Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κουνάει το κεφάλι του δεξιά αριστερά

Γιωτούλα

Recommended Posts

Μαμάδες την βοήθειά σας! Ο ζουζούνος είναι τώρα περίπου 14 μηνών και εδώ και ένα μήνα περίπου συχνά κάνει αυτήν την κίνηση με το κεφαλάκι του.Θυμάμαι η πρώτη φορά που το έκανε ήταν κάποια στιγμή που του έδωσα ένα φαγητάκι που δεν του πολυάρεσε και προσπαθώντας να αποφύγει το κουτάλει κούναγε το κεφαλάκι του γρήγορα δεξιά αριστερά...

εκείνη την ώρα μου είχε φανεί πολύ αστείο και είχα "πεθάνει στα γέλια"

το "κακό"(δεν ξέρω πόσο κακό είναι γι΄αυτό θα ήθελα και την γνώμη σας) είναι τώρα ότι το κάνει σε άσχετες φάσεις που πχ εγώ μπορεί να πλένω τα πιάτα κι εκείνος να κάθετε στο καθισματάκι του και να κάνει έτσι ή να κάθετε στο πάρκο και να κουνάει το κεφαλάκι του έτσι...δεν ξέρω τι είναι αυτό....δεν γελάω και προσπαθώ όσο γίνεται να του αποσπώ την προσοχή όταν το κάνει αυτό...δεν ξέρω γιατί ανησυχώ...δεν μου φαίνεται καλό...

πείτε μου κι εσείς γιατί έχω κατααγχωθεί...είναι κάτι; Μήπως πρέπει να το πω στο γιατρό; Τα παιδάκια σας το έκαναν ποτέ αυτό; Μήπως είναι φάση και του περάσει.

Περιμένω την βοήθειά σας και την γνώμη σας.

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εμενα το κανει και μαλιστα απο 8 μηνων!Και μαλιστα την εμαθα να κουναμε ετσι το κεφαλι και να κανουμε no,no,no!!!Και το διασκεδαζουμε!!

Ειδικα αμα κανει πονηραδες και δεν θελω να την μαλωνω το κανουμε και γελαει!!Δεν το ειδα ποτε σαν κατι προβληματικο!!Τωρα το ανησυχιτικο δεν ξερω ποιο ειναι!!Εγω που δεν ανησυχησα και το πηρα ως μια καινουρια ανακαλυψη της πως βλεπει οταν γυρναει ετσι το κεφαλακια ή οντως ειναι κατι που επρεπε να το ψαξω!Παντως νομιζω οτι δεν ειναι κατι σημαντικο!Κατα καιρους κανουν διαφορα περιεργα στην προσπαθεια τους να ανακαλυψουν το σωμα τους και τα πραγματα γυρω τους και μετα σταματανε!!!

Καλημέρα κορίτσια!Εμένα η μικρούλα μου είναι 6,5 μηνών και αρχισε να το κάνει αυτό εδώ και 15 ημέρες.Στην αρχή το έκανε την ώρα του φαγητού, όταν δεν ήθελε άλλο.Τώρα παρατηρώ ότι το κάνει όταν θέλει να μας τραβήξει την προσοχή.Αρχικά ανησύχησα λίγο (βλ. αυτισμούς κλπ) αλλά τελικά μάλλον είναι κάτι που το κάνουν πολλά μωρά.Εξάλλλου οι αντιδράσεις της είναι κατά τα άλλα οξύτατες και φυσιολογικότατες!

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

κι εγώ έτσι νομίζω..ότι το κάνει για να τραβήξει την προσοχή...δεν ξέρω...

δεν είναι οικείο θέαμα ρε γμτ..μου φαίνεται κάπως γι ΄αυτό ανησυχώ.

Υπάρχει άραγε κανείς ειδικός μέσα στο φόρουμ να μας πει; :roll:

• 1 month later...

Είχαμε και εμείς μια απορία επί του θέματος, γιατί η μπέμπα μας που είναι 10 μηνών το κάνει αυτό από 8 μηνών ειδικά όταν νυστάζει και εμένα είχε πάει αλλού το μυαλό μου, γιατί το πρώτο μας παιδί δεν το έκανε.

Αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό γιατί στη συμπεριφορά της κατά τα άλλα δείχνει καλή.

Είχαμε και εμείς μια απορία επί του θέματος, γιατί η μπέμπα μας που είναι 10 μηνών το κάνει αυτό από 8 μηνών ειδικά όταν νυστάζει και εμένα είχε πάει αλλού το μυαλό μου, γιατί το πρώτο μας παιδί δεν το έκανε.

Αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό γιατί στη συμπεριφορά της κατά τα άλλα δείχνει καλή.

δηλαδη πού πηγε το μυαλο σου;;;;

:roll: ρωταω γιατι κι εμενα το κανει συχνα - πυκνά....

Διαφημίσεις

Και η δικιά μου το κάνει όταν νυστάζει. Άμα ειδικά την βάλω στο κρεβάτι και προσπαθεί να κοιμηθεί το πάει από την μια μεριά στην άλλη και με τόση δύναμη που νομίζεις ότι στο τέλος θα της βγει.Ρώτησα διάφορους γνώστες γιαυτό και μου είπαν ότι δεν είναι τίποτα, απλά κάθε παιδί έχει τους δικούς του τρόπους να χαλαρώνει. Και πραγματικά, το κάνει για μερικά λεπτά και μετά κατευθείαν κοιμάται. Όπως και όταν πίνει το γάλα που κουνάει συνεχώς το ένα πόδι...

και εμενα οταν τη βαζω στο κρεβατι νυσταγμενη και οταν την ξυπναω το πρωι ..

