Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΗ

Recommended Posts

Φίλες μου γεια σας. Μόλις πριν απο λίγο πήρα τα αποτελέσματα από τον ορμονολογικό έλεγχο που έκανα για θυροειδή επειδή τον Ιούλιο είχα αυξημένα αντισώματα και είπα να την επαναλάβω. Η γιατρός ήταν πάρα πολύ καλή και μου τα εξήγηση όλα. Μού είπε για τα αντισώματα να μην ασχολούμαι πλέον (άλλωστε είχαν πέσει) απλά η ορμόνη του θυροειδή (και εδώ είναι που τα έχω πάρει και είμαι ψιλοχάλια) ενώ ήταν στα φυσιολογικά πλαίσια μου είπε ότι λόγω εγκυμοσύνης καλό είναι να παίρνω κάποιο φάρμακο που μου έγραψε μισό την ημέρα μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης και μετά θα το διακόψω. Αφού ήταν μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια γιατί να μου το πει αυτό? Η απάντηση ήταν ότι θα μπορούσε να ήταν και λίγο πιο κάτω. Μου είπε ότι θα μπορούσε να μην που γράψει το φάρμακο αλλά καλό θα ήταν λέει για να μην μεγαλώσει ο θυροειδής ο οποίος τον ψηλάφισε και μου τον έδειξε................ Τι να κάνω????????????????????? Σίγουρα θα ενημερώσω τον γυναικολόγο μου αλλά έχω χαλαστεί πάρα πολυ γιατί ρε γαμώτο να το υποστώ αυτό. Πάντα θα ζω με τον φόβο του θυροειδή? Την ρώτησα αν αυτό θα το έχω σε όλη μου τη ζωή και μου είπε κατηγορηματκά όχι και με καθυσήχαζε με κάθε τρόπο. Τι ήθελα και ψαχνόμουν μπορείτε να μου πείτε?????????? Να το πάρω το χαπάκι η όχι ? :cry:

Διαφημίσεις

Σωτηρία μου καλημέρα!! Καταρχάς θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς για το θυρεοειδή. Στην εγκυμοσύνη πολλές φορές απορρυθμίζεται. θα ήθελα αν μπορείς να βρεις τις εξετάσεις σου και να μου γράψεις τις τιμές. Φαντάζομαι ότι η ορμόνη που λες είναι η TSH. Μερικούς μήνες πριν να μείνω έγκυος είχα κάνει κι εγώ έλεγχο αιματολογικές και υπέρηχο για να ελέγξω το θυρεοειδή. Ήμουν σίγουρη ότι έχω, κοιμόμουν λίγο παραπάνω από το κανονικό, ήμουν ευαίσθητη στο κρύο... τέτοια ψιλά. Η μαμά μου δεν τα αξιολογούσε αυτά, με έλεγε κρυουλιάρα και τεμπελίτσα.

Όλες οι εξετάσεις βγήκαν φυσιολογικές και η παθολόγος μου, μου είπε ότι τις φαίνονται καλές αλλά να πάω και σε ενδοκρινολόγο που είναι και ο ειδικός σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν πήγα αρχικά... λόγω βαρεμάρας.

Όταν τα είδε όμως η γυναικολόγος μου με έστειλε επιτόπου. Μπροστά μου έχω τα αποτελέσματα που τη θορύβησαν. Είχα tsh: 3,30 με όρια από 0,27-4,20.

Μου είπε ότι το 3,30 δείχνει ότι ο θυρεοειδής πάει να "κοιμηθεί". Όντως μετά από λίγες μέρες που ξαναμέτρησα την ορμόνη είχε πάει 5,20!! Ο ενδοκρινολόγος μετά από εξετάσεις λοιπόν και υπερήχους και ψιλάφηση έκρινε ότι έχω υποθυρεοειδισμό και πίνω 1 euthyrox 50mg την ημέρα και θα το πίνω εφ΄όρου ζωής. Αλλά δεν είναι τπτ θέμα συνήθειας όπως το βούρτσισμα ων δοντιών. Από όταν το ξεκίνησα νιώθω άλλος άνθρωπος!! Ξεκούραστη και πιο ανανεωμένη.

Εδώ τώρα θα σου εφιστήσω την προσοχή. "Μόλις μείνεις έγκυος αμέσως θα το πεις πρώτα σε εμένα και μετά στο γυναικολόγο σου" τα λόγια του ενδοκρινολόγου. Ο δικός σου θυρεοειδής Σωτηρία μου είναι μάλλον εγκυμοσύνης. Δεν θα παίρνεις για πάντα το χάπι. Θα πας οπωσδήποτε σε ενδοκρινολόγο (φαντάζομαι ενδοκρινολόγος ήταν η γιατρός;) και θα μετράς όλες τις ορμόνες, μπορεί να σου ζητήσει και υπέρηχο θυρεοειδούς. Ο ενδοκρινολόγος θα κρίνει τι χάπι θα πάρεις και για πόσο. Τώρα όμως που είσαι έγκυος θα τον προσέξεις για το καλό του μωρού σου. Η γυναικολόγος μου μου επέτρεψε τα πάντα,δεν μου είπε να προσέξω κάτι ιδιαίτερα αλλά "το χάπι και τα μάτια σου" μου είπε. Κι επειδή θέλουμε να φέρουμε στον κόσμο υγιή μωράκια με πολύ-πολύ καλό μυαλουδάκι και δείκτη νοημοσύνης.... προσέχουμε το θυρεοειδή σαν τα μάτια μας! Σωτηρία μου έκανες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ που ψάχτηκες!!! Μην το ξαναπείς αυτό. Πρόλαβες μια κατάσταση που αν δεν την αντιμετώπιζες μπορεί να έβλαπτε το μωρό σου. Αν η γιατρός είναι ενδοκρινολόγος επιβάλλεται να το πάρεις! Περιμένω να μου γράψεις τις τιμές από τις εξετάσεις σου και το χάπι που σου έδωσε. Εδώ στην Κρήτη ο θυρεοειδής είναι τόσο συνηθισμένο φαινόμενο που πάνω-κάτω έχουμε γίνει ειδικοί! Μην σε αγχώνει. Να ξέρεις ότι και το άγχος τον επηρεάζει. Ότι θελήσεις εγώ είμαι εδώ.

