Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕ...

elepet

Recommended Posts

Δε άντεξε η μικρή μου όταν τις προάλλες πήγαμε στο κομμώτήριο να κουρευτεί ο μπαμπάς της.Με το που είδε την κουρευτηκή μηχανή να κόβει τα μαλλιά του πατερα της και να πέφτουν τρίχες στο πατωμα..φώναξε δυνατα....ΜΠΑΜΠΑ ΜΠΑΑΑΑΑΜ και ξέσπασε σε λυγμούς.Την πήρα αμέσως εξω απο το κομμωτήριο για να ηρεμίσει.Απο τότε έχω την αίσθηση ότι έχει παθει ένα μικρό σοκ διοτι..λέει συχνα ΜΠΑΜΠΑ ΜΠΑΜ στο άσχετο..επίσης είδε εχθές κάτι τρίχες έξω στο μπαλκόνι πάλι τα ίδια τρόμαξε και μπήκε μέσα.Τόσο πολύ φοβούνται σε αυτή την ηλικία???τι συνειρμούς κάνει άραγε το μικρό μυαλουδάκι τους που τουε προκαλούν τέτοιο τρόμο....?????!!!!!!!

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol:

Συγγνώμη που γελάω ενώ εσύ κάθε άλλο παρά για να γελάσουμε το έγραψες όμως έφερα τη σκηνή στο μυαλό μου, θυμήθηκα και τον δικό μου και δεν κρατήθηκα!!!

Την πρώτη φορά που κουρέψαμε τον Κωστή, μόλις άκουσε τη μηχανή κλάααααμααααα!!!! Από τότε όσες φορές τον έχουμε ξανακουρέψει μια από τα ίδια... δεν ξέρω τι τους κάνει αυτός ο ήχος... :?

Με την δική σου την περίπτωση γέλασα πολύ εκεί με τις τρίχες στο μπαλκόνι, φαντάστηκα ένα μπεμπεκόνι άσπρος σίφουνας.... το πουλάκι μου, θα πρέπει να τρόμαξε πάρα πολύ για να το βάλει στα πόδια ακόμα και τότε!!!

Διαφημίσεις

ποιο πραγμα φοβαστε???????????παιδια εμενα ειναι τρομερα φοβιτσιαρα περπαταει πανω σε ξυλο κ ακουει τον θορυβο που κανει με τα ποδια της κ φοβαται δηλ ελεος δεν ξερω τι να κανω για να ξεπερασει αυτες τις φοβιες.

κι εγώ την τέντα, και τον αέρα γενικά. και το περίεργο: τον φοβάμαι μονο στην Αθήνα. αν τύχει και είμαστε σε καμια εξοχή και φυσάει τρελά, το απολαμβάνω κιόλας! :oops::oops:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Λοιπόν, αυτή η ιστορία με τα μαλλιά μου φαίνεται λογική γιατί έχω την έντονη εντύπωση πως τα παιδιά σε βλέπουν σα μια ενιαία μονάδα με τα μαλλιά, τα μουστάκια ακόμη και με τα γυαλιά. Δηλαδή όταν σου βγάζουν τα γυαλιά νομίζουν ότι κρατούν ένα κομμάτι του σώματός σου. Οπότε βλέποντας το μπαμπά να του κόβουν τα μαλλιά μπορεί να ένοιωθε σα να του κόβουν το πόδι, το χέρι. Βέβαια ίσως αυτό που λέω ισχύει για τα μικρότερα παιδάκια. Ίσως και να μην ισχύει καθόλου, συγνώμη αν λέω μπούρδες

περπαταμε πανω σε μια επιφανει που ειναι απο ξυλο κ ακουγεται κ γυρναει κ μου λεει μαμα φοβαμαι αγκαλεια,επισης φοβαται τα παντα κι οταν λεω τα παντα εννοω τα παντα η μονη λεξη που λεει συνεχεια ειναι φοβαμαι εγω .

Μπορει να φοβηθει κ μια τσαντα ναυλον δηλ εχουμε φτασει σε οριακο σημειο,εχουμε εναν σκυλο στην γειτονια κ γαυγιζει συνεχεια, ξυπναει με τον καημο του Μαξ(ο σκυλος)κ φωναζει μεσα στον υπνο της σταματα σταματα σου λεω(να σταματησει κ καλα το σκυλι να γαυγιζει)

Καλά, θα πω πάλι αυτό που λέω συνέχεια, μήπως απλώς θέλει την προσοχή σου και χρησιμοποιεί το φόβο για να σου κινεί την προσοχή; Είμαι λίγο υπερβολική γιατί όλα εκεί τα αποδίδω αλλά κοίτα το. Μήπως εκεί που λέει ότι φοβάται το πάτωμα να κάτσεις μαζί κάτω και να πατάς το πάτωμα εκεί που κάνει θόρυβο και να γελάς για να της δείξεις ότιδεν είναι τίποτα; δε μου'ρχεται καμιά καλύτερη ιδέα αλλά κάτι θα σκεφτείς

