δεν ήθελα να μπλέξω με άδειες. Τώρα χρωστάω την οργανική μου αλλά δεν ξέρω που θα με τοποθετήσουν στη Β' Κυκλάδων.

Επειδή δεν ξέρω αν η ΔΔΕ εκεί ξέρει για το 4μηνο λοχείας μήπως μπορεί κάποιος να μου πει ποια απόφαση είναι αυτή που το αναφέρει;

Μην ανησυχείς γι'αυτό. Εμένα οι ίδιοι μου το είπαν ότι δικαιούμαι 4 μήνες.

Δεν θα έχεις πρόβλημα.;)

Διαφημίσεις

Γνωρίζετε εαν αυτή η αυξημένη άδεια λοχείας που προβλέπει αυτός ον νόμος δίνεται αναδρομικά και σε γυναίκες που γέννησαν πριν την ψήφιση του νόμου (3.9.09) αλλά εντός του 2009 ; Υπάρχει κάποια σχετική Εγκύκλιος ;

Μην ανησυχείς γι'αυτό. Εμένα οι ίδιοι μου το είπαν ότι δικαιούμαι 4 μήνες.

Δεν θα έχεις πρόβλημα.;)

Ευχαριστώ πολύ. Θα στείλω και τον αριθμό του ΦΕΚ τώρα που το ξέρω καλού κακού.

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλά βρε μαμάδες - μπαμπάδες .... Όλοι εμείς κινούμαστε ατομικά. Γιατί δεν ενωνόμαστε, να καταθέσουμε ένα υπόμνημα συνολικά στο υπουργείο εσωτερικών; Ας το συντάξουμε και κάποιος / κάποια ας το καταθέσει στον υπουργό. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια συνολική ρύθμιση. Τι λέτε, να το προχωρήσουμε;

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Διαφημίσεις

Να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου: ως δημόσιος υπάλληλος - πατέρας που έχει την ανατροφή διδύμων δυσκολεύτηκα εξαρχής να πάρω την 9μηνη (για μένα 10μηνη) άδεια ανατροφής, γιατί αργούσε η απόφαση επιμέλειας (και στο μεταξύ τελείωνε κι η κανονική μου άδεια). Ωστόσο, το Εσωτερικών γνωμοδότησε θετικά, πήρα την άδεια και κατέθεσα το χαρτί της επιμέλειας εκ των υστέρων. Τότε (Μάρτιος 2009) το Εσωτερικών μου έκανε σαφές ότι δεν συνηγορούν στην "διπλή" άδεια, και τον Σεπτέμβριο 2009 με ενημέρωσαν για την επιπλέον άδεια λοχείας, που δεν με αφορούσε. Έκτοτε δεν έκανα κάποια κίνηση. Αν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για δημοσίους υπαλλήλους (όχι δικαστικούς, που μάλλον έχουν ειδικό καθεστώς) που τελικά πήραν την διπλή άδεια, παρακαλώ να με ενημερώσετε. Επίσης, ας μου στείλει κάποιος/α τα στοιχεία των δικηγόρων για Αθήνα, θα ήθελα να κάνω άλλη μια κρούση (γιατί τώρα που επέστρεψα στην δουλειά τρέχω και δεν φτάνω :wink:)

Φρόσω, μια που σε βρίσκω μετά από καιρό, είχες κανένα νεότερο με το θέμα της 9μηνης;

Έκανα αίτηση για τη χορήγηση του 2ου 9μηνου και περιμένω τώρα την αρνητική απάντηση για να κινηθώ νομικά.

