Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ


Recommended Posts

Ο λόγος της έναρξης αυτου του θέματος είναι για να διαλυθει ο μύθος που θέλει την καισαρική ως τον καλύτερο τρόπο τοκετού (τρόπος που υποτίθεται δεν ταλαιπορεί τη μητέρα). Ο στόχος μου δεν είναι να τρομοκρατήσω τισ μητέρες για τις οποίες η καισαρική είναι μονόδρομος αλλά να αποθαρίνω αφελείς μέλλουσες μαμάδες, ώστε να μην ακολουθήσουν τον δρόμο της ανούσιας επιλεκτικής καισαρικής.

 

Εχω δύο παιδιά, το πρώτο γέννησα με φυσιολογικό τοκετό το δεύτερο με καισαρική (αποκόληση πλακούντα). Παραθέτω τις εμπειρίες μου από την βίωση αμφότερων των τεχνικών γέννας σε ενότητες.

 

1. ουρλιαχτά κατά τη γέννα

α. φυσιολογικός: δεν φώναξα καθόλου μόλις ένιωσα ότι δεν αντέχω αλλο ζήτησα επισκληρίδιο

β. καισαρική: έπαθα κρίση πανικού και άρχισα να φωνάζω τόσο που ενώ είχα κάνει επησκληρίδιο υποβλήθηκα και σε ολική νάρκωση (οι γυναίκες στην ανάνηψη με ρώτησαν κατόπιν γιατί φώναζα)

 

2. ανωτερα συναισθήματα κατά τη γέννα

α. φυσιολογικός: αισθάνθηκα οτι εγώ και ο άνδρας μου γεννούσαμε το παιδί μας πως ήμασταν ένα, ένιωσα μια πρωτόγνωρη αγάπη για τη μητέρα μου (κατάλαβα τι είχε περασει)

β. καισαρικη: είδα όνειρο κατά τη νάρκωση

 

3. πρωτη επαφή με το παιδί

α. φυσιολογικός: αισθάνθηκα πως κράτησα στα χέρια μου τον κόσμο

β. καισαρικη: δεν θυμάμαι την πρώτη στιγμή με το μωρό

 

4. αιμοραγία μετα τον τοκετο

α. φυσιολογικός:στον ένα μήνα δεν είχα πλέον αίμα

β. καισαρικη:η αιμοραγία παρατάθηκε για δυομιση μήνες, είχα αρχίσει να φοβάμαι την απόξεση

 

5. σεξ μετά τον τοκετό

α. φυσιολογικός: είχα πρώτη επαφή στισ 32 ημέρεσ

β. καισαρικη:πρώτη επαφή στους 2 μήνεσ με εξαιραιτικό φόβο από πλευράσ συζήγου μη με πονεσει η μη μείνω έγκυος (σημειοταίο οτι σημερα 7 μήνες μετά τη γέννα πονώ ακόμα τοπικα ελαφρός στην κοιλια)

 

6. πόνος μετά τη γέννα

α. φυσιολογικός: έκατσα κανονικά χωρίς καθόλου πόνο στισ 2 εβδομαδες

β. καισαρικη: έντονος πόνος κατά τον πρώτο μήνα που να μεκάνει να σκέύτομαι οποιαδήποτε κίνηση μου, κατα το πρώτο τρίμηνο αισθανόμουν εντελώς την τομη, ακόμα ποναω ελαφρά 7 μήνες μετα όταν έχει υγρασία, η με τοπική πίεση τησ τομής ή με δαντελοτά εσώρουχα.

 

Η καισαρική είχε ως αποτέλεσμα τη σωτηρία του παιδιού μου και πιθανόν και τη δική μου η ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι για αυτό το γεγονός με βοήθησε να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες, κάποια που επιλέγει όμως από μειωμένη ενημερωση αυτό το μαρτύριο πιθανότατα θα καταρεύσει

 

edit admin αφαιρέθηκε μια φράση

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγω ειμαι πολυ υπερ του φυσικου τοκετού, έκανα το 1ο μου παιδί με καισαρικη και το 2ο φυσιολογικά επειδη δεν ήθελα να τραβηξω τα ιδια. Εχεις δικαιο σ αυτά που λες αλλά νομίζω οτι καθε γεννα ειναι μοναδική. Μπορει μια κοπέλα να εχει εναν φρικτο φ.τ. (διαβασα μαρτυριες γυναικων στο φορουμ που ευχονται να μην είχαν γεννήσει φυσιολογικά) αλλά σιγουρα νομίζω ότι κατα συντριπτικής πλειοψηφίας ο φ.τ. είναι μακράν καλύτερος.

