Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΙΚΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ.Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΑΡΑΝΤΙΣΕ ΕΒΓΑΖΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ.ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΡΑΓΜΑ.Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΩ FUCIDIN ΑΛΟΙΦΗ.ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΚΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΊ;ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΑΛΟΙΦΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ.ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ;ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Διαφημίσεις

Έτσι είναι. Και ο μανώλης μου έβγαλε σπυράκια και η ξαδερφούλα του. Λες και περνούν εφηβέια!! Νομίζω χωρις να είμαι σίγουρη ότι έχει σχεση και με τη νινίδα..

Νομίζω ότι έφυγαν με τον καιρό..του έβαζα χαμομήλι και έπλενα το προσωπάκι..Ίσως υπάρχουν και κρεμούλες..

Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό..

Το θεμα αυτο λεγετε ατοπικη δερματιτοδα και εχει αναφερθει και εδω

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=17842

Αυτο που θελω να σε ρωτησω ειναι που βρηες την κρενα αυτη. Μας την εδωσε η παιδιατρος και στα φαρμακεια μου ελεγαν οτι εχει καργηθει.

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΟΙΑ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ?ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΤΩΣ ΑΣΧΑΤΑ ΑΝ ΕΓΩ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ.ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΒΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΕΡΕΘΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ.ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΤΗΝ Α-DERMA ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ ΤΗΣ ΤΩΡΑ.

kκαλησπέρα!!!

και εμείς περάσαμε εφηβεία,πριν σαραντίσουμε!!!

είχα πανικοβληθεί!!μετά γελούσα όμως.

το καταπολεμήσαμε με χαμομηλάκι και bepanthol μπλε..βέβαια άργησε να περάσει τελείως :wink::wink:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Δε νομίζω να είναι ατοπική δερματίτιδα αυτό που λέτε...

Τα νεογέννητα κάνουν κάποια ορμονική αντίδραση και βγάζουν αυτά τα σπιθουράκια για λίγο καιρό. Το έκαναν και τα 3 παιδάκια μου, δεν τους έβαλα τίποτε και πέρασε μόνο του σε 10 περίπου μέρες.

Είναι φυσιολογικό...

Και εγω της a-derma της βαζω συνεχεια. Την αλιφη (ficudin) την καταργησαν χωρις να υπαρχει λογος ιατρικος. Εμας ηταν τοσο προχωρημενο που αναγκαστικα της βαζω για 7 μερες την elocon ειναι ποιο ισχυρη απο της αλλες. Την βαζω μια φορα την ημερα και την υπολοιπη μερα την φυτικη. Επισης πλενω ολα τα ρουχα με το παιδικο απορυπαντικο ακομα και τα δικα μας. Ακομα οτι υπαρχει σε χνουδοτο, κουβερτες, πουλοβερ δεν την πλησιαζουν. Οποιος την παιρνει αγκαλια του φοραω πανουλες. Υπαρχει και ενα πολυ καλο αφρολουτρο της aderma με λαδι. Ειναι πολυ καλο και μαλακωνει το δερμα του μωρου. Να το δοκιμασεις.

Μας την εδωσε η παιδιατρος και στα φαρμακεια μου ελεγαν οτι εχει καργηθει.

Οχι delin δεν εχει καταργηθει, και εγω χρησιμοποιησα πριν απο 3 εβδομαδες στον μπεμπη και την πηρα απο το φαρμακειο.

FWusp3.png

εγω τη βρηκα στο πρωτο φαρμακειο που πηγα.ειναι πολυ αποτελεσματικη οχι ομωσ και τοσο ιδανικη για μωρα.η φαρμακοποιοσ μου ειπε οτι ειναι για μεγαλουσ και μονο σε εριδικεσ περιπτωσεισ για παιδια.δεν [πρεπει να χρησιμοποιειται για πολλεσ μερεσ συνεχομενα.δεν μπορω να καταλαβω σε τι εχει αλλεργια η μπεμπα.μαλλινα τα εχω κρυψει προσεχω οσο μπορω.

