Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙ ΓΑΛΑ...?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς δυστυχώς πίνουμε ακόμα s26 progress σκόνη δηλαδή.Προσπάθησα να δώσω φρεσκο αλλά τζίφος..το αποτέλεσμα ήταν τελικα να κάνει να πιει γάλα 1 εβδομάδα..δε το θελε με τιποτα.Έτσι συνεχίζω σκόνη και ότι βγει.Κάνει όμως σκόνη σε 2 ετών σχεδόν παιδι?? μήπως είναι μεγάλο??

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Εμείς δυστυχώς πίνουμε ακόμα s26 progress σκόνη δηλαδή.Προσπάθησα να δώσω φρεσκο αλλά τζίφος..το αποτέλεσμα ήταν τελικα να κάνει να πιει γάλα 1 εβδομάδα..δε το θελε με τιποτα.Έτσι συνεχίζω σκόνη και ότι βγει.Κάνει όμως σκόνη σε 2 ετών σχεδόν παιδι?? μήπως είναι μεγάλο??

Δεν νομίζω ότι παθαίνει κάτι αν πιει λίγο ακόμα γάλα σκόνη. Απλά τους δίνουμε φρέσκο που είναι σκετο γάλα και δεν χρειάζεται να έχει τόσα στοιχεία, βιταμίνες κτλ με τα οποία εμπλουτίζουν τα διάφορα βρεφικά γάλατα σκόνες.

Επίσης ένα κολπάκι για να αλλάξουν γάλα είναι:

αν το παιδί σου πίνει 210 ml γάλα

να ετοιμάζεις πχ 150 ml από την σκόνη και να προσθέτεις 60 ml φρέσκο.

την αλλή μέρα 120 ml σκόνη και 90 φρέσκο

την άλλη 90 σκόνη και 120 φρέσκο

την άλλη ......και στο τέλος μια βδόμαδας μετά πίνουν μόνο φρέσκο

Γιατί δεν μπορούν και τα μικρούλια μπαμ και κάτω αλλαγή

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Επίσης ο " ΕΙΜΑΙ ΚΕΦΑΤΗ ΨΩΝΙΖΩ ΑΠ ΤΟ Β>>>>>>>>>>>>"

Φέρνει Βιολογικό Φρέσκο Γάλα Αυστρίας σε τιμή 0,98€

και είναι πολύ καλό!!!! Στα βιολογικά καταστήματα αντίστοιχο Γερμανίας ή Ιταλίας γάλα κοστίζει πάνω από 2€

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Εγώ πάντως από όταν σταμάτησα το θηλασμό (6 μηνών τον μεγάλο και 7,5 μηνών τον μικρό) έδωσα και στα δύο παιδάκια μου ΟΛΕΣ τις μάρκες από τα παιδικά γάλατα που υπάρχουν. Από 2,5 ετών στον μεγάλο δίνω και όλες τις μάρκες κανονικού γάλακτος, φρέσκου όμως. Πείτε με τρελή αλλά επειδή φοβάμαι ότι θα βγει κάποια ανακοίνωση ότι το ΤΑΔΕ γάλα περιέχει κάτι που δεν κάνει καλό κάθε φορά που ψωνίζω γάλα θα πάρω και άλλη μάρκα (μόλις τις εξαντλήσω, αρχίζω από την αρχή). Τα παιδιά μου πάλι, δεν δείχνουν ενοχλημένα από τις διαφορετικές γεύσεις, ό,τι και να τους δώσω το πίνουν. Ερώτηση τώρα, επειδή ο μεγάλος μου γιος (είναι σχεδόν 4 ετών) είναι 2 κιλά πάνω από την καμπύλη του και είναι γενικώς λιχούδης και αχόρταγος, άρχισα εδώ και μία εβδομάδα να του δίνω γάλα light και δεν έχω ρωτήσει ακόμα την παιδίατρο. Τι λέτε;

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Διαφημίσεις

Τα ¨Ολυμπος, Κουκάκη είναι όντως πολύ καλά,, αλλά πρόσφατα μιλούσα ειδικό τεχνολόγο τροφίμων που μου έλεγε ότι πολύ κακώ΄ς έχουν διάφανη συσκευασία, καθώς γενικά απαγορεύεται, γιατί μπαίνει πιο έυκολα η ζέστη, αλλοιώνεται με τον ήλιο κτλ. Οι καλύτερες συσκευασίες είναι οι Τέτρα πακ.

