Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χώροι αναψυχής στο κέντρο της Αθήνας?

Recommended Posts

Που μπορούμε να πάμε μαμάδες με παιδιά στο κέντρο της Αθήνας που να έχει ίσκιο/δροσιά, χώρο να παίξουν/κινηθούν τα παιδιά, χωρίς να τρέχουμε συνέχεια από πίσω τους και κυρίως χωρίς να τα χάσουμε?icon_rolleyes.gif

Ξέρω, δύσκολη η εξίσωση αλλά για πείτε... Τα παιδιά θα είναι 2-7 ετών.

Δεν μιλάω για τον Εθνικό Κήπο, το Πεδίο του Άρεως, κ.λ.π.

Εννοώ - είναι ειδική περίπτωση... ψάχνω ένα χώρο που οι μαμάδες να καθήσουμε και να μιλήσουμε και τα παιδιά να είναι γύρω τριγύρω... έναν παιδότοπο? μια καφετέρια/ταβέρνα με κήπο?

Κάτι τέτοιο τέλος πάντων... Κι επείγομαι κιόλας...icon_cool.gif

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Διαφημίσεις

Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι το Avenue στην Κηφισίας. Μήπως σας πέφτει μακριά; Δεν ξέρω....

Αυτό έχει υπαίθριο παιδότοπο που μπαίνουν μόνο τα παιδιά και τα επιβλέπουν κοπέλες, αλλά το καλό είναι ότι η καφετέρια είναι υπερυψωμένη, ακριβώς από πάνω και βλέπεις το παιδί σου. Όμως, έχω να πάω 3-4 χρόνια γιατί τα δικά μου μεγάλωσαν. Ας πει και καμμιά άλλη μαμά αν ξέρει...Όσο για σκιά, αν είναι πρωί σίγουρα θα βαράει ο ήλιος, αν είναι κατά τις 6 το απόγευμα είναι πολύ ωραία.

Θα σκεφτώ και τίποτα άλλο γιατί μένω στο κέντρο, αν και γενικά είμαστε παραμελημένοι....

Σου προτείνω δυο από τις πιο όμορφες παιδικες χαρές στην Αθήνα. Η μία ειναι στο Ψυχικό και η άλλη στην Φιλοθέη. Είναι και οι περιφραγμενες και με φύλακα, ειναι τεραστιες , εχουν σκια και εχουν και τραπεζακια για πικνικ...παρα πολυ συχνα μαζευονται παρεες και απλωνουν καλουδια και καθονται με τις ωρες...φυσικα τωρα με την ζεστη ειναι καλυτερα να πατε απογευμα με τα καφεδακια σας:cool:

http://www.elamazi.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%8D/

http://www.paidorama.com/%CE%94%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%B7.html

Οτι θες στην διαθεση σου:D

Καλημέρα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Μιλάω για το κέντρο της Αθήνας (αν μπορώ κάπως να το ορίσω σε 4 σημεία : Ομόνοια - Σύνταγμα - Αλεξάνδρας - Πειραιώς).

Μου πρότειναν αυτό : http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%20%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CE%BF&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CFMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nma.gr%2F&ei=0E71T6beNLLP4QSAx7l5&usg=AFQjCNEy0r0TZVL9eQV_-JPaWLcBX67ezQ

στο αναψυκτήριο/αυλή και μάλλον εκεί θα πάμε.

Φυσικά, οποιαδήποτε άλλη ιδέα (και για το μέλλον αν τύχει) καλοδεχούμενη.

Διαφημίσεις

Αχ βρε ζώπυρον, και εγώ αυτό σκέφτηκα μόλις είδα το θέμα... έχω ακούσει καλά λόγια (δεν το έχω επισκεφτεί).

Η Αίγλη Ζαππείου; Πλατεία Δεξαμενής (διάβαζα ότι ξανάνοιξε το καφενεδάκι); Λίγο πιο κει, το Πάρκο Ελευθερίας (αν και λιγότερο παιδικο..);

Μιλάω για το κέντρο της Αθήνας (αν μπορώ κάπως να το ορίσω σε 4 σημεία : Ομόνοια - Σύνταγμα - Αλεξάνδρας - Πειραιώς).

Μου πρότειναν αυτό : http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%20%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CE%BF&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CFMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nma.gr%2F&ei=0E71T6beNLLP4QSAx7l5&usg=AFQjCNEy0r0TZVL9eQV_-JPaWLcBX67ezQ

νομιζω οτι ειναι λιγο μικρος ο χωρος για να παιξουν τα παιδια συν του οτι δεν ενδεικνυται για φωνες κ τρεχαλητα...(ποσο να περιορισεις πιτσιρικια 2-7 ετων; )ειναι κ λιγο 'φαρμακειο' απο ο,τι εχω ακουσει. γραψε αν θες εντυπωσεις , ειμαι περιεργη.....

