Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπράβο στις φανταστικές μαγείρισσες!!!!!Γερή να είσαι Αφροδιτάκι να φτιάχνεις τέτοια καλούδια για τους αγαπημένους σου!!!Και όλες σας!!!Κι εγώ εφτιαξα διάφορα για το Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ!ευτυχώς είχαν όλα επιτυχία και παρά την κούραση το ευχαριστήθηκα!!!!!! :D:D:D Και του χρόνου να είμαστε γερές!!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο βρε Αφροδιτακιιιιιιιιιιιιιιιι, χρυσοχερα και παναξια!!! Και του χρόνου.... αν κι ευχομαι του χρόνου να μην μπορεις να κανεις τοσες ετοιμασιες........... από την ...... φουσκωμενη κοιλίτσα!!!! χαχαχα!!! :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στρούντελ μήλου

 

ΥΛΙΚΑ:

1 φύλλο σφολιάτας, βούτυρο για το ταψί, αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό για το άλειμμα, ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

400 γραμ.μήλα καθαρισμένα, κομένα σε κυβάκια, 2 φέτες ψωμί φρυγανισμένο και θρυμματισμένο, 1/2 φλυτζ.γάλα για να μουλιάσει το ψωμί, 1/2 φλυτ.σταφίδες μουλιασμένες σε 60ml μπράντυ, 1/2 φλυτζ.καρυδόψιχα σπασμένη, 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα.

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Ετοιμάζετε τη γέμιση και αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί, σε ένα μπώλ Απλώνετε τη σφολιάτα πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο στον πάγκο της κουζίνας. Βάζετε τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς της σφολιάτας, γυρίζετε τη σφολιάτα με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου και αγκαλιάζετε τη γέμιση σχηματίζοντας το ρολό. Αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό (για να μην ανοίξει) και φύγει η γέμιση με το ψήσιμο και τις κλείνετε πιέζοντάς τες. Τοποθετείτε το ρολό στο βουτυρωμένο ταψί (χωρίς το αλουμινόχαρτο) και το αλείφετε με το αυγό που χτυπήσατε με 1 κουταλιά κρύο νερό. Βάζετε το ταψί στο φούρνο κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 160 και ψήνετε για 25-30 λεπτά (στις αντιστάσεις). Όταν το βγάλετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και πριν το κόψετε το αφήνετε να κρυώσει για να μη διαλυθεί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! :D:D

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

μιαμ....μιαμ..... και εχω μηλα απο χωριό ! καλα ειπε ο μπαμπας μου !

βασικά για το παιδι τα έφερε ...αλλα που ν φαει 10 κιλα μηλα το παιδι :shock: θα στουμπώσει :lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον....για τους λατρεις της μαστιχας Χιου :D

Οι συνταγες δεν ειναι δικες μου,τις βρηκα καθως περιφερομουν στον κυβερνοχωρο :P

 

Κοτόπουλο ψητό με σάλτσα μαστίχας

 

Υλικά:

 

* ένα κοτόπουλο (1 με 1 1/2 κιλό)

* δύο κουταλιές βούτυρο

* ένα καρότο

* μια πατάτα

* ένα κρεμμύδι

* τρεις ρίζες σέλινο

* ένα πράσο

* ένα ποτηράκι κρασί αρετσίνωτο

* καρυκεύματα

* τρεις κόκκοι μαστίχας

* ένα κουτί φρουτοσαλάτα

* κομπόστα

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με το βούτυρο και τα καρυκεύματα και ψήνουμε στο φούρνο, σε θερμοκρασία 200°C.

Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το ταψί του και βάζουμε μέσα τα χορταρικά (καρότο, πατάτα, κρεμμύδι, σέλινο, πράσο).

Τσιγαρίζουμε τα χορταρικά μέσα στο ταψί και στο τέλος τα σβήνουμε με το κρασί και δύο ποτήρια νερό.

Τ'o αφήνουμε να σιγοβράσει επί 20' και στη συνέχεια περνάμε το υλικό του ταψιού στο τρυπητό.

Το υγρό από το στράγγισμα, το "δένουμε" με δύο κουταλιές "άνθος αραβοσίτου".

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαστίχα σε μορφή σκόνης και τη φρουτοσαλάτα, την οποία προηγουμένως έχουμε στραγγίσει και ξεπλύνει. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα,

τεμαχισμένο σε μερίδες και το καλύπτουμε με τη σάλτσα.