όσο για τα εμπλουτισμένα, είναι η μεγαλύτερη απάντη του αιώνα. Δεν είναι δυνατόν να απορροφηθεί σίδηρος μέσα σε γάλα όσο και να βάλουν. Σίδηρος+ασβέστιο δρουν το ενα εις βάρος του άλλου. Οι πρεβιοτικές ίνες ουσιαστικά είναι ίνες που βοηθούν τον οργανισμό να αποδεκτεί το γάλα αγελάδας που είναι το πλέον αλλεργιογόνο, οπότε μούφαρα και αυτό.

Είναι γεγονός΄ότι όσα παιδιά θηλάζουν τουλάχιστον 1 χρόνο μπορούν να πιουν φρέσκο γάλα χωρίς κίνδυνο γιατί ωριμάζει το γαστρεντερικό πιο εύκολα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Και εγώ είμαι ανάμεσα στο Κουκάκη και Όλυμπος και θα παραμείνω σε αυτές τίς μάρκες..νομίζω πως είναι οι καλύτερες..

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα και απο εμενα.

εγω του δινω του Κουκακη(βορειοελλαδιτισσα ειμαι και ξερω οτι ειναι πιστοποιημενη φαρμα)και Ολυμπος οταν δεν βρισκω Κουκακη.

καποτε ειχα λαβει ενα mail που ελεγε οτι οι εταιρειες γαλακτος αποσυρουν το φρεσκο γαλα και το ξαναπαστεριωνουν.ειναι ομως υποχρεωμενες στην κατω πλευρα του κουτιου να γραφει ποσες φορες εχει γινει η διαδικασια.π.χ 1 σημαινει οτι ειναι φρεσκο,2 οτι εχει γινει 1 φορα η διαδικασια.να αποφευγετσι το 4+5 γιατι τοτε το γαλα ειναι χαλια,χωρις βιταμινες και τα σχετικα...νερο σκετο.απο τοτε προσεχω να παιρνω 1 ή 2.το μονοκακο ειναι οτι δεν το εντοπισα στα μπουκαλια τα πλαστικα παρα μονο στα χαρτινα.μαλλον το βαζουν σε καποια αλλη θεση,την οποια και δεν εντοπισα.

νομιζω οτι αξιζει να το προσεξετε.

iQSqp3.png

qajOp2.png

MACEDONIA IS GREEK AND ONLY GREEK

καλησπερα και απο εμενα.

εγω του δινω του Κουκακη(βορειοελλαδιτισσα ειμαι και ξερω οτι ειναι πιστοποιημενη φαρμα)και Ολυμπος οταν δεν βρισκω Κουκακη.

καποτε ειχα λαβει ενα mail που ελεγε οτι οι εταιρειες γαλακτος αποσυρουν το φρεσκο γαλα και το ξαναπαστεριωνουν.ειναι ομως υποχρεωμενες στην κατω πλευρα του κουτιου να γραφει ποσες φορες εχει γινει η διαδικασια.π.χ 1 σημαινει οτι ειναι φρεσκο,2 οτι εχει γινει 1 φορα η διαδικασια.να αποφευγετσι το 4+5 γιατι τοτε το γαλα ειναι χαλια,χωρις βιταμινες και τα σχετικα...νερο σκετο.απο τοτε προσεχω να παιρνω 1 ή 2.το μονοκακο ειναι οτι δεν το εντοπισα στα μπουκαλια τα πλαστικα παρα μονο στα χαρτινα.μαλλον το βαζουν σε καποια αλλη θεση,την οποια και δεν εντοπισα.

νομιζω οτι αξιζει να το προσεξετε.

Αυτό που λες νομίζω πως δεν ισχύει. Είχε κυκλοφορήσει πριν κανένα χρόνο-δύο αλλά μάλλον είναι μούφα. Θα το κοιτάξω λίγο και θα επανέλθω. Έχει να κάνει με τη συσκευασία και όχι με το περιεχόμενο, γι'αυτό και το συναντάς μόνο στις χάρτινες συσκευασίες...