Γλυκια μου καλημερα τι χαπι σου εδωσε??? ποιο Εγω καθολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου επερνα χαπι για τον θυροειδη μου To επερνα γιατι εχω κανει ολικη αφαιρεση του θυροειδη,γλυκια μου ρωτα και τον γυναικολογο σου και κανε οτι σου πει εκεινος αν δεν εμπιστευεσαι τον ενδοκρινολογο παντως αν σου εδωσε χαπι θυροξινης( Τ4 θυρορμον κτλ) και σου λειπει θυροξινη ειναι απαραιτητη για σενα και το μωρο σου,γλυκια μου μην το αμελησεις!!!

DsRyp3.png

Σωτηρία μου καλημέρα!! Καταρχάς θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς για το θυρεοειδή. Στην εγκυμοσύνη πολλές φορές απορρυθμίζεται. θα ήθελα αν μπορείς να βρεις τις εξετάσεις σου και να μου γράψεις τις τιμές. Φαντάζομαι ότι η ορμόνη που λες είναι η TSH. Μερικούς μήνες πριν να μείνω έγκυος είχα κάνει κι εγώ έλεγχο αιματολογικές και υπέρηχο για να ελέγξω το θυρεοειδή. Ήμουν σίγουρη ότι έχω, κοιμόμουν λίγο παραπάνω από το κανονικό, ήμουν ευαίσθητη στο κρύο... τέτοια ψιλά. Η μαμά μου δεν τα αξιολογούσε αυτά, με έλεγε κρυουλιάρα και τεμπελίτσα.

Όλες οι εξετάσεις βγήκαν φυσιολογικές και η παθολόγος μου, μου είπε ότι τις φαίνονται καλές αλλά να πάω και σε ενδοκρινολόγο που είναι και ο ειδικός σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν πήγα αρχικά... λόγω βαρεμάρας.

Όταν τα είδε όμως η γυναικολόγος μου με έστειλε επιτόπου. Μπροστά μου έχω τα αποτελέσματα που τη θορύβησαν. Είχα tsh: 3,30 με όρια από 0,27-4,20.

Μου είπε ότι το 3,30 δείχνει ότι ο θυρεοειδής πάει να "κοιμηθεί". Όντως μετά από λίγες μέρες που ξαναμέτρησα την ορμόνη είχε πάει 5,20!! Ο ενδοκρινολόγος μετά από εξετάσεις λοιπόν και υπερήχους και ψιλάφηση έκρινε ότι έχω υποθυρεοειδισμό και πίνω 1 euthyrox 50mg την ημέρα και θα το πίνω εφ΄όρου ζωής. Αλλά δεν είναι τπτ θέμα συνήθειας όπως το βούρτσισμα ων δοντιών. Από όταν το ξεκίνησα νιώθω άλλος άνθρωπος!! Ξεκούραστη και πιο ανανεωμένη.

Εδώ τώρα θα σου εφιστήσω την προσοχή. "Μόλις μείνεις έγκυος αμέσως θα το πεις πρώτα σε εμένα και μετά στο γυναικολόγο σου" τα λόγια του ενδοκρινολόγου. Ο δικός σου θυρεοειδής Σωτηρία μου είναι μάλλον εγκυμοσύνης. Δεν θα παίρνεις για πάντα το χάπι. Θα πας οπωσδήποτε σε ενδοκρινολόγο (φαντάζομαι ενδοκρινολόγος ήταν η γιατρός;) και θα μετράς όλες τις ορμόνες, μπορεί να σου ζητήσει και υπέρηχο θυρεοειδούς. Ο ενδοκρινολόγος θα κρίνει τι χάπι θα πάρεις και για πόσο. Τώρα όμως που είσαι έγκυος θα τον προσέξεις για το καλό του μωρού σου. Η γυναικολόγος μου μου επέτρεψε τα πάντα,δεν μου είπε να προσέξω κάτι ιδιαίτερα αλλά "το χάπι και τα μάτια σου" μου είπε. Κι επειδή θέλουμε να φέρουμε στον κόσμο υγιή μωράκια με πολύ-πολύ καλό μυαλουδάκι και δείκτη νοημοσύνης.... προσέχουμε το θυρεοειδή σαν τα μάτια μας! Σωτηρία μου έκανες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ που ψάχτηκες!!! Μην το ξαναπείς αυτό. Πρόλαβες μια κατάσταση που αν δεν την αντιμετώπιζες μπορεί να έβλαπτε το μωρό σου. Αν η γιατρός είναι ενδοκρινολόγος επιβάλλεται να το πάρεις! Περιμένω να μου γράψεις τις τιμές από τις εξετάσεις σου και το χάπι που σου έδωσε. Εδώ στην Κρήτη ο θυρεοειδής είναι τόσο συνηθισμένο φαινόμενο που πάνω-κάτω έχουμε γίνει ειδικοί! Μην σε αγχώνει. Να ξέρεις ότι και το άγχος τον επηρεάζει. Ότι θελήσεις εγώ είμαι εδώ.

