Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα Χριστούγεννα θελω να κανω μπούτι χοιρινο στο φούρνο. Εχω μάθει οτι υπάρχει ενας τρόπος να το ψήσεις σε χαμηλή θερμοκρασιά για πολλή ώρα και τότε το κρεας γίνεται πεντανόστημο. Μήπως ξέρετε σε τι θερμοκρασία πρεπει να ρυθμίσω το φουρνω και πόσες ωρες πρέπει να το ψήσω?

 

ilonka19 εγω το έκανα πέρυσι ώς εξης ...

Το έβαλα στο στο φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου και αφήσα, να σιγοψηθεί, 5-6 ώρες. Αφαιρέσα το αλουμινόχαρτο και το έψησα ακόμα για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Στο διάστημα αυτό, το αλείφεις με λίγο λιωμένο βούτυρο από καιρό σε καιρό. :) Το κομμάτι που έψησα ήταν περίπου 3-4 κιλά.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Το έβαλα στο στο φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου και αφήσα, να σιγοψηθεί, 5-6 ώρες. Αφαιρέσα το αλουμινόχαρτο και το έψησα ακόμα για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Στο διάστημα αυτό, το αλείφεις με λίγο λιωμένο βούτυρο από καιρό σε καιρό. Το κομμάτι που έψησα ήταν περίπου 3-4 κιλά.
κολασμένο ακουγεται :D
Link to comment
Share on other sites

Το έβαλα στο στο φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου και αφήσα, να σιγοψηθεί, 5-6 ώρες. Αφαιρέσα το αλουμινόχαρτο και το έψησα ακόμα για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Στο διάστημα αυτό, το αλείφεις με λίγο λιωμένο βούτυρο από καιρό σε καιρό. Το κομμάτι που έψησα ήταν περίπου 3-4 κιλά.
κολασμένο ακουγεται :D

 

Όντως .... :D:D:D και που να το φτιάξεις κιόλας !

Πάει πολυ ωραία με παντζαροσαλάτα και ακόμα πιο πολυ με σως μουστάρδας!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Παντζαροσαλάτα

 

Υλικά

1 μεγάλο βάζο παντζάρια

1 ξυνόμηλο

Λίγη καρυδόψιχα χοντροκομμένη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 βαζάκι μαγινέζα

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ξύνουμε το ξυνόμηλο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη και το στίβουμε ελαφρώς για να μην έχει πολλά υγρά.

Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους.

Λιώνουμε το σκόρδο σε γουδί-μουλτι , το προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε μπολ ανακατεύουμε το παντζάρι, το τριμμένο ξυνόμηλο, την καρυδόψιχα χοντροκομμένη και το μίγμα γιαουρτιού-σκόρδου.

Αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

 

Για την σως μουστάρδας

 

1 βαζάκι μαγιονέζα

1/3 από το βαζάκι μουστάρδα καυτερή

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά

 

Σως μουτσαρδας πιο ελαφρια

 

Δουλεύετε 200 gr βούτυρο (λουπαρκ) ή τυρί κρέμα φιλαδέλφια με 2 κουταλιές μουστάρδας καυτερή, ώσπου να γίνουν αλοιφή.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πίτα με κιμά

 

Yλικά

1 κιλό κιμά (700 μοσχάρι και 300 χοιρινό)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι τσ. τριμένα πέτουρα (χιλοπίτες)

1 φλυτζάνι τσ. γάλα

5 αυγά

1 φλυτζάνι βούτυρο

Mαυροπίπερο, Mοσχοπίπερο, Aλάτι

15 φύλλα για πίτα σπιτικά

 

Εκτέλεση

Tσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Pίχνουμε τον κιμά να τσιγαριστεί. Pίχνουμε μετά τα πέτουρα μαζί με το γάλα και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί το ζουμί τους. Kατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν.

 

Xτυπάμε κατόπιν τ' αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Mπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο. Tοποθετούμε στο ταψί, (στρόγγυλο 48 νούμερο), 7 φύλλα βουτυρωμένα, βάζουμε τη μισή γέμιση τη σκεπάζουμε με τρία φύλλα βουτυρωμένα και προσθέτουμε την άλλη μισή γέμιση.

 

Tοποθετούμε άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα. Tο τελευταίο φύλλο το "σουρώνουμε". Tοποθετούμε και το φλουρί και βάζουμε την πίτα στο φούρνο να ψηθεί.

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια μου έφτιαξα και γώ το χοιρινό με το μπαλσάμικο , φανταστικό μπορώ να πω αν και μου έπεσε παραπάνω ξύδι από ότι έπρεπε και επίσης την τοματόπιτα και αυτή πάρα πολύ ωραία !

