Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts

ΠΙΤΣΑΚΙΑ (τα παιδιά τα λατρεύουν)

Υλικά

• 12 στρογγυλά σφολιατάκια

• λιγο λάδι

• 1 ½ κούπα τριμμένο τυρί που λιωνει

• ζαμπον – μπεικον κομένα σε μικρά κομματάκια

• πιπεριά πράσινη

• 1 κουτί κονκασέ (ντοματα σε κομματάκια)

• 1 κουταλάκι ρίγανη

• 3-4 μικρές ώριμες ντομάτες σε λεπτές ρόδες

• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος: 30΄

 

 

Εκτέλεση

Στρώστε τα σφολιατάκια και καλύψτε τις υποδοχές ενός ταψιού για μικρά κεκάκια, αφού πρώτα τις αλείψετε με λίγο λάδι. Σε ένα μπωλ ανακατεψτε τα υλικά (τυρί, ζαμπον, μπεικον,, πιπεριά και κονκασέ) Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση και σκεπάστε με μια ρόδα ντομάτας κάθε σφολιατάκια. Πασπαλίστε τις ντομάτες με λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ραντίστε τες με λίγο λάδι. Ψήστε τα πιτσάκια για 20΄-30΄στους 220 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρονται ζεστά.

 

 

 

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

 

Υλικά

 

300 γραμ. σκληρή φέτα τριμμένη

400 γραμ. κίτρινα τυριά (γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι, γραβιέρα)

200 γραμ. βούτυρο

5 αβγά

150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

500 γραμ. γιαούρτι

5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο στο μύλο

 

Εκτέλεση

 

Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμαίνεται. Λιώνετε το βούτυρο. Σ' ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και ρίχνω το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν πάουντερ, το γιαούρτι, τα τυριά, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνετε τη μισή φρυγανιά. Στη συνέχεια, αδειάζετε όλο το μείγμα και ρίχνετε τη μισή φρυγανιά. Ψήνετε την τυρόπιτα για 50-55 λεπτάά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο και καθώς είναι ζεστή, ρίχνετε το πιπέρι.

.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν ξέρει κανείς συνταγή για τα μελομακάρονα με σοκολάτα από έξω ας τη γράψει!!

 

Δεν είναι τίποτα το δύσκολο.Φτιάχνεις τους κουραμπιέδες ως συνήθως και μετά τους βουτάς σε λιωμένη κουβερτούρα που θα την έχει αναμίξει με κρέμα γάλακτος.Πρόσεξε μόνο ότι θα πρέπει να έχουν κρυώσει τα μελομακάρονα,αλλιώς θα σου σπάνε κομματάκια!Από πάνω τους πασπαλίζεις με καρύδι και τους ακουμπάς στη πιατέλα να στεγνώσει η σοκολάτα.Είναι πολύ απλό!

Link to comment
Share on other sites

Αν ξέρει κανείς συνταγή για τα μελομακάρονα με σοκολάτα από έξω ας τη γράψει!!

 

Δεν είναι τίποτα το δύσκολο.Φτιάχνεις τους κουραμπιέδες ως συνήθως και μετά τους βουτάς σε λιωμένη κουβερτούρα που θα την έχει αναμίξει με κρέμα γάλακτος.Πρόσεξε μόνο ότι θα πρέπει να έχουν κρυώσει τα μελομακάρονα,αλλιώς θα σου σπάνε κομματάκια!Από πάνω τους πασπαλίζεις με καρύδι και τους ακουμπάς στη πιατέλα να στεγνώσει η σοκολάτα.Είναι πολύ απλό!

 

Πέρυσι έριξα μέσα στη κουβερτούρα λίγο amaretto και μιλάμε κορίτσια έγιναν σπέσιαλ! :D:D:D Αφού σούρωσαν με τα μελομακάρονά μου!Χαχαχα!Πλάκα κάνω! :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κοιτα τι βρηκα Νικακι...

