Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ 6ΜΗΝΗ ΑΔΕΙΑ ΟΑΕΔ - ΑΠΟΛΥΣΗ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ?

eirini_s

Recommended Posts

Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:

*Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

*Επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο

μα δε πρεπει να ισχυουν και τα 2? ειναι δυο διαφορετικες περιπτωσεις....? δεν το νομιζω......

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

ναι βρε παιδια, 2 περιπτώσεις είναι...εννοείται.

σε κάθε περίπτωση θέλει 80 ένσημα το χρόνο για τα 2 προηγουμενα χρόνια και απαιτεί συχρόνως είτε 125 ενσημα για το14μηνο είτε 200 ενσημα για την διετια.

• 6 months later...

Εκανε καποια κοπελα συμφωνια για εικονικη απολυση πριν συμπληρωθει χρονος απο την γεννηση του μωρου της (πχ μετα το περας του εξαμηνου) για να παρει ταμειο ανεργιας?Υπηρξε καποιο προβλημα με τον ΟΑΕΔ?Εχω ακουσει οτι αν δεν κανει καταγγελια ο εργαζομενος, καμια υπηρεσια δεν το ψαχνει.

Εκανε καποια κοπελα συμφωνια για εικονικη απολυση πριν συμπληρωθει χρονος απο την γεννηση του μωρου της (πχ μετα το περας του εξαμηνου) για να παρει ταμειο ανεργιας?Υπηρξε καποιο προβλημα με τον ΟΑΕΔ?Εχω ακουσει οτι αν δεν κανει καταγγελια ο εργαζομενος, καμια υπηρεσια δεν το ψαχνει.

και σωστα τα λες δεν υπαρχει προβλημα απο την στιγμη που εχεις δεχτει τη απολυση και δεν εχεις παει εσυ στην επιθεωρηση εργασιας για καταγκελια και ακυρωση της. απο και περα μπενεις κανωνικα στο ταμειο ανεργειας.

Διαφημίσεις

To ταμειο ανεργειας ειναι για 1 χρονο....... θα κανεις την εικονικη απολυση θα καταθεσεις τα χαρτια σου και δε θα καταλαβει κανεις τιποτα! Εγω προσωπικα παιρνω το 6μηνο τελειωνει σε ενα μηνα απολυομαι εικονικα και συνεχιζω να κολλαω ενσημα...... το εχω ξανακανει.......μιλαμε οτι ζουμε σε ενα μπαχαλο!

na rwteiso omos, an den exei symplirothi xronos meta thn gennish k synfoniso me ton ergodoti mou gia eikoniki apolisi, tha parw gia 6 mhnes h gia ena xrono tameio anergeias???? gnwrizei mipos kaneis???

δεν υπαρχει προβλημα και ας μην εχεισ κλησει 1 χρονο απο την γεννηση του παιδιου σου θεωρειται ακυρη μονο αν δεν συμφωνουσες εσυ και πηγενες και εκανες καταγκελια μονο τοτε .

• 3 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ.ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ?ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ?ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ,ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ,ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ Η ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΩΡΟΜΑΝΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ.ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ?ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ?ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ,ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ,ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ Η ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΩΡΟΜΑΝΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ.

Θα συμφωνήσω

Γιατί να κάνεις αυτήν την εξυπηρέτηση στον εργοδότη ?

Για ποιο λόγο επειδή είστε φίλες ?

Επειδή την αγαπάς ? για ποιο λόγο ?

Αν σε αγάπη αυτήν –αυτός ας σε πλήρωση όσο δικαιούσαι και ας σε αποζημίωση .......!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ

ΚΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΕΣΥ ?

ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΝΣΗΜΑ

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ………..!!!

.....

γιατι πχ μπορει να ειναι περιπτωση οπως η δικη μου που μου κολλανε εικονικα ενσημα δηλ εγω καθομαι σπιτι και σε 2 μηνες που θα συμπληρωσω τα μινιμουμ χρειαζουμενα θα μπω ταμειο...οποτε εικονικη απολυση...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

To ταμειο ανεργειας ειναι για 1 χρονο....... θα κανεις την εικονικη απολυση θα καταθεσεις τα χαρτια σου και δε θα καταλαβει κανεις τιποτα! Εγω προσωπικα παιρνω το 6μηνο τελειωνει σε ενα μηνα απολυομαι εικονικα και συνεχιζω να κολλαω ενσημα...... το εχω ξανακανει.......μιλαμε οτι ζουμε σε ενα μπαχαλο!

δεν ειναι στανταρ για 1 χρονο ...παει αναλογα με τα ενσημα που εχεις...εχει πινακακι στο σαϊτ του οαεδ....εγω τη προηγουμενη φορα πηρα για 9 μηνες πχ...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

• 3 months later...