Διαφημίσεις

και εγω proderm χρησιμοποιουσα και μετα απο αυτο χρησιμοποιω μια σκονη για μωρα απο την Amway.Η γιατροσ μου ειπε οτι ειναι καλη.θα δειξει 2 πλυσεισ εχω κανει.Μαλακτικο proderm παντως.Τα στεγνωνω σε στεγνωτηριο κ σηδερωμα μπροσ πισω.Δεν νομιζω να ειναι απο πλυμενα ρουχα.Παντα μα πανα την σηκωνουμε.Ειμαστε πιο προσεκτικοι γιατι το μωρο εμεινε 2 εβδομαδεσ στην μοναδα για τα προωρα μολισ γεννηθηκε

φιλεναδα μου σε βρηκα..εδω θα βρεις ολες τις απαντησεις σου γενικα..ολα τα κοριτσια ειναι τελεια και με εχουν βοηθησει σε ολα..θα μιλησουμε και απο τηλ ..φιλια

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

και εγω proderm χρησιμοποιουσα και μετα απο αυτο χρησιμοποιω μια σκονη για μωρα απο την Amway.Η γιατροσ μου ειπε οτι ειναι καλη.θα δειξει 2 πλυσεισ εχω κανει.Μαλακτικο proderm παντως.Τα στεγνωνω σε στεγνωτηριο κ σηδερωμα μπροσ πισω.Δεν νομιζω να ειναι απο πλυμενα ρουχα.Παντα μα πανα την σηκωνουμε.Ειμαστε πιο προσεκτικοι γιατι το μωρο εμεινε 2 εβδομαδεσ στην μοναδα για τα προωρα μολισ γεννηθηκε

Τα προϊόντα της Amway είναι εγγυημένα, μην ανησυχείς. Είναι καλά και ακριβά. Σου μιλάω εκ πείρας.

Και εγω της a-derma της βαζω συνεχεια. Την αλιφη (ficudin) την καταργησαν χωρις να υπαρχει λογος ιατρικος. Εμας ηταν τοσο προχωρημενο που αναγκαστικα της βαζω για 7 μερες την elocon ειναι ποιο ισχυρη απο της αλλες. Την βαζω μια φορα την ημερα και την υπολοιπη μερα την φυτικη. Επισης πλενω ολα τα ρουχα με το παιδικο απορυπαντικο ακομα και τα δικα μας. Ακομα οτι υπαρχει σε χνουδοτο, κουβερτες, πουλοβερ δεν την πλησιαζουν. Οποιος την παιρνει αγκαλια του φοραω πανουλες. Υπαρχει και ενα πολυ καλο αφρολουτρο της aderma με λαδι. Ειναι πολυ καλο και μαλακωνει το δερμα του μωρου. Να το δοκιμασεις.

Στα ιδια χαλια και εμεις. Σημερα ξεκινησαμε elocon+ pepanthol αναμιξη

Ευχομαι να εχει αποτελεσμα. Ο παιδιατρος ειπε να παμε σε δερματολογο γιατι αλλοιως δεν μπορει να του δωσει διατροφη.

Ο παιδιατρος σου τι λεει?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Και εμείς το ίδιο πάθαμε μόλις γίναμε ενός μηνός. Μας έδωσε η παιδίατρος μια αλοιφή την οποία έκανε η φαρμακοποιός. Την έβαλα για 3 μέρες και πέρασαν. Από τότε κατά διαστήματα ξαναβγαίνουν, βάζουμε 1-2 μέρες και περνάνε. Δεν είναι τίποτα. Ίσως να είναι η βρεφική ακμή λόγω ορμονών.

Κοριτσια και εμείς τα περάσαμε αυτά με τα σπυράκια περίπου στις 40 μέρες, αλλά χωρίς να ρωτήσουμε ιατρό τα αντιμετωπίσαμε. Βάλαμε μια κρεμούλα ενυδατική της Johnsons και σε 5-6 μέρες πέρασαν. Τα σπυράκια ήταν σε όλο το πρόσωπο και λίγο στο λαιμό. Από την αρχή ήταν κανονικά κόκκινα σπυράκια και μετά από 2-3 μέρες και το δέρμα του προσώπου έγινε ξυρό. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από αυτη τη κρέμα.