Μπράβο για τις συνταγές σας ! :D

Link to comment
Share on other sites

Θα πείτε καλές μου μαγείρισσες καμιά ιδέα για μεζεδάκια για Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ;; Θα κάνω ρεβεγιόν, έχω κάποιες ιδέες, αλλά επειδή ξέρω πόσο καλές μαγείρισσες είστε είπα να σας ρίξω λίγο το μπαλάκι!!!!! :wink::wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

Το έβαλα στο στο φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου και αφήσα, να σιγοψηθεί, 5-6 ώρες. Αφαιρέσα το αλουμινόχαρτο και το έψησα ακόμα για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Στο διάστημα αυτό, το αλείφεις με λίγο λιωμένο βούτυρο από καιρό σε καιρό. Το κομμάτι που έψησα ήταν περίπου 3-4 κιλά.
κολασμένο ακουγεται :D

 

 

ilonka19 για πες τι έγινε με το ψητό ???????? :D

Φάγατε ή το έκαψες ????? :lol::lol::lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι εγω θελω καμια ιδεα για να φαμε κατι την παραμονη το βραδυ...

Μαλλον θα ειμαστε μοναχουλια μας αλλα θλεω να νιωσουμε οτι ειναι γιορτη και να κανουμε κατι διαφορετικο...

 

Για ριξτε καμμια ιδεα ....

 

Άσχετο, καμμια παραλλαγη απο φρικασε παιζει ?

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο φρικασέ Μαριλένα μου , μπορείς να κάνεις με μπουκίτσες κοτόπουλου ή χοιρινό αν θέλεις και για πιο χορτοφαγικά με μανιτάρια πλευρώτους ! Με ωραίο αυγολέμονο, πολύ νόστιμο ! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Afroditi D η αγαπημενη μου πιτα..πωπω πιτα με κιμα..ονειρο μιλαμε ειναι...

υπεροχες οι συνταγες σου..σε ευχαριστουμε..

 

:D:D:D:oops::D:D:D Ευχαριστώ!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ας κάνουμε και το μενού της Πρωτοχρονιάς ! :D:D:D

 

Έχουμε και λέμε :

 

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

 

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΣΑΛΑΤΕΣ

 

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ (γιατι ειναι χωριάτικο του μπαμπά !)

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΚΙΟΥΡΜΠΑΣΙ

 

ΓΛΥΚΑ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ (παράδοση στην Πάτρα !!!)

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ε! όλο και κάτι θα μας φέρουν και οι καλεσμένοι!!! :lol:

 

ΑΠΕΡΙΤΙΦ - ΠΟΤΑ

ΚΡΑΣΑΚΙ(δικό μας βαρελίσιο !)

ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ

Οπωσήποτε ΣΑΜΠΑΝΙΑ !!!

Και για την δροσερη αναπνοη ....

σίγουρα ΤΕΝΤΟΥΡΑ - παγωμένη (παραδοσιακό Πατρινό υδίποτο! πολυ καλό! :!: )

και ΛΕΜΟΝΤΣΙΝΟ - παγωμένο (Φτιαγμένο απο τα χεράκια μου παρακαλώ!)

 

Αυτά απο εμένα ! Περιμένω κι΄άλλες ιδέες!!! :D:P:D

12785n92gn3rb4h.gif

 

12799p826bpd3i7.gif

 

841585hmwq5uvp8z.gif

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αφροδίτη την βασιλόπιτα που την ψηνεις σε φορμα κεικ ή σε ταψι και την πασπαλίζεις μετα με άχνη ή καπως την στολίζεις και κατι αλλο το κρεμόριο τι είναι??????????????????? :roll:8):P

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Link to comment
Share on other sites

Αφροδίτη την βασιλόπιτα που την ψηνεις σε φορμα κεικ ή σε ταψι και την πασπαλίζεις μετα με άχνη ή καπως την στολίζεις και κατι αλλο το κρεμόριο τι είναι??????????????????? :roll:8):P

 

Τα είπαμε στο CHAT ε;;; :lol::roll::wink:8):D Απορείες έχουμε ; :D

 

 

Καλή επιτυχία !!! :D:D:D:D:D:D:D:wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

 

Για ριξτε καμμια ιδεα ....

 

Άσχετο, καμμια παραλλαγη απο φρικασε παιζει ?

 

Αρνάκι φρικασέ

Μερίδες: 6

 

* 1 κούπα Λάδι

* 2 κιλά σε μερίδες Αρνάκι

* 6 δεμάτια φρέσκα (1 κιλό) Κρεμμυδάκι(α)

* 1/2 κιλό Μαρούλι

* 1/2 κούπας ψιλοκομμένος Ανηθος

* 2 Αυγό(ά)

* 1/2 κούπας Χυμός λεμονιού

 

Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, καθαρίστε, πλύντε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.