Φτιαχνεις οποια συνταγη θες γι αμελομακαρονα ή κουραμπιδες και μεταααααα

 

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο σοκολάτας, αραιώνοντας 2 πλάκες των 125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη και μερικές σταγόνες ανθόνερο και με αυτό χωρίς να έχουμε πασπαλίσει τους κουραμπιέδες μας τους βουτάμε στο γλάσο και αφήνουμε να σταθούν. Αντιστοιχα και για τα μελομακαρονα...

Επισης μια ιδεα ειναι να ειναι μισο σοκολατα και μισο σκετο !

 

Αν βρω κι αλλες θα επανελθω...

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ εύκολα!Εγώ φτιάχνω από 17 χρονών!

 

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

 

ΥΛΙΚΑ

 

-2 φλ. λάδι

-1 φλ. ζάχαρη

-1 φλ. χυμό πορτοκαλιού

-1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

-1 κ. περίπου αλεύρι μαλακό

-1 1/2 κ.γ. σόδα

-ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

 

-1 φλ. ζάχαρη

-1 φλ. μέλι

-1 φλ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δουλεύουμε το λάδι αρκετή ώρα με το μίξερ και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα.

Τα πλάθουμε μικρά γιατί μεγαλώνουν πολύ και τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200 C γιατί αλλιώς απλώνουν.

Όταν κρυώσουν τελείως τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα. Αν τα επικαλύψουμε με σοκολάτα,η καρυδόψιχα μπαίνει μετά.

 

:!: SOS :!: Α!Και μη βάλεις ζάχαρη στο γλάσο!Δεν θα τρώγονται! :P:D

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα τι βρηκα Νικακι...

Φτιαχνεις οποια συνταγη θες γι αμελομακαρονα ή κουραμπιδες και μεταααααα

 

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο σοκολάτας, αραιώνοντας 2 πλάκες των 125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη και μερικές σταγόνες ανθόνερο και με αυτό χωρίς να έχουμε πασπαλίσει τους κουραμπιέδες μας τους βουτάμε στο γλάσο και αφήνουμε να σταθούν. Αντιστοιχα και για τα μελομακαρονα...

Επισης μια ιδεα ειναι να ειναι μισο σοκολατα και μισο σκετο !

 

Αν βρω κι αλλες θα επανελθω...

 

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Βεβαια τα πιό νόστιμα μελομακάρονα θα είναι σίγουρα τα δικά σας!

 

YΛΙΚΑ

2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι

1 φλ. τσ. ζάχαρη

3/4 φλ. τσ. χυμό πορτοκάλι

1/4 φλ. τσ. κονιάκ

2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κιλό αλεύρι μαλακό

1 κ.γ. κανέλα και 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 φλ. τσ. μέλι

2 φλ. τσ. ζάχαρη

2 φλ. τσ. νερό

ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ 1 1/2 φλ. τσ. καρύδια

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και αν θέλουμε και 1 κ.γ. σόδα. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το λάδι, την πορτοκαλάδα, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα μυρωδικά. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Τα ενώνουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα και λίγο με το χέρι μας. Δεν τα ζυμώνουμε πολύ για να μην κουραστεί η ζύμη και να είναι αφράτα τα μελομακάρονά μας.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε και στην επιφάνεια με τσιμπηδάκι. Τα ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.

Τώρα είναι η ώρα να βράσουμε το σιρόπι μας! Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας και το αφήνουμε να βράσει με χωρίς το καπάκι για πέντε λεπτά. Προσοχή πρέπει να βράσει μόνο για πέντε λεπτά γιατί αλλιώς θα καραμελώσουν τα μελομακάρονα.

Βγάζουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο και τα βάζουμε σε μία πιατέλα, κοντά- κοντά το ένα με το άλλο. Ρίχνουμε το σιρόπι μας ζεστόπ επάνω από τα μελομακάρονα και τα αφήνουμε να ρουφήξουν το μέλι.