Περνουμε το ιδιο χαπακι :D:D Μονο που εγω περνω 150MG την μερα με το καλο το νινι σου!!!

DsRyp3.png

Κι εγώ που νόμιζα ότι είμαι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη που το παίρνω!!! Όλους που ρωτούσα μου λέγανε ότι παίρνουν το T3 ή Τ4 αλλά το euthyrox κανείς!! Βρήκα και συναγωνιστή... :lol: Ευχαριστώ για τις ευχές!! Κι εύχομαι και σε σένα να σου ζήσει αυτό το υπέροχο μπουμπουκάκι!!! Σκέτη γλύκα!! Φτου-φτου!!

Διαφημίσεις

Σωτηρία, είναι πολύ συνηθισμένο ο θυρεοειδής να απορρυθμίζεται ελαφρώς στην εγκυμοσύνη, μην ανησυχείς. Ο γιατρός που σου έδωσε το χάπι ήταν ενδοκρινολόγος εννοείται, έτσι; Τι χάπι ακριβώς σου έδωσε?

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κορίτσια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και ευχαριστώ ιδιαίτερα εσένα δασκάλα για τις συμβουλές σου. Οι τιμές μου είναι οι εξής: TSH 3,10 με όριο 0,3-4,0

Τ3=178 με όριο 60-200

FT4=0,9 με όριο 0,9-1,7

Για την TSH μου ανέφερε ότι το 3,10 θα μπορούσε να είναι λίγο πιο κάτω .

Μου συνέστησε το thyrormone 0,1 μισό χάπι κάθε πρωί........... :cry:

Α να σας ρωτήσω και κάτι άλλο γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα. Έχω υποθυροειδισμό η θυροειδή???????

Όπως το φαντάστηκα. Η ΤSH που είναι αυξημένη δείχνει ότι ο θυρεοειδής υπολειτουργεί. Αυτό λέγεται υποθυρεοειδισμός. Μάλλον έχει απορρυθμιστεί λόγω της εγκυμοσύνης, αυτό θα φανεί μετά τη γέννα. Δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς και να στεναχωριέσαι Σωτηρία μου. Θα ξεκινήσεις το χάπι σου κάθε πρωί μισή ώρα πριν το πρωινό σου (αυτό πρέπει να σου είπε και η γιατρός) Να φροντίσεις να το έχεις δίπλα στο κομοδίνο σου, μαζί με ένα ποτήρι νερό ώστε να το πίνεις πριν να σηκωθείς από το κρεββάτι. Έτσι δεν θα το ξεχάσεις ποτέ. Μετά από μισή ώρα μπορείς να φας. Λογικά θα κάνεις συχνά εξετάσεις για να βλέπεις που κυμαίνεται. Πάντως εγώ από 3,30 που ξαναέκανα και μετά πήγε 5,20 και άρχισα την αγωγή τώρα πλέον έχει πάει 0,8. Θα δεις ότι θα νιώσεις άλλος άνθρωπος! Τουλάχιστον εγώ αυτό έπαθα... Δεν έχω ξανανιώσει κούραση να κοιμηθώ το μεσημέρι, που προ χαπιού κοιμόμουν τουλάχιστον 2-3 ώρες κάθε μεσημέρι!! Σαν το βόδι! Ότι θες στο γιατρό σου και μετά σε εμάς κοριτσάκι! Ο Θεός ήθελε να έχεις ένα υγιές μωράκι και σε φώτισε να κάνεις την εξέταση και να προλάβεις να ξεκινήσεις αγωγή! Αυτό σου λέω μόνο. :wink:

Διαφημίσεις

daskala καλησπέρα!!

Θέλω να σε ρωτήσω και εγώ για τις εξετάσεις του θυρεοειδή γιατί έχω μπερδευτεί εντελώς.. :? Εδώ και 15 χρόνια έχω υποθυρεοειδισμό και παίρνω Τ4 150. Προχθές έκανα πάλι εξετάσεις και τα αποτέλεσματα έχουν ως εξής: T4 16,85, με ΦΤ 4.5-12.0, Τ3 149, με ΦΤ 60-190 και TSH 2.52, με ΦΤ 0.35-5.5.

Νομίζω ότι η Τ4 είναι αρκετά αυξημένη...Πρέπει να ανησυχήσω?? :(

Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!! :):)

daskala καλησπέρα!!

