Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

:lol::lol::lol: Το Σαββατο το πρωι που πηγα κομμωτηριο ηρθε ενας γνωστος μου (τον ξερω απο τα 7 μου) ο οποιος τυχαινει να εχει σχολη Ζιου Ζιτσου... :lol:

τον ρωτησα λοιπον απο ποσο χρονων τα παιρνει και μου ειπε οτι τα παιρνει απ΄οταν περπατησουν...

Αποφασισα λοιπον να παω το Χαρη μιας και στην περιοχη μας δεν υπαρχει κατι αλλο που να παιρνουν παιδια απο την ηλικία του και φυσικα ειναι παρα πολυ δυσκολο με τα ωραρια μου να πηγαινω καπου εκτος...

Πηγαμε τη Δευτερα πρωτη φορα και ολη την ωρα καθοταν στην αγκαλια μου.. Σημερα πηγαμε 2η και ξεθαρεψε αρκετα.. Βεβαια καθομουν πολυ κοντα (μεσα εκει που κανουν σε μια γωνιτσα :lol: ) αλλα πηγαινε και ετρεχε αναμεσα στα παιδακια..

Τωρα μου ειπε παλι να τον παω την Παρασκευη .

Ακομα δεν τον εχω γραψει. Μου ειπε οτι θα δει αν μπορει να τον παρει χωρις να δημιουργηθει προβλημα στο τμημα (το μικροτερο τωρα ειναι 3 ετων) και οτι δεν υπαρχει προβλημα να καθομαι μαζι του για οσο καιρο χρειαστει να συνηθισει ..(οι περισσοτερες μαμαδες λεει καθοταν στην αρχη)

Πως σας φαινεται? Εχει κανεις αναλογη εμπειρια απο τοσο μικρη ηλικια?

Το ξερω οτι δεν προκειτε να μαθει τιποτα φετος τουλαχιστον αλλα πιστευω πως θα τον βοηθησει αρκετα να ξεκολλησει απο την αγκαλια μου. Ο χαρης γενικα ειναι απο τα παιδακια που δεν φευγουν ευκολα, ουτε καν στον παιδοτοπο δεν παει να παιξει αν δεν μπω κι εγω μαζι του (με μια και μοναδικη εξαιρεση στης Νινεττας αλλα και αυτο αν δουλευει συγκεκριμενο ατομο, και γι αυτο αλλωστε παμε παντα κατοπιν συνεννοησης :lol: οποτε δεν μπορεις να πεις οτι παει..)

Απ΄οτι φανηκε του αρεσε.. Τα παιδια (οι δασκαλοι) δηλαδη) ασχοληθηκαν αρκετα μαζι του παιζοντας και του αρεσε γιατι ειχε την ευκαιρια να παιξει οπως παιζει με τον μπαμπα του (χοντροκομμενα δηλαδη) που στην παρουσα φαση δεν ειναι εδω..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Dora,

εχω μαυρη ζωνη στις πολεμικες τεχνες.

Ξεκινησα 12 ετων και εκανα μεχρι τα 19.

Σε πληροφορω λοιπον οτι τα πιτσιρικια που ειχαμε εμεις ηταν 3 ετων.

Τα περισσοτερα δεν το επαιρναν πολυ σοβαρα,επαιζαν με τις ζωνες,βαριοντουσαν να κλωτσησουν...Το χαζι ομως ειναι απιστευτο..

Μικρουληδες νταηδες με τις φορμουλες και τις ζωνιτσες...Τρελα.

Ισως το μικρο σου ομως να ειναι πολυ μικρουλι για να ακολουθησει τις τεχνικες που διδασκουν.Αλλα και απο γυμναστικης πλευρας και μονο αξιζει να τον γραψεις.

Χωρια η πειθαρχεια που μαθαινουν..

FWusp3.png

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΕΜΙΚΕς ΤΕΧΝΕς ΜΕ ΤΡΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....

με τρελα ομως

(εχωκανει ΟΠΩς ΞΕΡΕΙς...ΧΙΧΙΧΙΧΙ τεσπα δεν κανω πλακα ) κουνγκ φου, σιλατ , μπο ...

και το αριανοπαιδο θα αρχησει με αυτοαμυνα και μετα ....την βλεπω ΣΑΟΛΙΝ ...αληθεια θεωρω οτι πιο επικοδομητικο ...και αθλητικο .....και πνευματικο

!