 

Τα κρεμμυδάκια μπορείτε να τα ζεματίσετε προηγουμένως σε λίγο νερό και να τα στραγγίσετε. Ετσι το φαγητό γίνεται ελαφρύτερο. Ρίξτε τα μαζί με το μαρούλι, το άνηθο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα με το κρέας κι αφήστε τα να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.

 

Οταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, σ' ένα μπολ, ρίξτε μέσα σ' αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού κι αδειάστε τα επάνω στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού, χωρίς να χαλάσει η εμφάνιση του.

 

Σερβίρετε το αμέσως.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Φρικασέ με μοσχάρι

 

* 1 κιλό μοσχάρι

* 4 μαρούλια

* Φρέσκα κρεμμυδάκια

* 1 ματσάκι άνηθο

* 1 κρεμμύδι ξερό

* Αλάτι

* Πιπέρι

* Λάδι

 

1. Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια (μικρά ή μεγάλα)ανάλογα την προτίμηση μας, τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ξαφρίζουμε.

2. Οταν το μοσχαράκι μας έχει πλέον καθαριστεί το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι μας.

3. Προσθέτουμε νερό, λάδι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει καλά.

4. Μέχρι να βράσει το μοσχαράκι μας προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.

5. Πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά. Στη συνέχεια τα κόβουμε όπως αν φτιάχναμε μαρουλοσαλάτα.

6. Αφού λοιπόν βράσει το μοσχάρι τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν.

7. Προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα, λίγο πιπεράκι και λίγο αλατάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.

 

Αν θέλετε να το αβγοκόψουμε στο τέλος κάνουμε τα εξής:

Παίρνουμε ένα αβγό. Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Χτυπάμε το ασπράδι πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν λευκός αφρός. Προσθέτουμε τον χυμό 2 λεμονιών και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα μας και το ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την οποία έχουμε βγάλει από την φωτιά. Με κλειστό καπάκι το αφήνουμε να δέσει και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό φρικασέ με μοσχάρι αβγοκομμένο.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Χοιρινό Φρικασέ

 

# 1 κιλό χοιρινό

# 1 φλυτζάνι λάδι

 

# 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

# 2 μαρούλια ψιλοκομμένα

# 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα

# 1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου

# 1/2 ματσάκι άνιθο

# αλάτι και πιπέρι

# 3 αυγά

# 1 λεμόνι

 

-Κόβετε το κρέας σε μερίδες

 

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει

 

-Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

 

-Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε

 

-Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, το σέλινο, το μαρούλι και τον άνιθο

 

-Αλατοπιπερώνετε

 

-Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου

 

-Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο

 

-Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια

 

-Στίβετε το λεμόνι

 

-Χτυπάτε τους κρόκους

 

-Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα

 

-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα

 

-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού

 

-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό

 

-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα -Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού

-------------------------------------------------------------------------------------------

Κόκορας φρικασέ χειμωνιάτικος

 

1 μέτριος κόκορας ελευθέρας βοσκής (κομμένος σε μερίδες)

1 κιλό κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 ποτήρι λάδι

αλάτι- πιπέρι

2 αυγά

1-2 λεμόνια (χυμός)

 

1. Σε τηγάνι με βαρύ πάτο βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.

2. Ροδίζουμε με υπομονή τις μερίδες του κόκορα.

3. Μεταφέρουμε κάθε "τηγανιά" στην κατσαρόλα.

4. Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά.

5. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα.

6. Ανάβουμε τη φωτιά, και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό.

7. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

8. Περιμένουμε να βράσει ο κόκορας, σε χρόνο ανάλογο με το μέγεθος του αλλά προσέχουμε να μη δέσει πολύ η σάλτσα, να έχουμε αρκετό υγρό για το αυγολέμονο.

9. Στο τέλος χτυπάμε τα αυγά σε πηχτό αυγολέμονο (γίνεται και στο μούλτι- έτσι είναι δύσκολο να κόψει) .

10. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, περιμένουμε να πάρει μιά- δυό βράσεις και σερβίρουμε.

11. Συνοδεύεται με τυρί φέτα βαρελίσια και μπόλικο φρέσκο χωριάτικο ψωμί γιατί η σάλτσα είναι πολύ νόστιμη για "βούτες"...

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Φρικασε με μανιταρια

 

1/2 κιλού μανιτάρια πλευρότους

1/2 κιλού κρεμμυδάκια φρέσκα (το άσπρο και το πράσινο μέρος)

250 γραμμ. μαρούλι

1/4 κούπας λάδι

1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

1/4 κούπας χυμό λεμονιού

 

 

Πλύντε τα πλευρότους και σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.

Καθαρίστε, πλύντε καλά τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και κόψτε τα σε κομμάτια.

Ζεματίστε τα κρεμμυδάκια και στραγγίστε τα.

Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια ώσπου να μαραθούν.