Θέλω να σε ρωτήσω και εγώ για τις εξετάσεις του θυρεοειδή γιατί έχω μπερδευτεί εντελώς.. :? Εδώ και 15 χρόνια έχω υποθυρεοειδισμό και παίρνω Τ4 150. Προχθές έκανα πάλι εξετάσεις και τα αποτέλεσματα έχουν ως εξής: T4 16,85, με ΦΤ 4.5-12.0, Τ3 149, με ΦΤ 60-190 και TSH 2.52, με ΦΤ 0.35-5.5.

Νομίζω ότι η Τ4 είναι αρκετά αυξημένη...Πρέπει να ανησυχήσω?? :(

Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!! :):)

Οι φυσιολογικές τιμές που γράφεις είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που έχει το δικό μου μικροβιολογικό εργαστήριο όπου πηγαίνω. Κι εμένα έχει παρουσιάσει αύξηση η T3. Αυτές οι ορμόνες Τ3,Τ4 και TSH είναι αλληλένδετες. Να συμβουλευτείς τον ενδοκρινολόγο σου μήπως χρειαστεί να αλλάξεις χάπι ή τη δοσολογία του χαπιού που παίρνεις τώρα. Η μητέρα μου που έχει κι αυτή υποθυρεοειδισμό έχει αλλάξει 2 φορές χάπι τα τελευταία 5 χρόνια λόγω των αυξομειώσεων των τιμών. Ελπίζω να βοήθησα. Δεν είμαι και γιατρός... αλλά ελπίζω να βοήθησα. Πήγαινε στον ενδοκρινολόγο ή αν ανησυχείς μέχρι να τον επισκεφτείς πάρε τον ένα τηλέφωνο να τον συμβουλευτείς. Όλα καλά θα πάνε κοριτσάκι!! :wink:

Σωτηρια μου θα σε μαλωσω! :D Δε σου ελεγα να μην τα πολυψαχνεις γιατι θα αγχωθεις? Απο θηροειδη και τετοια δεν ξερω δεν εχω καμια ιδεα αλλα αποτι καταλαβα εχει επηραστει λιγο ο θηροειδης λογω εγκυμοσυνης! Τι πρωτοτυπο! Θελω να μου πειτε ενα πραγμα στον οργανισμο μας που ΔΕΝ επηρεαζεται απο την εγκυμοσυνη! :D

Σαυτη τη φαση που εισαι θα ελεγα οτι πρωταπολα να συμβουλευεσαι το γυναικολογο σου! Αν αυτος πει οτι χρειαζεται να παιρνεις κατι γιατι επηρεαζεται το μωρο και οτι εχεις προβλημα καντο! Μπορεις ομως να περιμενεις να γεννησεις και να δεις αν και μετα θα εχεις αυξημενες τιμες οποτε τοτε ακολουθεις πιστα τις οδηγιες του ενδοκρινολογου!

Μην αναστατωνεσαι ομως χωρις να υπαρχει ιδιαιτερος λογος ΟΚ κοριτσακι? :wink:

Σωτηρια μου θα σε μαλωσω! :D Δε σου ελεγα να μην τα πολυψαχνεις γιατι θα αγχωθεις? Απο θηροειδη και τετοια δεν ξερω δεν εχω καμια ιδεα αλλα αποτι καταλαβα εχει επηραστει λιγο ο θηροειδης λογω εγκυμοσυνης! Τι πρωτοτυπο! Θελω να μου πειτε ενα πραγμα στον οργανισμο μας που ΔΕΝ επηρεαζεται απο την εγκυμοσυνη! :D

Σαυτη τη φαση που εισαι θα ελεγα οτι πρωταπολα να συμβουλευεσαι το γυναικολογο σου! Αν αυτος πει οτι χρειαζεται να παιρνεις κατι γιατι επηρεαζεται το μωρο και οτι εχεις προβλημα καντο! Μπορεις ομως να περιμενεις να γεννησεις και να δεις αν και μετα θα εχεις αυξημενες τιμες οποτε τοτε ακολουθεις πιστα τις οδηγιες του ενδοκρινολογου!

Μην αναστατωνεσαι ομως χωρις να υπαρχει ιδιαιτερος λογος ΟΚ κοριτσακι? :wink:

Μαρία θα διαφωνήσω μαζί σου. Συγνώμη για τη στάση μου αλλά το θέμα είναι πολύ σημαντικό και δε θέλουμε η Σωτηρία να μην κάνει κάτι που μόνο θα την ωφελήσει κι αυτή και το μωρό της. Όχι μόνο δεν πρέπει να την μαλώσεις αλλά να της πεις και μπράβο που το έψαξε. Αν είναι έτσι βρε Μαρία μου να μην ελέγχουμε ούτε το ζάχαρο, ούτε την πίεση ας μην κάνουμε και καθόλου εξετάσεις κατά την εγκυμοσύνη μην τυχόν και αγχωθούμε αν δεν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. (Συγνώμη και πάλι αν είμαι κάπως....) Όλα αυτά και πολλά ακόμα απορυθμίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πρέπει λοιπόν να ελέγχονται για να αντιμετωπίζεται τυχόν ανωμαλία.