Ειναι οτι καλυτερο για τα παιδια.

Εμενα εχει μισομαυρη τωρα στο taek wo do κ ειναι

Ε' δημοτικου...εκει που ηταν ενα παιδι καρπαζοεισπρακτορας

τωρα δεν τολμουν να τον ενοχλησουν αλλα κ εκεινος

εμαθε να προστατευει τον εαυτο του αλλα πανω απο

ολα να σεβετε τους γυρω κ να μην χρησιμοποιει τις

γνωσεις του για πλακα :wink: αλλα για μονο οταν

ειναι αναγκη. Απο ντροπαλος που ηταν εγινε ενα

παιδι με αυτοπεποιθηση κ δυναμη για τον εαυτο του..

πιστευω οτι οι πολεμικες τεχνες σε μια κοινωνια που

τα παιδια ειναι εγκλωβισμενα αναμεσα σε ενα ογκο

μαθηματων κ φροντιστηριων κ με χιλιους δυο κινδυνους

να παραμονευουν ειναι οτι καλυτερο...κ γενικα

οτι εχει να κανει με τον αθλητισμο.

Καλη αρχη Δωρα!!

Διαφημίσεις

Αλήθεια, πολύ καλή ιδέα για να αθληθεί ένα παιδάκι!!

Η δικιά μου είναι 2 αλλά σε κανένα χρόνο πιστεύω να είναι καλή ηλικία για να την πάω!

Είναι πολύ "τσαούσα" και ενεργητική και πιστεύω να της αρέσει το άθλημα.

Στην Θεσσαλονίκη ξέρετε καμιά καλή σχολή για να την πηγαίνω?

433965qzur0la2nd.gif

http://www.elok.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=191

Μπές εκεί.

Επίσης μπορείς να τους τηλ. και να σου πούν τα τηλέφωνα.

Αυτό για το παραδοσιακό καράτε, το οποίο συνηστώ ανεπιφύλακτα. (τρελή και παλαβή οπαδός και αθλήτρια κι εγώ)

Καλη αρχη Δωρα!!

Ποσο χρ ξεκινησε...και αν επιτρεπεται καθε φορα που κανατε εξετασεις..τι ποσο ηταν η καθε συμμετοχη?

Παντως το μαθημα που παρακολουθησαμε για τα μικρα δεν ειχε καμια σχεση με αυτο που κανουν για τα μεγαλυτερα. ζηταν οντως περισσοτερο γυμναστικη και παιχνιδι.. Το μερος της πρακτικης ηταν γυρω στο 10 λεπτο και φαντασου οτι ηταν παιδια που ηδη κανουν μηνες (καποια ηταν απο περυσι ηδη) Αν μας παρουν θα παμε.. Ηταν να μας απαντησουν χτες αλλα δεν πηγαμε γιατι ξεραθηκε στον υπνο :lol::lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Καλη αρχη Δωρα!!

Ποσο χρ ξεκινησε...και αν επιτρεπεται καθε φορα που κανατε εξετασεις..τι ποσο ηταν η καθε συμμετοχη?

Ξεκινησε οταν πηγαινε Α΄δημοτικου...η τιμη για την καθε

ζωνη-παρασταση ηταν 40 ευρω να διευκρινησω ομως οτι

δινεις παραδειγμα 40 ευρω για την μισοκιτρινη

στη μεση της χρονιας κ προς το τελος αλλα 45 για

ολη την κιτρινη.Δηλαδη 85 ευρω η καθε ζωνη για οποιον

θελει δεν ειναι υποχρεωτικο μπορει δηλαδη ενας

γονιος να αποφασισει να δωσει το παιδι του

την μια χρονια για την μιση ζωνη κ να ξαναδωσει

τον αλλο χρονο για να παρει την ολοκληρη ετσι

βεβαια παρατεινετε ο χρονος μαθηματων κ τα χρονια

γενικα μεχρι να τελειωσει.

Υποψιν οτι ολα τα παραπανω ισχυουν για το

TAEK WON DO κ οχι για το καρατε αλλο το ενα

κ αλλο το αλλο.

Μπορει καποιος να μου πει την διαφορα του

καρατε και του taek won do?