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΑΠΟ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΟΥΝΟΥ ΕΒΑΠΟΡΕ.ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΠΟΤΕ ΝΟΥΝΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ.558527z57qveuguu.gif

Μακαρι να ειχα την πολυτελεια να του δωσω φρεσκο γαλα!!!ΝΟΥΝΟΥ ΚIDτου δινω.Παντως το κουκακι και ολυμπος ειναι πολυ καλα γαλατα!!!!Καποιες μερεσ που εχουμε φρεσκο του δινω και το πινει :D:D:D:D Ξεχασα να σας πω ο,τι μονο γαλα πινει.Νερο π.χ δεν πινει :D:D:D:D

Για να διατηρηθούν τα εβαπορέ γάλατα για τόοοοσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην συσκευασία τους παστεριώνονται σε διάφορες θερμοκρασίες ανάλογα με το τι γάλα θα γίνουν.

Δηλαδή υψηλής παστερίωσης, UHT , φρέσκο παστεριωμένο...

Με αυτή την διαδικασία σκοτώνονται όλες οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, οπότε είναι και φυσικό μετά να τα εμπλουτίζουν, όχι όμως με φυσικό τρόπο όπως το κάνει η ίδια η αγελάδα αλλά με πρόσθετα.

Είναι το ίδιο γάλα λοιπόν αυτό που θηλάζει το μωρό από την μαμά και ίδιο αυτό που δίνουμε εμείς σε σκόνη (πριν το έτος) που το προσθέτουν χίλια δυο αν δείτε από πίσω τα συστατικά;

Απαντώ κατ΄εμέ: όχι. Γιατί λοιπόν το εμπλουτισμένο να είναι καλύτερο από το φρέσκο.

Εξάλλου όλοι ξέρουμε πως δεν γίνεται απορρόφηση του σιδήρου σε συνδυασμό με ασβέστιο.

Τα παιδιά τρώνε μετά το έτος τα πάντα από τις υπόλοιπες τροφές και λογικά καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Εγώ και τα δύο παιδιά με το που χρόνισαν τα έδωσα φρέσκο.

Αυτό φυσικά είναι απόφαση του καθενός αλλά σκεφτείτε τι μπορεί να παίζεται... πως διαφέρουν τόσο οι γνώμες των παιδιάτρων... μήπως ανάλογα με το τι μπαίνει στην τσέπη;

Εξάλλου όλοι ξέρουμε πως δεν γίνεται απορρόφηση του σιδήρου σε συνδυασμό με ασβέστιο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι... Πολλές τροφές που έχουν σίδηρο, έχουν παράλληλα και ασβέστιο, όπως το αυγό, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το γάλα. Αυτό που λένε είναι πως το πολύ αγελαδινό γάλα (που περιέχει πολύ ασβέστιο) εμποδίζει τον οργανισμό να απορροφήσει το σίδηρο από τις άλλες τροφές...

Εγώ και τα δύο παιδιά με το που χρόνισαν τα έδωσα φρέσκο.

Αυτό φυσικά είναι απόφαση του καθενός αλλά σκεφτείτε τι μπορεί να παίζεται... πως διαφέρουν τόσο οι γνώμες των παιδιάτρων... μήπως ανάλογα με το τι μπαίνει στην τσέπη;

Έτσι είναι, το φρέσκο γάλα είναι το λιγότερο επεξεργασμένο. Άλλοι γιατροί λένε πως μετά τα 2 χρόνια δεν χρειάζεται ο άνθρωπος να πίνει καθόλου γάλα. Και σίγουρα πολλοί γιατροί ταξιδεύουν σε συνέδρια πληρωμένοι από τις γαλακτοκομικές και μετά προτείνουν τα προϊόντα τους. Κρίνουμε, και πράττουμε...