Εγω είχα πολλά ουρλιαχτα στον φ.τ. και καθόλου στην καισαρική αλλά πάλι θα διαλεγα τον φυσικό έντονο πόνο της γέννας που κρατάει 5-6 ώρες παρά τον αφύσικο πόνο μιας εγχειρησης που κρατάει ένα μήνα και. Νομίζω ότι για να κάνεις καισαρική με την θέληση σου χωρίς ιατρικό λόγο πρέπει να είσαι ή λίγο ανενημέρωτη ή πολύ φοβισμένη

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας κορίτσια και από εμένα. Θα πρέπει να διευκρινιστεί οτι η κάθε εγκυμοσύνη όπως και ο κάθε τοκετός είναι διαφορετικοί πάντα. Από γυναίκα σε γυναίκα όπως και από εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη η ίδια γυναίκα έχει διαφορές. Ας μην τα γενικεύουμε. Η κάθε μία μας κάνει αυτό που θεωρεί εκείνη σωστό για τον ευατό της και το παιδι της. Εγώ προσωπικα γέννησα με επισκληρήριο και καισαρική. Αν με ρωτήσετε αν θα το ξαναέκανα? Εννοείται! Ήταν μία πολύ καλη καισαρική , γενικότερα. Και μάλιστα σηκώθηκα αμέσως και άρχισα να περπατάω. Καλα δεν έτρεχα , αλλα περπατούσα. Μία φίλη μου πάλι που γέννησε με φ. τ μου είπε ότι δεν θα σκεφτόταν ποτέ την καισαρική. Όλα λοιπόν είναι σχετικά. Θα συμφωνησω βεβαια ότι η καισαρική παραμένει ένα χειρουργείο. Όμως ο κάθε γιατρός ξέρει πώς να κατευθύνει την καθε μανούλα!

Πάντως όπως και αν έχετε επιλέξει να γεννήσετε, μην φοβάστε. Είναι μία ασύγκριτα όμορφη & μαγική εμπειρία που καμία μανούλα δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτε στην ζωή της! Όσες έχετε παιδάκια να σας ζήσουν! Για τις υπολοιπες , με το καλό να κρατήσετε τα ζουζούνια σας στην αγκαλιά σας!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC] Η ανάσα της ζωής μου, το μωρό μου!

:P

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω με καισαρικη γεννησα, αν και ειχα ξεκινησει για φυσιολογικα. Μετα απο 18 ωρες (δεν ειχα καθολου διαστολη), μπηκα στο χειρουργειο.

Μπορω να σας πω οτι ανακουφιστηκα!!!! Εκανα επισκληριδιο και ραχιαια , ειδα κατευθειαν το μωρο μου, δακρυσα και ενιωσα ολα τα συναισθηματα που εχεις και στον φυσιολογικο.

Μαλιστα μετανιωσα που δεν ζητησα καισαρικη απο τις πρωτες ωρες που ειδαμε οτι δεν ειχα διαστολη!!

Link to comment
Share on other sites

Christinie06 θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου!!! και εγώ με καισαρική γέννησα...και όλα έγιναν όπως και σε εσένα!!! υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών και μιλάω για εμένα που δεν θα μπορέσουν ποτε να γεννήσουν φυσιολόγικα,όπως και να θηλάσουν...τι σημαίνει δηλ.ότι με κάνει λιγότερο μανα απο τις γυναίκες που τα έκαναν όλα με φυσιολόγικο τρόπο???? και εσύ vvasoula να μην φοβάσαι τίποτα...όλα καλά θα πανε...με το κάλο να κρατήσεις το "αγγελούδι σου"....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

vvasoula μου με το καλό να δεχθείτε το μωράκι σας! Και μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα η καισαρική....περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις μόλις γεννήσεις! Αλήθεια κοριτσάκι είναι ή αγοράκι?

