Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts

Σοκολατο-μανταρινο-μαφινάκια!

 

Τα απολαμβάνουμε πίνοντας το καφεδάκι μας!

 

Χρειαζόμαστε:

-1,5 κούπα αλεύρι φαρίνα

-3/4 φλιτζ. ζάχαρη

-1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο

-3/4 φλιτζ. χυμός μανταρίνι

-1 κουταλιά ξύσμα μανταρινιού

-1 αυγό

-λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

-75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

-1 κουταλάκι βούτυρο

-1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικό)

 

….τα φτιάχνουμε:

Χτυπάμε πολύ καλά το αυγό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο και τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.Για πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές σταγόνες σοκολάτας.

Βουτυρώνουμε τις υποδοχές στο μαφινοταψάκι, στρώνουμε τα ειδικά χαρτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.

Αντικαθιστώντας τον χυμό και το ξύσμα από το μανταρίνι με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, φτιάχνουμε σοκολατο-πορτοκαλο-μαφινάκια. :wink::wink::wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βραχακια καναμε μα τη μαμα μου απο παιδια! Αχ τι μου θυμησες!

Οπως βαφαμε τα αυγα Μ. Πεμπτη, ετσι μετα το Πασχα λιωναμε τα αυγα τα σοκολατενια και καναμε βραχακια.

 

Φετος στο σπιτι μου και με την κοιλια τουρλα, τα εκανα με φουντουκια και κορν φλεικς! Φοβερα και πεντανοστιμα!

Link to comment
Share on other sites

Στελλιτσα μια παρακληση!

Γραφεις τελεια με τα χρωματακια αλλα πλιζ να αποφευγεις το κιτρινο γιατι δεν φαινεται καλα και μου βγηκαν τα ματια!

 

ok mimika μου! :wink: Με το γαλάζιο ok?

Link to comment
Share on other sites

Χριστουγεννιάτικη Συνταγή

 

Συστατικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

1 φλιτζάνι βούτυρο

χυμός λεμονιού

4 μεγάλα αυγά

καρύδια

1 μπουκάλι Johnnie Walker

2 φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα

 

Εκτέλεση:

1. Δοκιμάστε το Johnnie Walker για να ελέγξετε την ποιότητα.

2. Πάρτε μια μεγάλη γαβάθα και δοκιμάστε το ουίσκι ξανά. Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα, γεμίστε ένα φλιτζάνι και πιείτε. Επαναλάβετε.

3. Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει μια μαλακή μπάλα.

4. Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα. Ξαναχτυπήστε το.

5. Βεβαιωθείτε ότι το ουίσκι είναι ακόμα εντάξει. Δοκιμάστε άλλο ένα φλιτζάνι. Σβήστε το μίξετ.

6. Σπάστε δυο αυτιά και προσθέστε τα στο μπολ. Ρίξτε και το φλιτζάνι με τα αποξηραμένα φούρτα.

7. Μιξάρετε το χτυπητό. Αν τα αποφρηξαμένα φούρτα κολήσουν στο μαραφέτι του μίρξερ ξύστε τα με ένα τσακαβίδι.

8. Δοκιμάστε το ουίθκι για να ελέγξετε τη γεύση του. Μετά, κοθκινήθτε δύο τζιφλάνια αλάτι. Ή κάτι τέτοιο.

9. Μπορείτε να βάλετε και πωθ το λένε. Ποιόθ ενδιαφέρεται.

10. Τώρα θπάθτε το λεμόνι και θτραγκίκθτε τα καρύδια θαθ. Ελέγξτε το ουίκι.

11. Προθθέθτε ένα μικρό κίτρινο κροκόδειλο. Απειλήθτε ένα μικρό κουταλάκι ζάχαρη ή κάτι άλλο. Ό,τι βρήτε τέλοθ πάντων. Πετάκθτε το κοντά θτα άλλα.

12. Λαδώθτε το φούρνο με κάτι που ζουλιέται και κατουρήθτε στο πθυγείο.

13. Ανάπθτε το ταπθί θτουθ 350 βαθμούθ.

14. Μη κθεχάθετε να χτυπήθετε το μίκθερ. Αφαιρέθτε τη μούρη θαθ από το μπωλ και θηκωθείτε από το φούρνο. Ελέγκθτε το ουίκι κθανά και πηγαίνετε θτο κρεββάτι.