Εμείς από τότε που κόψαμε το ADVANCE πίνουμε μόνο το φρέσκο της Βλάχας. Δεν επινε ούτε ¨Ολυμπος, ΔΕΛΤΑ ΦΑΓΕ τίποτα. Ωστόσο το Βλάχας είναι σε διαφανές μπουκάλι και δεν βλέπω να το πολυαγοράζουν. Στο surer market έχει λίγα και αυτά τα βλέπω να μην τα παίρνουν. Ασε που δεν το βρίσκω και εύκολα. Το χρησιμοποιεί καμμία άλλη μανούλα?

Διαφημίσεις

Εμείς στην Βόρειο Ελλάδα έχουμε την τύχη να μπορούμε να προμηθευτούμε το Νο1 γάλα της Ελλάδος θα έλεγα και δεν είναι άλλο από αυτό της Γεωργικής Σχολής. Μπορεί η τιμή να τσιμπάει λίγο, αλλά μιλάμε για ΤΟ ΓΑΛΑ.

Να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς

Εμείς στην Βόρειο Ελλάδα έχουμε την τύχη να μπορούμε να προμηθευτούμε το Νο1 γάλα της Ελλάδος θα έλεγα και δεν είναι άλλο από αυτό της Γεωργικής Σχολής. Μπορεί η τιμή να τσιμπάει λίγο, αλλά μιλάμε για ΤΟ ΓΑΛΑ.

Και στην Αθήνα το φέρνει ο βασιλόπουλος.

Αυτό το θέμα με το γάλα με είχε απασχολήσει κι εμένα πάρα πολύ!!!

Επισημαίνω ότι ακόμη θηλάζουμε, αλλά πίνουμε κι από την αγελάδα τώρα πια...(Βασικά πίνω εγώ πολύ γάλα και όταν με βλέπει θέλει κι αυτός από αυτό που πίνω)

Θα συμφωνήσω λοιπόν με την anthula!!!!!

Κι εμάς ο παιδίατρος μας σύστησε το noulac και neslac για μετά τον 1ο χρόνο.

Εμένα δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι αυτά τα γάλατα κονσέρβες είναι καλύτερα από το φρέσκο.

Εμπλουτισμός σημαίνει μεγαλύτερη επεξεργασία άρα χάνονται πολλά θρεπτικά συστατικά στο δρόμο...

Από την άλλη, αν το παιδί έχει βάλει τα πάντα στη διατροφή του, τι του χρειάζεται ο εμπλουτισμός???

Εγώ του δίνω φρέσκο, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και του αρέσει κιόλας.

Λοιπόν, βρήκα τις πληροφορίες για το θέμα που έθεσε η px για τη χάρτινη συσκευασία και τα νούμερα που γράφει στον πάτο, διαβάστε να δείτε...

http://internetakias.gr/2007/06/22/hoax-story-2-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%87%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1/

http://pelatis.blogspot.com/2007/06/blog-post_19.html

Με αυτή την διαδικασία σκοτώνονται όλες οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, οπότε είναι και φυσικό μετά να τα εμπλουτίζουν, όχι όμως με φυσικό τρόπο όπως το κάνει η ίδια η αγελάδα αλλά με πρόσθετα.

Είναι το ίδιο γάλα λοιπόν αυτό που θηλάζει το μωρό από την μαμά και ίδιο αυτό που δίνουμε εμείς σε σκόνη (πριν το έτος) που το προσθέτουν χίλια δυο αν δείτε από πίσω τα συστατικά;

Απαντώ κατ΄εμέ: όχι. Γιατί λοιπόν το εμπλουτισμένο να είναι καλύτερο από το φρέσκο.

