Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτήσω, μιας και έχω ψιλοπήξει μέσα στο σπίτι, πόσο ασφαλές είναι να κυκλοφορείς με μωράκι τριών μηνών, με το μετρό?? Κινδυνεύουμε απο άποψη ιώσεων ή εφόσων θηλάζουμε, δεν κολλάει κάτι το παιδί? Δεν λέω να κάνουμε τρελές αποστάσεις, σε ώρες αιχμής και στριμωξίματος. Εμείς που είμαστε κεραμεικό, είμαστε μια στάση απο το Μοναστηράκι και 2 απο το Σύνταγμα.Να πάμε μιά βόλτα βρε παιδί μου.. :roll:

Κάνει ή είναι μικρή ακόμη?

Καλά...δεν λέω για λεωφορεία, γιατί και μόνη μου, ψιλοσιχαίνομαι να την βάλω μέσα.. :oops:

Εσας σας πιάνει μία φρίκη, με το καυσαέριο? βγαίνετε έξω? Δεν ξέρω..μία θέλω να την βγάλω έξω..και μία δεν θέλω.. :? αναποφάσιστη ένα πράγμα.. :roll:

Αν καταλάβατε τι λέω... :oops::P

Διαφημίσεις

το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό με το μετρό αλλά το μόνο που με φοβίζει είναι ο χειμώνας και υπάρχει έξαρση στις ιώσεις..αν ήταν καλοκαίρι θα την είχα πάει μια βόλτα :roll::roll::roll:

δεν ξέρω αν είναι υπερβολικό αυτό που σκέφτομαι αλλά μόνο βόλτες με το καρότσι κάνουμε εδώ κοντά και με το αυτοκίνητο μέχρι το Περιστέρι :cool::cool:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

για τα ΜΜΜ ειμαι λιγο σιχασιαρα.με το καροτσι εκει γυρω δεν την βγαζεις βολτα? εγω την βαζω μεσα στο αυτοκινητο κ παμε βολτα Χαλανδρι,Κηφησια,Γλυφαδα.

Φυσικά και δεν πρέπει να το βάλεις κάτω και αυτό για χάρη του παιδιού σου που χρειάζεται μια βόλτα. Τα ΜΜΕ όντως δεν είναι κ τα καλύτερα αλλά ούτε κ τα χειρότερα. Ειδικά το μετρό που όπως κατάλαβα σε βολεύει είναι πολύ καλό. Αυτό που σε συμβουλεύω να έχεις είναι λίγη υπομονή για να ανεχτείς την ανυπομονησία των υπολοίπων, ένα χαμόγελο στο παιδάκι σου όταν σου σπάνε τα νεύρα και σε λίγο θα έχεις φτάσει στον προορισμό σου. Μην ανησυχείς η πρώτη φορά θαναι δύσκολη μετά θα συνηθίσεις και μην ξεχνάς... ένα χαμόγελο στο αγγελούδι σου κ ολα καλά...

Όλα στην όμορφη ζωή μας είναι θέμα προτεραιοτήτων που βάζουμε μόνοι μας, για αυτό ας ζήσουμε ευτυχισμένα το τώρα και άς μην τρελαινόμαστε και πολύ για το αύριο...μπαμπά πιπί...έλα πάμε,ναλλάξω κ πάνα στον μπέμπη μας...

Διαφημίσεις

Καλημερα!

Μιλας στην ειδικο των μετακινησεων!!!

Εμενα στο λαγονησι και μετακινιομουν συνεχεια με λεωφορεια προαστιακο μετρο και οτι αλλο θες απο 3 μηνων!!!

Ο γιος μου γεννηθηκε δεκεμβρη και απο αρχες μαρτιου τα αλωνιζαμε ολα!μπορει να ελειπα απο το σπιτι και 8 ωρες!!!ειχα παντα μαζι μου και το μαρσιπο(ring-sling) αν γκρινιαζε και ηθελε αγκαλιτσα ην αν ηθελε να θηλασει και δεν ημασταν κοντα σε mothercare!!!

Δεν αρρωστησε ουτε μια φορα....

Απλα απεφυγε να μετακινση πριν τις 10 το πρωι που εχει πολυ κοσμο και μεταξυ 3-5.οσο για τα λεωφορεια εγω δεν τον εβγαζα καν απ οτο καροτσι οσο ημασταν μεσα...οσο για τυχον στραβους οδηγους που μπορει να σου πουν οτι δεν επιτρεπεται το καροτσι αγνοησε τους πληρως...την τυφλα τους δεν ξερουν!Κανε τις βολτες σου!!!Και τα μωρα θελουν να ειναι εξω!!!Ασε που κουραζονται και μετα κοιμουνται καλυτερα!!!στο κατω κατω και η μαναγκη της μαμας να βγει να ξεσακσει ειναι εξισου σημαντικη,...εχει τωρα και εκπτωσεις η καλυτερη εποχη!!!

