Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίμονες μυκητιάσεις

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια. Ανοίγω αυτό το θέμα για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τους επίμονους μύκητες. Ισως να είμαι η μοναδική περίπτωση γυναίκας που τους κουβαλάω από τα 18 μου και επανέρχονται λίγους μήνες μετά από κάθε θεραπεία. Το χειρότερο όμως μου συνέβη το τελευταίο διάστημα που ξεκινησα θεραπεία εξάμηνη με σπορανόξ που τα παίρνω κάθε 4η και 5η μέρα του κύκλου. Αντι να απαλλαγώ,όπως πίστεψα όταν ξεκίνησα τη θεραπεία, λίγο πριν το Πάσχα έκανα κολπικό υγρό την 21η μέρα του κύκλου κι έδειξε πολλούς μύκητες. Περιττό να σας πω πόσο έκπληκτη έμεινα. 17 μέρες μετα τη θεραπεία να ξαναβγούν. Εκανα θεραπεία πάλι με σπορανόξ και κολπική αλοιφή. Την επόμενη μέρα, αφού τελείωσα τη θεραπεία, ήρθαμε σε επαφή με τον άντρα μου ( κι αυτός είχε κάνει θεραπεία). Κορίτσια δεν θα το πιστέψετε. Ξανάρχισαν οι φαγούρες και μάλλον ξαναέπαθα μυκητίαση. Εχω σηκώσει πλέον τα χερια ψηλά. Εχει αντιμετωπίσει καμια σας παρόμοιο πρόβλημα;; Εχω κατααγχωθεί. Προσπαθούμε και για μωρό και πάντα στις γόνιμες μέρες σταματάμε τις επαφές, γιατί πολύ απλά αδυνατώ...:-( Πολύ θα ήθελα επίσης να μάθω αν καμια από εσάς κατάφερε να απαλλαγει από τους μύκητες και πώς.

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 185
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σου Μαργκι

μια απ τις παθουσες κ εγω...απο οταν ημουν εγγυος στο δευτερο παιδι μου,παρουσιαστηκαν κ συνεχως το παλευω.Οχι τοσο συχνα οσο εσυ αλλα τον χρονο θα παθω γυρω στις 6-7 φορες.

Νομιζω η θεραπεια ειναι παροδικη,αλλα δεν επηρρεαζει το αν θελεις να συλλαβεις.Εγω εκανα το τριτο μου παιδακι κ παρουσιαζα,κ συνεχιζω σαφως..

Ακομα κ σε αυτον τον κυκλο με σπορανοξ ειμαι κ αντιβιωση γιατι ετυχε να εχω κ μικροβιο..

Εχω περασει κ απο κολπικα dactarin με travocort cream,αλλα παλι θα παρουσιαζα μετα απο διαστημα.....ειναι αυτο που λενε στο τοπο μου αν το εχει η κεφαλη να κατεβαζει ψειρες...

2UxXp2.png

το 4 αστερακι μου!!!!!!!

Έπ! Τρίτη παθούσα! Είμαι 19 στα 20. Λόγω μιας ουρολοίμωξης και (κολο)βακτηριακής κολπίτιδας είχα πλακωθεί από μέσα του περασμένου Αυγούστου μέχρι αρχές Οκτώβρη σε αντιβιώσεις ( 3 πήρα, οι 2 πολύ δυνατές.). 2 βδομάδες μετά έκανα την 1η μυκητίαση. Έκανα θεραπέια, ξανά- μανά τα ίδια μετά τη δεύτερη θεραπέια και έκανα αργότερα μία δική μου ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ και μου πέρασε προς τα Χριστούγεννα. Έμεινα έγκυος το Γεννάρη κι έκανα ξανά (κολο)βακτηριακή. Μου έδωσε αντιβίωση και μετά υπόθετα, επειδή είχα αλλαγή στο χρώμα των υγρών. Δε χρειάζεται να πω ότι ξαναέπαθα μυκητίαση! Αυτή τη φορά δεν μπορώ να πάρω πόσιμο αντιμυκητιακό, λόγω εγκυμοσύνης, και η γιατρός μου είπε ότι μπορεί να μη μου φύγει εντελώς-για τον παραπάνω λόγο. Έχω ακόμα συμπτώματα, αλλά απ'αυτά που είπε η γιατρός μου, κατάλαβα ότι ευτυχώς το έμβρυο δεν βλάπτεται, κάτι που γίνεται με το κολοβακτηρίδιο. Εσείς πώς ξεκινήσατε με τις μυκητιάσεις;

