Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts

Αντιγόνη, έφτιαξα το -πανεύκολο- κέικ που έχεις γράψει!

Βγήκε καταπληκτικό (σχεδόν τελείωσε την ίδια μέρα).

Αυτοσχεδιάσαμε και λίγο και βάλαμε στη μισή δόση κακάο

και έτσι έγινε ανάμεικτο με σχεδιάκια μέσα!

:lol:

Ευχαριστούμε για όλες τις όμορφες συνταγές σας!

G9FN.jpg.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και εμείς χθες φτιάξαμε το χοιρινό με το μπαλσάμικο. Έγινε πολύ ωραίο. Θα δοκιμάσουμε και άλλες συνταγές σύντομα ελπίζω.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Link to comment
Share on other sites

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΤΣΑΚΑ-ΤΣΑΚΑ

*2 κουπες αλευρι απ

*2 αυγα

*γαλα εβαπορε

*μελι

*κανελα

*λαδι για τηγανι

ανακατευουμε σε ενα μπωλ το αλευρι με τα αυγα,προσθετουμε γαλα μεχρι η ζυμη μας να πεφτει απο το κουταλι αργα.

βαζουμε σε ενα κατσαρολακι αρκετο λαδι για τηγανισμα και μολις καψει χαμηλωνουμε την φωτια και ριχνουμε τους λουκουμαδες μας εναν-εναν με ενα μεγαλο κουταλι.

Οταν ροδισουν τους βαζουμε σε πιατελα με χαρτι κουζινας να στεγνωσουν απο το πολυ λαδι

Σερβιρουμε μελι και κανελα η ζαχαρη αχνη!

Τους λατρευουν μικροι μεγαλοι,και γινονται πολυ ευκολα :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια διάβασα προχθές ότι όταν μαγειρεύουμε κρέας, είτε στο φούρνο είτε στο τηγάνι, δεν το γυρίζουμε με πηρούνι, αλλά με κάποια λαβίδα ή ότι αλλο τελοσπάντων έχουμε, αρκεί να μην το τρυπήσουμε γιατί φεύγουν τα υγρά του και στεγνώνει. :D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

 

12 Πατάτες

περίπου ένα τέταρτο κασέρι

200 γρ. μπέικον

2 αυγά

γάλα (ίσα να σκεπαστούν οι πατάτες, περίπου 2 κούπες)

βούτυρο

 

Κοβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε μια σειρά πατάτες στο ταψί και τρίβουμε από πάνω κασέρι.

Άλλη μια στρώση πατάτες, μετά κασέρι τριμένο, μπέικον

Ακομα μια στρώση πατάτες και ΄στο τέλος κασέρι

Ρίχνουμε πάνω στο φαγητό το μείγμα με τα αυγά και το γάλα και κόβουμε μικρά κομματάκια βούτυρο και τα βάζουμε επάνω στις πατάτες. Όχι σε όλο το φαγητό. Διάσπαρτα.

Ψήνουμε για μιαμιση ώρα στους 200 και στο τέλος λίγο από πάνω για να ροδίσουν και να πιάσουν ελαφριά κρούστα οι πατατες!!Καλή επιτυχία!!!

 

Οι συνταγές σας είναι καταπληκτικές!Ακόμα δεν πρόλαβα να τις κάνω αλλά μόλις τις κάνω θα σας πώ εντυπώσεις!!Χρυσοχέρες είστε!!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ριζοτο με σαφραν

 

Υλικα

1 κουπα ρυζι (για ριζοτο)

3 κουπες νερο βραστο

2 κουταλιες βουτυρο

4 κουπες καλαμποκι (κατεψυγμενο)

1 κουπα αρακα

1 κουπα μανιταρια

2 πρεζες σαφραν

150- 200 γρ. κρεμα γαλακτος

λιγη παρμεζανα

λιγος μαιντανος

παπρικα γλυκια

αλατι

πιπερι

 

Εκτελεση

Λιωνουμε το βουτυρο και σωταρουμε το ρυζι για 2 λεπτα να γυαλισει (μοσχομυριζει!!!).

Προσθετουμε το καλαμποκι, τον αρακα, τα μανιταρια και σωταρουμε για αλλα 2 λεπτα.