λοιπον θα σου πω τα εξης οταν γυριζω απο την δουλεια δεν κανω τιποτε αλλο ουτε εγω ουτε ο πατερας της παρα να παιζουμε μαζι,τωρα θα φυγω σε 10λεπτα απο την δουλεια θα παω σπιτι κ θα την παρω κατευθειαν να την παω στον παιδοτοπο,δεν την αφηνω ποτε κ σε κανεναν περα απο τις ωρες της δουλειας.Η μικρη παντα ηταν φοβιτσιαρα πολυ αλλα τωρα εχει παραγινει εχω κανει ολα αυτα που λες της εχουμε εξηγησει αλλα ματαια.Και το σημαντικοτερο ειναι οτι οντως φοβαται δηλ το βραδυ οταν την βαζω στην κουνια της μου λεει μαμα φοβαμαι κ της λεω εχεις το νινι(μια κουκλα που δεν την αποχωριζεται ποτε)κ το αρπαζει σφιχτα στην αγκαλεια της, αυτο για μενα σημαινει οτι το νιωθει το παιδι κ εχει οντως αναγκη κατι, κ ολο το βραδυ εχει αγκαλεια το νινι της

Διαφημίσεις

Eμενα φοβηθηκε την αισθητικο που μου κανει κερι...αυτο το σκρατσ που κανει η ταινια την φοβησε και εβαλε κατι κλαματα!!!

καθε φορα που τη βλεπει στην πορτα τη διωχνει...νομιζει οτι μου κανει κακο!!!

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

οταν λειπεις ποιος την προσεχει? μηπως κανει κατι αθελα του και φοβαται το παιδι...η κορη ειναι στην ιδια ηλικια και δεν φοβαται σχεδον καθολου...μου κανει εντυπωση :roll::roll: ασε που δεν εχει κανενα αγαπημενο παιχνιδι η δικια μου...και αυτο εντυπωση μου κανει :roll::roll:

Έχω ενα παραδειγμα που ισως σε βοηθησει...της ειχαν φερει μωρο ενα αλογακι απο αυτα που καθετε πανω και κουνιεται, καποια στιγμη σε ασχετο χρονικο διαστημα αρχισε να μου δειχνει το αλογακι και να κλαιει...πιο μικρη ηταν αλλα εδειχνε καθαρα οτι το φοβαται.Προσπαθουσα για καιρο να καταλαβω τον λογο ακρη δεν εβγαλα. Κρυβω το αλογακι να μην το βλεπει για καποιο καιρο, μετα το εβαλα σε ενα δωματιο παλι το φοβοταν. Τεσπα για να μην γραψω εκθεση :P το εβαλα στον ενιαιο πριν καμια βδομαδα και της μιλαγα για αυτο ...οτι ειναι ντεντενι και ειναι καλο της εμαθα να μου δειχνει τα μαλια του την ουρα του κλπ και σημερα την καταφερα να κατσει πανω να κανει κουνια μπελα :P:P ειναι ακομα επιφυλακτικη αλλα σιμφιλιωθηκε με την ιδεα. Ισως αν της μιλαγες με υπομονη και επιμονη για ενα πραγμα καθε φορα να βελτιωθει λιγο. Ειναι μωρα ακομα μωρε :!::!::!:

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

εμενα μου την κραταει γυναικα με την οποια δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα ακομα, ασε που παρακολουθειται με καμερες κ το γνωριζει κ η ιδια,το θεμα ειναι οτι απο μωρο φοβοταν πολυ κ κανω ακριβως το ιδιο πραγμα που λες οτι καθε φορα που δειχνει να φοβαται κατι προσπαθω να της το εξηγω,το χειροτερο της ειναι το μουλτι που κανονικα θα επρεπε να το ειχε συνηθισει αφου το ακουει καθημερινα,εδω την εχω βαλει να παταει μονη της το κουμπι κ μετα απο ενα λεπτο το φοβαται παλι.

Παντως ηταν το μοναδικο πραγμα που ηθελα να αποφυγω γιατι κ εγω ειμαι τρομερα φοβιτσιαρα σε σημειο να μην μπορω να κατσω μονη μου στο σπιτι βραδυ γιατι φοαβαμαι,κ δεν θα ηθελα με τιποτα να της το μεταφερω αυτο θα ηθελα να ειναι πιο αυτονομη αλλα δυστυχως DNA ειναι αυτο κ δεν μπορεις να κανεις πολλα απο οτι φαινεται :oops:

Κοριτσια και ο δικος μου σε'κεινη την ηλικια δηλ απο μηνω μεχρι τα 2 φοβοταν πολυ ολους τους θορυβους και πεταγοταν με το παραμικρο.Εντονα βεβαια τα πυροτεχνηματα γιατι φαινοταν καποιες φορες απο το μπαλκονι μας,αφου μερικα βραδυα ξυπνουσε εδειχνε την μπαλκονοπορτα και φωναζε "μπαμ μπαμ".Τωρα ειναι 32 μηνων και λεες