Βουταμε ενα -ενα στο γλασο που μας ειπε η Ρουλίτσα :) (αν θελουμε)και πασπαλίζουμε από επάνω με καρύδια και αν θέλουμε και λίγη ζάχαρη.

 

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αλλά αυτό που πετυχαίνω πραγματικά είναι τα ροξάκια μου!

 

YΛΙΚΑ:

 

Για τη ζύμη:

 

-1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

-1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα

-1/2 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα σκόνη

-2 αυγά

-2 κουτ. γλ. μπέηκιν πάουντερ

-ξύσμα πορτοκαλίου ή λεμονίου

-2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη

-Αλάτι-μαγιά-αλεύρι

 

Για το σιρόπι:

 

-3 ποτήρια ζάχαρη

-Κανέλα σε ξυλάκι

-Χυμός λεμονιού

 

ΕΚTEΛΕΣΗ:

 

Βάζουμε τα υλικά της ζύμης, εκτός από το κακάο και τα καρύδια.

Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ώστε να έχουμε μια ωραία, ελαστική ζύμη.

Την κάνουμε μπάλα και τη χωρίζουμε στα δύο.

Στο ένα μισό, προσθέτουμε το κακάο και τα καρύδια, ώστε να πάρει καφέ χρώμα και ζυμώνουμε να ανακατευτούν.

Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη λευκή ζύμη σε ορθογώνιο πάχους 1/2 εκ. περίπου και πλαθουμε την καφέ σε μπαστούνι κυλινδρικού σχήματος. Το μήκος του μπαστουνιού να είναι ίσο με τη μακριά πλευρά του ορθογωνίου. Βάζουμε το μπαστούνι της καφέ ζύμης στην άκρη του ορθογωνίου και τυλίγουμε σε ρολό, σφιχτά. Κόβουμε το ρολό σε φετάκια, πάχους 1/2 εκατ. περίπου.

Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς κελσίου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά του, μέχρι να αρχίσει να "δένει".

Περιχύνουμε τα ροξάκια ζεστά και τα καπακώνουμε ώστε να ποτιστούν καλύτερα με το σιρόπι και να μαλακώσουν.

Kαι προσοχή!Μη τα φάτε όλα εσείς!Το λέω γιατί με το που γίνονται τρώω τα μισα!Χαχαχα! :P:D [/u]

Link to comment
Share on other sites

Γέμιση για γαλοπούλα με ρύζι, κιμά, κάστανα, σταφίδες και κουκουνάρι

 

ΥΛΙΚΑ:

700 γρ κιμά

50 γρ βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό

400 γρ ρύζι

500 γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα

1 ποτηρι λευκό κρασί

50 γρ σταφίδες

50 γρ κουκουνάρι σωταρισμένο ελαφρά

200 μλ ζωμό κότας

αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο

 

 

ΕΚΛΕΛΕΣΗ:

Σωτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι, τα μπαχαρικά και γεμίζουμε.

 

Υ.Γ: Αυτή η συνταγή είναι για περίπου 4 κιλά γαλοπούλα.

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ΔΙΠΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ (μαμά μου!)

 

Υλικά :

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 μέτρια αυγά

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για τη ζύμη

½ κιλό καλαμποκέλαιο

½ κιλό ελαιόλαδο

½ φλιτζανάκι του καφέ ούζο

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Για το σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη

1200 ml νερό

2 κουταλιές της κούπας μέλι

Για το στόλισμα:Τριμμένο καρύδι

Κανέλλα

 

Εκτέλεση :

 

Σε ένα βαθύ μπολ ή μια μεγάλη λεκάνη για την κουζίνα, προσθέστε το αλεύρι, το λάδι (1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο), το ούζο και το ξύδι και ανακατέψτε-ζυμώστε το μίγμα τρίβοντάς το ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες σας.

Σε ένα άλλο βαθύ μπολ, ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα με το σύρμα ή με το μίξερ. Προσθέστε αυτό το μίγμα στο μίγμα με το αλεύρι και αρχίστε να ζυμώνετε με τα χεριάκια σας.(πολλα μπόλ κορίτσια....)