 

Χαλά Κριθτούγεννα! :lol:

 

χικ

Φιλικά

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

συνταγή που θα κάνετε με τα παιδάκια σας...

 

Σοκολατένια φιλιά

υλικά για 30 σοκολατάκια :

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (εγω δεν είχα και έβαλα γάλα εβαπορέ)

300γρ κουβερτούρα

3 κουταλιές κονιάκ

50γρ μπισκότα καλά τριμμένα

50 γρ καρύδια αλεσμένα

κακαο σκόνη

 

 

εκτέλεση :

 

1. σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μην μας βράσει.ρίχνουμε και την κουβερτούρα.

2.Ρίχνουμε το κονιάκ,τα μπισκότα και τα καρύδια και αφήνουμε 2 ώρες να κρυώσει στο ψυγείο.

3.Ρίχνουμε κακάο σκόνη στα χέρια μας και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες.τοποθετούμε σε δίσκο και αφήνουμε να στεγνώσουν μια ώρα.τέλος βουτάμε μια μια τις μπαλίτσες σε σκόνη κακάο.

Link to comment
Share on other sites

25132zltvmzhytf.gif

 

Τι θα φάμε σήμερα ;;;

 

Τι λέτε για Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι !

 

Υλικά

 

400 γρ. μακαρονάκι κοφτό

1 κιλό χταπόδι

2-3 κρεμμύδια

200 γρ. ελαιόλαδο

400 γρ. ντομάτες φρέσκες

2 σκελίδες σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

1 ποτήρι κρασί λευκό

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

1. Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό 20'.

 

2. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.

 

3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε με λάδι.

 

4. Ξαναρίχνετε το χταπόδι και, μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί.

 

5. Προσθέτετε, κατόπιν, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο, τη δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.

 

6. Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.

 

7. Βράζετε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.

 

8. Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του (αφού αφαιρέσετε τη δάφνη και την κανέλα), ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

 

Καλή επιτυχία !

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν,στο θέμα Χριστούγεννα είχα δώσει μια συνταγη για κουλουράκια- στολίδια.

λοιπόν η συνταγή για τα κουλουράκια στολίδια είναι η εξής

υλικά : χρειαζόμαστε καλούπια από εκείνα που δίνουμε σχήμα στα μπισκότα μας.ό,τι σχέδιο θέλετε.απλά θέλουμε δυο μεγέθη μεγάλα και μικρά.4κούπες αλεύρι,1 κούπα ζάχαρη, 1 αυγό, 1κουταλάκι μπεικιν παουντερ, 2 κουταλιές γάλα, 1,5 κούπα μαλακό βούτυρο,λίγο αλάτι και καραμέλες.

προθερμαίνω το φούρνο για 15 λεπτά

χτυπαω τη ζάχαρη με το γάλα και το βούτυρο

προσθέτω το αλεύρι και το μπεικιν

προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά

κόβω με τα μεγάλα σχεδιάκια.αφού κόψω τα μεγάλα,κόβω μέσα τους τα μικρά.πρέπει να μοιάζουν με δαχτυλίδι(άσχετα με το σχέδιο)

βάζω στο κέντρο από μια καραμέλα και ψήνω στο φούρνο για 12 λεπτά στους 180οC.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Α!και αν θέλετε να γίνουν στολίδια με μια οδοντογλυφίδα κάνετε μια τρύπα ψηλά

 

τώρα βάζω και τη φωτό.μόλις τα έφτιαξα!

dsc01158vq4.jpg

dsc01158vq4.a1648b82b1.jpg

 

dsc01159fg1.jpg

dsc01159fg1.a9ffce3a63.jpg

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ναι ευδοκία, είναι τέλεια..

 

βεβαια, το κρέμασμα στο δέντρο είναι επικύνδυνο λίγο αν έχεις μικρό παιδί

 

εγώ έβαλα κάτι σοκολατάκια αγιο βασίληδες και τα έβγαλα σχεδόν αμέσως γιατί θα τα έτρωγε..μάλιστα σκέφτηκα να τα βάζω λίγα λίγα, αλλά και πάλι με το που τα έβλεπε τα ήθελε!!!