Επίσης πολύ σημαντικό. Ο θυρεοειδής ΔΕΝ είναι δουλειά του γυναικολόγου

αν και τα ίδια θα της πει κι αυτός αν τον ρωτήσει. Το μωρό θα επηρεαστεί αν ΔΕΝ πάρει το χάπι κι όχι αν το πάρει. Είναι η μόνη αγωγή που συνίσταται από όλους τους γιατρούς κατά την κύηση για να μην πω ότι επιβάλλεται. Εδώ μπορεί να σου απαγορεύσει ο γιατρός και το πιο αθώο παυσίπονο αλλά το χάπι του θυρεοειδή θα σου πει να το φροντίζεις σαν τα μάτια σου. Το καλό είναι ότι το ανακάλυψε στην αρχή και αν ξεκινήσει άμεσα την αγωγή δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και μπράβο της που το έψαξε. Κάποιοι γιατροί τα παραβλέπουν καμιά φορά αν δεν έχεις ιστορικό πριν την κύηση. Αλλά στις εξετάσεις αίματος κατά την κύηση που κάνουμε κάθε μήνα πάντα ζητάει ο σωστός γιατρός να μετράς την TSH. Τις επιπτώσεις δε χρειάζεται να τις γράψω αλλά εγώ τουλάχιστον δε ρισκάρω ούτε εγώ να τα πάθω αυτά... ούτε το μωρό μου.... Και πίνω κάθε μέρα το χάπι μου. Και συμβουλεύω τη Σωτηρία να εμπιστευτεί τον ενδοκρινολόγο της.

Διαφημίσεις

daskala καλησπέρα!

Μια και σε βλέπω ενημερωμένη επί του θέματος, ευκαιρία να σε ρωτήσω κι εγώ...

Στις εξετάσεις που μου ζήτησε ο γυναικολόγος είδε οτι η TSH είναι αυξημένη...δηλαδή....έχω 5,3 με όριο αν θυμάμαι καλά το 4,4.

Υποψιάστηκε οτι μπορεί να έχω υποθυρεοειδισμό και μου είπε οτι άμεσα πρέπει να επισκεφθώ ενδοκρινολόγο. Εγώ έχω ήδη κλείσει ραντεβού για την Πέμπτη που μας έρχεται γιατί με μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ, είδα οτι αν δεν το προσέξω, μπορεί να μου δημιουργήσει προβλήματα...(και εκτός απο αυτό, μου αρκεί οτι μου το υπέδειξε ο γυναικολόγος μου...).

Και η ερώτηση μου είναι η εξής: ποιά τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού εκτός απο την κούραση και την υπνηλία που ανέφερες? Υπάρχει ενδεχόμενο να αποτελεί σύμπτωμα το συνεχές αίσθημα της πείνας ή αυτό το έχω λόγω εγκυμοσύνης?

Γιατί έχω πάθει το εξής: με το που θα φάω οτιδήποτε, είτε το μεσημεριανό μου φαγητό είτε ένα φρούτο, οτιδήποτε τελοσπάντων, δεν περνάνε 20 λεπτά απο τη στιγμή που το έφαγα και ξαναπεινάω!!! ακόμα κι αν έχω φάει μεγάλη ποσότητα!

Koρίτσια καλησπέρα και πάλι!

Γνωρίζετε κάποιον καλό ενδοκρινολόγο στην Αθήνα? :idea: Πρέπει να πάω άμεσα γιατί ο θυρεοειδής μου έχει "τρελλαθεί!! :shock:

Σας ευχαριστώ πολύ!! :)

daskala καλησπέρα!

Μια και σε βλέπω ενημερωμένη επί του θέματος, ευκαιρία να σε ρωτήσω κι εγώ...

Στις εξετάσεις που μου ζήτησε ο γυναικολόγος είδε οτι η TSH είναι αυξημένη...δηλαδή....έχω 5,3 με όριο αν θυμάμαι καλά το 4,4.

Υποψιάστηκε οτι μπορεί να έχω υποθυρεοειδισμό και μου είπε οτι άμεσα πρέπει να επισκεφθώ ενδοκρινολόγο. Εγώ έχω ήδη κλείσει ραντεβού για την Πέμπτη που μας έρχεται γιατί με μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ, είδα οτι αν δεν το προσέξω, μπορεί να μου δημιουργήσει προβλήματα...(και εκτός απο αυτό, μου αρκεί οτι μου το υπέδειξε ο γυναικολόγος μου...).

Και η ερώτηση μου είναι η εξής: ποιά τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού εκτός απο την κούραση και την υπνηλία που ανέφερες? Υπάρχει ενδεχόμενο να αποτελεί σύμπτωμα το συνεχές αίσθημα της πείνας ή αυτό το έχω λόγω εγκυμοσύνης?

Γιατί έχω πάθει το εξής: με το που θα φάω οτιδήποτε, είτε το μεσημεριανό μου φαγητό είτε ένα φρούτο, οτιδήποτε τελοσπάντων, δεν περνάνε 20 λεπτά απο τη στιγμή που το έφαγα και ξαναπεινάω!!! ακόμα κι αν έχω φάει μεγάλη ποσότητα!