Στη συνέχεια χωρίστε το ζυμάρι σε 3 ίσα μέρη. Με καθένα από αυτά αρχίστε να ανοίγετε φύλλο σε σχήμα παραλληλόγραμμου με τον πλάστη. Κάθε τέτοιο φύλλο όταν λεπτύνει αρκετά θα πρέπει να το κόψετε σε λωρίδες μήκους περίπου 10 πόντων και πλάτους περίπου 5 πόντων. Θα συνεχίσετε να κάνετε το ίδιο μέχρι όλη ζύμη σας να γίνει λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε ένα ικανό μέρος από το λάδι (καλαμποκέλαιο και ελαιόλαδο) και το αφήνετε λίγο να «κάψει». Στη συνέχεια ρίχνεται στο λάδι μία – μία λωρίδα, την αφήνεται ελάχιστο χρόνο να πάρει λίγο χρώμα και με τη βοήθεια 2 πιρουνιών την τυλίγεται γρήγορα σαν φλογέρα και την βγάζετε από το λάδι για να την τοποθετήσετε σε ένα σκεύος-πιατέλα. Συνεχίζετε το ίδιο για τις υπόλοιπες δίπλες και προσθέτετε λάδι στην κατσαρόλα όποτε χρειάζεται.

Εκτέλεση για το σιρόπι :

Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει 1 λίτρο σιρόπι. Μετά το βράσιμο προσθέτετε και το μέλι, ανακατεύετε και αφήνεται να κρυώσει λίγο.

Εκτέλεση για το μέλωμα :

Για να μελώσετε τις δίπλες θα πρέπει το σιρόπι να είναι απαραίτητα χλιαρό. Ρίχνετε λοιπόν προσεκτικά μία – μία δίπλα στο σιρόπι και την βγάζετε σε μια πιατέλα. Κάνετε το ίδιο για όλες τις δίπλες.

Και τέλος για το στόλισμα :

Σε κάθε στρώση από δίπλες που βάζετε στην πιατέλα ρίξτε από πάνω τριμμένο καρύδι και λίγη κανέλλα. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσετε όλες τις δίπλες.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Ρυζόγαλο ... υγιεινά απολαυστικό για τα παιδακια μας!

Υλικά :

1 λίτρο και 1 κούπα του τσαγιού γάλα

1 κούπα του τσαγιού ρύζι γλασέ

1 ποτήρι νερό

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλετε)

2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

Λίγη κανέλα

Εκτέλεση :

Πρώτα απ’ όλα σε ένα σουρωτήρι πρέπει να ξεπλύνετε καλά το ρύζι και να το αφήσετε να στραγγίσει. Ετοιμάστε το κορν φλαουρ διαλύοντάς το σε μια κούπα του τσαγιού γάλα.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το ρύζι ανακατεύοντάς το συνέχεια. Αφού το ρύζι πιει το νερό, προσθέστε το 1 λίτρο γάλα και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά.

Θα δείτε ότι όσο ανακατεύετε το ρύζι πίνει τα υγρά, το γάλα δηλαδή και όταν το μίγμα σας φτάσει στο 1/3 της αρχικής ποσότητας θα πρέπει να προσθέσετε το διάλυμα με το κορν φλαουρ.

Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να πήξει και να αποκτήσει την υφή απαλής κρέμας. Τότε είναι έτοιμο, το μοιράζετε σε μικρά μπολ και αφού κρυώσει λίγο το πασπαλίζετε με λίγη κανέλα. Αφού κρυώσει αρκετά μπορείτε να το απολαύσετε και να το προσφέρετε στα αγαπημένα σας....