Link to comment
Share on other sites

Ειδοκία τέλεια μπράβο σου!!!!!

 

:D:D:D:D:D:D:D

Σίγουρα θα τα φτιάξω .... αλλα μάλλον οχι για στολίδια

 

δεν τα βλέπω να προλαβαίνουν να πάνε στο δέντρο :lol:

 

φαίνονται πολύ λαχταριστά!!!!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

να στε καλά κορίτσια! είναι αρκετά λαχταριστά και νόστιμα.θα τα ευχαριστηθούν τα παιδάκια σας! καλή επιτυχία :D

 

βεβαια, το κρέμασμα στο δέντρο είναι επικύνδυνο λίγο αν έχεις μικρό παιδί

 

εγώ έβαλα κάτι σοκολατάκια αγιο βασίληδες και τα έβγαλα σχεδόν αμέσως γιατί θα τα έτρωγε..μάλιστα σκέφτηκα να τα βάζω λίγα λίγα, αλλά και πάλι με το που τα έβλεπε τα ήθελε!!!

αυτός είναι ο προορισμός τους... :wink: να φαγωθούν κατευθείαν από το δέντρο!από την παραγωγή στην καταναλωση :D

Link to comment
Share on other sites

Πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό τύπου tiramisu !

 

-1 πακέτο σαβουαγιάρ ( ή πτι-μπερ σε αυτή την περίπτωση θέλουμε 2 πακέτα )

- γάλα στο οποίο έχουμε ρίξει σοκολάτα ή οτιδήποτε άλλη σκόνη προτιμούμε πχ καφέ , nesquik κτλ.

- 1 πακέτο σαντυγί

- 1 πακέτο τυρί κρέμα ( πχ philadelfia )

 

Βουτάμε τα σαβουαγιάρ (ή τα πτι-μπερ ) στο γάλα με την σοκολάτα και βάζουμε μία στρώση σε ένα ορθογώνιο πυρεξάκι ή ταψάκι ότι έχουμε !

Αφού έχουμε χτυπήσει την σαντιγύ με το τυρί κρέμα , απλώνουμε μια στρώση πάνω από τα σαβαγιάρ.

Συνεχίζουμε ξανά με σαβαγιάρ και μετά με το υπόλοιπ μείγμα σαντιγυς -τυριού .

Από πάνω πασπαλίζουμε με σοκολάτα , ξηρούς καρπούς , τρούφα ότι τελοσπάντων τραβάει η ορεξή μας !

 

Αν χρησιμοποιήσετε πτι - μπερ ίσως χρειαστεί να κάνετε 3 στρώσεις !

 

Είναι πολύ εύκολο , γρήγορο και ελαφρύ γλυκό . Ελπίζω να σας αρέσει :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

τα cookies τα εφτιαξα κι εγω και μου βγηκαν επισης παρα πολυ σκληρα.

Μηπως φταιει το ψησιμο στον αερα; Θα ξαναδοκιμασω στις αντιστασεις.

 

 

Και μια συνταγη για πανευκολο κέικ μήλου ιδανικό για τα μικρά μας (δεν είναι πολύ γλυκό, έχει μήλο που φοβάμαι να της δώσω, ελαιόλαδο αντί για βούτυρα και αυγά που δεν τρώει):

 

ΥΛΙΚΑ:

300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μπορείτε και 150γρ λευκό+150γρ ολικής αλέσεως)

Λίγο αλάτι

130-150γρ. μαύρη (ανεπεξέργαστη) ζάχαρη

1 κουταλάκι κανέλα

2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 αυγά

1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170

2. Σ'ένα μπωλ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα.

3. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά

4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά στις αντιστάσεις (όχι στον αέρα).

Ελέγχετε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι (ή οδοντογλυφίδα) στο κέντρο του κέικ. Αν είναι όντως έτοιμο θα πρέπει να βγει στεγνό.

 

Αντίστοιχα μπορείτε να το φτιάξετε με μπανάνες αντικαθιστώντας τα εξής:

225γρ αλεύρι αντί 300γρ

1/2 κουταλάκι κανέλα αντί 1

2 μπανάνες αντί μήλου

3/4 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι αντί για γάλα.