Δωρα ευχομαι καλη αρχη :D Αν αρχισει κανονικα και του παρεις στολη,μην ξεχασεις να μας βαλεις φωτογραφια ε???? :lol:

Μπορει καποιος να μου πει την διαφορα του

καρατε και του taek won do?

Δωρα ευχομαι καλη αρχη :D Αν αρχισει κανονικα και του παρεις στολη,μην ξεχασεις να μας βαλεις φωτογραφια ε???? :lol:

Δες εδω εχει πληροφοριες σχετικα με το taek won do

http://www.inarcadia.gr/clubs/selides/aris-tkd/tae-kwon-do.htm

επισης οσοι έχουν μια έστω και μικρή εικόνα του Καράτε (τεχνικές χτυπημάτων με τα χέρια και τα πόδια) θα βρουν πολύ οικείο το Τάε Κβον Ντο, τόσο οπτικά όσο και ως άσκηση. Μια διαφορά είναι ότι στο Τάε Κβον Ντο, και δη στο Τάε Κβον Ντο της W.T.F., δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές ποδιών (λακτίσματα) και δη στις πιο θεαματικές (ψηλά και γυριστά λακτίσματα κ.λπ.). Κατά τα λοιπά, όπως και σε όλες τις ασιατικές τέχνες υπάρχει ένα μέρος της εκπαίδευσης που γίνεται με τη μορφή φορμών (τουλ ή πούμσε), ενώ αρκετά θεαματικά είναι και τα τεστ δύναμης, κατά τα οποία οι ασκούμενοι σπάνε αντικείμενα (κυρίως ξύλινες τάβλες) με διάφορα χτυπήματα. http://www.veria2008.gr/sport_item.php?sport_id=6

:D

Συμπληρώνω σε όσα αναφέρθηκαν επάνω, ότι στο καράτε εξασκούνται στα κάτα και στο κούμιτε.

Τα κάτα είναι μία σειρά από τεχνικές οι οποίες άλλες απαιτούν δύναμη και ταχύτητα και άλλες ηρεμία και όλες είναι συνδυασμένες μεταξύ τους. Είναι σαν να υπάρχει φανταστικός αντίπαλος.

Το κούμιτε είναι με πραγματικό αντίπαλο, και χρησιμοποιείς εξίσου χέρια και πόδια.

Είναι πολύ καλό για όλα τα παιδάκια και μαθαίνουν όχι πως να δέρνουν και να το παιζουν μαγκάκια, αλλά πως να σέβονται τους γύρω τους αλλά και να αμύνονται σε περίπτωση που τους επιτεθεί κάποιος συμμαθητής κτλ. (διευκρινίζω όχι κάποιος μεγάλος, γιατί κακά τα ψέμματα άν κάποιος σου επιτεθεί με όπλο - λέω εγώ τώρα- δεν πά να ξέρεις οτιδήποτε.

Επίσης στις εξετάσεις τις ζώνες τις πέρνεις ολόκληρες εκτός και άν δεν ήσουν αρκετά καλός οπότε σου δίνουν την μισή (ΚΙΟΥ & ΚΑΡΙ αντίστοιχα)

Διαφημίσεις

Μπράβο Δωρα...ανοιξες θέμα που με απασχολει εδω και καιρό...

Καταρχήν , με το καλό και να πάτε καλά...

Καταρχάς, θελω να ρωτησω ΟΛΑ τα κορίτσια που ξέρουν απαυτά(εγω ειμαι σχετική όσο ευελικτος ειναι ενας υποπόταμος με το 100αρι κροουλ :!::!::D )

Ο γιος μου ειναι 3 ετων και 9 μηνων.

Εχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δυναμη στα χερια και στα πόδια, γιατι τρώμε μερικές ψιλές, αλλά μετά τον ερχομό του μωρου η ζηλεια θέριεψε και τις τρωει και το μωρό...

Ειμαστε πάντα πάνω απο τον Στέλιο να μην κάνει κανα περίεργο...

Το γεγονός ειναι πως το παιδάκια έμαθε απομενα να παιζει σκληρά αλλά δεν ξερει που να σταματήσει...

Κολυμβητηριο δεν θελει ουτε να τακουσει...

Τι κάνω;;;

Που το πάωωω;;;

Ταε κβοντο ή τι;;;;;

Μενουμε στο Κερατσίνι ...αυτό για οσες ξέρουν κάτι η κάποιο καλό εδω στην περιοχή...