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΣΑΛΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Νο1

 

ΥΛΙΚΑ:

1 καρότο

μισό αβοκάντο ψιλοκομμένο

σπόρους απο μισο ρόδι

3- 4 φύλλα απο μαρούλι

3- 4 φύλλα σαλάτας πράσινης κατσαρής

μερικά φυλλαράκια ρόκας και βασιλικού

3- 4 λιαστές ντομάτες

ελιές

2 κουταλιές γλυκού σπόρους από κουκουνάρια

κρουτόν (ή κύβους κομμένους από μία ή δύο φέτες του τοστ «Κριs Kρις Μινι Παιδικό» ξεροψημένες σε φρυγανιέρα)

3- 4 τοματίνια

ανθότυρο

τυρί για μακαρόνια

 

Για την γαρνιτούρα:

 

λάδι, ξύδι βαλσαμικο (ή λεμόνι),μουστάρδα, αλάτι

ρίγανη, θυμάρι, μαύρο πιπέρι--> και τα τρία αλεσμένα σε μύλο

 

*Τα υλικά ειναι για 2 άτομα και θα πρέπει εσείς να υπολογίσετε την ποσότητα των υλικών.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αλέθοντας τα μπαχαρικά μέσα στο λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα και το αλάτι.

 

Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και με το εργαλείο που (συνήθως) ξεφλουδίζουμε τις πατάτες κόβουμε λεπτές, στενές λωρίδες στην πιατέλα σερβιρίσματος.

Περιχύνουμε πάνω στις λωρίδες καρότου το 1/3 από τη γαρνιτούρα.

Σκορπάμε το αβοκάντο και την μιση ποσότητα απο το ρόδι πάνω στο κομμένο καρότο

Αφού πλύνουμε και στραγγίσουμε την κατσαρή σαλάτα και το μαρούλι, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια με το χέρι σε μικρές μπουκίτσες (για να μην μαυρίσουν οι άκρες, όπως συχνά γίνεται αν κόψουμε τη σαλάτα με το μαχαίρι).

Περιχύνουμε το μαρούλι με το άλλο 1/3 της σάλτσας για να ποτίσουν εις βάθος τα υλικά μας και μετά από πάνω ρίξουμε την κατσαρή σαλάτα πάνω στο μαρούλι.

Ψιλοκόβουμε το βασιλικό, τη ρόκα και κόβουμε τα τοματάκια, το ανθότυρο, τις λιαστές τομάτες, τις ελιές και τα ρίχνουμε στην πιατέλα.

 

Πάνω, πάνω στη σαλάτα προσθέτουμε τα κρουτόν, τους σπόρους κουκουνάρας , το υπολοιπο ρόδι και τα περιχύνουμε με τη γαρνιτούρα που μας έχει απομείνει, προσθέτοντας μια ιδέα τυρί παρμεζάνα.

 

Καλη επιτυχία & Καλή σας όρεξη !

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Πατάτες κρασάτες με σαφράν

 

Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες

1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο λευκό κρασί

1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)

2 κουτ σούπας ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τις πατατούλες. Δεν τις τηγανίζετε, τις σοτάρετε μέχρι να πιάσουν γύρω-γύρω μια μικρή κρούστα. Όταν όλες οι πατατούλες έχουν γυαλίσει καλά τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Μην σας φοβίζει το υλικό δεν θα βγουν γλυκές οι πατάτες , η ζάχαρη θα καραμελώσει. Τις ανακατεύετε καλά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Σβήνετε με το νεροπότηρο λευκό κρασί, ρίχνετε μέσα το σαφράν, ανακατεύετε καλά να σκορπιστεί παντού το υπέροχο χρώμα του σαφράν, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά της ώρας. Ανοίγετε τη κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν οι πατάτες μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί και να μείνει μόνο το λάδι. Τις ανακατεύετε με προσοχή για να μη σπάσουν. Σημείωση. Αν δεν έχετε σκεύος που να χωράει όλες τις πατάτες τότε κάντε τις σε 2 δόσεις.

Τις σερβίρετε ζεστές σε πιατέλα.