δεν ανησυχησα ομως γιατι το εκανε και ο αδερφος μου μεχρι τα 8 περιπου και μετα το εκοψε...

Καλημέρα μαμάδες και μπαμπάδες

Το μπεμπόνι μου κάνει αυτήν την κίνηση από τότε που άρχισε να έχει 100% τον έλεγχο του κεφαλιού της, περίπου από τον 4μ. το ίδιο πράγμα ακριβός έκανε και ο βαπτιστίρας μου αλλά πολύυυυυυυυυυυυυ πιο έντονα (τωρα είναι 2 1/2 χρόνων και το κάνει μόνο όταν νανουρίζεται)!!! Η δικιά μου το κάνει όταν νυστάζει, όταν δεν θέλει να φάει άλλο, όταν χαίρεται πολύ και όταν έχει εκνευριστεί!

1534048gk4pftfs6w.gif

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Και μενα , και μενα το εκανε ο μεγαλος μου οταν ειτανε μηνων και μαλιστα εχω και αρκετα βιντεα με τιτλο ονομασιας ΚΟΥΝΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.. :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Διαφημίσεις

χαχαχαχ εμένα κάνει πάνω κάτω το κεφάλι σε άσχετες φάσεις και λέμε ότι ροκάρει!!!! Τωρα πού έχει ακούσει ροκ δεν ξέρω γιατί εμείς της ποπ μουσικής είμαστε..!! Είναι πολύ αστεέιο!!!

Eve άστο που πήγε το μυαλό όποιος έχει την μύγα λέει...μυγιάζεται έχουμε ένα γνωστό παιδάκι με κάποιο πρόβλημα που το έκανε...μην ανυσηχούμε άδικα..

Sofi-geo σαν να βλέπω τη μπέμπα μας κουνάει το κεφάλι δεξιά αριστερά και όταν πίνει γάλα το ένα πόδι. Έτσι ακριβώς.

Εάν το παιδάκι σου είναι κατά τα άλλα φυσιολογικό για την ηλικία του, δηλαδή σε κοιτάζει στα μάτια, δείχνει να ενδιαφέρεται για το ότι συμβαίνει γύρω του, και παίζει μαζί σας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν είναι κάτι ανησυχιτικό αλλά μάλλον ένας τρόπος για να χαλαρώνει. Τώρα βέβαια εαν υπάρχουν και άλλες περίεργες συμπεριφορές τότε ίσως να πρέπει να το κοιτάξεις περισσότερο.Ο αυτισμός δεν έχει να κάνει μόνο με ένα κούνημα του κεφαλιού, οι στερεοτυπικές κινήσεις είναι μια μικρή μόνο εκδήλωση του.Ενα παιδάκι που έχει συμπτώματα αυτισμού πρώτα απ' όλα είναι απομονωμένο σε ένα δικό του κόσμο και δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα γύρω του, μπορεί να είναι υπερβολικά ήσυχο να μην αποζητάει την αγκαλιά και το χάδι, να μην έχει βλεμματική επαφή.

εμας οταν το εκανε βρεφος τη λεγαμε χελωνιτσα.καπως ετσι δεν κανουν οι χελωνες?το εκανε ομως και πιο μεγαλη αλλα η παιδιατρος ειπε να μην ανυσηχουμε καθολου.και μετα το εκοψε!

• 2 months later...

Ευτυχώς που βρήκα αυτό το post, γιατί είχα αγχωθεί πολύ σήμερα! Ο μικρός μου ξεκίνησε από χθες ένα ελαφρύ κούνημα του κεφαλιού δεξιά-αριστερά και σήμερα το πρωί, που καθόταν στο καρεκλάκι του, το έκανε πάλι αλλά πολύ έντονα αυτή τη φορά! Προσπάθησα να το δω χαλαρά και του έλεγα (το γνωστό) "no,no,no", μπας και το συνδέσει με άρνηση...Τελικά απ' ό,τι διάβασα εδώ, το κάνουν πολλά μωρά από τον 6ο-7ο μήνα και μετά, και προφανώς αποτελεί μέρος της ψυχοκινητικής τους ανάπτυξης.

Πώς όμως, βρε παιδί μου, πάει αμέσως το μυαλό μας στο "κακό"...

η δικια μας το κανει πολυ συχνα και γελαει..ισως γιατι την πρωτη φορα που το εκανε μας φανηκε αστειο!

το κανει παντα οταν ειμαστε μπροστα, με ενα πονηρο γελιο!

δεν με ανησυχησε ποτε αυτο ειναι η αληθεια, γιατι δειχνει να το κανει επτηδες και να γελαει με αυτο!

Κορίτσια εγώ να δείτε πως τρόμαξα όταν μου το πρωτοέκανε. Τώρα έιναι 14 μηνών και το κάνει ακομα. Το είχε κόψει για ένα διάστημα και τώρα το ξανακάνει. Ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι όλα τα μωρά σχεδόν το κάνουν. Δεν ξέρουν την αιτία αλλά είναι μέρος της ανάπτυξής τους.Απλά να μην τους κάνετε παρατήρηση οταν το κάνουν, θα το κόψουν μόνα τους. Τώρα γελάω πια όταν το κάνει μετά από τόσο άγχος.Είχα σκοπό να τον πάω και σε ειδικό κιόλας τρομάρα μου.

Το κάνουν και οι δικές μου,δηλαδή ξεκινάει η μια και ακολουθεί και η άλλη και ξεκαρδίζονται στα γέλια.Καμιά φορά ξεκινούσα εγώ πρώτη γιατί βλέπω ότι διασκεδάζουν μ'αυτό.Ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...