Γαρνίρουμε την πιατέλα με πατάτα σε μορφή πουρέ.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Καρδιά φιλέτου σχάρας με σάλτσα μαστίχας

 

Υλικά

 

* μια καρδιά φιλέτου μοσχαρίσιου

* ένα ποτήρι σάλτσα ψητού

* μισό κουτί μανιτάρια ολόκληρα

* ένα ποτήρι κρασί μαυροδάφνης

* δύο κουταλιές της σούπας ξύδι .ζωμός μισού λεμονιού

* δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη

* ανάλογη ποσότητα αλατιού

* δύο κόκκοι μαστίχας

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Κόβουμε το φιλέτο σε στρογγυλά κομμάτια, τα χτυπάμε ελαφρώς,

τα λαδώνουμε και τα αλατίζουμε.

 

Τα τοποθετούμε στη σχάρα. Βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού σε τηγάνι και τα αφήνουμε να ροδίσουν.

Τα σβήνουμε με το ξύδι, τη μαυροδάφνη και τη σάλτσα ψητού.

Τα μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα και σοταρισμένα καθώς και τη μαστίχα σε μορφής σκόνης τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

Σερβίρουμε το φιλέτο σε πιατέλα, περιλούζοντας το με τη σάλτσα και το γαρνίρουμε με πατάτες στη χόβολη τις οποίες ανοίγουμε και προσθέτουμε μέσα στραγγιστό γιαούρτι.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Φιλέτο κοτόπουλου σοτέ με μαστίχα

 

Υλικά:

 

* 4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομματάκια

* 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

* 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

* 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

* 1 σφηνάκι λευκό κρασί

* 2 σφηνάκια κρέμα γάλακτος

* 2 δάκρυα μαστίχας λιωμένα σε σκόνη

* 4 κουταλιές ελαιόλαδο

* 150 gr βρασμένο σπυρωτό ρύζι

* αλάτι

* φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Τρόπος Παρασκευής:

 

Αποβραδίς σε ένα ποτήρι προσθέτετε το ελαιόλαδο και την σκόνη της μαστίχας και ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε αυτό το μίγμα όλο το βράδυ έτσι ώστε το λάδι να αποκτήσει τη γεύση της μαστίχας.

Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα γουόκ προσθέτετε το μείγμα του ελαιόλαδου

και της μαστίχας και ζεσταίνεται καλά.

Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε και τις πιπεριές τις ψιλοκομμένες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Σβήνετε με λευκό κρασί.

Μαγειρεύετε σιγά-σιγά ανακατεύοντας με μια κουτάλα ξύλινη. Μετά από 6 λεπτά προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.

Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σφηνάκια της κρέμας γάλακτος.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κεφτεδάκια μεθυσμένα

 

Υλικά:

 

* χοιρινός κιμάς (250 γραμμάρια)

* μοσχαρίσιος κιμάς (250 γραμμάρια)

* τρία παξιμάδια μαύρα

* δύο αυγά

* λίγο ξύδι

* μισό ποτηράκι ούζο

* μαστίχα

* αλάτι

* πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα παξιμάδια που τα έχομε μουσκέψει και στύψει γερά.

Το πλάσιμο τους γίνεται σε μικρές "μπάλες" στο εσωτερικό των οποίων έχομε με επιδέξιο τρόπο τοποθετήσει ένα τεμάχιο τυριού φέτα σε σχήμα μικρού κύβου.

Αλευρώνομε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Τους σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φούντες μαϊντανού.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα μαστίχας

 

Υλικά:

 

* πέντε γλώσσες των οποίων τους έχουμε αφαιρέσει τα φιλέτα

* βούτυρο -βιτάμ (60 γραμ.)

* κρασί λευκό αρετσiνωτο

* λικέρ μαστixα (μισό ποτηράκι)

* τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι

* μαϊντανός ψιλοκομμένος -λiγη κρέμα γάλακτος

* μπαχάρι

* δάφνη

* σπυριά πιπέρι

* αλάτι

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Αλείφουμε ένα ταψί με τα 30 γραμμάρια βούτυρο.

Τοποθετούμε τα φιλέτα, περιβρέχοντας τα με το κρασί, και το λικέρ μαστίχα. Ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι, τη δάφνη και το μπαχάρι.

Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό.

Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο σε θερμοκρασία 200°C επί 15'.