Ρίξτε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα ζεστό νερό.

Σκεπάστε και σιγοβράστε 30', να μαλακώσουν τα λαχανικά χωρίς να λιώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, ρίξτε μέσα λίγο από το ζουμί του φαγητού και αδειάστε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την κυκλικά ώστε να πάει παντού.

Αν δεν σας αρέσει το αυγολέμονο, μπορείτε να περιχύσετε το φαγητό μόνο με το χυμό λεμονιού. Σερβίρετέ το ζεστό. Χωρίς το αυγολέμονο σερβίρεται και κρύο.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Κεφτέδες φρικασέ

 

• 1 κιλό κιμάς

• 3 φέτες ψωμί

• 1 κρεμμύδι ξερό

• ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια

• Άνηθος

• Μαϊντανός

• 1 μαρούλι

• 2 αυγά

• 2 λεμόνια

• 2 κουταλιές βούτυρο

• Ελαιόλαδο ή λάδι για τηγάνισμα

• Αλάτι, πιπέρι

 

 

• Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί μουσκεμένο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές λεμόνι και ζυμώνουμε καλά.

• Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε.

• Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαρούλι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

• Προσθέτουμε τους κεφτέδες και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά ακόμη.

• Περιχύνουμε με αυγολέμονο.

Link to comment
Share on other sites

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

Υλικά

 

2 κιλά χοιρινό μπούτι (καθαρό χωρίς κόκαλο, ανοιγμένο στη μέση)

1/2 κιλού κεφαλοτύρι γλυκό, σε μακρόστενες φέτες

10 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουταλιά ρίγανη

 

Εκτέλεση

 

Ζητά από τον χασάπη να σου αφαιρέσει το κόκαλο.Απλώνω το κρέας και βάζω επάνω τις φέτες τυριού και τα σκόρδα. Πασπαλίζω με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ρίγανη και τυλίξετο σφιχτά σε ρολό. Τυλίξτε το ρολό πρώτα σε διπλή λαδόκολα και ύστερα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το σε ταψί και ψήστε το στους 160 βαθμούς Κελσίου, 4- 5 ώρες περίπου ή ώσπου να μαλακώσει. Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου λεμονάτες ή ρυζάκι!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Πατάτες Καραμελωμένες

 

Υλικά

10 πατάτες μεγαλούτσικες

4 κουτ. σούπας βούτυρο

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

αλάτι

σουσάμι ( προερετικά ! - δεν ειναι ξηρος καρπός ε; :lol: )

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε πολυ καλα τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για λίγο, χωρίς να παραγίνουν.Τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην «καεί».

 

'Oταν το μίγμα γίνει μια ξανθοκάστανη καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες για να τυλιχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα. Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι.

 

*Μικρή Συμβουλή: Φροντίστε οι πατάτες να έχουν κοπεί σε ένα οβάλ σχήμα και να είναι ομοιόμορφες. :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ (πανεύκολο!!!)

 

Υλικά

1 κουτί Φιλαδέλφεια 250 γρ.

1 κουτί Φιλαδέλφεια 400 γρ.

3/4 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 πακέτα μπισκότα DIGESTIVE μικρά ή 1 μεγάλο

Λίγο λιγότερο από το μισό πακέτο ΒΙΤΑΜ

1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο ή φράουλα

 

Εκτέλεση

 

Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο (και λίγη κανέλα προαιρετικά) και τα στρώνουμε.

Τα πατάμε πολυ καλα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλα ή με ενα κουτάλι.

Βάζουμε την ταρτιέρα με τα μπισκότα στο ψυγείο

Ανακατεύουμε στο μιξερ για λίγο το τυρί με το χαζαρούχο και το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε την κρεμα στη ταριέρα με τα μπισκότα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για καμια 1 σίγουρα.!

Από πάνω στρώνουμε την μαρμελάδα !

Τελευταία ανακάληψα πωςυπάρχει κομπόστα βύσσινο "ΚΥΚΝΟΣ"

Την ανακατευω με λίγο κορν φλαου ...και γίνεται μια μαρμελάδα ....εκπληκτική!!! :o:D:shock:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Αμαν αμαν !!! Ροσαντζελ.... ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυυυυ !!!

Αφροδιτακι κι εσενα !!!

Τι να πρωτοφτιαξω βρε κοριτσακια ? 3 κι ο κουκος που θα ειμαστε ?

 

Κούκος;;;; Τον Γιάννη εννοείς ;;;; :lol::lol::lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν να και η Βασιλόπιτα μας ! (ΣΟΦΙΑ για εσένα  :D )

 

184bg6.jpg

 

:D ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΥΥ ΓΛΥΚΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ , EXTRA ΔΟΣΗ ΑΓΑΠΗΣ & ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ !!! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...