Ριχνουμε το βραστο νερο, το σαφραν, παπρικα και αλατοπιπερο και σκεπαζουμε σε χαμηλη φωτια (σε κανονικη κουζινα στο 1, σε κεραμικη στο 2-3).

Ανακατευουμε κανα δυο φορες να μην κολλησει και σε 15 λεπτα περιπου σκεπασμενο ειναι ετοιμο (δοκιμαζουμε το ρυζι μην κρατσανιζει κιολας!).

Ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε ξανα για 2 λεπτα και μετα ριχνουμε την παρμεζανα και τον μαιντανο.

 

Συνοδευει τελεια τα κρεατα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αστερο-καρδούλες!

 

Οι αστερο-καρδούλες μου είναι μικρά κεικάκια με μπισκότο,σοκολάτα και μήλα!

 

astero-kardoules.jpg

 

Θα σας πάρει μόνο 30-40 λεπτάκια να τις ετοιμάσετε,αλλά αξίζει τον κόπο!

 

Υλικά:

 

-4 μήλα

-1 1/3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (self raising)

-1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο

-2 αυγά

-1 ποτήρι γάλα

-3/4 ποτηριού ζάχαρη -1 κουταλάκι baking powder

-1 κουταλάκι σόδα

-κανέλλα

-3-4 κουταλιές τριμμένο μπισκότο

-1 σοκολάτα σε μικρά κομματάκια

 

Εκτέλεση:

 

Η συνταγή μας είναι τόσο απλή και εύκολη που για την ετοιμασία των cakes δεν θα χρησιμοποιήσουμε μίξερ αλλά θα τα ανακατέψουμε στο χέρι.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα μας τα οποία θα κόψουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.

Συγκεντρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε. Αυγά, ζάχαρη, λάδι, μήλα (κομμένα σε μικρά κομματάκια) γάλα και αλεύρι.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγο.

Στην συνέχεια θα προσθέσουμε ένα - ένα όλα τα υγρά υλικά και αργότερα όλα τα στερεά υλικά.

Αρχίζουμε με το αραβοσιτέλαιο το οποίο προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Η σειρά των στερεών υλικών τώρα.Ρίχνουμε αρχικά την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε ένα κουταλάκι bakin-powder και ένα κουταλάκι σοδα.

Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε

Τα μπισκότα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι petit-beurre. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε όποια μπισκότα θέλετε ή έχετε στην κουζίνα σας.

Τα σπάμε ελαφρώς με το χέρι.

Και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα μας, ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.

Και φυσικά αφήσαμε στο τέλος την κανελλίτσα, απαραίτητο αρωματικό για τα cakes μας.

Η δοσολογία είναι αναλόγως των γευστικών μας προτιμήσεων. Προσοχή όμως η υπερβολική ποσότητα κανέλας είναι καταστροφική.

Το μίγμα μπορεί να είναι λίγο ρευστό, μήν ανησυχείται όμως, γιατί έτσι πρέπει να είναι!

Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, τα οποία θα προσθέσουμε στην συνεχεία ένα σε κάθε cake.

Οι φόρμες που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αστεράκια, καρδούλες και κυκλάκια!

1ccb91b1.jpg

Οι δύο πρώτες είναι φόρμες σιλικόνης και δεν χρειάζονται καθόλου άλειμμα. Την τελευταία θα την αλείψουμε ελαφρώς με λίγο λάδι για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας κολλήσουν τα cakes μας.

Μ’ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες μας.

b32c05cb.jpg

Τέλεια! Όπως βλέπετε έχουμε γεμίσει 24 μικρές φορμίτσες.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς. Προσοχή όμως γιατί δεν θέλουν περισσότερο από 25-30′.

Ψημένα και αχνιστά βγαίνουν από τον φούρνο έτοιμα για άμεση κατανάλωση 77279bed.jpg

Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

Ζεστά καθώς είναι, κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Τα γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας και λίγη σαντιγί!

Stellas.jpg

Μπορείτε να προσθέσετε και διάφορους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, καρύδια , σταφυδάκια ή και φουντούκια.

Αν θέλετε γαρνίρετε και με ζάχαρη άχνη.

 

ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗΗΗΗ!