Link to comment
Share on other sites

Εχοντας γεννησει με φυσιολογικο και χωρις επισκληριδιο και τεχνητους πονους και τα 2 μου παιδια θα ηθελα να τονισω οτι δεν ειναι τοσο ονειρικα πλασμενος ο φυσιολογικος οσο φαινεται σε αυτο το ποστ .

Με το που βγαινει το παιδι οντως δεν θυμασαι πονους και ολα ξεχνιουνται αλλα τοσο ονειρεμενο τοκετο δεν εζησα.

Δεν θελω να παρεξηγηθει κανεις. Δεν θελω να πω λεπτομεριες γιατι εχουμε και εγκυουλες :cool: αλλα να πω οτι και στον φυσιολογικο τοκετο δεν ειναι αυτονοητο οτι θα εισαι σε θεση να χαρεις και να σφιξεις το μωρο σου οταν βγει καθως επισης οτι ειτε φυσιολογικος είτε καισαρικη μπορει να εχει επιπλοκες οσον αφορα την περεταιρω σωματικη ταλαιπωρια της μητερας.

 

Ειμαι υπερ του φυσιολογικου τοκετου (οχι κατα την διαρκεια του :lol::lol:) αλλα αυτο δεν με δενει περισσοτερο με το παιδι μου απο μια μανουλα που γεννησε με καισαρικη .:cool:

 

 

Θα σχολιασω μονο αυτο ... με φοβο μην παρεξηγηθω και μην τρομαξω καμια :oops:

 

2. ανωτερα συναισθήματα κατά τη γέννα
Πηρα τον ορο να φυγω.:oops:

 

Τελος να τονισω οτι δεν εχει σημασια πως ερχονται τα μωρακια μας στον κοσμο αλλα να ειναι γερα . Το δεσιμο δεν το κανει μονο μια στιγμη (οπου ξαναλεω μπορει να την χασεις ειτε με φυσιολογικο , ειτε με καισαρικη) αλλα ολη η μετεπειτα πορεια.:wink:

 

 

ΥΓ. Να εκφρασω μια χαζη απορια? Καισαρικη με επισκληρηδιο δεν γινεται?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα και γινεται απλα υπαρχουν καποιες περιπτωσεις που υπαρχουν ιατρικες αντενδειξεις (πχ σοβαρο προβλημα στη μεση.. ) η απλα υπαρχουν μαμαδες που ειναι λιγοψυχες και φοβουνται ή που δεν τις πιανει η επισκληρυδιος.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς περάσατε οι περισσότερες τόσο ανώδυνα την καισαρική!!!!

Οι υπόλοιπες με φτ ήταν μια χαρά, σηκωνόντουσαν, έκαναν μπάνιο κτλ. εγώ την 2η μέρα δεν μπορούσα να σταθώ, πήγα τουαλέτα και έκλαιγα από τον πόνο παρά τα παυσίπονα.

Δεν θυμάμαι την πρώτη μέρα με το μωρό, ήμουν μεταξύ ζαλάδας και δύνης παρόλο που δεν έκανα ολική νάρκωση. Επίσης, επειδή νιώθω ότι ίσως θα μπορούσα να γεννήσω φυσιολογικά, αισθάνομαι ότι κάτι μου στέρησαν.

Η κτ εννοείται όταν υπάρχει πρόβλημα, δεν θα πρέπει να διακινδυνεύει η υγεία του μωρού ή της μητέρας αλλά η γνώμη μου είναι ότι είναι αφελές να το επιλέγουν από φόβο εφόσον υπάρχει επισκληρήδιος.

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

Καμια δεν επιλεγει καισαρικη.. ας μην λεμε οτι θελουμε..

Η καισαρικη γινεται αν υπαρχει λογος , τουλαχιστον οσον αφορα την αποφαση της μητερας.. Δεν διαφωνω πως υπαρχουν γιατροι που ισως φοβισουν τη μητερα με βλακειες με σκοπο να τελειωνουν μια ωρα αρχιτερα ομως καμια μητερα δεν παει στο γιατρο και λεει "εγω θελω να γεννησω με καισαρικη" απο μονη της. Καμια μητερα δεν φοβαται να γεννησει τα παιδια της..

 

Το πως αναρρωνει ο καθε ανθρωπος, ειναι θεμα οργανισμου.. Και γω εχω φιλη που μετα τον τοκετο (φυσιολογικο) ηταν για ενα μηνα σαν την ειχαν δειρει..