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

layza, είμαι πλέον πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης. Κι εγώ τον τελευταίο χρόνο είχα πάθει 4 φορές μυκητίαση, γι'αυτό και ξεκίνησα την εξάμηνη θεραπεία με το σπορανόξ. Θα κάνω την Τρίτη εξέταση κολπικού υγρού και θα δω τι θα μου πει η νέα μου γιατρός ( την παλιά την άλλαξα). Α, ωραίο αυτό με τις ψείρες! Μ'εκανες να γελάσω...Είχαν δίκιο τελικά οι παλιοί...

lucky, με το καλό να γεννηθεί το μωράκι σου! Κι εγώ από αντιβίωση το έπαθα στα 18 μου κι από τότε το παλέυω συνεχώς. Δυο-τρεις φορές το παθαινα το χρόνο. Κάποια στιγμή μετά τα 25 έχα βαρεθεί τόσο από τις συνεχείς θεραπείες που δεν μου έκαναν απολύτως τίποτα και αποφάσισα να μην ξανακάνω θεραπεία για 8 μήνες( κάπου το είχα διαβάσει τότε ότι πρέπει να αφήνουμε τον οργανισμό για λίγο χωρίς φάρμακα, γιατί όταν παίρνουμε συνέχεια οι μύκητες γίνονται πιο ανθεκτικοί). Κορίτσια, είχε αποτέλεσμα. Αυτό σκέφτομαι να κάνω και τώρα. Τον τελευταίο χρόνο έκανα πόσες θεραπείες. Νισάφι πια...Οχι τίποτα άλλο. Θέλω και παιδί και πού να βρω όρεξη για σεξ όταν έχω φαγούρες και τσουξίματα.

Διαφημίσεις

να πλενεσαι τακτικα με σαπουνι (dove χρησιμοποιω εγω),κ πριν την επαφη,οποτε μια χαρα θα εισαι..

lucky εγω οταν ημουν στ μηνα μου να γεννησω μου εδωσε ο γιατρος 3 κολπικα υποθετα,γιατι μου ειχε πει οταν βγει το μωρο να μην τα παρει στο στοματακι του,ρωτα την για καλο

2UxXp2.png

το 4 αστερακι μου!!!!!!!

"Κάποια στιγμή μετά τα 25"

Τόσο πολύ διαρκεί?! Από σαπούνι χρησιμοποιώ το Mult-Gyn cleanser της Propoline (δεν είναι αντισηπτικό). Κάποιες φορές ανακουφίζει.

layzla σ'ευχαριστώ για τη συμβουλή. Όταν έρθει η ώρα κι αν δε μου'χει περάσει, θα τη ρωτήσω.

margi αυτό για την ανθεκτικότητα το έχω ακούσει κι εγώ. Με κατανάλωση πολλών γιαουρτιών έχει δοκιμάσει καμία σας; Κάνει τίποτα;

Lucky, θα σε απογοητεύσω...Είμαι πλέον 35!!! Εύχομαι να είσαι από τις τυχερές και να μην σε ακολουθήσουν για τόσα χρόνια. Εμένα με άφησαν κάποια στιγμή για αρκετα χρόνια, τώρα δεν ξέρω τι έγινε την τελευταία χρονιά και με ξαναθυμήθηκαν! Ισως το ότι ξεκίνησα να ασχολούμαι πάλι με γιατρούς και αντιβιώσεις. Μία συμβουλή λοιπόν από εμένα, κοριτσάκι μου! Αν το ξαναπάθεις, να πλενεσαι με χαμομηλάκι, να βάζεις καμια αλοιφούλα φυτική και άφησε τις θεραπείες...Πάντως οι μύκητες είναι επίμονοι. Μεγάλος μπελάς. Μία φίλη μου που πάθαινε κι αυτή δεν πήγε ποτέ στο γιατρό. Οταν είχε ενοχλήσεις πλενόταν με χαμομήλι κι έβαζε μία αλοιφούλα. Τελευταία που την είδα μου είπε ότι είναι μια χαρά κι εχουν πολύ καιρό να την ενοχλήσουν. Ακουσα και κάτι άλλο ότι βοηθάει..Κολπικές πλύσεις με νερό και σόδα. Δεν το δοκίμασα, αλλά θα το κάνω κι αυτό. Να δω πρώτα τι θα δειξει το κολπικό υγρό και τι θα προτείνει η νέα μου γιατρός. Την παλιά την άλλαξα αφού συνέχεια αντιβιώσεις μου δίνει κ ι έπαψα πλέον να την εμπιστεύομαι. Η καινούργια μου είπε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα να πλένομαι εξωτερικά με χαμομήλι και να μην τολήσω να βάλω καμία αλοιφή, ούτε καν εξωτερικά.

