Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι τακτικη να ακολουθησω?

Recommended Posts

O αντρας μου εχει ένα κοριτσάκι απο τον πρώτο του γάμο την Δεσποινούλα. Ειναι οκτωμιση χρονων και περναμε πολλες ωρες μαζι της γιατι το σπιτι το δικο μας με το σπιτι της πρωην γυναικας του αντρα μου ειναι αυτο που λεμε , 2 βήματα.

Εμενα η μικρη μου εχει πολυ αδυναμια, με βλεπει σαν την μεγαλη της αδερφή. καθως με τον μπαμπα της εχουμε αρκεετα χρονια διαφορα ηλικιας -16-! Γι αυτο νομιζω οτι εγω μπορω να κανω κατι..

Που λετε, στην ταξη της Δεσποινούλας είναι ενα κοριτσάκι η Δάφνη που είναι πραγματικά σαν αγγελος, όμορφο χαριτωμένο ξανθουλικο, που ειναι και η καλυτερη μαθητρια της ταξης, και η καλυτερη στην γυμναστική, πιο γρηγορη στο τρεξιμο κτλ, και η πιο δημοφιλης. Προσφατα λοιπον η Δάφνούλα συμμετείχε σε κάποιο σήριαλ της τηλεορασης, και η δασκάλα μάζεψε τα παιδάκια και τα έβαλε να πουνε "καλως ηρθες σταρ της τηλεορασης" με το που μπει η Δάφνη μέσα...

Απο τοτε όμως η Δέσποινα, έχει πέσει πολυ ψυχολογικα. Θα σας πω και τι κάνει να δείτε οτι οντως δεν ειναι καλα. Είμαστε σουπερ μαρκετ και κοιταζε τα σαμπουαν και μου λεει, αυτο με το χαμομηλι θα κανει τα μαλλια μου χρυσα? Το ψιλιαστηκα και της απαντησα, οχι αγαπη μου, εξάλλου έχεις τόσο όμορφα μαυρα μαλλάκια, οι μελαχρινες ειμαστε πιο ωραιες γυναικες. Έχουμε πάει να τις πάρουμε παπουτσια, και η μικρή διάλεξε ενα ζευγάρι ίδιο με αυτα που έχει και η Δάφνη, και της λεω, δεν ειναι ωραιο να φορατε τα ιδια δεν ειστε διδυμες...Στο μεταξυ και αυτη η δασκαλα για σφαλιαρες ειναι... Μια συναδερφος του αντρα μου που το παιδι της ειναι στην ιδια ταξη με την Δέσποινα, μου ειπε οτι ο γιος της και όλα τα αγορακια ειναι ερωτευμενα με την Δαφνουλα, και οτι ακομα και οταν την σηκωνει στον πινακα της κανει κομπλιμεντα για τα μακρια μαλλακια της, για τα ωραια γραμματα που κανει.. Και λεει στα αλλα παιδια που δεν κανουν ωραια γραμματα, κοιταξτε η Δάφνη τι ωραια στρογγυλά καθαρά γράματα που κάνει!

Το θέμα ειναι οτι η δασκαλα καλεσε την πρωην γυναικα του αντρα μου, και της ειπε οτι η Δεσποινα κατηγορει την Δαφνουλα στα αλλα παιδακια.. Μη κανει καποιο λαθος το κοριτσακι, η μικρη μας πεφτει πανω της να την φαει. Η μαμα της την μαλωσε και την εβαλε τιμωρια.. Για πειτε μου την γνωμη σας...

Διαφημίσεις

Αχ.. αυτά τα βάσανα των μικρών.

Η γνώμη μου είναι όσο περνά από το χέρι σου και βρίσκεται στο σπίτι σου, να ελαττωθεί η τηλεόραση ώστε να μην παίρνει "πρότυπα" από κει και θυμάται αυτό που αντιπροσωπεύει η κάθε Δαφνούλα και να εστιάσετε την προσοχή της σε δημιουργικές δραστηριότητες είτε εντός του σπιτιού, είτε εκτός, ενθαρρύνοντάς την και επιβραβεύοντάς την ώστε να της τονώσετε την αυτοπεποίθησή της ως προς τις ικανότητές της και την εξυπνάδα της. Και να της λέτε πού και πού πόσο όμορφη είναι.

Από κει και πέρα, δε νομίζω ότι αρμόζει να ανακατεύονται οι μεγάλοι στις διαμάχες των παιδιών. Θα βρουν την άκρη μόνα τους. Συμφωνώ με το να συζητάμε με το παιδί σχετικά με τη συμπεριφορά του και να δούμε μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να καταλάβει γιατί αισθάνεται την ανάγκη να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η τιμωρία, όμως που επιβλήθηκε στο παιδί για τη συμπεριφορά του ίσως εντείνει τα αρνητικά του συναισθήματα για τη "Δαφνούλα". Τώρα θα φταίει η Δαφνούλα που μπήκε τιμωρία και στο σπίτι. Δηλαδή, βάλαμε τη Δαφνούλα και στο σπίτι μας, κατάλαβες; Αλλά, επειδή επιβλήθηκε από τη μητέρα, η θέση σου είναι, νομίζω, δύσκολη για να ανακατευτείς σε αυτό, εκτός αν σε παίρνει να συζητήσετε την κατάσταση με τη μικρή και να τη βοηθήσετε να αποφορτίσει τα αρνητικά συναισθήματα που τρέφει για τη Δάφνη.

Από τις περιγραφές σου σχετικά με τη δασκάλα δε συμφωνώ με τη δική της τακτική, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις αυτό το κομμάτι, ούτε αξίζει να μπεις σε διαμάχη με τη δασκάλα για το θέμα αυτό. Τόσα ξέρει, τόσα κάνει.