ΡΑΦΑΗΛ - 4/2/2009

Ειναι κατα πάσα πιθανότητα νεογνολογικη ακμή. Γύρω στις 40 ημερες εμένα έβγαλαν και τα 2 μου παιδάκια. Να ξέρεις όμως ότι σ΄αυτή την ηλικία δεν υπάρχει φαγούρα και δε τα ενοχλεί καθόλου τα παιδακια. Αλλεργία πριν τους 3 μήνες δεν "παιζει", το είχα ψάξει με καθηγήτρια γιατρό. Υπάρχουν αρκετές αλοιφές για να ηρεμήσουν, οι περισσότερες όμως είναι με κορτιζόνη και καλο θα είναι να τις αποφύγεις. Χαμομηλάκι, ντουζάκι με χλιαρό, προς το κρύο νερό, και αν χρειαστει ενυδατική aderma. Για τα προϊόντα johnson είχα διαβάσει ότι έχουν μια ουσία που μπλοκάρει τα νευρικά κύταρα. Αυτά από μια μαμά που έπαθε και έμαθε.

Να σας ζήσει!

• 1 χρόνο μετά...

Kορίτσια καλησπέρα.Έχω και εγώ με τη σειρά μου να αναφέρω οτι η μπεμπούλα μου 25 ημερών, που την θηλάζω αποκλειστικά, μου έβγαλε ψιλά-ψιλά κόκκινα σπυράκια στα μαγουλάκια της, πάνω στα πάνω βλέφαρα στα ματάκια της και στο λοβό στο ένα αυτάκι της. Μία ξαδέρφη μου, μου είπε οτι είναι βρεφική ακμή, εσείς τι λέτε;Της βάζω λίγο χαμομηλάκι κάνω καλά; Παίρνω την παιδίατρο αλλά δεν μου απαντάει. Είναι κάτι ανησυχητικό; Please βοηθείστε με γιατί φοβάμαι!:-(:sad::-(

• 8 months later...

κοριτσια καλημερα ειμαι καινουρια μανουλα το κοριτσακι μου μολις προχθες μπηκε στο δευτερο μηνα. σημερα ειδα και εγω κατι μικρα κοκκινα σπυρακια στο σβερκακι του μηπως ειναι απο ιδρωτα???

καλωσορισες κατια 2. μαλλον απο ιδρωτα ειναι. τα δικα μου ειχαν και τα δυο οταν ηταν τοσο μικρακια. θυμαμαι εβγαζαν και στο προσωπακι τους. μπανακια να κανετε να χαλαρωνετε!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Και εμενα το μωρο ειχε βγαλει 2 φορες. την πρωτη φορα εβγαλε στο σωμα, ηταν 10 ημερων και εκανε αλλεργια στο βρεφικο μαλακτικο μαλλον. (δεν επλυνα εγω τα ρουχα του μωρου με μαλακτικο το τονιζω). μολις τον εκανα μπανιο και του εβαλα ρουχα πλυμενα μονο με απορρυπαντικο σε 2 μερες φυγανε.

μετα το σαραντισμα εβγαλε στο προσωπο και λιγο στο λαιμο κατι σπυρακια αλλα οχι οπως τα αλλεργικα. ηταν τα λεγομενα ιδρωτηρια απο τον ιδρωτα και το μη σαπουνισμα στο προσωπο. στην κλινικη μας ειχαν πει να μην σαπουνιζουμε το προσωπο του μωρου στο μπανιο. φοβηθηκα και εγω και δεν το επλενα καλα, λιγο το ξεπλενα το προσωπακι του. μολις τα ειδα επειδη δεν ηξερα τι να κανω αρχισα να τα κανω με γαζα και φυσιολογικο ορο. παμε στη παιδιατρο και ειπε να σαπουνιζω κανονικα το παιδι στο προσωπο και μαλιστα με πανακι βαμβακερο γιατι μαζευει σμηγμα και ειδικα με τη ζεστη που ιδρωνουν κιολας και αυτο πρπει να φευγει με το πλυσιμο. σε 4 μερες εφυγαν και δεν ξαναβγηκαν.

μακαρι να ειναι και σε σενα κατι τετοιο. και της ξαδερφης μου εβγαλε και εκανε αυτο με το πλυσιμο που της ειπα και εφυγαν και του δικου της του μπεμπη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...