Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπουκωμένη μύτη...

Recommended Posts

Απ' οτι καταλαβα συμφωνούμε όλοι ...

Εγώ έμεινα περισσότερο στη φράση "τραβάω με όλο μου το είναι" που ειπώθηκε πιο πάνω....

Ευχαριστώ για τις ευχές..

Φιλιά στον Ωριωνα....

• 3 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ρε κοριτσια,ο μπεμπης μας απο την ημερα που γυρισαμε απο την κλινικη ,εχει την μυτη του βουλωμενη,με αποτελεσμα να μην μπορει να φαει και να εκνευριζεται.

του βαλαμε αλατονερο,λινοφαρ,αλλα,τιποτα.

καμμια ιδεα?

κι εμενα ο μικρος εχει απο τη μερα που γυρισαμε απο το μαιευτηριο μυξουλες οι οποιες εγιναν πρασινοκιτρινες.ο παιδιατρος ειπε οτι προκειται για ρινοιο τον οποιο κολησε απο καποιο απο τ' αδελφια του που πανε παιδικο.μονο ορο μου ειπε με συριγγα.να μην ανησυχησω μου ειπε εφοσον δεν κανει πυρετο,απλα οτι αργει να φυγει

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Διαφημίσεις

πωσ βαζεις ορο?κανονικα πρεπει να βγαινει η απο το αλλο ρουθουνι,η με τα κακα του.παιδιατρο ρωτησες?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

• 2 εβδομάδες μετά...

Νομίζω ότι καλά σου είπε ο γιατρός! Στον δικό μου που είναι μόνιμα μπουκωμένος :) από μικρός (είναι τώρα 4 χρονών), ο ορός με μεγάλη σύριγγα και όχι αυτά τα μικρά που τα πουλάνε σε πακέτα των 20 σε συνδιασμό με αυτή την αηδιαστική συσκευή που ρουφάς από την μύτη ότι έχει μέσα, κάνουν θαύματα!

Νίκος

καλημέρα σας!! κι εμένα η μικρούλα μου έχει μυξούλες απο τότε που την φέραμε απο την κλινική,αλλα τις τελευτέες μέρες είναι λίγο πιο έντονο το φαινόμενο.Ενω δεν φαίνεται απ'έξω να έχει τίποτα η μυτούλα, εκείνη είναι μπουκωμένη και συχνά φτερνίζεται προφανως θέλοντας να διώξει αυτή τη μύξα.Ορό της βάζω αλλα μέχρι τώρα δεν είδα διαφορά.Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν έχει κολλήσει ρινοιό?Γιατί έχω μεγαλύτερο παιδί που πάει νηπιαγωγείο και φοβάμαι μην της κολλησε κάτι.

4S7L.jpgjNXsp3.png

κ εγω ορο με 20αρα συριγγα βαζω κ στα 3 παιδια.για το ρινοιο μονο ο παιδιατρος θα ξερει να σου πει.εμεις εχουμε ακομα κ μαλιστα δεν καναμε κ τα εμβολια λογω του ρινοιου.αρχισε κ να ψιλοβηχει απο τις μυξες που δεν μπορει να βγαλει κ παλι ο παιδιατρος ειπε απλα ορο κ παρακολουθηση.αργει να φυγει μου ειπε,μπορει κ ενα μηνα.κ μου τα'ψαλε κανονικα γιατι εφερα σε επαφη το μωρο με τα αλλα μου παιδια..κ λεω τωρα...πως κραταω σε διαφορετικα δωματια 3 παιδια 2,5χρονων 1,5ετους κ 2 μηνων οταν ειμαι μονη στο σπιτι κ τα δυο μεγαλα φωναζουν συνεχως "το μωλο,το μωλο..."

Διαφημίσεις

ε καλα είναι δυνατόν να συγκρατήσεις τα παιδιά? μόνο με αλυσίδες!!!εμένα η μεγάλη θέλει συνέχεια να το πιάνει.όποτε δεν την βλέπω τα χέρια της πάνω του!! τι να πω υπομονή σε όλες μας!!

4S7L.jpgjNXsp3.png

• 2 months later...

Κι εμας ρουθουνιζει εντονα το βραδυ, δοκιμασαμε αυτη τη συσκευη που ρουφαει αλλα δεν την ηθελε και την πεταγε....Η δε παιδιατρος μας ειπε οτι για βρεφος απαγορευεται.

Τελικα πως χρησιμοποιειται ο ορος??? Γιατι μπερδευτηκαμε με τις οδηγιες....σε αλλο λεει απλα ριχνεις μια δυο σταγονες, σε αλλο οτι αδειαζεις μια αμπουλα μεσα στη μυτη με δυναμη, σε αλλο οτι το βαζεις σε γαζα....ποια ειναι η αποτελεσματικοτερη μεθοδος για να ξεβουλωσει η μυτουλα της που ειναι ακομα βρεφος?

καλημερα.εγω στο μωρο ξεκινησα ως εξης.ξαπλωνα το μωρο στο πλαι,κ ερχνα με δυναμη τον ορο στο ενα ρουθουνι.η μυξα εβγαινε απο το αλλο.καποιες φορες δεν εφτανε μια αμπουλα,κ κατεληξα σε 10αρα συριγγα που γεμιζα απο ορο του λιτρου.το ιδιο ακριβως πραγμα,αλλα φθηνοτερο...περαστικα ευχομαι...