Συνεχιζω να μετακινουμε με λεωφορεια στην θεσσαλονκη που πλεον μενω πολυ συχνα!

Καλες βολτες!!!

Ναι κ εγω θα σου ελεγα να κανετε τις βολτουλες σας!

Δεν μενω στην Αθηνα αλλα το καλοκαιρι που ηρθαμε στους γονεις μου, φαγαμε τους τοπους με το καροτσακι μας..:)

Οπου θελεις πηγαμε κ οπου θελεις μπηκαμε!:wink:

Αχ να ημουν κ εγω εκει... :cry:

Εγώ κολλάω στο εξής: Πώς στο καλό ανεβάζετε τα καροτσάκια στα λεωφορεία; Μου φαίνεται αδύνατο να σηκώσει κάποια μόνη της το καρότσι με το παιδί μέσα τόσο ψηλά. Πείτε μου το μυστικό γιατί θα σκάσω....

Το μονό καρότσι σηκώνεται αρκετά εύκολα για το λεωφορείο, ή μπορείς να ζητήσεις από άλλο επιβάτη να σε βοηθήσει.

Όσο για τις βόλτες, μην κλείνεστε μέσα. Κρίμα είναι. Εγώ βγάζω τα δίδυμα από 40 ημερών έξω. Κυκλοφορούμε με μετρό και το τρένο κυρίως (γιατί αν δεν βρεθεί ανθρωπος να με βοηθήσει με το διδυμοκάροτσο στο λεωφορείο δεν μπορώ να ανέβω...). Αλλά και σε λεωφορείο έχω μπει και με παρέα και μόνη μου με τα μωρά.

Ντυθείτε καλά, πάρτε και τα απαραίτητα (μάρσιπο, καρότσι, ομπρέλες κλπ, ότι χρειάζεται στην κάθε περίπτωση) και πάτε τη βολτίτσα σας! Κάνει καλό και στα μωράκια, και στις μαμάδες!

kr3fp2.png

Εγώ κολλάω στο εξής: Πώς στο καλά ανεβάζετε τα καροτσάκια στα λεωφορεία; Μου φαίνεται αδύνατο να σηκώσει κάποια μόνη της το καρότσι με το παιδί μέσα τόσο ψηλά. Πείτε μου το μυστικό γιατί θα σκάσω....

Σηκωνοντας το σουζα! :lol: Προς τα πισω δλδ...

Διαφημίσεις

Τα λεωφορεία πια είναι όλα χαμηλά ...το καρότσι μπαίνει πάντα από τη μεσαία πόρτα, το σηκώνεις (οπως είπε η Χριστίνα με σουζα) και ανεβαίνεις πολύ εύκολα. Ασε που όσο γαιδούρια και να είναι ο κόσμος, πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να βοηθήσει!

Καλές βόλτες!

...κι εμείς από πολύ νωρίς μπήκαμε στα λεωφορεία. Ιδίως με την Ηλέκτρα μόλις σαράντησε.

Έχω κάνει καταγγελία στην ΕΘΕΛ/ ΟΑΣΑ/ Υπουργείο για οδηγό που δεν σταμάτησε να με πάρει. (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο οδηγός ενήργησε με βάση του ΚΟΚ).. :evil:

Με έχουν σπρώξει με τον μάρσιπο κόντεψα να πέσω κάτω.

Το καλό μπαίνω στο τρόλεϋ που είναι σχεδόν γεμάτο, δεν σηκώνεται κανείς, το τρόλεϋ δεν ξεκινάει, φωνάζει ο οδηγός "μια θέση στην κυρία με το μωρό", όλοι κοιτάνε την θέα από το παράθυρο. Σηκώνεται όρθιος ο οδηγός και φωνάζει "Μια θέση στην κυρία για να ξεκινήσει το τρόλεϋ".

Και το αποκορύφωμα, πριν κανά μήνα μπήκα στο τρόλεϋ με την Ηλέκτρα στο καρότσι και τον Μπέμπη στο μάρσιπο. ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙ ΔΕΝ με βοήθησε, παρά μια μου έκανε και παρατήρηση πως την έσπρωξα... Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάω Πειραιά με τα δυο παιδιά μόνη μου!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Να στε καλά! Μου αναπτερώσατε το ηθικό.Θα επιχειρήσω καμμιά βολτούλα, όταν κάνει καλό καιρό. Τι να κάνουμε...αν δεν έχεις αυτοκίνητο, είναι μεγάλο πακέτο... :oops:

ειχα παντα μαζι μου και το μαρσιπο(ring-sling) αν γκρινιαζε και ηθελε αγκαλιτσα

Σωστήηηηηηηηη, γιατί τραβάω κάτι γκρίνιες ώρες-ώρες περιμένοντας στη στάση ή μέσα στο λεωφορείο...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Εγώ κολλάω στο εξής: Πώς στο καλό ανεβάζετε τα καροτσάκια στα λεωφορεία; Μου φαίνεται αδύνατο να σηκώσει κάποια μόνη της το καρότσι με το παιδί μέσα τόσο ψηλά. Πείτε μου το μυστικό γιατί θα σκάσω....

