Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λήψη τροφοβλάστη

Recommended Posts

Διαφημίσεις

καλησπέρα... στο ΜΗΤΕΡΑ που την εκανα συνολικά κοστίζει 680 ευρώ. Αν την κάνεις σε δημόσιο νομίζω τελικά πληρώνεις γύρω στα 200 ευρώ... Φυσικά για την απάντηση θα περιμένεις 2-3 εβδομάδες :?

Ιδιωτικά σε 3 μερες θα ξέρεις αν όλα ειναι καλά...

.png

.png

εγω εκανα ληψη τροφοβλαστη λογω στιγματος δικου μου και του αντρα μου,μου την εκαναν στο κεντρο μεσογειακης αναιμιας δωρεαν(ειναι παραρτημα του λαικου στην οδο σεβαστουπωλεως,δεν θυμαμαι νουμερο).την εκανα τετ και πηρα αποτελεςσματα την αλλη παρασκευη :( ευτηχως πηγαν ολα καλα για την μπεμπουλα μου :D οποτε περασμενα ξεχασμενα....λιγο δυσκολη διαδικασια ομως......συντομη πολυ αλλα εμενα με πονεσε αρκετα......μη σε τρομαζω ομως αλλες κοπελες δεν καταλαβαν τπτ,ειναι στον ανθρωπο.καλα αποτελεσματα :D

Διαφημίσεις

Εκανα ληψη τροφοβλαστη στην δευτερη εγκυμοσυνη επειδη η αυχενικη μου ειχε βγει 1 προs 370 ενω στην 1 εγκυμοσυνη ηταν 1 προs 4000.Εμενα μου κοστισε 500,00 στο ΕΜΒΡΥΟ ΑRT.Μην ανχωνεσαι καθολου δεν ποναει .Τα αποτελεσματα τα πρωτα τα πηρα μετα απο δυο μερεs.K τα τελειωτικα μετα απο δυο εβδομαδεs.Σου ευχομαι καλα αποτελεσματα κ μην ανχωνεσαι η εξεταση τα λεει ολα.

Η κολητή μου είχε άσχημα αποτελέσματα αυχενικής και παπ-α έκανε λήψη τροφοβλάστη και όλα πήγαν τέλεια....όχι άγχος και όχι κούραση μετα τη διαδικασία...600ευρώ έδωσε εκείνη.Καλή επιτυχία!

sjCrp3.png

να σας ρωτησω κατι...αυτη η εξεταση γινεται σε ολες τις εγκυες?? εχω αγχωθει παρα πολυ... σε ποιες περιπτωσεις γινεται?? παιζει ρολο η ηλικια?? σορρυ αν σας επριξα..

line_m121_beg_40_time_1250136000_text_ef20e3e9efeae1f220eceff520e5e9ede1e9.gif

Το κακο ειναι οτι οσον αφορα την δημοσια τραπεζα τα πραγματα στην ελλαδα δεν ειναι καλα... εχω διαβασει διαφορα για το οτι δεν γινεται σωστη συντηρηση κτλ. Μιλησα με ιδιωτικη εταιρεια και τα λεφτα ειναι πολλα 2000 ευρω. Προσωπικα δεν ειχα καποιο προβλημα με τις εξετασεις μου ηταν ολες πολυ καλες αλλα θα ηθελα να το κανω. Βεβαια τα λεφτα ειναι παλλα για μενα αυτη τη στιγμη και για τοσα εξοδα. Εμαθα ομως οτι μπορεις να τα κανεις δωρεα στη δημοσια τραπεζα και μου φανηκε πολυ ενδιαφερον. τουλαχιστον κανεις μια καλη πραξη...

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Διαφημίσεις

μην αγχωνεσαι!!!δεν κανει!ολα μια χαρα θα πανε!συνηθως τροφοβλαστη κανουν για γονιδιακες αστενειες οπως στην περιπτωση μου(μεσογειακη αναιμια).εσενα τωρα επειδη ειναι η αυχενικη διαφανεια μεγαλη κρινει ο γιατρος σου να κανεις μια εξεταση παραπανω,ε δεν εγινε και τπτ.ποσο βγαινει το ποσοστο?εμενα ειναι για καθε εγκυμοσυνη μου 1 στα 4 και εχω ενα υγιεστατο κοριτσακι τωρα ,ημουν τυχερη ετσι θα σκεφτεσε και εσυ.μη σε περνει απο κατω.τωρα σου κανει τροφοβλαστη αντι για αμνιοπαρακεντηση που κανουν συνηθως στην περιπτωση που δεν βγει καλη η αυχενικη γιατι ο τροφοβλαστης μπορει να γινει απο την 11-12 εβδομαδα χωρις κανενα κινδυνο ενω η αμνιο στην 20 νομιζω και ετσι προτειμουν τροφοβλαστη γιατι ειναι πιο νωρις αν χρειαστει να επεμβουν στην κυηση.σαν διαδικασια ειναι η εξης

΄ξαπλωνεις στο κρεβατι σε παρακολουθουν στον υπερηχο απο την κοιλια βλεπουν που ειναι το μωρο και πανε απο την αλλη μερια και τραβουν με μια μακρια βελονα χοριακες λαχνες δηλ το υλικο που στο μελλον γινετε πλακουντας κτλ και αυτες εχουν το ιδιο γεννετικο υλικο με το μωρο.ειναι πολυ συντομο 1-2 λεπτακια και παρολο που σου ξαναπα οτι εγω πρωσοπικα πονεσα αντεχετε μωρε ενταξει εκεινη την στιγμη νιωθεις το τσιμπιμα.μετα θελει πολυ ξεκουραση και προσοχη και συνηθως δινουν και αντιβιωση.ο δικος μου γιατρος με ειχε 4-5 μερες κρεβατι αλλα ειχα ιστορικο αποκολησης και φοβοταν.και παλι καλα αποτελεσματα ευχομαι και μην ανυσηχεις οταν θα κρατας στην αγκαλια σου το μωρακι σου θα ειναι ολα μια αναμνηση