Κλασσικό πρόβλημα οι μύκητες σχεδόν για όλες τις γυναίκες....δυστυχώς το ότι δεν αισθανόμαστε φαγούρα ή τσούξιμο δεν σημαίνει ότι καθαρίσαμε...Τον Ιανουάριο μετά την σαλπιγγογραφία πήρα για τρείς μήνες αντιβίωση και ταυτόχρονα ultra levour για να μη την πατήσω όπως στο παρελθόν αλλά τζίφος έκτοτε ταλαιπωρούμαι μετά από την θεραπεία νόμιζα ότι είχα καθαρίσει αλλά το τέστ πάπ είχε άλλη άποψη...για κακή μου τύχη δεν μπορώ να πάρω χάπια ούτε δυνατά υπόθετα και το παλέβω με ένα canesten υπόθετο και travogen αλοιφή..έχω ακόμη έναν κύκλο θεραπείας και μετά βλέπουμε...καλή η ιδέα με το χαμομήλι αλλά είμαι αλλεργική....:(

gETUp2.png

κοριτσια και εγω μια απο τα ιδια

σαπουνι χαμομηλιου

πλησιμο με κρυο νερο και γερα νευρα

Τα σημαντικότερα πλάσματα για μας χρειάζονται το πιο πολυπόθητο αγαθό της ζωής μας.Το χρόνο μας.

http://www.facebook.com/home.php?

Διαφημίσεις

Κλαις, χτυπιέσαι, φωνάζεις " γιατί σε εμένα", ηρεμείς και στο τέλος λες : "δεν πάει στο καλό ! Θα το κάνω και ό,τι γίνει" .Ειδικά αν θες να μείνεις έγκυος και σε πιάνουν αυτοί κάθε τρεις και λίγο τι να κάνεις;;;

Άλλη μια που θα υποστηρίξει τις πιο ήπιες μεθόδους!

Πάθαινα νεότερη (γύρω στα 25) συνέχεια. Τώρα είμαι 35 και έχω ξεχάσει τι θα πει μύκητας, κολπίτιδα, τραχιλίτιδα και όλα τα συναφή.

Πως;

Ομοιοπαθητική! Η μαγική θεραπεία που μου έχει λύσει ΟΛΑ τα σοβαρά προβλήματα έως σήμερα. Σημειωτέον ότι δεν έκανα ειδική θεραπεία για τους μύκητες. Απλά, θεραπεύοντας άλλα προβλήματα, θεραπεύτηκαν και αυτοί!

Η γιατρός μου (όταν καμιά φορά είχα κάποια μικροενόχληση) συνιστούσε πάντα πλύσεις με χαμομηλάκι χλιαρό και μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα μέσα. Σε όσες φίλες μου το είπα, έχουν σωθεί. Με παίρνουν και μ'ευχαριστούν για αυτή την τόσο απλή συμβουλή!

Α, και για πιο σοβαρές ενοχλήσεις, πάρε και μια κρέμα της Propoline με αλόη και καλέντουλα (απολύτως φυσική) που βοηθάει εξαιρετικά.

Μην βάζετε στο σώμα σας αντιβιώσεις και κορτικοειδή (κορτιζόνες δηλαδή όπως η Travocort) γιατί απλά "κουκουλώνετε" το πρόβλημα, δεν το λύνετε. Αυτά από εμένα!