Ερωτησούλα πολύ σημαντική:

Είμαι στην άδεια λοχείας και μετά θα πάρω ετήσια άδεια και 6μηνο ΟΑΕΔ.

Λοιπόν, θα λείπω χοντρικά 1 χρόνο από τη δουλειά. Αμα γυρίσω, και περάσουν και οι 2 μήνες, και κλείσει χρόνος από την ημέρα τοκετού (οποτε έχει δικαίωμα να με απολύσει ο εργοδότης) μπορω να μπω στο ταμείο ανεργίας;;;;

Το ρωτάω γιατί ήδη για ένα περίπου χρόνο πριν δεν θα δουλεύω...

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Το ίδιο πρόβλημα έχω.

Οχι, τα ένσημα που θα 'χεις δεν είναι συντάξιμα, μόνο ιατροφαρμακευτική σου καλύπτουν στο 6μηνο (έτσι έχω καταλάβει από την ανάλυση των ενσήμων, έχει άλλο κωδικό στους μήνες του 6μήνου), οπότε πρέπει να συμπληρώσεις 7 μήνες τουλάχιστον.

Δηλαδή 5-6 μήνες αφού χρονίσει ο μικρός! (εμένα μου λείπουν 3 μήνες ακόμα :) )

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

• 10 months later...

kalημερα να κανω μια ερωτηση αν γνωριζετε γιατι ακρη δε μπορω να βγαλω γεννησα 27/4/2010 εβγαλα την εγκυμοσυνη απο τον 4 μηνα στο κρεβατι λογω προβληματος με αναρρωτικες αδειες μετα βγηκα στην κανονικη αδεια απο το ικα και οταν τελειωσαν πηρα το 6μηνο του οαεδ το οποιο τελειωσε 2/2/11 πηγα στη δουλεια μου και ζητησα να παραιτηθω εδω και 3 εβδομαδες και μου ειπαν θα σε ειδοποιησουμε να ερθεις να υπογραψεις κατι το οποιο ακομα δεν εγινε υπαρχει περιπτωση να μου χρωστανε λεφτα και γι αυτο το καθυστερουν?επισης την αδεια που δικαιουμουνα μεσα στο 2010 απο τον εργοδοτη δε τη πηρα

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Thn Μ.Εβδιμαδα ληγη η εξαμηνη αδεια μου απο τον οαεδ Τιν αυγουστο το μωρο χρονιζει ,Αμα με απολυσουν μπαινω ταμεοι ανεργειασ;;;;;;;;;;; Αν ξερει καποιος ας απαντησει.αλιοως θα απαντησω εγω αφου παω και ρωτησω,,,,,εωχαριστω

ΔΕΝ μπορεί να σε απολύσει ο εργοδότης σου πριν από τους 15 μήνες. Είσαι προστατευμένη. Ακόμα και προειδοποίηση να σου κάνει, θα σου την κάνει όταν περάσουν 15 μήνες για να φύγεις αργότερα. Και ναι, αν σε απολύσει μπαίνεις ταμείο ανεργίας αλλά θα πρέπει να έχεις συμπληρώσει κάποιο αριθμό ενσήμων από τα 1 ή 2 τελευταία χρόνια, δεν θυμαμαι.

Ο Οδυσσέας Μάξιμος, ο Αχιλλέας Ρωμανός και ο Αλέξανδρος Αδριανός μου...

είναι η ζωή μου!

Kala e΄΄τελικα τι ειναι το διαδικτιο.ευχαριστω για την απαντηση σου τοσο αμεσα,μολισ τορα πηγα πισω και ειδα οτι απο 12 εγινε 15 μηνο αυριο το πρωι θα παω στον οαεδ γιατι εχω μια σειρα απο ερωτησεις.π.χ 1 βαιβεωση για την εφορια.2 επρεπε πρωτα να παρω το 3.5 μηνεσ κ μετα το 6μηνο,;3 εαν ζητησω τορα 3,5 μηνεσ αδεια μετα μπαινω ταμειο αναργειας;;; θα τα απαντησω αυριο ολα.στον οαεδ του πειραια ειναι μια πολυ εξθπηρετικη κοπελα να εχει τα κεφια τησ μονο΄΄

• 2 months later...