Όχι, έχεις άδικο. Δεν είναι δύσκολο, ούτε λόγος να γίνεται. Άντε.... ίσως σαν ένα μεγαλο σκαλοπάτι.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ βγάζω τα δίδυμα από 40 ημερών έξω. Κυκλοφορούμε με μετρό και το τρένο κυρίως (γιατί αν δεν βρεθεί ανθρωπος να με βοηθήσει με το διδυμοκάροτσο στο λεωφορείο δεν μπορώ να ανέβω...). Αλλά και σε λεωφορείο έχω μπει και με παρέα και μόνη μου με τα μωρά.

Μπράβο!!! Δεν παίζεσαι!!! Γενικότερα, από τότε που γέννησα, θαυμάζω τις μαμάδες με δίδυμα, οι υπόλοιπες δε φτουράμε μία μπροστά σας!!! Πόσο μάλλον μαμάδες σαν κι εσένα που δεν κολλάνε πουθενά!!!

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Είχα ρωτήσει σχετικά τον παιδίατρο μας όταν η μικρή μου ήταν 5 μηνών κι ήταν λιγάκι αποτρεπτικός, λόγω συγχρωτισμού σε κλειστούς χωρους σε μέρες που οι ιώσεις κάνουν ρεκόρ... κι αλήθεια ο γιατρός μας δεν είναι και κανένας σπαστικός ή τρίχας... Πάντως εγώ μόλις κλείσαμε τους 6, εδώ και 2 εβδομάδες περίπου ξεκίνησα τις βόλτες με λεωφορείο, δεν μπορούσα άλλο, δεν κάνω μεγάλη διαδρομή, κι ούτε σε ώρες αιχμής, αν και μία φορά αναγκάστηκα να το κάνω κι αυτό...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Αν θες να αποφύγεις τον συγχρωτισμό στο metro, μήπως θα βόλευε τώρα που είναι και Χειμώνας να χρησιμοποιείς το διαφανές κάλυμμα βροχής του καροτσιού ?

Εγω έτσι κάνω όταν έχει πολύ κόσμο, παρεπιπτόντως πρόσφατα ήμασταν μαμά και γιος στο τρένο.

Κάποια στιγμή κουράστηκε στο καρότσι, έκλαιγε, και τον σήκωσα- καμμία δεν προσφέρθηκε για να κάτσουμε.. Αφού είχαμε περάσει τρεις σταθμούς και είμασταν να φανταστείς, μπροστά απο τις θέσεις που είναι για ηλικιωμένους κτλ τους ζήτησα να σηκωθούν για να κάτσουμε και απο τους 2 άντρες και 8 γυναίκες σηκώθηκε 1 κοπελίτσα ..

Συμπέρασμα.. να χαρώ τον πολιτισμό μας!

Παρεπιπτόντως 'άλλη φορά, μία, κράταγε στον αγκώνα την τσάντα της και αποφάσισε να την ξεκουράσει στο πρόσωπο του μπέμπη!!! Όταν της έκανα παρατήρηση μου απάντησε απαθέστατα "δε το είδα.." !

Για κάτι άλλο που πρέπει να είσαι έτοιμη είναι για ασανσέρ που είναι γεμάτα απο ανθρώπους που μπορεί να μην τα έχουν και ανάγκη..

Συγνώμη αν σε αποκάρδιωσα αλλά όταν κυκλοφορείς με τρένο κ μετρό μόνη σου με το μωρό - πρέπει να έχεις γερά νεύρα και χαμόγελο !

sorry και πάλι..

A, επίσης όπου μπω ανοίγω κι ότι παράθυρο βλέπω μπροστά μου. Τα παραπάνω που διάβασα σχετικά με τη συμπεριφορά των συνανθρώπων μας μένουν ασχολίαστα... αγκαλιά το μωρό και τρεισ στάσεις δεν σηκώθηκε κανείς; ας μου πει κάποιος τί σκέφτονταν αυτοί οι άνθρωποι... ντροπή...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Δεν πάνε καλά.Εδώ εγώ όταν ήμουν στον 8 μήνα και η κοιλιά μου ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ....πάντα έπρεπε να μιλήσω εγώ για να σηκωθεί κάποιος.Έχει χαζέψει πολύ άσχημα, ο κόσμος.