Ο τροπος που θα αναρρωσει η καθε γυναικα εξαρταται απο την κατασταση της υγειας της, απο τον τροπο που ξεπερνα γενικοτερα τα προβληματα υγειας, απο το πως δεχεται το δικο της σωμα την οποιαδηποτε κατασταση.

Εδω συγκρινονται 2 ανομοια πραγματα. Η καισαρικη ειναι εγχειρηση, ο ΦΤ ειναι μια φυσιολογικη κατασταση για την οποια το γυναικειο σωμα ειναι προγραμματισμενο γενετικα να υποστει καποια στιγμη. Δεν υπαρχει μετρο συγκρισεις αναμεσα σε αυτα τα δυο. Το μονο που παραμενει ιδιο ειναι το αποτελεσμα.. δηλαδη οτι το μωρο αποχωριζεται απο το σωμα της μητερας.

Ας μην ξεχναμε ομως πως το φορουμ αυτο απευυνεται σε πολλες μαμαδες που γεννανε για πρωτη φορα κ για τον χψ λογο θα κανουν προγραμματισμενα η μη καισαρικη. Δεν υπαρχει λογος να της φοβιζουμε..

Οταν πριν 2 χρονια εγραψα την αφελως την εμπειρια της κολλητης μου με ΦΤ η διαχειριση μου ζητησε να σβησω το ποστ γιατι μπορει να τρομοκρατουσε παρα πολλες κοπελες. Και φυσικα το σεβαστηκα, γιατι οταν το εγραψα δεν σκεφτηκα ποσο πολυ μπορεινα επιρρεαστει μια γυναικα η οποια παει να γεννησει. Και ειχαν δικιο...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καθε γυναικα βιωνει διαφορετικα την καισαρικη!

καισαρικη εκανα κ γω ουτε πονεσα ουτε επαθα κριση πανικου κ το μωρο πηρα αμεσως αγκαλια κ απο ολα!ουτε καν αιμα ειχα!τις 3 πρωτες μερες μονο λιο οπου κ ποναγα ελαχιστα οπως πονας κ στον φυσιολογικο!

ξερω κοπελες που γεννησαν φυσιολογικα κ σκυλοποναγαν ενα 10 ωρο κ με επισκλ!

αρα λοιπον μην εισαι τοσο κατα τις καισαρικης επειδη αντεδρασε ασχημα ο οργανισμος σου γιατι ετσι τρομοκρατεις κ τις αλλες κοπελες

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσάκια και εγώ καισαρική έκανα με επισκληρίδιο λόγω ιατρικών θεμάτων και μια χαρά ήμουν. Είδα το παιδί μου αμέσως, σηκώθηκα το ίδιο απόγευμα, έκανα μπάνιο την επόμενη ημέρα, πόναγα ελαφρά για καμιά εβδομάδα ( σαν ένα καψιματάκι στην τομή), πήγα στην δουλειά σε 10 ημέρες, έκανα sex στο 20ήμερο και η κοιλιά μου δεν κρέμασε περισσότερο απο κοπέλες που γέννησαν φυσιολογικά. ο κάθε οργανισμός και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. με λίγα λόγια στο νοσοκομείο μετά τη γέννα ολες ήμασατν 'κάπως'. Άλλες καμπουρίτσες γιατί πόναγε λίγο η κοιλίτσα και άλλες με ανοιχτά ποδαράκια γιατί πόναγαν λίγο από κάτω. Όλες όμως ήμασταν με ένα τεράστιο χαμόγελο, τρισευτυχισμένες και αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που παίρνεις το αγγελούδι σου αγκαλιά, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία! πάντως τώρα που πάω για δεύτερη καισαρική, δεν έχω κανένα άγχος και είμαι χαρούμενη που ξέρω ότι δε θα πονέω ιδιαίτερα!

Link to comment
Share on other sites

ΒΑΣΟΥΛΑ ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ. ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ. ΣΑΦΩΣ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΑ.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ.

ΑΛΛΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑ ΚΑΝΕΙΣ !!

ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΩ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΩΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΆΘΕΛΑ ΜΟΥ ΤΡΟΜΟ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ.

 

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ...