"που ναι μπαμ μπουμ,μπουν μπαμ,πασινα κοκκινα μπλε".Το ξεπερασε απο μονος του.Απλα τα μωρακια τρομαζουν πολυ ευκολα!

rQGhp3.png

εχει πολυ ωραια βιβλια για τις φοβιες....και να παρει η ευχη το αλτχαιμερ ....εχω διαβασει χιλιαδες φορες αυτα τα βιβλια στον γιο μου και τωρα δεν μουρχεται στο μυαλο ουτε ενα..μια συμφορουμιτισα μου τα συστησε και οντως ειναι τελεια..την δευτερα θα σας τα πω..

zouzounitsa79 είπε:
η κορη ειναι στην ιδια ηλικια και δεν φοβαται σχεδον καθολου...μου κανει εντυπωση :roll::roll: ασε που δεν εχει κανενα αγαπημενο παιχνιδι η δικια μου...και αυτο εντυπωση μου κανει :roll::roll:

Κι η δική μου τα ίδια... Αν εξαιρεσεις που νιώθει καποιες στιγμες ανασφαλεια να κατεβει απο την καρεκλα ή να ανεβει/κατεβει καποιο σκαλακι και ζηταει παντα βοηθεια, απο θορύβους δε φοβαται τιποτα... Βρε κανονια να βαρανε δεν τρομαζει, εδώ τον χειμώνα μπουμπούνιζε τοσο δυνατα μια μερα που τρομαξα εγώ και η μικρη χαλαραααα :lol:

Με αυτο που λετε με τα μαλλια, μου θυμισε τα Πάσχα που πηγε ο σντρας μου και κουρευτηκε μετα απο 2-3 χρονια πο ειχε αφησει μακρια μαλλια, όταν το΄ν πρωταντίκρυσε η μικρή δεν τον πλησίαζε καν :oops: ... Μονο την άλλη μερα το πρωι ξεθαρρεψε λιγακι και πηγε κοντα του, της φανηκε άλλος άνθρωπος :?

Πριν απο λίγες μερες δε, ημαστε στην πεθερά μου (με την οποια δεν εχει κανενα προβλημα) και για να γελασουμε έβαλε η πεθερά μου στο κεφάλι της ενα σακουλακι δεμενο σα φιόγκο και της εκανε διαφορα.. Παιδια, χ...κε η μικρή απο το φόβο της.. Εγώ να θελω να πεθάνω στα γελια, και η μικρη να λέει "Βε φελει, βε φελει!!) (δεν θελει - ετσι λεει όταν δεν την αρεσει κατι ή όταν φοβαται)... Πανε και τρομαζουν με κατι άσχετα :lol:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Καλησπέρα!

Αχ!Τί θέμα αυτές οι φοβίες!

Και εμένα φοβάται πολύ την κουρευτική μηχανή..την πρώτη φορά που πήγαμε να κουρευτεί κάτσαμε μαζί στην καρέκλα βάλαμε την ποδίτσα μας και τί την θέλαμε τόση προετοιμασία!...με το που άκουσε την μηχανή πετάχτηκε λες και τον τσίμπησε σφίγκα! Νομίζω ότι τα τρομάζει ο θόρυβος συν το γεγονός ότι δεν θέλουν να τα πολυπασπατεύουν, από κομμωτές μέχρι παιδιάτρους! Η Μαμά μου πήγε την άλλη φορά να κουρευτεί τον κράταγε αγκαλιά και εκείνος έδιωχνε το χέρι της κομμώτριας από το κεφάλι της γιατί προφανώς νόμιζε ότι την ενοχλούσε! Το πήρα απόφαση...θα του αφήσω χέτι!Τί να κάνω η έρμη μάνα..αφού δεν στέκεται..να τον κουρέψω μόνη μου?μήπως στον ύπνο του όπως κάναμε όταν ήταν μικρά με τα νυχάκια τους? :roll:

Και να ταν μόνο αυτή η φοβία μας..!Έχουμε θεματάκι με το πλυντήριο(έχουμε και προτιμήσει..μόνο της μάνας μου), με το κουδούνι, με την μηχανή που θα περάσει σε ανυποψίαστη στιγμή δίπλα μας και θα κάνει το λάθος να γκαζώσει, με το αεροπλανάκι-παιχνίδι που είναι καλό μόνο αν δεν έχει μπαταρίες, το γαιδουράκι-παιχνιδάκι στο σπίτι της θείας όπου το αγαπάμε και το αγκαλιάζουμε μόνο αν δεν πατηθεί κατά λάθος το ποδαράκι του ώστε να αρχίσει να χορεύει ο γάιδαρος και να...πλαντάζει ο Γιάννης!

Θέλετε και άλλα? :lol: Είχαμε αλλά τα ξεπεράσαμε με τον καιρό :wink:

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...