Εμένα η παιδίατρος μου είχε δείξει να το κάνω ως εξής: άδειαζα μισό ορό από το ένα ρουθούνι, μισό από το άλλο καικατευθείαν την γύριζα μπρούμητα στα χέρια μου. Άδειαζαν όλα. όσο είναι βρεφος καλό θα είναι η συσκευή που τις ρουφάει να αποφεύγεται γιατί προκαλέι μικροτραυματισμούς στο εσωτερικό της μύτης.

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

Και μενα ειναι μπουκωμενος πανω απο ενα μηνα και χρησιμοποιω clinofar. Γυρναω το μωρο στο πλαι και αδειαζω την αμπουλα στο πανω ρουθουνι και βγαινει απο το κατω. Μετα αμεσως τον γυρναω μπρουμυτα με το κεφαλι προς τα κατω και αδειαζει η μυτουλα αλλα τα ξημερωματα αρχιζει να ρουθουνιζει παλι.

lcWup3.png

αν ο μικρος ειναι πολυ μωρο απαγορευεται η "τρομπα" που τραβαει τις μυξες γιατι ειναι ολα τα αγγεια μαζεμενα και θα τραβηχτουν και αυτα. θελει να το κανεις λοξα και παλι με προσοχη. επειδη κι εμεις ειχαμε ετσι μπουκοματακια, του σταζω λιγο ορο, του προκαλει φταρνισμα και βγαινει απο μονη της η μυξουλα.

me and my men...

Βρε παιδια της το καναμε εχθες το βραδυ, μισο ορο στο ενα ρουθουνι ενω ηταν στο πλαι...εφτυσε λιγο, κι αρχισε να κλαιει γοερα και να ρουθουνιζει ακομα πιο εντονα! Επαθα μεχρι να τη συνεφερω.... αλλος τροπος δεν υπαρχει??? Help!

Βρε παιδια της το καναμε εχθες το βραδυ, μισο ορο στο ενα ρουθουνι ενω ηταν στο πλαι...εφτυσε λιγο, κι αρχισε να κλαιει γοερα και να ρουθουνιζει ακομα πιο εντονα! Επαθα μεχρι να τη συνεφερω.... αλλος τροπος δεν υπαρχει??? Help!

Την γύρισες μετά ''τούμπα'' να τρέξει προς τα κάτω? Αυτός πάντως είναι ο πιο ασφαλής τρόπος..δεν ξέρω κάτι άλλο:roll:

DoUwp3.png

Την γύρισες μετά ''τούμπα'' να τρέξει προς τα κάτω? Αυτός πάντως είναι ο πιο ασφαλής τρόπος..δεν ξέρω κάτι άλλο:roll:

Τη γυρισα... ετρεξε λιγο, αλλα οταν τη σηκωσα, ακομα ρουθουνιζε, οποτε τρομαξε που δεν μπορουσε να αναπνευσει κι αρχισε να κλαιει δυνατα και να ρουθουνιζει ακομα πιο ασχημα απο πριν...μιση ωρα την ηρεμουσα...

Βασικα πριν λιγες μερες της ειχα σταξει λιγες σταγονες, και δεν εγινε τιποτα...ρουθουνιζε και μαλιστα πιο εντονα γι αρκετη ωρα, μετα ξανα τα ιδια. Η παιδιατρος μου ειπε αυτα που μου ανεφεραν και τα παιδια πιο πανω σε αυτο το τοπικ, να της βαλουμε μισο ορο σε καθε ρουθουνι ενω την εχουμε ηρεμη ξαπλωτα στο πλαι. Πιο λιγο βαλαμε αλλα αυτη δεν το θελει φαινεται....με βλεπω να χρησιμοποιω αυτον τον αναρροφητηρα στο τελος.

εμας μας ειπε ο γιατρος σε εναν ορο φυσιολογικο απο το φαρμακειο οχι παιδικο και με μια συριγγα τραβαε 2-3 cc και με πιεση σε ενα ενα ρουθουνι η θα το βγαλει απτο αλλο η θα το καταπιει. εμας φτερνιζοταν και τα βγαζε ολα. ;) και αν κλαιει ειναι γιατι πνιγεται και δε καταλαβαινει τι κανεις. στο πλαι και το κανεις τον/την σηκωνεις μπρουμυτα και χτυπας πλατουλα οκ!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Λίζα, το τελευταίο πράγμα που θες είναι να υποφέρει και να κλαίει το μωρό σου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάνεις κάτι λάθος. Εμείς φτάσαμε στον πέμπτο μήνα για να βάλουμε ορό χωρίς να κλαίμε και να νομίζει η γειτονιά ότι κακοποιούμε το παιδί. Ευτυχώς όταν ήρθε η πρώτη ίωση ήμασταν ήδη στον 7ο μήνα και μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε σπρέι. Πραγματικά σωθήκαμε. Ούτε κλάμα, ούτε κακό, ούτε πνίξιμο!

eNortjK1UjI2NLYwUrIGXDASmQKd38.png

Λίζα, το τελευταίο πράγμα που θες είναι να υποφέρει και να κλαίει το μωρό σου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάνεις κάτι λάθος. Εμείς φτάσαμε στον πέμπτο μήνα για να βάλουμε ορό χωρίς να κλαίμε και να νομίζει η γειτονιά ότι κακοποιούμε το παιδί. Ευτυχώς όταν ήρθε η πρώτη ίωση ήμασταν ήδη στον 7ο μήνα και μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε σπρέι. Πραγματικά σωθήκαμε. Ούτε κλάμα, ούτε κακό, ούτε πνίξιμο!

Ποιο σπρέι χρησιμοποιείτε?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...