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια ειλικρινα το θεωρω χαζο να καθομαστε να συγκρινουμε καισαρικες και φυσιολογικους τοκετους.Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και κυριως ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.Εγω γεννησα και τα 2 παιδια φυσιολογικα και πολυ ευκολα.Στο δωματιο του μαιευτηριου.τη δευτερη φορα,ημουν με 2 κοπελες που ειχαν κανει καισαρικη.Η μια σηκωθηκε γρηγορα και χωρις να διαμαρτυρηθει καθολου για τους πονους,η αλλη υπεφερε παρα πολυ και φαινοταν να ποναει εντονα.Καταλαβαινετε τι εννοω;Ολα ειναι σχετικα..και εννοειται σε καμμια περιπτωση δεν με κανει περισσοτερο ΄΄μανα΄΄το οτι γεννησα φυσιολογικα!

U7Uip3.pngT7alp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καμια δεν επιλεγει καισαρικη.. ας μην λεμε οτι θελουμε..

 

την παρατηρηση οτι πολλες επιλέγουν καισαρικη την έκανα (εκτος του φορουμ) και στο μαιευτήριο που έκανα την πρακτική μου ως φοιτήτρια

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καμια δεν επιλεγει καισαρικη.. ας μην λεμε οτι θελουμε..

Η καισαρικη γινεται αν υπαρχει λογος , τουλαχιστον οσον αφορα την αποφαση της μητερας.. Δεν διαφωνω πως υπαρχουν γιατροι που ισως φοβισουν τη μητερα με βλακειες με σκοπο να τελειωνουν μια ωρα αρχιτερα ομως καμια μητερα δεν παει στο γιατρο και λεει "εγω θελω να γεννησω με καισαρικη" απο μονη της. Καμια μητερα δεν φοβαται να γεννησει τα παιδια της.

 

"Δεν λέω ό,τι θέλω" γνωρίζω δύο γυναίκες, η μία του πολύ στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος, οι οποίες από την αρχή της εγκυμοσύνης ζήτησαν καισαρική, χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος, αποκλείοντας την περίπτωση να γεννήσουν φυσιολογικά. Επί αυτού εκφράστηκα.

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

Η εμπειρια της καθε γυναικας ειναι διαφορετικη οσον αφορα τη γεννα γιαυτο μην πανικοβαλλουμε καμια εγκυουλα .Εγω γεννησα με καισαρικη γιατι δεν γινοταν αλλιως και η η αληθεια ειναι οτι ημουν καλα απο θεμα πονου απο την δευτερη ημερα, εβγαλα απο την πρωτη ημερα τον καθετηρα και σηκωθηκα και περπατησα. Πιστεψτε με οτι ειδικα εγω δεν φημιζομαι για τον γερο μου οργανισμο, παρολαυτα οσον αφορα στη καισαρικη ολα πηγαν μια χαρα. Ακουσα το πρωτο κλαμα του γιου μου και επειδη δεν με επιασε καλα η επισκληρειδιος ενιωσα και ολο το τραβηγμα του απο την κοιλια και ηταν συγκλονιστικη εμπειρια. Μακαρι να ειχα γεννησει και εγω φυσιολογικα αλλα αφου δεν γινοταν αλλιως, η καισαρικη τελικα δεν μου ηταν ιδιαιτερα επωδυνη.

Link to comment
Share on other sites

Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΑ.

 

Για κάτι τόσο σπουδαίο και ουσιαστικό όσο το να φέρεις στον κόσμο ένα μωρό καμιά ταλαιπωρία επιλεκτική ή όχι δε μπορεί να είναι ανούσια.

 

Τα μωράκια μας κι εμείς να είμαστε καλά και δεν έχει σημασία το πως θα γεννηθούν... Αυτό είναι το δώρο Θεού και όχι οι μέθοδοι.

*

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, επειδή νιώθω ότι ίσως θα μπορούσα να γεννήσω φυσιολογικά, αισθάνομαι ότι κάτι μου στέρησαν.

.

Εχω ακουσει πολλους γιατρους να σε βαζουν με καισαρικη για να χαρουν ξεγνοιαστοι τις διακοπες τους. Αυτο ειναι οντως ανεντιμο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

ΒΑΣΟΥΛΑ ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ. ..

 

Εγω θα μεινω εδω. Πιστευω οτι οσες τρομοκρατηθηκαν με την ιδεα της καισαρικης επανηλθαν στα φυσιολογικα με τα υπολοιπα ποστ.:wink:

Ενα μεγαλο μπραβο απο μενα στην ΜΑΡΙΑΛ. Θελει πολυ μαγκια μια δημοσια συγνωμη και ειναι μεγαλειο ψυχης.