Με το υπόλοιπο βούτυρο "καβουρδίζουμε" το αλεύρι, στο οποίο ρίχνουμε το ζωμό, που έχουμε στραγγίσει από το ψήσιμο των "γλωσσών".

Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα.

Το περιλούζομε με τη σάλτσα στην οποία έχουμε προσθέσει την κρέμα γάλακτος.

Στολίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνοδεύεται με ρύζι σπυρωτό.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Μύδια αχνιστά με μαστίχα

 

Υλικά:

 

* 1 κιλό μύδια

* 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

* 2 σκελίδες σκόρδο

* 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο

* 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο

* 1 σφηνάκι ούζο μαστίχας

* 1 + 1 /2 φλιτζάνι τσαγιού νερό

* 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο 1 κουταλιά σούπας λάδι

* 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

 

Τρόπος Παρασκευής:

 

Πλένετε προσεχτικά τα μύδια και τ' αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κατόπιν, καθαρίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και το σέλινο

και τα ψιλοκόβετε.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα.

Ρίχνετε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σκόρδο και το σέλινο και σοτάρετε για 2 λεmά.

Προσθέτετε τα μύδια και ανακατεύετε.

Σβήνετε με το ούζο μαστίχας και το νερό.

Ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα για 8 με 10 λεπτά μέχρι τα μύδια να ανοίξουν.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρετε σε μια πιατέλα τα μύδια τα αχνιστά, τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Κρέπες με μπανάνες και λικέρ μαστίχας Φλαμπέ

 

Υλικά:

 

* πέντε κρέπες

* πέντε μπανάνες

* μισό φλιτζάνι ζάχαρη

* πενήντα γραμμάρια βούτυρο αγελάδας

* χυμός μισού λεμονιού

* μια μεζούρα λικέρ μαστίχας

* ένα φλιτζάνι σιρόπι κομπόστας (ροδάκινου ή ανανά)

* μία μεζούρα κονιάκ πέντε αστέρων

* σιρόπι σοκολάτας

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Μέσα στο τηγάνι του φλαμπέ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού.

Τα αφήνουμε να ροδίσουν .

Τα "σβήνουμε" με το σιρόπι κομπόστας και το λικέρ μαστίχας.

Βάζουμε μέσα στο σιρόπι τις κρέπες να ποτιστούν.

Τυλίγουμε μέσα στις κρέπες τις μπανάνες.

Τις ραντίζουμε με κονιάκ και τις ανάβουμε.

Σερβίρουμε σε πιάτο, περιβρέχοντας με το σιρόπι σοκολάτας.

Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο κοπανισμένο αμύγδαλο ή καρύδι.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Κρέμα καραμελέ με μαστίχα Χίου

 

Υλικά:

 

Α'

 

* 1 κιλό γάλα

* 9 αυγά

* 300 γραμ. ζάχαρη

* 15 γραμ. μαστίχα

 

Β'

 

* 250 γραμ. ζάχαρη

* 50 γραμ. γλυκόζη

* 100 γραμ. νερό

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Σε κατσαρόλα καραμέλας βάζουμε τα υλικά Β' στη φωτιά μέχρι η

καραμέλα να κοκκινίσει.

Την μοιράζουμε στα φορμάκια.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα υλικά Α' και με σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε καλά.

Μετά τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν ανακατεύοντας συνέχεια, όχι να κάψουν.

Σουρώνουμε και σερβίρουμε στα καραμελωμένα φορμάκια.

Ψήνουμε σε μπεν-μαρί για 45' της ώρας σε φούρνο 220°C.

Μόλις κρυώσουν σερβίρουμε.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Τριγωνάκια χιώτικα

 

Υλικά:

 

* 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαστίχα γλυκό

* 3/4 του ποτηριού νερό

* 600 γραμμάρια φύλλο κρούστας

* 350 γραμμάρια αμύγδαλο ψίχα .

* 350 γραμμάρια ζάχαρη .

* Λίγο ανθόνερο για ράντισμα .

* ζάχαρη άχνη για τύλιγμα

* 200 γραμμάρια βούτυρο για άλειμμα του φύλλου

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Αποβραδίς βάζουμε τη μαστίχα στο νερό να διαλυθεί ,

Το πρωί καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε στη διαλυμένη μαστίχα.

Προσθέτουμε την άχνη και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια μάζα.

Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λουρίδες 6 πόντους πλάτος.

Μία ,μία λουρίδα την αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε στην άκρη με ένα κουταλάκι λίγη από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και την τυλίγουμε σε σχήμα τριγώνου.

Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα φουρνίζουμε.

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντίζουμε σε ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Σάμαλι

 

Υλικά:

 

* 3,5 φλιτζάνια σιμιγδάλι (3 φλιτζάνια ψιλό, μισό χοντρό)

* 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

* 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

* 1,5 φλιτζάνι γιαούρτι αγελαδινό (2 κεσεδάκια ντόπιο)

* 1 κουταλάκι γλυκού κοπανισμένη μαστίχα Χίου ή ξύσμα λεμονιού

 

για το σιρόπι:

 

* 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

* 1,5 φλιτζάνι νερό

* 2 γεμάτες κουταλιές σούπας γλυκόζη

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Βάζετε σε λεκάνη το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά και κατόπιν ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε πάλι. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο 30.

Απλώνετε μέσα το μείγμα του σιμιγδαλιού και στρώνετε την επιφάνεια με υγρή σπάτουλα.

 

Ψήνετε το σάμαλι σε μέτριο φούρνο 180° Βαθμοί Κελσίου περίπου.

Σε 20 περίπου λεπτά θα έχει σφίξει.

Το Βγάζετε από το φούρνο και το χωρίζετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Το ξαναβάζετε στο φούρνο για να ολοκληρωθεί το ψήσιμό του και να ροδίσει (μισή ώρα περίπου ακόμη).

 

Βράζετε το σιρόπι επί 5 λεπτά, προσθέτετε, κατά προτίμηση φλούδα λεμονιού.

Ρίχνετε το σιρόπι βραστό στο σάμαλι όταν αυτό γίνει χλιαρό.

 

Στολίζετε την επιφάνεια του γλυκού με ασπρισμένα αμύγδαλα.

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Μπισκότα μαστίχας για τσάι

 

Υλικά:

 

* 700 γραμ. αλεύρι

* 350 γραμ. ζάχαρη

* 150 γραμ. γάλα

* 2 αυγά

* 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

* αμμωνία και μαστίχα

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε ένα λάκκο στη μέση, μέσα στον οποίο σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο,

τη μαστίχα και το γάλα, αφού το ζεστάνουμε λίγο κι έχουμε διαλύσει σ' αυτό την αμμωνία.

 

Ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο -λίγο το αλεύρι.

Όταν ζυμωθεί πολύ, ανοίγουμε τη ζύμη με ξύλο, ώστε το πάχος της να είναι μισός πόντος.

Την κόβουμε με φορμίτσες ή ποτήρι, ή μαχαίρι σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε σε ταψί.

 

Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

Γιουβέτσι στο φούρνο με αρνί ή μοσχάρι

 

 

Υλικά:

• 1 κιλό κρέας κομμένο σε μερίδες

• 1 πακέτο κριθάρι

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 2 νεροπότηρα λευκό κρασί

• μισό νεροπότηρο συμπυκνωμένο χυμό τομάτας

• λάδι, αλατοπίπερο, ρίγανη

Εκτέλεση: Πλένουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.

Το βάζουμε σε γάστρα ή πυρέξ με το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το κρασί και το λάδι.

Καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει για τουλάχιστον 45’ σε μέτριο φούρνο.

Κατόπιν, προσθέτουμε το κριθάρι με άλλο ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει όλο το φαγητό μαζί για περίπου 15’ ώστε να απορροφήσει το νερό.

Προσέχουμε όμως να μη στεγνώσει το φαγητό και ρίχνουμε, αν χρειαστεί, ένα ποτήρι νερό ακόμα.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

 

Θα το δοκιμασω τωρα, αφου μου δωσει το ΟΚ η Αφροδίτη.... χαχα !!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Προσέχουμε όμως να μη στεγνώσει το φαγητό και ρίχνουμε, αν χρειαστεί, ένα ποτήρι νερό ακόμα.

 

Θα το δοκιμασω τωρα, αφου μου δωσει το ΟΚ η Αφροδίτη.... χαχα !!!

 

Μαριλένα τέλειο θα γίνει !!! Προσοχή μην σου στεγνώσει μόνο ....γιατι θα κολλήσει και δεν σώνετε μετά !