jenny, αν είσαι αλλεργική στο χαμομήλι, δοκίμασε να αραιώσεις ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα σε χλιαρό νερό και κάνε εξωτερική πλύση. Μπορέί να βοηθηθείς. Εγώ είμαι πεεισμένη ότι οι θεραπείες δεν βοηθάνε. Κατι άλλο πρέπει να κάνουμε. Και πιστεύω πως και οι γιατρό γνωρίζουν πώς καταπολέμούνται αλλά δεν λένε κι αυτόί τίποτα. Γι'αυτό λέω να προτείνουμε λύσεις η μία στην άλλη. Πού ξέρετε;; Κάτι που ακούσαμε, μπορεί εμάς να μην μας βοήθησε, κάποια άλλη όμως μπορεί να τη βοηθήσει. Εγώ προτείνω μία φορά την εβδομάδα πλύση με χαμομήλι ή σόδα ( μία γνωστή που έκανε πλύσεις με νερό και σόδα απαλλάχτηκε κι έχει ένα χρόνο να την ξαναπιάσουν). Μετά την περίοδο προληπτικά φυτική αλοιφούλα lactal. Πολλά γιαούρτια, σαπουνάκια με χαμομήλι. Εγώ θα το κάνω μετα την επίσκεψη στη γιατρό και μπορεί να σωθώ. Πάντως, αν κάνω θεραπεία τώρα, θα είναι η τελευταία.

Dinami, ευχαριστούμε. Θέλω πληροφορίες για ομοιοπαθητική. Τι ακριβώς κάνει ο ομοιοπαθητικός;;Το σκέφτηκα κι εγώ μια εποχή αλλά δεν το έκανα. Τώρα έχω πεθάνει από τις ενοχλήσεις, αλλά η γιατρός είπε να μην κάνω κολπικές πλύσεις, γιατί αύριο θα δώσω κολπικό υγρό. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο: Κάθε πότε να κάνουμε πλύση με χαμομήλι και σόδα;; Και την αλοιφούλα που λες κάθε πότε;;

Διαφημίσεις

...για μενα δουλεψε αρκετα καλα το πρασινο σαπουνι...

κ μια αλοιφη dalacine,η κατι τετοιο...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Dinami μόνο αυτά έκανες; Αν είναι μετά την εγκυμοσύνη, με την πρώτη έξαρση θα το δοκιμάσω! Την τελευταία φορά πριν την εγκυμοσύνη έκανα τα εξής: 10 μέρες προσπάθησα. Επειδή είχα περίοδο για 6 μέρες, κατά τη διάρκεια της έπαιρνα ultra levour (3 νομίζω την ημέρα), που όμως έφεραν δυσκοιλιότητα, έτρωγα κάνα γιαουρτάκι και πλενόμουν μία φορά την ημέρα με το Multi-Gyn cleanser της Propoline. Σε... απρόοπτες περιπτώσεις, που επιβάλλεται να πλυθείς αν δε θες να την πατήσεις από κολοβακτηρίδιο, πλενόμουν με δυνατής πίεσης κρύο νερό και πετσετούλα μιας χρήσης μετά. Όταν τελείωσε η περίοδος, 2 φορές την ημέρα travocort για 4 μέρες. Έτσι πέρασε... Σκευάσματα που ενισχύουν τη φυσική χλωρίδα και άμυνα του κόλπου έχει δοκιμάσει καμία σας;

Ο ομοιοπαθητικός σου παίρνει ένα ιστορικό το οποίο οδηγεί στο δικό σου εξειδικευμένο φάρμακο. Αυτό δεν δουλεύει "στοχευμένα", δηλαδή δεν πάει να λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά δρα πολύ βαθειά, στον ψυχισμό σου, εκεί δηλαδή όπου δημιουργούνται τα περισσότερα προβλήματα και κατ'όπιν σωματοποιούνται. Έτσι ενώ εγώ ξεκίνησα τη θεραπεία για την ψωρίαση (δερματικό πρόβλημα που μου είχαν πει οι κλασσικοί γιατροί ότι είναι κληρονομικό και δεν θεραπεύεται! τώρα είμαι μια χαρά..) , μετά συνειδητοποίησα ότι σταμάτησα να έχω πρόβλημα με τις ημικρανίες που είχα από παιδί, με τις αιμορροίδες, με τις μυκητιάσεις που λέτε και τέλος με τις πολυκυστικές ωοθήκες μου! Σ''εναν υπέρηχο που έκανα μετά από χρόνια μου είπαν ότι είχαν απορροφηθεί εντελώς. Δηλαδή, δρα ολιστικά στο σώμα.