Politimi, πρώτη φορά, λέω να το επιχειρήσω με τον άντρα μου.Να "κόψω" φάτσες και καταστάσεις. :P Μιά έρευνα, για ασφαλή κυκλοφορία....που φτάσαμε βρε παιδί μου... :roll:

(ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο οδηγός ενήργησε με βάση του ΚΟΚ).. :evil:
Ξέρεις πάντως αν υπάρχει τέτοιο θέμα; Δηλ., απαγορεύεται να μπαίνουμε στο λεωφορείο με τα μωρα;

Βρήκα αυτό(δείτε σελ.16):

http://www.ethel.gr/pdf/xyk.pdf

(ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο οδηγός ενήργησε με βάση του ΚΟΚ).. :evil:
Ξέρεις πάντως αν υπάρχει τέτοιο θέμα; Δηλ., απαγορεύεται να μπαίνουμε στο λεωφορείο με τα μωρα;

Βρήκα αυτό(δείτε σελ.16):

http://www.ethel.gr/pdf/xyk.pdf

Σ΄ευχαριστώ πολύ. Όλα καλά λοιπόν!

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Κι εγώ που δεν οδηγώ χρησιμοποιώ πολύ τα ΜΜΜ. Με τα 3 παιδιά δεν έχω πάει ποτέ μόνη μου, αλλά με 1 και με 2 πολύ συχνά. Λεωφορεία, τρόλλεϋ, περπατάμε κιόλας πολύ, το φχαριστιόμαστε. Ένα απόγευμα είχε πολλή πλάκα που ήμουν με τα 2 μεγάλα στο λεωφορείο και κοιμόντουσαν και τα δύο και δεν ξυπνούσαν με τίποτε να κατεβούμε και τα πήρα μαζί αγκαλιά!!!

Με κοιτούσε ο κόσμος καλά καλά :lol::lol::lol:

Δεν έχω παράπονο από τον κόσμο γενικά, σηκώνονται για να κάτσουν τα παιδιά, ιδιαίτερα όταν είναι μικρά. Τώρα πια που είναι 5.5 και 3.5 είναι φορές που πάνε όρθια. Για τον μικρό ακόμη βρίσκουμε θέση :lol::lol:

Καρότσι έχω ένα ελαφρύ (στυλ ομπρέλα το λένε) το οποίο το παίρνω σηκωτό και το βάζω μέσα στο λεωφορείο.

...κι εμείς από πολύ νωρίς μπήκαμε στα λεωφορεία. Ιδίως με την Ηλέκτρα μόλις σαράντησε.

Έχω κάνει καταγγελία στην ΕΘΕΛ/ ΟΑΣΑ/ Υπουργείο για οδηγό που δεν σταμάτησε να με πάρει. (ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο οδηγός ενήργησε με βάση του ΚΟΚ).. :evil:

Με έχουν σπρώξει με τον μάρσιπο κόντεψα να πέσω κάτω.

Το καλό μπαίνω στο τρόλεϋ που είναι σχεδόν γεμάτο, δεν σηκώνεται κανείς, το τρόλεϋ δεν ξεκινάει, φωνάζει ο οδηγός "μια θέση στην κυρία με το μωρό", όλοι κοιτάνε την θέα από το παράθυρο. Σηκώνεται όρθιος ο οδηγός και φωνάζει "Μια θέση στην κυρία για να ξεκινήσει το τρόλεϋ".

Και το αποκορύφωμα, πριν κανά μήνα μπήκα στο τρόλεϋ με την Ηλέκτρα στο καρότσι και τον Μπέμπη στο μάρσιπο. ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙ ΔΕΝ με βοήθησε, παρά μια μου έκανε και παρατήρηση πως την έσπρωξα... Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάω Πειραιά με τα δυο παιδιά μόνη μου!!!!!!

Eγώ μάλλον έχω σταθεί αρκετά τυχερή έως τώρα. Χρησιμοποιούμε λεωφορεία παρά το ότι οδηγώ διότι μένουμε Χαλάνδρι και στο κέντρο δεν βρίσκεις να παρκάρεις με τίποτα, οπότε προτιμώ το λεωφορείο. Παρόλο που μπορώ να βάλω εύκολα το καρότσι μέσα μόνη μου κάνοντας σούζα όπως είπαν πρίν κάτι κοπέλες, πάντα μα πάντα κάποιος είναι πρόθυμος να βοηθήσει. επίσης οι οδηγοί πάντα σταματάνε με την μεσαία πόρτα ακριβώς μπροστά μου και χαμηλώνουν ελαφρώς το λεωφορείο πρός την μεριά μας (νομίζω αυτο γίνεται σε ορισμένα μοντέλα λεωφορείων τα οποία έχουν και δυνατότητα να βγάζουν ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...