Ευχαριστώ εκ των προταιρων για την πολύτιμη βοήθειά σας...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Η αλήθεια είναι ότι για καράτε είναι λίγο μικρός και δεν ξέρω άν δέχονται παιδάκια από τέτοια ηλικία.

Μπορείς να ρωτήσεις στην ΕΛΟΚ (έχω βάλει το λίνκ παραπάνω), γιατί υπάρχουν και σχολές με παιδικά τμήματα, (δεν έχω κάποια υπόψην μου)

Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν.

Roylitsa δεν ειναι μικρος... Εμενα ειναι 2 και 2 μηνων και τον δεχονται..

Αλλα τελικα δεν θα παμε γιατι δεν θελει.. Αυτη τη βδομαδα δεν ηθελε καθολου να παμε.. Οταν του ελεγα καρατε μου ελεγε σπιτακι μας.. :(

Οποτε κι εγω δεν επιμενω αφου δεν θελει το παιδι. Παντως παιρνουν μικρουλια..

Αggeloudia μπορει να σε εξυπηρετει εκει που πηγα εγω (ειναικοντα οι περιοχες) Αν θες πες μου να σου στειλω πμ πληροφοριες

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Dora είναι μικρός για να μάθει. (Το ξέρω από πρώτο χέρι, αφού είμαι στα πράγματα 20 χρόνια).

Αλλά όπως ανέφερα και παραπάνω υπάρχουν κάποιες σχολές που έχουν παιδικά τμήματα στα οποία τους κάνουν πιο πολύ γυμναστική παρά καράτε. Στο καράτε το παιδί θα πρέπει να είναι έτοιμο να παρακαλουθήσει μάθημα όπως θα το έκανε στο σχολείο.

Και μιλάω για το παραδοσιακό καράτε - για μην παρεξηγούμαι - που περιλαμβάνει τα εξής συστήματα shotokan, goju riu, shito riu και wado riu.

Ελπίζω να βοήθησα....

Βρε Ρουλιτσα δεν θα τα στειλουμε στο καρατε στα 2 για να μαθουν..

θα τα στειλουμε για να διασκεδασουν και να παιξουν.. :lol:

να περναει ευχαριστα η ωρα τους

O5Lop2.png

kIP3p2.png

κοριτσια ευχαριστω για τις πληροφορίες :D

Πριν ένα χρόνο πήγα με τον Αλέξανδρο σε ένα δημοτικό σχολειό που έκαναν μαθήματα taek won do με μικρή οικονομική συμμετοχή από τους γονείς.

Θυμάμαι ρώτησα αν μπορούμε να κάτσουμε στο μάθημα μαζί με το παιδί για να παρακολουθήσει και έτσι να ξέρει αν θέλει να ξεκινήσει μαθήματα.

Μου έδωσαν το ο.κ.,κάτσαμε και αυτό που είδα ήταν λίγο απογοητευτικό μπορώ να πω.

Ήταν παιδιά από διάφορες ηλικίες,ο δάσκαλος ήταν αυστηρός και μοίραζε απειλές στα παιδιά που παρόλα αυτά δεν τον άκουγαν καθόλου.

τους έλεγε θα βγεις έξω στην βροχή και κάποια στιγμή έβγαλε έξω από το μάθημα ένα κορίτσι,της είπε να βγει έξω στην βροχή.

Το κορίτσι έβαλε παπούτσια και λίγο πριν βγει την φώναξε να γυρίσει πίσω,και πως την επόμενη φορά μπλα,μπλα,μπλα....

Τελικά δεν ξέρω ,μα εμένα δεν μου φάνηκε να έχει καμία φιλοσοφία ο συγκεκριμένος δάσκαλος.

Με τον Αλέξανδρο ήταν πολύ ευγενικός,και η αλήθεια είναι πως περισσότερο είχε το μυαλό του να κουβεντιάζει με μένα και το παιδί παρά στο μάθημα

Ο Αλέξανδρος δεν ενθουσιάστηκε από το μάθημα ,ούτε και εγώ.Προφανώς "πέσαμε"σε λάθος άνθρωπο.

ίσως του χρόνου να ξαναδοκιμάσουμε

Ακριβώς είναι θέμα φιλοσοφίας.

Δεν είναι όλα τα συστήματα το ίδιο και φυσικά δεν είναι όλοι οι δάσκαλοι το ίδιο.