 

Στην εκτέλεση, θα λιώσετε τις μπανάνες με το χυμό πορτοκάλι, θα προσθέσετε το λάδι και τα αβγά και θα τα χτυπήσετε καλά. Το μείγμα αυτό θα προστεθεί στο μείγμα αλεύρι κλπ...

Ψήσιμο για καμιά ώρα.

Καλές Επιτυχίες!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί κάπου πριν, ενημερώστε με αν είναι, θα 'θελα να φτιάξω μόνη μου τη βασιλόπιτα φέτος.... και θέλω βοήθεια!! :D

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Link to comment
Share on other sites

Ντόνατς στο φούρνο

 

2 πακέτα ξηρή μαγιά

1/3 φλ. χλιαρό νερό

1 1/2 φλ. γάλα

1/3 φλ. μαργαρίνη

1/4 φλ. ζάχαρη

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 αβγά

4 1/2 φλ. αλεύρι

1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο

1 φλ. ζάχαρη ανακατεμένη με 1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες

 

Ρίξτε τη μαγιά στο χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τη να διαλυθεί για 5 λεπτά.

Βάλτε το γάλα και τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε το να κρυώσει λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό.

Βάλτε το μίγμα της μαγιάς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μίγμα του γάλακτος. Ανακατέψτε μέσα το 1/4 φλ. ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά και 2 φλ. αλεύρι. Χτυπήστε να ανακατευτούν καλά.

Προσθέστε και τα υπόλοιπα 2 1/2 φλ. αλεύρι και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.

Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).

Πασπαλίστε μια επιφάνεια με αλεύρι και βάλτε πάνω τη ζύμη σας. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και θέλει αρκετό αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει, αλλά θα μπορείτε να την χειριστείτε εύκολα. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό περίπου 1 εκατοστό σε πάχος. Πάρτε ένα ποτήρι ή μια φόρμα με διάμετρο 6 εκ. και κόψτε στρογγυλά (αν θέλετε χρησιμοποιείστε ένα πιο μικρό για να κόψετε το κέντρο να γίνουν σαν δακτυλίδια).

Τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένες λαδόκολλες περίπου 2 εκ. μακριά το ένα από το άλλο. Δεν θα απλώσουν πολύ, θα ανέβουν.

Αφήστε τα να ανέβουν για 20'.

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220° για 10' ή λίγο περισσότερο, μέχρι να γίνουν κάπως χρυσοκάστανα. Βγάλτε τα από το φούρνο. Να έχετε έτοιμο το λιωμένο βούτυρο και ένα πινελάκι, καθώς και τη ζάχαρη με την κανέλα. Πάνω σε μια λαδόκολα απλώστε τη ζάχαρη με την κανέλα. Περάστε το κάθε ντόνατ με το λιωμένο βούτυρο και μετά κυλίστε το στη ζάχαρη.

Σερβίρετε ζεστά.

Link to comment
Share on other sites

Αλλά αυτό που πετυχαίνω πραγματικά είναι τα ροξάκια μου!

 

[

 

Πολύ πετυχημένα πραγματικά. Η μόνη αλλαγή που έκανα: έβαλα μισό γάλα και μισό χυμό πορτοκάλι, κονιάκ, κανέλα και γαρύφαλο. Αφού τα σιρόπιασα τα πασπάλισα και με καρυδάκι.

 

Όσον αφορά το πλάσιμο εγώ άνοιξα την λευκή και τη σκούρα ζύμη σαν ορθογώνιο τη μια πάνω στην άλλη και την τύλιξα σα ρολό. Το σχήμα έγινε σα σαλιγκαράκι.

 

Ανάρπαστα γίνανε.

Δοκιμάστε τα!

Link to comment
Share on other sites

Τα Χριστούγεννα θελω να κανω μπούτι χοιρινο στο φούρνο. Εχω μάθει οτι υπάρχει ενας τρόπος να το ψήσεις σε χαμηλή θερμοκρασιά για πολλή ώρα και τότε το κρεας γίνεται πεντανόστημο. Μήπως ξέρετε σε τι θερμοκρασία πρεπει να ρυθμίσω το φουρνω και πόσες ωρες πρέπει να το ψήσω?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...