Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αιφνίδιο εξάνθημα

Recommended Posts

Πέμπτη και Παρασκευή ανεβάσαμε μέχρι 39 πυρετό. Η παιδίατρος μου είπε ότι μπορεί να εμφανίσει αιφνίδο εξάνθημα. Και πράγματι την Κυριακή έβγαλε κάτι κοκκινίλες στον λαιμό, και σιγά σιγά στην πλάτη και στην κοιλιά. Το απόγευμα θα τον πάω να τον δει. Έχει καμιά μανούλα παρόμοια εμπειρία?

Το περασαμε 2 φορες μεχρι τωρα.Τη μια 5 μηνων με 38-39 πυρετο και μια τον Αυγουστο λιγο πριν γινει ενος ετους,με 40 πυρετο ακατεβατο.Τη 2η φορα επειδη ειχε πολυ υψηλο πυρετο ανησυχησα και τον πηγα στο Νοσοκομειο οπου διεγνωσαν φαρυγγιτιδα:?: ενω ο παιδιατρος μας ειπε οτι ειναι αιφνιδιο εξανθημα .Τελικα ηταν οντως αφνιδιο εξανθημα 3 μερες υψηλο πυρετο και 3 μερες διαρκουν τα σπυρακια.

Στο βιβλιο της Αμερικανικης Παιδιατρικης Ακαδημιας το αναφερει ως τεταρτη (εξανθηματικη) νοσος.Σου γραφω ακριβως τι λεει στο βιβλιο:"Προκειται κατα πασα πιθανοτητα για μια μεταδοτικη ιογενη λοιμωξη που καλειται 4η νοσος.Προσβαλλει κατα κυριο λογο παιδια κατω των 2 ετων.Ο χρονος επωασης της ειναι 7-14 ημερες.Το κλειδι για τη διαγνωσης ειναι οτι το εξανθημα εμφανιζεται μετα την υποχωρηση του πυρετου."

Δεν ειναι λογος ανησυχιας, αν οντως ειναι αυτο μη φοβασαι καθολου;)

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Διαφημίσεις

Το εψαξα μια εβδομαδα πριν(ειχαμε ακυρο ανεξηγητο πυρετο..)..κανει υψηλο πυρετο για τρεις μερες,μετα φευγει οπυρετος κ γεμιζει κοκκινιλες..

αν τις πιεζειςμε τα δαχτυλα κ ασπριζουν,δλδ εξαφανιζονται,δεν ειναι τιποτα παραπανω αποα αιφνιδιο εξανθημα.μια ιωση που κραταει τρεις μερες με πυρετο κ αλλες τρειςμε σπυρια..δεν θελει ουτε φαρμακα ουτε τιποτα..απλα κανε υπομονη..

θα μεγαλωσουν που θα παει..

Και τα 2 παιδάκια μου κάποια στιγμη πέρασαν ίωση με υψηλό πυρετό που μετά έβγαλε εξανθήματα. Παρά τον υψηλό πυρετό είναι σχετικά light ίωση σε σχέση με κάτι άλλα με χαμηλό πυρετό που έχουν περάσει (ωτίτιδες-πυώδεις αμυγδαλίτιδες). Περαστικά.

Λέγεται ίωση αιφνίδιου εξανθήματος και συνήθως την κολλάνε παιδάκια κάτω των 3 ετών. Την περάσαμε και εμείς για πρώτη φορά φέτος τον Αύγουστο, τις 3 πρώτες μέρες με πυρετό και φαρυγγίτιδα και, όταν υποχώρησε ο πυρετός, βγάλαμε εκείνα τα ψιλά σπυράκια που κράτησαν από όσο θυμάμαι περίπου 2 μέρες. Η δική μας παιδίατρος μας έστειλε για εξετάσεις στο

" παίδων " επειδή φοβήθηκε μήπως ήταν οστρακιά, οπότε θα έπρεπε να κάνω κι εγώ θεραπεία λόγω εγκυμοσύνης. Αλλά ευτυχώς ήταν μόνο αυτή η κακιά ίωση που την αντιμετωπίσαμε με αντιπυρετικά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 8 months later...

η κορη μου ειχε πυρετο περιπου 2.5 μερεσ μολις επεσε ο πυρετοσ εβγαλε κοκκινα σπυρακια στο προσωπο και λιγα στον λαιμο πηρα τον γιατρο και μου ειπε οτι ειναι αιφνιδιο εξανθημα απο τον πυρετο και μου δωσε φενιστιλ σιροπι θα περασουν που θα παει!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

η κορη μου ειχε πυρετο περιπου 2.5 μερεσ μολις επεσε ο πυρετοσ εβγαλε κοκκινα σπυρακια στο προσωπο και λιγα στον λαιμο πηρα τον γιατρο και μου ειπε οτι ειναι αιφνιδιο εξανθημα απο τον πυρετο και μου δωσε φενιστιλ σιροπι θα περασουν που θα παει!!!!!!!!!!!

Κι εμεις το περάσαμε!!! Τρομακτικό 2,3 μέρες 40 πυρετο :shock::shock: κ μετα 3 μερες τα σπυρακια... Περασε όμως χωρις καθόλου φαρμακα:D

Yugup3.png

το περάσαμε κι εμείς..7 ολόκληρα 24ωρα με 38,7-39,5 πυρετό και την όγδοη βγάλαμε σε όλο το σώμα σπυράκια..την επόμενη ήμασταν περδίκια..ενα κιλό βέβαια ελαφρύτερες αλλά τι να κάνουμε?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...