Για τον ιδιο λογο που οταν δε θηλαζουμε τα μωρα κατω του ετους δινουμε τροποποιημενο αγελαδινο (σκονη) κι οχι σκετο αγελαδινο, ακομη κι οταν το πεπτικο συστημα του μωρου μπορει να δεχτει το σκετο: διοτι αυτο προοριζεται για το μοσχαρακι, οχι το ανθρωπακι, κι ετσι δεν εχει τα οσα χρειαζεται το ανθρωπακι. Σε μεγαλυτερες ηλικιες, που τα παιδακια τρωνε τα παντα σε ικανοποιητικες ποσοτητες, δε χρειαζονται το εμπλουτισμενο γιατι μπορουν να παρουν ολα τα στοιχεια απο τη διατροφη τους, αλλά στην ηλικια ενος με δυο-δυομιση ετων, το γαλα ειναι ακομη το βασικοτερο στοιχειο της καθημερινης τους διατροφης και το σκετο αγελαδινο υστερει κατα πολυ απο το μητρικο. (και, εννοειται, απο το τροποποιημενο αγελαδινο, σκονη ή υγρο Π.χ. το αγελαδινο δεν εχει τα απαραιτητα λιπαρα οξεα του μητρικου που προαγουν την αναπτυξη του νευρικου συστηματος, αλλά στο τροποποιημενο τα προσθετουν.)

Ειναι ευνοητο οτι το καλυτερο ειναι το παιδι να θηλαζει οσο μεγαλυτερο χρονικο διαστημα ειναι δυνατον και σιγουρα μεχρι να φτασει σε ηλικια που το γαλα δε θα ειναι πλεον μια απο τις βασικες τροφες του.

• 4 months later...

Εγώ μετά από τα βρεφικά γάλατα σε σκόνη του έδωσα το ΑΒΓ στους 12 μήνες .Εννοείται ότι τους αρέσουν πάρα πολύ αυτά τα "παιδικά" γιατί είναι πολύ γλυκά.Στην συνέχεια περίπου στους 15-16 μήνες και σε συννενόηση με την παιδίατρό του ,του έδωσα φρέσκο ΟΛΥΜΠΟΣ.Να αναφέρω ότι κανονικά η αλλαγή από οποιοδήποτε παιδικό γάλα σε κανονικό φρέσκο συνιστάται από τους παιδιάτρους μετά τον 2 χρόνο.Όμως εάν το παιδί είναι ικανοποιητικά ή και περισσότερο αναπτυγμένο καλό είναι να σταματήσει τα παιδικά γάλατα για να μην καταναλώνει επιπλέον ζάχαρη χωρίς λόγο.Μετά και από τον 2 χρόνο η συμβουλή των γιατρών είναι να αντικατασταθεί το πλήρες φρέσκο γάλα με ελαφρύ(πράσινο) για να μειωθεί και η περιττή πρόσληψη λιπαρών.Όχι όμως πριν τον 2 χρόνο γιατί το παιδί χρειάζεται τα λιπαρά στην ηλικία αυτή.

Όσο αφορά τώρα τις διάφορες επεξεργασίες του γάλακτος γενικά στην τεχνολογία τροφίμων ισχύει ότι όσο περισσότερο κάτι επεξεργάζεται τόσο μειώνεται η θρεπτική του αξία.Για να αποφευχθεί αυτή η απώλεια των θρεπτικών συστατικών έχουν δημιουργηθεί διάφορες μέθοδοι παραγωγής/επεξεργασίας κτλ που χρησιμοποιούν κατά βάση διαφορετικό συνδιασμό θερμοκρασίας και χρόνου για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλαδή και παστερίωση και διατήρηση των θρεπτικών συστατικών.Στην απλή παστερίωση για πχ το γάλα μένει για κάποιο χρόνο (μεγάλο) σε μια μικρή θερμοκρασία ενώ αντίθετα στα UHT μένει σε μεγάλη θερμοκρασία για ελάχιστο χρόνο.

Πάντως όλες οι τεχνολογίες είναι τέτοιες ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να μην είναι σημαντικά διαφορετικά.Όλα τα άλλα είναι καθαρά θέμα marketing.

Δεν είναι ακριβώς έτσι... Πολλές τροφές που έχουν σίδηρο, έχουν παράλληλα και ασβέστιο, όπως το αυγό, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το γάλα.

Το γαλα ειναι παμφτωχο σε σιδηρο.