Ο υποθυρεοειδισμός είναι αυτός που λέμε που παχαίνει. Μην φανταστείς βέβαια ότι αν αρχίσεις το χάπι θα γίνεις μοντελάκι. Τώρα με την εγκυμοσύνη βέβαια δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. Το γεγονός της διαρκής όρεξης δεν είναι συνηθισμένο σύμπτωμα του θυρεοειδή. Ούτε εγώ το είχα που είμαι και φαγανό παιδάκι. Έτρωγα στην ώρα μου και δεν τσιμπολογούσα αλλά είχα και αργό μεταβολισμό λόγω του θυρεοειδή και έχανα πολύ δύσκολα κιλά. Αυτό που έχεις εσύ οφείλεται στην αύξηση του μεταβολισμού. Το σώμα σου δουλεύει πυρετωδώς για να φτιάξει πλακούντα και κατάλληλο περιβάλλον για το μωρό και οι ανάγκες είναι αυξημένες. Κι εγώ το είχα στην αρχή της εγκυμοσύνης κι ακόμα κάποιες μέρες μπορεί να τρώω ανά μισή ώρα και πάλι να πεινάω. Φρόντισε να είναι ελαφριά και υγιεινά αυτά που τρως και δεν θα πάρεις κιλά. Το αλάτι να περιορίσεις για την κατακράτηση. Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου και με το καλό το μωράκι σου!! :)

Ο υποθυρεοειδισμός είναι αυτός που λέμε που παχαίνει. Μην φανταστείς βέβαια ότι αν αρχίσεις το χάπι θα γίνεις μοντελάκι. Τώρα με την εγκυμοσύνη βέβαια δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. Το γεγονός της διαρκής όρεξης δεν είναι συνηθισμένο σύμπτωμα του θυρεοειδή. Ούτε εγώ το είχα που είμαι και φαγανό παιδάκι. Έτρωγα στην ώρα μου και δεν τσιμπολογούσα αλλά είχα και αργό μεταβολισμό λόγω του θυρεοειδή και έχανα πολύ δύσκολα κιλά. Αυτό που έχεις εσύ οφείλεται στην αύξηση του μεταβολισμού. Το σώμα σου δουλεύει πυρετωδώς για να φτιάξει πλακούντα και κατάλληλο περιβάλλον για το μωρό και οι ανάγκες είναι αυξημένες. Κι εγώ το είχα στην αρχή της εγκυμοσύνης κι ακόμα κάποιες μέρες μπορεί να τρώω ανά μισή ώρα και πάλι να πεινάω. Φρόντισε να είναι ελαφριά και υγιεινά αυτά που τρως και δεν θα πάρεις κιλά. Το αλάτι να περιορίσεις για την κατακράτηση. Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου και με το καλό το μωράκι σου!! :)

Το κουφό με εμένα είναι οτι είμαι 1,70 και 50 κιλά...όπου τα 2 κιλά τα πήρα απο κατακράτηση υγρών λόγω της εγκυμοσύνης απ'οτι μου είπε ο γιατρός!!! δηλαδή πριν μείνω έγκυος ήμουν 48 κιλά. Και τότε έτρωγα πολύ και έπαιρνα κιλά πολύ πολύ δύσκολα....Αλλά το να τα χάσω ήταν παιχνιδάκι!!!

Οπότε όπως καταλαβαίνεις το να πάρω κιλά δε με απασχολεί καθόλου...είναι σχεδόν επιθυμητό!!!

Αλλά αυτό που έχω πάθει με τη συνεχή πείνα είναι τρελό!

Το μεσημέρι έφαγα 2 μεγάλα μπιφτέκια κοτόπουλο με συνοδεία ρυζάκι με τριμμένο τυρί και ένα πιάτο πατζάρια και μετά μέχρι να πλύνω τα πιάτα ξαναπεινούσα!!! και αυτό συμβαίνει συνέχεια!!! εννοείται οτι δε γίνεται να τρώω κάτι ΚΑΘΕ φορά που πεινάω γιατί έτσι θα έπρεπε να είμαι συνεχώς μπουκωμένη. Απο την άλλη όμως αν μείνω νηστική, αυτό μου δημιουργεί αναγούλες....

Καμία πρόταση για σνακ που να μπορώ να το έχω κοντά μου όλη τη μέρα?

Α! και το αλάτι επίσης είναι απαραίτητο να το προτιμώ λόγω πολύ χαμηλής πίεσης! Η βοηθός του γιατρού μου μου είπε οτι δεν έχει ξαναπάρει ποτέ τόσο χαμηλή πίεση....9 με 4 είχα όταν με μέτρησε!!!!

Κι εσύ να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη και με το καλό αν κρατήσεις στην αγκαλιά σου ένα υγιέστατο μπεμπόνι!!!