Η φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών είναι να μάθεις να αμύνεσαι και να σέβεσαι τον συνάθρωπό σου. Και βέβαια αυτός που θα στο μεταδώσει αυτό θα πρέπει να είναι ο δάσκαλός σου. Άν λοιπόν εκείνος θέλει να το παίζει νταής στα παιδάκια σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος.

Επίσης θα διαφωνίσω με την dora.

Άν θέλεις να παίξουν τα παιδιά καλύτερα να τα πάς σε ένα παιδότοπο όπου θα διασκεδάσουν περισσότερο.

Εκτός άν προτιμάς να δίνεις τα λεφτά σου και να σε κοροϊδεύουν μές τα μάτια σου. Συγνώμη που το λέω τόσο ωμά αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Ρουλιτσα το μαθημα αυτο κοστιζει 35 ευρω το μηνα και ειναι 3 φορες την εβδομαδα. Για να παω τρεις φορες την εβδομαδα στον παιδοτοπο θελω 15 ευρω καθε φορα... Οποτε για κατσε και υπολογισε το κοστος..

Δεν νομιζω οτι ειναι το ιδιο ο παιδοτοπος με μια συγκεκριμενη ομαδα και κακως τα συγκρινεις.. μεσα απο τετοιες ομαδες τα παιδια μπορουν να κανουν φιλιες, και φυσικα θα τα οφελει πολυ περισσοτερο απο το να πανε και να χαζολογανε στον παιδοτοπο.. Αλλωστε ο χαρης τους παιδοτοπους τους εχει βαρεθει.. μην σου πω σιχαθει.. Μεχρι και το καλοκαιρι πηγαιναμε καθημερινα. Και πλεον δεν πολυγουσταρει να πηγαινει.. Γι αυτο ψαχνω να του βρω μια αλλη απασχοληση, ωστε να βγαινει απο τοσ πιτι και να περναει ευχαριστα την ωρα του...

Θα μου πεις και γιατι δεν τον πας σε ενα κεντρο δημιουργηκης απασχολησης.. Ο λογος ειναι πολυ απλος.. Γιατι για να παω στο κοντινοτερο θελω μιση ωρα με το αυτοκινητο + μιση ωρα να βρω να παρκαρω = 1 ωρα στο αυτοκινητο.. Δυστυχως δεν γινεται αυτο.. Οποτε μολις γινει καλα (γιατι προς το παρον ειναι αρρωστος) θα ξαναδοκιμασουμε με το καρατε..

Ο δασκαλος ειναι ενα γλυκητατο παιδι.. εγω τον ξερω απ΄οταν πηγαινε στο νηπιαγωγειο.. Ειναι διακεκριμενος στο χωρο του (αν και εχει σταματησει καποια χρονια να διαγωνιζεται λογω ατυχηματος) και τα παιδια τον λατρευουν.. Τον συνανταω συχνα στο δρομο και παντα (τυχαιο???) καποιο πιτσιρικι τρεχει τον αγκαλιαζει και τον φιλαει...

Πιστευω πως ειναι ο καταλληλος ανθρωπος για να ασχοληθει με το παιδι σε αυτη την τρυφερη ηλικια..

Και στα μαθηματα που ηδη παρακολουθησαμε, εγω ενθουσιαστηκα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Και βέβαια θα είναι καλός - δεν μίλησα ποτέ για τον συγκεκριμένο - γιατί πολύ απλά δεν τον γνωρίζω, οπότε πώς θα μπορούσα να πώ κάτι??

Με λίγα λόγια αυτό που είπα είναι ότι μην περιμένεις να μάθει το παιδί από τέτοια ηλικία. Υπάρχουν πολλοί γονείς που αυτό πιστεύουν. ¨οτι θα πάνε το παιδάκι τους και ξαφνικά θα γίνει καρατε kid. Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

Τώρα άν είναι ο λόγος που ανέφερες παραπάνω- δηλ. να περνάει ευχάριστα τον χρόνο του με κάποιες ασκησούλες - οκ συμφωνώ. Εξάλλου έγραψα ότι τους κάνουν κάποιες ασκησούλες σαν γυμναστικούλα και όχι πολεμικές τέχνες - με την σημασία της λέξης.

Γιατί όχι...

Σας εύχομαι περαστικά και με το καλό να επιστρέψετε πιο δραστηριοι :-)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...