Μπορεί κάποιος να έχει μια καλύτερη ιδέα και να έχει εμπειρία με κατάστασεις σαν κι αυτές. Εύχομαι να ξεπεράσει τη "Δαφνίαση" και να χαρεί τα παιδικά της χρόνια με ανεμελιά και όχι με ζήλιες και αρνητικά συναισθήματα.

και η δασκάλα μάζεψε τα παιδάκια και τα έβαλε να πουνε "καλως ηρθες σταρ της τηλεορασης"

Μα είναι δυνατόν! :shock::lol:

Μ' έστειλε η δασκαλα! :roll:

Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να σε συμβουλεύσω.. Είναι καλό που είστε κοντά.. Τόνιζε την αυτοπεποίθησή της, φτιάχνε της τα μαλλάκια, κάντε μαζί κοριτσίστικα πραματάκια, αλλά ίσως να ήταν καλό να αποσπάσεις λίγο την προσοχή της με άλλα πράγματα, κάποιο κοινό χόμπυ ίσως, μήπως καταφέρεις να στρέψεις την προσοχή της αλλού.

Ναι και εγω αυτο σκεφτηκα με την τιμωρια, οτι τωρα θα θεωρησει ενδομυχα την Δαφνουλα υπευθυνη... Γενικοτερα ειναι λιγο λεπτη η θεση μου απεναντι στη μαμα, στο τι ακριβως μπορω να κανω μαζι της ακομα και απο δραστηριοτητρες... Είμαι 4 χρονια με τον αντρα μου και μολις ενα παντρεμενη, και ζηλευει λιγακι..(μηπως η κορη της περασει με μενα καλυτερα...) Μια φορα μαλιστα κατι της ειπα παλιοτερα για την Δεσποινουλα και μου ειπε τι ξερεις εσυ απο παιδια? Οποτε πλεον τα λεω στον αντρα μου και αν εκεινος κρινει οτι πρεπει να πει κατι, της το λεει.. Αλλα τωρα εκεινος δεν καταλαβαινει το θεμα της Δεσποινουλας και λεει σαν αντρας, ε και τι να κανουμε που δεν μοιαζει με την Τζουλια Αλεξανδρατου η κορη μου!! Στο μεταξυ, απο ξαδερφουλες τις εχει παλι μια μικροτερη που ναι και εκεινο ξανθουλι γαλανοματικο και οταν το βλεπει βγαζει σπυρακια.

Καταλαβαίνω, οπότε μην το πολύ ζορίσεις το θέμα. Κάνε ό,τι μπορείς χωρίς να φανεί ότι επεμβαίνεις..

Στο μεταξύ... black is beautiful! Αμάν πια με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια! Barbiasi (από το Barbie) έχουμε πάθει πια!

Δεν πας να της πάρεις μια ωραία κούκλα με μαύρα μαλλιά να τη θαυμάζει και να την επιδεικνύει στις φίλες της μήπως ξεκολλήσουμε από αυτό;

Οπως και να έχει... φάση είναι και θα περάσει. Καθώς μεγαλώνει και με τη δική σας ενθάρρυνση και υποστήριξη, θα μάθει να αγαπά τον εαυτό της όπως είναι...

Θα μου πεις, εμείς το καταφέραμε; Εγώ έχω φτάσει τα 40 και τώρα αρχίζω να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου... χεχε.

Διαφημίσεις

Mελαχρινη μπαρμπιε!! Μου εδωσες μια καταπληκτικη ιδεα!! Οχι απλα θα της πάρω μελαχρινή κούκλα, αλλά θα την κάνω μια μελαχρινή κούκλα....Λοιπον, θα πω του μπαμπα της να πει στην μαμα της-γιατι ειπαμε, εγω δν εχω παιδια και δεν ξέρω, αλλά που θα πάει, θα κάνω και γω το μπεμπάκι μου...- θα της ισιωσω τα μαλλακια και θα παω να της παρω ομορφα τσιμπιδακια για τα μαλλακια της και πολυχρωμα καλτσονακια να φοραει φυστιτσες να βγαζει εξω τα μπουτακια της κτλ. Αλλα οκ αυτα αρκουν για μια ενεση αυτοπεποιθησης, πως να της εξηγησω όμως οτι δεν ειναι σωστο χωρις να φανει οτι παρεμβαινω.. Ειλικρινα δεν θελω να παρεξηγηθει και η μαμα της και ειλικρινα δεν θεωρω σωστο ενα κοριτσακι να "ξεκατινιαζει" , χαριτωλογοντας παντα, εστω και με αθωες προθεσεις ενα άλλο στα 8 της χρονια...

Υπάρχει μελαχροινή Barbie? :shock: Wow! Είδες; Εγώ έχω αγόρι και έχω μείνει πολύ πίσω!

Οσο για το "ξεκατίνιασμα"...μα είχα μείνει με την εντύπωση ότι αυτή είναι η ηλικία που ξεκατινιάζονται τα κοριτσάκια και ότι αργότερα το ξεπερνούν έχοντας ωριμάσει....άσχετα αν μερικές εξακολουθούν το σπορ κι οταν είναι ενήλικες :wink:

Οσο για το μπουτάκια έξω... χμμ... μπορεί να είμαι άσχετη γιατί, είπαμε, έχω αγόρι, αλλά σιγουρέψου ότι δεν έχουν πρόβλημα οι γονείς με αυτό...ξέρεις εσύ.

Εννοω απλα, να ντυθει λιγο πιο κοριτσακι.. Νισαφι πια με τα παντελονια, και εμεις εδω δεν εχουμε και τοσο κρυο! Και υπαρχει και μελαχρινη μπαρμπι, και μαυρουλα μπαρμπι.. Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...