Τελείως κουφό αυτό με τα κιλά σου... Συνήθως με τον υπερ-θυρεοειδισμό τρως και δεν παχαίνεις. Μακάρι να ξεκινούσα με τα κιλάκια σου κούκλα! Εγώ ξεκίνησα 62 κι έκοψα και το τσιγάρο μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος. Ευελπιστώ να μη γίνω γουρούνι! Τώρα είμαι 65 σύμφωνα με το γιατρό μου (η ζυγαριά μου πήγαινε πίσω άρα μπορεί να ξεκίνησα και από 62,5-63. Εσύ δεν έχεις να ανησυχείς για τα κιλά, οπότε είσαι τυχερή. Θα σου πω τις δικές μου εναλλάκτικές σε περίπτωση έντονης πείνας. Ωμό καρότο, φρούτα διάφορα στο μπλέντερ αραιωμένα με χυμό (κάτι σαν ανάμεικτος πηκτός χυμός), φρουτοσαλάτες, μανταρίνια και πορτοκάλια (έχουμε πορτοκαλιές και μανταρινιές και το βρίσκω εύκολο το να καθαρίσω να φάω 3-4 μανταρινάκια που έχουν και βιταμίνη c. Μπισκότα τύπου digestive, κανένα γιαουρτάκι με γεύση μπισκότο (έχω σιχαθεί με τα φρούτα και παραδόξως με τα μπισκότα έχουν λιγότερες θερμίδες :shock: ) Κράκερ ή έχω ανακαλύψει ένα φούρνο που κάνει στικ κριτσίνια με ηλιόσπορο ή διάφορα δημητριακά. Α! Και παίρνω και τις σούπες στιγμής knorr quick snack. Αυτές που είναι σε κουτάκια μικρά με 3 φακελάκια-μερίδες που τις ανακατεύεις με λίγο ζεστό νερό και έτοιμες. Είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες, έχουν πολύ λίγες θερμίδες. Καμιά φορά αν πεινάσω πολύ, αργά το απόγευμα φτιάχνω μια κούπα και πίνω που είναι και ζεστούλα. Έχει και πολλές γεύσεις. Μόνο η μανιταρόσουπα δε μου αρέσει.

Αυτές είναι οι δικές μου προτιμήσεις, αλλά μπορείς να βάλεις φαντασία και να διαλέξεις ότι σου αρέσει. Και γαλατάκι με κανένα μπαρ δημητριακών, λίγο τυράκι με κράκερ, γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού, φρυγανιά με μέλι, κανένα ρυζογαλάκι. Μόνο φαντασία να έχεις!! :wink:

Τελείως κουφό αυτό με τα κιλά σου... Συνήθως με τον υπερ-θυρεοειδισμό τρως και δεν παχαίνεις. Μακάρι να ξεκινούσα με τα κιλάκια σου κούκλα! Εγώ ξεκίνησα 62 κι έκοψα και το τσιγάρο μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος. Ευελπιστώ να μη γίνω γουρούνι! Τώρα είμαι 65 σύμφωνα με το γιατρό μου (η ζυγαριά μου πήγαινε πίσω άρα μπορεί να ξεκίνησα και από 62,5-63. Εσύ δεν έχεις να ανησυχείς για τα κιλά, οπότε είσαι τυχερή. Θα σου πω τις δικές μου εναλλάκτικές σε περίπτωση έντονης πείνας. Ωμό καρότο, φρούτα διάφορα στο μπλέντερ αραιωμένα με χυμό (κάτι σαν ανάμεικτος πηκτός χυμός), φρουτοσαλάτες, μανταρίνια και πορτοκάλια (έχουμε πορτοκαλιές και μανταρινιές και το βρίσκω εύκολο το να καθαρίσω να φάω 3-4 μανταρινάκια που έχουν και βιταμίνη c. Μπισκότα τύπου digestive, κανένα γιαουρτάκι με γεύση μπισκότο (έχω σιχαθεί με τα φρούτα και παραδόξως με τα μπισκότα έχουν λιγότερες θερμίδες :shock: ) Κράκερ ή έχω ανακαλύψει ένα φούρνο που κάνει στικ κριτσίνια με ηλιόσπορο ή διάφορα δημητριακά. Α! Και παίρνω και τις σούπες στιγμής knorr quick snack. Αυτές που είναι σε κουτάκια μικρά με 3 φακελάκια-μερίδες που τις ανακατεύεις με λίγο ζεστό νερό και έτοιμες. Είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες, έχουν πολύ λίγες θερμίδες. Καμιά φορά αν πεινάσω πολύ, αργά το απόγευμα φτιάχνω μια κούπα και πίνω που είναι και ζεστούλα. Έχει και πολλές γεύσεις. Μόνο η μανιταρόσουπα δε μου αρέσει.

Αυτές είναι οι δικές μου προτιμήσεις, αλλά μπορείς να βάλεις φαντασία και να διαλέξεις ότι σου αρέσει. Και γαλατάκι με κανένα μπαρ δημητριακών, λίγο τυράκι με κράκερ, γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού, φρυγανιά με μέλι, κανένα ρυζογαλάκι. Μόνο φαντασία να έχεις!! :wink:

ε σε όλα ανάποδη είμαι, στα κιλά δε θα ήμουν??????

Βέβαια πρέπει πρώτα να μου επιβεβαιώσει ο ενδοκρινολόγος οτι έχω υποθυρεοειδισμό όντως...Σήμερα θα πάω να κάνω έναν υπέρηχο θυρεοειδούς για να τον δείξω στον ενδοκρινολόγο την Πέμπτη που θα ανέβω Αθήνα.

Εμένα η μόνη δυσκολία που έχω με το να τσιμπάω κάτι είναι οτι δουλεύω Δευτέρα έως Παρασκευή και πρωί και απόγευμα και τις ώρες που είμαι στο γραφείο είναι δύσκολο να τσιμπάω κάτι που να με χορταίνει αλλά να είναι και υγιεινό...Γιατί για να χορτάσω τον ξέρω εγώ τον τρόπο αλλά είναι τελείως σαβούρα....πατατάκια τρώω!!!