 

Ολοι την εχουμε κανει την πατατια γραφω αλλα βγαινουν αλλα:lol::lol: οποτε σε νοιωθουμε :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Καμια δεν επιλεγει καισαρικη.. ας μην λεμε οτι θελουμε..

Η καισαρικη γινεται αν υπαρχει λογος , τουλαχιστον οσον αφορα την αποφαση της μητερας.. Δεν διαφωνω πως υπαρχουν γιατροι που ισως φοβισουν τη μητερα με βλακειες με σκοπο να τελειωνουν μια ωρα αρχιτερα ομως καμια μητερα δεν παει στο γιατρο και λεει "εγω θελω να γεννησω με καισαρικη" απο μονη της. Καμια μητερα δεν φοβαται να γεννησει τα παιδια της..

 

εγω επελεξα να γεννησω με καισαρικη ενω ογιατρος μου ηταν αντιθετος κ επεμενε να παω φυσιολογικα..ειχα ακουσει διαφορες ιστοριες κ προτιμησα να κανω καισαρικη..ολα πηγαν τελεια,γεννησα σε 5 λεπτα κ δεν ενιωσα τον παραμικρο πονο..η κοπελα που ηταν διπλα μου στο δωματιο εκλαιγε ολο το πρωτο βραδυ απο τους πονους των ραμματων(ειχε γεννησει φυσιολογικα) μετα απο 15 ωρες που εκανε για να γεννησει κ παρολα αυτα την επομενη μερα μου ειπε πως δεν θα εκανε ποτε καισαρικη γιατι ειναι χειρουργειο!!!ελεος δηλαδη!!...τι προκαταληψη ειναι αυτη!!

MkhCp3.png
Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν θα επελεγα καισαρικη αν δεν υπηρχε λογος.. και τωρα ακομα και εφοσον ο γιατρος μου ειπε πως μπορω να γεννησω φυσιολογικα υπο προυποθεσεις βεβαια, οταν ερθει η στιγμη εκεινη και εφοσον πληρουνται οι προυποθεσεις που εχει θεσει ο γιατρος μου θα το προσπαθησω.. Οχι για αλλο λογο απλα δεν θελω να επιβαρυνω τον εαυτο μου με παραπανω χειροργεια αν δεν ειναι ακρως αναγκαια, οπως την πρωτη φορα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

έπαθα κρίση πανικού και άρχισα να φωνάζω τόσο που ενώ είχα κάνει επησκληρίδιο υποβλήθηκα και σε ολική νάρκωση (οι γυναίκες στην ανάνηψη με ρώτησαν κατόπιν γιατί φώναζα)

 

η αιμοραγία παρατάθηκε για δυομιση μήνες, είχα αρχίσει να φοβάμαι την απόξεση

 

πρώτη επαφή στους 2 μήνεσ με εξαιραιτικό φόβο από πλευράσ συζήγου μη με πονεσει η μη μείνω έγκυος (σημειοταίο οτι σημερα 7 μήνες μετά τη γέννα πονώ ακόμα τοπικα ελαφρός στην κοιλια)

 

έντονος πόνος κατά τον πρώτο μήνα που να μεκάνει να σκέύτομαι οποιαδήποτε κίνηση μου, κατα το πρώτο τρίμηνο αισθανόμουν εντελώς την τομη, ακόμα ποναω ελαφρά 7 μήνες μετα όταν έχει υγρασία, η με τοπική πίεση τησ τομής ή με δαντελοτά εσώρουχα.

 

edit admin αφαιρέθηκε μια φράση

 

Νομίζω ότι θα λιποθυμήσω:shock::shock::shock:

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι θα λιποθυμήσω:shock::shock::shock:

 

ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕ

 

Αν βγαλεις ενα δοντι...

Αν κανεις ενα πυρετο...

Ακομα και μια ιωση...

ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΒΙΩΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ :wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανεισ πωσ μπορώ να το σβήσω?

 

edit admin σημείωση προς μέλος - αφαιρέσαμε την τελευταία φράση της πρώτης δημοσίευσης, η οποία ήταν πιο έντονη.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...