Καποιες τροφες περιεχουν ταυτοχρονα σιδηρο και ασβεστιο, αλλά αυτο δε σημαινει τ'οτι η παρουσια του ενος δε δυσχεραινει την απορροφηση του αλλου. Η παρουσια βιταμινης C ευνοει την απορροφηση σιδηρου, η παρουσια ασβεστιου τη δυσχεραινει. Γι'αυτο σε μια τροφη δεν κοιταμε ποτέ μονο την ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ σιδηρου ή ασβεστιου που περιεχει, αλλά και τ'αλλα στοιχεια που περιεχει, μιας και η αλληλεπιδραση τους ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ απο την καθαρη ποσοτητα οσον αφορα στην απορροφηση τους. Π.χ. Το αγελαδινο γαλα περιεχει πολυ περισσοτερο ασβεστιο και φωσφορο απο το μητρικο, αλλά απορροφουνται πολυ λιγοτερο απο αυτα του μητρικου, επειδη η μεταξυ τους αναλογια δεν ειναι η ιδανικη για το ανθρωπινο πεπτικο συστημα. Στο τροποποιημενο γαλα, αυτη η αναλογια εχει αλλαξει για να μιμειται την αναλογια του μητρικου.

• 2 months later...

Καλησπέρα σε όλες τις καλές φίλες,

Σε εμάς πλέον αφού συμπληρώσαμε το χρόνο, μας είπε ο γιατρό να ξεκινήσουμε το almiron 3 και σιγά σιγά να το ανακατεύουμε με φρέσκο γάλα, προκειμένου όταν τελειώσουμε τη συσκευασία να πάμε απευθείας στο φρέσκο.

Όσον αφορά αυτό το είδος τώρα, μας συμβούλευσε να παίρνουμε είτε Όλυμπο, είτε της Αμερικάνικης γεωργικής σχολής.

Το θέμα βέβαια είναι ότι αυτά είναι σε διαφανείς συσκευασίες, πλαστικό και γυαλί αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να τα βλέπει το φως, γεγονός που έχω ακούσει ότι δε κάνει καλό στο γάλα.

Επίσης υποτίθεται ότι οι συσκευασίες tetra pack θεωρούνται οι καλύτερες για να διατηρούν σωστά τα προϊόντα, γεγονός που δεν ισχύει για τις παραπάνω δυο εταιρίες.

Έχετε να μου προτείνεται κάτι σχετικά με το θέμα αυτό και να με συμβουλέψετε τι γάλα θα μπορούσα να προτιμήσω.

Σας ευχαριστώ

Καλησπέρα σε όλες τις καλές φίλες,

Σε εμάς πλέον αφού συμπληρώσαμε το χρόνο, μας είπε ο γιατρό να ξεκινήσουμε το almiron 3 και σιγά σιγά να το ανακατεύουμε με φρέσκο γάλα, προκειμένου όταν τελειώσουμε τη συσκευασία να πάμε απευθείας στο φρέσκο.

Όσον αφορά αυτό το είδος τώρα, μας συμβούλευσε να παίρνουμε είτε Όλυμπο, είτε της Αμερικάνικης γεωργικής σχολής.

Το θέμα βέβαια είναι ότι αυτά είναι σε διαφανείς συσκευασίες, πλαστικό και γυαλί αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να τα βλέπει το φως, γεγονός που έχω ακούσει ότι δε κάνει καλό στο γάλα.

Επίσης υποτίθεται ότι οι συσκευασίες tetra pack θεωρούνται οι καλύτερες για να διατηρούν σωστά τα προϊόντα, γεγονός που δεν ισχύει για τις παραπάνω δυο εταιρίες.

Έχετε να μου προτείνεται κάτι σχετικά με το θέμα αυτό και να με συμβουλέψετε τι γάλα θα μπορούσα να προτιμήσω.

Σας ευχαριστώ

Καλημερα κι απο μενα.

Σκεφτομουν να ανοιξω αυτο το θεμα σημερα κ τσουπ επεσα πανω του.

Η Τωνια μου ηδη φτανει σχεδον 15 μηνων.

Ο παιδιατρος συνεχιζει να μας συστηνει Novalac 3 βανιλια.

Εδω κ αρκετο καιρο σκεφτομαι να αλλαξουμε σε κανονικο γαλα.

Θα ηθελα ομως τις γνωμες σας...

Φρεσκο ή εβαπορε? Εσεις τι δωσατε κ με τι μεινατε απολυτα ικανοποιημενες?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...