τετοιος χωρος παντως οπως τον ζητας στο κεντρο αθηνας -εκτος απο εθνικο κηπο που ομως εισαι οπωσδηποτε απο πισω τους- δεν υπαρχει.... (να μην αρχισω να γκρινιαζω παλι για την υποβαθμιση του κεντρου ε; )

σε τετοιες φασεις μονο εαν πατε καπου για να απασχοληθουνε απο καποιους αλλους οπως σου εγραψα στο καφε απο εκει τυπου παιδικα μουσεια κλπ,,,εννοειται οχι οτι πρεπει να πας εκει απαραιτητα αλλα κατι αντιστοιχο,,μαλλον το κεντρο ειναι πολυ πισω δυστυχως,,,,και πολυ CHILDREN UNFRENDLY

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Το νομισματικό μουσείο έχει ωραίο περιφραγμένο κήπο, τα τραπεζάκια είναι αραιά μεταξύ τους, οπότε νομίζω μια χαρά μπορούν να παίξουν τα παιδιά και να είναι ασφαλή. Βέβαια δεν έχει παιχνίδια ή οτιδήποτε που να απευθύνεται σε παιδιά, αλλά νομίζω ότι ο κήπος αρκεί.

Και εγώ αυτό θα σου πρότεινα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

εχω δυο μπουμπουκακια

Ο χώρος θέλουμε να είναι περιφραγμένος και ελεγχόμενος γιατί πρέπει οι μαμάδες να μιλήσουμε κι όχι να κυνηγάμε συνέχεια τα παιδιά. Θα έχουμε μαζί μας διάφορα : ζωγραγική/μπογιές, μικροπαιχνιδάκια, κ.λ.π. όπου ευχόμαστε να μπορέσουν να απασχολήσουν τα βλαστάρια μας έναν λογικό χρόνο και μ' έναν λογικό τρόπο.

Ξέρουμε πως δεν είναι "αλάνα" για ν' αρχίσουν να τρέχουν από δω κι από κει σαν κατσίκια αλλά είναι ανοιχτός χώρος για καφέ και φαντάζομαι ότι θα υπάρχει μια ανοχή από τους υπόλοιπους σε φυσιολογικές αντιδράσεις παιδιών. Στα οποία βέβαια παιδιά ήδη έχουν γίνει εισηγήσεις επί του θέματος...:roll:

Δεδομένων των συνθηκών, δεν μπορώ να βρω κάποιο πιο βολικό μέρος κι ελπίζω άπαντες να συνεργαστούν. Θα σας πω εντυπώσεις κι ελπίζω να μην δω ν' ανοίγεται κανένα θέμα εδώ (από κάποιον που θα τύχει να βρίσκεται παραδίπλα μας), τύπου "οι γαιδούρες έπιναν καφέ και τα παιδιά τους γκρέμιζαν τον κήπο του μουσείου"...!:mrgreen:

Daf, μεγάλοοοοο θέμα η υποβάθμιση του κέντρου...:twisted:

Και το άλλο : Μα τόσοι επιχειρηματίες (όχι μόνο στο κέντρο φυσικά) επενδύουν στην εστίαση, δεν μπορούν να σκεφτούν να φτιάξουν χώρους που να μπορούν ν' απασχοληθούν κάπως και τα παιδιά?:confused: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν ανάρπαστα αυτά τα μαγαζιά!!

Διαφημίσεις

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε. Πιστεύω πως δεν γίναμε ενοχλητικοί.:rolleyes:

Νομίζω πως το μέρος ενδείκνυται για ένα πέρασμα, αν κάποιος είναι στο κέντρο της Αθήνας με μικρά παιδιά και θέλει/πρέπει να πάει κάπου για να ξαποστάσει και τα μικρούλια να μπορούν να κινηθούν στοιχειωδώς. Αυτό και τίποτα παραπάνω. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι εύκολα/ευχάριστα αποδεκτό από το χώρο.:cool:

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε. Πιστεύω πως δεν γίναμε ενοχλητικοί.:rolleyes:

Νομίζω πως το μέρος ενδείκνυται για ένα πέρασμα, αν κάποιος είναι στο κέντρο της Αθήνας με μικρά παιδιά και θέλει/πρέπει να πάει κάπου για να ξαποστάσει και τα μικρούλια να μπορούν να κινηθούν στοιχειωδώς. Αυτό και τίποτα παραπάνω. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι εύκολα/ευχάριστα αποδεκτό από το χώρο.:cool:

Τι παραπάνω ζητήσατε και σας αρνήθηκαν?

εχω δυο μπουμπουκακια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...