Η σοκολάτα έκπληξη στο τέλος, κάνει όλη την διαφορά. :wink::wink::wink:

Link to comment
Share on other sites

Τοματόπιτα

 

- Λάδωμα του ταψιού (αν το ταψί είναι παραλληλόγραμμο, περίπου στο μέγεθος του φύλλου, ακόμα καλύτερα)

- Ένα φύλλο σφολιάτας κάτω

- Λεπτές φετούλες τομάτας από πάνω (3 περίπου τομάτες)

- Τυρί φέτα τριμμένη και σκορπισμένη πάνω στις τομάτες

- Κομματάκια ελιάς (χωρίς το κουκούτσι, εννοείται) ή, ακόμα καλύτερα διάσπαρτες κουτσουλίτσες από πάστα ελιάς

- ρίγανη

- το αλάτι με προσοχή αν η φέτα είναι αλμυρή

- λίγο πιπέρι (αν αρέσει)

- άλλο ένα φύλλο σφολιάτας από πάνω

- ψήσιμο στο φούρνο - 180 βαθμοί C, για μία ώρα και κάτι λίγο (η ώρα ποικίλει αναλόγως των προτιμήσεων και των δυνατοτήτων του φούρνου)

:D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Τοματοκεφτέδες

 

- μισό κιλό τομάτες ψιλοκομμένες

- 2 κρεμμύδια επίσης ψιλοκομμένα

- 1 κουταλάκι αλάτι

- 1 κουταλάκι δυόσμο

- πιπέρι

- 1 ποτήρι μπύρα

- αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ο χυλός

 

Ανακατεύουμε τα υλικά και τηγανίζουμε τους τοματοκεφτέδες (σε ελαιόλαδο)

Link to comment
Share on other sites

Κοτοσουβλάκι με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης

 

Υλικά για 4 άτομα:

 

- 1 Στήθος κοτόπουλο (700-800 γρ) κομμένο σε μεγάλους κύβους

- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους στο ίδιο μέγεθος με το κοτόπουλο

-25 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

-200 γρ φιστίκι Αιγίνης

-30 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-25 γρ γαλέτα

-50 ml μοσχάτο Λήμνου

-1/4 ματσάκι εστραγκόν

- αλάτι

- πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Για την κρούστα:

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και ρίχνουμε μέσα το μοσχάτο Λήμνου. Βράζουμε για ένα λεπτό. Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη κρούστα μαζί, (το φιστίκι, τη γαλέτα, το εστραγκόν, και το κρεμμύδι με το κρασί) και τα περνάμε από ένα πολυκόπτη. Αλατοπιπερώνουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Αν είναι πολύ υγρό λίγη γαλέτα ακόμα.

Περνάμε πέντε κομμάτια κοτόπουλο και πέντε κομμάτια πιπεριά Φλωρίνης εναλλάξ σε μια οδοντογλυφίδα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα. αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε κάθε σουβλάκι λίγη κρούστα από πάνω και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανή η κρούστα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γαλατόπιτα

 

 

Υλικά:(για μεγάλο ταψί)

 

-3 λίτρα γάλα

-1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό

-10-12 αβγά

-1-2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο

-3-4 βανίλιες

-2-3 ποτήρια του νερού ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε)

-κανέλλα σκόνη

 

Εκτέλεση:

 

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Το διατηρούμε σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς και στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τις βανίλιες. Βουτυρώνουμε το ταψί και το στρώνουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε το υλικό στο ταψί και φροντίζουμε να στρώσει ομοιόμορφα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για τρία τέταρτα με μία ώρα, μέχρι να πήξει και να πιάσει από πάνω κρούστα. Ρίχνουμε από πάνω κανέλα και ζάχαρη. Αν θέλουμε η πίτα μας να είναι πιο αρωματική, βάζουμε και τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού μέσα στην κρέμα μαζί με τις βανίλιες.

Link to comment
Share on other sites

Σουφλέ σπανακο-ζαμπονάτο!

 

Υλικά

-1 κιλό σπανάκι

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-Ανηθο ψιλοκομμένο

-2 κούπες γάλα καυτό

-1 χοντρή φέτα ζαμπόν ψιλοκομμένο

-5 αυγά

-7 κουταλιές αλεύρι

-1/2 κούπα βούτυρο

-Αλάτι - Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το σπανάκι αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε καλά και το βράζουμε για μερικά λεπτά. Μόλις βράσει το στραγγίζουμε πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε.

2. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην σβολιάσει.Προσθέτουμε το γάλα (καυτό), ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ζαμπόν.

3. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε ένα άλλο μπολ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα (ΠΡΟΣΟΧΗ in this point).

4. Στην κατσαρόλα που έχουμε την κρέμα (και που πλέον είναι χλιαρή) ρίχνουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τους κρόκους των αυγών και τέλος την μαρέγκα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (απαλά - απαλά... Απο κάτω προς τα πάνω για να μην μας χαλάσει η μαρέγκα) και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος το οποίο έχουμε βουτυρώσει (υπάρχουν ειδικά πυρέξ για Σουφλέ!).

5. Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος το σουφλέ μας να "ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ".

Link to comment
Share on other sites

Σουφλέ σοκολατο-φουντουκάτο!

 

Υλικά

-4 αυγά

-120 γρ. αλεύρι

-200 γρ. ζάχαρη

-200 γρ. κουβερτούρα

-200 γρ. βούτυρο

-200 γρ. τριμμένο φουντούκι

 

 

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε μαζί την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.

2. Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη. Και μετά σε άλλο καθαρό μπόλ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα!

3. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, σιγά σιγά στα κροκάδια ρίχνουμε το αλεύρι και στο τέλος το τριμμένο φουντούκι.

4. Αφού γίνει το μείγμα μας ομογεννοποιημένο,προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε σιγα -σιγά, απο κάτω προς τα πάνω.

5. Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

6. Τα γλυκά σουφλέ θα πρέπει στο εσωτερικό τους να είναι αρκετά υγρά... :wink::wink::wink:

Link to comment
Share on other sites

αχ,αυτό το σοκολατο φουντουκάτο με τρελαίνει!!!!!!!!!!θα το κάνω οπωσδήποτε!!!! :D

 

Ειναι τέλειο Ευδοκία μου!Και οι αστεροκαρδούλες μου επίσης!Τώρα τέτοιες τρώω!Μιαμ-μιαμ! :P:P:P

Link to comment
Share on other sites

Το τεμπελο-φαγητό μου!

(το κάνω όπως καταλάβατε όταν βαριέμαι να μαγειρεύω με τις ώρες!)

 

Υλικά

- 6 αυγά

- 2 κούπες φέτα τριμμένη

- 1 λίτρο γάλα

- 2 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι

- 2 κούπες νερό

- 1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό

- 1/2 κούπα βούτυρο

- λίγο αλάτι

- πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα πυρέξ το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε ωμό το μακαρονάκι επάνω στο βούτυρο. Από πάνω ρίχνουμε το γάλα και τις κούπες με το νερό να πάνε παντού. Πασπαλίζουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε επάνω από τα τυριά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.

Link to comment
Share on other sites

Στελλα πες μου σε παρακαλω το σιροπακι καραμελας πως το φτιαχνεις!!τα κομματακια σοκαλατα τα βαζεις μεσα στη ζυμη στο τελος?θα τα φτιαξω να τα παιρνουν οι μικρες στο σχολειο!τελεια παρουσιαση συνταγης παντως,μπραβο!ουτε η Βεφα ετσι :D

Link to comment
Share on other sites

Ευδοκια μου μολις φτιαξαμε Cookies....Δεν το συζητω... ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ... μονο εχω μια απορια... σε τι φουρνο ψηνεις ? Γιατι κατι δεν καναμε καλα στο ψησιμο, βγηκαν ολιγον σκληρα... βεβαια αφου τα βαλαμε στον αερα 15 λεπτα και δεν ψηθηκαν καν, τα βαλαμε πανω, κατω και αερα για λιγο ακομα... Για πες γιατι θα ξανακανω οπωσδηποτε !!!!

αχ,Μαριλένα συγγνώμη αλλά τώρα το είδα!νωρίς νωρίς! βασικα σχετικά σκληρά πρέπει να βγαίνουν ,δεν είναι από τα αφράτα μπισκότα,είναι cookies. εγώ τα ψήνω στην αντίσταση=.

χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν! :D

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ Μαρία μου! :D:D:DΛοιπόν,για το σιρόπι καραμέλας, ζεσταίνουμε 250γραμμάρια ζάχαρη, και προσθέτουμε 100ml νερό μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει!Μπορείς αν θέλεις,μπορείς να χρησιμοποιήσεις και του εμπορίου.Εγώ έχω πάντα μια Carte d' Or στο σπίτι σε περίπτωση που βιάζομαι.

Τα κομματάκια σοκολάτας τα βάζω στο τέλος,αφού βάλω το μείγμα στις φόρμες!Αυτά βρίσκουν τη θέση τους!Χαχαχα!Μπορείς αν αρέσει στα παιδιά να βάλεις 2-3 είδη σοκολάτας,π.χ. λευκή,γάλακτος και bitter,αλλά σε πιο μικρα κομματάκια για να μη γίνουν πολύ γλυκα!

Link to comment
Share on other sites

Ανωμαλο-βραχάκια!

 

603fb206.jpg

 

Το πιο απλό γλυκισματάκι!

 

Τι χρειαζόμαστε:

-σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος

-ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, σταφίδες)

 

Τι κάνουμε:

Ποσότητες δε δίνω γιατί φτιάχνει όσα θέλει ο καθένας. Ξεκινήστε με μια πλάκα σοκολάτα για αρχή.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε νερό και μέσα βάζουμε ένα μπολάκι μεταλλικό με τη σοκολάτα σε κομμάτια για να λιώσει (μπεν μαρί δηλαδή).

Όταν λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.Βάζουμε μέσα ξηρούς καρπούς αρκετούς ώστε να καλύπτονται καλά από σοκολάτα. Κουταλιά -κουταλιά αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε χαρτί ψησίματος(λαδόκολλα)Υπολογίστε σε κάθε κουταλίτσα να ειναι 3-4 αμύγδαλα τουλάχιστον.

efbba429.jpg

 

Υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε.

-Αμύγδαλα-σοκολάτα

-Φουντούκια-σοκολάτα

-Αμύγδαλα-σταφίδες-σοκολάτα

-Φουντούκια -σταφίδες-σοκολάτα

-Δημητριακά-σταφίδες-σοκολάτα

-Σε όσους δεν αρέσει η σοκολάτα κουβερτούρα, μπορούν να βάλουν σοκολάτα γάλακτος που είναι ακόμα πιο νόστιμη.

-Επίσης κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε:Καραμελώνουμε ξηρούς καρπούς σε αντικολλητικό τηγάνι και τους τυλίγουμε με σοκολάτα αφού κρυώσουν από την καραμέλα

Επίσης αν χρησιμοποιήσουμε bitter σοκολάτα ή κουβερτούρα,να βάλουμε γλυκό κουταλιού πορτοκάλι και ακόμα και φλουδίτσες πορτοκαλιού!Γίνεται super-ντούπερ!

Μια άλλη ιδέα,αν τα θέλουμε πιο light είναι να βάλουμε δημητριακά με κουβερτούρα.

Μπορούμε ακόμη αν χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα να τα κάνουμε με ξερά δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι) ή ξερά βερύκοκα και όταν στεγνώσει η κουβερτούρα,να τα πασπαλίσουμε με κακάο!

Υπάρχουν αμέτρητες εκδοχές!Φαντασία να έχουμε(εδώ που τα λέμε με τον Κωστάκη σύζυγο επιβάλλεται)! :lol::lol::lol:

Λοιπόν,μπορούμε να τρίψουμε και μπισκοτάκια Μιράντα μέσα!

SOS!Τώρα το θυμήθηκα!Ανά 200γραμμάρια κουβερτούρα,βάζουμε 1 κουταλάκι αραβοσιτέλαιο για να είναι πιο γυαλιστερό!Επίσης,η μαμά μου που τα έκανε συνέχεια,έβαζε και 6-7 κόκκους αλάτι και όταν-σαν μικρό και περίεργο κοριτσάκι που ήμουν- την ρωτούσα γιατί,μου απαντούσε"είναι μυστικό"!

Κορίτσια αν τα κάνετε-όποια εκδοχή και να διαλέξετε-πείτε μου αποτελέσματα! :wink::wink::wink:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...