Λοιπόν... αν και κάπου έχω ξαναγράψει όλη την εμπειρία μου, ας τη γράψω κι εδώ στα πεταχτά

Έκανα λήψη τροφοβλάστη λόγω ηλικίας (37)

Κόστισε αν θυμάμαι καλά γυρω στα 670 στο ΙΑΣΩ

η διαδικασία είναι απλά ψυχοφθόρα, όχι όμως επίπονη αν είναι σοβαρός ο γιατρός

Σου κάνει αρχικά μια τοπική ένεση ξυλοκαΐνης και δεν καταλαβαίνεις τπτ

Μετά εισχωρεί μια βελόνα χαμηλά στην κοιλιά ενώ ταυτόχρονα κοιτάζει από μόνιτορ που βρίσκεται το έμβρυο ώστε να μην το πλησιάσει

Μπορείς να κοιτάς κι εσύ κι ο άντρας σου το μόνιτορ

Αυτό που νιώθεις είναι μια ενόχληση, μια ελαφρώς δυσάρεστη αίσθηση αλλά σε καμία περίπτωση πόνος

Τελειώνει πάρα πολύ γρήγορα η όλη διαδικασία

Στη συνέχεια πρέπει για 3 μέρες να είσαι ξάπλα καλύτερα από καναπέ σε κρεβάτι κι από κρεβάτι σε καναπέ

Στην εβδομάδα έχει εξαλειφθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος

Χρειάζεσαι δλδ συνολικά μια βδομάδα χαλαρή.... απ τις οποίες 7 ημέρες οι 3 θα είναι ξάπλα

Φυσικά παίρνεις αντιβίωση και κάτι άλλα που σου συνταγογραφούν

Σε 2 μέρες ξέρεις για σύνδρομο down καθώς και το φύλο του παιδιού

Σε 10 μέρες περίπου ξέρεις μετά για τα υπόλοιπα αλλά δεν είναι τόσο αυτά που ανησυχούν οι γιατροί, είναι πιο σπάνια.

Δεν είναι κάτι φοβερό... και τα οφέλη σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τη μικρή δυσφορία που θα νιώσεις.

καλημέρα anastazia :)

Έτσι οπως στα περιγράφουν πιο πανω είναι η εξέταση. Εμένα δεν με πόνεσε καθόλου, πιο πολύ ήταν η αγωνία και ο φόβος μου :?

Η αυχενική μου ήταν καλή αλλά το pap-a ήταν πολύ άσχημο.... 1-34 μου έδιναν πιθανότητα για down. Τελικά όλα ήταν φυσιολογικά. Έχω ακούσει και για πιο άσχημα ποσοστά και στις δύο μετρήσεις και τελικά όλα πήγαν καλά :) Προσπάθησε να είσαι ήρεμη μετά την εξέταση γιατί υπάρχει πιθανότητα αιμοραγίας. Εγώ ήμουν πολύ αναστατωμένη, δεν ξεκουράστηκα όσο έπρεπε και είχα μετά μεγάλη αιμοραγία. Ευτυχώς με φάρμακα και 2 μήνες κρεβάτωμα τα κατάφερα!! Ελπίζω και για σένα όλα να πάνε καλά.....

.png

.png

μου φανηκε καπως γτ και η κουμπαρα μου γεννησε πριν 3 μηνες στο ιδιο νοσοκομειο και ειχε τον ιδιο γιατρο με μενα και δεν της ειπε κατι τετοιο.στο ιασω θα γεννησω και γω με το καλο..ειμαι 23 ετων και γι αυτο ρωτησα αν παιζει ρολο η ηλικια σε αυτην την εξεταση..

line_m121_beg_40_time_1250136000_text_ef20e3e9efeae1f220eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

εμενα ειναι η τριτη εγκυμοσυνη μου και εκανα ληψη τροφοβλαστη πριν ενα μηνα στο ιασω.Πληρωσαμε 700 ευρω και τα αποτελεσματα ηταν ετοιμα σε 2 μερες. Ειμαι 29 αλλα η αυχενικη βγηκε 3 οποτε καναμε επιτοπου ληψη τροφοβλαστη. Στην πρωτη μου κορη ημουν 25 και ειχα κανει αμνιοπαρακεντηση γιατι παλι ηταν αυξημενη η αυχενικη.Ολα καλα και στις 3 ευτυχως!σε ποιο νοσοκομειο θα την κανεις?

kEnBp3.png

Σήμερα πήρα και τα αποτελέσματα από το papp-a. Βγήκαν αρκετά ενθαρρυντικά 1-2100. Ετσι δεν είναι βρε κορίτσια?Η αυχενική μου όπως είχα πει βγήκε 2.9 και αύριο θα πάω σένα ιατρικό κέντρο να τα δουν και να μου μουν αν χρειάζεται να κάνω λήψη τροφοβάστη. Η μικροβιολόγος μου είπε ότι δε χρειάζεται θα δούμε όμως.......κοντός ψαλμός........

• 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...