Απο εμένα εχεις ενα ΟΚ!!! τεράστιο ! καλή επιτυχία ! :D

 

σου δινω και την παραλαγή που λέγαμε στο chat!

http://www.tear.gr/cook/recipe.php?recipeid=238

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Ρουλάκι ναι και εγω το έχω δει πολλές φορές και το έχω δοκιμάσει κι'όλας

πιστευω ότι λειτουργεί :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Αφροδιτακι, αν το δεις εγκαιρα ή αν καποια αλλη (ή και άλλος) ξερει... Θα φτιαξουμε σημερα με την Αγγελιαννα τα Αφρατα μαλακα μπισκοτα μαζι με σταγονες σοκολατας (οπως η Γιωτουλα), αλλά θελω να σας ρωτήσω, αν δεν βαλω φουντουκια και καρυδια, θα ειναι ωραία ή θα χαλασει τελειως η συνταγή ?

Ευχαριστωωωωωωωω

Link to comment
Share on other sites

Συντρόφισσες συνφορουμίτισσες! :) Καμία συνταγή για κέικ μήλου έχει κανένα καλό και προκομένο κορίτσι εδώ μέσα???

Ευχαριστώωω

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εύκολο και νόστιμο κέικ μήλου

 

Συστατικά:

4 μήλα κομμένα σε κύβους

2 φλυτζ. ζάχαρη

1 φλυτζ. ηλιέλαιο

1 κουτ. γλυκού κανέλλα

1/2 κου. γλυκού γαρίφαλλο

λίγο αλάτι

2 αυγά

2 βανίλιες

2 κοφτά κουτ. γλυκού Baking Powder

3 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλυτζ. κομμένα καρύδια

 

Οδηγίες:

Ανακατεύω σ' ένα μπωλ τα μήλα, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα, το αλάτι & το γαρίφαλλο και τα αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

Χτυπάω τα αυγά με τις βανίλιες και το Baking powder και τα αναμειγνύω στο μείγμα των μήλων.

 

Προσθέτω και το αλεύρι και βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

 

Ψήνω περίπου για 50-60' και ξεφορμάρω όπως το κέικ.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι ξηρούς καρπούς σας αρέσουν (καρύδια, φουντούκια, κά) ή σταφίδες.

 

ΜΑΡΥΠ οχι το εχω κανει, απλα το ειχα βρει σε ενα σαιτ που εχω κανει αλλες ωραιες συνταγες...

Link to comment
Share on other sites

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΖΙΠΑΝ

 

Υλικά για την ζύμη

 

250γρ αλεύρι

½ φακελάκι baking

πρεζα αλάτι

15γρ κανέλα

2 γρ γαρίφαλο

½ γρ κάρδαμο

1 γρ άσπρο πιπέρι

2 γρ μοσχοκάρυδο

150γρ μάυρη ζάχαρη

1520γρ βήταμ

3 κουταλιές σούπας γάλα

 

Υλικά για τη γέμιση

 

250 γρ αμυγδαλομαρζιπαν

1 ασπράδι αυγού

 

κροκός αυγού για άλειμμα

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και φτιάχνουμε ένα βολικό ζυμαράκι,

ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Κόβουμε με όμορφα κούπα πατ καρδούλες! Ενώνουμε δυο-δυο καρδούλες βάζοντας ανάμεσα λίγο μαρζιπαν ανακατεμένο με το ασπράδι (για να μην παραειναι σφιχτό). Ενώνουμε τις καρδούλες και τις κολλάμε καλά για να μην αδειάσουν. Όσο άσχημες και να είναι ωμές, με το ψήσιμο το ζυμάρι λιώνει και οι ραφές δεν φαίνονται πια. Αλείφουμε τα κουλουράκια με λίγο κροκό ανακατεμένο με νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για 15-20 λεπτά. Δεν ροδίζουν ιδιαιτέρα γιατί είναι αρκετά σκούρα ακόμη και ωμά.

 

 

Υ.Γ :Demaki αυτήν κατάφερα να βρω! :D σε απόκομμα από περιοδικό, είναι Ολλανδικής προέλευσης :? πιστεύω ότι είναι εύκολη και γρήγορη, δεν την έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία!

Ελπίζω να είναι κοντά σε αυτό που ψάχνεις ! :roll::D:roll::D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

σήμερα έφτιαξα και το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια και τις πιπερίες. Αφροδίτη νοστιμότατο!