Εγώ τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

επίσης οι πλύσεις γίνονται ανάλογα με την περίπτωση. Εγώ δηλαδή, σε περιόδους έξαρσης, πλενόμουν τρεις φορές τη μέρα με το χαμομήλι και τη σόδα. Προληπτικά μπορείς να το κάνεις μια φορά την εβδομάδα ή αμέσως μετά την περίοδο που τα βακτηρίδια είναι αυξημένα.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα κάπως

dinami, ευχαριστούμε πολύ!!!Θα το δοκιμάσω. Ηδη πριν από λίγο πλύθηκα με χαμομήλι κι έριξα μία κουταλιά σόδα. Σα να με βοήθησε κάπως. Διευκρίνησε μας όμως λίγο, οι πλύσεις να είναι εσωτερικές ή όχι; Τρεις φορές τη μέρα μου κάνει πιο πολύ για απλή πλύση. Σωστά;;

Έπαθα την πρώτη μυκητίαση από θάλασσα πριν από 15 χρόνια και έκτοτε έχω δοκιμάσει τις κλασσικές θεραπείες, οι οποίες δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Αυτό που ανακουφίζει κάπως τα συμπτώματα είναι το εξής κόλπο, που αν θυμάμαι καλά το διάβασα κάπου εδώ μέσα: απλώνω μισό κουταλάκι πέτσα γιαουρτιού στο σερβιετάκι και, ναι, ανακουφίζει!

Θα δοκιμάσω σίγουρα και τη μαγειρική σόδα

NnQYp3.png

Και εγώ στο κλάμπ! Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Μετά από αντιβιώσεις ή όταν παίρνω αντισυλληπτικά υποφέρω συνεχώς. Τα φάρμακα τα σταμάτησα πλέον γιατί δε βλέπω καμιά διαφορά ίσα ισα που γίνομαι χειρότερα.

Κολπικές πλύσεις με νεράκι βρασμένο μαζί με μαγειρική σόδα (κρύο ή χλιαρό φυσικά) και γιαουρτάκια με πέτσα. Και στο σερβιετάκι. Και σίγουρα ανακουφίζομαι περισσότερο απο κάθε τι άλλο. Και επιπλέον το διάστημα που έχω ενοχλήσεις, ο καλός μου χρησιμοποιεί προφυλακτικό, για να είμαι σίγουρη.

Μακάρι πάντως να βρισκόταν οριστική λύση! Αχ όνειρο απατηλό.

dinami, ευχαριστούμε πολύ!!!Θα το δοκιμάσω. Ηδη πριν από λίγο πλύθηκα με χαμομήλι κι έριξα μία κουταλιά σόδα. Σα να με βοήθησε κάπως. Διευκρίνησε μας όμως λίγο, οι πλύσεις να είναι εσωτερικές ή όχι; Τρεις φορές τη μέρα μου κάνει πιο πολύ για απλή πλύση. Σωστά;;

Απλή πλύση εξωτερικά, τελειώνοντας το ντους ας πούμε, ρίχνεις τοπικά το μείγμα αυτό με το χέρι σου. Πρόσεξε να είναι χλιαρό ή κρύο! Η σόδα επειδή είναι αλκαλική, βοηθά στην αποκατάσταση του PH. To χαμομήλι ως γνωστόν είναι αντισηπτικό, γι'αυτό και κάνεις και κομπρέσες ας πούμε στα μάτια αν έχεις μια μόλυνση.. Παντού βοηθάει.

Υπάρχουν και κάποιες ταμπλέτες πάλι της Propoline που διαλύονται σε έναν καθετήρα για πιο εσωτερικές πλύσεις, αλλά εγώ με αυτή τη μέθοδο και με την ομοιοπαθητική, ξεπέρασα εντελώς τις μυκητιάσεις. Κορίτσια, μην απελπίζεστε. Φυσικά υπάρχουν λύσεις, αρκεί να αφήσετε το σώμα να λειτουργήσει όσο καλύτερα αυτό ξέρει και να μην το φορτώνετε με φάρμακα!

Δίκιο έχει η dinami. Ας πόυμε όλες μας τέλος στα φάρμακα. Τόσο καιρό τα βάζουμε στο σώμα μας και τιποτα δεν καταφέραμε. Δυο φορές σήμερα πλύθηκα με χαμομήλι και σόδα και ναι, είμαι καλύτερα. Αυριο θα κάνω καλλιέργεια. Εχω περιέργεια να δω τι θα δείξει. Την προηγούμενη φορά είχε δέιξει μύκητες και στρεπτόκοκο μαζί, για τον οποίο δεν μου δόθηκε θεραπεία, γιατί απ' ο,τι είπε η γιατρός μπορεί στην επόμενη εξέταση να μην φανεί καν. Να δούμε πού βρίσκομαι. Θα σας τα πω αύριο. Καληνύχτα κι ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...