Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δωρα στις δασκάλες/δασκάλους

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εσεις τι κάνετε με τα δώρα των δασκάλων? Όταν ήμουν δημοτικό θυμάμαι, καθότι ήμουν και σε ιδιωτικό, οι μαμαδες καποιων συμμαθητριων μου έπαιρναν κατι χρυσα βραχιόλα, κάτι φουλάρια ακριβά.. Και θυμαμαι που παντα η μαμα μου το σχολίαζε αρνητικά. Στο κάτω κάτω άμα ένα δώρο έχει πολυ μεγάλη χρηματική αξία, παυει να είναι και τόσο συναισθηματικό στην συγκεκριμενη περιπτωση, μεταξυ γονεων και δασκάλας. Φέτος λοιπόν, στο σχολείο της μικρής, κάποιες μαμάδες είχαν την φαεινη ιδεα να μαζεψουν χρήματα απο όλους τους γονεις για να της πάρουν κάτι. Τα λεφτα τα δώσαμε ναι μεν, αλλα στο τέλος φανηκαν κυριως οι μαμαδες που το διοργανωσαν το όλο θέμα...Και τελικά μάζεύτηκαν πολλα χρήματα και της πήραν ένα καλό δερμάτινο χαρτοφύλακα, αυτόν που έχουν όλες οι δασκάλες.. Αλλά είμαι περίργη, εσεις κάνεε δώρα στις δασκάλες και αν ναι τι, και πόσα χρήματα διαθέτετε?

Διαφημίσεις

Εμείς μαζέψαμε κάποια λεφτά (2 ευρώ το παιδί) και αγοράσαμε ένα βιβλίο. Αλλά το πιο ωραίο ήταν ότι βγάλαμε ομαδική φωτογραφία όλη η τάξη με τη δασκάλα και κάθε παιδί μόνο του με τη δασκάλα. Μετά αγοράσαμε ένα χοντρό τετράδιο και κάθε παιδί το έπαιρνε σπίτι του για 1-2 μέρες και κολούσε τη φωτογραφία και έγραφε δυο λόγια, ένα ποιήμα, ευχές (κάποια κολλήσανε διάφορα αστεράκια, κορδελίτσες κ.τ.λ.) και ζωγράφισε και κάθε παιδί από μία ζωγραφιά. Γενικώς κάναν ότι ήθελε το καθένα. Στο τέλος το έδωσαν στη δασκάλα η οποία νομίζω ότι συγκινήθηκε πάρα πολύ!

Kαλησπέρα! Γράφω για να εκθέσω την άποψη της απέναντι πλευράς... την άποψη της δασκάλας. Λοιπόν εγώ κάθε φορά που μου κάνουν δώρο οι γονείς αισθάνομαι περίεργα και έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Από τη μία νιώθω πως το κάνουν γιατί με εκτιμούν αλλά από την άλλη δε νιώθω καλά να μου προσφέρουν κάτι χωρίς να είναι υποχρεωμένοι. Εμένα μου αρκεί να νιώθω πως εκτιμούν τη δουλειά μου και την προσωπικότητά μου. Επειδή βέβαια μερικοί γονείς κάνουν δώρα έτσι κι αλλιώς προτιμώ τα μικρά δωράκια χωρίς ιδιαίτερη χρηματική αξία μόνο και μόνο για αναμνηστικά με συναισθματική αξία. Σημασία δεν έχει η χρηματική αξάι του δώρου αλλά η καλή διάθεση αυτού που σου το προσφέρει. Οι ζωγραφιές και κάρτες που μου γράφουν τα παιδάκια μου είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο από όλα. Αξίζουν όσο χίλια δώρα.

Πριν κάνετε ακριβά δώρα στους δασκάλους σκεφτείτε το - τους φέρνετε σε δύσκολη θέση αν και έχετε τις καλύτερες των προθέσεων.

*

Αννα σε ευχαρίστω πάρα πολύ! Το καλύτερο που θα μπορούσε να μου τύχει είναι η απάντηση μιας δασκάλας! Αν και σε γενικές γραμμές την δασκάλα που εχει η μικρη δεν την εκτιμώ και πάρα πολύ σαν ανθρωπο...

νομίζω οτι είναι λιγο προκλητικό να γίνονται ακριβά δώρα στους δασκάλους. Γιατι δεν έχουν ΟΛΟΙ οι γονείς αθώα κίνητρα, και δεν είνια και ΟΛΟΙ οι δάσκαλοι τόσο υπεράνω.. Κακά τα ψέματα..