Ελένη εμένα είναι απο τα πιο απαγημένα μου πιάτα !!! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το ΣΚ έφτιαξα δυο απο τις συνταγές σας και ήθελα να σας πω αποτελέσματα!

Έφτιαξα τα μπισκότα (μαλακά - αφράτα) της Αφροδίτης' date=' έβαλα μέσα σταγόνες σοκολάτας μόνο, και έγιναν ... ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ! (με ρώτησαν ποια μάρκα ειναι για να τα αγοράσουν :!: )

[/quote']

 

... Θα φτιαξουμε σημερα με την Αγγελιαννα τα Αφρατα μαλακα μπισκοτα μαζι με σταγονες σοκολατας (οπως η Γιωτουλα), αλλά θελω να σας ρωτήσω, αν δεν βαλω φουντουκια και καρυδια, θα ειναι ωραία ή θα χαλασει τελειως η συνταγή ?

Ευχαριστωωωωωωωω

 

Πιστευω θα είναι μια χαρά , και η Γιώτα είπε πως δεν έβαλε και ήταν πολυ νόστιμα !

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Στρούντελ μήλου

................................................Τοποθετείτε το ρολό στο βουτυρωμένο ταψί (χωρίς το αλουμινόχαρτο) και .....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! :D:D

 

Maryp , έφτιαξα το απόγευμα το Στρούντελ! Νοστιμότατο και απο εμφάνιση σουπερ!!! Μπραβο πολυ ωραία συνταγή!

Όταν συγκέντρωνα τα υλικά και στην συνέχεια άρχισα να διαβάζω την εκτέλεση της συνταγής , έκανα τα απίστευτα γέλια στην παραπάνω διευκρίνηση που δεν είχα προσέξει όταν διάβασα απο εδω αρχικά την συνταγή ...... :lol::lol::lol:

Και πάλι μπράβο , μοσχοβόλισε όλο το σπίτι μηλο και κανέλα ! :D:D:D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Σπαγγέτι με σκόρδο

 

Υλικά

 

500γρ σπαγγέτι

3-4 σκελίδεςσκόρδο ψιλοκομμένο

4-5 φρέσκες ψιλοκ.ντομάτες

1/2 ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκ.

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

1.Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Τα στραγγίζετε , τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.

2.Τσιγαρίζετε το σκόρδο με λίγο λάδι (προσοχή μη μαυρίσει , γιατί θα πικρίσει)

3.Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες , το βασιλικό ή το μαϊντανό , αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να "δέσει".

4.Περιχύνετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα (εάν θέλετε μπορείτε να τα ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα) , ανακατεύετε και τα σερβίρετε αμέσως.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

μηπως ειδε καμμια στην Μενεγακη την περασμενη βδομαδα που εφτιαξαν φασολαδα τι εκανε για να μην φουσκωνουμε ?κατι με μουσταρδα εκανε αλλα δεν το προλαβα

Επισης υπαρχει καμμια συνταγη για ψωμι?

Link to comment
Share on other sites

μηπως ειδε καμμια στην Μενεγακη την περασμενη βδομαδα που εφτιαξαν φασολαδα τι εκανε για να μην φουσκωνουμε ?κατι με μουσταρδα εκανε αλλα δεν το προλαβα

Επισης υπαρχει καμμια συνταγη για ψωμι?

 

 

Λευκό ψωμί

 

2 κ.σ. λάδι

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

1 φλ. ζεστό γάλα

1 φλ. ζεστό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1/4 φλ. χλιαρό νερό

6 φλ. άσπρο αλεύρι (περίπου)

Οδηγίες

 

1. Ανακατεύουμε το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και το ζεστό γάλα. Τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν χλιαρά.

2. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την αφήνουμε για 5\' να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη μαγιά και 3 φλ. από το αλεύρι στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

3. Προσθέτουμε ακόμα 2 φλ. αλεύρι, ανακατεύουμε και αρχίζουμε το ζύμωμα. Ζυμώνουμε για 1-2\' και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10'.

4. Αρχίζουμε ξανά το ζύμωμα και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται η ζύμη, έτσι ώστε να μην κολλάει στα δάχτυλα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.

5. Βάζουμε τη ζύμη σε μεγάλο μπολ, το οποίο έχουμε λαδώσει, το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

6. Σχηματίζουμε δύο φρατζόλες, τις βάζουμε σε κατάλληλες φόρμες (λαδωμένες) αν θέλουμε και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν σε μέγεθος ξανά.