Και προς το παρόν δε μπορώ να φάω καθόλου γλυκά. Αφού συνήθως για πρωινό έτρωγα φρυγανιές με μαρμελάδα και τώρα ούτε να τη μυρίσω δε μπορώ...οπότε αρκούμαι σε τσαγάκι με φρυγανιές.

Και το απόγευμα στάνταρ τρώω ένα πορτοκάλι πριν πάω για δουλειά.

Καλή η ιδέα σου με τα κριτσίνια!!! έχω και φούρνο ακριβώς δίπλα στο γραφείο μου οπότε έχω και εύκολη πρόσβαση...αν και συνήθως όποτε μπαίνω στο φούρνο μόνο κριτσίνια δεν παίρνω...όλο κάτι ντόνατς με γέμιση σοκολάτας και κάτι σπανακοτυρόπιτες παίρνω...υγιεινή διατροφή.... :roll:

Κορίτσια καλημέρα. Μίλησα χθες με τον γυναικολόγο μου και του είπα αυτά μου είπε η ενδοκρινολόγος και συμφώνησε να το πάρω το χάπι και μάλιστα μου είπε γιατί δεν το έπερνα στην από την αρχή. Μου ρχοταν να τον βρίσω εκέείνη την ώρα γιατί όταν είχα ξανακάνει στον 2ο μήνα μου είπε ότι είμαι μια χαρά και δεν μου συνέστησε να το πάρω. Τέλος πάντων εγώ το αγόρασα χθες και σήμερα το πήρα. Είναι το thyrormone 0,1 το οποίο η ενδοκρινολόγος μου είπε να παίρνω το μισό ......... αλλα ρε κορίτσια το χαπάκι αυτό είναι πολύ πολύ μικρό δηλαδή το μισό που μου συνέστησε να παίρνω θα κάνει δουλειά???????????

ΥΓDaskala βοήθεια!!!!! :)

Εμένα η TSH μου με κατώτερο όριο το 0,25 ήταν 0,04 :shock::shock::shock: και παρόλα αυτά η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι είναι λόγω εγκυμοσύνης και να μην πάρω τίποτα μόνο να το παρακολουθώ!!! Ο γυναικολόγος πάντως μου είπε ότι μάλλον σ' αυτό οφειλόταν η υπερέμεση κύηση που είχα στο 1ο τρίμηνο... Μήπως να πάω και σε άλλον ενδοκρινολόγο;;;

5dyVp3.png

Κορίτσια καλημέρα. Μίλησα χθες με τον γυναικολόγο μου και του είπα αυτά μου είπε η ενδοκρινολόγος και συμφώνησε να το πάρω το χάπι και μάλιστα μου είπε γιατί δεν το έπερνα στην από την αρχή. Μου ρχοταν να τον βρίσω εκέείνη την ώρα γιατί όταν είχα ξανακάνει στον 2ο μήνα μου είπε ότι είμαι μια χαρά και δεν μου συνέστησε να το πάρω. Τέλος πάντων εγώ το αγόρασα χθες και σήμερα το πήρα. Είναι το thyrormone 0,1 το οποίο η ενδοκρινολόγος μου είπε να παίρνω το μισό ......... αλλα ρε κορίτσια το χαπάκι αυτό είναι πολύ πολύ μικρό δηλαδή το μισό που μου συνέστησε να παίρνω θα κάνει δουλειά???????????

ΥΓDaskala βοήθεια!!!!! :)

Κι εμένα στην αρχή που και το δικό μου το χαπάκι είναι μια σταλίτσα μου είπε να το κόβω στη μέση και να πίνω το μισό. Η ενδοκρινολόγος σου ξέρει την ενδεδειγμένη δοσολογία και αφού σου συνέστησε να πίνεις το μισό, θα ακολουθήσεις τις οδηγίες της. Ένας τρόπος για να διαπιστώσεις εάν πίνεται το μισό είναι να δεις αν έχει το χάπι τη διαχωριστική γραμμούλα στη μέση. Λογικά ένα χάπι που έχει τέτοια γραμμή μπορεί να έχει δοθεί σύσταση να μοιράζεται σε κάποιες περιπτώσεις. Εξάλλου είναι πολύ μικρή (μέσα στα πλαίσια των φυσιολογικών τιμών) η αύξηση της TSH σου οπότε δεν θες μεγάλη δόση. Θα συμβουλευτείς την ενδοκρινολόγο σου για τον επανέλεγχο των τιμών και ανά τακτά διαστήματα θα εξετάζεις τις ορμόνες του θυρεοειδή. Χθες πάλι πήγα εγώ για επανέλεγχο και ζήτησα να μου γράψει όλες τις τιμές, TSH, Τ3,Τ4 και αντισώματα. Καλύτερα να προσέχουμε για να έχουμε!! :wink:

Εμένα η TSH μου με κατώτερο όριο το 0,25 ήταν 0,04 :shock::shock::shock: και παρόλα αυτά η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι είναι λόγω εγκυμοσύνης και να μην πάρω τίποτα μόνο να το παρακολουθώ!!! Ο γυναικολόγος πάντως μου είπε ότι μάλλον σ' αυτό οφειλόταν η υπερέμεση κύηση που είχα στο 1ο τρίμηνο... Μήπως να πάω και σε άλλον ενδοκρινολόγο;;;

Και δεν πας? Εγώ θα πήγαινα πάντως....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...