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Σαλάτα Χριστουγέννων Νο2

(πράσινη με ροκφόρ και καρύδια)

 

Υλικα

600 γραμ πράσινες σαλάτες (iceberg, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο)

1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

60 γραμ καρυδόψιχα χοντροκομμένη

150 γραμ ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους

για τη σάλτσα

1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο

1 κουτ σούπας μπαλσάμικο

1 κουτ γλυκού ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μικρό μπρικάκι ζεσταίνετε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα σέικερ χτυπάτε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να περιμένει.

Σε μια σαλατιέρα βάζετε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα. Σκορπάτε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και πασπαλίζετε με τη καρυδόψιχα. Φυλάξτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη.

Πριν τη σερβίρετε περιχύστε την με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Μανιταρόπιτα

 

Υλικά για 1 ταψί του φούρνου

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

600 γραμ διάφορα μανιτάρια

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο

3 κουτ σούπας αλεύρι

1 ½ νεροπότηρο γάλα

2 αβγά

3 φλιτζ τσαγιού κασέρι χοντροτριμμένο

1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα καρότα και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε να περιμένουν.

Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο μαζί με το αλεύρι και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μπεσαμέλ. Την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο τριμμένο και αδειάζουμε μέσα το τριμμένο κασέρι. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος τα μανιτάρια με τα καρότα.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε και απλώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε με ένα πιρούνι και σκεπάζουμε το ταψί με άλλα 3 φύλλα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη πίτα μας σε μερίδες και τη ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά στους 180ο και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα και πάνω και κάτω.

Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να χλιαρύνει και τη σερβίρουμε σε πιατέλα.

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Λιμοντσέλο ( limonzello).

 

Υλικά

8 λεμoνιών οι φλούδες

1 λίτρο οινόπνευμα (ποτοποιείου)

700γρ. ζάχαρη

1200γρ. νερό

 

Εκτέλεση

Αφαιρείτε τις φλούδες από τα λεμόνια και τις αφήνετε για μια βδομάδα μέσα στο οινόπνευμα.

Σε 1200γρ βρασμένου νερού, ρίχνετε σιγά σιγά τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι. Αφήνετε για 2-3 λεπτά.

Σουρώνετε το οινόπνευμα και το ρίχνετε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με το σιρόπι. Αφήνετε το μείγμα ,ως έχει, για 2-3 μέρες και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο.

 

υ.γ: Αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε!Πιστέψτε με!Το έφτιαξα πέρυσι τα Χριστούγεννα και το ήπιαμε μετά το φαγητό ,είχαμε και Τεντούρα (τοπικο ηδύποτο καταπληκτικό!!!!) σ'ολους άρεσε πάρα πολύ! :) ,η συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" στην Αμφισσα.

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Χοιρινο με πατατες και μπαλσαμικο

 

Υλικα:

1 κιλο χοιρινο μπουκιτσες

5-6 πατατες

500 γρ. μανιταρια φρεσκα ή κονσερβα κομμενα στη μεση

1 νεροποτηρο κοκκινο κρασι

3/4 ποτηριου ξυδι μπαλσαμικο ή κρεμα απο μπαλσαμικο (στα μεγαλα σουπερ μαρκετ)

λιγο λαδι (3-4 κουταλιες)

αλατι, πιπερι, παπρικα

 

Εκτελεση:

Πλενουμε καλα το κρεας και το αφηνουμε να στραγγισει σε χαρτι κουζινας.

Ζεστανουμε μια κατσαρολα (κατα προτιμηση αντικολλητικη) και σωταρουμε το χοιρινο και τις πατατες (χωρις το λαδι).

Μολις κανουν μια ελαφρια κρουστα σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε μεσα τα μανιταρια, το λαδι, τα μπαχαρια και τελος το μπαλσαμικο.

Χαμηλωνουμε τη φωτια στο μισο, σκεπαζουμε και αφηνουμε το φαγητο μας να σιγοψηνεται για 30-40 λεπτα ή μεχρι να μαλακωσουν καλα οι πατατες.

 

Bon appetit!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο mimika μου !Άντε βρε κορίτσια για βοηθήστε την κατάσταση!!!! 8)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...