γεια σας να σας κανω μια ερωτηση?εγω εμεινα εγκυος τον αυγουστο πηρα τα επιδοματα απο το ικα και το εξαμηνο.το οποιο εληξε στις 29/5.στις 30 δεν πηγα καθολου για δουλεια.πηγα κ παραιτηθηκα.μετα κολλησα κατι ενσημα παρανομα κ πηρα καταγγελια απολυσης.πηγα κατεθεσα τα χαρτια μου για ταμειο ανεργειας.με πηραν τηλ χθες απο τον οαεδ και μου ζητησαν την παραιτηση απο την προηγουμενη δουλεια κ 1-2 ενσημα μετα την ληξη του εξαμηνου.δηλαδη μετα την εληξη του εξαμηνου επρεπε να ειχα παει για δουλεια εστω για 1-2 μερες αφου πηρα το εξαμηνο.εγω δεν το ηξερα κ δεν το εκανα.εχω μονο την παραιτηση μου.ειχα το μωρο κ δεν ειχα κανεναν διπλα μου να το κρατησει κ γι'αυτο παραιτηθηκα.λετε να μου ζητησουν τα χρηματα του εξαμηνου πισω?αν καταλαβα καλα ο υπαλληλος μου ειπε οτι δεν επιτρεπεται αυτο που εκανα.εγω ομως δεν το ηξερα.τι να κανω??????μηπως βρω τον μπελα μου?'η δεν δικαιουμαι ταμειο ανεργειας?

γεια σας να σας κανω μια ερωτηση?εγω εμεινα εγκυος τον αυγουστο πηρα τα επιδοματα απο το ικα και το εξαμηνο.το οποιο εληξε στις 29/5.στις 30 δεν πηγα καθολου για δουλεια.πηγα κ παραιτηθηκα.μετα κολλησα κατι ενσημα παρανομα κ πηρα καταγγελια απολυσης.πηγα κατεθεσα τα χαρτια μου για ταμειο ανεργειας.με πηραν τηλ χθες απο τον οαεδ και μου ζητησαν την παραιτηση απο την προηγουμενη δουλεια κ 1-2 ενσημα μετα την ληξη του εξαμηνου.δηλαδη μετα την εληξη του εξαμηνου επρεπε να ειχα παει για δουλεια εστω για 1-2 μερες αφου πηρα το εξαμηνο.εγω δεν το ηξερα κ δεν το εκανα.εχω μονο την παραιτηση μου.ειχα το μωρο κ δεν ειχα κανεναν διπλα μου να το κρατησει κ γι'αυτο παραιτηθηκα.λετε να μου ζητησουν τα χρηματα του εξαμηνου πισω?αν καταλαβα καλα ο υπαλληλος μου ειπε οτι δεν επιτρεπεται αυτο που εκανα.εγω ομως δεν το ηξερα.τι να κανω??????μηπως βρω τον μπελα μου?'η δεν δικαιουμαι ταμειο ανεργειας?

στις 30 ακριβως παραιτηθηκες?Θελουν το 1 ενσημο αυτο απο τον εργοδοτη σου αυτον σε βεβαιωση και τα ενσημα που κολλησες στην μικρη απασχοληση που εκανες μετα για να παρεις την απολυση.Τα χρηματα του 6μηνου γιατι να στα ζητησουν δεν ησουν σε εργασιακη σχεση ακομα με την εργασια σου ? δεν παραιτηθηκες κατα την διαρκεια του 6 μηνου σου...

Εαν εχεις ολα τα ενσημα σου γιατι να μην το δικαιουσαι ?

συγνωμη...αφου παραιτηθηκες πως θελεις επιδομα ανεργιας?

και οταν λες κολλησες ενσημα παρανομα...τι εννοεις? δεν κολλαμε καπου ενσημα, αν ειμαστε μισθωτοι (που εισαι μαλλον αφου ειχες και το 6μηνο) ο εργοδοτης πληρωνει εισφορες στο ικα.

κατι εχεις μπερδεψει. κατι δεν λες και δεν κανεις καλα.

ολα τα εχω αλλα το προβλημα ειναι οτι μετα τη ληξη του εξαμηνου δεν πηγα για δουλεια απλα πηγα κ παραιτηθηκα.μαλλον δεν εχω ενσημο.

Δε μπορείς να τους δώσεις ένσημα από το νέο εργοδότη?Αυτά που κόλλησες δηλαδη..Κι αυτά μετά το εξάμηνο είναι.

• 3 months later...

Μπορεί να είναι και χαζή η ερώτηση μου αλλά αυτό το 1 ένσημο που ακριβώς χρειάζεται?

Κι εγώ έχω σκοπό να παραιτηθώ την επόμενη μέρα μετά το 6μηνο γιατί δεν θα έχω κανέναν να μου προσέχει το παιδί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...