7. Τις ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο, στους 210°, για 15' και μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 190° και ψήνουμε για 30' ακόμα.

 

 

Ψωμί με προζύμι

 

 

1 μέρος νερό ζεστό

3 μέρη αλεύρι (περίπου)

αλάτι

προζύμι

ό,τι θέλουμε για μυρωδιά (πχ γλυκάνισο, γαρύφαλλο, τυρί τρυμμένο, ελιές κλπ)

Οδηγίες

 

1. Σε μια μεγάλη λεκάνη διαλύουμε το προζύμι στο ζεστό νερό (να μην είναι καυτό).

2. Προσθέτουμε το περισσότερο από το αλεύρι, το αλάτι και ό,τι μυρωδικό έχουμε διαλέξει (αν θέλουμε). Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, ώστε η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Προσέχουμε όμως να μη βάλουμε και πολύ αλεύρι, για να μη γίνει το ψωμί μας πολύ σφιχτό.

3. Ζυμώνουμε για άλλα 10-15'.

4. Ξεχωρίζουμε λίγη από τη ζύμη μας για να κρατήσουμε ως προζύμι για την επόμενη φορά (δες συμβουλές). Σκεπάζουμε τη λακάνη μας με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό (το χειμώνα δίπλα στο τζάκι, ή σε ελαφρά θερμασμένο φούρνο - προσοχή όμως να μην είναι ακόμα αναμένος) για 8-12 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

5. Πλάθουμε τη ζύμη μας σε καρβέλια ή φρατζόλες και τα βάζουμε σε ανάλογα ταψιά, τα οποία έχουμε αλείψει ελαφρώς με λάδι. Τα χαράζουμε από πάνω με ένα μαχαίρι και τα αλείφουμε με λίγο νερό (εδώ μπορούμε να βάλουμε από πάνω και σουσάμι και να το πατήσουμε λίγο με το χέρι μας). Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι.

6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 40' περίπου (ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος του ψωμιού).

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Όταν βγάλουμε τα ψωμιά, αν θέλουμε να μείνει η κόρα μαλακή, τα τυλίγουμε με καθαρή πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε όρθια να κρυώσουν.

 

 

ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΙ

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

* 1 αλεύρι φάριν-απ

* 1 κουτάκι μπύρα

* Λάδι (1 κουτ. της σούπας)

* Αλάτι

* Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μια λεκάνη, βάζουμε το φάριν-απ και περιχύνουμε με τη μπύρα. Ζυμώνουμε καλά, για να γίνει μια ομοιογενής ζύμη και προσθέτουμε την κουταλιά του λαδιού και αλάτι κατά βούληση. Αφήνουμε τη ζύμη να 'ξεκουραστεί' σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε ένα καρβέλι ή μια φραντζόλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω σε λαδόχαρτο για να μην κολλήσει, στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά.

 

Γίνεται ένα πολύ νόστιμο ψωμί που διατηρείται χωρίς πρόβλημα για μία εβδομάδα. Για ποικιλία, μπορεί κανείς να προσθέσει στη ζύμη ένα από τα παρακάτω: κόλιαντρο, γλυκάνισο, σκόρδο αποξηραμένο, παπαρουνόσπορο, ελιές κ.α.

Link to comment
Share on other sites

Στρούντελ μήλου

................................................Τοποθετείτε το ρολό στο βουτυρωμένο ταψί (χωρίς το αλουμινόχαρτο) και .....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! :D:D

 

Maryp , έφτιαξα το απόγευμα το Στρούντελ! Νοστιμότατο και απο εμφάνιση σουπερ!!! Μπραβο πολυ ωραία συνταγή!

Όταν συγκέντρωνα τα υλικά και στην συνέχεια άρχισα να διαβάζω την εκτέλεση της συνταγής , έκανα τα απίστευτα γέλια στην παραπάνω διευκρίνηση που δεν είχα προσέξει όταν διάβασα απο εδω αρχικά την συνταγή ...... :lol::lol::lol:

Και πάλι μπράβο , μοσχοβόλισε όλο το σπίτι μηλο και κανέλα ! :D:D:D

 

:lol::lol::lol: Χαίρομαι που σου άρεσε Αφροδιτάκι! (είπα να το διευκρινήσω αυτό για το αλουμινόχαρτο.. μήπως και... :o )

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...