αγαπητη anna+

Πολυ χαίρομαι για την αποψή σου . Παντα θεωρουσα οτι οι περισσοτεροι γονεις κανουν δωρα για να προσεξουν τα δικα τους παιδια περισσοτερο απο τα αλλα. Ειναι κάτι που δεν μου αρεσε ποτέ. Προτιμώ να πω ενα καλο λόγο και φυσικα ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου φυσικα εκεί που πιστεύω ότι το αξίζουν . Δυστυχώς υπάρχουν δάσκαλοι/ες ή καθηγητές /τριες οι οποιοι δεν αξίζουν ούτε το ευχαριστώ .

Λέγοντάς σας το παρακάτω περιστατικό , θα καταλάβετε .....

Ο γιος μου στην τρίτη δημοτικου είχε την ατυχία λιγο πριν αρχίσει η σχολική χρονιά να σπασει το δεξί του χέρι στις διακοπές . Όταν λοιπόν πηγε σχολείο ,παρόλο που δεν επρεπε να το κουράζει και έχοντας γύψο πο ξεκίναγε λίγο πιο πάνω απο το αγκώνα και τελείωνε στα δάχτυλα ,προσπαθούσε να γράψει απο ευθιξία αν θέλετε , γιατι αυτος είναι ο χαρακτήρας του. Μέχρι εκεί καλά ας πουμε ,γιατι πιστεύω οτι και η δασκάλα θα επρεπε να του πει να μην γραφει. Οταν εβγαλε το γύψο ,οπως καταλαβαίνετε ειχε αγκίλωση και δεν μπορούσε να γραφει γρηγορα και καλα. Οταν λοιπον πηγα και ρωτησα την δασκάλα πως παει , ξερετε τι μου απαντησε ως προβλημα με τα μαθηματα? Οτι δεν γραφει γρήγορα ,

και φυσικα της απαντησα με την εξης ερώτηση. Καλά δεν βλεπετε οτι το παιδί μεχρι πριν λιγες μερες ειχε γυψο , πως θελετε να μπορει να γραφει

γρηγορα ? Και απαντηση λογική δεν έλαβα βεβαια. Και σημειωστε ότι την ίδια παρατηρηση μου έκανε όταν το παιδί είχε ακόμα το γύψο στο χερι.

Ο δε γυμναστής με την συμφωνη γνώμη της ανωτερω δασκάλας δεν δεχτηκε το απαλλακτικό απο την γυμναστική για ενα διαστημα ( της αναρωσης) λέγοντας ότι δεν συμβαινει και τιποτα αν κανει γυμναστική ...

Μα εφοσον υπηρχε χαρτι απο γιατρό , δεν θα επρεπε και αυτοι να καταλαβουν με την απλη λογική ενος μορφωμένου ανθρώπου ότι θα υπαρχει λογος που δοθηκε αυτο το χαρτί απο το γιαρό ?

Με λίγα λόγια περασε μια πολυ δυσκολη χρονια και συνεβαλλε στο οτι το παιδι μετα ειχε άρνηση για το σχολειο και το γραψιμο και το διαβασμα,

γιατι πλεον δεν τον ενεπνευσε η δασκάλα να προσπαθησει περισσοτερο.

Πιστεύω οτι θα επρεπε να πει τουλαχιστον ενα μπραβο στο παιδί για αυτην την προσπαθεια και οχι να τον κατηγορει. Πως λοιπον εγω θα ελεγα ενα ευχαριστώ σ' αυτη την δασκάλα? Με καμμία περίπτωση . Σημείωση ότι η ιδια εχει παιδί και ήταν στο ιδιο σχολείο με πολλα προβλήματα συμπεριφορας . Μπορεί να φταίει και αυτο ......

συγνώμη αν σας κουρασα , αλλα νομιζω οτι πρεπει να ακουγονται και αυτα ....

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Διαφημίσεις

νομίζω οτι είναι λιγο προκλητικό να γίνονται ακριβά δώρα στους δασκάλους. Γιατι δεν έχουν ΟΛΟΙ οι γονείς αθώα κίνητρα, και δεν είνια και ΟΛΟΙ οι δάσκαλοι τόσο υπεράνω.. Κακά τα ψέματα..

Δεν έχεις άδικο... Ώρες ώρες τα βλέπω κι εγώ όλα αυτά και ντρέπομαι :oops: . Η δουλειά μας είναι να δίνουμε όχι να παίρνουμε.

Όσο για τη δασκάλα της μικρής αν και δεν είναι σωστό να κρίνω μα κάθε άνθρωπος που έχει έστω και τη στοιχειώδη λογική και κάποιες αρχές μπορεί να καταλάβει τι είναι σωστό και τι όχι...

Φρόντισε να τονώσετε την αυτοπεποίθηση της μικρής με τους τρόπους που περιέγραψες και θα πάνε όλα καλά... :lol:

*

Γειά σας,

αντίστοιχα θέματα υπάρχουν επίσης και εδω:

https://parents.org.gr/forum/tags/δώρο δασκάλας/

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων

αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες

σελίδες της κατηγορίας

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας

θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες τις

πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...