Καλά βρε μαμάδες - μπαμπάδες .... Όλοι εμείς κινούμαστε ατομικά. Γιατί δεν ενωνόμαστε, να καταθέσουμε ένα υπόμνημα συνολικά στο υπουργείο εσωτερικών; Ας το συντάξουμε και κάποιος / κάποια ας το καταθέσει στον υπουργό. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια συνολική ρύθμιση. Τι λέτε, να το προχωρήσουμε;

Εγώ μέσα! Αλλά πώς θα γίνει; Πώς θα συντονιστούμε;

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ειμαι μανουλα νοσηλευτρια με τρια παιδακια. διδυμακια και εργαζομε σε δημοσιο νοσοκομειο πηρα το 9μηνο για το πρωτο διδυμο και τον επιπλεον μηνα της λοχειας.εκανα αιτηση για το δευτερο 9μηνο -πηρα αρνητικη απαντηση και ξεκινησα δικαστικα

το εφετειο μου ηταν τον μαιο του 2010 (αμοιβη δικηγορου 1300 ευρω) αλλα πηρε αναβολη για τον οκτωβριο του 2010

μιλωντας με καποια δικηγορο αθηνων μου ειπε οτι εχουν μαζευτει πολλες υποθεσεις νατροφης διδυμων και ολες περιμενουν το συμβουλιο της επικρατειας για γνωμη τελικη

γνωριζει κανεις κατι?

απο το φορουμ δεν διαβασα καποια να εχει δικαστει η περιπτωση της σε εφετειο?

παρακαλω αν γνωριζετε κατι επικοινωνηστε

καλη επιτυχια σε ολες μας

Καλησπέρα και από μένα ,έκανα έφεσή για να πάρω τους 3 μήνες λόγω 3 τέκνων καθ'οτι η Ελληνική Αστυνομία δεν το δέχεται , πήρα την αρνητική απάντηση για την διπλη αδεια ανατροφής τέκνου μου απάντησαν φυσικά αρνητική έστειλα τα έγγραφά στο δικηγόρο να τα μελετήσει και θα προχωρήσουμε στην έφεση άντε να δούμε

Εγώ μέσα! Αλλά πώς θα γίνει; Πώς θα συντονιστούμε;

Εγώ είχα γράψει κάτι παλαιότερα αλλά ποτέ δεν το έστειλα. Μπορώ να το αλλάξω λίγο (για να αφαιρέσω ατομικά στοιχεία) και να σας το στείλω αύριο. Αν σας αρέσει το δουλεύετε και προσθετετε τα δικά σας επιχειρήματα κλπ και προχωράμε να μαζέψουμε υπογραφές. Πως μπορώ να το στείλω ?

Μέσω mail..

όμως... ό,τι κι αν γράψουμε.... θα φτάσει στο γραφείο του υπουργείου κι εκεί..... θα παραλάβουμε την κλισέ απάντηση πως αφορά άλλο υπουργείο και να απευθυνθούμε στο δικό μας και όχι στο ΥΠΕΣ....

Αυτή την απάντηση είχα λάβει εγώ όταν κοινοποίησα επιστολή που εξέθετα το θέμα στο ΥΠΕΣ (για παιδιά διαφορετικών ηλικιών). Και ουσιαστικά μου είπαν πως επειδή δε γνωρίζουν και τις δύο απόψεις...... με παραπέμπουν στο υπουργείο παιδείας όπου ανήκω.

Δηλαδή τους έλεγα πως οι άλλοι παρανομούν.... και εκείνοι έλεγαν... άλλα λόγια να αγαπιώμαστε!

Πώς θα γίνει να εισακουστούμε;

• 2 εβδομάδες μετά...

Έμαθα σήμερα από συνάδελφο ότι 2 υποθέσεις δικαιώθηκαν στο εφετείο και μετά ακυρώθηκαν στο συμβούλιο της επικρατείας.

Ξέρει κανείς κάτι σχετικό; Αν είναι να μην πληρώνω τζάμπα δικηγόρους.

Αν βγάλει μια απόφαση το συμβούλιο της επικρατείας μετά τέλος; Όλες οι υποθέσεις θα έχουν την ίδια καταληψη;

Μετά υπάρχει ο Άρειος Πάγος, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, τί;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...